2017. április 23., vasárnap

ESÉLY ÉS VESZÉLY

Aztán tudd. hogy hogy viselkedsz!
Gyurcsány az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt találta mondani Rónai Egonnak, hogy  „azért lett a mostani miniszterelnök egykori oroszellenesből Putyin elnök legfőbb pártfogója, mert az orosz elnöknek olyan bizonyítékai vannak Orbán Viktor ellen, amivel a kormányfő zsarolhatóvá vált”.
A műsorvezető tette a dolgát, próbálta kicsalogatni a farbát, nevezetesen, hogy honnan származik az információ és miért nem hozza nyilvánosságra, mire is azt a választ kapta, hogy Gyurcsány látott ilyen dokumentumokat, már csak rá kell venni azokat, akinek a birtokában vannak ezek a dokumentumok, hogy adják át azokat, de egy igazságszolgáltatási folyamatban be tudja bizonyítani az igazát.
Természetesen a Fidesz azonnal elbagatellizálta, hárította az állítást, körülbelül azon a színvonalon, melyen Orbán a washingtoni nagykövet visszahívására vonatkozó kérdést - nőügyekkel nem foglalkozom.

Azt mondta szóvivőjük, hogy nem foglalkoznak Gyurcsány "agymenéseivel" , aki - tekintve, hogy egy volt miniszterelnökről van szó, aki azzal vádolja a jelenlegit, hogy úgy táncol, ahogy egy másik ország kormányfője fütyül - mégis csak nonszensz.
Viszont árulkodó, hogy nem a kormányfő hivatala reagált, hanem a kormánypárt szóvivője, akinek Simicska örökbecsűje szerint, mint magyar állampolgárnak jogában áll hülyének lenni, és aki ezzel a jogával jelen esetben alaposan vissza is élt.



Mondjuk, a társadalmi reakció is érdekes, merthogy a magukat demokratikusnak valló ellenzéki pártok sem reagáltak másként, ők Gyurcsánytól bizonyítékokat követelnek, mintha az lenne a lényeg, hogy Gyurcsány szerint ki őrzi azokat, jóllehet tűnt már el itt nem egy raklapnyi bizonyíték a magyar hatóságoknál és halt meg feljelentő is rendőrautóban,  pedig még csak államtitkár sem volt, nemhogy miniszterelnök.
Gyurcsány világosan megmondta, hogy egy büntetőeljárásban bizonyítani tudja az igazát, ezzel azt is megmondta, hogy nem fog a nyilvánosságban további állításokat tenni, amit meg is lehet érteni.
Ha ugyanis mond még valamit, azonnal nekiugrik a Habony-média és nagy rutinnal eltereli a figyelmet a lényegről, továbbá ezerszer elmondja, hogy Gyurcsány hazudott és most is hazudik éppen, legyen a közlés időpontjában reggel, dél vagy este.
Egy igazságszolgáltatási folyamatban nehézkesebb ezt előadni, ott ugyanis az eljárásnak kötött lépései és a bizonyításnak is meghatározott  követelményei vannak, nemutolsósorban nem lehet a szokott fideszes eljárást alkalmazni, mely szerint nem az adott állításról bizonyítják, hogy hamis, hanem valami másról, amit ők állítanak, majd megcáfolva azt levonják a számukra kedvező konklúziót.
Ma talán még a bíró függetlenségének roncsaiba lehet kapaszkodni, már, ha eljut odáig egy probléma. mert a vádemelés a consigliere joga, akit jelen esetben Polt Péternek hívnak.


Most itt tartunk, és nem nehéz elképzelni, hogy ez az állítás lehet, soha nem kerül a magyar igazságszolgáltatás elé, de hogy a választásokig nem, az szinte holtbiztos.
Pedig, ha Gyurcsány megkockáztatta ezt a bejelentést, akkor azt illene komolyan venni, hiszen például az őszödi beszéd kiszivárogtatóival kapcsolatban nem ment el idáig, mert nem volt megdönthetetlen bizonyíték a kezében.
Most - reménykedjünk és szomorkodjunk egyszerre - talán van.
Nem hiszek abban, hogy Orbán ne tudná, hogy politikai élete és talán a szabadsága is múlhat ezen a bejelentésen, és azt is tudom, hogy még ha ártatlan is, mint liba a kukorica állami tartalékolása körüli anomáliákban, akkor sem áll érdekében ezt az ügyet napirenden tartani.
Rengeteg a nevéhez is köthető támadható ügylet, rengeteg az országra kedvezőtlen politikai döntés, és nem a választásokig hátralevő egy év lesz az, melyben kiderül, hogy ő Viktor Dolgorukíj, magyar nagyfejedelem, Felcsút megalapítója, és a magyarok tulajdonképpen elcsángált oroszok...

Hogy zsarolják-e, az valószínűleg soha ki nem derül, legfeljebb odáig lehet majd eljutni, hogy bizonyíthatóvá válik a zsarolhatósága, de számára ez is elég szörnyű opció, habár a képén olyan vastag a bőr, hogy a rinocérosz térdenállva könyörög az arckrém - receptjéért.
Innentől kezdve ugyanis valamennyi oroszokkal kapcsolatos döntése megkérdőjelezhető, és meg is fogják kérdőjelezni külföldön is, hiszen már rengeteg borsot tört az amerikaiak és az EU orra alá, és nem biztos, hogy az a mentalitás, mely vele szemben Farkas Flórián részéről bevált, beválik a saját részéről Trumppal szemben is.


De ne feledjük, ez a szituácó hihetetlenül veszélyes Gyurcsány számára is.
Az ügy rossz, vagy akárcsak ügyetlen kezelése politikai pályájának végét jelentheti, nagyon észnél kell lenni.

Egyrészt számba kell venni, hogy külföldön milyen érdekeket sért, és ha szükséges, ki kell egyezni, másrészt itthon figyelembe kell vennie, hogy ellenfelének jól bejáratott apparátusa van az ellenfelek ellehetetlenítésére, ha valakinek, hát neki ezt igazán tudnia kell.
És félre kell tenni minden gyermeteg illúziót, el kell felejteni azt feltételezni, hogy itt még demokratákról van szó, mert ezek már réges-régen nem demokraták, hanem bűnözők,  akik a zsákmányt és a hatalmat féltve ma már szó szerint mindenre képesek.

Ezért hát nem kell létrát szállítani az autó tetején, nem kell rendőrök társaságában bizonyítékért autókázni, nem kell hirtelen ötletektől vezérelve ütős bejelentéseket tenni, nem kell azt gondolni, hogy mindent egyedül kell intézni, de azt sem, hogy munkatársaknak a barátok a legmegfelelőbbek - az ellenfél ugyanis profikkal dolgozik.
Ma már nem olyanokat alkalmaznak, akik magukra gyújtják az autójukat, meg papírzacsiban adják a csúszópénzt, hanem olyanokkal, akik az idők során kiművelték magukat rablászatból és az ehhez kapcsolódó tevékenységekből.
Oda kell figyelni a biztonságra.


Érdekes, hogy az ellenzék pártjai hogyan reagálnak a bejelentésre.
A szocik vihogva várják, ki bukik, nekik mindkét opció ajándék.
Az meg kifejezetten vicces, hogy Szél Bernadett adott esetben olyan alternatívát kíván nyújtani, mely a miniszterelnök nyugdíjba-vonulását eredményezi.

Persze - Andy Vajna meg majd megfilmesíti: Fogd a pénzt és fuss! és a bevételből leadja a százalékot...
Ez persze nem elégítené ki a demokraták igényeit, ők jobban szeretnének egy másik filmet látni: Ülsz bakker, és kuss!
Reméljük, megérjük.
Addig pedig drukkoljunk Gyurcsánynak, hogy el ne kúrja, mert ezt nem lehet kicsit elkúrni, hanem csak nagyon.
Jó lenne, ha ez esetben végre véget vetne a one man show-nak, és szakemberekkel - ügyvédekkel, elhárításban jártas szakemberekkel, politikai elemzőkkel venné körül magát, és tanulmányozná a karthauzi rend reguláit.

Még mielőtt a Parlamenttel szemben egy kávézóban bocsánatot kellene kérnie - két nyelven - egy csecsen harcostól...


Drukkolok neki...



:O)))

24 megjegyzés:

Unknown írta...

Szerintem , biztos tudja , mit mikor kell tennie!Hajrá Gyurcsány Ferenc!

PuPu írta...

Persze, szokta tudni...
Nem is neki írtam, csak úgy magamban morfondíroztam, de isten ments, hogy megrendítsem a hitvilágodat!
Morfondírozni szabad?
:O)))

Névtelen írta...

gratula pupu................

ÍGY KELL egyrészt-másrészt..idecupp..odacupp.. végén ügyesen bizonygatni : én..nemmmm..nekem nem nálam nem..egyként/sic! / qrvqjó lenne kimaradni a számlafizetésnél...illetve ti menjetek csak..én szóltam...

Unknown írta...

Nem véletlenül volt Boros Péter titkosszolgálatokat felügyelő, és Kövér László szintén titokügyért felelős! Ha magyarországi íratok voltak, azok csak voltak! Kivéve ha eredetik, vagy másolatok a nagy KGB birtokában voltak, sőt vannak! Az idönként felröppenő "beszervezésről szoló mendemondák" bármelyik fideszes, kdnp, egyházi személyekről talán nem teljesen légből kapottak! Csak "Schiffer" x próbálkozásaira
elég gondolni, pedig ő is "kis csókósa" ovinak!

Jóska.bá írta...

Péntek este Gy.F. egyértelműen kijelentette, hogy tud
arról, hogy kik, hogyan, és mivel zsarolják O.V-t.
Azt is elmondta, hogy bizonyíték nincs a kezében, de
tudja, hogy hol találhatók ezek a bizonyítékok - és, ha
O.V. beperelné, akkor módja lenne (köteleznék őt)
a bíróságon elmondani, hogy miről van szó, és hol
található(k) a jelzett dokumentum(ok).

Mit csináltak erre ma ezek a Balf@sz Betli-Pártok ?
Úgy nekimentek Gy.F.-nek, hogy ilyeneket nem illik
mondani, vagy ha mégis mond, hát álljon elő a farbával !
- mintha Molnár Gyulától kezdve, Szél Bernadetten ár
Juhász Péterig mindenki, mintha O.V. fizetett volna le őket -
ahelyett, hogy valamennyien O.V.-t szólították volna fel,
hogy ne hagyja Gy.F.-et "alaptalanul vádaskodni", hanem
"Nosza, terelje be - és védje magát Gy.F., ahogy tudja !"

De nem ! Inkább védték O.V.-t, mint erősítették volna
az egyébként is Balf@sz Betli-ellenzék nyomását O.V.-re !

És ezek akarják, hogy rájuk voksoljak ?! No nem !
Az a veszett fejsze nyele lenne a markomban.

PuPu írta...

Gratuláló Névtelennek:

Kérlek, segíts, hadd ne haljak meg ebben az igenostoba állapotomban!
Nem igazán értem, hogy hol itt az ide, meg az oda, legfőképpen hol a cupp.
És a többit sem érte, mert szerintem zavaros, de miután te írtad, te bizonyára érted, segíts hát kérlek nekem, hadd értsem én is.
Ha véletlenül mégis akarsz adni magadnak egy nicket, a czuppp nekem megfelel...

Örök barátsággal: PuPu
:O)))

NewTiborc írta...

Ez az eset is ékes bizonyítéka, hogy a DK kivételével mind, mind csak alibi pártok nagy szöveggel és mellénnyel. Az összes OV zsebében van és minden alkalommal bizonyítják azt is, hogy az ő ellenfelük nem OV hanem Gyurcsány Ferenc.És akkor ki is hazudik éjjel-nappal?

Névtelen írta...

neveletlen

Koreai atombomba.:)

http://koczianpeter.blog.hu/2017/04/22/atombombak

1970 írta...

"Abból sem lesz botrány, hogy az alternatív miniszterelnök-jelölt hozzájuthat a magyar demokráciát aláásó információkhoz"

Kedves neveletlen!

KP írásának ez a legnevetségesebb mondata.
"a magyar demokráciát aláásó információk":)))

A magyar demokráciát ez a pszichopata barom aknázta (és aknázza) alá, gyakorlatilag már 1998 óta folyamatosan. Ez a "rendkívül erős szilárdságúvá vált kötőanyag":) - hogy egyesek milyen hasonlatok megfogalmazására képesek, mikor kitekintenek a narancsleves bödönből, az elképesztő:)

góbé írta...


Jóska.bá !

Visszanéztem kétszer is. Gyurcsány több mint sejttette, neki rendelkezésre áll az a kérdéses bizonyiték, de csak büntetőeljárásban felhasználható.

"...RE: tehát nincs magyar birtokban ez a dokumentum, amiről beszélünk? GYF: Én ezt nem mondtam... A miniszterelnök úr van abban a helyzetben hogy bepereljen engem ezért a vádért... és akkor, egy igazságszolgáltatási folyamatban be fogom tudni bizonyitani hogy igazam van..."

Nem gondolnám hogy Pintér Sándortól reméli - neki biztos vagyok benne bőven van egyéb is, - beszerezni a kérdéses iratot, inkább hajlok arra hogy Gyurcsánynak bőven maradhattak jó orosz kapcsolatai, ( ...ez a Putyin már nem az a Putyin... mondta nem is oly régen ) akik átadhattak neki erről szóló, itthon államtitoknak minősülő anyagot.

Nyilván nem akar úgy járni mint Dávid Ibolya, meg Szilvási az UD-ZRT-ékkel, ezért forszirozza a büntetőeljárást.

kekec írta...

Gyurcsány szövege olyan jó, hogy ha nem lenne, ki kellene találni. Mert nem zörög a haraszt...
És most már tényleg Orbán minden oroszbarát lépése még a hívei részéről is gyanakvásra fog okot adni.
Csak rendőrautóba ne üljön be és létrát ne szállítson mostanában!
Azt meg a "perindítás" szöveg mutatja, hogy konzultált jogászokkal. Orbán beperelhetné valótlan tényállítás miatt rágalmazásért - és ott helye van a valóság bizonyításának.
És nincs veszélye, hogy állam ellenes bűncselekmény esetében eljárást indítanak ellene polpetiék feljelentési kötelezettség elmulasztása miatt. Gyáva ahhoz a nulladik G. Meg egyébként is, honnan tudjátok, hogy nem Simicskánál vannak a bizonyítékok?

Névtelen írta...

Nem vagyok sem FIDESZ-es, sem más párt tagja. De! Ugye van az EU és van USA és Oroszország. Ugye tudjátok, hogy Magyarország nem NAGYHATALOM! Vagy mégsem? Van egy "politikus" aki valamikor miniszterelnök volt. Hogy mondotta volt: jól elkurtuk? Most meg vissza akar kerülni és ugye a politikában nincsenek határok. Szóval aki ismeri a földrajzot és netalán tán a közelmúlt politikai helyzetét....a történelmet...??

PuPu írta...

És azt is tudod idézni, hogy mit kúrtak el?
Meg azt is, hogy ezt miért forszírozta?
Valamit ismerni nem azt jelenti, hogy hallottunk vagy láttunk valamit, hanem azt, hogy ezt be tudjuk helyezni az adott kor társadalmi-politikai környezetébe.
És nem szemezgetünk egy beszédből, mint liba a piros kukoricából, hanem a szöveget hiánytalanul és ha már, hát pontosan idézzük...
Arról nem is szólva, hogy attól, hogy valaki fideszes, még lehet akár értelmes is, az Úr néha tesz csodákat...
:O)))

Névtelen írta...

Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.

Nézzétek. A dolog az úgy áll, hogy a legrövidebb távon nincsen választás. Veres Janinak igaza van. Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább.

PuPu írta...

Namármost ha ez így hangzott el, akkor hazugságról szó se lehet.
Nem szólva arról, hogy az adott ciklus gazdasági ügyeit nem Gyurcsány intézte, ő már kész helyzetet tartott és csak a választásra való felkészülést menedzselte.
Az elkúrás meg tartalmilag a közalkalmazotti béremelést meg a Fidesz által visszatartott nyugdíjemelés kifizetését, plusz a 13. havi nyugdíjat jelentette, akár vissza is lehetett volna fizetni.
Derék magyarjainknak ugatérozni persze könnyebb volt, mint ezzel szembenézni...

:O)))


talalom írta...

"Hát ez az igazi nagy probléma, ez a nagy gond. És az a nagy gond, hogy azoknak adjuk az állami oktatást kérem szépen, akik a legjobb családokból jönnek. Hát ehhez képest nem az a botrány, hogy ki kell fizetni 3 százalékonként. Ha van társadalmi botrány, akkor az, hogy a felső tízezer termeli újra magát, közpénzen.
Az az igazi botrány, amiről Laci beszél, az ő cigány embereinek, azoknak tized olyan jó minőségű egészségügyi szolgáltatás jut, mint nekem.”

Névtelen: idézet ugyanonnan.

góbé írta...


Gondoljátok, akinek 11 év kevés volt hogy vegye a fáradságot és elolvassa vagy meghallgassa, majd ezt követően képes legyen megfelelni az igazi kihivásnak: értelmezni, megérteni a beszédet, - talán most általatok sikerül ? Drukkolok nektek, de esélytelennek tartom.

kekec írta...

öszödöző névtelen!
PuPu felettébb túlmérte az értelmi képességedet a válaszában. Ezért lassan írom, hogy még te is megértsed:
NEM KIPLAKÁTOLTA AZ MSZP, HOGY SOKAT AD A NÉPNEK, HANEM VALÓBAN TÚL SOKAT ADOTT.

A többi olvtársnak, aki nem PISAnegatív:
Aminek finanszírozása miatt (hála a fideszes MNB elnöknek) a túl magasan tartott
magyar kamatok miatt a magyar államadósság rakéta röppályára állt. (kevesebbért is akasztottak már állam ellenes bűntényért) Nem utolsó sorban 3-4-szeres kamatkülönbözet miatt a lakosság devizában adósodott el.
Gyurcsány felelős ME-ként kénytelen volt megszorítani, mert a hitelezők besokalltak. És nem jöttek volna az Uniós források, amiből Orbán most a rongyot rázza.
Öszödön a párttársait győzködte, hogy a további osztogatás helyett vállalják fel az előre láthatóan is igen népszerűtlen megszorításokat.
Nota bene: addig én csak egy elegáns robotnak tartottam, ott mutatta meg, hogy tud ember is lenni.
Ui (ps, usw) Miért nem nézed meg azt a részt a beszédben, ahol a politikusok felelősségéről beszél?
"Csinálunk-e valami nagyot? Azt mondjuk-e, hogy: a rohadt életbe, jöttek páran, akik meg merték tenni és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francban lesz majd az útiköltség elszámolásunk, b….a meg. Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem, hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország. Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot. Csak azért. Egzisztenciát lehet még találni sokat."

Na Orbánék nem szaroztak, és tényleg csináltak egy új világot, kicsit feudális, kicsit neohorthysta, kicsit illiberális (értsd nem demokratikus) de a mienk. Oszt kitörölhetjük vele a seggünk, mert csak arra való. És miközben a kék óriásplakátokra megy a gőz meg a kormánypárti hangos bőgésekre - addig a többiek szépen sorban elhúznak mellettünk, mert a gőzt nem a sípra, hanem a gépre fordítják, és egyre nő a lemaradásunk. Majd tanítani fogják az "orbáni pangást"

"Szép a rút, és rút a szép. Sicc, mocsokba, ködbe szét!"

1970 írta...

Kedves kekec!

Az a nagy baj, hogy ez a világ lassan már nem "kicsit feudális", nem "kicsit neohorthysta", nem "kicsit illiberális", hanem nagyon. És ez (is) az oka annak, hogy a többiek (értsd: lengyelek, szlovákok, csehek, sőt már a románok (!!!) is, akiket mindig lenéztünk, és lassan a bolgárok is itt vannak a kanyarban:) elhúznak mellettünk.
Hol is álltunk kb. 35 éve? Mire is voltunk akkor - joggal - büszkék? És most mi is a helyzet?
Gyurcsány ide, Gyurcsány oda, ez az egyik legsúlyosabb történelmi bűne a pszichopata jövőbeni várlakónak (a másik szerintem a társadalom tudatos atomizálása). Ez nem pangás, ez alapos zuhanás.

Névtelen írta...

nem "kicsit feudális", nem "kicsit neohorthysta", nem "kicsit illiberális", hanem nagyon.
.
tehát akkor ez a helyes megnevezés:
.
BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG/FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA
.
tudom szar dolog - nem is fog megtörténni, annyi gerinc, tisztesség, becsület itt egyikőtökben sincs! -
.
DE
.
tetszik, nem tetszik, az általam alkotott meghatározás az egyetlen, valóban pontos meghatározása a
.
BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG/FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA
.
nevén nevezésének.
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
ps.: már megmondtam, használhatjátok nyugodtan.
sőt kellene is a fentiek miatt,
.
DE
.
tudom,nagy az isten állatkertje, s sok benne az olyan állat, aki képtelen elvonatkoztatni a személyes szimpátiájától, avagy antipátiájától.
ezért állat.
ha és amennyiben képes lenne rá, akkor nevezhetné magát embernek, mert nem az érzelmei-ösztönei irányítanák, hanem az értelme.
segítek, mert látom, nem megy!
az értelemmel, az agyunk használatával emelkedtünk ki az állatvilágból mi emberek.
meg kéne próbálni egy kicsit emelkedni kifele nektek is, nem?
.
ja!
kéretik a szokásos óvodás szintet is elhagyni - lehetőleg felfelé azon a törzsfejlődést szimuláló fán! - s nem megsértődni, hogy:
"az abramovics már megint milyen durva, meg közönséges, meg ha becsomagolnád szép, kellemes szavakba, akkor többen figyelnének rád"
kellene a racionalitás, az értelem, az agy használata, ha már egyáltalán van itt valakinek.
higgyétek el, nem veszélyes!
sőt!
meglepően érdekes dolgokat is megismerhettek!
tudom, nem mai gyerekekkel "beszélek", mikor hozzátok szólok,
.
DE
.
én úgy vagyok ezzel, mint az amerikaiak.
mikor egy nyugdíjas ember beíratkozik az egyetemre, akkor nem lefikázom,hanem bíztatom!
ez az! csináld!
szóval, ez az! csináljátok! próbáljátok meg használni azt az izét ott a fejetekben!

Névtelen írta...

Ez a 'jelentés' már napvilágot látott, várjuk Gyurcsány aduit, mert ez a tudom, de nem mondom meg játék, olyan óvodás. :(

http://www.origo.hu/itthon/20110901-wikileaks-gyurcsany-ferenc-es-putyin-amerikai-elemzes-magyarorszag-kelet-kapcsolatairol.html

Gyurcsány azt látta Putyinban, ami benne nem volt meg

Az oroszok felé fordulás másik okát az elemzés szerint Gyurcsány személyes motivációiban kell keresni. "Úgy érezzük, valami személyes dolog is szerepet játszik. Gyurcsány gyakran beszél arról, Putyin mennyire népszerű, július 30-án például megjegyezte, 'az orosz nők könyörögnek Putyinnak, hogy maradjon'. Putyin kétségkívül tett róla, hogy Gyurcsány szívesen látott vendégnek érezze magát nála. Ugyanezt nem érezheti az európai vezetők körében" - áll a szövegben, amely szerint Gyurcsányéhoz hasonló kisebbrendűségi érzésük lehet a magyaroknak az EU-ban, hiszen gyakran másodrendű tagállamnak érzik magukat.

Gyurcsányt az elemzés szerint két okból nem látják olyan szívesen Európában: az egyik az "otthonról hozott csomagja" - itt feltehetően Gyurcsánynak az őszödi beszéd utáni elszigetelődésére utal a szöveg; a másik problémát egy meg nem nevezett nyugati nagykövet így jellemezte a távirat szerint: a magyar miniszterelnök "reménytelen felkészületlensége a magas szintű találkozókra". "Gyurcsány talán azt értékeli Putyinban, ami neki nincs a birtokában - a hazai pozíciójának szilárdságát és a külpolitikában meglévő magabiztosságát" - összegez a távirat.

A távirat végén az olvasható: Gyurcsány előtt "világossá tettük, hogy reméljük, Magyarország 'visszanyeri a hangját', és újra megerősíti helyét a nyugati közösségben".

Névtelen írta...

http://www.vg.hu/gazdasag/gyurcsany-oroszorszag-nagyon-fejlett-demokracia-166532
http://index.hu/belfold/2015/03/21/gyurcsany_ferencet_tilthatjak_ki_oroszorszagbol/

fűnyírót sem vennék ettől a fószertól :(((
Nem Putyintól, ha ez kérdés lenne. :)

kekec írta...

Fűnyírós néVtelen
aZ ELSŐ LINK 2007-ES, TEHÁT 10 ÉVES, AKKORTÁJT MÉG NEM VOLT ILYEN SZÉPEN FEJLETT PUTYINOKRÁCIA oROSZORSZÁG. És linkelj már hasonló exportnövekedési adatokat Orbán alatt is. Kétlem, hogy találsz.
Ez pont akkora hülyeség mint a "nem lesz gázáremelés" soha, mert kőtáblára van vésve!
Vagy mostanában, hogy Orbán nem költözik a várba (naná, még nincs kész a rezidansz)
Változnak az idők....

A második link meg már besorolja Gyurcsányt az oroszellenesek közé. Mutass ilyet Orbánról mostanában (vagy 2015-ig vissza)
Én egyik malacképű fizesdestől sem vennék semmit, de főleg esti mesét nem vennék be.
Melyhez hasonló jókat kívánok neked is (lottó ötösre is ekkora az esély)

PuPu írta...

Névteleneknek, akik képtelenek!
Ha nincs nick, te sem leszel!

:O)))