2017. április 28., péntek

HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK

Nagy reményeim nem voltak, most mégis kicsit csalódott vagyok.
Ismerem a mieinket, de az ember mindig reménykedik, hogy most akkor talán mégsem megint ugyanúgy, most végre már megértettek egy-két dolgot azok, akik a demokratikus oldal politikai stratégiáját és taktikáját alakítják, már, ha vannak ilyenek egyáltalán.
Ebben egyre kevésbé hiszek, sajnos.
Nem vártam azt, hogy ultimátum lejárta után vezetőszáron, nehéz vasban vezetik el és vetik tömlöcbe Orbánt, de az azért nyilvánvaló volt, hogy egy ilyen bejelentés után kell valamit adni az érdeklődő közönségnek.

Hát megkaptuk.
"Gyurcsány elismerte: furcsának tűnhet, hogy úgy beszélt erről, hogy nincsenek kezében papírok, de „hatalmas volt a dilemma”, ugyanis ha később kiderül, hogy tudott a papírokról, de nem szólt róla, az számára politikai értelemben „gyilkos lehet”, így vállalta a kockázatot, hogy nem marad csendben.Ezzel az ultimátummal azt akarta elérni, hogy világossá váljon Orbán álláspontja, és szerinte beszédes, hogy Orbán nem tagadott semmit – igaz, Gyurcsány konkrét, perelhető állítást alig fogalmazott meg.Gyurcsány ennél többet nem árult el az iratokról, de azt mondta, „nem tettem le arról, és ezt ajánlom komolyan venni, megszerzem a dokumentumokat, és abban a pillanatban nyilvánosság elé tárom” - írja a Magyar Nemzet.
Igaza van, már amennyiben a hűtlenség bűncselekményének vádja nem 
perelhető, vagy nem üldözendő hivatalból, de hát ez már régen nem jogállam...

Az iratok bizonyára megvannak valahol, de az ügy kezelése ebben a formában kontraproduktív, hiszen ezzel az akcióval Gyurcsány legfeljebb szánakozó vagy kárörvendő mosolyt csalhatott ki Orbán kommunikációs szakembereiből, ők ugyanis értik a szakmájukat, ellentétben a demokratikus oldal amatőrjeivel.
Ha nagyon erős formában állítok valamit, aztán nem tudom bizonyítani az állításom, akkor az ellenfelemet erősíti, engem pedig gyengít, és ennek eléggé tragikus következményei lehetnek, különösen választások előtt.
Olyan ez, mint amikor a cirkuszban egy óriási mozsárágyút megtöltenek puskaporral, majd elsütik, és a csőből kipottyan egy csokor virág - mosolyt fakaszt.


Ma a politika kommunikációs verseny, és a versenyt az nyeri, akinek jobban hisz a választópolgár, aki mellesleg nagyrészt funkcionális analfabéta, utálkozik a pártoktól és a politikusoktól, ebben a közegben kell eladni a mai politikusnak vízióját az általa felépíteni kívánt társadalomról, és elhitetni, hogy ő és pártja a legalkalmasabb a nemzet felvirágoztatására.
Nem könnyű a feladat, nem csoda, hogy az egész világon leáldozott a politikai pártok népszerűsége, és előretörtek a primitív populista pártok, a politikusnak ha pávatáncot nem is, de tojástáncot kell járnia a lehetőségek és a vágyak nagy csatájában.


Hát, most itt tartunk, remélem, Gyurcsány törekvése sikeres lesz, megszerzi az iratokat - igaz, addigra oda a téma újdonságértéke, a választó pedig minden napra új izgalmakat vár és nem szeret kétszer ugyanazzal a dologgal foglalkozni.
Mint libacsapat a gúnár után, úgy sorakozik fel az aktuális világmegváltók és a friss politikai bulvár mögé, erre szocializálja minden, ha pedig nem kapja meg azonnal az igényeinek és ízlésének megfelelő aktuális botrányt, azonnal továbbáll.
Megfáradt társadalom a mienk, mint az öregembernek, erős ingerek kellenek, hogy eszébe jusson, hogy csinálni is kellene valamit, nem okos dolog céltalanul ellőni a puskaport.
Csak a társadalom aranyhal-jellegében bízhatunk, hátha az öt másodperces memória segít feledtetni a hibákat...


:O)))

92 megjegyzés:

Geza írta...

Nyilvaan ilyet nem lehet csinalni. A meeg meglevo hiveit is lehervasztja, aki szerint meg maar regota gyanusan alulteljesit, az megjobban igazolva latja, hogy mi lett egykori remeenysegeebol. Fel nem tudom fogni, hogy mi a feneet akart ezzel. Ez meeg a 2016-os elorehozott valasztasok viziojanal is szarabb.

Ottilia Marton írta...

Tesztelni akarta a társ pártokat . Ez meg is valósult . egységfrontot láttunk Gyurcsány ellenében .közösen a fidesszel :)
Ez legalább pontos ábra.

GyF per alanynak jelentkezett--súlyos felajánlás mert rágalmazási per nem játék, még ezt sem fogadták el a többiek.
Így hát mind egyedül , mert a többi sem működik együtt Gyurcsány nélkül sem. Annak minden következményével. Jelenleg Orbán nemzetállami hite kétszer olyan támogatott , mint az ellenzéke. együtt.

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Lehet itt elemezni naphosszat, a lényeg tömören: Feri, a kurva anyádat !!!

Névtelen írta...

http://nepszava.us/ha-gyurcsany-elkaphatna-orbant-miert-nem-arra-koncentral/

Jutka írta...

Sajnos egy újabb baki a GY F. részéről. Már amikor az O:V mosolyogva fogadta a bejelentést tudni lehetett , hogy ez mind csak blöff. MI értelme volt? Azt hitte , hogy most rohanva fog az O:V feljelenteni. Ennyire nem ismeri?
nekem inkább az EU nál lévő nagy nulla az ami kiakasztott.
Szánalmas volt az egész tettemre hívás, és az egész nem arról szólt amiről szólni kellett volna. Megint átengedték a terepet az O:V nek, hogy előadhassa a a végvári vitéz szerepét, amit nagyon jól csinál meg kell hagyni. Titkon Ausztria, Németország nagyon is örül hogy nem zúdul nyakába a menekültek tömege. Nagyon igaza van abban hogy itt egy sem akar maradni, még sajnos a mi fiataljaink sem.
Tüntetések nagyon szépek voltak a Tv ben és a jelenlévők is biztos nagyon élvezték.
Eredmény? nagy semmi. vezet a Fidesz továbbra is.
Nyugdíjasok ki lesznek fizetve megint egy kis alamizsnával.......a többi szegény meg nincs is, úgye?
Néha az RTL bemutat egy két nyomorban élő családot, mintha,az a indiai nyomornegyedben lenne.......kit érdekel
Engem is már csak az érdekel, hogy meg tudjam fizetni az orvosokat , hogy még használható embernek érezzem magam.

Névtelen írta...

neveletlen

Gyurcsány megint elkúrta a lotya szájával. A választásokig még van idő, addig nyugodtan dolgozhatott volna az ügyön és kb. jövő ilyenkor robbantani a bombát. Ráadásul, most felhívta magára a figyelmet, hogy mire készül.:(

talalom írta...

Én tényleg, már oktalan reményemben is kétségbeesetten kitaláltam egy konteót: a DK elnökét valahonnan, - nagyon jelentős helyről - erőteljesen megfenyegették. Mostantól fogva úgy kell vigyáznia rá a másik oldalnak, mint a szeme fényére. Még a létráját is a TEK-nek kell megtámasztania, ha meginog... Mert ha a haja szála is meggörbül, az egyetlen fecni dokumentum nélkül is bizonyíték lesz a nagy többség - még a Párt tagjai szemében is a vádakra.

nemóvatos írta...

Vegyük olybá, hogy ez egy blöff volt, szerencsére (szvsz) GY.F. saját szakállára.
És ha Orbán valóban sáros, akkor Damokles-kardnak jó lehet.
No pláne ha a pártelnök úr valóban kibányász valamit.
Legyünk jóindulatulag reménykedők, a tüntetéseken kívül mást úgy sem tehetünk igazán!

góbé írta...


Itt valami nagyon nem stimmel! Hogy lehet valaki olyan balf@sz, ha egy légtérben van olyan iratokkal melyek államellenes büncselekmény elkövetését igazolják politikai ellenfele részéről, - aki mellesleg az ország miniszterelnöke - nem keres egy fénymásolót, avagy nem fotózza le, a tőle eszerint jóval okosabb telefonjával !

Eszerint nem tud kettőig sem számolni, - valszeg sakkozni sem. - Alkalmatlan.

Azt is el tudom képzelni már befenyitették ezért farol ki, adva a naiv butát. Ha igy lenne, ő is zsarolható, tehát - Alkalmatlan.

Mindenesetre, jelen állásban nemmzethünk kotonszökevényének tett nagy szivességét. Amit állitott eddig is tudtuk vagy legalábbis sejtettük, most meg bevallotta, mégsem tudja bizonyitani.






kekec írta...

góbé
1. Nem a zsaroltságot, hanem a "zsarolhatóságot" igazoló papírokat állított Gyurcsány.
2. Orbán megnyugodhatott mert erről, valamint "papírokról" és nem "videóról" beszélt.
3. Ha gyanakodott Gyurcsány, hogy hamis papírokkal be akarják húzni a csőbe, akkor kénytelen volt nyilatkozni. Ennyi bizalmat már adjunk neki - vagy mi is rákezdjük a "hazug" mantrát?

Pupu:
Az fel sem merült, hogy igenis tanult Orbánéktól?: mielőtt kijött az öszödi hangfelvétel, hónapokig előkészítették hozzá a közvéleményt.
És nyugi - ha az amerikaiaknak böki a csőrét Orbán szambázása - lehet, hogy hiteles bizonyítékot is "befú hozzá a szél"

Ottilia Marton írta...

kedves kekec!
Egyetértek.

GyF -per alanyának--ajánlotta magát.
Pedig az nem játék! Vagy végleg belebukhatott volna--vagy az egekbe emelődött volna.

A társ pártok egyiket sem kockáztatták.
Ettől még ha Botka nem a lenini módszert ajánlaná ami a népeket a cári család sorsának elfogadásáig vitte , bajom sem lenne! Ha Botka nem jogi és vagyoni egyenlőséget hirdetett volna az Európa trendi esélyegyenlőség helyett bajom sem lenne. Ha csak a progresszív adózás visszaállítását hirdette volna--ha nem a kapitalista termelési rend meghaladását hirdette volna --rendben is lenne http://168ora.hu/botka-laszlo-az-igazsagos-magyarorszagert/ "az egyenlőség átfogó eszményén alapuló, sikeres baloldali állam vízióját kínálom. Az egyenlőségelvű politika három pillére az esélyegyenlőség, a relatív vagyoni egyenlőség és az egyenlő állampolgárság elve."
Így viszont ma a pártok előbb egymás felett akarnak az ajánlatukkal győzni, és nem tudják elképzelni az együttműködést-- hisz az alap ajánlatokon kívül /felett az értékrendjükben átfedések ott vannak!

góbé írta...


Kedves Kekec !

Semmi sem áll távolabb tőlem mint hogy veled "kekeckedjek", épp ezért tisztázni szeretném felvetéseidet.

1. pont: Röstellem, - bár nem találom - az elütést. Jegyzem efféle malőrökkel számos országos lapban találkozom, úgyhogy emiatt oly nagyon nem emésztem magam.

2. ezt a videós felvetést nem igazán értem...

3. Aggályos számomra a csőbe húzós, hamis papiros verzió.

Gyurcsány akkor járt volna el helyesen, ha - mint ahogy a 72 órával korábbi nyilatkozatai alapján egyértelmüen bizonyitó erejünek, - tehát valósnak - itélte meg ezen iratokat, mint ogy. képviselő teljesitve állampogári kötelességét a 72 óra leteltével feljelentést tesz.

Amennyiben felvetődött - volna - benne hogy hamis dokumentumokkal traktálják, egy hivatalos személy úgy védi le magát hogy az esetről feljegyzést készit, és ilyen formában tájékoztatja az illetékes szerveket úgy mint ügyészség, esetlen az OGY nemzetbiztonsági bizottságát.
Egy ilyen feljegyzést az adott szerv nyugodtan minősitheti akár feljelentésnek is mely alapján jobb helyeken eljárás indul.

Ehelyett Gyurcsány a médiát választotta. Hozott is meg nem is, adott is meg nem is, de leginkább kavart is, meg bohócot csinált is - magából. ( minket, - legalábbis -engem meg jól átb@aszott )



Promenad írta...

Pupu !
Nem,nem segít /mármint az öt másodperces memória /
Ahhoz sokkal több kellene....

Frank írta...

GyF akár a fidesztől is tanulhatott, vagy vehetett volna át némi dramaturgiai fogást. Ahogy a fidesz is jegelte az őszödi beszédet májustól szeptemberig, s akkor hozatta nyilvánosságra, mikor a legnagyobb hatást válthatta ki - az őszi önkormányzati választások után, 2006-ban narancsszínű lett az egész ország - ő is várhatott volna még egy darabig, legalább addig, amíg a kezébe kerülnek a hiteles bizonyítékok. Így viszont visszafelé sült el, már az sem fog megrendítő hatást elérni, ha mégis világot látnak a bizonyítékok, mert addig ismét, mint a gőzhenger, működik GyF lehülyézése, Orbán lesajnáló vigyorával szánalmassá tétele.

Névtelen írta...

góbé írta...2017. április 28. 6:11
.
NYOMATÉKOSAN FELSZÓLÍTALAK: NE TEDD EZT!
.
még a végén demokrata leszel s abból is a legrosszabb fajta, radikális, már ha megjön az eszed, s eszedbe veszed, hogy ezek mind gazemberek.
mindemellett vigyázz, mert a helyi hímnemű. s nőnemű csatakancák, csatamének - jó lenne, ha együtt mind a pcsába mennének! - rád rontanak, ha imádottjukat, annak elmebéli állapotát megkérdőjelezni mered.
.
.
abramovics voltam, s vagyok

Névtelen írta...

a radikalizmusról, mint olyanról egy kis olvasnivaló, hogy segítsek megérteni a helyi nem okosoknak egy olyan szó jeklentését, amit ők szitokszónak használnak!
ezt teszik azért, mert fogalmuk sincs a szó jelentéséről, magáról a radikalizmusról. náluk az utcai rendbontók, az erőszakosan mást akarók ismérve a szó,
.
DE
.
ezzel nem tudunk mit kezdeni, hiszen így szocializálódtak az átkosban, s jelenleg is ezt tanulják a csutitól, meg egymástól.
íme:
a következőben jön, mert nem fér ki
.

Névtelen írta...

Az igazi radikális

Le Pen azonban a maga módján nem is annyira radikális: Franciaországban a gazdasági nacionalizmus és az erős állami befolyás valójában sok évtizedes ortodoxia. Beszédes, hogy miközben a bal- és a szélsőjobb folyton a liberalizmus térnyerésével riogat, a mai napig az állam diszponál a GDP 60 százaléka fölött, az EU szabadkereskedelmi kalandozásai pedig a legtöbbször pont a franciák ágálása miatt esnek kútba.

A franciák addig szeretik a szabadkereskedelmet, amíg Peugeot-kat vagy Airbusokat lehet eladni Ázsiában, ám amikor a francia gazdák brutálisan drága kolbásza kerül veszélybe, akkor szó sem lehet a szabadosságról – sőt, ez utóbbit, az utóbbinak költségeit az elmúlt néhány évtizedben a németek adójából fizették ki az EU-s támogatások formájában.

Ehhez képest

az igazi radikalizmust gazdasági vonalon Emmanuel Macron képviseli,
aki a francia gazdaságfelfogástól hagyományosan távolabb eső (vagy azzal egyenesen szembehelyezkedő) dolgokat tűzött a zászlajára, mint

• az állam gazdasági befolyásának mérséklése,
• a költségvetés és a hiány visszafogása,
• a bürokrácia visszavágása,
• a cégekre nehezedő szabályrendszer könnyítése és a nyereségadó csökkentése,
• a már jelenlegi formájában is nagyon megosztó munkajogi törvény további lazítása,
• valamint a szabadkereskedelem támogatása.

De ahogy egy történész levezette, ennél tágabb értelemben véve is szélsőséges a macroni hozzáállás, az ugyanis a francia forradalom, illetve a Napoleon utáni restauráció idejéhez köthető “extrém közép” hagyományát képviseli, amely a két véglet között a maga technokrata módján próbál egy kompromisszumos, a végleteket zabolázó alternatívát kínálni, és amely azt hirdeti magáról, hogy az össztársadalmi érdeket képviseli az ideológiai hadakozással szemben. (És amely egyébként mindkét alkalommal rövid úton megbukott.)

Persze Macron programján is van bőven patrióta máz (magát a veszélyes nacionalistákkal szemben harcoló patriótának nevezte első fordulós győzelmi beszédében), és azért egy angolszász országban elképzeléseit messze nem vádolnák túlzott piacpártisággal, inkább csak a francia kontextusból lóg ki. Az általa propagált modell retorikailag legalábbis valamiféle skandináv példára akar hajazni, és a biztonság kedvéért egy 50 milliárd eurós, elsősorban a zöldenergiára és az infrastruktúra-fejlesztésre összpontosító gazdaságélénkítő csomagot is bedobott a mixbe, hogy állami szerepvállalás is legyen.

Tony Blair

Macron egyébként annak fényében azért nem kifejezetten újító, hogy leginkább a csúfosan megbukott leköszönő elnök, Francois Hollande programját vinné tovább, amelynek kialakításában gazdasági miniszterként maga is részt vett. De önmagában már ez is sokatmondó: Hollande 2012-ben erősen balos ígéretekkel jutott hatalomra, például 80 százalékos vagyonadót ígért a gazdagoknak. A nagy balos sztárközgazdász, az akkor még nem sztár Thomas Piketty pedig az új Rooseveltként harangozta be. (Piketty egyébként most inkább szavazna Mélenchonra, mint Macronra, ha tudna.)

Névtelen írta...

Aztán két évvel később egy nagy pálfordulás után ő lett a baloldal árulója, aki feláldozta a Szocialista Pártot a gazdasági liberalizmus oltárán. Most viszont mégis ezzel az áruló programmal készül elnökválasztást nyerni volt gazdasági minisztere, miközben Hollande a valaha volt legnépszerűtlenebb elnökként távozik posztjáról.

Ha értelmetlen nemzetközi párhuzammal akarnánk élni, akkor Macron ebből a szempontból a francia Tony Blair, aki a baloldalról jőve középre navigálta magát, miután
azt a következtetést vonta le, hogy a globalizációt érdemesebb megpróbálni meglovagolni, mint nagy balos hévvel nekirontani, mivel utóbbi látszólag nem nagyon akar működni a világban.

Ez pedig éppen elég volt ahhoz, hogy a megbukott szocialisták a velejéig romlott árulót, a piacok viszont már az új Obamát vagy Trudeau-t lássák Macronban. Az első forduló óta hatalmasat mennek a tőzsdék világszerte, és a várakozás egyértelmű: Macron hatalomra jutásával végleg megtörik a populista hullám, Trump is megnyugodni látszik, és szépen visszatér minden a megszokott kerékvágásba.

Azaz tovább épül az EU, Angela Merkel várható németországi választási győzelme után fennmarad, sőt minden eddiginél erősebb lesz a francia-német tengely. A piacpárti kommentárok szerint Macron végre tényleg hozhat egy kis fellendülést is a hosszú évek óta magas munkanélküliséggel küzdő és alig kimutatható növekedést produkáló Franciaországban.
Az utóbbi évek nagy populista hevülete pedig szépen lassan eltűnik majd a visszapillantó tükörben.
.
.
abramovics voltam,s vagyok

Névtelen írta...

Az is lehet, hogy Feri csak eltaktikázta magát (ismét?). Mindenesetre óriási szívességet tett Orbánnak. Én Góbéval értek egyet: vagy alkalmatlan, vagy…

mavtelep írta...

Bravo Emberek !
Mészáros 100 milliárdos "gyarapodása" egy bötüt sem ér!
Napok óta téma Gy. aki mondott valamit - jót, rosszat egyre megy -, őt kell keresztre feszíteni, (esetleg az EU-t) nem a tolvaj bandát ! Gratula még 1x ...)))
Szervusztok, jó napot !

NewTiborc írta...

Kedves mavtelep!
Messzemenőkig egyetértek Veled. De az ember már nem mer szólni, mert a hiénák hada mindjárt gyurcsistának és baromnak titulálja az embert.
Kíváncsi lennék, hogy a sok okostojás vajon mennyivel tett le többet az asztalra -mert Ők mindent jól tudnak - és az az asztal hol található.
Szerintem a Gyurcsány egy nagy marha, hogy ilyen emberekért töri magát, pedig hát Ő is csak olyan gyarló "keresztény" ember, mint a fideszesek aki tévedhet, majd Ő is kijavítja a hibát, mint a kormány. Érdekes ez a szöveg ez nem érdemel egy szót sem senkinél ez természetes. Mert hát van egy balga ember akinek állandóan lehet a hátsóját mardosni, mint a hiénák. Legközelebb majd akkor kellene, mikor szüretkor sok szőlőt evett.
Oszt jó napot.

1970 írta...

Végre, kedves mavtelep! Valami értelmes, okos hozzászólás, ami a lényegről szól (pontosabban arról, amiről valójában beszélni kellene).

mavtelep írta...

NewTiborc
" az ember nem mer szólni "...dehogynem !
(És ha beszól a hiénák hada, legfeljebb lemosom a cipőtalpam...)))

Névtelen írta...

Kedves Mávtelep!
Szerintem is sokkal fontosabb kérdés Mészáros gazdagodása, vagy mondjuk az MKB lenyúlása. Ebben egyetértünk.
Azt viszont nem értem, hogy jön ez ahhoz a témához, hogy vannak-e Gyurcsány Ferencnek bizonyítékai OGV zsarolhatóságáról, vagy csak blöfföl, jól csinálta-e, vagy sem. Topicgazdánk ugyanis ezt a témát dobta föl…

Névtelen írta...

neveletlen

Kedves mavtelep, ez a bejegyzés most főként Gyurcsányról, és ő neki az újabb elkúrásáról szól.
Puput ismerve, ha szépen kéred, don Lorenzo-ról is rittyent egy vitriolosat, én is kéváncsi lennék rá.:)

Névtelen írta...

neveletlen

Hoppá, Gépész uram megelőzött.:)

pleinair írta...

Mávtelep igazad van. Mi soha, semmiből nem tanulunk, de elvárjuk Gyurcsánytól, hogy tökéletes stratéga legyen. És míg Őt mindig jó szándék vezérel, mi nagyképű kritikákkal ordítjuk tele az étert, és tele vagyunk rosszindulattal.

Megérdemeljük, hogy bárki is áldozatot hozzon egy olyan ócska országért, amelyik nem hogy nem támogatja, de undorító módon, mint a keselyű, marcangolja azt, akiről úgy érzi, hogy védtelen?! A vérszagtól pedig egyre növekszik a dögevők tábora, és fölemészt minden igazságot. Még a napnál világosabbat is. De ezeknek a szemmel látható igazság se számít, Csak a bűnbak. akit ütni, vágni lehet.

A fidesz és orbán soha nem hátrál meg, kitart minden tette és szava mellett, és szolidáris még a bűnözőivel is. Ebben van, ami nekünk nincs: az erejük.

n írta...

Épp olyan jól tudtok magyarázkodni, mint a fideszesek.
OK. Ez most a Gyurcsányról szól!! De mutass egy más témájú bejegyzést, ahol két vargabetű után nem a szerencsétlen Gyurcsány gyalázásánál köttök ki. Neki mindenhez köze van, mert Ő az általános bűnbak. Ez már szerintem betegség és azt hiszem nem is gyógyítható.

mavtelep írta...

n
Ez így pontos !...)))

pleinair írta...



"Az elmúlt hat napban tett nyilatkozataimban azt állítottam, hogy Oroszország megfelelő szervei információkkal rendelkeznek a Fideszhez és személyesen Orbán Viktorhoz köthető, olyan törvénytelen pénzmozgásokról, amelyek rávilágítanak a párt és elnökének törvénytelen és tisztességtelen finanszírozására. Hozzátettem, hogy közvetítőkön keresztül lehetőségem nyílt betekinteni olyan dokumentumok másolataiba, melyek ezt az állítást alátámasztják. Állítottam, hogy ezek alapján a magyar miniszterelnök Oroszország által zsarolható helyzetben van és elvártam, hogy a miniszterelnök vagy tisztázza magát vagy indítson ellenem jogi eljárást. Minderre 72 órát adtam Orbán Viktornak.
A 72 óra lejárt, a miniszterelnök nem tisztázta magát és nem indított jogi eljárást. Korábbi állításaimat fenntartom. Felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy amennyiben az általam látott dokumentumok hitelesek, a miniszterelnök súlyosan megsértette a magyar törvényeket és elárulta a hazáját. Nem Magyarország miniszterelnökeként, hanem Oroszország zsarolható ügynökeként tevékenykedik. Biztosíthatom arról, hogy minden törvényes eszközzel azon leszek, hogy állításaimat a dokumentumok megszerzésével és nyilvánosságra hozatalával bizonyítsam.
Biztosíthatom őt és a választókat arról, hogy semmilyen olyan lépést nem teszek ennek érdekében, amely sértené a hazámat, a törvényeket, elárulná eskümet, miszerint Magyarországot és csak Magyarországot képviselem.
A miniszterelnöknek egyetlen lehetősége maradt, imádkozhat, hogy a dokumentumok ne kerüljenek nyilvánosságra, mert ez nem egyszerűen politikai bukásához, hanem évtizedes börtönbüntetéshez, emberi, morális, politikai megsemmisüléséhez vezet.
Az igazság bizonyíthatóságát kívánva, a továbbiakban a fentiek értelmében fogok eljárni.
Gyurcsány Ferenc
elnök

pleinair írta...

Orbán hallgatása beismerése annak, hogy Gyurcsánynak igaza van. Ezt egyébként konkrét bizonyítékok nélkül is mindenki tudja. Orbán kussolása megerősíti és a köztudatban napirenden tartja a vád igazságtartalmát. A zsebdiktátor nem úszhatja meg, idővel mindenképp kiderül az igazság.
És akkor majd az okoskodók,- akik most azt ütik, aki személyes kockázatot vállalva igyekszik felgyorsítani az eseményeket, - csöndben fogják meghúzni magukat, nem lesznek büszkék egykori, habzó szájjal gyűlöletet fröcsögő kinyilatkoztatásaikra

Ottilia Marton írta...

aprócska tény: A "mindenki tudja" állapotra GyF --per alanyának kínálta magát. Sem a fidesz sem a társ pártok nem éltek azzal.
Viszont a bűnbak szerepét fenntartják mind--Így sem GyF-fel sem nélküle (a dk-val) együtt cselekedniük nem kell . .
Pedig ez a per GyF számára azt a kockázatot is jelentette, ha veszít, a közéletből végleg kiírja magát. Igaz az ellenkezője is bekövetkezhet

góbé írta...

Mavtelep, New Tiborc, meg akit illet...

Szerintem egy kicsit vegyetek vissza! Ez a "fényességünket mindentől és mindenkitől mindenáron megvédjük" a nagyon a szemellenzős fidesz-fanokra hajaz.
Aki olyan véleményt fogalmaz meg hogy Gyurcsány hibázott, az miggyáá elleccség, meg fúújj ??

Plenair /13.45/ Ok., ezt mondta Gyurcsány tegnap. Nézd meg azt is, - akár meg is hallgathatod - mit mondott egy hete, 21.-én Rónai Egonnál.

"...RE: tehát nincs magyar birtokban ez a dokumentum, amiről beszélünk?
GYF: Én ezt nem mondtam...önnek. ( ezt GyF. még kétszer megismétli,majd folytatja)... A miniszterelnök úr van abban a helyzetben hogy bepereljen engem ezért a vádért... és akkor, egy igazságszolgáltatási folyamatban be fogom tudni bizonyitani hogy igazam van..."

Ebből nekem az jön le, hogy magyar birtokban van az irat, büntetőeljárásban a hatóság elé tárja mint bizonyitékot.

A hangsúly az igazságszolgáltatási folyamaton van.

Nagyon nagyon naiv dolog pont g.obántól elvárni, tőle tenni függővé hogy beinduljon valamiféle büntetőeljárás.

Ha már a hivatalos szervek, személyek nem ketdeményeztek eljárást van egyéb lehetőség:

Korábban már jeleztem, Biztosan van olyan elkötelezett DK szimpatizás, aki Gyurcsányt a hütlenség vonatkozásában, hamis vád miatt feljelenti, mellyel kiprovokálhatja az ügyészségtől a büntetőeljárás meginditását.

Ha Poltpéter elutasitja a feljelentést, ezzel azt kénytelen közölni hogy Gyurcsány vádja nem hamis, tehát valós, igaz !!! - Ilyet potpetike nem tehet.
Ha nyomozást rendel el, jöhet a valóság bizonyitása Gyurcsány részéről, hivatali/büntető eljárásban.

Az már sokkal kellemetlenebb hogy most derül ki, nemhogy állitólag nincs birtokában és nem is olyan könnyen hozzáférhetőek a kérdéses terhelő iratok vagy azok másolata, de ráadásul ismeretlen "nemtuggyukkik" kénye-kedvén múlik hogy valaha is bármely magyar hatóság megismerheti-e azokat.
Mindezek tetejében már a dokumentumok hitelességében sem biztos.

Ha nem kért vagy készitett másolatot igenis balf@sz volt. Ha van másolat de bizonyos okból jobbnak látja kihátrálni az ügyből, akkor minek kezdett bele.

Ez nem egy kabátlopás-ügy. Ezt meg kellet volna tervezni hozzáértő szakemberek bevonásával. Szánalmas volt DK-Ági nyöszörgése tegnap Kálmán Olgánál. Ordit a dilettantizmus.

Azzal meg hogy g.orbán a hallgatásával beismeri a vádakat kitörölhetjük a szemünket. A dolgokon ez mit sem változtat.

Ottilia Marton írta...

viszont ez meg van http://www.europarl.europa.eu/pdf/eurobarometre/2017/2019ee/two_years_until_the_2019_european_elections_hu_hu.pdf

A dolgokon semmi más nem számít, csak az ha az alapajánlatok különbözősége tényén az mszp és a többi párt is felemelkedik
és együtt akar működni, és nem kezdi ismét feltételekkel
úgy, hogy semmiféle összefogás féle még nincs, Mintha -- joga lenne egy megformálódott szerveződésnek valakit a soraiból kizárni./ vagy nem bevenni

mavtelep írta...

góbé
Már bocs', de továbbra is fenntartom : nem az a fontos, hogy amiket Gyurcsány mostanában mond az igaz vagy nem igaz, jó vagy rossz, elegáns vagy durva. (Most a Fidesz hazudozásairól még összehasonlítási szinten sem esik szó)
Arra szeretném felhíni a figyelmet, hogy a léggömbhámozás (fokozzam ?) foglalkoztatja az írástudók nagy részét, talán mert a valós - kormány által elkövetett - folyamatokat nem ismerik fel
P.s.: én biztosan nem emlegetem és boncolgatom Gy.szavait, mert meg sem hallgatom. Mást sem,
mert én a tényeket akarom ismerni, nem a magyarázatokat.

Névtelen írta...

góbé írta...2017. április 28. 15:46!
.
édes egy pofa - jenő - vagy.
.
DE
.
ne hajazz rám!
vagy legyen benned bátorság nyíltan, tisztességesen kiállni az általam megfogalmazott tények mellett!
nem te vesztenéd el az arcodat, hanem a "helyi hülyék klubja" akasztódna hasba.
.
.
abramovics voltam,s vagyok
.
.
ps.:
"http://nepszava.us/bartus-laszlo-mozesre-varva/"
.
ebben a cikkben részletesen, képes beszéd szintjén - a csekély értelmű nem medvebocsok számára! - találod kifejtve néhány szavas mondandóm értelmezését.

Névtelen írta...

Névtelen mavtelep írta.2017. április 28. 16:10!
.
megdicsérlek!
.
no nem az eszedért. ami nincs azért nem lehet,
.
DE
.
látom törekedsz a fejlődésre.
nem tudom ki segített otthon,
.
DE
.
a "ps" rövidítést, s annak értelmét megfejtettétek - vélhetően verejtékes munkával, szörnyá küszködések árán! - s használni kezdted.
kis lépés,
.
DE
.
dicséretes törekvés!
csak így tovább!
amint az értelmező olvasás is menni fog, hidd el egy új világ fog kinyílni előtted!
meg fogja érni a küszködést!
.
.
abramovics voltam, s vagyok

mavtelep írta...

névtelen
Vonszold le Magad a parkettről Öcsüke !...)))

NewTiborc írta...

Hűha góbé!
Most aztán kurvára megfegyelmeztél!. Honnan veszed a bátorságot, hogy felszólítasz másokat arra, hogy vegyenek vissza. De miből is szerinted? Te mit produkáltál az ország érdekében az elmúlt harminc évben? Mitől vagy olyan biztos, abban, hogy neked több sütnivalód van mint másoknak? Bölcsen hirdeted a saját véleményedet és elvárnád, hogy azt mindenki maradéktalanul tudomásul vegye. A felszólításodat durván úgy fogalmazzák meg, hogy pofa súlyba!! Ezt mi váltotta ki, valamelyikünk mivel sértette meg az egódat? Vagy ennyire nem tudod elviselni mások véleményét?
Ha olyan okosak vagytok, álljatok ki a tüntetők elé és vegyétek át az irányítást és söpörjétek le a palettáról a szellemileg gyogyós politikusokat. Pillanatok alatt elsöpritek a kormányt, mi pedig önfeledten tapsolni fogunk Nektek.
Várom az eseményeket. Amen.

pleinair írta...

Góbé!

Gondolom tisztában vagy orbán minden mocskos, piti és nem piti tolvajlásától a hazaárulás fogalmát kimerítő ügyeiig. Akkor nem értem, miért Gyurcsányt cseszegeted a némelyek szerint bénán kivitelezett szándéka miatt.
Mi ez az önsors rontó, ostoba aránytévesztés?
Mi ez a kicsinyes, lényeg helyett felszínt bőszen kapirgáló, alaptalanul támadó magabiztosság?

Mint fentebb említettem, ideje lenne tanulni orbánéktól többek közt egymás pellengérre állítása helyett összetartást.

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Sajnos nem tudok mindenben igazat adni neked.

Amit a választókról írsz, az érthető.
Az is igaz ugyanakkor, hogy ez mellett, arra is érdemes figyelni, hogy nehogy ki tudjanak bújni a dolgok alól a megvádolt személyek.

Ez a játék úgy zajlik le, ahogy mi akarjuk és nem másképen.

Ha nem tetszik Orbánnak az állítás, akkor perelje be Gyurcsányt !

Ez, ilyen egyszerű !

Ja, hogy ezt nem akarja megtenni, pedig ez meghozná a bizonyítékot ?

Na, erről érdemes dumálni és nem arról, hogy Gyurcsány miért nem egyből áll elő a bizonyítékkal !

Elmondta, csak meg kellene érteni !

Ha ő állna elő bármivel, azt simán letagadnák és hamisítványnak minősítenék !
Ezért hivatalos eljárásban KELL beszerezni az iratokat !
Erre nem mondhatják, hogy hamisítvány !

Érthető !!!

Azért elgondolkoztató, hogy ilyen kemény vádakra, szerintük igaztalan blöffre, miért nem tesznek feljelentést ?
Ha nem igaz, Gyurcsány fizethetne, mint a csekonics és tényleg bukta lenne az egész !

Mert akkor jogos lenne a kritikád, Kedves PuPu, ha akkor se lehetne bizonyítani a vádakat !

Így viszont, egy kicsit Orbánt segíted te is !

Cereus írta...


góbé !

Azt, hogy a kokenak jobban hiszel nem kell ilyen hosszasan fejtegetned . Mi értjük.
Amit pedig javasolok, kíméld meg "jó tanácsaidtól" Gyurcsány Ferencet.
Hidd el nem szorul rá. Nagyon is jól tudja, hogy egy minden hájjal kifent-kikent gazemberrel és támogató bandájával kell megküzdenie !
Amivel Orbánt vádolja az nem semmi ! Az mindkettőjükre nézve, a totális bukás eshetősége !
Itt a végén csak egy marad állva !
Emlékezzünk csak a focihoz nem értő Dávid Ibolyára ,akire az egy páholyban tahó módon viselkedő szotyola köpködök"rádolgoztak" !
Eredeti felvétellel bizonyítva állítását a gengszterekkel szemben, majd alig tudta megúszni
hogy ne kerüljön börtönbe !!! Gyurcsány is nem nagy, de széle hossza vastag fába vágta a
fejszéjét, mert tud valamit, amit mi nem.
Én nem sürgetem, mert bízok józan ítélőképességében, meg a jogászaiban is.
Minden kibicnek ! Itt az Ő bőrére megy a "játék"!
Amit tudok, és már nagyon rég megtapasztaltam : az ostor mindig a végén csattan.

góbé írta...


No akkor sorban:

Kedves New Tiborc !

A kicsiny (!) visszavételen csupán annyi a reményem, - elvárásnak semmiképp sem nevezném, - hogy nem titulálsz engem hiénának, okostojásnak, mint ahogy én sem tituláltalak téged - ahogy állitod - Gyurcsányista baromnak !
Erről nagyon egyszerüen, a hsz-ek. visszaolvasásával meggyőződhetsz.

Tudod az, hogy én mit tettem le arra bizonyos asztalra, ahhoz semmi közöd, s én sem firtatom a te letevéseidet. Fölösleges és értelmetlen lenne féltéglával mellet döngetni.

Én mindenesetre nem kivánok országos vezető szerepet, de vindikálom magamnak a jogot hogy aki erre tette föl az életét, a tevékenységével kapcsolatosan véleményt fogalmazhassak meg s azt, ha mégoly szük körben is, de közzétehessem. Erre te kivont karddal rámrontasz és sértegetsz. Miféle demokrata vagy Te ???
Gyurcsány izzig-vérig demokrata. Tanulj tőle !

Felvetettem véleményem szerint aggályos dolgokat, elkövetett hibákat, tettem szerintem megvalósitható javaslatokat, erre te ezeket persze se nem értelmezve, ezekre nem reagálva, épitő vita helyett durva személyeskedéssé degradáltad az eszmecserét. Mi lesz igy ebből ??

Végül lenne feléd néhány kérdésem, felvetésem:

Miből gondolod, hogy megsérült az egóm ?
Miből gondolod, hogy elvárásom, miszerint magadévá tedd az én véleményemet ?
Miből gondolod, hogy képtelen vagyok elviselni mások véleményét ?

s végül a legfontosabb:

Miből gondolod, hogy aggályaimat, kritikámat nem jobbitó szándékkal, egy pozitiv, demokratikus elmozditás szándékával fogalmazom meg.
Lebegjen a szemed előtt: NÖVELI, KI ELFEDI A BAJT !!!

Abra!

Tudod ebben a korban ahol járok, már rég kialakult egyfajta értékrendszer melyhez nemhogy ragaszkodik, de eltérni sem tud attól az emberfia.
Ezekért, -nevezzük elveknek - már vagy 35-40 éve a bizatásod, bátoritásod nélkül is kiállok.
Ne bizd el magad, hiú remények se éltessenek, nem rád hajazok. Ha ezen elvek, gondolatok egybeesnek helyenként általad megfolgalmozottakkal, nem azt jelenti amire gondolsz.
Ha mégis úgy lenne, a másfél éve a külön, számodra nyitott emilen társalognánk. Kár hogy számodra fontosabb a demonstrativ fikázás, alázás mellyel kapcsolatosan talán egyszer ráébredsz, nem vezet sehová.
Ha bárkin tényleg jószándékkal segiteni akarsz, ne azzal kezdd, hogy lealázod.


góbé írta...


Üdv Cereus !

A legfontosabb: ki a "koke"? Tényleg nem tudom, igy azt sem hogy szerinted kinek hiszek én jobban? Nagyon szeretném tudni.

Még annyit, számomra nagyon hizelgő a felvetésed miszerint Gyurcsánynak tanácsot tudnék adni, bár nem kizárt hogy olvassa, vagy olvastatja a blogot.
Én mindenesetre úgy érzem, csupán demokratikus alapon véleményt nyilvánitottam... Ahogy Te is.

Viszont Gyurcsány jogászaiban - ha vannak egyáltalán - ne bizzál. Épp a napokban vitték be az erdőbe.

NewTiborc írta...

Kedves góbé!
No látod itt jönnek a gondok, mikor mások helyett magadra veszed a jelzőket és mások helyett Te sértődsz meg. Vedd tudomásul, hogy bizony vannak itt hiénák és okostojások is akár tetszik, akár nem. Tőlem sem itt sem máshol nem olvashatsz egyik politikussal kapcsolatban sem olyan jelzőket amit itt egyesek megengednek maguknak. Hogy Te nem akarsz vezető szerepet játszani, akkor légyszíves a véleményedet is ennek tudatában fogalmazd meg és a ténylegesen cselekedők tevékenységét nem kell mindig a sárga földig alázni. Talán egy kis biztatás, megértés közelebb vinne bennünk az összefogáshoz. Nem vitatom a jó szándékodat, de akkor ezt legyél oly szíves úgy megfogalmazni, hogy az más szellemi gyengék - mint én - számára is érződjön.
Véleményem továbbra is fenntartom, hogy egyesektől csak megalázó szöveget lehet olvasni.
A demokratikusnak nevezett ellenzék alapvető problémája pontosan ez a betegség, hogy a tolarencia valójában nulla és vannak önjelölt próféták akik meg akarják határozni nekünk választóknak kit illik szeretnünk, illetve utálnunk.
Mellesleg nem vagyok egy pártnak sem tagja, csak próbálok lehetőleg reális képet alkotni és az szerint véleményt formálni. Korábban biza voltam tagja pártnak és tapasztalataim alapján legalább harminc politikusnak nagyobb indoka lenne arra, hogy eltűnjön a színtérről, mint a Gyurcsánynak. És most meg lehet újra bélyegezni, de az igazságon az semmit sem változtat.
Köszönöm a türelmet.

Névtelen írta...

Góbé 2017. április 28. 15:46
Lényegében én is hasonlóan gondolkodom.

Névtelen írta...

Fabius tegnap előtt:
"Őrült kíváncsian várom, hogy mi sül ki a legfrissebb Gyurcsány bullshitből, miszerint neki olyan papírokat mutogattak ami megmagyarázza, miért szopott a magyar kormány vérhólyagot Putyin f*szára."
Fabius ma:
"Orbán tényleg imádkozik, kérleli az istenét, hogy a te szájkinyitásaid csak ilyenek legyenek az idők végeztéig."
http://varanus.blog.hu/2017/04/28/imadkozz_orban
(Mano)

PuPu írta...

Kedves spaghin, segíti Orbánt a graczi klinika specialistája, nem én.
Viszont nem lehet a dolgokat állandóan úgy csűrni-csavarni, hogy a végén - a saját szemünkben - győztesnek látsszunk.
Van egy jogtechnikai oldala az ügynek, mely szerint azé a bizonyítási teher, aki állít valamit - tehát az a kellemesebb pozíció, akinek állításokat kell cáfolni, meg van egy politikai vetülete a dolognak, mely szerint a választót meg kell győzni arról, hogy amit állítok, az igaz, de mégse állítsam, mert akkor enyém lesz a bizonyítási teher és a kezemben még amennyi sincs, amennyi Orbán kezében szokott lenni a VIP páholyban, mikor zsebrevágott kézzel drukkol...
Viszont nem volt kötelező ezzel most előjönni, lehetett volna várni, míg összeáll a dolog.
Persze iratmásolatokkal nehéz a bíróságon operálni, hiszen először is bizonyítani kell, hogy a másolatok hitelesek, hiteles okmányokról készültek, és ez rohadt nehéz, nem hiszem, hogy Putyin szignálta volna őket.
Szóval van az úgy, hogy jobb megvárni a kotonárust, mielőtt az utcasarok hercegnőjét magadévá teszed...
Itt a hiba már megint és sokadszor politikai, a stáb nem képes tisztességesen felmérni a várható reakciókat, aztán mikor megvan a baj, akkor vadul védik a védhetetlent.
Nem tudom, kikből áll Gyurcsány tanácsadó testülete, de nem először vitték a erdőbe, itt is a kupleráj, a heverők meg a kurvák esete forog fenn, de hát ez egy gyógyíthatatlanul amatőr, látássérült baráti társaság, akik egy beragadt elsütőbillentyűjű önjáró löveggel akarnak pontos találatokat elérni...
:O)))

pleinair írta...

Kedves Pupu, a választó szemét veri ki, hogy amit Gyurcsány és a tüntetők tömege állít, az mind-mind igaz. Aki nem látja, annak nincs is szeme.

Úgy, hogy itten nem az a kérdés, tudja-e Gyurcsány bizonyítani a vádat. Itt arról van szó, hogy leesett-e már tisztelt "demokrata" honfitársainknál a tantusz. Rájöttek-e, hogy ebben a hazugságtól, bűntől bűzlő politikai légtérben nekünk is taktikusabban kellene megnyilvánulnunk.

Ez részben olyasmit jelent, hogy pl. nem ócsároljuk nagy nyilvánosság előtt a mi emberünket, azt, akinek némi hibája ellenére is igaza van. Kitartunk mellette,(erkölcsi alapon is) mert a mi érdekünkért küzd.
És taktikusabb hozzáállással kellene felmérni és politikusainkból kikényszeríteni, hogy érvényre juttassák az érdekeinket.
A rendszerváltás óta nem sikerült nekünk ezt állampolgári szinten megtanulni.
Éretlenek vagyunk, mint a kora tavaszi libapottyantás. (Csak, hogy ki ne maradjon a liba)


PuPu írta...

Kedves pleinair, hogy mit hisz a választó, azt majd kinyilvánítja a választáson, hogy mit lenne célszerű a mi szempontunkból hinnie, abban meg nekünk lenne célszerű segíteni neki.
Ha nem vagyunk meggyőzőek, akkor nem nekünk fog hinni és nem ránk szavaz.
Nem engedhetjük meg magunknak az állandó hibázás luxusát, még ha rokonszenves is a hiba elkövetője...
:O)))

kekec írta...

Abramovics pedig nem túl bonyolult, ami eddig meghaladta a képességeidet.
Az üzeneted alatt ne a névtelen rovatot jelöld be, hanem a nevet, és oda írd be a nevedet.
Ne riasszon a /URL cím, mert azt nem kötelező kitölteni. Attól még odaírhatod minden szöveged alá, hogy voltam s vagyok, csak nincs sok értelme, ami minősíti a fölötte levő szövegeket is.
Szívesen.

NewTiborc írta...

Kedves PuPu!
Bejegyzésed (2017. április 28. 20:35) tartalmával egyetértek, sajnos vannak dilettánsok is a politikában, csak az embernek ébrednek gondolatai, bármennyire is furcsa.
Hogy is van az, hogy egyik oldalon az állítónak kell bizonyítani a vádakat, ha sikerül sem hisznek neki. A másik oldalon a vádoltnak kell ész nélkül mentegetőzni és ha sikerül cáfolni, akkor sem hisz neki senki. Gondoljunk az elmúlt nyóc év baloldallal kapcsolatos vádaira és jobboldali politikus csak úgy elröppentett valóságtartalmat nélkülöző "szövegeire".
Hogy is működik ez?

Névtelen írta...

Névtelen kekec írta...2017. április 29. 6:13
.
tehát akkor elolvastad.
helyes!
.
DE
.
érted is?
érted-e azt is, hogy engem nem lehet keretek közé szorítani?
.
.
abramovics voltam,s vagyok

Névtelen írta...

én sem kedvelem,
.
DE
.
mint több alkalommal kénytelen voltam kifejteni a helyi nem okosak számára - hátha egy kicsit azé okosodnak! - én képes vagyok személyes szimpátiámtól, avagy antipátiámtól elvonatkoztatni, s nem azt nézem ki írta, mondta, hanem, hogy mit írt, mondott, tett, így javaslom elolvasni a következőt, mert egy érdekes megközelítés, s sajnos lehet benne valami!
.
http://tuaregblog.blogspot.hu/2017/04/simicska-trukkje.html
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.

Névtelen írta...

ezt is olvasni javaslom:
.
1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket.

2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a problémákat. Hálásak lesznek.

3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a "fehér" propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a "szürkét" (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a "feketét" (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak).

Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

4.) A nemzetet meg kell győzni arról, hogy minden rossz dolog ami történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet ("majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk") évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.

5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.

7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

9.) A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.

10.) Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell.

PuPu írta...

Ez az izé itten elfeledte kitenni az idézőjelet és odaírni, hogy a tíz pontba szedett bölcsesség nem a saját kútfőből, hanem Noam Chomskytól jött...

DE

ha odaírja a végére, hogy Noam Chomsky voltam, s vagyok, asse rossz...

:O)))

PuPu írta...

Kedves New Tiborc,

A politikusi és a jogi megközelítés nem ugyanaz - a jogi szigorú szabályok szerint történik, míg a politikus összevissza beszélhet, akár hülyeségeket is, és ha szembesítik velük, akkor az lepereg róla, mint libáról a víz.
Persze van néhány dolog, amivel vigyáznia kell, például nem szabad tényeket állítania, csak véleményt mondani, meg mindenféle"ha ez igaz" típusú seggvédő bekezdéssel kell teletűzdelnie mondókáját, de ez is mindegy, hazudozni egy félmosollyal is lehet, lásd Szeretett Vezérünket, mikor Gyurcsányról kérdezik, vagy mikor nem foglalkozik nőügyekkel...
Mocskos dolog a politika, nem csoda, hogy a politikai propagandamunka is messzire bűzlik...

:O)))

mavtelep írta...

PuPu
" Ha nem vagyunk meggyőzőek..." nem vagyunk. Nem is lehetünk, mert nem a szabad szemmel is jól látható disznóságokat hányjuk az ellen szemére, hanem a saját embereinket amortizáljuk le.
Hogy mi a jogszerű, azt egyetemen tanítják, hogy mi a tárgyszerű, azt Mari néni is tudja, csak nem így fogalmaz, hanem a mellébeszélést hányja az illető szemére.
És ha már kritika : egy percig se higgyük, hogy amit az elemzők, politológusok és egyéb állatfajták (pl. a kommentelő népség/katonaság ) összehordanak ebből lesz is valami, mert nem...)))
Kell egy cél (nem magasztos és főleg nem vízión alapuló), az ehhez vezető lépéseket ki kell dolgozni és VÉGRE KELL HAJTANI, oszt ' ennyi.

Szervusztok, jó napot !

góbé írta...


Mavtelep, New Tiborc !

Azért nem árt ha szem előtt tartjuk mi is, és főleg "pártjaink" is a hatékonyságot, eredményességet, kerülve a fölös energiapazarlást.
Gyönyörü és felemelő az általunk egymás buksiját vigasztalóan simogató erkölcsi győzelem hite, tudata, csak éppen xart sem érünk vele.

Gyurcsány offenzivája megfelelő elemzéssel, előkészitéssel, a lehetséges verziók és az azokra adandó megfelelő válaszok számbavételével, felállitásával lehetett volna akár az a napkitörés, mely képes elsöpörni g.orbán rendszerét.

Ebben hittem tegnapelőttig, ennek lehetőségét sugallmazta.

Gyurcsánynak nemegyszer ragyogó gondolatai, valóban megvalósitható ideái vannak, de a kivitelezésben gyermekdeden naiv, butácska. Az hogy túlontúl konok-e és nem hallgat senkire, avagy értéktelen, tehetségtelen, esetleg kollaboráns f@szokkal veszi körül magát, még nem tisztázódott bennem.

Ez a vonat sajnos elment, és ahogy a DK, úgy mi sem jöttünk jól ki ebből a lim-lom katyvasszá degradálódott, bár reményteljesen induló, jobb sorsra érdemes manőverből.

Névtelen írta...

neveletlen

Pupunak,
'persze van néhány dolog, amivel vigyáznia kell, például nem szabad tényeket állítania...'

Ezt biztos, hogy így? :)

pleinair írta...

Pupu, persze hogy nem vagyunk meggyőzőek! Hogy is lehetnénk azok pénz és kellő mennyiségű médiafelület híján.
Ráadásul mi sem vagyunk meggyőzőek. Pl.én is hiába mondom, hogy politikai kultúra és nemzeti intelligencia tekintetében népünk kissé fejletlen. És sajnos ebben még az írástudóink se járnak példaadó módon élen.
Pedig a politikai kultúra lassan, de tanulható lenne. Meg lehetne értetni a hangadókkal és rajtuk keresztül a választókkal, hogy saját emberünket nem alázzuk, nem tesszük ki hiénák martalékának, hanem saját érdekünkben megpróbáljuk támogatni.

Az intelligencia pedig olyan velünk született adottság, ami fejleszthető. Ilyen a komplex látás- és gondolkodásmód, a tények értelmezése és továbbgondolása, stb.

Természetes ösztöne az embernek, hogy a már agyonrugdalt fajtársába nem rúg bele, inkább védelmezi. Az ember normális esetben az ellen fordul, aki rá és saját közösségére nézve veszélyt jelent. Itt most nálunk nem ez a felállás. Itt van egy beteg, belviszályoktól terhelt, önmagát halálra ítélő, egymást ölő, reménytelen közösség.

Az "állandó hibázás luxusát" pedig érdemes lenne mérlegre tenni az állandó lopás, hazugság, stb luxusával, vagy az ellenzék többi pártjának tévedéseivel. Még az utóbbinál se súlyosabbak Gyurcsány hibái. Egyébként nem szimpátia alapján állunk mellette sokan, hanem erkölcsi és egyéb szellemi fölényéből eredő tulajdonsága alapján.
De mi se mondjuk, hogy tökéletes, mert olyan nincs.


pleinair írta...


Góbé!!!

Ez a vonat nem ment el!! A füstje mindenesetre itt van a levegőben. Az ellenzék dolga lenne állandóan lebegtetni a tényt, hogy orbán meghátrált, nem merte fölvenni a kesztyűt, tehát bizonyította, hogy vastagon van a füle mögött, bizonyította, hogy Gyurcsány vádjai nem alaptalanok. És ezzel egy lélegzettel ki kellene térnie az erre utaló orbáni külpolitika gyanús eseményeire.
De hát ez már az ellenzék dolga lenne, nem csinálhat mindent Gyurcsány! Az is több a soknál,
hogy vállalta a céltábla szerepét, a többit egymással való szórakozás helyett megtehetné az ellenzék.

NewTiborc írta...

Szóval vegyem tudomásul, hogy a politika az erkölcstelenség művészete és a politikusok a köztiszteletben álló erkölcstelen fószerek?
Dehát akkor mindegyiknek engedjük már meg, hogy tisztességtelen legyen.
Sváb egyenességre és tisztességre nevelő öreganyám forog a sírjában.

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Van igazság abban amit mondasz.
Azért az igazság ettől bonyolultabb.

A valóságos okokat nem ismerjük, de sokszor még a célokat sem.

Persze, ilyenkor értetlenkedünk és mérgelődünk, hogy miért volt erre szükség ?

Egy biztos, hogy Gyurcsánynak van a legnagyobb szüksége a hitelességre, nagyon mélyről jön felfelé és nem hiányzik neki, hogy félreértésekkel rontsa a helyzetét.

Én azt látom, hogy nagyon sokan félreértették.
Már az első bejelentésnél nyilván való volt, hogy nem fog előállni bizonyítékkal Gyurcsány, mert ezt soha nem hinnék el neki a FIDESZ szavazói és tagjai.

Neki olyan bizonyítékot kell nyújtani, amiből nem tudnak kibújni és félremagyarázni.

Innentől nem a bizonyíték a lényeg, hanem az, hogy , hogy tudja arra rávenni őket, hogy elfogadják hitelesnek a bizonyítékot.

Ez nem egy sima játszma, amit mindenki kapásból megért és fekete, fehérben tiszta minden.

Ez látszott már az elején !

Mit vártok akkor ? Miért nem ezt segíted te is ?

A túlzott várakozással és a figyelmetlen elvárással nagyon könnyű a dolga Orbánnak.
Hiszen elég neki csak ráerősíteni a ti elvárásaitokra és máris blöffről beszélhet.

Hogy miért jött elő mégis ezzel a témával ?
Mert szerinte most jött el ennek az ideje, hogy a téma az asztalra kerüljön.
Előfog még jönni egy párszor és akkor járunk el helyesen, ha nem negligáljuk, hanem segítjük amivel tudjuk az elérendő célt.

Bízom benne, hogy előbb, utóbb kibújik a szög a zsákból és lesz megfelelő bizonyíték, amit már nem fognak tudni lesöpörni az asztalról..


Névtelen írta...

Névtelen NewTiborc írta...2017. április 29. 13:13

hány éves vagy herceg?
77!
és még hiszel a mesékben?!
.
ennyit rólad.
ez mindent elmond.
.
.
abramovics voltam, s vagyok

NewTiborc írta...

Kedves Abra!
Lehet gúnyolódni,
-DE
Ha nem hinnék az emberi tisztességben - nem a politikusiban - akkor téged is kapásból gazembernek kellene, hogy tekintselek. Habár, ahogy itt keresztül-kasul gázolsz nagyképűen mindenkin nem hiszem, hogy helyes ha a kultúremberek csoportjába sorollak. Ez már csak az én jogom, mint neked a bunkóság.

abramovics nem vagyok és nem leszek!!

talalom írta...

A hsz-eket végigolvasva, egyre inkább úgy látom, hogy a 28. 6:00-kor tett konteóm reális alapokon nyugszik. Tehát Gyurcsányt jelentős helyről (nem a Lendvay utcából) komoly fenyegetés érte, és ennek kivédésére fordult a nyilvánossághoz.
Mire alapozom?
1. Kormányzása idején maga is építette az orosz kapcsolatokat, pl.a Déli Áramlat pártolásával. Többször tárgyalt az orosz elnökkel és más politikai vezetőkkel, tehát ismeri a körülményeket. Ráadásul tud oroszul, tehát közvetlenül elérhet más, nem állami-putyini orosz forrásokat.
2.Ennek ellenére (vagy emiatt) éppen a DK lett a legharciasabban oroszellenes párt. Pupuval egyetértve, néhány hónapja én is sokallottam azt a kemény orosz-ellenességet, amivel a DK és elnöke a Krim, meg Kelet-Ukrajna ügyében kiállt, főként azért, mert az ukrán soviniszták szerintem sokkal veszélyesebbek Magyarországra, mint az oroszok. (erre egyébként rákérdeztek Gyurcsány Ferencnél.Ő akkor azt válaszolta: ez a Putyin nem az a Putyin.)
3. Gy.F. most azt mondta: "idegen" állam által zsarolt a mai kormányfő,külföldről befolyásolják.Többnyire ki sem ejtette a száján az "orosz"szót, de azért logikus, melyik az az "idegen állam."
4. Gyurcsány hibázott és hibázik ma is. De ebben az esetben nem gondolom. Szerintem tudta: az az első szolga, aki még egy kényes kérdést is csak a függöny mögé bújva képes elhárítani, ebben az esetben sem fog kiállni a pástra. Biztosan számot vetett azzal is: ha nem hozza nyilvánosságra - az egyébként nem a birtokában lévő dokumentumokat, a saját hívei is elbizonytalanodnak.De azt is tudja:a bizonyítékok hitelességét csak bírósági eljárásban lehet igazolni.Ha ő jelenti föl a kormányfőt,az már Poltpeti fiókjában elhamvad - még jó, ha nem a benyújtott, hitelesítésre váró papírokkal együtt. (Hogy milyen följelentés, vád kerülhet egyáltalán bíróság elé, azt a főügyészség dönti el.)
A honi közönség nem éppen jogérzékenységéről híres, tehát a népszerűségvesztés borítékolható.
Miért vállalta? Két eset lehetséges. Vagy még mindig úgy hiszi, a nyilvános, átlátható politizálás ellenfél a csak a szívlapát súlyából és sebességéből értő ner-társaknak. Vagy súlyos fenyegetés érte - a személyét, családját, esetleg politikai támogatóit is érintően, és erre hozta fel védelmükért a nyilvánosságot. Ha ugyanis vele, vagy a támogatóival "valami"történik - pl. tömegesen esik le a kocsijukról a létra,vagy százak esnek áldozatul egzotikus rovarok csípésének, az ugyanezen közönség szemében felér egy bizonyítékkal. Tehát a hatalmon lévők(és a fenyegetők) elemi érdeke, hogy ne érje fizikai bántódás sem őt,sem a támogatóit.

PuPu írta...

Kedves talalom, túlgondolod te ezt...
Ez a dolog éppen olyan hebrencs megnyilvánulás, mint volt anno a lemondása is - jó ötletnek tűnt.
Ezzel nem mondom azt, hogy amit állít, az irreális, sőt, nagyon is elképzelhető, de az méginkább, hogy az Unió csesztetéséhez megfelelő eszköznek találta a Putyinhoz való óvatos közeledést, amiben az érdeke egybeesett Putyin érdekeivel.
Putyin érdeke az volt, hogy az elszemtelenedett Nyugatot visszatolja az orosz határokról, a katonai erőviszonyokat kissé megváltoztassa, ennek csak egy eleme Ukrajna és a Krím, de a szankciók névleg emiatt érték Oroszországot.
Orbán számára a fő veszély nem Putyin Oroszországa, hanem Brüsszel és a demokrácia, merthogy ő nem demokratikus Magyarországot akar, hanem egy olyan autokratikus berendezkedést, melyben ő a kormányzó, és melyben nincs a hatalmának potens ellenfele egy sem.
Gyurcsányt most megfenyegetni?
Ugyan, minek?
Hiszen a politika minden szereplője őt üldözi, a választók szemében egy hazudós és tehetségtelen senki, aki az országot kormányzása alatt nyomorba döntötte, eladósította, elvette a nyugdíjasok pénzét... - minek az ilyen embert üldözni?
Hogy van egy kis szektája?
Majd később betiltjuk, őt meg becsukjuk, de előtte le kell számolni Simicskával, mert ha az kezd el dokumentumokkal fenyegetőzni, annak lesz is alapja.
Szóval, Orbán nem valószínű, hogy komoly fenyegetést látna Gyurcsányban, a helyében én sem látnék, fenntartanám az elszigeteltségét és várnám türelmesen, míg hívei kihalnak vagy elhagyják.
Hogy Gyurcsány mit mondott, az mindegy, te se vennéd komolyan, ha egy százfős rablóbandát vezetnél és kiállna veled szemben Don Quijote de la Mancha, mellette egy szamáron Gréczy Zsolt és megfenyegetne: ha lesz majd egy bunkósbotom, amiről láttam már fényképet is valahol, és nem törik el, mikor egyet suhintok vele, akkor annyi neked, Csüngőhasú!
Egy harc kimenetele nem a szándékokon múlik, nem a hadvezér jellemén, azok másodlagos tényezők, hanem az erőviszonyokon.
Ha nyerni akarsz, azokat kell számodra kedvezővé alakítani.
Na, ez most nem egy ilyen folyamat volt...
:O)))


PuPu írta...


Javítás:
Ezzel nem mondom azt, hogy amit állít, az irreális, sőt, nagyon is elképzelhető, de az méginkább, hogy Orbán az Unió csesztetéséhez megfelelő eszköznek találta a Putyinhoz való óvatos közeledést, amiben az érdeke egybeesett Putyin érdekeivel.

talalom írta...

Kedves Pupu!
Azt írtam:"valami jelentős helyről(nem a Lendvay utcából) érkezett komoly fenyegetés".
Vagyis nem a Párt és felkenődött elnöke fenyegette meg. Úgy 2000 kilométerrel odébb - kelet felé- tenném a fenyegetés forrását...

pleinair írta...

Pupu, hogyan képzeled az erőviszonyok megváltoztatását?
Hatalom, pénz, vagyon, a fél ország, hadsereg, Putyin támogatása, az igazságszolgáltatás, mind a csüngőhasú csülkében összpontosul.
Ezek szerint ettől a G-től sose fogunk megszabadulni?

A nagyon-nagyon férfiasan kemény és tárgyilagos véleményed + a tények elkeserítőek, mégis remélem, nincs sok hátra orbán hatalmából.

És én azért a "Hebrencset" se írnám le. Ha lenne eszünk azzal is hozzájárulnánk orbán EU-tól kapott gyenge pofonjaihoz, hogy teleordítanánk a világot, hogy a hazug, tolvaj csüngőhasú zavart mosollyal, némán nyelte le a hazaárulás vádját, tehát beismerte azt.

És azért bármennyire férfiasan kemények vagyunk, ismerjük el, hogy létezik morál a politikában is. Attól nem leszünk férfiatlanok, ha elismerjük azt, aki ezt a morált képviseli ezzel a lezüllött politikai túlerővel szemben. Nem attól leszünk tökösek, ha kidüllesztett mellel ráerősítünk a cinikus léhűtők kórusának nyuvasztó refrénjére.


PuPu írta...

pleinair kedves, sokkal népszerűbb feladat kéthavonta nagyokat mondani, mint politikai pártot/mozgalmat építeni a Kiskörúton kívül is...
A csüngőhasú egyszerűen ignorálta Gyurcsányt, és nem volt az a mosoly zavart, ezt csak ti szeretnétek így látni.
A mosoly őszinte volt, de nem azért, mintha ne lehetne Gyurcsánynak igaza, hanem azért, mert Orbán tudta, hogy nincs a kezében bizonyíték.
Gyurcsány gyárilag őszinte ember, messze nem furfincka a népmeséből, Orbán meg a lókupecek genetikailag kódolt igazmondásával jár-kel a világban, szemrebbenés nélkül árulja a gagyit aranyként.
Tömegmozgalmat kell szervezni, felvilágosító munkát kell végezni meg kell teremteni ennek a szervezeti feltételeit, kádereket kell keresni, fiatalokat kell bevonni a munkába, ifjúsági szervezetet kell létrehozni és működtetni, és olyannak kell lenni, mint a bulldog, ha egy témát megfogtunk, nem szabad elereszteni, az aktivistákat folyamatosan foglalkoztatni kell, és lehet, ehhez egy új arcot kell keresni, egy fiatal, okos nőt, akit nem úgy választunk ki, hogy valakinek a lánya, vagy nagy a dudája, hanem a munkája alapján...
Bonyolult, nehéz dolog ez, rengeteg energiát vesz el és pénzre is szükség van hozzá, de enélkül nulla az eredmény...

:O)))

Névtelen írta...

NewTiborc írta...2017. április 29. 13:58
.
kivételesen nem gúnyolódni akartam veled.
csak a Markos számában elhangzott poén átalakításával jelezni kívántam, hogy egy politikusnak - főleg, ha magyar! - azt sem szabad elhinni, amit kérdez.
.
javaslom számodra Bartus levelezését Újhelyivel, s a "fogadást", illetve a másik cikket, melyben felszólítja a hamis illúziókat ébresztő - például benned, s a többiekben - kollaboráns hazudozó pénzéhes gazembereket, hogy álljanak helyt kijelentéseikért, s amennyiben ígéretük, vállalásuk hamisnak,csalásnak bizonyul - eleve így futnak neki, csak az idióták benyalják, sokan itteniek is! - abban az esetben takarodjanak el a picsába a közéletből!
másoknak kell következni, akik vélhetően hitelesen képviselik majd álláspontjukat.
ezeket meg a megfelelő időben ugyanúgy elő kell venni, mint majd a csuti gecit, s a bandáját, rokonait, fattyait, strómannjait, tehát úgy alles az egész brigádot!
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
ps.:
dicséretes a törekvés részedről, hogy a leírt szövegnek külalakilag is szeretnél valami áttekinthető, s egyben valamit jelentő formát adni,
.
DE
.
ha már próbálkozol vele, nyugodtan használd azt a formulát, amit én!
ha ügyes vagy, akkor egy akrosztichon is összejöhet.
nekem néha akaratlanul is sikerült már

NewTiborc írta...

Padlón vagyok!! Hallgatom a híreket és rá kell döbbennem, hogy a brüsszeli (eredeti nyugati) demokraták ugyanolyan hebrencsek, mint a mienk.
Nem tőlük várom a megoldást, de ezt nem gondoltam volna, hogy így engedik magukat szembe köpni.

kekec írta...

New Tiborc
A legnagyobb baj, hogy a mintaként szolgáló görög demokráciából pont azt az intézményt nem vették át, amitől az működőképes volt: a cserépszavazást. Az oda nem valók kitaszítását.
(most tekintsünk el attól - ha tudunk - hogy rabszolgatartáson alapult)
Egyébként meg ideje tudomásul venni, hogy nem fogják helyettünk eltakarítani a szart!
A fidesz MINDEN közvélemény-kutatásban annyi szavazattal rendelkezik, mint az utána mért két legnagyobb ellenzéki párt együttvéve. Amíg ez nem változik, nem fognak "beleavatkozni" a belügyeinkbe.
Gyurcsányt meg lehet lemosolyogni, de az oroszbarátság harasztját nem csak ő mozgatta.
És miért gondoljátok, hogy orosz bizonyítékokat látott? Az amerikaiaknak nagyobb érdekük fűződik egy kis közép-keleteurópai ország távol tartásához az oroszoktól. És jobban rálátnak a világ pénzrendszerére.
Orbánnak most már jobban meg kell gondolni a pávatáncában MINDEN oroszok felé tett lépést.

nemóvatos írta...

Bár a hozzászólások sora rekordot ostromol és el-el kalandozó, mi lenne ha Gyurcsány "húzását" pusztán csak arra használnák, hogy a sugallatára (vissza)utalnának amikor Orbán környékén valami idevágó észlelhető?
Legfrissebben a "követasszony" szolgálatát vezető ember múltja.
http://index.hu/belfold/2017/04/29/lehel_laszlo_ugynokmult_okumenikus_segelyszervezet/
Nem azt kellene kibic módjára erodálni, aki (ha önveszélyesen is, de legalább) próbálkozik.

Villon írta...

nemovatos..
Ehhez meg annyit fuznek hozza, hogy a Kecskemeti utcai templomban a gyontatofulkeben
egy telefon dugaszt talatam ugy 35 evvel ezelott..

1970 írta...

"Ez az izé itten elfeledte kitenni az idézőjelet és odaírni, hogy a tíz pontba szedett bölcsesség nem a saját kútfőből, hanem Noam Chomskytól jött...

DE

ha odaírja a végére, hogy Noam Chomsky voltam, s vagyok, asse rossz...

:O)))"

Kedves Pupu!

Lehet, hogy snittpali bácsi írogat ide "abramovics voltam és vagyok" fedőnéven?:))))))))

kekec írta...

Pupu, ezt is megértük! Török Gábor több hitelt ad Gyurcsánynak, mint Te!
"– És vajon léteznek dokumentumok?
– Nem tudom. Természetesen az ilyen dokumentumok lebegtetése is hatásos, mert alkalmas pszichikai nyomásgyakorlásra, de én azért többet érzek emögött."
https://mno.hu/nagyinterju_magazinban/torok-gabor-az-ellenzek-megnyerhetne-a-valasztast-ha-2396579
Ehhez vedd hozzá, hogy a megnyerés titkát az Európa-oroszbarátság tengelyen vélelmezi.

pleinair írta...

Sok vitának egy a vége:

Az ellenzék dolga lenne állandóan lebegtetni, sulykolni a tényt, hogy orbán gyáván meghátrált, nem merte fölvenni a kesztyűt, nem mer perelni, tehát bizonyította, hogy vastagon van a füle mögött, bizonyította, hogy Gyurcsány vádjai igazak, nem alaptalanok.
És ezzel egyidejűleg minden megszólalási lehetőség alkalmával ki kellene térni az orbáni külpolitika vádra utaló gyanús eseménysorozatára.

Ez már valóban az ellenzék feladata lenne, nem csinálhat mindent Gyurcsány!
Az is több a soknál, hogy vállalta a céltábla szerepét.
A többit egymással való szórakozás helyett megtehetné az ellenzék, ha valóban kormányváltást akarna!!!

Ha nem lennénk Majomország önsors rontó, ostoba és rosszindulatú majompolgárai, nekiesnénk a hazug, gyáva, tolvaj orbán-bandának, és követelnénk, hogy a nagy G. pereljen, tisztázza magát a hazaárulás vádja alól. Ahogy ezt tette és tenné ma is a fidesz, ha Gyurcsányról lenne szó!

sphagin írta...

Kedves pleinair !

Egyetértek veled !

Névtelen írta...

neveletlen

'Az ellenzék dolga lenne állandóan lebegtetni, sulykolni a tényt, hogy orbán gyáván meghátrált, nem merte fölvenni a kesztyűt, nem mer perelni, tehát bizonyította, hogy vastagon van a füle mögött, bizonyította, hogy Gyurcsány vádjai igazak, nem alaptalanok.'

Pleinair, ezzel a 'perléssel' nagyon benézel valamit, elemi jogi ismereteid hiányát bizonygatod csak.:(
Oszt mit szólnál, ha Orbán holnap kiállna és azt mondaná, hogy semmilyen törvénytelen pénzmozgásról nem tud sem saját maga, sem a Fidesz környékén?. Ezt elfogadnád bizonyítéknak, vagy tisztázásnak?

Ja, és arról ne is beszéljünk, hogy kinek mekkora vaj van a füle mögött és ráadásul olyan hülye, hogy szolárium bérletet vesz, ha nem süt eléggé a nap.
https://mno.hu/belfold/gyurcsany-mivel-fizetnek-ki-engem-1190279

góbé írta...


Sphagin! Plenair!, és még akit illet...

Naivitásotok bájos és talán tiszteletreméltó is. Én magam is annyira szeretnék együtt érezni veletek, annyira szeretnék ilyen lenni, igy felfogni, értelmezni a dolgokat.
Viszont ha anno eredményt akartam elérni, kénytelen voltam, nem tehettem mást, mint megtanulni ellenfél fejével, agyával gondolkodni.

S itt nem csupán a fidesz az ellenfél ! Belegondoltatok-e már, mi is a valós alapja annak, - jobban, szebben megfogalmazni nem tudom, mint ahogy a bloggazda tette:

"...A kép ma olyan, mintha mindenki Gyurcsányt akarná legyőzni, holott van itt egy Orbán nevű faszi is, aki a rendszerváltás utáni időszak legkártékonyabb és legerkölcstelenebb politikusa, a szegény ember vérszívója, az ország tönkretevője, erkölcsi-gazdasági értelemben egyaránt..."

E katyvaszban, amit "pártjaink" önmaguk gerjesztettek durcizva, egymást fikázva, be kell hogy lássuk, pontosan rólunk, választókról, a népről feledkeztek meg merthogy fontosabbnak tartották egymás alázását. Ez egyben beismerése hogy g.orbánnal, rendszerével nem tudnak mit kezdeni.
Ha bármelyiknek az okoz sikerélményt hogy g. orbán engedélyével és igazgatása alatt orrhosszal a másik elé kerül, az örömet nem sajnálom tőlük, viszont megkövetelem, ne játtszák el hogy bárkit is képviselnének önmagukon kivül.

talalom írta...

Shpagin, plenair és a többiek! Nagyon egyetértek Veletek! Nem kell hősként ajnározni a DK elnökét - de legalább ne kövezzük meg azonnal.
Góbé! A naivitásról: az ún. "amerikázás" eredetileg egy speciális ellenállási formát jelentett,amit Amerikában alkalmaztak a munkások először. Nem szüntették be a munkát, sőt. Aggályosan betartottak minden szabályt, előírást, utasítást. Szinte azonnal a felére esett a termelés. A tulaj tépte a haját:nem hívhatott sztrájktörőket, hiszen dolgoztak. Nem rúghatott ki senkit: azért, mert betartja az utasításokat?
Hidd el, ez a módszer eredményes lehet jogállamnak festett diktatúra esetén is. Bár nem olyan gyors és látványos, mint a hadonászás - főként, ha nincs számbeli többséged. Márpedig nincs, ezt nemcsak a közvélemény-kutatásokból láthatod, hanem a megmozdulásokból is. Apropó, kíváncsi leszek, hogy holnap, a Városligetben, mekkora tömeg lesz képes kényszermunka helyett munkát, sercli helyett kenyeret követelni.

1970 írta...

"Oszt mit szólnál, ha Orbán holnap kiállna és azt mondaná, hogy semmilyen törvénytelen pénzmozgásról nem tud sem saját maga, sem a Fidesz környékén?. Ezt elfogadnád bizonyítéknak, vagy tisztázásnak?"

Nyilván egy ma született csecsemő ezt minden további nélkül benyelné, na de aki itt élt (és nem a Déli-sarkon!) az elmúlt 27 (különösen az elmúlt 7) évben, az vagy jókat röhögne ezen, vagy valami nagyon csúnyát mondana:)

pleinair írta...

Góbé!

Mi csak a fidesz "bájos naivitását" szeretnénk meghonosítani saját táborunkban.
Szeretnénk, ha legalább annyira összetartóak és szolidárisak lennénk, mint a fidesz.
Csak azt szeretnénk. ha minimum nem ítélkeznétek hebrencs módon Gyurcsány fölött annyira érzelem vezérelten, hogy még az állításaitok kiinduló pontját is torz alapról indítjátok.
Mert ebből következik, hogy torz következtetésre jutottatok.

Ennek lett végeredménye a dölyfös magabiztosság, a kivagyiság, a mindent attól váró lustaság, aki kockázatot vállalva tesz is valamit. Ehhez szalmaszálat se akartok hozzátenni, tálcán követelitek fenyegetőzésekkel, megvető pocskondiázással kísérve az általatok elvárt eredményt. Gyomorforgató!

pleinair írta...

Kedves Névtelen,

olvasd el 1970 bejegyzését figyelmesen, ha kell, akár tízszer, és gondolkozz egy kicsit.

mavtelep írta...

góbé
Amilyen mázlim van, a háború után születtem és nem kerültem szembe semmiféle ellenséggel
Az igaz, hogy kosaraztam és az ellenfél legyőzése volt a cél, de azt akkor sikerült, ha egy tizedmásodperccel előbb gondolkodtunk és mozdultunk mint ők.
Valamint : mi öten soha nem egymást akartuk kicselezni.
Persze nekünk könnyű volt, pontokban számolták az eredményt...)))

Névtelen írta...

neveletlen

1970 és pleinair

Persze, a ma született csecsemő inkább azt nyeli be, hogy Feri meglátta a frankót...
Nade, ezt a linket nektek küldöm szeretettel, akár tízszer is elgondolkozhattok rajta, hogy miért. Tudom, titeket nem lehet megtéveszteni.:)

https://www.youtube.com/watch?v=L4QlKuIegnI

NewTiborc írta...

Neveletlen, tiszteletlen névtelen!
Jó lenne ha jól nevelt igazi keresztény magyarként betartanád kormányunk és pártunk utasításait. Ki az a Feri? Tudhatnád, hogy sem János, sem Feri nem létezik, de van k. elnök, m. elnök és házelnök.
Több tiszteletet, mi ez a slendrián fogalmazás? Bajusz elnök ki fog tiltani az országból.

sphagin írta...


Névtelen !

"Oszt mit szólnál, ha Orbán holnap kiállna és azt mondaná, hogy semmilyen törvénytelen pénzmozgásról nem tud sem saját maga, sem a Fidesz környékén?. Ezt elfogadnád bizonyítéknak, vagy tisztázásnak?"

De hiszen ezen háborgunk most is !

Mert most is ezt teszik, sőt, a törvényeket is ők csinálják meg ehhez !
Ergo, ezért törvénytelen !

Legfeljebb te fogadod el bizonyítéknak !

Gyurcsány mondatait is azok fogadják el ténynek, akik erről meg vannak győződve.

Én úgy látom, hogy a Gyurcsány kiállása és a mondatai egyértelműek és a tematizálást segítik elő.
Segítik elő, már, ha ezt lenne aki kihasználja.

Miért csak az Orbán tematizálására ugorjunk mi, rágodjanak ők is a miénken egy kicsit.

Nem kritizálni kellene, hanem ráerősíteni.
Orbán nyugodtan alhat, mert azt látja, hogy mindenki Gyurcsányra ugrik, még a barátai is.
Kit érdekel itt, hogy valójában mit tett Orbán ?
Mondja meg Gyurcsány, hogy mi a tuti és majd lesz ami lesz !

Egy kicsit el vagytok tájolva, nem gondoljátok ?

1970 írta...

Kedves névtelen neveletlen!

Én nem "Feriről" írtam. Nem is értem, hogy jön ez most ide.
De ön biztosan ezt is meg tudná magyarázni. Siralmas:(