2017. április 12., szerda

ORBÁN MANIKŰRÖSE

Foto az elvarázsolt kastély blogból
No, meg a fodrásza - ők ketten a mai helyzet haszonélvezői, már ha arra gondolunk, hogy a halál után darabideig még nő a köröm, meg a haj...
Orbán politikai hulla, ez egyre nyilvánvalóbb, és ezen semmit sem változtat, ha egyelőre viszonylag békés körülményei vannak az őt apránként elfogyasztó kukacoknak, és háborítatlanul büdösödhet magában.
Természetesen erről ő mit sem tud, hiszen olyan hihetetlen a dolog, főként annak, aki hétfőn-szerdán-pénteken a Világ Urának, kedd-csütörtök-szombaton Európa megmentőjének és a kereszténység erős bástyájának szerepét tölti be, vasárnap meg szotyolát köpköd valamelyik díszpáholyban...
Pedig a helyzet mégis csak ez, merthogy úgy járt, mint a hadvezér, aki olyan lelkesen ordítja, hogy "Utánam!", hogy elfelejt időnként hátranézni, hogy megy-e még valaki utána, vagy csak az ő döngő léptei alatt reng a föld...
Itthon már a legostobábbak is látják azt a pofátlan rablást, melyet éveken át akkor sem hittek el, mikor a zsebükben kotorászott, és bár maradtak még olyanok, akiket a rezsicsökkentés megtiltásának hazugságával meg lehet ijeszteni, azért már többen vannak azok, akik átlátnak a szitán és tudják, hogy ennek haszonélvezői a leggazdagabbak, mint ahogy mindennek ebben a országban.



A statisztikák kozmetikázgatása nem mond semmit a panelprolinak, aki a foglalkoztatottságot nem százalékban méri, hanem abban, hogy neki meg a gyerekének van-e munkahelye, és a béréből meg tud-e élni legalább minimumszinten.
Kinyílt a világ, a bátrabbja megsütötte a maga hamubasült pogácsáját és világgá ment szerencsét próbálni, a kevésbé bátor is látja, hogy miként él egy vele egy kategóriában levő dán, norvég vagy német melós, és nem elégszik meg a szép szavakkal meg a nemzeti szólamokkal.
Hiába az igyekezet, a buszvezető nem Tarlósra fogja kenni a bérproblémáit, hanem Orbánra, mert az azért nyilvánvaló, hogy ebben az országban arról is ő dönt, hogy vazallusai melyik végükön vehetik a levegőt, bármekkora is a pofájuk.
És egyre inkább érzik, hogy nem eszköztelenek, Rogán ugyanis nem fog buszt vezetni.
A falu népe éppen mostanában kapja meg tőle az ajándékot, az agrár-oligarchák számára kitalált termelési-értékesítési integrációt, mellyel gyakorlatilag éhhalálra ítélik a függetlenségüket őrizni kívánó agrár-vállalkozásokat - a libák már előre rettegnek, hogy a tervutasításos rendszerben mi lesz velük, ha a gúnárok nem tojják meg a termelési előirányzatot.
Az árkok partjainak népe reménykedik, hogy a bimbózó politikai versenyben nekik is jut néhány kiló szavlejárt száraztészta, esetleg egy bográcsnyi pörköltnek való hús választásokkor, őket egyszerűen nem érdekli a Vezér, tőlük aztán fel is fordulhat, sőt...

A nyugdíjasok háborognak a nyugdíjemelés mértéke és módja miatt, ők azok, akik - teljességgel érthetetlen módon - azt képzelik, hogy egy ledolgozott élet után a nyugdíjuk járandóság, és nem hajlandók minden hónapban hálaimát rebegni a csüngőhasú szenthez.


A leginkább veszélyes dolog számára az, hogy a fiatalság beszállt a politikába, ezidáig nem volt ez jellemző.
A fiatal pedig egyrészt okos, másrészt képzett, emellett radikális és kreatív, politizálni meg akkor kezd, ha nem tetszik neki a rendszer, márpedig ma nem tetszik, és zeng az Orbán takaroggy - a fiatalokkal ujjat húzni felettébb kockázatos.

Hogy miért éppen most lázadnak?
A kilencvenéves Jóska bácsi is azt mondta, mikor megkérdezték, hogy miért most vágta fejbe kisbaltával élete párját, akivel hetven éven át élt együtt: most lett végképp elegem!
A politikai pártok nem sokat változtak, azokkal elbirkózna még évtizedekig, hiszen amit előadnak, annak egy részét ő rendezi, de egyre inkább érdekévé válik minden politikai formációnak, hogy megálljon a saját lábán, mint Rasi, hogy életbe tudjon maradni Orbán bukása után is.
Ma már a Gyurcsányozás se sokat segít, jövőre lesz tíz éve, hogy ősellensége lemondott, és bár nála még mindig elsőrendű szempont a leszámolás, de rajta kívül jóformán már csak azt érdekli a dolog, akit megfizet érte.
És akkor még ott van Simicska, a fel nem robbant bomba, melyet hatástalanítani azért nehéz, mert nem lehet pontosan tudni, mikorra állították be rajta az időzítő-szerkezetet...
Belpolitikailag csak a baj, a gond, Paks, Ludovika-túlárazási botrány, Népstadion botrány - botrány botrány hátán...
És akkor még a tüntetés is...


Külpolitikailag is gondok özöne: Merkel virágzik, és ha nem Merkel, hát régen rossz, jobb sose jön...
A visegrádi négyek szétszaladtak, mint a nyugger csigabigái, az amerikai vonal befulladt, a nő, akinek ügyeivel nem foglalkozik valószínűleg nem felejt és kapcsolatrendszere az amerikai kormányzatban megmaradt, visszahívása miatti hálájára számítani lehet.
Trump meg az elszabadult hajóágyú tipikus példánya, nem lehet kiszámítani, hogy kit lő sejhajon gurultában.
Putyin meg képes lesz megint Pestre jönni a judo-világbajnokságra, Egek Ura, mit kap ez a szerencsétlen a szövetségesektől.
Talán még egy világháború segíthetne rajta...
Szóval, itt már nem az a kérdés, hogy mi lesz, legfeljebb az, hogy addig mi lesz.

És, hogy utána mi lesz, merthogy el kellene venni az összes elmebeteg kedvét a diktatúrától.
Orbán átmeneti időszakát éli - átmenet a Kossuth térről a Gyorskocsi utcába, egyelőre lassan, megfontoltan lépkedve.
Fogja ő még sebesebben is kapkodni a lábát.


Ebben reménykedjünk...


:O)))

21 megjegyzés:

1970 írta...

Kedves Pupu!

Csak egy pontosítás az egyébként kiváló helyzetelemzéshez:
két év múlva lesz tíz éve, hogy az "ősellenség" lemondott. Emlékeim szerint ez 2009-ben történt.

Kapat írta...

PuPukám, optimista írásod így, a 4 napos pihenés előtt, különösen jólesik. Sokunk reményét és vágyát teljesítené be, ha a valóban bíztató jelek, az általunk várt eredményre vezetnének. Én is úgy gondolom, hogy a szenny, amit ránk zúdítottak, amivel mindennapjainkat mérgezik, lassan őket fogja elborítani.
Reménykedjübk hát együtt, hogy ez a kívánatos változás nem várat sokáig magára és nem csalódunk a fiatalok eszmélésében, kitartásában. Álljunk melléjük, segítsük Őket!
Ha ezt a pillanatot most elszalasztjuk, bűnt követünk el fiaink, unokáink jövője ellen. Ez a mi felelősségünk!

nemóvatos írta...

Bárcsak....
Addig is: 17:30 Hősök tere.

Promenad írta...

Továriscsi ! Konyec !

Névtelen írta...

neveletlen

Még egy apró pontosítás a kiváló helyzetelemzéshez:
A politizálásba beszállt fiataloknak nem csak Orbán, hanem Gyurcsány sem kell.

https://444.hu/2017/04/11/ha-ezt-megszavazzak-az-emberek-akkor-orban-es-gyurcsany-2018-tol-kiesik-a-versenybol

1970 írta...

Kedves promenad!

Azt gondolom, ez elég rosszízű megjegyzés, ami anno is elképesztő ostobaság volt (pont úgy, mint a "ruszkikhazázás", meg egyéb blődségek).
Itt valakinek - remélhetőleg nagyon hamarosan - vége lesz, mielőtt még a Várba költözne az aranyozott függönyei közé. Erre kellene inkább fókuszálni...

1970 írta...

Kedves neveletlen!

A "politikába beszállt fiatalok" tömege ezek szerint egyenlő Fekete-Győr Andrással és mozgalmával?!
Na ez az, ami a legjobban megmutatja, hogy FGyA nem más, mint a pszichopata következő kiadása:( Szép jövő elé nézünk:(

hello írta...

Csak aztán nehogy csöbörből vederbe... Már ha Simicska a Jobbikot favorizálja, no meg ott tipródik FGYA is a kormánykerékre ácsingózva.

Hajdani egyik távozó főnököm mondogatta, amit Te is idéztél, PuPu, igaz, Merkel kapcsán, de hogy jobb sose jön.
Szóval nehogy!

sima pupista írta...

Mondjuk nem értem, miért épp a momentumos faszival van baja mindenkinek, amikor egyfolytában azon agyaltok, hogy - a rendszeren belül - ki lehetne a megfelelő vezérünk. A ti logikátokkal nézve nem világos, ő miért nem jó nektek.
Szerintem - de ezt már sokszor leírtam - teljes paradigmaváltás kellene, nemcsak hazai, nemzetközi szinten. Nézzünk már csak körül kicsit a világban! Ne csak azt lássuk meg, hogy a német hidegburkoló mennyivel keres többet a magyarnál és hogy krémesebb a nutellája.
A világon mindenütt módszeresen nyirbálják a demokráciát, keltik a félelmet és a gyűlöletet, terjesztik a felszínességet és a mérhetetlen butaságot. Mindenütt kicsit más léptékben, de apránként szépen felépítve, hogy ugye a béka nehogy kiugrojon a forró vízből.
Arra kellene ráébrednünk, hogy ez nekünk nem kell - és nem kívánunk mind a hétmilliárdan egy hétezer fős családért megdögleni.
Ott vannak a különböző társadalmi csoportok, a legkülönfélébb tömörülések a legkülönfélébb célokért, látszólag. Van, aki az oltások ellen küzd, más az ivóvízért, megint más a korrupció ellen, a kizsákmányolás ellen, a nyugdíjakért vagy a vallásszabadságért, a menekültekért, mélyszegénységben élőkért, a szellemi elnyomás ellen, netán a környezetvédelem élén harcol, stb, stb. Észre kellene venni, hogy ezek a problémák mind egy tőről fakadnak. Nem részcélokért kell síkra szállni, hanem a rendszert magát kell megdönteni, hogy a probléma gyökere oldódjon meg.
Az emberi faj eredendően békés, szeretetteli, a természettel összhangban élő nép, hihetetlen tudással és lehetőségekkel. (Olyan faj, amely évezredekkel ezelőtt képes volt piramisokat, Stonehenge-et, Nazca-vonalakat, föld alatti ezer kilométeres barlangrendszereket és millió más csodát alkotni anélkül, hogy a bolygója belepusztult volna. Ma már senki sem tudja, hogyan. Vajon hogy lehet ez??)
Zsákutcába keveredtünk, ideje kikecmeregni már, hej.

nyuggerlány írta...

A "politikába beszállt fiatalok" tömege ezek szerint egyenlő Fekete-Győr Andrással és mozgalmával?!"
hát nem. Ma néztem a tüntetést, tele az utca, rengetegen vannak, meghaladják a kritikus tömeget. Ezt vártuk már réges-régen.Csak vonulnak, nagy a hangulat, a vonulók 90 %-a fiatal nő és férfi, sokan a kisgyereküket is hozták. Most lett elegük. Hoztak tojást, de a többiek lebeszélték róla őket,a rendőrök nem tehetnek róla, ne dobáld meg, mondták az ultráknak, és lőn, nem volt dobálás, pedig a Paks elhuzta a szájukat....ma kulturnép volt az utcán. Azt hiszem Ádertől kezdve, kezdhet félni a fidesz.

PuPu írta...

@sima pupista
Hogy lehet ez?
Hazarepültek az UFO-k, és magukra hagyták a génmanipulált majmokat, hátha egyszer majd békésen megosztoznak a banánon...

:O)))

kekec írta...

Pupu, ha már az ellenzék nem képes, legalább Te megírhatnád, hogy a gázár majd a felére csökkent a világpiacon, csak a hasznot lecsapatják a fideszes közvetítő cégben, és "megvédik" a népet, hogy ne a piaci áron féláron vegye a gázt. És még hálát is várnak érte. Nem "csak" az a baj, hogy a gazdagabbak többet kapnak, hanem a szegényebbek sem kapnak eleget.
EGY választási plakát kell: középről, mutatóujjal kirobbanó kéz "Ezek Tőled lopnak" felirattal.

sima populista
Mert már láttunk karón varjút, és szakállas lelkesen buzdító fiatal népvezért. Aztán hova jutottunk vele? Már megbocsáss, ha nem teszünk minden zsetont a nyeretlen kétévesekre.

hello írta...

Kekec 7:42-es véleményével egyetértve: déja vu az ifjú szakállas vezéraspiránst illetően, még valami adalék:
Tán még sima pupista is ehelyett az illiberális förmedvény helyett demokráciában kívánna élni. Márpedig milyen demokráciával kecsegtet egy olyan induló ambíciója, ami a konkurenciát egy törvénnyel akarná eleve kirekeszteni a megmérettetésből?

sima pupista írta...

Kekec, édes vagy. :) Petőfi is fiatal volt, pölö, Dózsa György sem volt éppen matuzsálem és így tovább. A forradalmakat mindig a fiatalok robbantják ki, mert ők lázadók, lelkesek, naivak. Csak az életkora alapján megítélni valakit finoman szólva nevetséges. Most akkor ki itt a nyeretlen kétéves - szellemi szinten? Még ha egy egészen egyszerű nick-nevet sem képes lemásolni? :)

Heló, hello! Ha azt szűrted le, hogy demokráciában kívánok élni, akkor valamit nagyon félreolvastál. Nem győzőm elégszer leírni, hogy az egész társadalmi berendezkedésünket kellene megváltoztatni.
Ha azt írom - márpedig ez az igazság -, hogy a demokrácia megszüntetésén dolgoznak a kellően hatalmasok, az még nem azt jelenti, hogy a demokráciát tartom az üdvözítő útnak. Hanem azt, hogy hahó, ennél sokkal rosszabb lesz itt hamarosan minden, ha nem történik valami áttörés.
Ami pedig a konkurencia törvényes kirekesztését illeti: sok olyan kultúra volt és még ma is van a világon, ahol lekorlátozzák, max meddig lehet uralmon a vezér és ez teljesen rendben van. Ha olyan konkurenciát rekeszt ki ezzel, aki ráadásul választásról választásra saját győzelméhez szabja a törvényeket, akkor végképp nem értem, mi a gond. Így lehet megelőzni a diktatórikus bebetonozódást. Neked ez probléma? Akkor mit jelent a demokrácia a te fogalmaid szerint, ha meg nem sértelek?

Pupukám, drága szívem, ha logikusan elmagyaráznád, ki és hogyan rajzolt olyan méretű ábrákat több ezer éve a kőzetbe, ami csak repülőről vehető ki, akkor megbocsátom a cinizmust. ;) Cupp.

hello írta...

Nem, nem sértesz meg.
Szerintem a demokrácia - ahogy a régi görögök fogalma szerint is - népuralom, egyenjogúság; az a politikai rendszer, melyben a népé a hatalom, azaz kormányzati forma, amelyben a hatalom gyakorlásában a nép minden tagja részt vehet származásra való tekintet nélkül. A demokrácia egyik legmeghatározóbb sajátossága a szólás- és véleményszabadság.

Alkotóelemei és elvei:

- általános választójog alapján választott parlament
- egymással versengő pártok
- autonóm igazságszolgáltatás
- emberi jogok
- alkotmány
- pluralizmus
- döntési elve: mérsékelt döntési elv/elégséges konszenzus elve
- értékei: szabadság, egyenlőség, igazságosság, emberiség stb.
- a szabad egyesülés és gyülekezés joga
- a szólás- és sajtószabadság
- a választójog és a tömegek szavazataitól függő kormány.

hello írta...

jav.: emberiesség

Ha nem ilyen körülmények között szeretnél élni, akkor mégis hogyan? Akkor mi a bajod a jelen kurzus módszereivel?

1970 írta...

Kedves sima pupista!

Az a gyanúm, hogy kekec az ön nicknevét szándékosan írta így. Ezzel célzott valamire, és - olvasva az ön kommentjeit legalábbis - talált is:)

Kedves kekec!

A hasonlóság az egykori szakállas népvezér jelölttel (ma: pszichopata) kísérteties. Hátborzongató ezt látni:(

sima pupista írta...

Kedves hello!
Nemcsak Te, hanem bárki, aki a demokrácia eme hivatalosnak tűnő definiciója mellett kiáll, erős önellentmondásban van. Amennyiben a hatalom gyakorlásában a nép minden tagja részt vehet és "népuralom" van - amire az emberiség ismert történelmében soha nem volt példa -, akkor hogyan lehetséges az, hogy egy kormánynak nevezett szervezet kénye-kedve szerint bármit megtehet a nép kárára - amire az emberiség történelmében milliónyi példa van.

Hol vannak - még a néveleges demokráciában is - az emberi jogok, a szabadság, egyenlőség, igazságosság??

Demokratikusan megválasztunk egy vezetőt, akire én például nem szavaztam és soha a büdös életben sem tenném, és most ez a vezető ellehetetleníti a legalapvetőbb szabadságjogaimat, akár teljesen demokratikus eszközökkel. És nem tudom leváltani, mert - demokratikusan - olyan törvényeket hoz, amelyek lehetetlenné teszik a leváltását.

Akkor most hol is van itt a népuralom, a bárki lehet vezető, az igazságosság meg a többi??

Nem, én nem ilyen rendszerben szeretnék élni. Én olyanban akarok, ahol az emberi jogok és a feltétlen személyes szabadság mindenek felett áll és a gyakorlatban a legteljesebb mértékig megvalósul.
És akkor most jöhet az, hogy akkor nyírjon ki engem az, akinek személyes szabadságában ehhez van kedve. Erre azt mondom, hogy amikor oda jut az emberiség, hogy képes ezt a világot magának megteremteni, akkor senki nem akar majd kinyírni senkit.
MOST azonban módszeresen teszik ezt élelmiszer-adalékoknak nevezett mérgekkel, elektroszmoggal, környezetszennyezéssel, rabszolgamunkával, mesterséges vírusokkal, kényszer-"gyógy"kezeléssel és előre eltervezetten kirobbantott háborúkkal, meg sok más módon. És demokráciában élünk! Hát ez a bajom a "jelen kurzus módszereivel", köszönöm a kérdést.

1970,
Nem mondja komolyan! Most aztán jól meglepett. Az meg, hogy én populista volnék, kábé olyan, mintha azt feltételezném, hogy Ön pedig a lápáscápahal egyenes ági leszármazottja némi beduin DNS-keveredéssel, fizetett putyinista szír ellenálló leendő öngyilkos merénylő, szakmája szerint úszógumi-minőségellenőr.
Tisztelettel kérem Önt és más populista-sorosbérenc-ciongyíkemberhívő-ésmiegyéb cimkéket ragasztgatókat, hogy próbáljanak már tágítani egyet a gondolkodásuk keretein, nagyon üdítő volna mindenki számára. :) Köszi.

kekec írta...

sima XY!
Nem volt véletlen a lepopulistázás. Egyébként meg ha nyelvtannácizunk: sima pupUista, vagy ha már mindenáron pistázni akarsz, akkor pupUpista a javasolt forma. Ha mán.

sima pupista írta...

Drága kekec, Ön pedig igen jól választott magának nicket, pontosan Önre illik. :)Más nem jutott eszébe, mondjuk a vita érdemi részével kapocslatosan?

Kovács János írta...

Hát István-a Hahások majd most is megunják es hazamennrk..
A kib..ott Ceuert meg a "sorosista civilekért" nem fogja a sorsát kockàtatni senki..
Legfeljebb a Tuareg barátod nyomat egy sátrazást..
:)