2017. augusztus 19., szombat

AZ ÉVSZÁZAD MÉRKŐZÉSE, A KETRECBEN SZENT ISTVÁN!

Hajdani szép május elsejék emlékét idézi, ahogy a Fidesz KB Agit-Prop osztálya kiadta az augusztus 20.-i jelszavakat.
Annak idején ez ugyan május elseje előtt volt szokásban, de hát kicsire ne adjunk.
Ez a szerencsétlen augusztus 20.-a, mely már annyi mindennek volt ünnepe, miközben igazából soha, semminek nem volt az ünnepe kibírja ezt is - államalapító királyunk nevenapja ismét az aktuálpolitika foglya lett.
Még tűrhetően is járt, kinevezhették volna Alaptörvényünk ünnepének, de ezt hálistennek megúszta, így aztán nem kell senkinek áhitatos pofával elnézegetni, ahogy az Alaptörvény Asztalán gyakják a fiúk a demokráciát.
Félreértés ne essék, az asztal felettébb alkalmas az aktusra, Tőkés püspök is prütykölésre használta az íróasztalát, amikor éppen nem a családjával teremtett rajta kapcsolatot - levélben.

Most tehát keresztyéni alapon nem a Szent nevenapját, hanem veszélyben összeforró magyarságunkat ünnepeljük, az aktuális jelszó pedig, hogy választanunk kell Szent István és Soros György között.
Hogy ezek mekkora marhák, arra nincs is kifejezés.



Államalapító királyunk nem egy mai brand, ezer éve építgeti majd minden kurzus, talán csak Nagy Szulejmán tekintett el ettől.
A magyarság építésének kipróbált harcosáról van szó, aki bármit tett is (például kötésig vérben gázolva, idegen csapatok élén verte szét rokona csapatait, majd felkérte a kedves rokont, hogy a győzelem tiszteletére segítsen az új rendnek feldekorálni az országot) - jól tette.
Ez praktikusan azt jelentette, hogy Koppányt négyfelé vágatta és a jelentősebb városok kaptak belőle a városkapu fölé egy-egy darabot a keresztényi irgalom nevében.

De ne legyünk történelmietlenek, akkoriban ez volt az eljárásrend trónviszályok idején, amelyik győztes nem volt kegyetlen, azt nem vették komolyan, és úgy járt, mint Gyurcsány, aki egy virtigli puccskísérlet után nem merte becsukatni a kis köpcöst, hanem demokratáskodott egy sort, meg is kapta aztán, amit megérdemelt.
István viszont durván jó király volt, ő aztán nem lacafacázott, szentté is avatták, ahogy illik - ez a nép az erőt tiszteli, ennek híján az erőszakosságot.
Viszont most ellenfele támadt a kormányzati kommunikáció szerint, az ellenfelet Soros (azelőtt Schvartz, natürlich...) Györgynek hívják, és bár ő sem mai darab, de azért ezer éves múltja még nincs.

Szerintem nem is tudta ezidáig, hogy ilyen nevezetes történelmi személyiséggel keveredett ellenséges viszonyba.
Valószínűleg azt hitte, hogy ellenfele a Pocakos Szarka, Puskás reinkarnációja, a Világpolitikai Tényező, de tévedett.
Az embert ellenségei is minősítik, akár büszke is lehet erre a helyzetre, habár nagy bajban van, mert mi lehet egy Szent Istvánra tromf - estleg bemond egy Mózest?



De hát ez az ő bajuk, én meg azon gondolkodom, hogy a lúdvári tanyán élő Juliska néni mit fog kezdeni ezzel a dilemmával?
Merthogy ezidáig tudott választani, hiszen a tét legfeljebb a tizenharmadik, vagy a tizennegyedik havi nyugdíj volt, és ez egyszerű dolog, aki nagyobbat mond és aláhúzza háromszor nemzetiszínű ceruzával, az nyert.
Nade most, - ez azért egy nehezebb helyzet, hiszen Szent Királyunk már csak az egyik kezével mutathatja az utat, azt is a papok cipelik egyelőre, mígcsak ki nem derül, hogy tulajdonképpen a Pancsó Arénában van a helye, Puskás Öcsi bronzba öntött lába, a Szent Bal mellett.
Ellenben Soros még dacol a természet törvényeivel, sőt, tulajdonképpen ő az Ősgonosz, az Antikrisztus, mindennek oka, megelőzve hazánkban Putyint is, akinek státusza nálunk a boszorkány vállán ülő delfinével azonos - határeset. (Ha kitalálod herceg, hogy mi ül a vállamon, tied leszek, mondá a vasorrú bába, miközben a fekete macska méltóságteljesen nézelődött a vállán.
Delfin, mondá a megrettent herceg. Határeset, ingatta fejét a boszi, aztán intett: jöhetsz...)
Hogy Gyurcsány?

Ugyan már, Soros őt egy pillanat alatt lenyomta, mint Süsü a cölöpöt, vele mostanában már csak Botka foglalkozik - sic transit gloria mundi, ugye...
De ez a Soros, ez Amerikából küldi ránk a migrácsot, megerőszakolni Juliska nénit, de még a libáját is, elinni a drága magyar vizet, a férfiak meg mise helyett nem kocsmába járnak majd, hanem a mecsetben hasalnak és egymás seggét nézegetik, és akkor még a rituális mosakodásról nem is beszéltünk, az lesz csak a megrázkódtatás!
Rengeteg pénze van, kitelik belőle akár egy tizenötödik havi nyugdíj is, el kellene ezen kicsit alaposabban gondolkodni...
Az itt a kérdés, hogy Juliska néni hajlandó-e ujjat húzni a nagyhatalmú Sorossal, vagy inkább a Világ Urának hisz...


Idáig is nyilvánvaló volt, hogy Orbán sültbolond, de amit mostanában művel, az már túlmegy minden mértéken, szerintem a grazi agykurkászokat kötelezni kellene diplomájuk visszaadására.
Hát, majd meglátjuk, mindenesetre hárommilliárdért építtet lelkigyakorlatos házat a XII. kerületben, oda fog majd bevonulni elmélkedni, ha végképp beketyózik.
Államköltségen  természetesen legcélszerűbb lenne olyan intézményt építeni, melyben a cellákra csak a megbízható zárat kell felszerelni, aztán az első adandó alkalommal rákattintani a műanyaglakatot - hadd rohadjon el.
A lakat, természetesen.
Az ország még úgy-ahogy egyben van, huszadikán meghallgatjuk az ünnepi szónokokat, akik - ellentétben nagyeszű ellenzékükkel - mindenütt ugyanazt a szöveget mondják, ezek legalább megdolgoznak a pénzükért.
Hadd kívánjak hát én is a kedves olvasónak bort, búzát, békességet, otthonülő feleséget és bő gyermekáldást!


Amúgy meg Soros 4 prime-minister!



:O)))

15 megjegyzés:

hello írta...

Hát, PuPu, az ilyen szónoklatok meghallgatását csak gyakorlott mazochistáknak javasold, nehogy az Országos Mentőszolgálatnak megnövekedjen a forgalma az agyvérzéses esetek ellátásában!

góbé írta...


Briliáns !!! Egyszer majd kötelező olvasmány lesz...

Laska Vero9nika írta...

Teljesen egyértelmű itt a felállás! Viktornak ellenség kell. Mert különben nincs mondani valója. Hát miről beszélne a mi Viktorunk? Arról nem tud, hogy Magyarország jól teljesít, mert azt már mindenki látja és érzi a saját bőrén, hogy bitang rosszul teljesít. Az egy másik történet hogy Viktorkáa családját annyira nem hagyta az út szélén hogy a Lölö nevében mindent felvásárolt a szemét EU pénzéből. Bee nyelte már a háromnegyed országot a kisgömböc. Ezért aztán gyártja az ellenségeket. Kell egy közös ellenség, aki ellen ö vezeti Magyarország csapatát. Ilyen volt ugye kezdetben Gyurcsány (a zemút nyúc év) az IMF Aztán a nyugdíj pénztár és jött sorban szépen minden ahogyan annak lennie kell. Felállt ez a fasiszta Il Liberális demokratikus katyvasz. Alkotmány az nincs. Minek azt? Arra csak felesküdött a nemzeti skizofrén a nemzeti bűnbandával aztán azonnal a kukába vágta. A menekült hullámot is jól meglovagolta ez a lator. Mert Mária országa nem tűri az idegeneket. Falat építetett ez a Viktor gyerek. Na persze az EU pénzéből szigorúan meg plakátokkal szórta tele az országot "Ha Magyarországra jössz, be kell tartanid a törvényeinket" Azt már nem mondta, hogy milyen törvényeket. Mert azt ö gyártatott a bűntársaival. Aztán jött a CEU, amit ha jól tudom ez a nagy tudású Habony Árpi tanácsolt neki. Hogy, miért mert a letelepedési kötvényekkel azt engedett be az országba, akit csak akart illetve fizetett. Aminek a segítségével szabad utat adott Európába bárkinek. Mert hát bármi megtörténhet. Meg gondolta a kisgömböc hogy CEU kamuval be tud siklani a fehér házba és végre találkozhat a az Ikonnal Donald Trupp-l. De ez a hajó is elment. Ezért Soros György az egykori mecénás tovább ellenség marad. Teljesen miről beszél Viktorka csak arról kerüli a témát amit tett az országgal és annak népével. Így István szentté avatása napján is a felcsúti putri huszár tovább gerjeszti az indulatot és a gyűlöletet. Nem tudom, meddig mehet még ez és ki hisz még ennek a retardált skizofrén embernek, de remélem, hogy a saját kardjába fog beledőlni. Amit főzött ö fogja kikanalazni úgy 10-15 évig a bőriben. Méghozzá hazaárulásért! Mert nagyon jó munkát végzett ez a Viktor gyerek.
„Ha még egyszer hatalomra jutok, tönkre fogom tenni ezt az országot” (Orbán Viktor 2002)

Promenad írta...

Puskás reinkarnációja lenne ?
Szegény Öcsi bácsi forog a sírjában !

PuPu írta...

Öcsi bácsi életében számos erkölcstelenséget és bűnt követett el, ezért ujjszületni is csak egy alacsonyabb szinten tudott, valahol a bűzös borz alatti szinten, ez a büntetése, és ahogy látom legközelebb görényként fog reinkarnálódni...

:O)))

Villon írta...

gobe..
„Ha még egyszer hatalomra jutok, tönkre fogom tenni ezt az országot” (Orbán Viktor 2002)
Ez honnan szarmazik? Van erre dokument?

obsitos írta...

Idáig is nyilvánvaló volt, hogy Orbán sültbolond, de amit mostanában művel, az már túlmegy minden mértéken….” . Sajnos ez tény. A szégyen az, hogy az ország bambán tűri ennek a közveszélyes bolondnak a zabolátlan hatalmát.

pleinair írta...


..", amelyik győztes nem volt kegyetlen, azt nem vették komolyan, és úgy járt, mint Gyurcsány, aki egy virtigli puccskísérlet után nem merte becsukatni a kis köpcöst, hanem demokratáskodott egy sort, meg is kapta aztán, amit megérdemelt."

Ettől aztán vérszemet kapott a köpcös és csőcselék bandája. Azóta szemkilövetőznek, rendőri túlkapásokkal etetik a közvéleményt.
Akkor, 2006 őszén dőlt el jóvátehetetlenül az ország sorsa, jövője.

Szerintem az ellenzéknek már rég fel kellett volna állítani egy szakemberekből álló árnyék-ügyészséget, bíróságot, ahol orbán és kormánya minden botrányos bűnügyét nyilvánosság elé tárva tárgyalnák, egészen a virtuális ítélethirdetésig.
Azt hiszem a köpcös már a többszörös életfogytiglannál tartana.

mavtelep írta...

pleinair
Ha az ellenzék (MszP és DK)ilyesmivel próbálkoznának, másnap már bíróság elé is állítanák őket, akármilyen ürüggyel.
Valamint : az nagyon szép, hogy mindenki meg tudja mondani a 29+3 főnek, hogy csináljanak valamit, DE: a mindennapok nem így működnek.
Ehhez a bizonyos működéshez - végrehajtási vagy reál szféra - eszköz, idő és környezet is szükséges. Vajon rendelkezésre állnak ezek a feltételek ???
Szervusztok, jó napot !

pleinair írta...


Obsitos, én nem vagyok biztos abban, hogy orbán sültbolond. Nézz körül: itt minden tette következetesen azt a célt szolgálja, hogy moccanni se tudjon az ország, törvényeivel tehetetlenné tette a társadalmat, és célját, határtalan gazdagodását is furfangos taktikával érte el.
Amikor hülyeségekkel eteti az embereket, akkor azt ezért teszi, mert hülyének nézi és megveti a népet. Tapasztalata alapján rájött, hogy megteheti. A látszatra se ad, mert tudja, bármit megtehet.
A 2002-es kudarcból levonta a konklúziót: mindig készenléti állapot fenntartására kell törekednie, ezért folyamatosan túl kell biztosítsa magát és rendszerét.
Abban viszont biztos vagyok, hogy egy, vagy több orosz, azeri bankban van számlája, menti az összelopott vagyonát, mert nem hülye, ahogy mi hisszük. Csak megviselik az idegeit az állandó hatalomféltés és a kapzsisággal járó bonyodalmak. Meg az, hogy tudja mi vár rá, ha egyszer lebukik.

pleinair írta...

mávtelep

akkor ne csináljunk semmit.
Jobb bőrünket féltve, kényelmes fotelbe süppedve sóhajtozni.

Egyébként orbánék minden bűntettéről cikkek számolnak be, vagy említhetném akár Magyar Bálint és Ferenczy Krisztina könyvét is. Az "árnyékügyészség és bíróság" virtuális perei a
társadalom tisztánlátását szolgálnák. Beszámolók, naplók, videók készülnének a perek minden stádiumáról. Ez alapul szolgálhatna a kormány bukása utáni igazságszolgáltatásnak is.

rodeo36 írta...

pupukedves te egy nagyon gonosz ember vagy, most borogatom magamra a drága whyskey t röhögtömben, de tényleg kötelező olvasmányt kéne belőled csinálni amint a kövér laca éppen kihúzza a nyelvit a zorbán szájából és utaána azonnal lejjebb hajol

1970 írta...

Kedves pleinair!

A "sültbolond" lehet, hogy nem megfelelő kifejezés, de szerintem nem is a szó szerinti értelmében használta Pupu. A pszichopata egyik legfőbb jellemzője a rideg számítás, az érzelmek háttérbe szorulása és - legfőképpen - a lelkiismeret teljes hiánya.
Az pedig mindennél veszélyesebb, amikor ilyen ember jut totális hatalom birtokába. Körül kell csak nézni az országban, milyen fizikai és mentális állapotban van.....

De, nem győzöm hangsúlyozni: az ide vezető folyamat 1990-ban indult el, sajnos:(

CsipkeRózsa írta...

Tisztelt Villon,

nem Gobe, hanem az utána következő hozzászóló, Laska Vero9nika írta, hogy

„Ha még egyszer hatalomra jutok, tönkre fogom tenni ezt az országot” (Orbán Viktor 2002).



Amit én tudok, azt Václav Havel írta Orbánról:

“Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is.”

Elnézést, hogy kérdés nélkül válaszoltam.

Villon írta...

Koszonom a kiegeszitest.