2017. augusztus 4., péntek

ELLOPOTT IDŐ, ELHERDÁLT LEHETŐSÉGEK

Azt mondják a primadonnák, hogy mindegy, miket is beszélnek róluk, csak beszéljenek.
Hát, Botkának akkor nincs oka panaszra, hiszen sikerült már megint - természetesen teljesen demokratikusan - beledurrantania a nulláslisztbe .
Botka Budapest ügyeiben a budapesti MSZP szervezet átlépésével akart dönteni, amikor Tóth Józsefre, az angyalföldi polgármesterre bízta a budapesti kampány irányítását, gondolom, valamilyen testületi döntés alapján.
De az is lehet, hogy rosszul gondolom, miután a párt budapesti elnökével az élen az elnökség másként határozott, és más felelősöket jelölt meg a budapesti választási munka összehangolására, irányítására.
Ezzel aztán kezd kissé túlcsordulni a pohár, persze alapjáraton se merném állítani, hogy Botka a siker kovácsa, de amikor még gázt is ad...


Ezzel az akciójával az alábbiakat tette:
1. Megerősítette a demokraták azon részében, akik nem rokonszenveznek vele, hogy alkatilag antidemokratikus, baloldali Orbán-klón, csak nincs meg hozzá a hatalma, mert tőle legfeljebb a szegedi városháza portása függ, de az se nagyon.
Emellett meg se tudja fizetni a rokonszenvet, legfeljebb aprópénzzel, de szerintem elvi alapokon áll, és egy fillért se senkinek abból, ami az övé.
Senki és semmi nem hatalmazta fel ugyanis, hogy egy ilyen horderejű kérdésben döntsön, hogy rosszul döntsön, arra meg végképp nem.
2.  Szembefordította a szocialisták jóformán egyetlen sikeres budapesti politikusát a többi budapesti szocialistával, senki sem szereti ugyanis, ha parasztnak nézik a sakktáblán, ahol ő például a megválasztott királynő, vagy a szürke eminenciás...
3.  Budapestet szembefordította a vidéki Magyarországgal, hiszen ő soha nem lesz pesti, ha belegebed sem, a pesti politikusok állandóan a szájából kilógó kapát nézegetik, ő meg gyanakodva pislog a pesti csibészekre, akik állandóan elkefélik a derék falusi legények elől a lányokat, akik a fene tudja, mit esznek ezeken a girnyókon.
Atavisztikus és antagonisztikus ellentétek ezek, melyek megoldása még sokáig váratni fog magára.
4. Bebizonyította, hogy minden handabandázása ellenére a hatalma korlátozott, és mégsem lett belőle diktátor, még ha visszahívta is saját magát az eke szarva mellől, mint a rómaiak Cincinnatust.
Ez ebben a helyzetben nem túl kedvező fejlemény, de ha valaki a szocialista párt vezetésére vállalkozik, akkor számolnia kell a rejtett forradalmári képességekkel is.

5. A potenciális választók közül azok, akik megint elkezdtek bízni abban, hogy itt van egy nagyranőtt Horn-reinkarnáció, most bánatosan legyintenek egyet, jobb esetben.
És ezt a helyzetet nem kellene Gyurcsányra kenni, inkább el kellene azon spekulálnia, hogy szinte az utolsó percben hogyan lehet példát venni terepjárója GPS-étől, ha már eltévedt a nagy forgalomban.
A szakadékban égő autóroncsból már hiába hallik ki, hogy újratervezés.... újratervezés.... újratervezés...


De persze ki vagyok én, hogy tanácsot adjak egy ekkora darab embernek?
Vagyok én egy számtantanár, aki megtanítja összeadni a demokratikus oldal választóinak számát?
Dehogy vagyok, mint ahogy logika tanár sem vagyok, aki elhitetné vele, hogy hibás premisszákból csak hibás konkluzió születhet.
És ennek sincs köze Gyurcsányhoz, de hogy Orbánhoz sincs, arra azért nem vennék ciánkálit.
Talán ne csak Orbánnál nézzük azt, hogy a szavaival szemben mik a tettei.

Itt most éppen a szocialisták nagyüzemi meggyilkolása folyik, és ha a tettest keresed, akkor az elkövetőn kívül azt is meg kell nézni, hogy a tett kinek használ?
Legtöbbet persze magának ártott ezzel is, mint ahogy azzal, hogy a saját politikai karrierjét a Gyurcsánnyal való konfrontációra építette.
Természetesen ez is - hogy a klasszikus mondással éljünk, több volt, mint bűn - ez hiba volt, de ezt előre lehetett volna tudnia.
A mai magyar baloldali választó egységpárti, kivételesen ez a vágya indokolt is, hiszen Botka belső megosztottsággal és a hitelvesztésével küzdő pártjával soha nem lesz képes egyedül győzelmet aratni, az meg, hogy a többi párt majd a karjaiba alél elpatkolás céljából - nevetséges illúzió.
Gyurcsány pártjának tagjaitól is illúzió azt várni, hogy elkergetik a pártalapítót, aki mellesleg a "Béke és együttműködés" című zenemű fuvolaszólamát adja elő, hófehér nagyestélyiben,  kísér Varjú László és népi zenekara.
Szóval, nem egyszerű a helyzet, viszont az idő nem áll meg, alig több, mint fél év van hátra a választásokig, a pártok még mindig nem kaptak észbe, a civilek meg valahogy eltüntek, mint a büdösség.

Komolyan mondom, a demokraták olyan ügyetlenek, hogy itt még Orbánt is Orbánnak kell megbuktatnia.
Jelzem, erősen dolgozik a projekten, Családja megszakítás nélkül és vadul lop, a Fidesz párt-sakáljai és hiénái oda-odakapnak a zsákmányhoz.

Sajnos, meg kell várni, úgy tünik, míg már csak a csontváz marad, azt még elropogtatja Németh Szilárd, aztán majd egymásnak esnek, de ezt már az ellenzék és civilek politikusai nemigen érik meg, ők addigra már csendben ülnek a CBA megfelelő polcain, kis fémdobozokban, Pedigree Pal felirattal.


Ne legyen igazam...

:O)))

20 megjegyzés:

Czékus Lajos írta...

Botka - bukta.
Aki azzal indítja kampányát, hogy kivel, kikkel nem akar együttműködni, ahelyett, hogy minél szélesebb kört nevezne meg, akikre viszont számít, az ne számítson sikerre.

Kovács Erzsébet írta...

Botka úgy van, mint az úri szabó, hozott anyaggal dolgozik.
Nem írigylem.Könnyű nyári selyemből és bakaposztóból nehéz ünnepi ruhát varrni.
Többen veszik körül, akik benn ülnek a páholyban,édesdeden elröhincsélnek, csillagokat festegetnek egymás karjára, satöbbi.
Ha az MSZP nem kapja össze magát,kikerül a páholyokból.
És ez mindenkinek nagyon rossz lesz.Visszahozhatatlanul.

pleinair írta...


Hetek óta csak mérgelődtem Botka és az Mszp hülyesége miatt, és most Pupu-szemmel látva a dolgokat, kiállt a gyomromból a görcs. Sikerült végre röhögni ezeken az idiótákon.
Remélem a "Botka-bukta" nem várat sokáig magára.

Levanszarva Mégaszaris írta...

drága Kovácserzsi (és májdír Bactrianus),
a 18-as és 22-es választás és az előre borítékolható 4- usque 7 harmados fidesz győzelemnek egyetlen pozitív hozadéka lesz, hogy végre eltűnik az emésztőben ez az MSZP-nek csúfolt istencsapása és végre megszerveződhet (alulról!) egy valódi baloldali párt, kapolyik, megyók, fletók, szilikatik, puchok, és egyéb megélhetési világmegváltók nélkül.

Javaslat:
kizárólag 1980 után született, soha, sehol semmiféle tisztséget be nem töltött, minimum érettségizett és kurrens szakmával, több éves gyakorlattal rendelkező léphet be.
És ez utóbbi 2050. dec 31-ig érvényes!

Kovács Erzsébet írta...

rézevő fia mórnak:
Kedves fiú!
Nem sértődök meg a véleményed miatt.Nem Te tehetsz róla, hogy az MSZP színház az emberek értékrendjében a páholyban ülőkkel kerül beazonosításra.Talán nem szép tőlem 50 évi párttagság után, hogy ezt mondom, de Ők csak bitorolják az MSZP bizalmát.
Az MSZMp ből maradt a tagság, nagyon sok fizikai munkást jelent.Akik az életük folyamán sokszor és sokak által lettek megvezetve, mint a bányai nyomtató lovak.A tisztességes fizikai munkabérükből évtizedeken keresztül fizették a tagdíjat,ennek fejében várták az érdekeik képviseletét.Ma is vannak jó képviselők, mint a Bangóné, aki elég viharos hozzászólásaival próbálja a szegénység elleni harcot felvenni, de egy fecske nem csinál nyarat.Itt a Puch féle pucerájt kellene likvidálni,mert a buksza ura diktálja a lépéseket.Hiába akarta Gyurcsány is a tiszta lapokat, Neki is beletört a bicskája.
Ne légy igazságtalan,amit nem tudsz, arról ne ítélkezz.Tény, hogy a jelenlegi képviselő garnitúra jobb lenne, ha lelépne a színről, a régi múlasztások rossz fényt vetnek rájuk.A régi szerzett jogok a TB és egyéb szakszervezeti vívmányok úgy peregtek ki az újjaik közül, mint a homok,pedig sok munkás ember verejtéke tapadt azokhoz a vívmányokhoz.Az am blokk köpködése az MSzP-nek fideszes vívmány, ha Te itt ezt valósitod meg, akkor troll vagy.Szóval A GYEREKET JOBB HELYEKEN NEM SZOKÁS A FÜRDŐVÍZZEL KIÖNTENI.
Remélhetőleg mi itt a PuPu oldalán vendégségben egy jobb helyen vagyunk.Én 73 évesen már nem török politikai pozíciókra,de mint 1 éves Pártiskolai végzettséggel kutya kötelességemnek érzem, hogy amíg írni tudok, az egyszerű MSZP tagság érdekében tegyek a véleményemmel.Csak türelemmel, és politikai aprómunkával lehet a pártvezetés hibás tevékenységét felszámolni, és a tagság érdekeinek a képviseletét felvállalni.Fixa ideám, a Népi Ellenőrzés újbóli felállítása, mert a korrupció megrohasztja az emberi kapcsolatokat.Én voltam népi ellenőr.Én a sport területen dolgoztam,csak 1-1 feladatra hívtak be bennünket,nem volt állandó vizsgáló bizottság.Én például egy bizottságban vettem részt mind munkaügy előadó és TB kifizetőhelyi előadó.Ellenőrizni kellett, hogy a focisták dolgoznak e vagy csak beírják nekik a munkanapot. Míg én a többi ellenőr nővel könyvelést és a munkaügyi nyilvántartást ellenőriztem, a férfi munkacsoport tagok lementek a szállítószalagon a dudari bányában a fejtéshez
és a munkahelyen találták a focistákat, tehát nem volt csalás.Minden rendszerben fő a bizalom, de a módszeres ellenőrzés nélkül az egész csak egy babazsúr.Mostanában elég sok visszaélés volt,nem kell sorolni.Ha megfelelő ellenőrző fórumok működtek volna, akkor ez nem tudott volna ilyen mértéket ölteni.Persze ilyen mérvű elfajulás esetén drasztikus beavatkozások kellenek majd.Bocs, hogy sok voltam, de azt mondják, nem szabad hallgatni, mert azzal tetézzük a bajt.Én már több éve DK-s vagyok, de az 50 év MSZP tagságomnak tartoztam ennyivel, amit itt leírtam.Fogadjátok jó szívvel, a javítás szándékát ismerjétek fel benne.

talalom írta...

Köszönöm Erzsébet Kovács.

kiskato írta...

Erzsébet Kovács
Kár, hogy nem sorakozik fel mögéd a tagság és csináljátok a dolgokat...
A kis írásodból meg tacepaot kellene csinálni, PoPu blogjával együtt!

obsitos írta...

Lengyel László után a Népszava minapi számában Ágh Attila teljes mell-szélléséggel kiált Botka mellett miközben természetesen Gyurcsányozott is egyet. A balliberálisnak mondott szellemi holdudvar e két szellemi Eiffel tornya e két „világhírű „politológus elemzője nem veszi észre (vagy nem akarja észrevenni) hogy az önjelölt miniszterelnök-jelölt nagy elánnal indult harcba a potenciális szövetségesi ellen. Mint aki fordítva van „bekötve” Nem veszi észre ,hogy egy szerény képességű ,egy virtigli vidéki tanácselnök, Fideszes pökhendiséggel megáldva. Politikusnak született. Már egyetemista kora óta a politikából él. Most meg egy eddig semmiben részt nem vevő ártatlan jövevényként jelentkezik. Ez egészen elképesztő magatartás. Ráadásul sikeresen magára húzta a Fidesz karakter gyilkossághoz vezető lejárató kampányát is.
Ő lesz az MSZP Fodor Gábora és Retkes Attilája egy személyben. Sürgősen irányba kellene állítani, különben lenullázza az MSZP-t. A két politológus ebben segédkezik. Netán ezért fizetik őet? Mert amelyik pártnak ilyen jóakarói, támogatói vannak, ellenségre már nincs is szükségük.

Névtelen írta...

Van abban valami karmesteri munka, hogy a Fidesz a Jobbikot nyírja és hoz létre a jobb oldalán egy új karlengetős pártot, az Mszp meg a DK-nak és a kis pártoknak megy neki. Bár sok irányba elvezethet ez a gondolat, nekem úgy tűnik 2018 után erősen 2 párti hatalmi pólus alakulhat ki. Legalábbis ezt a törekvést olvasom ki Botka politikájából. Ez pedig a "báb ellenzék" kialakulásához vezet. Hogy most nagyhirtelen tovább ne gondoljam mi jöhet 2022 után...

PuPu írta...

Kedves Névtelen, legközelebb adjál nevet magadnak, pl. 007 számú Névtelen, hogy ha válaszol neked valaki, meg tudjon szólítani...
:O)))

Kovács Erzsébet írta...

Egy megoldás van, ha még van friss erő az MSZPben, aki még nem szőtt át a pénz penésze:
tabula rasat kell csinálni, elhajtani a mostani krémet,akik aktívan vagy passzívan de a pártpénztárnok olyan mérvű hatalmát engedték, hogy még a Gyurcsányt is bealázták.
Ok: a szerzett jogok elkótyavetyélése, a párt tagságának nem kelló érdekképviselete.Ehhez ehy naggyűlés kellene.
Persze a lendvai ildókat és a zsabós nagyságákat,stb vezéreket jól távol kell tartani,olyanok kellenek, akik nincsenek senkinek a felső zsebében, mint egy plüssmackó.
Persze, ehhez nagy elszánás kell, és friss agyak.Gondolom vannak.
Le kell szedni a habot, mint a forró húslevesről, ez a megtisztulás egyetlen járható módja.A bukszába való kapaszkodás nagy nehezék lesz.

PuPu írta...

Erzsikém, ez nem lenne helyes, miért kellene egy hozzáértő szakpolitikusnak vagy egy tisztességes képviselőnek, egy sikeres polgármesternek menni?
Nem száz emberrel van ott baj, talán, ha tízzel...
:O)))

Joebacsi írta...

Szerintem Botka stratégiája az, hogy 2018ban a "demokratikus ellenzék" résztvevői közül egyedűl az mszp jusson be a parlamentbe, és így egyeduralkodó lehessen a bal oldalon. Akármennyire is sulykolja a DK hogy 500 ezer szavazójuk van, mindenki tudja hogy ennek maximum a fele igaz (ugye eddig összesen 1x merték megméretni magukat, akkor 226 ezren szavaztak rájuk). Kockázatos taktika, de én látok benne rációt.
Szóval Botka felismerte, hogy nem igaz, amit a fideszről mond/ír a baloldali értelmiség+ a bérbloggerek. Pontosan tudja, hogy a szavazótábor max 10-20 százaléka fanatikus, a többiek jobb híján szavaznak a fideszre. Márpedig szerintem 18 után ő akarja átvenni a "kisebbik rossz" szerepet. Ebben kezére játszik, hogy 20 után lecsökkennek az uniós támogatások majd,a migránsválság is lecsenghet+ még a legjobb kormányt is megunják egyszer. Na ekkor szeretne monopolhelyzetben lenni, hogy az esetleges protestszavazóknak ne legyen választásuk

Kovács Erzsébet írta...

Én csak az újításról írtam,azzal kezdtem, akit nem járt át a pénz penésze.Lefordítom, akit a Puch féle hatalommegőrző hálózat nem tart
a markában.Azért még a Simon féle ügy is sok kérdőjelet takar.Azért az emberért a tűzbe tettem volna a kezem.No lám, most itt állnék leégett karokkal.
Ez egy hosszú folyamat lesz, nekem annyi földi időm már nincs.
De azt azért el kell mondanom, hogy ellenőrzés nélkül a pártkasszát sem lehet üzemeltetni.Szép dolog a bizalom, de akkor az igazi, ha az ellenőrzés is bizonyítja, jogos.
Mindezeken túl én Botkában is bízom, okos fiú, remélem nem téved el a
hízelgők erdejében.És a Fidesz sem tesz Neki olyan ajánlatot, ami lehetetlenné teszi az MSZP vezetésében vállalt szerepét.Van mitől félnie.Meg hát Valamennyiőnknek.A baloldal sajnos nem bír olyan koponyákkal, akik sakknagymesteri szinten tudnának stratégiákat kidolgozni.Ez nagy hiba.

hello írta...

Sajnos reális a jövendölésed.
Botkáról elég régóta megvan a véleményem, azóta csak húzom a virtuális strigulákat mellé.
Sose hittem volna - még az évezred elején sem, pedig akkor azért voltak előjelei egysmásnak, hogy mi mivé bírhat fajulni -, hogy a szülőhazámban ilyen helyzet állhat elő.
Még van néhány hónap, hogy valami csoda történjen - kár, hogy én speciel nem hiszek a földöntúli erőkben.
Nézem, hallgatom, olvasom az okos elemzéseket, de sehol valami működőképesnek tűnő alternatíva-javaslat.
Elkeserítő.

Bubo írta...

Amelyik párt a fiatalok szimpátiáját nem tudja megszerezni, annak szerintem nincs esélye nyerni. Az MSzP nek Botkával ez nem fog sikerülni. Lett volna ott alkalmasabb, harcosabb, fiatalok számára is szimpatikusabb játékos, de lassan így a parlamentbe sem lesznek bent.

NewTiborc írta...

A nagy Momentum arcáról is kezd lehullni a lepel. Azoknak volt igazuk, akik szerint nem más, mint a viki támogatásával és irányításával tevékenykedő ellenzék megosztó képződmény. Tessék már megnézni a képviselőjük (Győri gyerek) tegnap esti produkcióját az ATV-ben. Kik is támogatják és mennyivel, milyen feltételek mellett? Miért nem nyilvános? Másokkal szemben azonban kegyetlenül számon kérők. Kire is emlékeztet? Tessék meghallgatni és elgondolkodni, más is így kezdte. Félelmetes a hasonlóság.

hello írta...

Csak elmesélem:

Nem tudom, kinél fogható a DOQ, és ki szokta nézni, de most megy rajta egy sorozat "A Nostradamus effect" címmel.
Nostradamus próféciái több mint összeesküvés elméletek. A sorozat az vizsgálja, milyen összefüggések vannak a 16. századi francia Nostradamus és más korabeli gondolkodók jövendölései és a valódi világ eseményei között.
A 7. rész Hitlerről, diktátorrá fejlődéséről, eszköztáráról, felhasznált módszereiről, az általa szekta szintre fejlesztett hívei tudatosan felépített motiválásáról stb. szólt. Valamint Hanussen szerepéről. Hozzá szerkesztve Nostradamus próféciáit.

A narrátor megállapítja, hogy Hitler bukásával nem járt együtt az eszméi bukása is, sőt, azóta minden diktátor tőle tanulta és tanulja el a hívei fanatizálását, aminek legfőbb eszköze a gyűlöletkeltés, a győlölendők kipécézése, az ellenük való hadjárat módjainak tárháza.

Kíváncsi vagyok, a hátrelévő 3 rész miről fog szólni.

1970 írta...

"kizárólag 1980 után született, soha, sehol semmiféle tisztséget be nem töltött, minimum érettségizett és kurrens szakmával, több éves gyakorlattal rendelkező léphet be."

Kedves rézevő fia!

Aki ismeri ezt a korosztályt, az tudja, hogy isten irgalmazzon annak az országnak, amelyiket egy ilyen párt vezet. NewTiborchoz csatlakozva: meg kell nézni ennek a korosztálynak a legújabb "üdvöskéjét", Fekete-Győr Andrást, és minden világossá válik. Igen NewTiborc, hátborzongató a hasonlóság!

Kedves Kovács Erzsébet!
Minden tiszteletem az Öné, nagyon szépen és őszintén írt ismét.

Kedves Joebacsi!

"Szóval Botka felismerte, hogy nem igaz, amit a fideszről mond/ír a baloldali értelmiség+ a bérbloggerek. Pontosan tudja, hogy a szavazótábor max 10-20 százaléka fanatikus, a többiek jobb híján szavaznak a fideszre. Márpedig szerintem 18 után ő akarja átvenni a "kisebbik rossz" szerepet. Ebben kezére játszik, hogy 20 után lecsökkennek az uniós támogatások majd,a migránsválság is lecsenghet+ még a legjobb kormányt is megunják egyszer. Na ekkor szeretne monopolhelyzetben lenni, hogy az esetleges protestszavazóknak ne legyen választásuk"

Nincs a fentiekben többszörös ellentmondás, logikai bukfenc? Talán nem kellene ezt erőltetni:(

Kovács Erzsébet írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.