2017. augusztus 1., kedd

A SZABADSÁG HORDALÉKA

Két hét szabadságot kértem olvasóimtól, mondván, nem történik úgysem semmi, és lám, igazam is lett.
De hogy a semmi ennyi cirkusszal járjon, azt azért nem gondoltam volna, és lám, mégis…
Itt volt mindjárt a vizes VB, óriási felhajtással.
Nem tehetek róla, engem ez az egész a faluszéli csóró cigány lakodalmára emlékeztetett, aki a nemlétező pénzét a nagy eseményre költi, amelyen aztán a zsír folyik a vendégek szája szélén és még a kutyák is feketekávét isznak, aztán a végén kiderül, hogy a lakodalom bevétele három „Kotyogó” kávéfőző és tizenkét piritós-sütő, a menyasszonyról meg kiderül, hogy a kontrás már felpróbálta.
Tudom, régi igazság az, hogy a népnek kenyér és cirkusz kell, de attól tartok, hogy az azért tévedés, hogy a kenyér is helyettesíthető cirkusszal.
A rendezvény piszkosul drága lett, a világ magasról tett az iparkodásunkra, összesen tán két ország közvetítette a versenyeket, ebből az egyik egy sivatagi királyság, ahol csak a királynak van televíziója, ő valóban nehezen tudott betelni a víz látványával.


Odáig értettem a dolgot, hogy a foci nem hozta meg a várt sikereket, akkor kell helyette találni valamit, ahol egy új Puskást lehet adni a népnek, merthogy arra múlhatatlanul szükség van, úgy is tűnt, hogy megtalálták, fel is pumpálták az öntudatát óriásira, a szurkolótábort is ráizzították a kredencvállú démonra, minden adott volt a sikerhez.
Aztán valahogy akkora várakozást sikerült gerjeszteni, hogy az elért tisztességes eredmény ehhez képest szinte már kudarcnak tűnt.
Gyárfás eltakarítása is inkább kudarc, mint eredmény, utódja sokat emelt az értékén…
A volt elnök meg olyan, mint az egyszeri anyós, akinek a veje kalapáccsal veri a kezét, amivel az erkélykorlátot fogja kívülről az ötödiken – ni, hogy kapaszkodik a rohadt, mondja a szerető szívű nézőközönség, mikor megtudja, hogy anyós az áldozat…
Az eseményre felépült uszoda benne van a világ tíz legszebb parkolóháza között.
Az ugrótorony alól meg elég lett volna elbontani a medencét, hiszen volt olyan római császár, aki drágakövekkel és márvánnyal borított  tornyot építtetett magának, hogy majd onnan leugorva loccsantsa ki agyát, ha eljön a végzet – persze nem sikerült a terve…
Így marad az erkély, igaz, azt is elbonthatóvá építik…


Aztán itt volt Tusványos, ahol a Vezér ismét úgy ragyogott, mint takonycsepp a kisgyerek orrán, hívei körében mindig kivirul, mint a tökvirág.
Adott a határontúliak nemzeti büszkeségének, míg csak meleget nem érzett a nyelve hegye, de meg is hálálták izibe, közkinccsé tették a tudományos kutatás eredményét, mely szerint a magyarokért ő tette a legtöbbet a történelem folyamán, Szent Istvánnak az ötödik helyre volt elég a teljesítménye.
Így hát semmi akadálya nincs, hogy a Retyezátot műfűvel borítsuk a magyar adófizetők pénzén, továbbá minden medve elvégezhesse a helyi magyar hazafiak által szervezett nyelvtanfolyamot, hogy magyarul brummoghassanak ha esetleg Erdély egyszer visszatér.
Nem könnyű a kisebbségi lét, még akkor sem, ha ma már az Unió módot ad arra, hogy a hátrányokat kompenzálni tudja a határon túl felejtődött állampolgár, és hát ez különben is egy olyan ország, ahol a polgár szereti dédelgetni ükapái sérelmeit.
Nem csoda hát, hogy keresi érdekérvényesítésének új lehetőségeit, ezért hát a közismert székely furfanggal a homlokára csapott és elhatározta, hogy bejegyezteti a székely népcsoportot, mint nemzetiséget.
Kell egy új pénztár, melyben a székelyek felvehetik évszázados elnyomatásuk kompenzációját, a Székely Hadosztály honvédő harcának hálapénzét, hiszen ha ők nincsenek, ki nyitja meg a frontot a románok előtt?
Itt az ideje, hogy elkészüljön végre Kratochvil Károly lovasszobra, szépen illeszkedni fog nemzeti hőseink sorába, hiszen ott azok foglalnak helyet, akiket a politikai-katonai siker messze-messze elkerült, de hát ez egy másik történet.
Viszont ha lesz székely nemzetiség, akkor annak kell vezetőség, székház, költségvetés, helyi önkormányzat - ez se lesz rosszabb, mint Farkas Flórián cége…
A Vezér azért nem hülyegyerek, bejelentette igényét a szavazatokra, az ellenzék meg még azt is képtelen elérni, hogy minden ötödik mostanában megszületett gyermek apja ugyanolyan szabályok szerint adhassa le voksát, mint székely véreink.


Apropó, ellenzék.
Természetesen egy tapodtat se változott a helyzet az utóbbi hetekben, hacsak az nem, hogy Botka és Molnár Zsolt – mint ez végül kiderült – egyetértettek mindenben, ennek során leköpték egymást, majd a modern talpas kilátásba helyezte, hogy rettenetes talpával fenéken billenti az árulót – ez a szociknál a jóbarát szinonimája, valószínűleg.
Botka első a talpasok között, habár Esze Tamás még nem került elő az újkuruc hadaknál, legalábbis úgy tűnik, Esze nincs arrafelé senkinek.
Gyurcsány higgadt időszakát éli, de persze ez csak a látszat, hiszen össze kell kaparnia a lóvét Orbán gereznájára…


Orbán és bandája az elmúlt héten is hazudozott és lopott, de hát csak a Vezér által meghirdetett kormányprogramot – „Folytatjuk!” – hajtják végre.
A Balatonban már csak az a víz az országé, melyet saját maga pisilt bele, a többi már a világ legtehetségesebb üzletemberének tulajdona, kinek leánykori neve Mészáros Lőrinc.
Már nincs gátlás egy deka sem, olyan természetességgel lopnak, mint ahogy levegőt vesznek, úgy farigcsálják a jogrendet, ahogy nekik tetszik, most éppen a közigazgatási bíróságok megszerzésén fáradoznak, melyeket tele szeretnének pakolni hűséges alattvalóikkal.
Volt egy időszak a szocializmus hajnalán, mikor az osztályhűség fontosabb volt a szakértelemnél, úgy tűnik, ezek az idők térnek vissza - az osztályt jelen esetben az uralkodó helyettesíti…


A két hét alatt visszatérő kérdés volt ismerőseimtől, barátaimtól, hogy na jó, de akkor kire fogunk szavazni?
Hát igen, lenni, vagy nem lenni, ez itt a kérdés, a baj az, hogy erre ma nehéz egyértelmű és határozott választ adni.
Szívem szerint én Sorosra szavaznék, hiszen ez az ember kezében tartja a világot, míg Orbán csak a tökmagot szorongatja a zsebében, de hát Sorosról nem hallottam még, hogy indulna.
Persze ki tudja, ravasz zsi… zsi… zsiványról van szó, aki - mire kettőig számolsz, már muzulmánt is csinált belőled!
A helyzet fokozódik, és sehol a láthatáron még egy Virág elvtárs se…

:O)))

13 megjegyzés:

kekec írta...

Már korábban is az volt a véleményem, hogy Soros nagyon alkalmas közös ellenzéki ME jelöltnek.
Maga Orbán nevezte meg a legnagyobb ellenfelének, és államköltségen sokat tett a megismertetéséért. Márpedig a politikában az ismertség = félsiker. Garantáltan liberális, ért a gazdasági folyamatokhoz, nincs mögötte egyik párt sem, tehát pártsemleges - mi kell még?
Gyurcsány megfogadta a régi kínai bölcsességet: ha elég sokáig ülsz a folyó partján, akkor a folyó sorban elviszi előtted az ellenfeleid hulláját. Most éppen molnárzsoltot, akivel szemben minimum gyanús, hogy a repülőn felejtett laptopja miatt a fidesz még nem csinált cirkuszt (na a skinhedes fotó megesatöbbi mellett).
Ja van magyar bonmot is erről: Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik

Promenad írta...

"Márpedig a kisvasutat megépítem Bicskéig,vagy ha kell,még tovább is "
Ugyanerről a tőről fakad a Vizes VB grandiózus megnyitója,amelyet a megtorpedózott olimpia nyitánya helyett rendelt meg,kerül,amibe kerül alapon.
Hiába,ő már nem fog megváltozni soha. Csak rosszabb lesz :(

Promenad írta...

Hát...
Ha siker az,hogy az óriási méretű magyar csapatból mindössze egyetlen egy személy tiszteletére játszhatták el a magyar himnuszt.....

hello írta...

Az ország helyzetében sehol egy pozitív változás, sőt - remélem, legalább Te kellemesen nyaraltál, pihentél, kikapcsolódtál valamelyest.

Bár úgy lehetsz, mint Olga, aki elmondta, a 2 hét szabadsága is a hírek folyamatos követésével telt.

anteus írta...

Miért pont Soros a kipécézett? Mert sok európai állam pénzfolyamatait keverte meg, és sok kormány utálja. Egyáltalán nem az Open Society az első, ami eszükbe jut róla.
Ezzel akarja igazolni hazai manipulációt Orbán: ő csak az ellen védekezik, amit azok ellen elkövetett, ugye...

PuPu írta...

Hidd el, kedves anteus, legjobban Sorossal járnánk, mint miniszterelnökkel, vele legalább szóbaállnak nyugaton...
:O)))

talalom írta...

Sztem Soros biztosan szolidáris ember, de nem hülye. Nem akar ő senki helyett megcsinálni semmit: csak esélyt adna. Dehát van olyan, hogy hiába rángatod a fejét az asztal fölé,ha ő az alá dobott csontokon akar rágódni...

Joebacsi írta...

Bevallom en csak rohogni jarok ide, imadom olasni ahogy visszabofogod a libsi/komcsi mantrat.

"vele legalább szóbaállnak nyugaton"

1: tavaly itt volt Merkel, Putyin, Cameron+ 1 honap mulva jon Macron. Tehat europa legfontosabb vezetoi kozul MIND a 4 itt volt
2: Az lehet hogy a "demokrata" miniszterelnokoknek jobb volt a kulfoldi sajtoja, kerdes hogy milydn aron... Nem kell nagy esz összekapcsolni Megyo becsuletrendjet es az olaf jelentest...

Nyugodtan cenzurazd ki a demokracia es a szolasszabadsag neveben

PuPu írta...

Csak tájékoztatásul: Putyin onnan jött, amerre a nap felkel, Cameron meg azért jött, hogy elfogadtassa, hogy a londoni magyarok a kinttartózkodásuk első négy évében ne vehessenek fel segélyt.
Egyébként ez 2016 januárjában volt, és azóta Anglia kiszállt az Unióból.
Merkel látogatására meg nem lennék túl büszke, ez leginkább a drogos tanuló osztályfőnöki családlátogatására emlékeztetett.
Macron meg, ha jön, abban Orbánnak nem lesz túl sok élvezete, jelzem a jönni fog nem egyenlő a jöttel, az egyik jövő idő, a másik meg múlt.
2. Látom, neked sikerült összekapcsolni Megyó becsületrendjét az Olaf jelentésel, akkor most próbáld összekapcsolni Orbán díszdoktoriját az ország pénztárcájával, a Balatonpart felvásárlását Rasi idegenforgalmi ambícióival, mi meg majd megpróbáljuk összekapcsolni Orbánt az igazságszolgáltatással.
3. Csak a sík elmebetegeket és a manifeszt nácikat cenzúrázom, előbbire a józan ész, utóbbira a jogszabály is kötelez.
Ha rendesen viselkedsz, nem kerülsz be egyik csoportba sem, toleráns vagyok, jogod van butának és tájékozatlannak lenni.
Viszont örülök neki, hogy megtanultál olvasni, gratulálok!
:O)))

Joebacsi írta...

Azert ne felejtsuk el, kitol vette Meszaros a kempingeket! Csak nem a Leisztingertol? Es hozza hogy kerult? Na latod...

Ez pont ugyanaz mint az allitolag megszunt sajtoszabadsag: amikor 99% balliberalis volt, akkor az volt a mantra, hogy "a media nem az ellenzek szocsove" meg "akinek media kell, vegyen maganak"... Most hogy kb fifty-fifty megy a siras folyamatosan.

Na mindegy, maradok hu olvasod.
Udv

PuPu írta...

Csak pontosan, szépen...
http://24.hu/belfold/2017/04/12/meszaros-lorinc-cege-felvasarolta-a-balatoni-kemping-nagy-reszet/
:O)))

maxval írta...

Látom, máig képtelen vagy feldolgozni a sikeres vb-t. Na látod, már ezért megérte az árát: több ezer dühöngve gágogó fanatikus balliba látványa minden pénzt megér...

Egyébként az egész világ közvetítette.

Az, hogy Sorosra szavaznál nyilvánvaló. Le a kalappal előtted, hogy ezt nyíltan bevallod.

1970 írta...

Kedves Pupu!

Nem hiszem, hogy érdemes olyanokkal vitába szállni, akiknek a feje nyakig a narancslében van. Onnan természetesen más megvilágításban látják a világot, de a valóságról fogalmuk sincs persze.
"sikeres vb" - szerencsétlen Birca Hang:(