2017. augusztus 25., péntek

HISZTI A TÜKÖR ELŐTT

A távozó holland nagykövet interjút adott a 168 óra című hetilapnak.
Az interjúban azt találta mondani, hogy a magyar kormány ugyanolyan elv mentén kreál ellenséget, mint a  szélsőséges iszlám terroristák.
Kitört a Nagy Nemzeti Gyalázat, skandalum, ez  a nagykövet elvetette a sulykot, ami úgy fejbeverte a külgazdasági és külügyminisztert, hogy átmenetileg le tudta küzdeni örömét afelett, hogy a magyar adófizetők szuperexpressz számára alkalmas vasúti pálya építésével akarják támogatni a Kínai Népköztársaságot.
Hát, ha valami, akkor ez értelmet ad a külgazdasági és külügyi tárca összevonásának, különösen, ha tudjuk, hogy a miniszter családja vasútépítésben utazik...
De ez a szörnyűséges atrocitás kiakasztotta, mint libát a kukoricáját dézsmáló róka látványa, 

intézkedett is azonnal, határozottan és könyörtelenül - hazahívta konzultációra hazánk hágai 
nagykövetét, melynek hallatán a holland király ágynak dőlt, és a miniszterelnök mataharit, vagy mit is akart elkövetni, úgy kellett lefogni...


Namármost az ex-nagykövet kijelentésével vitába szállni nem kifizetődő, hiszen az ellenkezőjét bizonyítani nemigen lehetne, egyébként meg felesleges is, hiszen ez csak egy magánvélemény, a hetilap olvasóin kívül a megállapításra viszonylag kevesen figyeltek volna fel.
Hogy mégis eldurrant Orbán agya - merthogy senki nem gondolhatja, hogy egy ilyen horderejű kérdésben a csicska dönthet - azt az egyre sokasodó kudarcok indokolhatják, hiszen első ízben találta magát a senki földjén, mint migráns a befogadóállomáson...

Valahogy vissza kellene evickélni a az európai fősodorba, de Orbán nem eszköztárának változatosságáról híres, ő mindent erőből és pofázással próbál intézni, ez esetben intéztetni.
Most talált okot és alkalmat a sértődésre, valószínűleg arra számítva, hogy Európa  majd jól megvédi.
Mivel nem hülye, csak szociopata, pontosan tudja, hogy Európa vezető politikusainak túlnyomó többsége ha nyugdíjba vonuló nagykövet lenne, maga is ezt a véleményt képviselné, ezért olyan helyzetet kell teremteni, hogy a magyar választó számára úgy jöjjön le az ügy, mintha Európa Orbán mellett állna.
A Fidesznek erre jól bevált trükkje van: állít valamit, ami köszönőviszonyban sincs az eredeti állítással, aztán saját magát cáfolja vadul.



Jelen esetben az a trükk, hogy azt állítják, hogy a nagykövet a magyar kormányt nyilvánítja olyannak, amilyenek a szélsőséges iszlamisták, jóllehet itt az ellenségképzés elveinek hasonlóságáról van szó.
Ezt lehet vitatni, de ezen hisztériázni felesleges és nevetséges.

És nem is lesz politikai haszna, ettől még nem hívja meg sem Trump, sem Macron, de még Merkel sem, legfeljebb Mészáros Lőrinc, de ott meg a saját pénzén lesz vendég...
Annyit talán elért, hogy Európa vezetői röhögnek rajta, nézegetik, mint a vadul ugató palotapincsit, de a tény - a politikai karantén - marad.
Persze itthon már ezer torokból zeng a dal, hogy a hollandok meghátráltak, hogy a Fideszhez hasonló szélsőjobboldali Szabadságpárt elnöke a távozó nagykövetet elegánsan lehülyézte.
Tarlós pedig azt találta mondani, hogy a nagykövet meghatározhatatlan identitású bárokból üzenget, ami egy nagy baromság.
Identitása neki van, a bárokban legfeljebb a hozzá hasonló identitású emberekkel találkozhat körömcipőben és tütüben, de ettől még a kocsmának nem támad identitása, míg saját identitása meg a magánügye.


Orbán egyre zavartabb, kapkod, mint tót az anyja szoknyájához, de már a saját bandáján belül sem érezheti biztonságban magát.
Viszont ahhoz már túl messzire ment, hogy visszaforduljon, vagy akárcsak be is húzza a féket, a tétet állandóan emelnie kell.
Aztán egyszercsak bukik, mint Rottenbiller.
Reméljük, hamarosan, de az addig tartó út rögös lesz és nehéz.
Úgy tűnik, nem ússzuk meg...



:O)))

10 megjegyzés:

góbé írta...

Lehet az előző posztokhoz inkább tartozik, de látva a féktelen, leplezetlen, szándékos félremagyarázásból származó, az EU és tagállamai felé megvalósuló arroganciát, nem lehet kétséges hogy befelé, a sajátjaikhoz szólva, ezt nem kicsit fokozni tudják.

Ahogy Gyurcsányék, úgy Molnárék, de még a jobbik is addig töketlenkedik, hogy a 2018-as, magától értetődően - valszeg nem 2/3-dal, inkább minimális többséggel - megnyert választások után, semmit nem bizva a véletlenre, a zemeszpét mint az MDP és az MSZMP utódpártját a történelmi felelőssége okán - a lehetőséget alaptörvénybe foglalták, az eszköz pedig az eddig szunnyadó nemmzetthy emmlékezet bizottság -, a jobbikot pedig mint fasiszta pártot fogják betiltani. Természetesen a demokrácia védelmében !
A "futottak mégek" vagy maguktól, vagy irányitottan sorvadnak majd el...

Hogy ezt mégsem mernék megtenni...? Mondtuk, gondoltuk már ezt számtalanszor s mi lett a vége...?

Cereus írta...



Kedves góbé !

Ha azt írom hogy türelmetlen vagy, remélem nem haragszol meg rám. Orbán bitanggal, és jól fizetett rabló bandájával amit a mi pénzünkből, ellop és finanszíroz megküzdeni nem lesz egyszerű. Megbolondult, szélhámos volt barátaim is számításból sokan támogatják.
Én abban a nagy durranásban hiszek ami be fog következni, és ami ezt a beteg, pocakos, törpe új bolsevikot a történelem szemétdombjára veti.

Promenad írta...

Immár csak egy hajszál választ el attól,hogy hadat üzenjünk Hollandiának,amely "operettoszág " lévén nyiván kapitulál,amikor még el sem dördült az első puskalövés ./ A jelző nem mástól,mint magától Deutsch Tompikától ered /
Ezután Semjén királyi vadászmester fakó lován bevonul Amszterdamba,és ezzel Hollandia
befejeződik.

promenad írta...

Javítás : Hollandia annektálása befejeződik

Attila írta...

Üdv!

Úgy kellett ez az "incidens" a fityesznek, mint egy korty víz a sivatagban bolyongónak. Soros, Vona, migránsok téma lassan kifut a józanok már csak legyintenek rá, ha egyáltalán veszik a fáradságot. Most viszont beleállhatnak a témába, és tovább hülyíthetik az arra fogékony szekta tagokat. Esetleg néhány agyatlant beszerveznek (kiküldenek) egy tüntetésre a Holland követség elé.

Attila

Unknown írta...

Gratula a nyilakozatert...Az ossz. Ellenzeki media nemtud ekkorat a csungohasuba rugni..
Ezzel a lakakalt mediai is kenytelen foglakozni....paran csak fekapjak a fejuket!!!!!???.hrra

Névtelen írta...

mi az a 'tókör'?

CsipkeRózsa írta...

Tisztelt Névtelen,

Szerintem, a tókör tükör akar lenni, a tükör előtt szoktunk ülni, az ü betű mellett van az ó betű, könnyen mellé lehet ütni, és a témához is illik a tükör szó.

PuPu írta...

Hehe, észre sem vettem az elütést...
Az emberi agy könnyen túlteszi magát az ilyesmin, automatikusan korrigál, például remekül lehet olvasni szövegeket, melyekből hiányoznak egyes hangzók, az agy kiegészít, megváltoztat, korrigál.
Már, ha van agy...
:O)))

Fispán Géza írta...



Szíjjártó egyik közeli mókatársa azt javallotta előbb OLVASAM EL A NAGYKÖVET ÚR NYILATKOZATÁT, MIELŐTT HALÁLRA RÖHÖGÖM MAGAM IMÁDOTT FŐNÖKÉN...MEG IS TETTEM! ELMENTEM A FALUCSKÁNK KIS BOLTJÁBA, AHOL A pártsajtón KÍVÜL NÉHA VAN EGY DB 168 ÓRA VAGY és IS...KAPHATÓ. El is olvastam 3-szor..depl a terrorista szót csak nem leltem meg...viszont eleget tettem Szíjártó felhívásának, és pár tucat korrupciós ügyet elküldtem nekije emailban. A NAV levelét is ahol érdeklődtem, hogy Andy Vajna 5 db milliárdos forgalmú kaszinói miért is nincsenek online bekötve a NAV-hoz..míg a mi kis falunk 6m2-es zöldségese meg DE! ??? :) Azt válaszolták, ha rendesen feljelentem Vajnát, akkor 1 / Értesítenek, hogy HA megkezdik a vizsgálatot. 2./ Értesítenek, ha befejezték. 3./ A vizsgálat eredményéről nem értesítenek.. :)