2017. szeptember 20., szerda

BOTKA, A JÉGTÖRŐ

Megtört a jég, írja az atv.hu, végre csatlakoztak Botkához, mind a négyen!
Ezt Fodor Gábor jelentette be pártja mai közgyűlése után, melyet Bősz Anett garzonjának konyha-sarkában tartottak.
A rendezvényen a szék híján a fürdőszobában álló Bősz Anett mosolygott, a politikai pártok meg röhögtek, főleg, mikor elolvasták Botka kommentárját.
Az MSZP miniszterelnök-jelöltje, szerint egyes ellenzéki pártok vezetőinek magatartása arra utal, hogy csak a politikai túlélésre játszanak. Botka László egy szabadabb, demokatikusabb, egy jobb és igazságosabb országot szeretne, de ehhez össze kell gyűjteni több mint kétmillió szavazatot. A politikus szerint jelenleg joggal érzi úgy sok bizonytalan választó, mintha az ellenzék néhány szereplője nem is akarná megnyerni ezt a választást, csak a saját túlélésére játszana.Egészen meghatódtam, az éleslátás lenyűgözött, a folyamatokat borotválkozótükréből leső Botka felismerte a helyzetet, és mindjárt két illusztrációt is láthatott állítása alátámasztására.



Talán nem titok, hogy Fodor nem egy jellemóriás, és Botkának sem tudok mást kívánni, mint hogy legyen vele akkora szerencséje, mint Gyurcsánynak volt.
Botka annyira ramatyul áll már, hogy a politikaii hulladéktárolóban keres potenciális szövetségeseket, de még ott is elhúzódik tőle, aki úgy érzi, hogy van számára esetleg más, jobb  megoldás is a tenyerestalpas halálos csókjánál.
Fodornak már mindegy, a hulladéknak van egy olyan fázisa, melyben már újrahasznosításra is alkalmatlan, innen már egyenes vezet a Miniszterelnöki Hivatalba, ahol a nemzeti érzelmű liba és a díszcigány mellett még üres a népnemzeti liberális helye, természetesen megfelelő tiszteletdíjjal, autóval, sofőrrel, meg hivatásos hajkócolóval.
Botka igazlátó kétmillió szocialistákra szavazó választópolgárról ábrándozik, miközben ahhoz is kell egy adag elvakultság, hogy pártja támogatottságát valaki stagnálónak vélje.

Ha igazságosak szeretnénk lenni - és miért is ne szeretnénk azok lenni - itt lenne ideje feltenni a kérdést: Botka többet hoz, vagy többet visz?


Nem hibáztatom, kényszerhelyzetben volt, mert döngő léptekkel haladt az elnémethmiklósosodás felé vezető úton, meg kellett mutatnia, hogy számíthatnak rá a szocialisták, de présben is volt, mert a satu másik pofáját Orbán képezte, aki esetleges választási győzelme esetén a szegedieknek el tudja hozni a Kánaánt, de ugyanúgy ki is tudja szárítani a város valamennyi kútját, ha Botka szembefordul vele.

Mit adjak neked Laci? - kérdezte Viktor, Laci mogyoróival a kezében.
Egérutat, Nagyuram nézett le a padlószintre Botka, és lám, megkapta.
No, nem ingyen, feladata az ellenzéki összefogás meghiúsítása és Gyurcsány megölése lett, ezen dolgozik éppen, összes városvezetésben szerzett tapasztalatának felhasználásával.
Ebben sem túl sikeres, mert Gyurcsány - azon kívül, hogy magvaváló, még ütésálló is, habár tanulni nemigen tanul és a "csak a Botka következetes" bismarcki igazságát sem ismerte még fel, ugyanazt az utat járva be évtizedek óta, lépésről-lépésre.
Márpedig, aki mindig, mindent ugyanúgy csinál és más eredményt vár, az minimálisan is optimista...
A tetejébe elköveti azt a hibát, hogy törődik azzal, mit fognak mondani az emberek, jóllehet ez a politikában csak technikai kérdés, melynek szomorú igazságát már ezerszer tapasztalta a bőrén.
És hát nem lehet háborút sem nyerni úgy, hogy beássuk magunkat az első naptól az utolsóig, van egy pont, amikor össze kell szedni minden erőt, eszközt és támadni kell.
Orbán tankönyve, a Mein Kampf ilyen instrukciókat ad:

„Minden propagandának népinek kell lennie, és szellemi színvonalát azok legkorlátozottabbjaihoz beállítania, akikhez fordulni gondol. Szellemi szintjét annál mélyebbre állítja, minél nagyobb kell legyen a megragadandó embertömeg.
A tömegek felfogóképessége nagyon korlátozott, ezzel szemben a feledékenység nagy. E tényekből kifolyólag minden hatékony propagandának csak nagyon kevés pontra szabad korlátozódnia, és ezeket jelzésszerűen oly sokáig használnia, amíg csak a legutolsó is képes egy ilyen szóval kapcsolatban maga elé idézni azt, amit akarunk.
Minden nagy vezér művészete abban áll elsősorban, hogy egy nép figyelmét ne szétszórja, hanem mindig csak egyetlen ellenségre összpontosítsa… Egy nagy vezér zsenialitásához hozzátartozik, hogy még az egymással ellentétben álló ellenfeleket is úgy jelenítse meg, mint amelyek egyetlen kategóriához tartoznak, mert különböző ellenségek felismerése a gyenge és bizonytalan kategóriáknál könnyen vezethet ahhoz, hogy kételkedni kezdjenek saját igazukban.”

Nem akarom azt tanácsolni, hogy az ellenzék meg tanuljon Lenin: Sto gyelaty? című munkájából, de azért azt sem lenne szabad hagyni, hogy az egész ellenzéket manipulálja a Nemzet Szarkája, - már, ha becézni akarjuk.
Ahogy anno Mesterházy is csak lépéskényszerben volt hajlandó cselekedni, úgy Botka sem fog másként tenni, - hát lépéskényszerbe kell hozni.
Négy év állt rendelkezésre ahhoz, hogy a demokratikus oldal a sok pofázáson túl megtalálja a megoldást az enyveskezű kókler menesztésére, hát akkor most elő a farbával, mert egy vesztes választás esetén a Szocialista Párt éppen olyanná válik majd, mint amilyenek ma a Liberálisok.
Szegednek viszont lesz két-három évig polgármestere, aztán az Úr akaratából akkorra majd kiderül, hogy az egzotikus utakra, a rolexre meg a terepjáróra honnan volt a pénz, merthogy nem lehet mindent az asszony jövedelmére fogni, majd erről az adóhivatal gondoskodik.

Szánalmas helyzet, szánalmas szereplőkkel - mecsoda szégyen, hogy százéves munkásmozgalmi múlttal Simicskába lehet csak vetni minden reményünket.
Lajos!
Nyírd ki a gecit!

:O)))

37 megjegyzés:

hello írta...

Megint de a szívemből írtad, amit írtál, csak mit értesz azon, hogy Botkát lépéskényszerbe kell hozni?

charly írta...

hogy mitjelent! azt,hogy a bot-ka lépjen már le a faxba, mert ha nem, akkor itt marad nekünk a szar-ka!

kekec írta...

Botkát csak az mszp-s szavazók hozhatnák lépéskényszerbe. De befelé még működik a meinkampftechnikája, (egyszerű, pár szavas szlogenek, sokszor ismételve,)a nosztalgikus szavazói örülnek, hogy végre van egy határozott vezető, aki után elég csak ballagni a nyájban.
Bááár: talán túlságosan is épít a feledékenységükre, mert a volt szdsz, mint koalíciós partner feledhetetlen benyomásokat hagyott bennük. És tényleg kérdés lesz, hogy többet hoz, mint visz?

Gyurcsány meg végre megfogadhatná az ősi magyar bölcsességet "Legjobb védekezés a támadás"
Állítsa fel az Árnyékkormányát, hívja össze a Nemzeti Ellenzéki Kerekasztalt (ketten Bokrossal már elüldögélhetnek az üres székek mellett) és próbálja már a "Sokak Magyarországát" 2 vagy 3 ütősdmondatba összefoglalni. Egy első éves kommunikáció szakos szimpatizáns talán segííthetné ebben. ha neki ez nem megy.

kekec írta...

Jut eszembe: Botka ezzel a húzásával garantáltan megakadályozta, hogy legalább mszp-dk közös lista legyen. Mert Gyurcsány csak nem olyan hülye, hogy belemegy egy Fodort is tartalmazó szövetségbe. Nyugtassatok már meg!
Egyébként az mszp-nek Fodor miatt meg kell ugrania a 10 %-ot, különben kiesnek a parlamentből.
Na: ez a tudat talán mozgósítja a pártkádereket - ha még van némi egészséges túlélési ösztönük.

Ludvig Jenő írta...

Most Botka, 2014-ben Gyurcsány hátán a parlamentbe?

Kerekes Zs írta...

Nem akarok én megbántani senkit, csak szomorúan állapítom meg, hogy beállt a politikusok által oly annyira szeretett totális agymosott állapot: ül a tömeg a barlangban és lesi az árnyékokat, izgatottan vár, hogy mi jön majd -és boldog, ha felismeri azt, aki átvonul..
Az, hogy neki tennie kellene valamit, az, hogy tőle függ, rajta áll - fel sem merül.
Valaki csináljon már valamit, hol a fenében van már az a messiás!, hogy nekem a lehető legjobb legyen, de találja el, mert ha nem, akkor aztán nagyon dühös leszek, és állandóan járni fog a szám, hogy ezek mind milyen szemetek/és vagy hülyék, már megint egyedül én vagyok csak helikopter :) Persze azt, hogy nekem mi a legjobb, magam sem nagyon tudom, de valami olyasmi, hogy tőlem aztán mindenki ott döglik meg ahol és ahogy van, csak nekem legyen hawai, úgy hogy lehetőleg mozdulnom se kelljen, és sűrűn repkedjen ám a sült galamb!
Félek tőle, hogy nem kell sok kéz hozzá, hogy meg tudjuk számolni, hányan ismerik és értik a kategorikus imperatívuszt és annak elvét, valamint azt, hogy mit jelent az, hogy az ember egy eszme, egy CSELEKVÉSI MÓD, valami ami mozog és gondolkodik, legyen bármilyen a formája: béka, zúzmó, vagy tűzgömb..
Ezt írod Pupu:
„Márpedig, aki mindig, mindent ugyanúgy csinál és más eredményt vár, az minimálisan is optimista... „
Nos, ez a Messiás várásra is igaz :))))

mavtelep írta...

Kerekes Zs.
POntosan erről van szó !
Nem az ellenzéket kell legyőzni, hanem a Fideszt, erről kellett volna szóljon az elmútt8év.
Szervusztok, jő napot !

kekec írta...

Kerekes Zs
Á, PuPu csak udvarias volt, hogy nem nevezte örültségnek, az eredetije a mondásnak:
"Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen."

Promenad írta...

Az Mszp az utolsó órában van. Ha nem lép azonnal,Botkával menthetetlenúl elsüllyed a hajó !
Váltani kell tehát és az utódnak AZONNAL meg kell egyezni Gyurcsánnyal/ és a mögötte álló félmillió szavazóval /
Ez az egyetlen járható út !.

Névtelen írta...

neveletlen

Kérem szépen, magyarázzátok el, hogy egy Gyurcsány-Bokros összefogás mennyivel különb. Az Mszp megteheti, hogy több párttal is szövetségben induljon, ez viszont a DK-nak nehezen menne, mint libának a fekvőtámasz.
És azt se felejtsük el, hogy Null Komma Lajos hogyan promózta magát nem is olyan régen.
'Ha nem vagy balos...' (Én meg az vagyok.)

https://444.hu/2014/01/16/eleged-van-de-nem-vagy-balos

Merthogy ne feledjük, Bokros nem baloldali, pártja - melyben az utolsó tag is személyes ismerőse - egy jobbközép konzervatív párt, miként Bokros gazdasági szemlélete is ehhez a modellhez áll közel.
http://www.pupublogja.hu/2014/09/bokros-elorelep-baloldal-hatra.html

PuPu írta...

Nem az a fontos, milyem színű a macska, csák fogja meg az egeret...
Tán Teng Hsziao Ping?

Névtelen írta...

neveletlen

Sok sikert, de ha megint mentek a Műegyetemhez, akkor csak halkan, mert a közelben lakom. :)

http://index.hu/belfold/2013/10/23/az_osszefogason_ragodott_a_baloldali_ellenzek/

'Ha én lennék az akadálya az összefogásnak vagy a közös listának, akkor nem leszek. Nem azért küzdök, mert képviselő szeretnék lenni, hanem azért, hogy győzzünk.'

talalom írta...

1. Pupu, ebben megint vannak élvezetes, rejtői hajtások, akkor is, ha nem mindenben értek egyet. Pl.
„Márpedig, aki mindig, mindent ugyanúgy csinál és más eredményt vár, az minimálisan is optimista..." Nem lehet, hogy elvhű??? És optimista is, hiszen hisz abban, hogy előbb-utóbb sokan megértik: nem az a politika, hogy képviselők akarunk lenni, mert már elfelejtettük az autószerelést.(Nem betűhív idézet az őszödi beszédből.)
2. Kerekes Zs: ott a pont!!!
3. Neveletlen: Gyurcsány Ferenc a DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ nevű párt elnöke. Vagyis minden demokratikus erővel hajlandó koalícióra. Eddig érthető?
És: a legutóbbi hírek szerint szóba állt a jobbikosokkal (valamilyen vitafórumra egy szervezet meghívta Vonát, ahol a DK is részt vett.) Pupukám! Érik Vona valamilyen minisztersége: no meg a Jobbik szakadása.

Névtelen írta...

neveletlen

Kedves talalom, lemaradtam valamiről?! :(

http://index.hu/belfold/2017/09/12/gyurcsany_lesz_alku_de_nem_a_jobbikkal/

Gyurcsány Ferenc szerint a Jobbik, de főleg annak elnöke komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy radikális pártját konszolidálja, de “egy szájból víz és tűz nem jöhet”. A Jobbikkal “eszük ágában sincs” semmilyen alkut kötni, mert világlátásuk és szemléletük nem illeszthető a demokratikus erőkéhez - fűzte hozzá.

PuPu írta...

Kedves talalom, el kell dönteni dolgokat, mint az életben mindíg - kivel akarok élni, ha összesen két választásom van: egy ordas, tripperes kurvával, aki veri a gyerekeim és még ki is foszt, vagy egy ronda boszorkánnyal, akinek büdös a szája.
Harmadik lehetőség nincs.
Jelzem a boszorkát lehet, rá tudod bírni a fogmosásra...
Gyurcsány sajnos doktriner és rendszeres időközönként beleájul saját erkölcyi nagyságába, miközben az ország már beledöglik Pocak vitéz országlásába...
Ha Churchill ilyen lett volna, ma a Horst Wessel liedet énekelnéd fogantatás közben...

:O)))

mavtelep írta...

PuPu
Jesszasz, szted is mindennek Gyurcsány az oka ?!?!?!

Névtelen írta...

neveletlen

Tudom, itt utálják Schiffert mint liba a tépőasszonyt, de érdemes elolvasni. Nem kell félni, nem fog fájni.:)

https://mno.hu/velemeny/gyurcsany-ferenc-egyetlen-igazsaga-2417697

Két tanulsága van a történetnek. Az egyik: a szocialista belvilág korabeli szereplőinek nincs semmiféle erkölcsi alapjuk, hogy pálcát törjenek a mocsárvilágukba belefulladt egykori miniszterelnökük fölött. A másik talán fontosabb: a részvétlen demokráciából egyenes út vezet egyetlen személy korlátlan uralmához. Ezért nem Gyurcsány vagy Orbán a hibás – hanem mindenki, akinek a politikán kívül tágasabb volt az elmúlt negyedszázadban.

Névtelen írta...

Pupu, szerintem Churchill nem jó példa, ő nem paktált le a nácikkal.
Ha már valami történelmi nevet kell említeni, én Vona és Vitéz Bajcsy-Zsilinszky Endre Kálmán között érzem, hogy lehet majd valamiféle párhuzam. Esetleg.

talalom írta...

Nahát, neveletlennel szinte először értek egyet (valamelyest).
Mozigépész: nagyon jó a párhuzam!!!
És: el kéne dönteni, hogy akkor a volt miniszterelnök elvtelen, vagy doktriner? Holott csak racionális: a demokráciát sajátosan értelmező párttal nincs együttműködés, viszont a "fogmosásra hajlamos boszorkával" érdemes tárgyalni. Már csak azért is, mert minden ötödik választó hisz neki - nyilván többeket is rá tud vezetni a fogmosás előnyeire.

PuPu írta...

Kedves mávtelep, hogy klasszikus szófordulattal éljek: Lószart Mama!
De a világ változik, a politikai helyzet is, és amikor ég a ház, akkor nem küldjük világgá azt, aki vödörrel a kezében érkezik.
Ha Vona azt mondja, hogy ő és pártja megváltozott és hisz a demokráciában, hát rá kell tűzni a hasára a jelvényt, hogy demokrata és hidd el, elkezd annak megfelelően viselkedni, - fejbevágni a tűzoltócsap kulcsával akkor is ráérsz, ha kiderül, hogy mégsem.
És még egyet: a demookráciában neki is joga van ahhoz, hogy másként gondolkodjon az országról, mint te, egészen addig, ameddig erőszakos változtatásoknban nem gondolkodik és magára nézve kötelezőnek tekinti a demokratikus játékszabályokat.

:O)))

PuPu írta...

Kedves mozigépész, Churchill Sztálinnal paktált le, elődei előtte meg Hitlerrel egyezkedtek, pl. Csehszlovákia feldarabolásáról.
Ha jól vélem, nem Sztálin volt a modell a klasszikus demokrata szobrához, mégis, a helyzet azt követelte, hogy vele fogjanak össze, ha nem akarják, hogy reggelente a majdani királynő vigye ágyba a kávét Hitlernek...
:O)))

1970 írta...

"Ezért nem Gyurcsány vagy Orbán a hibás – hanem mindenki, akinek a politikán kívül tágasabb volt az elmúlt negyedszázadban."

Kedves neveletlen!

A leggusztustalanabb dolgok egyike a felelősség ilyen fokú szétkenése. Nem!
Ennek a két említett embernek igen komoly felelőssége abban, hogy ez a ország idáig süllyedt. Persze a pszichopata tolvajnak e téren is sokkal több vaj van a fején, de azért Gyurcsány tevékenysége (meg persze sok meggondolatlan és ostoba kiszólása) is hozzájárult ahhoz, hogy jelenleg is ez a felcsúti törpe ül a nyakunkon.

pleinair írta...


Kedves 1970!

És mi van az egyéni felelősséggel? Mi van azokkal a polgártársainkkal, akik orbánt és pártját háromszor is megszavazták? Nélkülük ma nem ülne a nyakunkon orbán és a fidesz. A vak is láthatta, kik ezek a bűnözők, és tudhatta, mi várható ettől a népet hülyének néző tolvaj bandától. És a bölcs nép képes lesz '18-ban ezeket újra megszavazni. Talán azért is Gyurcsány lesz a hibás?! Gyurcsány "tevékenységének" pedig utána kellene nézni, mit "kurt" el a fidesz egész pályás letámadásának, karaktergyilkolászásának és saját pártjának hátbatámadása közepette.
Ilyen gazember ellenzéke, mint az akkori fidesz, nem volt még az országnak. Nem volt rutinja Gyurcsány kormányának és rendőrségének ilyen aljas támadások kivédésében.
Az igaz, hogy túl jóhiszemű, túl demokrata (és ezt talán máig se nőtte ki), de a legtisztességesebb, legjobb szándékú és legtehetségesebb politikus.

A polgártársak felelősségére és szellemi állapotára visszatérve friss tapasztalattal tudok szolgálni: pedagógus rokonaim a menekültektől pánikolnak, és kijelentették, hogy orbánra fognak szavazni, mert ő legalább megvédi őket az erőszaktevő migránsoktól. Közben sírnak, hogy a gyerekeik Németországba emigráltak. És van ezekből a családban hat darab. Nem láttak egyetlen menekültet se, diplomások, és ennyire lelketlen idióták. Nekem aztán mondhatja maga a jóisten is, hogy ezek nem felelősek a bűnöző kormány uralmáért és a családok szétszakadásáért.

pleinair írta...


Nagyon tetszik ez az írásod is Pupu!
Legjobban a vége tetszett:

"lajos!
Nyírd ki a gecit!"

:-)))))

1970 írta...

Kedves pleinair!

Alapjaiban egyetértünk, kivéve egyetlen dolgot: én magam nem Gyurcsánytól (és pártjától) várom a kormány leváltását. Túl sok hülyeséget, ökörséget, számomra elfogadhatatlan dolgot mondott ő maga és pártjának több képviselője is. Nem hiszem, hogy ő baloldali ember lenne, szerintem alapvetően egy neoliberális politikus, aki volt SZDSZ-esekkel, meg egykori MDF-esekkel veszi körbe magát. Környezetének néhány "jeles" képviselője (Gréczy, Niedermüller és mások) pedig hajmeresztő dolgokat mondanak, miközben valamiféle homályos "baloldaliságról" szónokolnak.
Nem vitatom egyébként a tehetségét, sőt a 2006-os választási vitában végrehajtott cselekedete örökre egy óriási dolog marad. Azóta azonban olyan hülyeségeket hadovál össze a baloldal múltjával kapcsolatban (ezeket többször megismételte, holott anno Horn Gy. is figyelmeztette erre), hogy nekem köszönöm szépen, de elegem van belőle.
Én azt gondolom, hogy az emberek számára vonzó, és határozott baloldali alternatívát kellene nyújtani. Ez az, amit ma senki nem mer felvállalni, így marad ez a mocsok és f.s, sajnos.
(A felelősség ilyen szétkenésével ellenben továbbra sem értek egyet!)

pleinair írta...


Kedves 1970!

Nem mondta senki, hogy Gyurcsány tökéletes, és gyakorlott miniszterelnök volt. Azt se mondom, hogy nem állította nekem is égnek a hajam fölösleges kinyilatkoztatásával.
De én nem vagyok olyan kérlelhetetlenül szigorú, mert nem csak az egyik oldalát látom egy embernek. Mindig a tulajdonságokat összevetve minőségüknek és súlyuknak megfelelően mérlegelek.
Gyurcsányban sokkal több a jó, mint a rossz. Alapvetően jó szándékú, és becsületes. Ezek a tulajdonságok nálam sokat nyomnak a latba. Míg egy gonosz tolvajjal egy pillanatra se vállalnék közösséget, addig a jó szándék hevében elkövetett hiba elkövetőjét nem hagynám cserben.
Érdekes, hogy orbán ostoba hazugságaitól nem kapnak frászt azok, akik Gyurcsány egyetlen rossz mondata miatt nagy palávert csapnak. Vagy mondjuk ott van Botka. Már több ízben mutatta a projekció, vagyis az elme egyfajta torzulásának kórképét. Tegnap előtt például ellenzéki társait azzal vádolta, hogy orbán leváltása helyett saját pecsenyéjük sütésén fáradoznak. Ennél konkrétabb volt, nem tudom szó szerint idézni. Nem ér annyit, hogy utána nézzek, de nem először volt tetten érhető, hogy a nagyember másra vetíti saját bűneit. Már többedszer piszkít jó nagyot az ellenzék, és saját párttársai asztalára.
És ennek sincs akkora visszhangja, mint Gyurcsány évekkel ezelőtti vagy akár közelmúltbeli néhány rosszul sikerült mondatának.

A "hagyományos baloldaliság" szerintem nem ültethető át a mába. Gyurcsány se gyömöszölhető bele egy baloldalinak nevezett skatulyába. A konzervatív Bokrosról se mondható, hogy bal-, vagy jobboldali. Lényeg, hogy rugalmasan, a helyzetnek megfelelően legyenek képesek államférfiként a szolidaritás alapú humánum és a gazdasági igények összehangolására.

Névtelen írta...

neveletlen

'A konzervatív Bokrosról se mondható, hogy bal-, vagy jobboldali. Lényeg, hogy rugalmasan, a helyzetnek megfelelően legyenek képesek államférfiként a szolidaritás alapú humánum és a gazdasági igények összehangolására.'


Kedves pleinair, Bokrossal kapcsolatban valamit nagyon benéztél.:)
Elmondta, hogy nem kér a 'balosokból' (idézetet már hoztam rá eleget), oszt a csomagjában a humánum meg annyi volt, mint lószarban a citrom.

1970 írta...

Kedves pleinair!

Valóban én bizonyos szempontból sokkal szigorúbban ítélem meg Gyurcsányt, mint ezt a pszichopata majmot. Az utóbbi lassan már semmilyen ingerküszöbömet nem éri el, mert ha meglátom, vagy meghallom, kapcsolok, nehogy hányingerem támadjon:(
Gyurcsány viszont a mai napig baloldaliságára hivatkozik, és sajnos ő is azon politikusok egyike, aki elég nagyot piszkított saját fészkébe. Számomra az ő egyes kijelentései (még egyszer mondom, elsősorban a múltra vonatkozóan) megbocsáthatatlanok. Akikkel pedig körülveszi magát, hát...
A baloldalnak le kell vonni egy nagy tanulságot abból a 20 évből, ami az elmúlt 7 éves sz.rt megelőzte: a liberálisokkal, azzal a politikai garnitúrával, amely egyébként a fidesz nevű förmedvényt is a világra segítette, nem működhet együtt többet, mert végképp elveszti minden baloldali karakterét. Gyurcsány szerintem még ezt nem ismerte fel, sajnos:(.
Bokrosról pedig annyit, hogy 2014-ben pártja azzal kampányolt, "ha eleged van a baloldalból, akkor gyere a MOMA-hoz".
Miért mindig a baloldali értékeket, gondolatokat kell ebben az országban feladni? Miért kellett mindig az SZDSZ elveihez igazodni anno? Miért???

kekec írta...

1970
Attól még, hogy az szdsz a "szabadságot" a szabad mutyizáshoz való jogként értelmezte és gyakorolta - attól még a szabadelvűséget nem kell kidobni az ablakon! Bár Gyurcsány szerintem is inkább volt liberális, mint baloldali ME. Viszont a naivabb szavazói miatt kell hangoztatni a baloldaliságot. A DK NEM baloldali párt! Viszont demokrata. Erre garancia Gyurcsány, aki az "ellenforradalmi" terorra anno demokratikus válaszokat adott.
Változatlan a véleményem: nem lóparipa, hanem szamár/öszvér. Nehéz terepre normális népek ilyet alkalmaznak!

pleinair írta...

Kedves Névtelen!

Én a jelenlegi Bokros nyilatkozatai alapján tenném le mellette a voksot.
A Horn kormány pénzügy minisztereként saját bőrömön éreztem kegyetlen, szociális érzékenységtől távol állónak tűnő munkálkodásának következményét.
De tudom, hogy a történelmi helyzet mást követel ma, mint tegnap, vagy pár évvel ezelőtt. A történelem hömpölyög, mint a Duna, és mi- bár érzékeljük a sodrását - nem látunk a mélyére. Legalábbis én nem vagyok közgazdász. Most csak azt érzem, érzékelem, hogy Bokros valóban segíteni akar az ország rendbetételében.

tifamo írta...

Az, hogy Orbán aljas és gátlástalanul hataloméhes 2006-ban jöttem rá. Ezt azóta is minden tettével bizonyította. Eltávolítása az egész ország érdeke.
Szlovákiában a 90-es években Mecsiart úgy távolították el, hogy a három szlovákiai magyar párt vezetői befogták az orrukat, szájukat leragasztották és alakítottak egy közös pártot. Ugyan ezt tette négy jobboldali szlovák párt is, és Mecsiart leváltották, hiába szerezte meg a legtöbb mandátumot. Dzurinda vezetésével elindult az ország a fejlődés útján.Az újabb marakodás hozta hatalomba Ficot, aki szereti a populista szövegeket, nem fél vitába szállni ellenfeleivel és tud is vitatkozni, de tudja, az únió nélkül az ország egy semmi.
Ha magyar ellenzék nem száll magába, a következő ciklus végére csak látszatpártok lesznek minden anyagi és médialehetőség nélkül. A nép döntő többségének nem kellenek a politikai programok, azokat csak egy szűk réteg olvassa. A nagy többségnek egyszerű frappáns mondatok, megbélyegző jelzők kellenek, mint ahogy a Fidesz kommunikál, s erre rájött a Jobbik is.

denis írta...

Így már legalább lelkiismeret furdalásom sincs, mert egy biztos, nem szavazok Fod(o)ros Botkára! Hogy kire? Addig még sok viz fog lefolyni a Dunán, és csak-csak kialakul valami vállalható normális alternatíva... Üdvözlettel: denis

Valaki, aki nagyon unja írta...

Olvasok, olvasok, Vona itt, Vona ott. Meg is kérdeztük már Gabót, vagy csak eldöntöttük, hogy feleségül/férjül, bocs, vesszük, mert ő ugyan a hátunk közepére, de szép a hozománya ...
Valahogy a mereven elzárkózik kifejezés rémlik a szájából, mikor a a balosokról volt szó.
A Jobbikosok tetemes része hamarabb nyúl Döbrögi alá, le ne essen, mint hogy támogassa a "ballib, komcsi söpredéket".
Ezzel is kellene számolni - a Jobbik nem arra vár a terem sarkában, hogy végre valaki táncba vigye.

Kedves Pupu!
Nem tudok elmenni szó nélkül egy előző cikk megjegyzése mellett, mint "kontraszelektált", semmirekellő pedagógusa nagy nemzetünknek.
Ne bántsd azt, akit nem ismersz! Bár némi gesztust kaptunk - "tisztelet a kivételnek". Én szívesen látlak, gyere, csináld!

Majd rájössz, kezed, lábad összekötve.
Nem kérdezik akarod-e, nem kérdezik, egyetértesz-e, jó-e, hasznos-e ... semmit nem kérdeznek, mert itt minden szülő, diák, orvos, pszichológus, kőműves, fogász, eladó és mind, mind a többiek, baromira tud bánni a gyerekekkel. Mind tudja, hogyan csináld, ha 32 ül egy osztályban, mind, mind, nem is kérdés. Csak gyere el, s majd rájössz, ezt szakmát mindenki tudja csinálni, mindenki tutira dumálhat bele - politikusok előszeretettel - csak Te nem. Mert ők azt is tudják, hogy te nem. Mert kontraszelektált vagy, lesajnált ...
Bezzeg a minisztériumba ültetett picikéim, s a fősulik okoskái, professzorai! Az már valami - MTA-tagság, az már szakember, nem olyan, mint mi! Az ő véleménye szentírás, minimum. Követjük is (még ha kapitális baromság, akkor is, nem baj, majd dalolunk hozzá, s ha megérkezik a leendő apa, együtt dúdolunk tovább ...)

Szégyen - én köztük élek. Remek tanerők vannak, minden túlzás nélkül. Többes számban. Azonban valaki mindig beledumál, mert itt mindenki annyira okos, mit kell csinálni a másiknak, hogy az már fáj.

Szolgalelkűek lennénk? Mindenbe beletörődők, "kevés ambícióval az ország jobbátételére"?
Lehet, lehet hogy jogos a kritika, de én nem láttam még egy szakmát, ahonnan 25 ezren írták alá a jelenléti ívükön, hogy sztrájkba lépnek Orbánék (oktatás)politikája ellen. Egy napi fizetésünk bánta, listára került a nevünk, mégis kiálltunk 25 ezren a munkahelyünkön, nem a Kossuth téren a tömegben.
Nem az orvosok, nem a katonák, mégcsak nem is az újságírók.
Tényleg, hol is volt a szakma, amikor bezárták a Népszabadságot?
Hol voltak az egészségügyisek Sándor Mária mögül?
Nem látom a színházi előkelőségeket felállni az Alföldyt pocskondiázók ellen, vagy kikérni maguknak, hogy Bayert "irodalom"-nak nevezze egy paprikajancsi.
Mint ahogy nem látom a nagy magyar társadalmat, akik számonkérik az ország édes, kedves vezetőin, hogy Jani, Laci, Józsi, Bárkikám, hogy gondolod, hogy elhanyagolod a gyerekeinket, Te balfék? Miért nincsen megfelelő eszköz, továbbképzés, épület, ... fűtés!
Hol is vannak a bátor tömegek, akiknek a bátor gyerekeit mi kontraszelektáltak aztán állatira elrontjuk?
Az érdekeiket oly lelkesen képviselők?

Hol vannak, akik leváltják a rossz vezetőket, mert rosszak?
Hol vannak, Pupu, hol?

Kedves Pupu!
Én szívesen látlak, gyere, csináld! Két hét után írd le, mit gondolsz, elfogadom, tiszteletben tartom. Aztán ültesd a nyakunkba újra Hillert vagy mást, mint a szakma problémáihoz újfent nagyon értőt - és ez nem játék. Ez már régen nem játék.


kekec írta...

Kedves nagyon unatkozó tanár.
Egy tanár olvtárs írta (egy másik blogon) hogy amikor a szóképes olvasást kellett volna tanítani, szótagolást IS tanított, és amikor halmazokat kellett volna, akkor megtanította a szorzótáblát IS. Azaz lehet gúzs kötve is táncolni, de persze kell hozzá némi elhivatottság. Szerinted a többség mit csinált közben?
Meg a kockás inges tanárok nem kizárólag a fizetésekért, hanem a tanítás szabadságáért is tüntettek. A többség mit csinált közben?
Akkor ne vedd zokon, ha a többség alapján általánosítanak! Mindig vannak tiszteletreméltó kívételek - ők erősítik a szabályt.

Valaki, aki nagyon unja írta...

Kedves kekec!
Pici javítás, tiszteletlenség nélkül - unni és unatkozni, más. A fennálló rendszer terjedését, a sötétséget, a tehetetlenséget, a lefizethetőséget, a suskusolást, a melldöngetést ... nem sorolom tovább, unni, nem ugyanaz, mint unatkozni.
Nem unatkozom, leszokóban vagyok az alvásról - nem tejlesen szabad akarotomból.
Pici dolog ez, talán nem is kellett volna megemlítenem.

Az általánosítás azért bánt, mert egy kalap alá von mindenkit, és kimondja - rosszak vagytok, öreg.
Én látom, hogy egyénre bontva nem! A magyarországi oktatás nem tartana ott ahol, ennyi kóklerség mellett, ha nem tennénk a dolgunkat legalább jól az óvodai szobákban és a tantermekben. Sok múlik az elhivatottságon - ebben tökéletesen egyetértünk.

Egy tény - a kollégáim között sokan belefáradtak abba, hogy ha mást csinálnak (ahogy említetted), ott legyen a lehetősége annak, hogy bármikor elszámoltathatják, miért nem követi a ...
Ezért írtam, hogy mindenki beleszól. Bármikor behívhatnak, hogy mit, miért, és hogy képzeled. Két éve ötször voltam rapporton hasonló ügyek miatt, de én, bár minden alkalommal dühöngve keresek másik állást magamnak, megrázom magam, és maradok.
A többségünk - és tény, ezt is unom :) - meghajtja a fejét, és azt mondja, engem ne cseszegessen senki! Ezt akarják, oké, ez lesz, nem csinál forradalmat. Nem helyezkedik szembe a vezetéssel.

Nem tudom mennyi ideje dolgozol - én a több, mint 30 (utóbbi 25-re koncentráltan) év alatt annyi fenyegetést hallottam arról, hogy kirúgnak, hogy nem lenne elég hozzá a két kezem, plusz a szomszédság kacsói. Ha felállsz egy értekezleten, mert törvénytelenül működünk, nem áll fel más, mert félnek - hiába mondod, hogy nem tehetnek ki az állásodból, nem nyilvánítanak véleményt, mert állandó retorzió az eredménye.

Nem kell kipróbálniuk, látják, azokkal mit csinálnak, akik ezt merik. A folyosón jönnek oda, megköszönik, hogy Te szóltál, sőt, olyan is volt, aki megölelt, mert "megkönnyebbült", hogy pl. kilőttem egy egyébként szintén törvénytelen, nyilvános egyenkénti szavazást a vezetőválasztásnál, mert nem mert volna ellene szavazni.

Milyen gyereket nevelnek azok a pedagógusok, akik így állnak a hétköznapokhoz? Ez jó kérdés - sőt, fontos kérdés, hiszen Nyúl Bélák, Nyúl Bélákat. Erősen hibáztatom az iskolát a társadalmi helyzetért.

Ám nem az a fontos, most mi van - az lenne a fontos, hogyan kellene másképp, hogy a szabadság, szabadság legyen. A szabad tankönyvválasztás nem szabadság, legfeljebb icipici része. A béremelés differenciálásra fordítása megint az autokráciát növeli az intézményekben, pontosan azt a folyamatot támogatja, hogy a pedagógusok befogják a szájukat. A maradék is, aki még "lázíthatna". Itt már nem a szakmaiság a tét.

Ti is hallottátok, hogy megint szorítottak a kötélen, ami a nyakunkon van. Ti mit tesztek ez ellen? Segítetek-e kiszabadítani ebből a gúzsbakötésből az oktatást? Kiálltok-e azért, hogy végre szava legyen annak, aki szakember a területen, mert csak a véleménye, a beleszólási, változtatási joga hozhatja el azt, hogy kihúzza magát.

S nemcsak mellénk nem áll senki, még pocskondiáz is. Tisztelem Puput, sokat számít a blogja, de ismerem az oktatást. Eddig egyetlen említett miniszter sem tett ezért a problémáért semmit. Egyiket sem érdekelte, hogy amit kitalált ő és a csapata, hogyan valósulhat meg, hogyan valósul meg.
Nem játékosok vagyunk a szakmánkban, hanem sakkfigurák.
Lélekölő, hidd el.

Olyan minisztert kívánjatok, akinek ez fontos, és ez az egyik legfontosabb, hogy egy pedagógus része lehessen a saját tanult szakmájának.
Hosszú lettem, elnézést, mindenkitől - de ez sokkal, sokkal fontosabb, mint bárki hinné. A gyerekeink (az országunk) következő 50 éve a tét.

1970 írta...

"Bár Gyurcsány szerintem is inkább volt liberális, mint baloldali ME. Viszont a naivabb szavazói miatt kell hangoztatni a baloldaliságot."

Kedves kekec!

Az első mondattal teljes mértékben egyetértek!
A másodikról meg az jut eszembe, hogy ha egy politikus erre képes csak, akkor menjen a 3.14csába (bocs!).
Sajnos idáig süllyedt a hazai politikai kultúra, Gyurcsánnyal együtt:(

1970 írta...

"Egy tanár olvtárs írta (egy másik blogon) hogy amikor [...] halmazokat kellett volna, akkor megtanította a szorzótáblát IS."

Az illető "tanár olvtárs" nagy kókler és dilettáns lehetett. A szóképes vs. szótagolás még világos dolog, de a halmazelmélet és a szorzótábla hogy a búbánatba állítható párhuzamba??? Ez óriási ökörség:(