2017. szeptember 7., csütörtök

BÁNCSÁK A MAGYART

Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország...
Már megint, mint a történelem során oly sokszor.
Kegyetlenül, kíméletlenül, elölről Juncker rúgja tökön ezt a balsors sújtotta kicsiny országot, hátulról Ukrajna vágja bele a bugylibicskát,  a visegrádi négyekből legalább kettő már megfutott az élet-halál küzdelemből, melyet Brüsszellel vívunk, még szerencse, hogy nem a saját pénzünkön.
Nem mondom, Vezérünk is igen lerongyolódott állapotba került mára, generálozása egyre hosszabb időt vesz igénybe, és bár barnán érkezett meg a legutóbbi elemcseréről, az ábrázata már olyan, mint amilyet megérdemel.

Tiszta apja egyébként, nem is lehet csodálkozni azon, hogy Gáspár fia inkább hittérítőnek állt volna a migránsok között, mint vele maradjon itthon - ki tudja, mivel járnak a hangulat-ingadozásai?


Mindenesetre kifejezésre juttatta megdöbbenését, mert az Unió nem akarja kifizetni kedvenc kerítése felét, emellett még csúnyákat is írt neki Juncker, aki talán jobban tette volna, ha megint nyakonvágja, abból legalább ért.
Pedig olyan logikusan érvelt, hogy aki elolvasta, mind sírvafakadt.
Legtöbbje a röhögéstől...
A mi történelmi tradícióink nem teszik lehetővé, hogy bevándorló ország legyünk, írta levelében Junckernek, nekünk ugyanis nem voltak gyarmataink, így ebből kifolyólag nem kellett olyan kötelezettségeknek eleget tennünk, mint egyes európai országoknak, melyeket akár néven is tudna nevezni, de nem teszi.
Ellenben kifejti, hogy nem lehet a magyar emberek akarata ellenére Magyarországot bevándorló országgá tenni.
Bizony-bizony ez éppen így van, ehhez óriási erőfeszítésekre lenne szükség, egyrészt Józsi bácsinak kellene ígérni tizenötödik havi nyugdíjat, másrészt meg a migránsokat kellene verni kapanyéllel, hogy hozzánk akarjanak migrálni, mert azt a kettőt, kiknek ilyen szándéka volt az elmúlt öt évben, már kezelik Grazban, tán még az orvos is ugyanaz...


Handabandázik a Bölcs Vezér, talán még hadonászna is, de mindkét keze foglalt, a te zsebedben kotorászva lop, mint a gép.
Szerencsére a pofázáshoz nem kell a két kezét használnia.
Azért nem lenne baj, ha végre rendet rakna összekócolódott agytekervényei között, merthogy amiket magyaráz, az úgy marhaság, ahogy mondja.
Alapvetően talán különbséget kellene tenni a menekültek és a bevándorlók között.
A menekültek befogadásának kötelezettségét nemzetközi szerződések írják elő, míg a bevándorlás szabályozása 
minden országnak saját hatásköre, azt enged be, akit akar.
A menekültek, ha a menekülésük kiváltó oka megszűnt hazatérnek, ha maradnának, kérelmezniük kell ezt és bevándorlóvá válnak.
Ilyenek voltak a görög menekültek például, akik a görög demokratizálódás után hazatérhettek, akik meg maradtak, azok mára magyar, vagy kettős állampolgárok.
A menekültekről való gondoskodás vállalt kötelezettségünk, a bevándorlás meg lehetőség, melyet megadhatunk, de meg is tagadhatunk.


A bevándorló lehet legális és lehet illegális bevándorló is.
Utóbbiak például hazánk azon lányai és fiai, akik turistavízumuk lejárta után a hatóságok tudta és engedélye nélkül ott maradnak például az Egyesült Államokban, és munkát vállalnak engedély nélkül.
Sorsközösségben a mexikói illegális bevándorlókkal, akik például a helyi kerítést megkerülve jutnak be az Ígéret Földjére, de ezt a kifejezést Magyarországra még nem hallottam alkalmazni - ez az ország még választások előtt is legfeljebb csak az Ígérgetések Földje szokott lenni.
Az a nem magyar állampolgár, aki a határátkelés számára megnyitott pontokon lép be az országba és menekült-státusért folyamodik, ezzel az egyszerű szándékbejelentéssel máris megszűnt illegális bevándorló lenni, mondjon bármit is Pocak generalisszimusz.
Amikor a nagy menekülthullám jött, akkor sem a menekültek hibáztak, hanem Magyarország felejtette el azt tenni, ami kötelezettsége lett volna, hiszen nem vette nyilvántartásba a menekülteket, hanem szabályosan átkergette őket az országon.
Közben vadul provokálta a hetek-hónapok óta úton levő, minimális létszükségleteket is nélkülöző, kimerült és rossz idegállapotban levő embereket.
Nem kellett volna ide semmiféle kerítés, ha a tisztességes ügyintézés lehetőségét kínáljuk fel nekik, megállapodva a többi uniós országgal a továbbutaztatásukról.
Ezeknek az embereknek eszük ágában sem volt nálunk maradni, mindössze ki kellett volna jelölni azokat a helyeket, ahol ügyeiket tisztességesen intézte volna egy olyan adminisztratív csapat, melyet nem hergelnek a menekültek ellen.
Egy olyan helyen,  ahol végre szusszanhattak volna egyet a rengeteg megpróbáltatás után, végleges elhelyezésük előtt.


Aki ennek dacára, ezt megkerülve szeretett volna bejutni az országba, azt a határőrizetet ellátó szervek megfoghatták volna kerítés nélkül is, ennek vannak kidolgozott és kipróbált módszerei - alkalmazni kellett volna ezeket.
Amikor a rendszerváltás után lebontottuk az elektromos jelzőrendszert, minden jobboldali a vasfüggönyről énekelt, pedig az nem fizikai akadály volt, csak jelzőrendszer, most meg úgy dicsérik a valóságos vasfüggönyt, mintha fizetnének nekik érte - pedig csak néhányan kapnak ezért pénzt.
Az Unió helyében én is így lennék: ha valakinek hobbija a kerítésépítés, hát tegye, de saját rezsiben.
Ha pénzt szeretett volna kapni rá, egyezett volna meg az építkezés megkezdése előtt, akkor lenne jogalapja a kalapozáshoz, így meg csak szomorkodhat - de persze erről szó nincs, nem a pénz kell, hanem a hatalom.
Mindössze fel kell korbácsolni Mariska néniben a fenyegetettség érzetét, és meg kell mutatni, hogy ki a védelmező.
Hogy erre az emberre a libaólam védelmét sem bíznám rá, az más kérdés, vagyok én a libák ellensége?
Naugye.
De Mariska néni fantáziájában a migráns Német Szilárdra hajzik, csak még csúnyább - már ha ez lehetséges, szakálla van és fekete a bőre, és álmaiban marokra fogva és lóbálva méretes szijjártópetijét 
őt üldözi, hogy szétzavarja a pókokat nőisége kissé már fonnyadt virágjáról.

Ami meg a bevándorlókat illeti, talán kicsit óvatosabban is lehetne fogalmazni, hiszen azt tudjuk, hogy itt mindenki Vereckénél jött be, csak egyikük kiszidolozott rézgyűrűt kínálgatott, a másikuk kochogányt és bozoghányt, a harmadik wurstot árult, a negyedik puliszkát, de mindenkit magyaros vendégszeretettel és sztrapacskával vártak a Kárpátok bércein belül őseink - már kivéve, amelyik csak később látogatott el hozzánk, mint szpáhi, vagy spanyol zsoldos, esetleg türkmén nemzetiségű orosz katona.
Nem lenne hátrány, ha mindenki körülnézne a saját családjában, mielőtt migránsozni kezd, különösen ha eszébe jut, hogy Nyugat befogadott ötvenhatban kétszázezer magyar migránst, akik között menekült tán ötezer se volt, most meg hatszázezer magyar eszi el a kenyeret az osztrák sógor, a svábok, meg az angolok elől - és közöttük egyetlen menekült sincs.
Hogy ezt a hiányosságot kiküszöböljük, már dolgozik rajta Vezérünk...


Legfőbb ideje lenne elhajtani őt a bánatos hervadásba, még mielőtt nagyobb lenne a baj.


:O)))

20 megjegyzés:

talalom írta...

Azt tudjuk, hogy hímsovi vagy: nem ezért olvasunk. Nem is akarunk lenevelni erről: egy ember 3 éves kora után már csak felejt. De Mari néni mellett ott van a sok Pista bácsi is, aki meg azt reméli, hogy a nagy ágaskodástól majd ismét vérrel telik meg a ... csúnyája. De csak a szemei forognak vérben, meg az agytekervényei forgalmát akadályozza az a piszok "bővérüség":)))

PuPu írta...

Kedves talalom,
én is tudom, hogy egyesek felületesen olvasnak, de én már ezért is hálás vagyok - a felületes olvasó is olvasó!
Ellenben én igazságos vagyok, mint Mátyás király, erre példa. hogy Mariska néni előtt Józsi bácsit emlegettem, imígyen:
"...ehhez óriási erőfeszítésekre lenne szükség, egyrészt Józsi bácsinak kellene ígérni tizenötödik havi nyugdíjat, másrészt meg a migránsokat kellene verni kapanyéllel..."
Ezen a felületen lehet elnézést kérni, bár túlzásokba nem kell esni, mert tagadhatatlanul vannak fallokrata szeplők habfehér lelkemen!

:O)))

Névtelen írta...

PuPu: "Ezen a felületen lehet elnézést kérni, bár túlzásokba nem kell esni, mert tagadhatatlanul vannak fallokrata szeplők habfehér lelkemen!" - Így : )))

Névtelen írta...

neveletlen

kedves talalom, szerinted ez pl egy hímsovi bejegyzés?!
http://www.pupublogja.hu/2017/09/gendertelenul.html

Valamit benéztél, Pupu nagyon is tiszteli a női nemet (az igent talán még jobban). :)
Vitatkozni persze lehet vele, nekem, mondjuk jobban bejön Széll Bernadett, mint a jóval markánsabb arcélű Dobrev, Király, stb. bloggerkedvencei. Oszt jónapot!

talalom írta...

Nem fogom részletezni, hogy miért nagy a különbség Józsi bácsi meg Mari néni kielégítése tárgyában. Nem vagyok feminista sem: még a "szeplős" hímneműeket is szeretem, elismerem. De mindig szóvá teszem a szeplőket!!!

talalom írta...

Bocs. Neveletlen: senkit nem kell azért tisztelni, mert nő/férfi. A Pupu-i hasonlat szerint: Józsi bácsi egy józan, a maga érdekét szem előtt tartó valaki. Mari néni meg egy fehérmájú p... Így már világos a kifogás?

Promenad írta...

Megint hülyeségeken vitatkoztok !
A blogg lényegi mondandójáról ugyanakkor egy árva szó sem esik
Kár.......

1970 írta...

"mondjuk jobban bejön Széll Bernadett"

Kedves neveletlen!

Talán érdemes lenne elmenni egy optometriai vizsgálatra:)))

Villon írta...

Promenad...
Megeloztel,tokeletesen igazad van.

Joszi írta...

Mikor sokat és nehezet vacsorázom, Szél kisasszony nekem is bejön, szerencsére aztán, hamar kimegy.

pleinair írta...


Joszi, jó Neked, hogy ilyen kellemes érzéseket vált ki belőled Szél kisasszony. Nekem az a bajom vele, hogy görcs áll belém, ha emlékeimből fölmerül a gyanú: a háttérből irányítottan a Szélt is valaki fújja. Ez a valaki pedig nem más, mint a szép emlékű Schiffer András. Amíg az LMP elnöke volt, nagy hatással volt Szélre. A hölgy Schiffer minden rezdülését átvette. Egyszer Gyurcsány naiv jóindulatában felajánlott valami segítség, vagy együttműködés-félét az Lmp-nek, mire Schiffer hisztériás rohamot kapott. Később Sz. B. ugyanabban a stílusban, ugyanolyan hisztériás rohammal körítette elutasító felháborodását. Biztos vagyok abban, hogy Schiffer még most is irányítja párját a háttérből.

Joszi írta...

Ez neked kellemes, mikor a Szel bántja az embert?

Villon írta...

Sajnos nem tudom,hogy igaz e, hogy a "letelepedesi kotvennyel" 18000 ellenorizetlen embert engedtek be Magyarorszagra.Itt most nem csak a "piszkos" uzletrol elmelkedek, hanem arrol is, ki adott jogositvanyt arra, hogy a "klubtagok" megkerdezese nelkul"etikai vizsgalat nelkul" higisak a klub "patinas" szinvonalat.Tovabba, ha ez igaz, hogy lehet, hogy ezt a magas labdat senki sem uti le?

pleinair írta...


Joszi, azt írtad, neked bejön Szél kisasszony, nekem viszont Schiffer miatt Szél-görcsöt okoz. De remélem, nem kell attól tartani, hogy miniszterelnök lesz.
Meg azt is remélem, lesz Botkánál alkalmasabb jelölt, mert eddig csak hülyeségeivel és ellenszenves viselkedésével járatta le az Mszp-t.
A párt tagsága és vezetői mostanában mély hallgatásba burkolóznak, Botkáról jót, vagy semmit alapon, mert ugyebár fő a pártfegyelem. Szerintem nagyon rosszul értelmezik a pártfegyelem fogalmát, mikor azt a tolvaj banda leváltásának célja fölé helyezik. Sürgősen le kellene cserélni Botkát egy nála alkalmasabb jelöltre.

Névtelen írta...

neveletlen

Lassan minden párt megnevezi a saját mine jelöltjét, ill. elárulja, hogy kivel akar (nem akar) összefosni. Kedves DK hívők, itt az idő!. 'Null Komma Lajos' leigazolása nem egy truváj. :)

Joszi írta...

Valószínű rosszul fogalmaztam, hogy félreérthető.Mikor nehezet vacsorazom, akkor jön be Szél , s igen kellemetlen.

Valaki, aki nagyon unja írta...

Ez jó volt! Köszönöm az írást! Fény az éjszakában.

Én is sírva fakadtam. Leginkább a röhögéstől (a szerző után szabadon). Aztán megint sírtam, hogy hogy lehet röhögni azon, amin tényleg sírni kellene. Aztán legyintettem, mert tök mindegy, miért sírok. Már úgysem tart soká ez a kétutas állapot. 2018 után egyértelmű lesz: a sírás sírás lesz, a röhögés röhögés. Gyanítom.

Unknown írta...

Üdvözletem! Egy barátom osztotta meg a cikket, elkezdtem olvasni és ha már igy alakult, elolvastam, hogy ne végezzek félmunkát. Az volna a kérdésem, hogy ezt tanitják valahol? Ezt az irányított hülyének nézést? Nem ismerem a blog szerzőjét, de feltételezem nem hülye. Ha tényleg nem, akkor viszont sértő! A legtöbb bekezdés ellenérve ismert, a szerző is ismeri ha nem hülye, cáfolni sem tudja. Mégis leirja a saját féligazságát. De hogy ne csak rébuszokban irjak... Aki menekül, az a szomszédba menekül, nem 20 békés országon keresztül. Kér. Békésen. Ahogy a magyarok anno 56 ban amit szintén emlit a blog. Ausztriáig fogadta be őket a nyugat, aki amugy igérete ellenére nem segitett a forradalomban hanem az oroszokkal kötött alku keretbében kihátrált a segitségnyujtás elől. Ausztriában aztán egy év vizsgálati fogság után mehettek tovább. Addig is csendben békésen dolgokat megköszönve tartózkodtak a magyar vándorok. Ez tény. Illene tudnia a szerzőnek is. Ha nem tudja, akkor amit ir, annyit ér. Ha tudja, és mégis leir szigorúan szelektiv látással igaznak vélhető dolgokat, akkor pont azt teszi mint a mindenkori kormánypropaganda. Nem hazudik, csak nem mond igazat. Hülyének néz. Mivel nem nekem lett irva a blog, igy nem kérhetem ki magamnak. Én nem vagyok nagyon tanult ember, de egy dolgot már biztosan tudok. Nincsenek bebetonozott igazságok. Nézetek vannak. Csak az ostoba ember akarja eladni a saját nézetét igazságnak. Az intelligens ember a másik nézetét is megpróbálja értelmezni. Gondolom az nem könnyü.
Tisztelettel

CsipkeRózsa írta...

Tisztelt Zsolt Kalocsa,

Csak az ostoba ember akarja eladni a saját nézetét igazságnak. Az intelligens ember a másik nézetét is megpróbálja értelmezni. Gondolom az nem könnyű.

1970 írta...

Tisztelt Kalocsa Zsolt!

Ahogy írja, "nem könnyű", de azért próbálkozzon meg legalább a blogbejegyzés lényegének megértésével. Hátha sikerül...