2017. szeptember 22., péntek

DÍSZMADZAGOK

Áll a bál Putyin egyetemi díszpolgári címe körül.
A Debreceni Egyetem egyes tanszékein kitört a szabadságharc, ott ül a sok okos ember, professzorok, professzor emeritusok, annyi eszük kellene legyen, mint a füredi káptalannak, de csak annyi van összesen, mint egyetlen bontott csirkének.
Ha valaki, én aztán híve vagyok az önkény elleni harcnak, de azon csak mosolyogni tudok, mikor nyugdíjas professzorokban felhorgad Petőfi Sándor, és nekimennek a világhatalom elnökének, aki egyébként leginkább azért kap a pofájára, mert a Jelcin idején szétrabolt Oroszország rablólovagjaitól visszavette a lopott holmi egy részét, és - megfékezve az oligarchákat - a kiskirályságok után helyreállította Oroszország nagyságát.
Ellene tiltakoznak azok, akik Brezsnyev idején ünnepi beszédeket mondtak a magyar és a szovjet nép örök és megbonthatatlan barátságáról és eszükbe nem jutott semmiféle tiltakozás.

Az egyész ügy nevetséges, hiszen Putyin el lesz keseredve, ha a végén nem kapja meg a világ egyetemeinek rangsorában sacc/kb ezerhatszázötvenedik Debreceni Egyetem díszpolgári címét.
Persze jellemző ez a nagymagyar seggnyalás, a túlhajtott lihegés, ennek semmi jelentősége nincs, elég, ha elküldik neki postán, hiszen mikor mondták Vologyának, hogy Debrecenbe kéne menni, akkor visszakérdezett: Pulykakakas jeszty?

Mkor mondták, hogy nincs, akkor mondta, küldjék el postán az oklevelet, majd kiszögezi a Gyurcsánytól kapott pulikutya óljában, a blöki biztosan örülni fog neki, hogy végre latin betűt lát.


Azt is nehezen értem, hogy miért kell nekünk utálni való diktátort importálni, hiszen van itthon is készleten diktátor, igaz csak diktátorocska, habár lehet, hogy a fordított szórend és a hosszú ó lenne indokolt.
Persze a saját diktátorunkat nyilvánosan utálni kockázatosabb, esetleg elvesznek bizonyos kedvezmények, hiszen az egyetemet tokkal-vonóval az állam tartja fenn, a kiszolgáltatottság száz százalékos, ennyit talán látni kellene még professzor emerítusoknak is, hogy az egérszürke mezei tanársegédekről ne is ejtsünk szót.
A kitüntetés ötlete valószínűleg nem úgy született, hogy a rektor a homlokára csapott: adjunk Vagyimír Vlagyimirovicsnak egy díszpolgári címet, aztán majd megdolgozik érte!
Inkább úgy történhetett a dolog, hogy Viktor Gyozevics csapott a homlokára, kellene adni valamit a cárnak, seggének nyelvvelilletésén túl is!
Kutya nem jöhet számításba, Nárcisz kölykeit a lapáttal együtt megtartjuk arra az esetre, ha megint benyomunk és idegesek leszünk...
Lajos, nézz utána, hátha szürkemarha akad, habár ebben a helyzetben minden szavazónkra szükség van...
Megvan!
Legyen díszpolgár az egyetemeden Lajos, ha akarod kölcsönadom neked Kerényit, neki van érzéke a díszoklevelekhez!
Nekem is jólesett, mikor átvettem, amit megvettem!
Ennek utána a dolog már sínre került, Lajos szólrt a rektornak: Rekikém, Putyint diszpolgárrá kell ütn... nem, nem ütni, koronázni, majd felveszitek a klepetusotokat és a hasatokra akasztjátok a pedál-medált, aztán jöhet Vologya!
Utána tánc, tea, aprósütemény, és ha eltolta a biciklit mi még magunkhoz emelünk három cseppet a hazai főzésből... 



A rektor pedig nem hülye, hanem rektor, majd az afterpartyn kér Viktortól valamit (Szervusz Miniszterelnök Úr, kérlekalássan!) egy kisebb részecskegyorsítót nemelehetne-e, olyan CERN méretűt, fölé építhetünk egy stadiont is, hátha a játékosokat is gyorsítja...
Teljesen indokolt a véleménye a tiltakozókról, mikor  hecckampányt gerjesztő szerencsétlen, világtalan, tehetetlen balfácánoknak nevezte őket - ezeknek fogalmuk sincs az oktatásfinanszírozásról...
Az is felmerül, hogy most éppen Putyin az aki ellen tiltakozni kell?
Jó, a russzofóbia bele van kódolva magyaremberbe, de hát az USA elnöke éppen világháborút barkácsol, az ellen is lehetne éppen szót emelni, meg a nyugati hatalmak közel-keleti disznóságai ellen, 
a balti államok és Ukrajna hülyítése ellen, ha már ki akarunk lépni a világpolitikai porondra, mint egyetemi oktatók.
Amit csinálnak, az éppen az ág fűrészelése maguk alatt, és nem Putyin miatt, hanem a saját haverjaik miatt, akik az oktatási intézményeket is úgy kezelik, mint a sportegyesületeket.
Lajos csapata kap egy stadiont, Lajos egyeteme meg egy scsotkát, meg egy R-1 típusú szervezetirányítási rendszert: R-1 Lajos a 3,14csába, ha képtelen vagy keresztülvinni az akaratunkat, ami az enyém, ezeken a lyukaszoknis panelprolikon!
Némelyik helyett egy liba is lehetne egyetemi tanár...



Ez egy hülye ország.
Egyetemi szinten is...


:O)))

35 megjegyzés:

pleinair írta...


Szerintem a professzorok az ellen tiltakoznak, hogy a hatalom velük akarja kinyalatni Putyin fenekét. Nem Putyin ellen horgad fel bennük Petőfi, hanem orbán és a direktor ellen, akik némi pénz fejében rájuk akarnak kényszeríteni egy olyan aktust, amit a mi diktátorunk saját érdekében úgyis folyamatosan megtesz. Orbán velünk fizettet meg mindent, aminek jórésze az ő zsebébe vándorol. Ez nem tetszik a professzoroknak, fölfordul tőle a gyomruk.
Az egyetemet pedig kötelessége az államnak eltartani, ne kelljen már a professzoroknak seggnyalással fizetni érte.

promenad írta...

Putyin debreceni programja csupán ürügyül szolgál a Helytartó ujabb magyarországi látogatásához, Az a bizonyos lóláb nagyon kilóg !

Névtelen írta...

neveletlen

Díszpolgár, díszdoktor, díszfax, oszt jónapot.

http://nol.hu/archivum/archiv-45647-33996

A tiszteletbeli cím tulajdonosai között van Javier Pérez de Cuéllar volt ENSZ-főtitkár, Richard Holbrooke volt amerikai ENSZ-nagykövet, Edward Kennedy amerikai szenátor, Hans-Dietrich Genscher volt német alkancellár és külügyminiszter, Václav Klaus korábbi cseh miniszterelnök (jelenlegi parlamenti elnök), valamint János Károly spanyol király.

góbé írta...


Üdv PuPu !

Pleirnál a pont! Putyin itt mindössze egy mellékszereplő, akár ürügy... Majtényi korrekten levezeti itt: http://www.atv.hu/belfold/20170903-majtenyi-laszlo-egyenes-beszed - ki és mivel érdemel ki efféle cimet.

A másik: én is, - de szerintem Te is - kardot rántanál, ha egy - ma már sajnos csak múltidő ! - autonóm egyetemre rátelepszik a pártpolitika a fidesz formájában, azzal koronázva meg tevékenységét, s alázva meg az intézményt, hogy meghekkelve az autonóm, szabad választást, izomból egy pártapparátcsikot ültet rektorként a nyakukba, merthogy ez történt 2013-ban.

És ez a sehonnai bitang, rektornak nevezett pötch, "...néhány szerencsétlen, világtalan, tehetetlen balfácán..."- ként definiál köztiszteletben álló, akár nemzetközi hirnének is örvendő, tudós embereket !!!

Azokat, akik gyerekeinket, unokáinkat oktatják, nevelik, példát, utat mutatnának nekik.
A hallgatók ezek után ugyan hogyan tekintsenek rájuk, tanáraikra, akiket az egyetem első embere, ez a morális hulladék, világtalan balfácánoknak nevezett ???

Ha már az egyetemek is állami felügyelet alatt állnak, Szilvássy rektorúrrnak - ha magát nem veszi észre, - miniszterileg kellene lapátra tenni, eltiltva mindenféle a közoktásban végezhető tevékenységtől, beleértve az iskolai kazánfütő/takaritó beosztást is!



PuPu írta...


Szerintem ez a dolog nem az erkölcsről szól, hanem egyszerűen arról, hogy Orbán szeretett volna egy jó nagyot nyalintani Putyin seggén, merthogy ugye mindenki magából indul ki, és neki nagyon tetszett ez a díszdoktorosdi, Putyin viszont magasról tesz rá, és aki azt hiszi, hogy ezért jött ide, az súlyosan téved.
Putyin valóban a cselgáncs miatt jött ide, a 62 éves orosz elnök nyolc DAN-os mester, tizenegy éves kora óta judózik. Ez hozzátartozik az imázsához, míg a díszdoktorság nem annyira, ugye...
Hogy dobott egy jutalomfalatkát Orbánnak, az meg protokolláris kötelessége.
Az egyetemi oktatók meg balfácánok, ha ezt nem látják át és ostobák, ha bosszantják az őket etető kormányfőt.
Nem kell ennek örülni, csak hallgatni kell, mert ha diszdoktorságának híre nem is érte el Putyin ingerküszöbét, de az ellene való áskálódás bizonyára el fogja érni.
Az orosz elnök semmiben nem szorul ránk, ellenben nekünk még lehet szükségünk a jóindulatára, egyébként meg felesleges egy ilyen nulla helyiértékű dologból ügyet csinálni, ezen sem az ország, sem az egyetem nem nyerhet, emellett bunkóság is a javából.
Nem kellett volna ez a gesztus, de ha már így esett, nemkellene egy bajból kettőt csinálni.
Pleinair téved, ez ugyanaz a doktriner ostobaság, mint amilyenekbe a baloldal belebukott,
Promenad meg téved, ebben a felállásban nem Putyin a helytartó, hanem ő a cár...
:O)))

1970 írta...

Kiválóan látszik, milyen ellentétes utat járt be az egykori SZu, a mostani Oroszország, illetve hazánk. Ott anno volt egy Brezsnyev, majd Jelcin, és lett egy Putyin.
Nekünk volt egy Kádárunk, és most van egy felcsúti pszichopata tolvajunk.
(Emlékeztetnék arra, hogy köztudomásúlag Kádár nem igazán csípte Brezsnyevet, inkább Andropov állt hozzá közel emberileg. Ilyen nyilvános gusztustalan és felesleges s.ggnyalás akkoriban nem történhetett volna meg, de hát változott ugye a világ:().

Pityi Palkó írta...

Pupu!
Nem lehet, hogy esetleg Te tévedsz?...

PuPu írta...

Dehogynem.
El is fogadom, ha bármi tény ezt bizonyítja, de ezidáig ilyennel nem találkoztam.
Itt eddig csak érzelmekről és magasztos elvekről esett szó, a politika meg hatalomról, pénzről és érdekekről szól, ezekről meg nemigen beszél itt szinte senki...
Egyébként szerinted miben tévedek?
:O)))

talalom írta...

Plenair szerintem indokolatlanul optimista. Az egyetemi tanárok - túlnyomó többsége, főként a jelentős tudósok, leszarja az egészet, jó eséllyel azt sem tudja, ki az a méretalatti g... sneci, aki itt ugrál, és miről beszél? Azt meg, hogy kinek a nyakába akasztják a sóstallért, legfeljebb a szlavisztikai tanszékes adjunktus tudja, ha van még ott ilyesmi...
Egyébként tényleg marhaság ezen rugózni. Elég gyakori és általános gyakorlat, ha akarunk valami komolyabb szívességet.
A hatvanas (vagy hetvenes?) években is volt ilyen: az iráni sah, Reza Pahlavi kapott valahol (tán az ELTE?) díszdoktorit. Akkor nem volt nagy visszhangja, kilencven körül kezdték el piszkálni, hogy fúj, micsoda diktátor, hogy lehetett egy ilyennek, piha! Csakis a komcsiktól telik ilyen szervilitás.
Jelzem Irán a sah uralkodása alatt viszonylag jómódú (olaj van doszt), szekuláris társadalom volt. Ma, a nyugatiak által lelkesen uralomra juttatott Khomeini ajatollah és utódai kiépítették az iszlám államot (ők maguk hívják így az államukat), ahol a legkeményebb iszlám törvénykezés, a saríja van érvényben. Nemzetközi embargo alatt áll - főképp nukleáris technológiát tilos nekik eladni. Magyarország persze rögtön lépett: "mini" atomreaktorokat fog szállítani az IS-t is támogató államnak. Mondanám: az atomreaktor tulképpen egy atombomba - csak ebben a láncreakciót fékezik, hogy ne egyszerre, robbanásszerűen törjön ki az energia.

nemóvatos írta...

Minden esetre jobb lett volna előtte egyet vagy egyet nem érteni mármint egyetemi szinten, amennyiben egyáltalán ez lehetséges a mai hatalmi-érdekeltségi viszonyok közepette.
Megette a fene, ha már ilyen szinten is ez az ócska mérlegelés (=mutyi) megy, amit mintha Tevénk is fontolgatna?
Trumpnak, Merkelnel, Macronnak.... ki mit ad és mi érné meg?

Milán Endre írta...

De gustibus..
Mindenütt kerestem, de sehol sem találtam! Még az ágy alá is benéztem! Nem lehet, hogy ezúttal elvetetted?
Hasonlóképpen nem érdemes mentséget keresni a rektori szavakra mert nincs ilyen. Ez nem Putyinról szól - egyáltalán nem - hanem a szolgalelkűségről. De gustibus-- az ízlés nem vitatható. Ami történt, és ami folytatódik rendületlenül - hiszen a rektor úr az elhangzottakat teljesen rendbenvalónak találja - az bennem - és sokakban viszolygást, émelygést és iszonyatot kelt. Még mérlegelnem kell, hogy melyiket inkább.
Szerény javaslatom szerint te se keress mentséget! A sulykot előbb találod meg!

PuPu írta...

Kedves nemóvatos, ez nem erkölcsi kérdés, hanem politikai.
Erkölcsi addig volt, ameddig oda nem ítélték a címet, utána már vegytiszta politika, és itt cezurát kell húzni, nem lehet a kettőt összemosni, pontosabban lehet, csak éppen akkor saját magad és másokat is hülyítesz.
Innentől kezdve ugyanis ez csak egy világhatalom vezetőjének felesleges sértegetése, ami az országra üthet vissza, emellett semmi értelme sincs.
Oka sincs, ugyanis Putyin ezidáig nem ártott az országnak.
Hogy az oroszoknak ártott-e, azt ne mi akarjuk megítélni, hagyjuk az oroszokra.
Ha nem tetszik a helyzet, tiltakozzanak Orbán és a magyar külpolitika ellen, ez tartozik ránk.
Praktikus ügyek ezek, mint ahogy a külpolitika is praktikus ügy, jobb esetben érdekeink érvényesítéséről szól a nagyvilágban...
:O)))

PuPu írta...

Kedves Endre, a politikát nem véletlenül nem sorolják a szépművészetek közé, a politikában - és a nemzetközi kapcsolatokban - nem lehet rózsaszín felhőkről álmodozni, meg szép ideákat kergetni.
Hogy a rektor lehordta kollegáit, az - meglehet - túlzás, de próbáld őt is megérteni.
Fáradságos munkával és sűrű nyelvcsapásokkal nyalja a mindenkori hatalom seggét azért, hogy a nagyeszű tiltakozók számára a pénzt biztosítsa, erre csinálják neki a problémát - a semmiért.
Talán kicsit túlhabzott, de alapvetően igaza van.
Endrém, neked nem kellene inkább kövér kis puttókat festegetned?
Már csak, mert a politika büdös és szaros, koszos és erkölcstelen, neked meg ezt láthatólag nehezen viseli a kényes ízlésed.
Kiváncsi lennék, Trump esetében is ilyen következetes vagy?
:O)))

Milán Endre írta...

Kedves PuPu!
Személyesen Major Tamástól hallottam ezt a történetet, még a régi szép időkben:
"A pasas elmegy az orvoshoz és mindjárt a tárgyra tér - Doktor úr, tessék engem megoperálni!
De miért? - kérdezi a doki, - Mi a baj? - Az egyik golyóm lejjebb van mint a másik! - Hát emiatt ne búsuljon - feleli a doki örömmel - ez mindenkinél így van! - Tudom doktor úr! De olyan slampos.”
Ez arról jutott eszembe, hogy talán természetesnek tekinthető, ha valaki segget nyal a finanszírozásért cserébe: de olyan slampos! Mennyire üdítő lenne néha egy kis elegancia - ha már rektor az ember.
A kövér puttók festegetése igazán jó ötlet! Köszönöm az écát! Most lengyel apacsnóták fordításával bíbelődöm. Egy kis vigasztalás a politikai mocsár után.


Kerekes Zs írta...

A politika meglehet olyan mint amilyennek mondod Pupu, de nagyon kicsi a valószínűsége, hogy ez a homo sapiens sapiens gondolkodási módja :)

nemóvatos írta...

Kedves PuPu!
Persze, hogy nem erkölcsi(?) de talán egyetemi demokrácia kérdés.
Mint írod s állítod:
"Putyin ezidáig nem ártott az országnak."
Nyilván Orbán könyörögte ki Paks II-t tisztán saját kútfőből.
És az is biztos, hogy Vologyáék már csomagolják a magukkal vitt állambiztonsági iratokat a nyilvános visszaadásra.
Habzik itt nem csak a rektor, de a szerecsenen is a mosószer.

PuPu írta...

Kedves Zsuzsa, ha a politikát a homo sapiens gondolkodásmódja(?) szerint csinálnák, nem lenne háború és nem lenne éhezés a Földön, de van.
Ezexerint a politikának más a logikája.
Egyébként mi van akkor, ha mégis utóbbi a homo sapiens gondolkodási módja?
Jobban jártunk volna, ha a bononok fejlődési irányát követik elődeink...
:O)))

PuPu írta...

Kedves nemóvatos, az egyetem döntött a saját szabályai szerint.
Ha szabálytalanul döntött, akkor azt kell támadni, nem Putyint.
Ami az erőmű ügyét illeti, az két dologból áll össze: egyik a felújítás, ami biztonsági szempontból elengedhetetlen - ezt bárki elvégzheti, de erről vannak rossz tapasztalatok.
Mikor a franciák belepiszkáltak, utána évekig fűtőelemeket halásztunk és aggódtunk - ez volt Paks egyetlen komolyabb balesete, amúgy a legbiztonságosabbak között tartják nyilván.
Az új blokkok ötlete meg valószínűleg itthonról ered, a kisember szeret nagy dolgokat véghezvinni, és egy ilyen beruházásból rengeteget lehet lopni - ehhez egy stadion putrinak számít.
Putyin meg bolond lenne tiltakozni, ez az orosz cégeknek is üzlet, és ő gyaníthatóan orosz...
De ha Putyin ötlete is a dolog, akkor sem volt kötelező elfogadni, gondolom.
Szép konteokat persze gyárthatunk, de szerintem ez egyszerűen Orbán kleptomániájának újabb és magasabb szintre emelt megnyilatkozása.
Ami meg az atomerőmű-ellenességet illeti, lehet, hogy nem kellene Bős-Nagymaros szintjére lehúzni.
:O)))

góbé írta...


Meglátásom szerint, természetesen a tévedés jogát is fenntartva sorozatosan elbeszélünk egymás mellett.

PuPu szerint nem csupán tudomásul kell vennünk hogy az érdekérvényesités mint elsődleges szempont, melynek során a p o l i t i k a szükségszerüen lehet akár amorális, de azt is be kellene nyelnünk, hogy ez a természetes állapota.

Diszdoktor...-Putyin...

Az "eemútthétévben", még Kósa polgármestersége alatt részben törvényekkel, részben önkormányzati rendeletekkel "nerr-kompatibilis" kommiszárokat raktak az egyetem élére akár új, testidegen státuszok létrehozásával. Oktrojáltak Szilvássy személyében egy fidesz-politikus rektort és biztos-ami biztos a fideszállam általi ellenőrzést biztositandó kancellárt is.

A tudomány emberei a törvényekkel, rendeletekkel szemben tehetetlenek voltak, - mi is azok vagyunk... mire jött ez a diszdoktori aktus.

Nem a ruszofóbia okán, és nem igazán Putyin személye ellen ágálva, de itt esély volt arra, hogy a fenntartásokat, aggályokat a nerr "nagyjai" ne jogszabályi hivatkozásokkal mossák le.

Díszdoktorok:

"A ......Tudományegyetem Doktori Szabályzatában foglalt előírásoknak megfelelően az Egyetem Szenátusa tiszteletbeli doktorrá avatja azokat a bel- és külföldi személyeket, akik:

több évtizeden keresztül kiemelkedően művelték tudományterületüket,
nemzetközi elismerésre tettek szert,
szoros kapcsolatot tartanak fenn a ....Tudományegyetemmel,
komoly szolgálatot tettek az egyetemnek, illetve a magyar tudománynak, és művészetnek."

Ugyan miért csodálkozunk azon, ha egy, magát a tudományoknak szentelő intézményre rátelepszik az érdekét akár mocskosan is érvényesitő politika, az, amikor és ahol tud, szóvá tesz aggályokat, ha úgy tetszik fellázad.

"...Fáradságos munkával és sűrű nyelvcsapásokkal nyalja a mindenkori hatalom seggét azért, hogy a nagyeszű tiltakozók számára a pénzt biztosítsa, erre csinálják neki a problémát - a semmiért.
Talán kicsit túlhabzott, de alapvetően igaza van..."

Ezt a gondolatmenetet lézerjankótól még tudomásul venném, Tőled már a legkevésbé sem.

A mindenkori hatalom nem szivességet tesz, nem kegyet gyakorol hanem törvényi kötelezettségének tesz eleget egy oktatási intézmény fenntartásával, ha esetleg képtelen felfogni hogy a képzés, az intézmény fenntartása nem egy öncélu hobbi hanem az ország avagy a nemzet érdeke.

A problémát nem az alkotmányjogi (!) tanszék és a később hozzácsatlakozók csinálták, csupán végre lereagálták! Évek óta hiányoljuk hogy az értelmiség jó része nemhogy a szavát nem hallatja, inkább szolgai módon besimul a nerrbe, kollaborál, most meg lebaxod őket.

A "túlhabzás" meg nálam azzal paralel, amikor a sorállomány szeme láttára, füle hallatára alázza porig egyik helyettesét a századparancsnok... Ez egy alkalmatanságot bizonyitó vezetői és vezetési hiba, amellett katonáéknál büncselekmény....

pleinair írta...


"A problémát nem az alkotmányjogi (!) tanszék és a később hozzácsatlakozók csinálták, csupán végre lereagálták! Évek óta hiányoljuk hogy az értelmiség jó része nemhogy a szavát nem hallatja, inkább szolgai módon besimul a nerrbe, kollaborál, most meg lebaxod őket."

Egyetértek Góbéval, mert az értelmiség alázatos besimulása a Ner-be egyre lejjebb szivárogna a társadalomba, és végül a Rákosi rendszer előszobájába vezetne. Lassan átjárná a társadalmat a személyi kultusz kórsága, és eljutnánk az "éljen Putyin és éljen Orbán" szólamok skandálásáig.
Igen, kell hogy a mérvadó értelmiségnek legyen pénzzel, haszon reményével meg nem törhető gerince, önérzete.

pleinair írta...


Pupu, össze vagyok zavarodva.
Már nem tudom, doktriner vagyok-e, mikor gyomorforgatónak találom, hogy orbán érdekében segget nyalatnának rektorral, professzorokkal, és ki tudja kikkel?
Meg doktriner vagyok-e, mert nem megyek a CBA-ba, pedig ott a krumpli csak 39,90, ellentétben a Cooppal, ahol 160 Ft.?
Doktriner vagyok, vagy egyszerűen csak hülye?
Talán az is valami defektre vall nálam, hogy elvárnám a politikától, hogy fésülje össze az érdeket, a praktikumot az erkölccsel, mert szerintem hosszabb távon csak a tisztességes, erkölcsi fundamentummal bíró politika állja ki az idő próbáját.

pleinair írta...

Kedves Talalom!

Nem vagyok optimista. még mindig kevesen vannak a kormányváltást akarók. Sőt, elég sokan elbizonytalanodtak azok közül is, akik eddig pártot tudtak választani.
A professzorok tekintetében is tudom, hogy néhány fecske nem csinál nyarat.
De mégis, néha felcsillan a remény, hogy ennek a népnek azért valahol, mélyre rejtve van gerince. Hogy talán még a választás előtt "felhorgad bennünk Petőfi."

PuPu írta...

Kedves Gobé, nem díszdoktor, hanem díszpolgár lett Putyin, ezt az egyetem túl fogja élni, gondolom.
Ha viszont ebből durva politikai állásfoglalás lesz, akkor az utólagokosok a többiek pénzével, kutatási lehetőségével játszanak, ami viszont helytelen.
Mikor jöttek a komisszárok, hol voltak ezek a szabadságharcosok?
Vicces, de Putyinnal szembeszállni sokkal könnyebb, mint a tanszékvezetővel vagy a rektorral, gondolom, ezt nem vonod kétségbe.
A másik meg, lehet, hogy nem vagyok széplélek, de még a kedvetekért sem vagyok hajlandó összekeverni a vágyaimat a valós helyzettel.
Az, hogy most hőbörög néhány oktató, semmin nem változtat, az alkotmányjogi tanszék meg hőbörgött volna akkor, amikor Alapizét csináltak az Alkotmányból, az ütősebb lett volna.
Putyin díszpolgársága a politika gesztus, mégcsak nem is az egyetem gesztusa - ha egy cipőt adtak volna neki ajándékba, akkor sem ellene és nem is a suszter ellen kellene tiltakozni, hanem az ellen, aki az ajándékozást elrendelte.
Az a baj, hogy sokan túlzott fontosságot tulajdonítanak ezeknek az ügyeknek, miközben békésen tűrik, hogy ezek kirabolják az országot...
Ezer és ezer település választott azért fideszes polgármestert, mert tudta, ha nem ezt teszi, nem kap pénzt.
Az ellen miért nem tiltakozott az alkotmányjogi tanszék?
Most Putyin kap egy oklevelet meg néhány kézfogást, már ha odanyújtja nekik a kezét - ez jobban fáj?
Érdekesek vagytok...
Jó ügy érdekében jó eszközökkel kell harcolni, nem olyan késsel, melynek a pengéjét markolásszuk és több sebet ejt rajtunk, mint az ellenfélen.
Persze érdekes lenne megkérdezni a tiltakozókat: ki ellen harcolnak?
Meglepődnél...
:O)))

PuPu írta...

Kedves pleinair, globálisan igazad van, de lokálisan azért állandóan pfára esnél, már megbocsáss a kifejezésért.
Itt az értelmiség nagy elveket hirdet, miközben öt forintért Dorozsmáig gyakja a kecskét, és csodálkozva néz, ha valaki ezt felhánytorgatja neki.
Emellett az emberek nem gerinceskedésre vágynak, hanem nyugodt, jó életre, nemmellesleg eszükbe jut a gerincük vége, ahova a hatalom borzasztó nagyokat rúghat, és akkor elmegy a kedvük az egésztől, mint Királyhegyi Pálnak a vonatkozó anekdotában...
Persze, hogy gyomorforgató a seggnyalás, de a társadalom erre van kondicionálva, a háromszemélyes vállalkozástól a debreceni egyetemig, a tapasztalat szerint ez a jövedelmező, ma már állami szinten is.
Ha nyalod Vityka seggét, akkor felvirágzol, ha nem, akkor lehúzhatod a rolót.
He egy rektor ezzel a dilemmával szembesül, akkor vagy lemond, vagy megpróbál mindent megtenni az intézmény érdekében, beleértve a seggnyalást is.
Persze le is mondhat, de akkor majd más lesz a rektor, csak a seggnyalás marad.
Krumpli ügyben meg csak elkeseríteni tudnálak, nem teszem, de szerintem ott vedd a krumplit, ahol legjobb az ár-érték arány, a többség is ott veszi, a szegényember meg végképp, és szarik a politikára - ezt tanácsolom neked is - Kossuth se ment sokra a Védegylettel...
Ennek akkor lenne értelme, ha mindenki megegyezne benne, hogy ott nem vásárol, de mondj egyetlen dolgot, amiben azt olvastad, hogy három magyar meg tudott egyezni...
Ismét kihangsúlyoznám, mikor írok valamiről, akkor nem arról írok, ami nekem személyesen tetszik, hanem arról, ami a reális valóság a mai Magyarországon.
Ábrándozás az élet megrontója, ugye...
:O)))

Kerekes Zs írta...

Kedves Pupu, valóban, de hol van nekünk előírva, hogy az ő "gondolkodásmódjukat" kell nekünk követnünk? Mióta ok a hülyeségre a másik hülyesége?

góbé írta...


Csak a pontoság miatt!... a "...Mikor jöttek a komisszárok, hol voltak ezek a szabadságharcosok?..." felvetésedre:

1. Mint minden egyetem, kaptak egy kormány által kinevezett kancellárt.
2. Az egyetemi szenátus döntése/szavazása ellenére, Kósa akkori jobbkezét, beosztottját
(2013-at irunk) nevezte ki rektornak az emberminiszterünk, miután törvényt hoztak annak
lehetőségéről, hogy ezt megteheti !
Hess Egyetemi Autonómia !
3. A szenátust mellőzve Kósa balkezének - Mészáros Józsefnek - kreáltak egy un.: DE
kabinetfőnök-főigazgatói posztot, varázslatos hatás-, és jogkörrel. - abba és akkor szól
bele, ahogy és amikor akar...

4. 2016.-tól léteznek törvény szerint az egyetemi konzisztóriumok, melynek tagja a rektor és
a kancellár, három tagot pedig az oktatásért felelős (ember)miniszter delegál !!!

"... A konzisztórium egy olyan új típusú tanácsadó testület lesz, amely nem vállal
felelősséget az egyes döntésekért, nem lesz vétójoga, de egyetértési joggal bír majd több
területen - jelezte az államtitkár, aki hozzátette: a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy
egy adott ügy akkor kerülhet az egyetem szenátusa elé, ha azzal a konzisztórium
egyetértett..." !!! idézet Palkovics államtitkár úrtól ! - Kórus... ill. dehogy!
Szenátus kuss!!!
Az emberminiszterünk pedig egy helyi közepes kereskedelmi cég vezérét, ill. a Gyógyfürdő
kft. igazgatóját, valamint libatenyésztéssel-feldolgozással-kereskedelemmel operáló zrt.
elnökét találta alkalmasnak arra, hogy a Debreceni Egyetem szenátusa - tehát a dékánok,
intézet-, tanzékvezetők stb. - fölött diszponáljon.

Csak jelzem, ezek az emberek köztudottan Kósa további testrészei.

Azt még fontos megemliteni, az egyetem évi költségvtése nagyobb mint egész Debrecen
városé tokkal-vonóval, melyet elsősorban a nemzetközi kapcsolatai, hirneve révén ért el,
ami a külföldi - akár multikulti - hallgatók által befizetett tandijak, valamint a
tudományos tevékenysége által realizálódott. És akkor jön Kósa meg a sleppje...

PuPu írta...

Kedves Zsuzsa, nem ok - érdek...
:O)))

PuPu írta...

Kedves góbé, hát akkor éppen Putyin ellen indokolt a tiltakozás?
És megismételném a kérdést: Mikor jöttek a komisszárok, hol voltak ezek a szabadságharcosok?
Putyin ellen tiltakozni nem a személyes kockázatvállalás netovábbja, messze lakik, továbbá alea non captat muscas, ahogy a brit tudósok tartják, ugye...
A Putyin elleni tiltakozásnak értékelhető hozadéka nincs, az nem rengeti meg sem a rektor, sem a kancellár, se senki egzisztenciáját, főként a libakereskedőét nem...
Ugye, nem kell tovább cizellálnom?

:O)))

Kerekes Zs írta...

ya, csak rosszul felfogott és rövidtávú :))

Névtelen írta...

Az egyetem egyetlen szabályzata nem rendelkezik a "díszpolgári" címről.
Szóval, nem sok értelme van ennek az egésznek (hacsak nem "díszdoktor" lenne mindez, mert akkor meg ellentmond.

PuPu, egyébként nem az állam tartja el az egyetemet, hanem a magyar állampolgárok, akik az ott tanulóknak juttatják az adójuk egy részét. Igaz, nem reklamálhatnak, mert egy kisebbség megszerezte a hatalmat és maffiaként kezelik ezeket a pénzeket. Mondhatod, hogy a "realitás" ez meg az. Fenét. Ha az asztalra szarnak, az büdös és gusztustalan. Van amikor azt kell mondani, hogy "nem", mert különben azt hiszik, hogy ez a jóleső böfögés kötelező evés után és ez lesz a mérce. Igen, nem lesz értelme, ez még nem azokat minősíti, akik kimondják ezt, hanem azok a szarjankókat, akik megszavaznak egy ilyet.

Névtelen írta...

@talalom... hol a fenében buktatták meg a nyugatiak a perzsa sah-ot? Vagyunk páran, akiknek ez nem könyvekben leírt történelem, hanem a napi hírek része (volt). Kb. ennyit érnek ezek a kommentek, viták...

PuPu írta...

Kedves Zsuzsa, ki kent fel valakit, hogy megállapítsa, mi a jólfelfogott meg a rövidtávú?
A világ bonyolult, a jövő kiszámíthatatlan - volt, amikor a Hitlerrel való barátkozás tűnt hosszútávú és jólfelfogott érdeknek...
:O)))

PuPu írta...

Kedves Névtelen, aggyál már nevet magadnak!
Amúgy igazad van, de ezt az állampolgár csak akkor hinné el, ha a fizetéséből levonnák és ott szerepelme a jegyzéken, addig az állam pénze és a sajátja között semmi összefüggést nem lát, ezért is lophat Orbán zavartalanul...
A névtelen szarjankók meg a kollegáik és többen vannak, úgy tünik, mint az erkölcsbajnokok.
Félve kérdem, a szarjankózás után te mennyivel vagy választékosabb, mint a rektor?
:O)))

pleinair írta...


Kedves Pupu! még egyszer mondom: ITT NEM PUTYIN ELLEN TILTAKOZUNK!

PuPu írta...

Dehogynem!
Hogy mi a szándék - egyébként ez sem olyan egyértelmű - meg mi tükröződik a médiában, az két különböző dolog, de az érdekeltek tisztázhatnák ezt.
Nem teszik - ugyan, miért nem?
:O)))