2017. szeptember 10., vasárnap

KI FÚJJA ITT A PASSZÁTSZELET?

24.hu
Tele volt a minap a sajtó a hírrel: az LMP miniszterelnök-jelöltje Szél Bernadett.
Én ugyan úgy tudtam, hogy a magyar választási rendszer legfeljebb a pártok listavezetőit ismeri, de valószínűleg tévedtem, ez úton kérek elnézést a miniszterelnökjelölt asszonytól, a Kétfarkúak miniszterelnök-jelöltjétől, és az egyszerűség kedvéért az összes többi viccpárt miniszterelnök jelöltjétől, beleértve Botka miniszterelnök-jelöltet is - végre valamiben igazán jó a felhozatal.


A passzátszél arról nevezetes, hogy állandó légmozgás - állandóan egy irányból fújva hajtja a rablott javakkal megrakott vitorlásokat a tengeren, megállíthatatlanul.
Egyedül a gőzhajózás tudott véget vetni a szél uralmának, de Magyarországon Gőz nevű politikus még nem tűnt fel a láthatáron, így Szél sem esélytelen.
A gőzzel kapcsolatban egyébként is követelmény, hogy a nyomást a hajógépre kell adnia, nem a hajókürtre, de nálunk még egy halk dudálásra sem elég a gőz, és csak azért nem írom, hogy kár a gőzért, mert előfordulhat, hogy hirtelen megnő a nyomás és bekövetkezik egy váratlan robbanás.



Az LMP - véleményem szerint - Orbánék gyermeke, akik ha olyan tisztességgel és hatékonysággal intéznék az ország dolgait, mint amilyen hatékony a tömegmanipulációs tevékenységük, az ország már lenyomta volna Svájcot.
Annak idején a pártot a kóbor liberálisoknak szánták, mert látnivaló volt, hogy az SZDSZ éppen az utolsókat rúgja, belehalva a szocialistákkal vívott - egyébként teljesen értelmetlen és oktalan - harcba.
Kellett egy párt, mely fenntartja a megosztottságot , hát jöttek úgy negyvenharmadszor a Tiszták által kreált Tiszták, akik majd megmentik az országot - többek között a szocialistáktól is.



A párt kifelé a megalkuvás nélküli ellenzék szerepét játszotta, Schiffer - Orbán ügyvédje - volt a biztosíték a a szilárd ellenzékiségre, tagjai pedig a csalódott liberálisokból, a kóbor zöldekből és mindenféle pártok absniclijéből kerültek ki.
Túl nagy sikert nem arattak, mert hamar kiderült, hogy mégsem lehet más a politika.
Ugyanolyan kompromisszum-képtelenek voltak és ma is azok, mint a többi párt, talán a DK kivételével, de nekik meg az a bajuk, hogy egy kézzel nem lehet tapsolni, ugye.
A választások alkalmából odáig jutottak, hogy a Fidesz kénytelen volt közvetlen segítséget adni nekik az életbenmaradáshoz, kaptak egy zsák ajánlócédulát, de persze ezt ők vadul tagadták, ami semmin nem változtat.
Schiffer is leamortizálta magát, hát kreáltak gyorsan egy pentitót, egy megbánást tanúsító maffiózót, aki a korrupció elleni ádáz fellépésével próbálta hitelesíteni magát.
Nagy kár, hogy a nagy határozottság nem hozott semmiféle eredményt, de arra jó volt, hogy aki felcsillanó reményt akart látni, az láthasson.


A Fidesz kommunikátorai azonnal rányúlnak mindenre, ami az ellenzék sikerét hozhatná, így megtalálták azt a nőt is, aki azok számára tűnhet megfelelőnek, akik női miniszterelnököt szeretnének látni az ország élén.
Ilyenek a kormánypártoknál nincsenek, merthogy ott demokraták helyett fallokraták vannak, a nő számukra nem tartozik a lehetséges kormányfő-jelöltek kategóriájába.
A demokratikus oldalon viszont volna rá igény.
Arra persze esély sincs, hogy Szél Bernadett akárkivel is összefogjon Orbán leváltása érdekében, de arra remekül alkalmas, hogy megossza a demokratákat, ha a szocialisták Dutrája megvadulna, és mégis hajlana bármiféle kompromisszumra a többi ellenzéki párttal.
Habár erre minimális az esély, de ha mégis, akkor az valószínűleg csak a kompromisszumkészség látszatának fenntartásáról fog szólni - a háziliba költözni akar címmel...



Hogy Szél Bernadett egyébként milyen, az lényegtelen is.
Ő a küldetését már létével teljesíti, a magyar választó meg az átlagosnál is bambább, pedig Trump óta tudjuk, hogy az átlag sem verdesi az egeket.
A passzátszelet meg továbbra is Orbán fújja, ami azért sajnálatos, mert lassan már a tetőt is lelopja a fejünk fölül, az ország meg döngő léptekkel halad az azeri lét felé, az azeri olaj nélkül.
Szél Bernadett Orbán ajánlata azoknak, akik szeretnék továbbra is elnézni azt, hogy egy bűnözői csoport fosztogatja az országot, hogy a szegények rovására gazdagodnak néhányan, mert nem érzik azt, hogy őket is érheti baleset.

Pedig erről szólt a rendszerváltás is, mikor tízmillió ember hitte azt, hogy  munkanélküli abból lesz, aki nem akar dolgozni, aki azt hitte, hogy a demokrácia arról fog szólni, hogy sokkal inkább ki fogják kérni a véleményét, aki azt hitte, hogy a tisztakezűek majd nem lopnak, és akik nem hittek a szemüknek sem.
Ma sem hisznek, mert sikk nem politizálni, ennélfogva rengetegen nem is értik, mi folyik körülöttük.
Nem véletlen, hogy kell néhányszáz év a tapasztalatok gyűjtéséhez.
Még a harmincadik  évnél se tartunk.



Így jártunk...


:O)))

25 megjegyzés:

NewTiborc írta...

Tökéletes telitalálat. Arra azért kíváncsi lennék, hogy rajtad és rajtam kívül hányan látják így a kérdést? Nem sokan vagyunk szerintem. A televízióban szereplő mértékadó "gondolkodók" közül meg az ujjacskáim elegek a számbavételhez. Nem szomorú, hogy művelt emberek mennyire nem látják reálisan a dolgokat? Eddig úgy tudtam, hogy csak a szürke- és zöldhályog okoz vakságot.

Joszi írta...

Jelentkezem, e is igy látom, de kevesen vagyunk, meg így is.

Kibic37 írta...

Akkor már legalább négyen (4) vagyunk.
Fog ez menni...:(((

földönjáró írta...

5

Cereus írta...


Akkor legyek én hetedik, aki PuPu véleményével azonosulok !

A saját véleményem pedig az, hogy a Szél nő egy szélhámos Orbán provokátor.

Erzsébet írta...

Hatan

Névtelen írta...

"...arra remekül alkalmas, hogy megossza a demokratákat..."
"...rengetegen nem is értik, mi folyik körülöttük..." - ÍGY : (

Névtelen írta...

Akkor már eggyel emelkedett a létszám, én is így vélem.

talalom írta...

kilenc

Promenad írta...

Azzal egyetértek,amit az LMP-ről írtál.
De azzal igen,amit már nem is tudom,hogy ki állította Szél Berbadettről.hogy "ő az egyetlen férfi a parlamentben" Még ha nyerési esélye egy fikarcnyi sincs.

promenad írta...

Javítok " De azzal IS ",akartam volt írni.

mavtelep írta...

10
Azt megy ugye mondanom sem kell, hogy a DK-ra szavazok !...)))
Szervusztok, jó napot !
(Ps. nekem mindig is gyanús volt szegény lány, azzal az örök fekete hacukáival)

Unknown írta...

11

Ottilia Marton írta...

12.

Névtelen írta...

"...kíváncsi lennék, hogy rajtad és rajtam kívül hányan látják így a kérdést?"

Nem lenne szabad sem ennyire kishitűnek lenni, sem alábecsülni másokat, illetve a "józanész" hatalmát.
Annál is inkább, mert ezen alakulat kapcsán ez a vélekedés - sokakban és kimondva! - már a kezdetektől él. A "csodálatos ajánlatszaporulat" nyomán pedig már kifejezetten meggyőződésként!
És mindaddig keményen annak is kell maradnia, amíg legalább erre a "talányra" - de csak első kételyként a hitelesedés folyamatában! - valamiféle elfogadható magyarázattal nem szolgálnak...

Úzbence írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
1970 írta...

"Nem véletlen, hogy kell néhányszáz év a tapasztalatok gyűjtéséhez.
Még a harmincadik évnél se tartunk."

Kedves Pupu!

Na, még az kellene, még egy adag ebből a közel harminc évből:(
Végünk is lenne.
Pedig tartok attól, ez még nem a gödör alja, azaz még rosszabb 30 év jön.

KIL írta...

Kedves Pu-Pu! Az írásaid mint mindig a lényegre koncentrálnak, nagyon szellemesek, élvezettel olvasom őket.Nem tudom, hogy itt ebben az országban mi folyik politika cím szó alatt, de aki elvégzett egy felsőfokú iskolát az már mondja magáról, hogy Ő politikus és bejelentkezik miniszterelnöknek. Akiknek valamilyen elképzelésük van a valódi politikáról azokat pályán kívülre küldték. Ezért kitalálták, hogy kell egy női jelölt, mindegy hogy ki csak a hasznos legyen nekünk és megvesszük neki a megfelelő média felületet a gyűlölet gerjesztés terén nagy gyakorlatot szerzett média "szakembert". Siker biztosítva van nem lesz egységes fellépés jelenlegi kormánnyal szemben.
Azt hiszem a 13. JÖN

anblock.italia = heyek.andrea írta...

Mint buta nő úgy gondolom, hogy minden pártnak kell egy miniszterelnök jelölt, kell egy főnök. Bizonyára senki nem gondolja, hogy hirtelenjében ő lesz majd a miniszterelnök, de ez a pozíció, feltételezem, őt jogosítja fel a továbbiakban az összefogási tárgyalásokra. Én, bizonyára igen naivan, azért hiszem, hogy előbb-utóbb szót fognak érteni azok a pártok, és tető alá hozzák a Gyurcsány által kitervelt és felajánlott szövetséget.


Névtelen írta...

Nem tart semmi örökké...

45-49: háború után... ('Fényes szelek') 4 év
49-56: Rákosiék ÁVH és egyebek ... ('kommunisták') 7 év
56-63: Kádár 1 ... ('konszolidáció') 7 év
63-84: Kádár 2-3-4 ... ('legvidámabb barakk') 21 év (7x3)
84-89: válság... ('KGST, szoc. vége') 5 év /40 év/
89-98: átmenet ('útkeresés') 9 év
98-02: orbán 1 .... ('pökhendi') 4 év
02-10: új szocik ... ('elkúrtuk') 8 év
10-18: orbán 2-3 ... ('ellopjuk') 8 év /30 év/
18- : ????? ???? ?

Kibic37 írta...

45-...
...-18
18- Folytatjuk!

:-(((((((

1970 írta...

Kedves Névtelen!

Meglehetősen "finom" megfogalmazás a 89-98 közti időszakot "útkeresésnek" nevezni. Különösen az MDF-kormány időszakát, amihez én inkább kötném a "pökhendi" jelzőt.

Valaki, aki nagyon unja írta...

Én lettem a 13-as.
Az LMP nekem túl agresszív. Egyelőre nem merném leírni, hogy hasonlóan a Fideszhez, de bolha a fülben. Úgy érzem, képesek fidesszé nőni magukat.Vszínű, nem lopnának (ezt nem feltételezem), de túl keményen, kompromisszumok nélkül, másképp gondolkodók nélkül képzelik el a jövőt.
S ha valakinek csak az a jó, amit ő csinál, csak az a gondolat, csak az a haj, csak az a szem, csak az a vallás, akkor ... szóval láttam már ilyet. Elég is volt.

Valaki, aki nagyon unja írta...

Ma hallottam Katona Andreát (Válasz Párt) - jó volt.
Ha már női jelöltben gondolkodunk.
Egy biztos, darabokra fogja szedni a Fidesz, de úgy tűnik, nem az a típus, akit odaültetsz, és ott is marad.

"IÉ.: Bűnösnek tartja magát a rabló halála miatt?
K.A.: Nem, nem érzem magamat bűnösnek. Hogyha a bíróság bűnösnek tart, akkor el fogom fogadni az ő büntetésüket, és ha börtönbe kell mennem, akkor börtönbe fogok menni emiatt, de soha sem fogom igazságosnak érezni. És mindig azon gondolkodom, hogy vajon ez milyen üzenet a társadalomnak? Az az üzenet, hogy hagyd magad nyugodtan kirabolni? Tulajdonképpen nézd végig, akármit is csinálnak veled a bűnözők, mert esetleg véletlenül megsérülhetnek rablás közben?"
http://www.igenelet.hu/cikkek/bunhodjenek-azok-akik-buncselekmenyt-kovetnek-el-ne-pedig-azok-akik-megvedik-magukat

hello írta...

Mostanában már csak elolvasom a posztokat és a hsz-okat, ahogy az időm engedi, de annyira kilátástalannak látok mindent, ami és ahogy alakul, illetve nem alakul, hogy nincs kedvem + értelmét se látom az ez irányú elkeseredésemmel traktálni Benneteket.

Egyszerűen nem látom és már nem is hiszem, hogy belátható időn belül itt bármi jobbra fordítható.

Szóljatok, ha valahol valami bíztató jelet, fontos irányt mutató fénysugarat láttok feltűnni az égbolton. Mondjuk, a leírás szerinti, hajdani betlehemi csillag megjelenéséhez hasonlóan...