2017. szeptember 26., kedd

NAGYVONALÚ AJÁNLAT

Megvan a mesterterv.
A Birodalmi Lépegető közkincsé tette az új tervet, mely annyira hasonlít a régire, mondhatni egypetéjű ikre, hogy még szülőatyja sem tudja megkülönböztetni tőle.
Mondhatnánk azt is, hogy Botka lepetézett, de az igazság az, hogy itt a választó teszi ezt éppen, rettenetes megilletődésében.
Ami a lényeget illeti, azt mondja Botka, hogy odaadja a listás helyek felét a többi, Orbán-ellenes pártnak a közvéleménykutatási eredmények arányában, de persze Gyurcsány nem játszik, ez is az egyszemélyes tömegmozgalom eleganciájának része.
És hát természetesen a Jobbikra sincs szükség, mondjanak bármit is, nem hiszünk nekik - ez pedig a jobboldal eszetlenségének szolgai átvétele, - mondjanak a komcsik bármit, mi nem hiszünk nekik...
Így alakítható ki leghatékonyabban az akcióegység.
A cukrosmadzagot egyedül a liberálisok eszmevezérelt (NER) vezetője nyalta meg, habár feleslegesen - egy ilyen jövőbeni együttműködést a szocialisták traktora egyedül is képes elboronálni, nem kell ehhez a liberális jellemóriás...



Nekem már ez az "odaadja" is nagyon tetszik, olyan rettenetesen demokratikus, mígellenben a felszeletelendő lista minden néphülyítéssel ellentétben nem közös lista, hanem az MSZP - ha jóindulatú akarok lenni, és miért is ne - Botka listája.
Érdekes, hogy ez a tenyeres-talpas mennyire be van oltva a demokratikus módszerek ellen, valószínűleg városvezetési gyakorlatából indul ki.
Még senki nem világosította fel, hogy amíg a polgármesteri hivatal seggnyalóinak fizetését ő állapítja meg, addig egy ilyen pártközi együttműködés létrehozóinak fizetését a tagságuk, leszámítva azokat, akik a prémiumot Orbántól kapják.
Így aztán nem törik össze magukat az iparkodástól, hogy helyeseljenek neki, és így soha nem fogja összeterelni őket, főként nem a saját aklába.
A stílusa emlékeztet annak az őrmesternek a stílusára, akit kiküldtek a hadgyakorlaton meghalt katona feleségéhez, tapintatosan közölni a halálhírt:
Özvegy Kovácsné?
Nem. Én Kovácsné vagyok ugyan, de nem özvegy, csodálkozott a feleség a nyitott ajtóban.
Azt maga csak gondolja, mondta az őrmester, nem a lófaxt nem!
Az elefánt a porcelánboltban prímabalerina Bokához képest.


Amúgy pedig az ördög itt is a részletekben lakozik.
Hogy a listártól ki kerül be a Parlamentbe, az attól is függ, hányadik valaki a listán, hiszen ha Botka az első negyvenhat helyen a saját jelöltjeit indítja, akkor a többiek esélye igencsak vetekedhet Szálasi esélyével a főtárgyaláson, esetleg még cizellálja is a dolgot, például legyen a listán negyvenhetedik Gyurcsány - már, miután az általa delegált tárgyalók, Molnár és Hiller lenyelték a békát - jelzem, megérdemlik ők is az élvezetet...
Aztán itt van a Jobbik kérdése is.
Velük aztán nem és nem, mert a Jobbik büdös, mint a kolera.
Csak azt felejti el, hogy a Jobbik szavazótábora szerint ez a minősítés leginkább a Szocialista Pártra illik.
Szerencsés tény, hogy jelenleg a büdösségi verseny nyertese Orbán lenne, ha végre sikerülne felhagyni ellenfeleinek ezzel a gyerekes doktrinerséggel.

A politika ugyanis a kompromisszumok művészete, míg a körülményektől független kérlelhetetlenség az ökrök sajátja - lásd: csak az ökör következetes.
A világ változik, a súlypontok eltolódnak, alkalmazkodni kell.
Ma a demokráciára és az országra a legnagyobb veszélyt a Fidesz jelenti, az Orbán elleni harcnak kell az első helyen állni a sorban.
Ha pedig nem lehet elkergetni a Jobbik nélkül, akkor meg kell keresni az együttműködés lehetőségét, tetszik - nem tetszik valakinek, akkor is.
Ha nincs velük együttműködés, akkor belelökik Vonát Orbán szerető karjaiba.
Botka remekül képviseli Orbán megosztó politikáját, ha a Szövetségesek anno így viselkedtek volna, ma már az Etelközben kapálna a magyar, kedvenc kerítése mögött...



Persze a többiek is megérik a pénzüket, az agresszíven ostoba Momentum, mely az antikommunistáknak lett gründolva, az Együtt, mely szép halállal óhajt búcsúzni a Parlamenttől, 
Orbán segédcsapatai, az LMP és a PM, Fodor Gábor és öt követője - ők mindahányan a túlélésért küzdenek, és arra építenek, hogy aki jobban utálja Orbánnál a szocikat, meg Gyurcsányt, az majd rájuk szavaz.
Juhász ismét próbál maga alá kotorni egy pártszövetséget, ő ezt Új Pólusnak hívja, hát legyen - nem jósolok nekik nagy jövőt, hiszen egy alom ez, anyukájuk a Viktor...
Az Együtt, a Párbeszéd meg a Momentum még egymással se tud összebútorozni.
A libából itt mindenki a combját akarja, és ha nem lehet valaki Pólus Center, akkor soha, senkivel, ugye...

Ezek a pártocskák csak szavazatherdálásra jók, a népek meg - sajnos - beszopják az idétlenségeiket.
Abból még nem lesz Nemzeti Színház, ha szerződtetjük a második sírásót, a harmadik alabárdost meg Gobbi Hildát.
A szocialisták megint elszalasztottak egy lehetőséget, a DK meg sodródik az eseményekkel, nincs elég ereje a folyamatok élére állni, amit persze részben saját magának is köszönhet.

Vonjuk le hát Bendegúzzal a következtetést a döglött ló tövében: Botka nem szép ember, de gavallér...
:O)))

28 megjegyzés:

Promenad írta...

Sokadszorra mondom,de igérem,utoljára : Botka Orbán kottájából játszik. Aki ezt nem látja,az vak !

DarthVader írta...

Hogy a velejéhez szóljak hozzá: A nem szép ember, de gavallér nem Bendegúz következtetése, hanem Botka (Buga Jóska) elképzelése a magáról alkotott többségi véleményről, ld. ' akik ismertek azt mondták: Buga Józsi nem szép ember, de gavallér.'.

obsitos írta...


Botka egy teljesen alkalmatlan ,unszimpatikus ember. Azt nem értem ,hogy a szoci vezérkar miért nem veszi ezt már észre.

Promenad írta...

Obsitosnak : mert pipogyák !

jarisz írta...

Azt ertem, hogy korai lenne nevszerinti kozos indulot megjelolni, mert a fidiota hazug media azonnal megkezdene a ------karaktergyilkolasukat.!
De a kis fikarcnyi partok ellenkezese a Botka tervre kabareba illo.
(Botka terve a kozvelemeny nyomasara keszult, mert tele van a hociponk az oszes buta ellenzekivel)!!!!
Hova faszba taktikaznak???
A kovetkezo kozvelemeny adatokon majd latni fogjak ellenketesuk erdmenyet.
A Maszop nepszerusege meg majd noni fog. Szvsz.!!!

Kapat írta...

Nem értem! A szociknak csak az intereten fellelhető kommenteket kellene figyelemmel kísérniük, látnák, milyen ellenérzést kelt az emberekben Botka személyiségével, arroganciájával, nagyképűségével. Mindezek mellett még kisstílű is, nem tud elszakadni a Gyurcsány fóbiájától.
Saját maguk alatt vágják a fát, ha mégis kitartanak mellette. Egyre inkább lejáratják magukat, nagyon nehéz éesz visszakapaszkodniuk, ha egyáltalán!

Ludvig Jenő írta...

Igazad van Pupu! Zseniális cikk!

Névtelen írta...

Botka magyarosít: BUKTA LÁSZLÓ lesz. - Így : (

Cereus írta...


Kedves PuPu !

Nem dicsérlek mert már" unom hogy csak" a valót írod.
Múlt hét kedden alkalmam volt beszélgetni Ceglédi Zoltánnal aki egy jó előadása után bár a
taxi már várta raboltam az idejéből, hogy megvitassam vele Botka akkori dehonesztáló
kijelentését Gyurcsány Ferenccel szemben.
Amiért írok az nem más mint, hogy nagyon nem értettem vele egyet, hogy Botka miért (amit nem ismert el) radikális a DK vezetőjével szemben.?
Bár korom miatt is rég megtanultam, jól nevelt ember biztosra nem fogad, de hátha tévedhetek,
ezért egy jobb pezsgővel fogadok veled hogy a benga, erőszakos barom még a választások előtt megbukik. Amint már megírtam a családom soha nem volt radikális, csak baloldali
demokratikusan elkötelezett. (már száz éve nem kellett ruhatárat de még köpönyeget sem váltanunk. Hazaárulót, talpnyalót, magyarellenest, netán bitang tolvajt a családunkban
nem tartunk nyilván. (ELLENŐRIZHETŐ !!!) Igaz nem sokra vittük , mert a szarháziak szerint annyit is érünk.
Kedves MSZP-s "barátaim", hihetem hogy miértünk is dolgoztok, vagy ismételten és ostobán eláruljátok a baloldalt pozíciókért, sőt most már az ORSZÁG ügyét is ???

Névtelen írta...

neveletlen

Amúgy pedig az ördög itt is a részletekben lakozik.
Hogy a listártól ki kerül be a Parlamentbe, az attól is függ, hányadik valaki a listán, hiszen ha Botka az első negyvenhat helyen a saját jelöltjeit indítja, akkor a többiek esélye igencsak vetekedhet Szálasi esélyével a főtárgyaláson, esetleg még cizellálja is a dolgot, például legyen a listán negyvenhetedik Gyurcsány - már, miután az általa delegált tárgyalók, Molnár és Hiller lenyelték a békát - jelzem, megérdemlik ők is az élvezetet...

Pupu lécci tájékozódjál.

A kiosztott sajtóanyag szerint a szocialisták harmadolták az országos lista 96 helyét és harmadonként állapították meg a pártoknak járó mandátumokat. E szerint az MSZP-nek 16-17, a DK-nak 5-6, az LMP-nek 4, a Momentumnak 2-3, az Együttnek 2, a Liberálisoknak és a Párbeszédnek 1-1 hely járna harmadonként.

http://mszp.hu/video/botka_ajanlatot_tett_a_listas_helyek_elosztasara

Donáto írta...

Ebből nem lesz semmi!
A magyar lakosság nem tanulta, nem tapasztalta soha, nem érti a demokrácia lényegét. Azt hiszi, hogy a demokrácia az, ahol mindenki azt csinálja amit akar.
Lehet éjszaka dudálni, szirénázni, zavarni mások nyugalmát, mert nálunk demokrácia van. Nem értik, hogy gOrbán miért írta azt a vagyonnyilatkozatába, hogy összes megtakarított pénze 740 ezer forint, - mert valószínűleg kicsit többje van.
Ezzel sem mi, sem az ellenzéki pártok nem tudnak mit kezdeni.

De azt mindenki megértené, ha mondjuk a Frankfurter Algemeine Zeitung mondjuk holnap első oldalon hozná, hogy a magyar miniszterelnök azért utazott el Szingapurba, mert a szingapúriak a közeli időkben ki fogják - kérésre - adni, hogy bankjaikban kinek, mennyi pénze van, mondjuk a magyar kormányfőnek 4-500 milliárd forintja nyugszik náluk dollárban.
Ezt végre értenék!

Névtelen írta...

Botka elmehet a vérzivatarosba! Vele soha nem lesz választási győzelem!
Egyre többen elfordulnak tőle.
Belőlem dékást csinált! Nem olyan igazi gyurcsányfanosat, de inkább a dékára szavazok, mint a szocikra!
Mert a fidesz, jobbik, most már a szocik is kizárva nálam, az elempé sem jöhet szóba, és nem akarom, hogy elvesszen a szavazatom, a dékára fogok szavazni!

hello írta...

Tudjátok, azt meghökkentőnek tartom, hogy Gyurcsány a mai hírlevelében még mindig itt tart:

"A DK kormányváltást akar. Ennek egyetlen előfeltétele van: meg kell állapodni mind a 106 egyéni körzetben a jelölt személyéről. Ez az ellenzéki pártok feladata."

Nekem viszont erről ez a véleményem:
Aki követi a fejleményeket, látja, hogy a jelen pártválaszték magatartásával eleve kilátástalan elérni ezt a célt a 106 közös egyéni jelöltet illetően - és még hol a vége? Ugye nincsenek illúzióink??? Hiszen jönnek majd még kilóra a kamupártok is az Orbán-Rogán duó "védőszárnyai" és pénzelése "jóvoltából"!

Ha ad abszurdum valami csoda folytán - én ugyan nem hiszek a csodákban! - a mérhető pártok mégis hajlanának egy ebbéli egyezkedésre, szerintem ott törne ki igazán az MSZP részéről, de akár mások oldaláról is az orbitális balhé, a bruszt foggal-körömmel, ki-ki a maga embere mellett! Úgy sejtem, az lesz - lenne - aztán a durva, betyár világ!

Szóval szép a kincstári optimizmus, de aki nyitott szemmel és 2 lábbal jár a földön, sajnos nem lát esélyt egy pozitív végkifejletre!

Még annyit, hogy mikor tegnap megláttam a Botka-féle 2 táblát + az öntelt képét hozzá, kis híján elhánytam magam!

nemóvatos írta...

A kérdés számomra az, hogy a hangadó de zavarodott MSZP-s pártelit által lassan nyilvánvalóan magára hagyott szavazókat felkarolja/felszívja-e valaki a baloldalon, vagy a változtatás akarása áttolja őket a Jobbikhoz?
Ilyen egyszerű lesz ez nemsokára azoknak akik nem akarják veszni hagyni a szavazatukat.

talalom írta...

Mondja már meg valaki a szegedi polgármesternek: hagyja már a közös listát"! Az egyéni körzetekben kell nyerni - ugyanis a mandátumot nyert egyéni képviselőkre adott voksokat MÉG EGYSZER BESZÁMÍTJÁK a jelölő párt/pártok listáján: itt "lejt a pálya". (Az a pálya visszafelé is lejt: ha pl egy, akárcsak 2-3 párt által támogatott jelölt nyer, ott az ellenzéki lista is duplán gyarapodik.) Csak abban kell megállapodni, hogy a nyertes képviselő hozta +szavazatokból mennyi jusson a jelölő pártok listájára.A listán lehet külön indulni: sőt, ez a hétpárti közös lista azt is jelenti: 35%-ot kell elérniük (7x5=35), különben EGYIK PÁRT SEM JUT A PARLAMENTBE!!! Márpedig rezeg a léc, ha összeadjuk e pártok jelenlegi támogatottságát.

denis írta...

nemóvatosnak: áttolja! Üdvözlettel: denis

Lajos Rakusz írta...

Az MSZP minden esélyéről lemond, ha kitart még néhány hétig Botka mellett. Botka Szegeden azért volt sikeres, mert a választók óhajait kiválóan ismerte, s Neki elég volt a sodródás. Tizenkét éve az EU-s források tervezése időszakában felmerült egy tudományos park indítása, Szeged tudományos intézeteinek, egyetemeinek kiemelt fejlesztése. Elvetette az önkormányzat, mert a választó jobban honorálja a villamos fejlesztést. Botkának most sincs jövőképe, víziója - jóllehet a fiókjában ott vannak az egy éve készülő szakértői anyagok. Stílusa az üres, fellengős
kortesbeszéd.

Egyetértek azzal, hogy - ha egy mód lesz rá - ki fog egyezni Orbánnal, csakhogy feledtesse azt a kudarcot, amit tavaly Hillertől elszenvedett a Kongresszuson.

Névtelen írta...

neveletlen

Kedves talalom, ezt gondold újra, lécci.

'A listán lehet külön indulni: sőt, ez a hétpárti közös lista azt is jelenti: 35%-ot kell elérniük (7x5=35), különben EGYIK PÁRT SEM JUT A PARLAMENTBE!!! Márpedig rezeg a léc, ha összeadjuk e pártok jelenlegi támogatottságát.'

Szerintem, itt a blogon sokan elemi tudásnak/információnak is híján vannak. :(((

Névtelen írta...

neveletlen

Kedves nemóvatos, a baloldalon egyedül az Mszp engedheti meg magának, hogy más pártokat juttasson be a Parlamentbe. Lehet őket fikázni, séróból elutasítani, de ők legalább tettek egy ajánlatot, amit nem kötelező elfogadni. Igen, van rá esély, hogy 'a magára hagyott szavazók' a Jobbik karjaiba szaladnak, jobbik esetben az LMP-hez (tudom, itt jobban utálják őket mint a par excellence nácikat, amihez szívből gratulálok)
Továbbra is várom a DK konstruktív ajánlatát és mine jelöltjét a fideszmaffia eltakarítása érdekében.

DarthVader írta...

Neveletlen: http://index.hu/belfold/2017/09/27/lattmann_tamas_azt_allitja_az_mszp_vezetoi_felkertek_miniszterelnok-jeloltnek/
Ez pl.miert is nem volt jo?

Névtelen írta...

neveletlen

DV, ha végig olvasod a cikket, akkor láthatod, hogy elég gyenge lábakon állt Lattmann (ön)jelöltsége.
Amúgy, nincs veszve semmi, hamarosan kiderül, hogy mekkora támogatottság van őkelme és a MPM mögött, továbbá milyen szövetségi rendszerben gondolkodnak.

góbé írta...




Lattmannt nem önjelölt. Felkérte az mszp-DK kombó a PM, ill. az Együtt támogatásával. Ennek a közepébe rongyolt bele Botka.

Értelmes embereket a Botka féle nyomulás, a diktátuma a DK felé sokkal inkább tasztija mint vonzza, különsen azután hogy kijelentette: aki nem áll be mögé az orbán szekerét tolja ! Ki faxom ez a puffasztott áldemokrata hogy ilyenek be mer szólni egy Bokrosnak, Gyurcsánynak Szabó Timeának, Juhásznak itd... ???

Az Uj Pólusnak inkább van értelme, ha választási pártot alakitanak. ( tudomásom szerint ekkor nem kell az a bizonyos X x 5 % a bejutáshoz) Lene három lista - mszp, Dk. Pólus - valszeg összejönne 30% a listás szavazatokból. Koordinált kerületekkel meg lehetne a fideszt szoritani.

Névtelen írta...

neveletlen

Valaki biztos nem bontja ki az igazság részleteit.
http://mszp.hu/hir/lattmann_tamas_soha_nem_volt_az_mszp_miniszterelnok-jeloltje

Az Új Pólust, akik erőltetik, azok nem választási pártban gondolkodnak, hanem szövetségben, ami 15%-ot feltételez.
Készült is erre felmérés, csakhogy 2014 óta tudjuk, hogy a pártok százalékai nem adhatók össze automatikusan. Az LMP és a MOMO egyelőre mereven elzárkózik, ha segget csinálnak a szájukból, akkor sok szavazót veszíthetnek, oszt mindenki megy a levesbe.
http://index.hu/belfold/2017/07/07/meglepo_adat_16_szazalek_szavazna_az_lmp-momentum-egyutt-parbeszedre/

Ez a felmérés viszont azt mutatja, hogy valami nagyon nem stimmel az Mszp és a DK háza táján. A 10 ill. az 5 százalék is necces lehet.
http://hvg.hu/itthon/20170927_Median_Melyponton_az_MSZP_a_Jobbik_kozel_ketszer_olyan_eros

Innen szép összefogni – mondhatnánk a Medián e havi mérését látva. A demokratikus ellenzék közül egyedül az LMP ugrott nagyot, már lehagyta a parlamenti küszöb alá került DK-t, és az MSZP-t is megközelítette. A szocialisták közben olyan rosszul állnak, ahogy negyed század óta soha.

KCsJ írta...

Neveletlen!
Fentebb imigyen fogalmazol:
"Innen szép összefogni – mondhatnánk a Medián e havi mérését látva. A demokratikus ellenzék közül egyedül az LMP ugrott nagyot, már lehagyta a parlamenti küszöb alá került DK-t, és az MSZP-t is megközelítette. A szocialisták közben olyan rosszul állnak, ahogy negyed század óta soha."

Ehhez én csak annyit tennék hozzá, hogy sajnos a közvéleménykutatás nálunk olyan mint a kormány által oly gyakran elővett Nemzeti Konzultáció!
Meghatározhatatlan, megfoghatatlan és abszolut ellenőrizhetetlen!
Egyetlen szóval megfogalmazva tevékenységük a "hangulatfestés" kategóriájába tartozik.

Nem tudom, hogy melyik korosztályhoz tartozol, de általában az ember 30 év felett már ritkán hisz a mesékben.
Az, hogy mégis van ilyen az tájékozatlanságból, tudatlanságból. vakhitből és elfogultságból stb fakad.

Itt már minden Orbánék zsebében van, mindenki aki nem "Soros" által támogatott az az ő kottájából játszik.
A látszólag "pozitív jelenségek" egyszerúen szemfényvesztésnek(parasztvakításnak) tünnek, ha belegondolunk abba, hogy az autokrácia körülményei között a demokrácia látszatát minden krülmények között is fenn kell tartani.

kekec írta...

Neveletlen
Nagyon egyértelmű üzenet idén az ellenzéki pártok részéről az "összefogás" helyett az "együttműködés" hangoztatása. Az utóbbi külön listák - egyeztetés az egyéni körzetekben.
Akár 3 ellenzéki lista is elfér egymás mellett - feltételezve, hogy koordinálnak - akár informálisan - a Jobbikkal is (az lenne a 4-ik). Ehhez minden párt állíthat akár 106 egyéni jelöltet - a lényeg, hogy választás ELŐTT (mivel nincs 2-ik forduló) egyeztetett formában léptessenek vissza, és ne essenek az indulási határ alá. (26 körzet + főváros 9?)
2 párt szövetsége esetén 10 %-ot, 3-vagy több párt esetében 15 %-ot kell megugrani.
Még az mszp-nek is rizikós tehát 2 vagy több szövetségest felvállalni, különösen, ha már lepaktált a szinte mérhetetlen Fodorékkal. Különösen a most mért 9 %-uk miatt.
Gyurcsány meg nem hülye, hogy elfeledje, hogy a közös listán bejutás után az mszp megakadályozta a külön frakció alapítását. És nem hiszem, hogy a többi pártvezető is feledékeny lenne. Ezért NEM LESZ közös lista.
Botka listája csak az egyéni körzetek egyeztetésére elfogadható lenne.
Az 1-4 %-os kispártoknak csak együtt van esélye, pl 5 párt 15 %-al.
Ha külön indulnak, akkor csak az 1 % felett járó állami párttámogatásra játszanak. Orbán ezzel fizeti ki őket, hogy megakadályozzák az ellenzéki "konstruktív" együttműködést.

kekec írta...

KCSJ
Felhívtak valamelyik közvélemény-kutatótól. Mikor kiderült a korom és a végzettségem (nem fiatal és diplomás) rögtön közölték, hogy "ez a szegmens" bár betelt)
Hja, ha vadásznak az alacsony végzettségű, nem politika iránt érdeklődőkre, akkor bármilyen eredmény kihozható.
"Csak annak a statisztikának hiszek, amit magam hamisítok" + Pupu választott szlogenje:
"Előbb ismerd meg a tényeket - elferdíteni ráérsz később is"
Nem véletlen, hogy a pártok saját kutatásokat végeznek.

Névtelen írta...

neveletlen

"Nem igaz, hogy a közös lista több szavazatot hoz, mint egy legalább öt százalékot elérő párt külön listája, nem ez a győzelem receptje"

https://444.hu/2017/09/28/gyurcsany-a-dk-lesz-a-meglepetes-megtobbszorozik-mandatumaik-szamat

Elég hosszú ideig tartott, míg Gyurcsánynak leesett a tantusz. Innét már csak egy lépés beismernie, hogy ha 2014-ben nem trollkodja be magát az összefosásba, akkor nincsen fideszes kétharmad, oszt jónapot.

ornagy 50 írta...

ÍGY ARANYOSABB!!! "Kovácsné vagyok de nem özvegy!-Na mibe fogadjunk?!?!?!: ()