2017. szeptember 15., péntek

ÖKÖRSÜTÉS

Az MSZP is tartott frakcióülést, láthatólag komolyan veszi magát, mint a rendszerváltás idején Thürmer Gyula, aki Központi Bizottság mellett Politikai Bizottságot is létrehozott, hogy pártszerűen tudjon eleget tenni a pártutasításnak, melyet valószínűleg a vadonatúj MSZP akkori vezetőitől kapott.
A frakcióülésen természetesen a fő probléma Gyurcsány volt, akivel kapcsolatban Botka elmondta, hogy még nem telt el elég idő, hogy az MSZP-ben hozzászokjanak a Gyurcsány-nélküliség gondolatához.
Hát igen, vagy tíz éve ez a helyzet, én meg érdekes kísérletnek tartanám megnézni,
 párttársai hány év alatt szoknak hozzá a Botka-nélküliség gondolatához.
Ha belegondolunk, az előd-megváltó Mesterházy Attila népszerűsége is igen hamar eltűnt, mint a büdösség, ő sem tűnik úgy, hogy maradandóbb figurája lenne pártjának.
Ahogy elnézem, a legtöbbet akkor hozná az ország konyhájára, ha kilóra kimérnék.



Hócipőm tele van ezzel a görcsös idiótasággal, miszerint nem elég Orbán ellen harcolni, mellette kell még kis küzdelem a demokratikus táboron belül is.
Nem érdekel, hogy Botka hogy élte meg a pártszakadást, nem érdekel, hogy miféle kisebbségi érzésből fakadó előítéletei vannak Gyurcsánnyal kapcsolatban, milyen kisszerű gyűlölködések és féltékenységek motiválják - egy dolog érdekel, hogy előre viszi-e a demokraták ügyét, vagy hátráltatja.
Jelenleg úgy néz ki, hogy hátráltatja, még ha a Botka-fartő kimérését gátolja is a környékén gyülekező megélhetésiek (ellenzéknek lenni sem rossz..) bánatos csoportja.



Botka szövetségi politikája kiemelkedő eredményeket hozott, megnyerte szövetségesnek Fodor Gábort, aki - hogy klasszikust idézzek - igen gyenge emberi minőség, és amikor Franco ötödik hadoszlopáról hallok, valahogy mindig az ő neve ugrik be - ki tudja miért.
És szövetségesei között tudhatja Fodor volt párttársát, Szent-Iványi Istvánt, Orbán volt ljubljanai nagykövetét, gondolom a jellemóriásokat gyűjti.
Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje először skizoid állapotba ringatja magát, majd a kultúra felelőse lesz az Új Szövetségben.
Hogy a Tórában is keresnek-e szövetségeseket, az még nem dőlt el.
Ács Sándorné képviseli Kishantosról az Élőlánc Magyarországért Ökopártot - a mögötte álló tömegek  megremegtetik Orbán Viktort.
Nos, ennyi a felmutatható eredmény, de a kommunista optimista, ugye, emellett tudja mi a teendő...

Azt is bejelentették, hogy indul a szembesítő kampány.
Talán ideje lenne saját magukon kezdeni, mert a jelenlegi állapotokat tekintve ha kampány lesz, az nem szembesítő, hanem szembeköpő kampány lesz.
A társadalomnak az a része, mely a diktatúrát nem tekinti elfogadható társadalmi berendezkedésnek, árulásként éli meg a diktatúraellenes erők megosztását, az ilyen törekvések érvényrejuttatóját pedig árulónak, Orbán nagyranőtt kacsájának, melyet kilóra vett meg...



Ilyen helyzetben nem lehet egyszerre két törekvést is kiszolgálni, nevezetesen nem lehet az MSZP-ből MSZMP-t csinálni, élén Laci apánkkal, meg a diktátort is elzavarni a francba, be kell érni a fontosabb cél megvalósításával.
Ha számára nem a diktatúra felszámolása a fontosabb, akkor Orbán előtt őt kellene elzavarni párttársainak, mert aki nem képes egy ilyen ügyben helyes fontossági sorrendet állítani, az nem alkalmas az ország vezetésére sem.
Még akkor sem, ha esetleg az ellenzék demokratikusan
 is őt választaná meg az ellenzéki erők vezetőjévé - természetesen a megfelelő fékek és ellensúlyok mellett.
Nincsenek illúzióim.
Aki Fodort dédelgeti és Gyurcsány ellen ágál, az vagy bolond, vagy tróger.
Lehet választani.
Mert így ugyan lehet majd választani, de választást nyerni - soha...
Így nem választás lesz, hanem ökörsütés.



El kellene ezen gondolkodni talán...

:O)))

25 megjegyzés:

erospista írta...

Szomorúan olvasom soraidat.Minden szavával egyetértek.

Promenad írta...

A Botka-nélküliség gondolatának megszokásához sokkal kevesebb időre lesz szükség,mint Gyurcsány hiányához
Ha jól belegondolunk,már most is javában tart.
Ez az ember nem akarja leváltani Orbánt,csak a saját pecsenyéjét sütögetni,
Lehet,abból az ökörböl,amit most feltálalnak......

pleinair írta...


Molnár Gyula még nyár közepén mondta, hogy ha nem emelkedik az Mszp-re szavazók száma,
levonják a személyi konzekvenciát. Ehelyett a párt támogatása csökkent. Ennek ellenére Molnár egyre erőszakosabban tukmálja az ellenzékre Botkát.
Őt nyomatja a klub rádió adásában Bolgár, és az A tv-ben Gyurcsány rovására Rónai Egon is. Tegnap este pl. azzal támadta Gyurcsányt, hogy a "20%-os polgármester" hírében álló Kósa korrupciós ügyeit nem tárta fel. Ennek okát előző nap Gréczy elmondta Egonnak, aki erre egy nap múlva már nem emlékezett. Szóval úgy tűnik, hogy ez a két ellenzéki médium is a kudarc biztosítékát, Botkát és ezzel közvetve orbánt támogatja.

Kapat írta...

Minden egyes megszólalója az MSzP-nek azzal zárja riportalanyként mondanivalóját, hogy majd a Botka László által vezetett kormány miképpen oldja meg az éppen felmerülő problémákat.
Mintha a fidesz papagály kommandóját hallanám. De ez a szöveg a baloldali szavazókban visszatetszést kelt. Egy eőszakos nyomulást, egy alkalmatlan ember ránk erőszakolását érzékelhetjük.
"pleinair"-nek tökéletesen igaza van, a Klubrádió és az ATV lassan nézhetetlen, hallgathatatlan lesz. Pedig a Klubrádióban Gyurcsánnyal kapcsolatos szavazások mindig jelzik, hogy hallgatóinak nagy része nem osztja az általuk erőltetett Botka-kultuszt.A legutóbbi szavazásnál Botka véleménye ellen szavazott a hallgatók nagy része, 12:88 arányban. Remélem, nem ccsodálkoznak majd, ha csökken a támogatottságuk.

Unknown írta...

Erre mondana az öcsém fasztele...:@ :@ :'(

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Teljesen egyetértek veled !

Botka csak rontani tudott az ellenzék helyzetén. Úgy gondolom, hogy ez is a feladata, sajnos !

Persze majd ezt is Gyurcsányra próbálják kenni !

Milán Endre írta...

Kedves PuPu!
Szinte mindent olvasok amit írsz (örömmel) de nem mindenre reagálok azonnal (amint a műfaj ezt megkövetelné). Osztom azt a mélységes undort, amit Botka és "szövetségesei" iránt érzel. Alig képzelhető el undokabb árulás annál, mint amikor valaki nagy hanggal kormányváltásról beszél, miközben az erre irányuló szándék komolyságának az árnyéka is kizárható. A DK-nak abban a pillanatban nyitnia kellet volna a Jobbik felé (még januárban, vagy legkésőbb februárban),amikor Botka - hátat fordítva a tárgyalásoknak - bejelentette trónigényét a baloldalon. Nem a jobbikkal kötendő politikai szövetségről van szó, hanem a közösen vállalandó célok komoly mérlegeléséről (amint ezt el is mondtam a DK kongresszus nyilvánossága előtt februárban). Ezt Gyurcsány támogatójaként mondom és komoly sajnálattal. Mindazonáltal a DK (különösen Vadai Ágnes) megbélyegző és üres Jobbik-faló retorikájával kapcsolatban egyetlen szörnyű jelző jut eszembe: "közepes" - amikor nagyszerűségre volna szükség. Ha követjük a DK papagáj-kommandó logikáját, akkor feltétlenül a Fidesz újraválasztását kell támogatnunk, hiszen ez az egyetlen erő ma Magyarországon, amely garantálja a Jobbik tartós kizárását a hatalomból! Vagy a következetesség már nem érték? Látod - keserű vagyok! Talán megérted miért reagálok oly ritkán egyébként kitűnő cikkeidre. A stratéga, aki át akar kelni a folyón, miután a ponton-híd felrobbant, azonnal elkezd ásni egy alagutat, vagy kerít egy repülő szőnyeget. Ha az akarat igazi, akkor az összedőlt stratégiát nyomban egy másik követi. Ahol nincs alternatíva ott az akarat üres, gyenge, vagy hamis. Endre

Cereus írta...


Kedves PuPu !

Legtöbbször, és nagyon egyetértek veled. Sokáig gondolkodtam egy felvetéseden, miszerint
minden rendszerváltó erőnek össze kell fogni, a cél érdekében. Magam is sokat töprengtem
a megvalósíthatóságán, és persze találtam ellenérveket is nem keveset.
Most hogy Milán Endre is hasonlókról ír, szeretném megismerni más balos, DK-s
demokrata véleményét ebben a témában. Magam utálom az ostoba kifogásokat, akárkitől is hangozzék el.
Nem érdekel, hogy a benga vágómarha, vagy a jelöltségében már belerokkant széltyúk, találja
magát a legalkalmasabb min.elnök jelöltnek, mert egyébként nálam nem alkalmasak. A libácska hiteltelennek tart bennünket időseket, mindenre alkalmatlan senkiknek, akik jobb ha eltűnnek a politikából, mert a bugyuta volt fideszes agya szerint, minden elődje összefogásra alkalmatlan, gerinctelen hazaáruló.
Baloldali demokrataként várom a holnapi MSZP állásfoglalását, miszerint "kivel igen, kivel nem lehet".

Olasz Ildikó írta...

PuPu!
Még durván másfél éve is nagyon tiszteltem Botkát, amikor Orbán meglátogatta és ő tisztességesen fogadta, ezzel magára húzta az ellenzék összes rosszallását - naiv naivaként - kiálltam mellette. Úgy látszik éleslátásom már akkor kezdett megromlani.
Általában a politikusokkal szemben nincsenek extra elvárásaim, de Botkában nagyot csalódtam, és még mindig tud újabb és újabb csalódást okozni.

Unknown írta...

Milán EndreE A DK csak annyiban foglalkozik a jobbikkal, hogy nem tekinti egyébnek, mint a Fidesz hátsó-udvarának, Fidesz-Jobbik egykutya. Ezért nem is fordítunk energiát a Jobbikkal való foglalkozásra. Fölöslegesnek tartom, hogy állandóan azt keressük, hogyan lehetne velük együtt működni. Vagy akár a Fidesszel, mint ahogy a Hülye Karácsony Gergő is teszi. Aki elképzelhetőnek tartja a későbbiekben a Fidesszel való együtt működést. Mert Gyurcsánnyal csak úgy tud együtt működni, ha teleszopja magát Unicummal.

PuPu írta...

Kedves Gyuri, elég szűklátókörű álláspont a Jobbik lebecsülése.
Az ő választóik jelenleg többen vannak, mint a szocialisták és a DK választói összesen.
Talán meg kellene vizsgálni,hogy mi ennek az oka, aztán meg kellene nézni azt is, hogy van-e olyan közös érdek - pl. Orbán elkergetése - melynek érvényrejuttatása érdekében együtt lehetne működni.
Ennek formáját, tartalmát és terjedelmét ezután lehet csak meghatározni - már, ha akarják a résztvevők, mert ha nem, akkor ma ez azt jelenti, hogy Orbánra szavaznak, mondjanak bármit is.

http://kozvelemenykutatok.hu/

:O)))

PuPu írta...

Még ennyit:

http://www.pupublogja.hu/2017/06/nyitni-kek.html

:O)))

Milán Endre írta...

Kedves Gyuri! Fölösleges próbálkozásról akkor beszélhetünk, ha megtett erőfeszítéseink meddőnek bizonyultak, vagy meddőnek ígérkeznek. Ha nem akarjuk átugrani a lécet, tényleg fölösleges nekifutnunk! Át nem ugrani helyből is lehet! Milyen erőfeszítés bizonyult meddőnek, vagy tűnt meddőnek komoly mérlegelés alapján. Beszámolnál erről? Endre

Tom Taylor írta...

orbán (igen, kis betűvel) azért jött Szegedre pár hónapja, hogy megvegye Botkát. Sikerült is neki! Az alku az volt, hogy Szeged annyi pénzt kap, amit nem látott a világ, cserébe annyit kért a tescós Napóleon, hogy ne legyen ellenzéki összefogás. Egy hét sem telt el Laci úgy beleszállt Fletóba, hogy a fal adta a másikat. A héten meg bejelentették, hogy a szegedi Klinikák kapnak 60 milliárd forintot a kormánytól! Van még kérdés?

Villon írta...

Igen van.
Ez egy magas labda, ahol meg egyertelmuen ki is log a lolab.
Kerdes, ki, kik es mikor fogjak ezt a labdat leutni.

mavtelep írta...

Villon
Mindegyikünk képes, aki a DK-ra szavaz !...))) (L."minél jobban támadják..")
Szervusztok, jó reggelt !

góbé írta...


Ez már vagy a századik magaslabda 2010. óta, amit a hagyományokhoz hiven senki nem fog leütni, még Gyurcsány sem!

Ahogy a zemmeszpéé 2013-14.-ben megrettent Bajnaitól, napjainkban meg a tavaly decemberi küszöbön álló ellenzéki összefogástól - melyek során reális esély volt hogy párttyuk elvesziti a "baloldal vezető ereje" szerepét -, anno messterházy la'garder, mostanság meg bottka durrantott egy nagyot a ventillátorba, "a pártom meg a pénzem az első" jelszóval.

Nos, hasonló szellemben csapta le a DK, a belülről aggályokat, ugyanakkor reális kiutat javasló Kerékbárcit. ( 168ora.hu/paradogmaváltást/ ) Másfelé, emlékezetem szerint nem nagyon csapkodtak, pedig nagyon is lett volna mit !!!

megj.: Kerékbárci nemingem-nemgatyám, aggály esetén tessen elolvasni, értelmezni a cikket, aztán megcáfolni a leirtakat. Egy év elteltével rongyabb a helyzet, mint amire anno felhivta a figyelmünket.

Gyurcsány egyetlen érdeme mára a szememben, hogy felismerte Bokrosban az egyetlen alkalmast.

Cereus írta...


Kedves góbé !

Szerintem a reális kiutat a végén fogjuk megítélni.( de akkor keményen) Szabolcs számomra is egy józan politikus mivel Cegléden beszélgetés közben volt alkalmam megismerni akkori véleményét.
Azért azt a hibát elkövetni hogy a "DK nem is akar nyerni" az akkori gondolatai között nem
szerepelt. MERT EZ NEM IS IGAZ !!! Igaztalant állítani pedig bűn !
Akkor mit is akar a DK és vezetője Gyurcsány ? Veszíteni,netán megalkudni a harci marcival
és háttér alkut kötni ?
Bokrossal és remélem más pártokkal is sikerül választási egységet alkotni esetleg a megalkuvó (leírom MÁR diktatórikus) de háttérbe szoruló Botka nélküli MSZP-vel.



Névtelen írta...


..."...Aki Fodort dédelgeti és Gyurcsány ellen ágál, az vagy bolond, vagy tróger..."

úgy bizony..................

AZ MSZP-T BE KELL SZÁNTANI....HELYÉT SÓVAL.......

a többi 5 személyes párt meg úgy is/ remélhetőleg.../ kiesik

Névtelen írta...

Hm.
Bikának indult, de ökörsütés lett belőle.
Mert az igaz, hogy lehet majd választani menni, de választást nyerni ezzel a garnitúrával:SOHA!

NewTiborc írta...

Tom!
Tök igazad van. Az LMP és stb. után az MSZP-t is megvették. A stb. mögött értem a még le nem bukott csak sejtett embereket és pártocskákat. Pl. a Kukorelli már sokadszor nyilatkozott úgy az ATV-ben, mint aki abszolute tájékozatlan, avagy más oka van?

MoonRiver írta...

Addig nem tudok jó szívvel szavazni senkire, amíg úgy telnek el a sajàt (!!) èletemből 4-4 èvek, hogy nem kèpesek àtlàtni ès felfogni a többször emlegetett 2 lèpcsős összefogàs fontossàgàt. Tehàt ne neveztessen miniszterelnök-jelölt 5-8 db màr előre..túlkínàlat van belőlük egyèbkènt is. Csupàn egy cèl neveztessèk meg: összefogni, finyàskodàs nèlkül Orbàn levàltàsàra. Utàna pedig jöhet a valódi vàlasztàs...nem bànom, 8 miniszterelnök-jelölttel. Amíg csak azt hallani, hogy ki kivel, s mièrt nem, dobhatom èn a faluszèli kútba is a szavazó cèdulàmat. Lehet, hogy túl naív elkèpzelès, viszont mèg egyszer sem sikerült kipróbàlni. Gyanítom ez most is így lesz. Olasz Ildikónak: nekem csöppet sem nőtt a tiszteletem Botka irànt, amikor Orbànt fogadta Szegeden. Meg kell nèzni azt a fotót, ami akkor sokfèle felületen làtható volt. Az èlő behódolàs, a szervilis meghajlàs annyira beszèdes azon a kèpen. Akkor mèg nem is volt tudható, hogy mennyi az a mennyi. De Orbàn ellenfèlhez sosem ment volna, csak ha előre lezsírozott az egyezsèg. Nàlam ott lett vège Botkànak, hozzàteszem, nem azèrt, mert fogadta az orszàg miniszterelnökèt....ez normàlisorszàgban normàlis lenne. Itt nem az.

nemóvatos írta...

A "demokratikus ellenzék" sulykolt Jobbik-ellenessége nem más, mint a saját politikai teljesítményképtelenségük álcázása.
És ugyan ez a fogyatékosság mutatkozik meg az egymáshoz való viszonyukban is.
A Jobbik ettől csak erősödik, ami egy választási szövetség elmaradása esetén robbanás szerű lesz. Mára előállt az a helyzet, hogy ők már alappal utasítják el a "baloldallal" való együttműködést.
Az emlegetett személyek csak zászlóshajói ennek a nihilnek, akiknek az Orbán által fizetett parlamenti hely elég perspektíva a megélhetéshez.
(Botkának Szeged meg-lesz/marad jutalomként.)

kekec írta...

Milán Endre
és azon még nem gondolkodtál el, hogy ha minden körzetben indul Jobbikos jelkölt - az a jobboldal erőit osztja? Azaz elvi okokon túl lehetnek az elzárkózásnak praktikus okai is?
Arról már nem is szólva, hogy ha a jobbik lenne a mérleg nyelve - te mérget vennél arra, hogy Vona nem torgyánosodik el? Azaz nem pont Orbán hatalmon maradását támogatná?

PuPu írta...

Nevek kellenek, mert akkor el tud gondolkodni a delikvens: kell ez nekem?
Ha kell, szavazok rá, ha nem, akkor szavazok valamelyik bomlasztó, erre a célra létrehozott pártra, mert egy ilyen felállás esetén természetesen nem állít listát és nem indít saját jelöltet sem az MSZP, sem a DK, sem a Jobbik és egyetlen demokrácia-igenlő formáció sem, és akkor azonnal kiderül, kik tolják Orbán szekerét.
A kormány meg ügyek mentén dolgozgat, majd négy év múlva választás, melyen nem indulhat a feloszlatott maffia-párt és szövetségese, és egyetlen más párt sem, a meglévőkön kívül.
Aztán a következő választás már mehet a normális szabályok szerint.
Az önkormányzati választásokat pedig el kell halasztani és pártmentesíteni kell - versenyezzenek várospolitikusok, pártháttér nélkül...
:O)))