2018. december 20., csütörtök

LÁNCTALPAS STADIONOK

Végre fegyverkezünk!
Veszünk helikoptergyárat, igaz, nem helikoptert, csak egy-két műszert tudunk benne gyártani, melyek csak akkor repülnek, ha kihajítjuk az ablakon.
Viszont gyártani fogunk kézifegyvereket, felkészültségünk alapján valószínűleg számszeríjat gépesített nyilasainknak, a nyilakat a keleti nyitás jegyében majd Kínából szerezzük be, kínai hitelből.
És önjáró löveget, mert a magyar munkás - akinek a havi átlagkeresetből átlagosan tizennyolcezer forint jut élelmiszerre havonta - ezt követeli szeretett kormányától. És az átlagban benne van az Onyxban vacsorázó gázszerelő számlája is.
És Leopárd2 harckocsikat, mert az az igazi, a széljobbos portálok kommentelői rövid szövegeket írnak, két lelkesedés között gyakran elélveznek, merthogy ezek a harckocsik a hajdani Tigrisek, mit Tigrisek - Királytigrisek reinkarnációi, melyhez képest az oroszok fataligái sehol sincsenek, és nekünk lesz ilyen!
Negyvennégy is, pedig négyszáznegyvennégy kellene, és akkor tankkal végigmennénk Románián, Pirézián meg Izraelen, Borneón és Celebeszen - így meg nem végig, hanem tönkremegyünk, de ez is egy lépés hátra, és ha így folytatjuk, a század végére honvéd áll majd a Hargitán!
Vagy kisnyúl.


Erős hadsereg, ez kell nekünk, bár, hogy mi a fenének, azt nem tudja senki. 

Olyan ez kissé, mint amikor az üzemi konyha szakácsnője nagyestélyit vásárol - egyszerűen kell!
Repülőgépekben már jók vagyunk, van már egy az Agyamentnek, egy Anyunak, egy Rasinak, egy a Leháznak (szerencse fel, szerencse le, ugye...), van egy a sleppnek, van egy a bankárnak, van egy Lőrincnek, a pénztárcának, meg az államkasszának - a koronát Viktor a fején viszi, mint pilótasisakot, azokat a fityegőket meg majd beledugja a fülébe, biztosan fülesek, kell az a kommunikációhoz.
Fent kísérik őket a nagyonszükséges helikopterek, alant a neogermán Wotan Panther2 tankjai dübörögnek, habár szerintem Wotan már tanult valamicskét az első dübörgés tanulságaiból.
Ámbátor hülyék mindig akadnak, legfeljebb nálunk gyakrabban....
Anno Kádár felettébb iparkodott a honvédelmi költségvetést a legalacsonyabbra szorítani, így aztán a szovjetekkel felesben láttuk el a légvédelmi feladatokat, ugyanez vonatkozott a harckocsikra, a repülőkre, és Brezsnyev éppen úgy dünnyögött ezért, mint Trump.
A zenészt az fizeti, aki a zenét rendeli - régi igazság ez...
Nem mondom, hogy most amerikai támaszpontokra lenne szükség, de negyven harckocsi a mai európai hadszíntéren éppen annyit ér, mint p*nán a szőr, legfeljebb arra jó, hogy az ellenfelet akcióra ingerelje.
A Magyar Honvédség - mai állapotában nem ér egy kalap sz@rt sem, ami meg a Nagy Hadvezért illeti, aki láthatólag a múlt csatáinak megvívására készül, kétszer vesz ki ezzel pénzt a a zsebetekből - egyszer, amit ellop direktben, mint a Gripen beszerzéseknél, egyszer meg közvetve, felesleges és céltalan kiadásokra pazarolva adótokat.
Egyébként ti tudtok valami olyasmiről, hogy az országgyűlés megvitatta és elfogadta volna az eddigiektől gyökeresen eltérő új katonai doktrínát?
Mert az én figyelmemet elkerülte...



Ha az ellenzék most kitart, akkor akár még eredményt is érhet el, és akkor még azt is megérhetjük, hogy az új Legfőbb Ügyész vádat emel a tékozlás valamelyik eleme miatt, de ehhez az kell, hogy ne legyünk kishitűek.
Ma már meghallgathattuk a "Beszéljük meg" betelefonálójától, hogy a Fideszen kívül nincs kormányképes erő Magyarországon, ami egy nagy hülyeség.
Meg, hogy Gyurcsány lépjen egyet hátra.
Mert neki nem rokonszenves?
Viszont ütésálló és kitartó.
A Fideszt meg a hülyeség tartja hatalmon, a végtelen tájékozatlanság és a korlátolt butaság.
A magyar választó az a francia férj, akitől megkérdezi a felesége a postás alól, hogy akkor most nekem hiszel drágám, vagy a szemednek?
Hogy a szerepekről ne kelljen találgatni, a postás alatt Viktor ficánkol...
Kint éppen mínusz kilenc van, a rádióban  - tán tegnap? - valamelyik széplélek a tűzhelyet körülülő családról, a pattogó tűzről nyáladzott, hogy az Úr adjon könnyű halált a ma éjjel megfagyó hajléktalanoknak, lakásaikban megfagyó öregeknek, szegényeknek.

Ameddig a nép nem talál összefüggést a politika, meg a saját helyzete között, addig nehéz lesz itt ezeket az embertelen állatokat elzavarni, hiszen sokkal jobban lehet ijesztgetni Mari nénit a migránssal, aki jön és majd jól megerőszakolja, mint azzal, hogy jön a fagy, és az élelem és gyógyszerhiány miatt legyengült teste nem bírja tovább és meghal.
Ezért kellene szervezeteket építeni, hogy az emberek megértsék saját sorsukat, és segíteni tudjanak egymáson addig is, ameddig a társadalom nem veszi kézbe saját sorsát.



Mintha valami változott volna, mintha rájöttek volna politikusok, hogy nincs hova hátrálni.
De lehet, csak a vágyainkról ábrándozom?
Meglátjuk...


:O)))

8 megjegyzés:

Unknown írta...

Maga az egész kormányzati szenvedés egy irányba mutat minél több forrást lenyúlni minél nagyobb százalékban... Ez a fegyverrendszer aminek tagja a Leopárd is, már 30 éves, a legújabb generációs rakéta rendszereknek már nem állnak ellen... Hamis nosztalgia az hogy ezek a bádogdobozok, majd egyenrangú partnerei lesznek egy háborúban a többi fegyvernemnek... Nem lesznek azok. De amíg karabach meg afgán terroristák ellen kell bohóckodni addig jók, de amikor egy csapásmérő légierővel kerülnek szembe úgy nyitják ki őket mint a konzervdobozokat... Így járt anno Rommel is, a légi uralmat élvező angolszász csatarepülők az angol tankoktól sokkal jobb páncélosait darabokra tépték, így lesz ez most is... Pénzkidobás semmi más és mint tudjuk a fegyvergyárak akár 30-40%-t is dobnak zsebbe a megrendelő képviselőjének.. Hiszen minden fegyver jelentősen túlárazott... Pl. Egy AK-83 MSZ előállítása alig több mint 13 ezer forint és fél millió a darabára... Tessék számolni akkor ez hány milliárd forint lesz a haverok zsebében...

1970 írta...

"Ezért kellene szervezeteket építeni, hogy az emberek megértsék saját sorsukat, és segíteni tudjanak egymáson addig is, ameddig a társadalom nem veszi kézbe saját sorsát."

Kedves PuPu!

Pontosan erről van szó, de ameddig a politikai elit abban érdekelt, hogy a végletekig atomizálja a társadalmat, az egyes rétegeket, sőt embereket egymás ellen fordítson, a fiatalokat a sárga földig butítsa, addig itt nem lesz változás, egy esetleges kormányváltás esetén sem.

obsitos írta...

Az alcsuti harcost meg be kellene már katonaruhába öltöztetni. Itt az idő ,hogy valamilyen harci diszbe öltözve lépjen elő. A kezek zsebre vágásához a megfelelő réseket biztosítani kell majd a generális egyenruháján is.

Attila írta...

Üdv!

A Leopard A2 valóban régi fejlesztés, de folyamatosan korszerűsítették. Több változata van, úgy kb. 7-8. Létezik 105 és 120 milliméteres sima csövű változata, mellyel 6 km távolságról is képes kilőni egy másik páncélost. Sajnos nem tudni melyik típust rendelték meg, így vélemény mondani nem tudok. A 44 db mindenféleképp kevés.
Itt Közép-Európában a látszat ellenére továbbra is lappanganak az ellentétek, főképp a területi követelések.

Attila írta...

Mára kiderült, hogy a legmodernebb A7+ típust veszünk és 12 db. régebbi A2-t kiképzési célra. Bővebb ismertetés a portfolio.hu-n olvasható. Az orosz Armata T-14-sel összevetve szintén itt olvasható.

Attila

PuPu írta...

Katonai szempontból már megint az elmúlt világháborút akarjuk újrajátszani, tenger pénzt ölve halvaszületett fejlesztésekbe.
A tankjaink semmire sem lesznek jók, mindössze a jutalék kilövésére - egy éles helyzetben éppen annyira tudnánk használni őket, mint a Gripenjeinket.
Harckocsi lövészcsapatok nélkül éppen annyit ér, minta pápa pöcse, hogy hadd legyek kissé profán, és akkor még nem tisztáztuk a kérdést, ki ellen szeretnénk alkalmazni?
Ki a feltételezett ellenség?
A magyar katonapolitika egy nagy rakás sz@r, a lopás terepe.
Igen álmélkodnék, ha O1G ágyban halna meg...

:O)))




Attila írta...

Kedves Pupu!

Igazad van, gyalogság nélkül nemigen boldogulnak ezek a szuper tankok sem. Nem árt nekik némi légi támogatás is. Félelmetes légierőnk majd röpködhet ide-oda, ha közben le nem durrantják őket.
Reagálásom papa lackez-nek szólt. Nem kell lebarmolni az A2-est, mert 1970-ben kezdték tervezni. Jelenleg az A27+ a világ egyik legjobb tankja.
Itt azért illene komplex tervet készíteni a honvédség fejlesztésére.
Trump annyi hülyeséget csinált már, hogy nem árt némi saját haderőben gondolkodni.

És ne feledjük! a mélyben ott van 100 év kölcsönös gyűlölet a szomszédokkal.
Tisza, Pécs, Miskolc stb. Szóval az operett hadsereget nem árt megerősíteni.

Attila

1970 írta...

"és akkor még nem tisztáztuk a kérdést, ki ellen szeretnénk alkalmazni?
Ki a feltételezett ellenség?"

Kedves PuPu!

Az elmúlt két világháború tapasztalatai azt mutatják, hogy sajnos mindig megtalálják az ellenséget. Amikor a fegyverkezés már tetőpontjára hág, és be kellene vetni a fegyvereket, akkor ripsz-ropsz mindig megtalálják az aktuális ellenséget.
Aztán amikor eljön az az idő, hogy mindenkinek elege lesz a háborúból, és a felelősöknek el kell számolniuk tetteikkel, akkor ezek a "hős magyar vezérek" mindig elhúznak a felelősségre vonás elől. A leginkább vérlázító, amikor a hazájukat is koncként dobva hátra húzzák el a csíkot azok, akik addig lépten-nyomon a hazára, meg a hazafiasságra hivatkoztak.
Az igazi hazafi nem szónokol a hazájáért, hanem tesz érte.