2018. december 15., szombat

TÖKÖS NŐK

Hajdan Kósáné Kovács Magdára mondták, hogy ő a kormányban az egyetlen férfi, és ezzel nem a nemi identitását vonták kétségbe, hanem máig emlékezetes politikusi viselkedését, elvhűségét, elvei melletti kemény kiállását méltatták.
A társadalom becsüli ezeket a tulajdonságokat egy politikusban, ez pedig szavazatokban is visszaköszönhet.
Női politikusnak lenni, aki nem kimondottan nőpolitikával foglalkozik, mindig nehéz mesterségnek számított, mégis voltak nagy nevek a világpolitikában, akiket nem Józsinak vagy Gyurinak hívtak, ennek dacára meghatározó szerepet töltöttek be egy adott térségben, vagy akár a világban is.
Hadd emlékeztessek Golda Meirre, Indira Ghandira, Bandanaraike asszonyra, akik a maguk világában kivételeknek számítottak, és a mai korban Angela Merkelre, vagy Theresa Mayre, az izlandi Katrin Jakobsdottirra, vagy a felettébb csinos horvát Kolinda Grabar-Kitarovicra, aki olyan lelkesen ölelgette a világbajnokságon jól szereplő csapat játékosait, hogy az felért egy különdíjjal.



Nálunk azért nem ilyen rózsás a helyzet, nemhogy vezető politikusa, de még női minisztere sincsen a kormánynak, a Fideszben pedig Novák Katalinon kívül említésreméltó női politikai szereplő nincs.
Novák Katalinnak három gyermeke van, de többet szeretett volna vállalni, őt valószínűleg a Fidesz anyanyúl-programja vonzotta a politikai szektához, ami nem is baj, hiszen az ő képzettségével néhány gyermek eltartása és felnevelése nem rendkívüli mutatvány.
Már csak az ő családi adókedvezményének összegét kellene szembeállítani egy háromgyermekes, közmunkákból tengődő asszony családi pótlékának összegével - mondjuk rászorultsági, vagy gyermekvédelmi alapon...
Ez nem jelenti azt, hogy a Fidesz-közigazgatásban szerepet vállaló nők ostobák, vagy tehetségtelenek lennének, de azért többségük bátran vállalhatna szerepet a Head and Shoulders reklámokban.
És persze akad ott is nő, aki az elveivel összeegyeztethetetlen dolgokat nem vállalja fel - mint például a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatójából lett államtitkár, aki minisztere idiótaságait megunva visszakérte korábbi állását.
Tisztelem is ezért.
A többi párt valamennyivel jobban áll, mindegyikben ott vannak a nők, mégha a politika időnként ki is húzza formás fenekük alól a pártjukat - lásd a Jobbik esetét.



De most valami megváltozott.
Az ellenzék rájött, hogy nem egymást kell gyilkolni, hanem a mentális kihívásokkal küzdő és e tekintetben láthatólag állandóan vesztésre álló miniszterelnököt - természetesen, csak politikai értelemben.
A rabszolga-törvény és az annak leple alatt átsuvasztott egyéb törvényi változások alkalmat is adtak arra, hogy a pártok végre visszataláljanak a demokráciához és a normalitáshoz vezető göröngyös ösvényre, ami igen dicséretes, de még dicséretesebb, hogy a tiltakozások élére nők álltak.
Keményen, következetesen és bátran, nem riadva meg a Fidesz csicskások agresszív dumájától, a miniszterelnök dúlt arckifejezésétől, tették a dolgukat.
És remek a kontraszt, a sok értelmes, okos nő remekül ellenpontozza a jobboldal avas, unalmas, hazug politikusait.
Harrach láttán Isten sírvafakad és a terhes nők elvetélnek - egy ilyen politikushoz képest még a KDNP székház takarítónője is dúskál a tapasztalatokban.
És akkor még nem is beszéltünk Nagyurunkról, aki ezekkel a nőkkel szemben úgy néz ki és úgy is viselkedik, mint egy szavlejárt kandisznó a Mészáros nevén üzemelő mangalicatelepen.
Egyértelmű a nők intellektuális fölénye, nyilvánvaló az igazuk, pedig még csak a törvényhozás egy szűk szeletéről esett szó.



Orbán Viktorra csúnyákat mondtak és lefütyülték.
Érdekes volt látni az utcai harcost, aki általában nagy pofával macsóskodik, de a parlamenti patkóban teletrottyantotta a kevlárgatyát.

Jellemző jelenet volt az is, mikor testőrei berontottak a padsorok közé, megvédeni ezt a szerencsétlent, akkor, amikor senki nem bántotta, sőt, még erre utaló magatartást se tanúsított.
Hogy a testőrök jelenléte törvénysértő volt?

Ez lenne a legkisebb a törvénysértések és a törvények kijátszásának hosszú sorában - egyel több, vagy kevesebb - mit számít?
Vazallusai persze most mosdatják, hőscincér jellegét hangsúlyozva,  de aki látta, nem felejti zavarodott ábrázatát, műmosolyát.
Remélhetőleg ezzel nem fullad ki a nők harci kedve, mert mostani viselkedésük és fellépésük legalább annyira rokonszenves, mint amennyire ellenszenves volt a sok életidegen emancipunci hisztériája bánatos muffja húsz évre visszamenő védelmében.
Ezzel tud egy férfi azonosulni, kivéve a gyevi bírót, aki láthatólag nehezen dolgozta fel, hogy egy nő szembeszegül az akaratával, és még csak pofánverni sem lehet, igaz, ezzel megtakarítva egy kecskeméti kiruccanás költségét...



Kellenek a nők a közéletbe, okos és felvilágosult lányok, asszonyok, nem olyanok, mint a nemzet durva anyja, hanem olyanok, mint akik mostanság kézbe vették a dolgok irányítását.
És kellene egy női miniszterelnök, aki mellé odaállnának a pártok, bízva a női kompromisszum-képességben és empátiában.
Ezeket a zárvány-jellegű büdöstalpúakat meg el kell zavarni.



Minél előbb, annál jobb...
Szerintem.




:O)))

29 megjegyzés:

Villon írta...

Pupu, ez az iras egy ekszer a koronadon. Mas csak levelenkent kapja a borostyant...

góbé írta...


Nem csak érdekes, de jogos is a felvetésed... Igyekszem erőt venni magamon és elismerni, ha rögtön nem is, de kisvártatva talán rájöttek arra a bizonyos " ne egymást fikázzuk, inkább vállt a vállnak a diktátor és csürhéje ellen..." alapvetésre.
Azt azért megkérdezném tőlük, ugyan mééér nem 8-10 hónappal korábban jött a megvilágosodásuk, s persze azt is, hogy vajh' meddig fog ez kitartani...
Szebb lett volna addig be nem ülni a parlamentbe, ameddig a választási csalások ki nem vizsgálódnak, nemkülönben az esküdözéskor, mikoris a nemkivánatos újságirókat az országházból, a népet meg a Kossuth térről tiltották ki. Akkor kinn, a néphez csatlakozva, na abban lett volna vitamin!
Mily furcsa, ill. nem is... Végre ! Talán először ! Az Ország Házában szétszivatták g.orbánt és szutykait, mire a NÉP is rendesen megindult végre. Feltételezik, reméljük, hogy talán 8 év után először a mi oldalunkra állnak. Csak tudjanak élni ezzel a bizalommal.

Attila írta...

Üdv!

Csak az a gond, hogy a renegát Volner "úr" máris ráküldené a betiltott Betyársereget a tüntetőkre. A Fidesz pedig kiküldi a közéjük a fizetett provokátorait, ha eddig még nem tette volna. Meglesz az ok, akár a rendkívüli állapot bevezetésére is. Itt már tényleg csak százezres tömegek tudnak eredményt elérni.

Attila

1970 írta...

Kedves Pupu!

A nők valóban jót tennének az elférfiasodott politikus szakmának, bár ahogy Novák Katica kotkodácsolásait nézem:(
Egyébként a dolog fordítva is igaz: az elnőiesedett pedagógus szakmának is nagyon jót tennének a férfiak. Sajnos volt alkalmam megismerni egyes kolléganők ún. "empátiáját", főleg a rájuk bízott gyermekek tekintetében:(. (Nem igaz, hogy a nők empatikusabbak; ez nem nő/férfi kérdés!)

Kedves Attila!

Teljesen igazad van!

KZs írta...

Meglehetősen szomorú, hogy egy olyan esetnél szakadt el a cérna, ami valóban „azemberek” érdekében történt.. szépen mutatja, hogy milyen kevesen képesek a saját érdekeik felismerésére is, nem hogy a közérdekről vagy a való világról bármi képük lenne.. Persze ez nem hungaricum, itt van mindjárt példának a brexit..
Különös kép alakult ki mára az emberek fejében: a dolgok lesznek, csak úgy teremnek a semmiből, ha van pénz, van minden :) A pénz meg csak úgy nő valahol, és valakik valamilyen szempont szerint osztogatják :) Hogy a dolgok munkatermékek? Dolgozni? Juj, az valami nagyon alantas dolog! Hogy kötelesség? Az szintén, nekem jogaim vannak!
Hogy a jog egy olyan kölcsönösen vállalt kötelesség mely külső erővel – alias állam- egyezményesen kikényszeríthető? Tegye fel a kezét aki tudta!
Hogy pénz akkor kerül a rendszerbe, ha valaki olyan munkaterméket állított elő, mely áruként értékesült, csak nem kapta meg érte a csereértékét, hanem csak egy forgatható elismervényt -alias adóslevelet, alias váltót- kapott?
Hogy a „rabszolgatörvény” nem a multikat védi? Honan tudná, aki életében nem dolgozott?
Hogy a „rabszolgatörvény” lehetővé teszi, hogy a túlmunkáért úgy fizethessen több pénzt a munkáltató, hogy nem kell kalkuláljon tetemes büntetéssel? Honan tudná, aki még csak nem is hallott munkaszervezésről, cégvezetésről?
Hogy nem a „rabszolgatörvény” hanem a hitel tesz rabszolgává? Honnan tudná, aki életében nem gondolkodott?
-A minap odajött hozzám a boltban egy igen jól szituált fiatal nő, megjelenéséből, beszédéből, intonációjából következtetve iskolát is járt, közel hajolt hozzám és alapjában véve kedvesen azt mondta:
Csak szeretném felhívni a figyelmét, hogy lejárt szavatosságú terméket találtam a polcon..
Ajaj! Mit? kérdeztem, nagyon restellve a dolgot..
A kezében lévő zacskóra mutatott, melynek tartalma tengeri só volt :)
De kapom én ezt szinte naponta, hol sóra, hol cukorra, hol ecetre, hol rizsre, hol mézre, hol..
Aztán este meg mennek tüntetni :)
Nekem erről a felzúdulásról az a vicc jutott eszembe, amikor egy vetélkedőn szőkenő – aki ugye lehet férfi is!- azt a kérdést kapja, hogy mennyi 2x2?
-3 vágja rá a választ a kérdezett
-Sajnos, nem jó válasz, Ön kiesett, mondja a játékvezető.
-Még egy esélyt, még egy esélyt! Zúg a közönség..
-Na jó, mondja a játékvezető, akkor mennyi is?
-5! mondja büszkén Szőkenő..
-Sajnos.. kezdi a játékvezető, de a közönség már zúg: Mégy egy esélyt, még egy esélyt..!!!
-Legyen, sóhajt a játékvezető, nos?
-4 Jön a harmadik válasz.
A játékvezető még meg sem szólal, a tömeg már zúg: Még egy esélyt, még egy esélyt!! :)
Minek?
LOL :))

Attila írta...

KZs!

Úgy tűnik még életedben nem túlóráztál egy percet sem! A "zemberek" érdekében? Ne viccelj már! A 400 túlóra átlagosan 33 óra pluszt jelent havonta. A munkáltatótól függ hogy rendeli el. Hétköznapra vagy hétvégére. Mindenképpen a család sínyli meg, a regenerációról nem is beszélve! A munkavállalók többsége időkeretben túlórázik, ez jelenleg egy év. Most három! Hogy értsd: a túlóráért járó munkabért ráér 3 év alatt kifizetni. Ez lenne a munkavállaló érdeke? Nem hinném!
Mi van, ha megszűnik vagy becsődöl a cég. Ez esetben először az államot és a hitelezőket fizetik ki, ha marad valami pénzmag, akkor azt kifizethetik a dolgozóknak. Itt elsőbbséget élvez a normál munkabér, nem a túlóra. Példának a Malévet munkavállalóit hoznám fel, akik vagy 5 éve várnak a pénzükre. Szóval át kéne gondolni ezt az egészet!
Hiányzik az az 5-600 ezer munkavállaló, akik a Lajtán túl kerestek maguknak munkahelyet. Ezt próbálják enyhíteni. Jelzem, már vagy 50000 ukrán vendégmunkás dolgozik nálunk.

Attila

Geza írta...

Az marha szeep, hogy a csupaan a kepviseloi juttataasok felveetelere keepes ellenzeekiek most megvilagosodtak, de azeert egy enyhe tulzaasnak tartom az egesz ugyet eltolni az igazhitu noek iraanyaaba.

talalom írta...

Alapálláom:férfibarát feminista.
Góbé! Következetlen vagy! Ha a képviselők nem mennek be a parlamentbe, nem is tudnánk erről az aljas dologról.Ketteske drága!Értesz Te egyáltalán egyetlen szót is az itt folyó diskurzusból?
Ma a legnagyobb munkáltató az állam: hivatalnokok,orvosok,tanárok,rendőrök,tűzoltók, MÁV vasutasok, MVM dolgozók,közmunkások -legalább 2 millió a négyből. Plusz a kb 700 ezer túlélésre vállalkozó mikrocég, ahol már régen bevett a 10-2 órás műszak - Kollektív szerződés sem létezik.
Konkrétan a multiknál nem dolgoznak 300-350 ezernél többen. Sztrájk-potenciáljuk is a közalkalmazottaknak van: vasutasnak, tanárnak, orvosnak, buszsofőrnek. (Tényleg, hol vannak a gördülő sztrájkok????) Elsősorban őket akarja cselédsorba kényszeríteni ez az Ovi-udvartartás - kormánynak nem nevezném.
Nőkről: az egyetlen férfi kitételt Kéthly Annára mondták a vitéz nagybányai parlamentjében. A felsorolást kiegészíteném Dávid Ibolyával, Lendvai Ildikóval, Pusztai Erzsébettel, Dobrev Klárával. A valaha fiatal, valaha demokraták szövetségéből 92-94 táján kiirtották a tökös politikusokat,a nőket is. Maradtak a habkontyos matrónák(mint az a Márta nevű,aki olyan hevesen bólogatott idolja minden szavára, hogy csak úgy rezgett a frizura-építmény.

talalom írta...

Az utánpótlás is látszik: Szabó Tímea, Kunhalmi Ágnes, sőt: Szél Bernadett

Attila írta...

Kedves találom!

Habkonty. Ez piszok jó! :-)))))))

Megjegyzés: ide is mozgósítva van a sötétség.

Villon írta...


"A Parlamentben is vannak illendőségi szabályok, amelyeket be kellene tartani. "
Kedves hozzaszolo egyetertek, ha ez minden felre vonatkozna. Vagy ugy gondolod, hogy durung arrogans sz@arhazi magatartast amit pl Kover durung elvtars eload intelligenciaval lehet ellensulyozni?

KZs írta...

Kedves Attila! Harminc éve heti 6 nap napi 12-13 órát dolgozom -utána némi második műszak, ennyi munkához muszáj normálisan étkezni, úgyhogy minden este főzés :) A család köszönet jól van,a regenerálódással sincs baj, elmúltam hatvan, de úgy negyven óta nem változott szinte semmi :)noch da zu nincs túlóra pótlék, és szabadnap megváltás sem dupla bérért..Van időm olvasni, versenyszerűen bridzselek, játszom/tanulok az unokákkal.. szóval nehéz lenne nekem megmagyarázni, hogy napi 9,5 óra munka nem bírható 5 napon át.. mert ennyi a 400 óra /év..
Ahol meg nem kapja meg az ember a bérét, ott nem marad, majd tönkre mennek azok a cégek, akiknek nem fontos a csapat.. hulljon csak a férgese, és maradjanak a tisztességesek talpon!
Rothschildnak tulajdonítanak egy mondást: vegyétek el mindenemet, csak az embereimet hagyjátok meg, és egy év múlva ott fogok tartani, mint ma :)
A munkaszervezés meg nem egyszerű dolog ám, és heti 8 órát ki akarna dolgozni? de heti +8 órát sokan.. és napi 4,5 óra munkából ki él meg? és hol az a kétszer annyi ember, aki ért is valamihez és dolgozna is?
Mert jogásszal, marketingessel, kommunkiációssal, pénzügyessel, szociológussal és pszichológussal meg politikussal meg biztonsági őrrel ugyan Dunát lehet rekeszteni, de villanyszerelő vagy egy rendes kőműves, fizika vagy matematika tanár az nincs :))
A bérnek meg a kéviselői juttatásokkal szemben van egy kis baja: nem szavazás kérdése..
Ha csak 1 tonna búzát termelünk, sajnos nem tudunk elosztani 1 tonna 1 dekát sem :))))
Így aztán ugyan emelkednek a bérek, de azt veszed észre, hogy kevesebb kiló kenyeret ér..Ugyanis a bér a tőkés gazdaságban termelési költség, ha nő bér, drágul a termék..
De ne aggódjatok pár év és sok-sok ember munkáját veszik át gépek és programok :)
Aztán vehetjük elő a régi plakátot: Munkát- kenyeret! :))
Szóval inkább a tanárok megbecsülésséért és a hitel ellen menjetek tüntetni :)
Persze nem muszáj ám rám hallgatni, végső soron én csak egy túlképzett közgazda vagyok :)

talalom írta...

KZS! El vagy tévedve. NEM 400 órai munkáról, hanem TÚLMUNKÁRÓL VAN SZÓ!!! Az évi rendes 42óra/hét (kb 2000 óra) munkán kívül.
Pupu! Micsoda látnok! A tüntetés fő szónokai: Kunhalmi Ágnes, Szél Bernadett és Vadai Ágnes! (Na jó, Hadházyt lányosítjukDDD).

PuPu írta...

Szolgálati közlemény!
Névtelen/Ketteske kérésére töröltem kommentjeit, meg a kapcsolódó hozzászólásokat is!
PuPu
:O)))

kekec írta...

Pupu. csak egy adalék:
https://magyarnarancs.hu/nagytotal/kunhalmi-vadai-szabo-timea-es-szel-bernadett-vezetesevel-vonult-a-tomeg-115876

Attila írta...

Kedves KZs!

Nem is tudom hol kezdjem. Meglepett a munkahelyi 9,5 óra munka és akkor most ott tartunk, hogy robot látástól mikulásig vagy napi 3*8 óra? Európa boldogabbik felében a munkaórák számának csökkentése, vagy a 4 napos munkahét van műsoron.
Gondolom képzettséged fogva irodában, íróasztalnál dolgozol. Tudom a szellemi munka is megerőltető, volt benne részem. Távközlési mérnök vagyok, de valahogy elfajzottam, mert mindig is kedveltem a fizikai munkát. Már gimnazista koromban a nyári szünetben 1 hónapot dolgoztam acélöntődében ívkemence mellett. Ott nem volt lazsálás. a kemence magától nem telt meg. A csapolásnál mindig elbűvölt a szikrázó acél látványa. A mai napig kedvelem a fizikai munkát. Szóval más jellegű a szellemi és a fizikai munka közötti fáradtság.
Régebben sokat túlóráztam, nekem is jól jött a plusz pénz, ez azonban nem volt rendszeres. Mindig megkérdezték tőlem, hogy vállalom-e. Ritkán mondtam nemet. És most jön a lényeg!
A legközelebbi fizetésnél kifizették a plusz munkát! Néha előfordult egy havi csúszás.
DE!
NEM VOLT OLYAN, HOGY ESETLEG 3 ÉV MÚLVA!
Hiányolom a reagálásodat a többi felvetésemre. Cégmegszűnés, csőd.
Erről mi a véleményed?

Attila

U.i. Attól tartok, ha ez be lesz vezetve újabb munkaerő kivándorlás fog megindulni, köszönhetően a fidesz "gazdaságpolitikájának".

góbé írta...


Kedves Talalom!

Nem igazán kenyerem a személyeskedés - bár rendkivül indokolt esetben akár szükséges is lehet, jegyzem ez most nem olyan, viszont: Tartok tőle nem kellő figyelmet tanusitottál, avagy én voltam a korábbi hsz.-ekben félreérthető, minek okán efféle következetlenséget állapitasz meg esetemben.
"...Szebb lett volna addig be nem ülni a parlamentbe, ameddig a választási csalások ki nem vizsgálódnak..." jegyeztem. Tehát ADDIG !!!
Aztán: Érdekes, a Hadházi meg tudta tenni hogy nem esküdözik együtt afféle farkasflóri-, meg wittnermariska-féle köztörvényes bünözőkkel, ráér erre majd később.
Ennek okán irtam:"...nemkülönben - mármint nem bemenni - az esküdözéskor, mikoris a nemkivánatos újságirókat az országházból, a népet meg a Kossuth térről tiltották ki. Akkor kinn, a néphez csatlakozva, na abban lett volna vitamin!..."

Teljes bojkottot itt a blogon emlékezetem szerint a Bartuson kivül senki nem követelt, én sem ! Olyantat igen, hogy a bejutott pártjaink hagyjanak benn a parlamentban egy-egy Szanyi-, Gőgös-, (és mostmár) Tordaibence tipusú képviselőt, a többi meg foglalkozzon a választókkal, a néppel. Épitkezzen !

De ami dühit, ami a legfontosabb: Erre a triviális dologra, amelyről már évek óta itt is beszélünk kesergünk, hogy orbán az ellenfél, mi a túróért nem jöttek rá 8-10 hónapja !!! Esély lett volna hogy ne itt tartsunk.




1970 írta...

Kedves talalom!

Azért Lendvai Ildikót nem említeném együtt az ostoba és korlátolt Dávid Ibolyával, meg a pöffeszkedő, fölényes Pusztai Erzsébettel. Dávid I. meg is fizette az árát annak, hogy szóba állt a maffiával, sőt együtt is működött velük (egy másodpercig sem sajnálom, megérdemelte, mint mindenki, aki egyetlen másodpercig is támogatta/segítette/pénzelte ezeket).
Pusztai E. kioktató stílusa, fölényes modora már '90 és '94 között kiverte nálam a biztosítékot.
Lendvai I. egy értelmes nő, bár szerintem Kósáné K. Magdától még ő is fényévekre van. Nincs különbség e téren nők és férfiak között: az értelmeseket, akik gondolkodni is merészelnek, partvonalra szorították.

Őrjöngő Zsebdiktátor írta...

KZS ! Ezek szerint Te vagy a munka hőse, de inkább csak egy jó nagy marha ...Ezek a tüntetések pontosan 7 évet késtek, na mindegy !!Majd januártól rájön a sok 90-100 nettóért robotoló fidióta a lényegre....A női politikusoknak is a választáskor kellett volna összefogni....persze jobb későn , mint soha!!

góbé írta...


Egy off ! ( ...vagy talán mégsem az ?!?...)

Eljutott hozzám egy felhivás, ami már nem fohász. Felpörögtek az események, ebből még egy nemes felemelkedés is lehet, de akár erdogáni terror, bosszú!

Tehát igy szól:

"...mindemellett az MTVA székházban élőzésben látható, biztonsági őr fedésben tevékenykedő köztörvényes bűnözőket aki tudja azonosítsa be, nevesítse!

Létre kell hozni egy szégyenfalat az interneten, a csuti geci által elérhetetlen szerveren, és ott közszemlére tenni névvel, címmel a szekértolóit és csicskáit. Aztán el kell menni meglátogatni ezeket !! Érdeklődni hogy elkötelezettségből, avagy pénzért sértenek törvényt
és tettleg, fizikálisan akadályoznak meg országgyülési képviselőket, törvény által megfogalmazott és biztositott jogaik gyakorlásában.

Hiszen az ilyen mocskos a maffiában, a bűnozői világban csak "katonának" nevezett talpas férgek azok, akik a csutit védik.
Amint ezeket kihúzzuk alóla, abban a pillanatban vége van!

Ne feledje senki, egy rakat büntetett előéletü egyed tevékenykedik a személy és vagyonvédelem területén, akiket korábbi büncselekményeik elévülése miatt mentesitettek, igy erkölcsi bizonyitványt is kaphattak annak ellenére hogy a vér nem válik vizzé...bármikor bármire kaphatók...

A készenléti rendőrségnél "dolgozó" és további, a tüntetéseket biztositó beosztotti állományt is tájékoztatni kell arról, hogy ha és amennyiben törvénysértő parancsot kapnak, azt minimum irásos formában kell kérniük, de leginkább meg kell tagadniuk. Praktikus ezt tömegesen megtenniük, különösen ha méltányolhatónak tartják a tömeg, a nép követeléseit...

Amennyiben van köztük olyan, aki nem hithű csutiseggevége, az azonnali hatállyal kezdjen el bomlasztani, segítsen a népnek nevesítve megtalálni a köztük lévő hithű fideszállatokat, azokat az mtv székház beliejhez hasonlóan nevesíteni, mint a magyar nép ellenségeit, és közszemlére tenni! ..." Ennyi.

Nem egy agyoncizellált, selyemkesztyüs dolgozat, de még mindig finom és kedveskedő ahhoz képest ami most az MTVA-nál folyik.
Derék rendőreink nem intézkednek egy tizenvalahány órája folyó hivatalos személy elleni erőszak-sorozat ügyében, de rögvest nekilátnak érvényt szerezni egy kerületi jegyző birtokvédelmi határozatának, melyről egy 1/2 km-es jogászhallgató is tudja hogy törvénysértő !!!

Úristen!... hol tartunk, amikor egy biztonsági őr a zemtévéánál, hivatalos személynek képzeli magát - elhangzott az egyik hajnali videoban...(Jegyzem, e logika alapján a kocsmai kidobócsávó is hiv. személy..) azt viszont lexarja hogy az OGY képviselő viszont tényleg hivatalos személy.
Milyen képzést kaptak ezek ???...rossz belegondolni...

Már akkor elkövették a hiv.szem elleni erőszakot az őrök, akikor útjukat állták! A helyes, törvényes és egyetlen lehetőségük az lett volna hogy felkisérik a képviselőket az általuk keresett személyhez...A lökdösésekről, a földre vitelről nem is beszélve. Az már minősitett eset.
Azt senki ne gondolja, hogy ezek - a biztonsági szolgálat, - saját kútfőből meritve voltak ilyen kemények. A háttérben folyamatos egyeztetés zajlott a főnökeikkel, azoknak meg o1G-vel meg a sleppjével, különben nem vállalták volna be ilyen törvénysérő durvulást !

Ha meg bevállalták, ott a helyük a nerrr (brrr) dicsőségtábláján, az "akikre a nemmzetth kotonszökevénye büszke" aláirással.

1970 írta...

"Aztán: Érdekes, a Hadházi meg tudta tenni hogy nem esküdözik együtt afféle farkasflóri-, meg wittnermariska-féle köztörvényes bünözőkkel, ráér erre majd később."

Kedves góbé!

Csak egy kiegészítés: Tudomásom szerint wittnermariska már nem parlamenti képviselő. Az, hogy köztörvényes bűnöző (és azért is volt elítélve '56 után) nem vitakérdés.

neveletlen írta...

Érdekes felmérés, lehet, hogy generáció váltás is lóg a levegőben?
Bár a vizsgált körben is magasan vezet a Fidesz, de előnyük relatíve kisebb.

https://index.hu/belfold/2018/12/19/median_fidesz_a_legnepszerubb_a_fiatalok_koreben_a_momentumnak_legfiatalabb_a_tabora/

nemóvatos írta...

Bocsi, de mintha (talán a moderálás miatt) góbé 2018. december 17. 19:23 bejegyzésében abramovicsi szöveget csempészett volna be.
Egy jelenleg még amatőr és formálódó ellenzéki együttműködés használatában, ezek az eszközök inkább lennének kontra produktívak. Pláne egy profi hatalmi propaganda gépezet kereszttüzében.
Az ellenzék agytrösztje (kell, hogy legyen ilyenje) számára sokkal inkább javasolnék egy vitatható módon vagyonosodott, jó szervező, biztonságiparban járatos, bankári-nagyvállalkozói személyes jó kapcsolattal rendelkező, a vagyonát a családjánál hosszú távon is biztonságban tudni akaró, a karrierjét mélyen kezdő, 70 év körüli személyt megtalálni és "elsétálással" (ha akarja: sarzsival) kecsegtetve megnyerni az ország javára szolgáló történelmi cselekedetre.
Higgyétek el, megérné azt a néhány milliárdot, az eddig vesztett ezermilliárdokhoz képest valamint a még ránk váró anyagi és morális veszteség megspórolásával szemben.

góbé írta...

Nemó ! Grat.

Tőled mindenképpen elvártam a felismerést. Irtam is Abrának:"Jegyzem, szerintem még igy is azonnal rád ismernek, ami viszont nem baj..."

Anno kaptam privátba egy felvetést. Az ötletet, miszerint egyfajta "akár bünözői múlttal rendelkező személyek szolgáltatnak ma igazságot - arcképcsarnok" létrehozását a neten, remeknek találtam és a dolgozat szövegezéséből némileg gyököt vonva közzétettem, akinek meglódul a fantáziája adja tovább megfontolásból...

Te ott tévedsz, hogy úgy gondolod, az ellenzéki pártoknak, képviselőinknek kellene tartalommal megtölteni azt a bizonyos arcképcsarnokot vagy dicsőségtáblát. Dehogy ! Egymáson kivül ugyan kit ismerhetnek, főleg a plebszből...! - Kivétel persze a Nyakó !!

Aki kompetens ebben témában a magyar ember, aki nap mint nap találkozik az egyre arrogánsabb és türhetetlenebb viszéléseivel ennek a fajtának.
Nem igazán nyugtat meg és nem tölt el örömmel hogy már nem is olyan lassan koordináltan, és közvetve, de akár közvetlenül is a kormány/fidesz által irányitottan követhetnek el durva jogsértéseket, központilag garantálva egyuttal az érinthetetlenségüket.

Régen még csak csinos fiatal lányokat vetkőztettek le a szupermarketek "ellenőrző" helyiségeiben, ruházatátvizsgálásra való hivatkozással.
Aztán már "Szőke" Feri (emberölésért volt elitélve) és barátai éreztek visszatarthatatlan kényszert a jogállam megvédésére - persze önként, senki által fel-nem kérve (!?!..jajjj ) a fidesz-székháznál.
Nemkülönben hasonló indittatásból, a demokrácia védelmében szaratták be Nyakót a választási irodánál, meg vertek meg ligetvédőket, egy-két csontot is törve, miközben eligazitást tartottak derék rendőreinknek mihez is kell tartani magukat.

Viszont mára új fejezet nyilt. Ma már felbiztatva, feljogositva, - és főleg biztonságban - érzik magukat hogy hivatalos személyekkel kormalkodjanak. Pintér és sleppje meg bohócot csinál, mint a csikket megtapossa a RENDŐRSÉGET azzal hogy nem engedi őket intézkedni, pedig hivalból kellene, különben ők követnek el büncselekményt !! Helyette látványosan elkulloghatnak !!!

Ugyan hol volt ott - MTVA - támadás, hol volt veszélyeztetve a személy és vagyonbiztonság. Ismételten mondom, már akkor szabályt szegtek, amikor a hivatalos személynek minősülő képviselőnek útját állták egy közintézményben.

Rendes helyen a biztosági vezető felsétál az ogy. képviselővel, és azt mondja a felelős szerkesztőnek: no csávókám /elvtárs ! Itt van egy országgyülési képviselő, téged keres. Beszélj vele, ha akarod küldd el és zavard el te(!!) mert erre nekem nincs se felhatalmazásom, se jogosultságom, viszont szeretek jókedvüen a tükörbe nézni és nyugodtan aludni.

Kapjuk - vagy - kapjatok már a fejetekhez! Hát nem ordit, ha a hatalomnak úgy tetszik paprikajancsit csinálva a rendőrségből, kiheréve őket, magánsereggel tiporja épp most a jogot...feketeingesek?... SA ?!...SS ?!?...

Végül: amit javallottál szintén egy jó recept. Sokáig azt hittem Simicskával ezt le lehet boltolni, de vagy az ellenzék volt mafla, vagy Simicska is egy gecsi. Remélem "nagyjaink" fejében is zümmögnek a darazsak, végre talán tényleg akarnak valamit és nem hagyják hogy egy pukli-féle az élükre állva elrohaszta azt, ami talán beindult.

Lóduljanek meg a fantáziák, kellenek a jó receptek.


góbé írta...


Namég-egy, talán nem off... Hála a 168 órának, újra van mit nézni a hirtévében:

https://168ora.hu/itthon/a-magyar-dolgozokat-ne-hasonlitson-mar-koalakhoz-hatalmas-show-t-produkalt-jakab-peter-a-hir-tv-ben-160961

Frenetikus !

1970 írta...

Kedves neveletlen!

Láttad a napokban az ATV Egyenes Beszéd c. műsorában FGyA-t?
Érdemes megnézni utólag (sőt: lehalkítva, csak a nonverbális jelzéseit figyelve is), és elgondolkodni ennek a "generációváltásnak" a jellegén.
Egy komplett kisgömböcöt láthattunk, második kiadásban:(
Sajnálom a hazámat, ha újra ez vár rá!

andrikó írta...

góbé,
Hű, de sok mindenben értek egyet Veled:

Mindenkit név szerint kell nem megszégyeníteni, hanem a nyilvánosságra bízni megítélésüket. Pl. a Varjú L. incidens képét kimerevítve mindegyik látható pribékre (pardon, "biztonsági őrre") mutató nyilakkal a neveiket kiírni. Pl. a football huligánoknak garázdaságát bíróságon is nyilvánosan bemutatható bizonyítékai nem képezhetik a személyiségi jogok védelme alatt álló adatokat.

Én tovább is mennék. A választókörzetek által megválasztott helyi képviselők felelősséggel tartoznak (legalább az őket közvetlenül megválasztó szavazók felé). Ezért a nevük, választókörzetük neve és parlamenti szavazatuk nyilvános adatok. Miért ne lehetne nyilvánosságra hozni ezeket úgy, hogy a szavazók közvetlenül kérdőre vonhatnák a fideszes képviselőket, kinek a nevében szavazta meg a rabszolgatörvényt.

(egyébként a momentum arroganciája megjelenése óta engem is a néhai Fideszre emlékeztet)


góbé írta...


Egy kis adalék a dec.20. 10.43.-as bejegyzéshez Hogy durva, az nem kifejezés...

https://24.hu/belfold/2018/12/21/csepel-hajlektalanok-biztonsagi-szolgalat/

nemóvatos írta...

Góbé és andrikó!
A biztonság őrök így is sz@.ban vannak, a nagymellényű és szerencsétlen főnökükkel (mint szervezővel és irányítóval) együtt, aki nem volt képes úgy eljárni, ahogy Góbé ecsetelte (feltételezve egy "rendes helyet").
És bár Péterfalvi a személyiségi jogaik védelmére kelt legfeljebb a 2-8 év középértéke alatt kapják majd a kiszabatot.
Egyébként: "valaki" az erőszak szervek két ága (állami vs. polgári) felett egyensúlyozik (halászik a kézben tartott zavarosban) és hol az egyikkel, hol a másikkal, hol meg mindkettővel fegyelmez. Ha kell e körön belül is a résztvevőket, de a kiszámíthatatlanságot tudatosan fenntartó virtuózként.
A MTVA székházban ezt a rendezést láthattuk amatőrökkel, balekokkal, félprofikkal. Várhatóan bírósági második felvonással.
Jó pénzért, nyugodt biztos öregkorért talán rendezne nyilt, országos bemutatót is profikkal, profiknak (ha lenne potens kereslet).