2024. május 11., szombat

MENNYEI BIRODALOM, POKOLI KILÁTÁSOK



Hát ez az!
Már a dédnagymama is sejtette, hogy egyszer eljön ez a perc, és lám, megérkezett a sárga veszedelem!
Hogy mitől veszedelem, az nem egészen világos, de ők is benne vannak a világ népességének azon részében, akik sunyi módon le akarják váltani saját profithajhászásukkal az amerikaiak profithajhászását, megkárosítva ezzel a Világ Jótevőjét,az Amerikai Egyesült Államokat.
Undorító elképzelés.
Habár ha mindenkiről lesesne a gatya, cipő, miegyéb, amit Kínában gyártottak, ott állna az ország mezitláb, puci seggel a Hősök terén, és nem tudna rendesen még tüntetni sem a méltánytalanság ellen, hiszen ha a világító mobil lengetésének szép hagyományához akarna igazodni, hiányozna hozzá az eszköz.
Persze gyertyát is lehetne lengetni, de azt hamar elfújja a szél és ha elfogy, nem lehet újratölteni.
De azért itt még nem tartunk - hál' istennek -, igy hagyományosan okos és pragmatikus mainstream értelmiségünk színe-virága boldogan verheti a nyálát, hogy nekünk nem kell Kína, Ugocsa non coronat!
Nem kell a Fudan egyetem, tervezgessék csak magukban az állandó Hold-bázisukat a majmok - mi tudjuk,hogy sajtból van a Hold!
Nem kell kínai vasút, nem kell akkumulátorgyár, nem kell elektromos autó, semmi nem kell, ami ellenkezik Uncle Sam érdekeivel.
Mely érdekek amúgy nemigen esnek egybe sem a kínaiak, sem a mi érdekeinkkel, de sebaj - így mulat egy magyar úr! 
Ettől persze a világ még halad valamerre, mi meg a hülyeség újabb és újabb csúcsaira hágunk, verjük a mellünket két féltéglával, hogy mindenki ostoba, csak mi vagyunk gőzmozdony...


Borzalmas nagy eszünkkel nemigen akarjuk észrevenni, hogy a fehér ember kizárólagos uralmának vége, a nyolcmilliárd ember túlnyomó többsége már ma is Ázsiában és Afrikában lakik, hogy a világ ötven éven belül átalakul, még az egyes államokon belül is.
Amerikában többségbe kerül a spanyolajkú lakosság, nálunk a cigányság lesz olyan lélekszámú, hogy ha nem vagy tesó, akkor neked vagy az unokádnak lesz kisebbségi öbkormányzatod - hát úgy szervezd és szabályozd az ügyet!.
A fejlődés motorja pedig nem a kaukázusi faj - gyengébbek kedvéért a fehér ember - lesz, de az csak neked furcsa, a kínaiaknak a maguk öt-hatezer éves kulturájával nem annyira.
Mert jó, ha tudod, hogy őseink még nyereg alatt puhították az asszonyokat, mikor a kínaiak már feltaláltak puskaport, papírt, ezt-azt.
És akkor még Indiáról nem is beszéltünk, akik már ma is programozói nagyhatalom, és csak idő kérdése, hogy a mennyiség mikor csap át minőségbe, ahogy a klasszikusok, Marksz, Engelsz és Leninsz tanították.
Persze addigra meg fognak változni a termelési és elosztási viszonyok is, hiszen minden ellenkező híresztelés dacára nem tartható örökké, hogy a javak nyolcvan százaléka az emberek öt százalékának tulajdonában legyen, - és az angolszász parlamentarizmus sem örök.
Valaki egyszer azt mondta, hogy az első embert, aki lekerített egy darab földet és azt mondta rá, hogy ez az enyém, agyon kellett volna verni.
Elmulasztotta az emberiség, ki tudja, nem akarja-e a hibát kijavítani...

Össze akarunk balhézni a világ vezető atomhatalmával, a világ legfejlődőképesebb gazdasági hatalmával, és közben XIX. századi elméletekkel meg szemforgatással hülyítjük magumkat.
Ujgurozunk és sopánkodunk, hogy van egy kilencmilliós népcsoport a másfélmilliárdos országban, akik főállásban muszlimok és mindenkit ki akarnak irtani, aki nem Allah hitén van.
Diktatúrázunk Putyinnal kapcsolatban, miközben a pénz diktatúrájánál nincs borzasztóbb, és melynek hű szolgája, a francia elnök, akinek semmivel sincs kevesebb jogosít/ványa, mint Putyinnak, éppen a III. Világháború kirobbantásán fáradozik.
Sápítozunk a demokráciáról, miközben az amerikai elnök a világ legdemokratikusabb kínzókamráit tartja fenn Quantanamón, mely éppen olyan katonai bázis Kubában, mint amilyen Szevasztopol volt az ukrán uralom alatt álló  Krimben - érdekes lenne, ha a kubai kormány felmondaná a bérleti szerződést és új bérlő is akadna azonnal: a  kínai flotta például.
Miközben az ostoba  német hadügyminiszter és a sunyi Scholz visszamenőleg meg akarja nyerni a II. Világháborút, csak még nem tudták eldönteni, hogy akkor most übermenschek legyenek vagy besz@rjanak.
Közben mi igaz könnyeket ejtünk Tibetért, de a negyvenhatmillió kurdnak nincs hazája, a palesztinok, akik egyébként ugyanolyan  arabok, mint a többiek arrafelé, menekülttáborokban élnek, ország nélkül nyolcvan éve.
Nem az USA csicskásai, ők  más elbírálás alá esnek.

Valószínűleg - miután muszkavezető már voltam, most sárgaimádó is leszek azok szemében, akiknél már az is csoda, hogy a kanállal megtalálják a szájukat, de én örülök egy kölcsönös előnyökön nyugvó jó kapcsolatnak a világ feltörekvő legerősebb gazdasági hatalmával, és ahogy megértettem Hongkongot és Makaót, úgy Tajvan ügyében is a kínai álláspontot tartom perdöntőnek.
Semmi nem indokolja, hogy az angolszászoknak legyen egy nekik kiszolgáltatott lakossággal bíró támaszpontjuk arrafelé.
Mikor beléptünk a NATO-ba, megjövendöltem a vereségét, és hívják akárhogy,- akár ASEAN-nak is - az USA-t, az idő eljárt felette, hosszú távon az általa favorizált modell fenntarthatatlan - társadalmilag, geopolitikailag, katonailag egyaránt.

A mi saját tragédiánk és valószínűleg a Jóistenke büntetése viselt dolgainkért, hogy a világpolitikai helyzetet nálunk egy punnyadt maffiozó. aki leginkább a filmből Clemenzára emlékeztet látja világosan, és a sok nagyeszű, vájtagyú értelmiségi zabálja a hülyeséget, kétpofára.
Ettől persze Nagyurunk még egy elkergetendő tolvaj szarka marad.
Kína pragmatikus, nem kér a kereskedelemért cserébe politikailag semmit, csak kereskedelmet akar.
Na nem velünk, hiszen nagyságrendileg hozzánk képest a bolha pöcsén a pattanás maga a Himalája, de Európa már megér néhány jüant.
Át kellene ezt szépen, nyugodtan gondolni, és talán akkor megmaradhatna a jó viszony ezzel a másfél milliárdos nagy országgal akkor is, ha a sors valamilyentréfája folytán a maffia uralma megbukik.


Míg élünk - remélünk...

:O)))

33 megjegyzés:

Tamás írta...

Ezek a mi demokratáink keményen küzdenek, de balszerencséjükre túl sokan vannak. Ennyi üres hely nem lesz a Szabadság térről felszálló utolsó helikopteren..

Nyista írta...

Pupu! Csak, hogy értsem! Szerinted, ha bármelyik zsarnoki rezsim olyasmiket követ el amikkel az Amerikai Egyesült Államok is joggal vádolható, akkor az onnantól nem kritizálható és nem kell ellene tiltakozni? Oroszország agressziója rendben van, mert az Egyesült Államok is agresszor? Kína Orwell-i diktatúrája oké, mert Amerika is rendre megsérti az emberi jogokat? Tényleg úgy vessünk véget az immorális képmutatásnak és a kettős mércének, hogy ha Amerika egyszer elkövetett valamit akkor szemünk se rebbenjen amikor Kína, Oroszország vagy Irán teszi ugyanazt? Ezt akarod mondani?
Én még azt tanultam, hogy ez nem így van! Lemaradtam valamiről?

PuPu írta...

Kedves Nyista, tiltakozzál nyugodtan, habár véleményem szerint könnyebb Magyarországon a vélt tibeti atrocitások ellen tiltakozni, mint az önkormányzatiság sárbatiprása, vagy akár a felcsuti juhász halálra gázilása, vagy Orbán nepotizmusa és a maffia ellen.
A tévdésed ott van, hogy két fogalmat állandóan keversz: az egyik a "Mi van?", a másik a "MI kellene lenni - szerinted?"
Ehhez társul még a hozzád eljuttatott ilyen - olyan, de érdekvezérelt információ is, melyet nyelsz, mint kacsa a nokedlit, és esélyed sincs az ellenőrzésére.
Ezen kívül nem vagy tisztában a helyi hagyományokkal, történelemmel, jogszabályokkal sem, de bírónak lenni persze kellemes állapot.
Például kutyát enni errefelé b orzasztó, errefelé disznót eszünk, meg tehenet, ami a hinduknak borzasztó, nem szólva a muszlimokról, akik a kutyát és a disznót is tisztátalannak tartják, mi meg szadista módon milliószám mészároljuk szegény malacokat, kivéve a csüngőhasút - , megpocsékolva az álszent pofával hirdetett állatvédelmet.
Egyébként nem felmentés senkinek sem az embertelenség, de nem biztos, hogy az orosz nép az angolszász parlamenthez szokott, mi se nagyon, Afrikáról meg az arab világról, Kínáról ne is essék szó.
A pronléma az, hogy az bírál, aki ezerszer bűnösebb.
Az embernek hányingere támad, amikor a feketét ma is gyilkoló, Quantanamóban kínvallató, a mexikói határon öt méter magas acélkerítést építő, az atomtámadást egyszemélyben elrendelési jogosítvánnyal rendelkező amerikai elnök diktátorozik a hasonló jogosítványokkal bíró orosz vagy kínai elnök neve hallatán.
Te meg olcsóbb vagy, mint egy hangszóró és néha lelkesebb is.
Szóval nem árt ezeken a dolgokon gondolkodni, meg a történelmet tanulmányozni, mert én már éltem, amikor Amerikában még az első ajtón csak a világoskékek szállhattak buszra, meg a Vietnami háború idején is, ahol több az amerikaiak bombát dobtak le, mint a II. VH-ban a résztvevők összesen, és vegyifegyvert alkalmaztak nagy mennyiségben, mégis, Irak és Szíria Líbia után ma ők a béke egy demens vezette, kredecbe pisilő apostolai, miközben folyamatosan olajat öntenek az általuk gyujtott ukrajnai tűzre.
És bizony, lemaradtál arról, mikor azt oktatták, hogy ne legyél naiv, szép szőke herceg!
:O)))

Nyista írta...

Kedves Pupu! Ez a "Mi van?" és "Mi kellene szerinted?" elvezet a "reálpolitika" nevű szemfényvesztéshez. Én nem vagyok sem naív sem hülye! Viszont egyszerűen nem akarok napirendre térni a pszichopták, elmebetegek és manifeszt idióták éltal vezetett világ szarságai felett! Tizenévesen anarchista voltam és punk koncertekre jártam. A szüleim és a nagyszüleim azt mondták, hogy hülye és naiv vagyok és majd elmúlik! Mi olyan van amit az anarchisták megfogalmztak kritikaiként a fennálló renddel szemben és az élet nem bizonyította be ezerszeresen, hogy igazuk volt ésigazuk van ma is?
Nekem a kínai, az orosz, a magyar, az iráni vagy az amerikai elnök ugyanolyan zsarnok. Ilyen hatalommal bíró entitásoknak nem lenne szabad létezni! De vannak! Viszont az eddig sem segített, hogy kiválasztjuk a legkisebb rossznak tűnőt és kiegyezünk vele. Én azt érzem a soraid között, hogy te orosz párti vagy, ami a szíved joga! De ez egy elfogultság. Én például Izrael irányában vagyok elfogult, mert - mint zsidó származású - nem lehetek megértő Izrael ellensgeivel! De nem tüntetek az izraeli kormány mellett sem, mert rühellem a hászidokat, meg a bigott cionistákat és főleg a korrupt bűnözőket. De ezt bekalkulálom a véleményalkotáskor. Nem voonom kétségbe azt, hogy izraeli katonák önknyesen vagy parancsra követhettek el bűnöket! Azért nem mert a katonák ebben egyformák! Pont ez a baj.
Természetesen én magyarnak érzem magam, de a magyar kormánnyal sincs dolgom, mert egyrészt ők nem tartanak engem magyarnak másrészt a két-három millió virtigli fasiszta szavazójuk vessen magára!
Édes, ahogy a történelemre meg a forráskritikára figyelmeztetsz. Neked vannak tuti, megbízható hrforrásaid? Már csak azért, mert érdekelne, hogy szerinted, hozzám milyen"érdekvezérelete" információ jut el és hozzád milyen "megbízható"?
Igen tudok a "Patriot Act"-ról, az "Operation Orange"-ról és a Szegregációs törvényekről Amerikában amiket olyan nagy előszeretettel emlegetsz. Viszont szintén nagy előszeretettel nem emlegeted, - a teljesség igénye nélkül - a Sztálin-i nagy terrort, a GULAG-ot, Katyn-t, a Finnek elleni téli háborút, a Molotov - Ribbentrop Paktumot, Lengyelország megtámadását, a Szovjet fegyveres erők afganisztáni khm. ténykedését... Kínával kapcsolatban valóban kevesebb megerősített tény áll rendelkezésre, mert Kína ma is nagyon zárt és titkolózik. Lehet várnunk kell pár évet amíg előkerülnek az ujgurok tömegsírjai. Tibet soha, de soha nem volt kína része! Most valahogy mégis az... Azért engedd meg, hogy gyanakodjak! Mellesleg a jelenlegi Dalai Láma (is) egy pedofil pap. Én meg a csuhásokat nem szenvedhetem... tőlem ott dögölhet meg ahol van. És ha a vallás amit vezet eltűnik, ugyanúgy nem fog hiányozni, ahogyan egyik sem! Engem az zavar, hogy Kína is csak egy újabb kanos erőszaktevő amelyik meg akarja kúrni a világot! Pedig ezekből már így is van elég. És minden bekebelezett területtel csak nő az étvágyuk!

PuPu írta...

Kedves Nyista, a világ halad. még akkor is, ha időnként úgy tűnik, körbejár.
És ami bűn az bűn, már a zsidó-keresztény etika szerint, és mi azért valljuk ezt, mert ebbe a kulturába nőttünk bele.
Egy afgán tálibnak erről más a véleménye, és ez néha némi feszültséghez vezet.
A világpolitika úgyszintén, hiszen az érdekek ütközhetnek.
Ha a szomszédnak az az érdeke, hogy lekerítsen a kertedből egy darabot, akkor talán ez jól modellezi a helyzetet, hiszen a te érdekeddel ez ellentétes, és meg is fogod védeni, ami a tied.
Ő erre meg fog vádolni ezzel-azzal, és kétségbe vonja gyermeklányod ártatlanságát, mondván, aki ilyen apa, az nem érdemli meg a kertet.
Ilyesmiket emberek szoktak elkövetni, és ha az emberek rendesek lennének, akkor nem kerülhetnének idióták és mentális kihívásokkal küzdők hatalomra, legfeljebb rövid ideig.
Sajnos az ember sem rendesedett meg eléggé, ezért aztán öt forintért Dorozsmáig gyakja a kecskét, te meg hiába méltatlankodsz - egy vagy ezer ellen...
Sajnos a mai világ a média kezében van, és aki nem olvasott eleget, az azt ismétli, amit hall.
Nem kell relativizálni, egy szovjet afganisztáni bevonulást nem egalizál egy amerikai, Irak sem egalizálja Ukrajnát, de azt azért tudomásul kell venni, hogy a világot az érdekek kormányozzák, és ha ezt tagadod, akkor naiv vagy, ha a reálpolitikát nem érted, akkor egész életedben csalódott leszel.
Bár nekem rokonszenves nép az orosz, a jelenlegi helyzetet csak a jelenlegi érdekviszonyok alapján és a közelmúlt történései alapján lehet megítélni, és annak alapján ez az ügy úgy kezdődött, hogy Misa mackó visszaütött.
Meg fog változni a világ, szerintem ez volt Amerika hattyúdala, bár fog még néhány áriát énekelni...
Mindeni ellen nem lehet méltatlankodni, és bár ezer dologban igazad van, mégis a tények egy adott esetben perdöntőek.
Szeretitek a világot fotoalbumként nézni, pedig az csalhat és néha csal is, - jobb ennél a videó, mert a foto állókép, a videó meg megmutatja a folyanatokat is, - már, ha nem manipulálják.
Régen egyszerűbb volt, kevesebb tényből kellett álláspontot kialakítani, ma meg az a divat, hogy az esti híradók főcímeiből alakul a vélemény.
Pocsék világ, de érdemes elolvasni néhány köyvet a Molotov- Ribbentropp paktumról, összevetni az akkor aktuális érdekekkel, - vagy például Tibetről sem árt elolvasni egy-két dolgot...
Türelem, a világ vagy elpusztul és akkor úgyis mindegy, vagy nem, és akkor halad...
:O)))

Nyista írta...

Kedves Pupu, A világ valóban változik. Ezt nevezhetjük haladásnak is. ÉN meddig is amellett érveletem, hogy Magyarországnak a nyugati orientáció a hosszú távú érdeke, mert egyrészt az EU és a NATO tagsággal már úgyis oda tartozik az ország, másrészt, meg mert azok a gondolatok, amik az életet elviselhetővé teszik onnan jöttek. Mire gondolok? Felvilágosodás, szekularizáció, jogállam, emberi jogok. Ezeket ma számosan lábbal tiporják az Euro-Atlanti térségben is, de ebből legalább bahé van! Nyugaton legalább tudják, hogy milyen elvek sérültek. Putyint egyszer egy nyugati riporter (nő) az emberi jogokról kérdezte erre ez nárcisztikus, pszichopata, KGB-s ezredes a képébe röhögött. Nálunk orbán egyik testnyílása, bizonyos varga judit értetlenkedett egy sort a jogállam mibenlétén. A kínaik kategorikusan tagadják az emberi jogok tiszteletben tartásának szükségességét. Az általad példaként felhozott afgán is azért "gondolja másképp" mert az emberi jogok nincsenek benne a Koránban tehát nem léteznek. Igen! Arrafelé még nem zajlott le a felvilágosodás és a szekularizáció, ezért najainkban kb. ott tartanak, ahol Európa a harmincéves háború idején. Most írtam alá egy petíciót, mert a Tory-k ki akarják léptetni az Egyesült Királyságot az Emberi Jogok Európai Bíróságából (ECHR). Tüntetés lesz. Valószínűleg elmegyek. A különbség az, hogy itt (nyugaton) legalább tudjuk, hogy mi az amin a hatalom lába tipor! Kínában, Oroszországban, Iránban és a többi ilyen helyen ez nem kérdés! Fel sem merül, hogy mondjuk problémás amit az ujgurokkal tesznek vagy amit Erdogan a kurdokkal! Ez számomra fontos különbség! És nem szeretnék kiegyezni azzal a kultúrával ahol például a férj büntatlanül megölheti a feleségét... Lehet, hogy kisebbségben vagyok a véleméynemmel! Az is lehet, hogy egyedül vagyok vele! De nem tudok egy olyan világban élni amilyet a Putyinok, Xi Jinping-ek vagy Erdogan-ok esetleg Orbánok szánnak nekem, mert az nem élet csak létezés! Tudom, hogy reálpolitika, meg realítás... De akkor inkább a halál! Ha az az egyetlen dolog amiben dönthetek a sorsomról, akkor legyen! De őszintén nem hiszem, hogy ez az ázsiai barbárság hosszútávon nyerhet. Időlegesen elboríthatja ugyan a világot de végül nem ez fogja meghatározni az emberiség jövőjét. Egész egyszerűen azért, mert olyan szinten emberellenes hogy az elviselhetetlen...
Tényleg tanácsos figyelembe venni az érdekeket. Viszont ehhez ami most van senkinek nem fűződik semmilyen valós érdeke. Pusztán arról van szó, hogy a gazdagok és a hatalmasok nem képesek leállni. Még több vagyont és hataémat akarnak csak már elérték azt a határt, ami felett nem lehet tovább növelni egyiket sem! Ennek a válságtüneteit látjuk most. Amerika hattyúdala! Ugyan! Ez nem amerikáról szól, hanem egyrészt az elszabadult globális kapitalizmusról, amit meg kell fékezni! Másrészt eszmékről. Most ott tartunk hogy választani kell a felvilásodás a szekularizáció és a józan ész meg a saria, a pánszlávizmus, a neo-protestáns bigottság és hasonló retrográd eszmék között! Szerintem a válasz egyszerű. Ami aggasztó az az, hogy például Magyarországon egy nagy tömegnek ez nem magától értetődő! Ezért muzsikál orbán szinte kizárólag a vidéki bugrisoknak és a városi lumpen proliknak!

PuPu írta...

Csak bebizonyítod, hogy jól látom az álláspontodat!
Te folyanatosan arról beszélsz, hogy szerinted minek hogyan kellene lenni, miközben a világ meg olyan-amilyen.
Azt mondod. ez me, Amerika hattyúdala, közben meg azt fejtegeted, hogy a globális kapitalizmus válságban van, és me, akarod észrvenni, hogy a globális kapitalizmus érdekérvényesítéséről éppem az USA gondoskodik, minden eszközzel - a fegyvereket is beleértve.
Ha nem ezt tenné, ma nem lenne ukrán válság sem, hiszen ez a helyzet nyilvánvalóan az amerikai neokolonializmus XXI. századi megjelenése.
Gondolom, te sem vallod azt az elvet, hogy boldoggá teszlek, ha beledöglesz is, a nemzeteknek maguknak kell eljutni bizonyos felismerésekig, maguknak kell megteremteni működési modelljeiket, hiszen az eszmék exportja nem csak Che Guevaránál vallott kudarcot, hanem a világ más tájain is.
A világ változik, két lépést előre, egyet hátra, és ezt nevezzük fejlődésnek.
Ehhez néha háború kell, mert az ember képtelen lemondani az erőszakról, mígcsak meg nem fizeti az árát, akkor úgy ötven- hatvan évug csend és béke van.
Ami azt illeti, sok jó jött nyugatról, és sok rossz is, de azt se felejtsd, hogy más számít jónak egy szadistának és egy mazochistának.
Ettől a tényemég tényekmaradnak, és azokat nem szabad az ízlésünkhöz igazítani.
Az emberek sokfélék, eszmék jönnek-mennek, csak az érdekeket érdemes figyelni.
Szerintem.

:Ö)))

Nyista írta...

Kedves Pupu! Ha a véleményemet írom le akkor valóban azt fejtem ki, hogy szerintem hogyan kéne lennie. A " vélemény" szó töve is a vél, vélekedeik. Tehát én így vélem. Értem, hogy sokminden nincsen úgy ahogy szerintem helyes ... Pont ez a probléma! Éppen ezért írom amit írok.
Szeintem valóba nem kell kínai vasút, kínai akkumlátórgyár és kínai egyetem, mert túl nagy az ára! Ezt nem szívjóságból építik a kínaiak, hanem kb. mindent akarnak cserébe! Valóban nem kell az orosz gáz sem! Egyrészt mert már létezik olyan technológia, amivel kevesebb gáz is elegendő lehetne, másrészt meg ugyanúgy túl nagy az ára, mint a kínai beuházásoknak. Amit megfizetünk pénzben és kínai és az orosz befolyás növekedésében. Nem kéne az amerikai és a nyugati hitel és tőke sem, de már itt van és fizetjük is az árát! És az nem megoldás, hogy ha már egy éhes róka bejutott a tyúkólba, akkor másik két éhes rókát is engedjünk be!
Mint írtam nekem ez a véleményem, ami alkalmasint lehet, hogy nem egyezik a tiéddel...
De hát ez van!

kekec írta...

Kedves nyista!
Szél ellen lehet ugyan pisilni, de nem nagyon érdemes. Ezért előtte nem árt megfigyelni a valós széljárást, és nem a mesék irnyában nekikezdeni. A tények pedig igen makacs dolgok
tudnak lenni. Ezért tedd fel mindig a kérdést: Cui prodest (kinek használ?) Az amerikai hegemónia visszaszorulása pl biztos nem az USÁ-nak, ellenben Európa visszaszorításából igen jól profitálnak...
A felvilágosodás eszméi igen szépek (de pl minden vallásnak is van közerkölcsöt irányító szép része) de az elmélet és a gyakorlat nem igazán tud konvergálni néhány emberöltő alatt. Na ja!
Hiszen emberek ültetik a gyakorlatba, és Murphy óta tudjuk, hogy ami elromolhat, az el is romlik. És csak remélhetjük, hogy a két lépés hátra közben nem esünk a szakadékba.

PuPu írta...

Kedves Nyista!
Ameddig államok intézik a világ sorsát és a népek nem oldódnak fel az emberiség tengerében. addig együtt kell élni más nemzetekkel, és megtanulni a modus vivendit.
A leegjobb - az eddigi tapasztalatok szerint a békés egymásmellett élés és a kölcsönös elönyök alapján folytatott kereskedelem.
Mi bajunk volt az oroszokkal, ameddig ők szállították nekünk a szénhidrogéneket?
Mi bajunk van a kínaiakkal, ameddig ők szállítják a fogyasztási tömegcikkeket és a fejlett technológiát?
Az amerikaiak az uránt az oroszoktól veszik és a kínaiaktól vesznek minden egyebet,
És bajuk volt belőle?
Olyan nemzeti kormányok kellenek, melyek képesek előnyös szerződéseket kötni, mert a kereskedő ravasz, és mindegy - miként te is írtad -, hogy a tyúkólban nyest, róka vagy görény akar szert tenni ingyenebédre,
De a megoldás nem az, hogy háborúban le akarunk győzni más államokat, hanem az érdekünk a kereskedelem szabadsága és egymás érdekeinek figyelembevétele.
Jobbak ezek a mai táposcsirkék Angela Merkelnél? Dehogy!
Jobb a mai politikai helyzet a békénél? Dehogy!
Elvárhatják az oroszok és a kínaiak érdekeik figyelembevételét? Persze!
És ez a nyugattal kölcsönös kell, hogy legyen, de a kereskedelmi versenyt Amerikában, Franciaországban, Angliában háborúkkal kívánkák megoldani, - gondolj Irakra, Iránra, Líbiára, a Távol-Keletre, Ukrajnára, Délkelet-Ázsiára, de akár közép és ddélamerikára , vagy Afrikára is gondolhatsz.
Nem Oroszország és Kína vezetőivel van baj, hanem a sajátjainkkal!
A pandémia idején senki sem szorított fegyvert a fejünkhöz, hogy vásároljunk felesleges lélegeztetőgépeket, de emiatt kimaradni a járműipari korszakváltásból, a kínai árúk tranzitjából, esetleg elosztásából primitivizmus - bizony kellenek az általad negatív színben feltüntetett dolgok, megfelelő, a mi érdekeinknek is megfelelő körülmények között.
Az általad leszólt kínai egyetem a legjobb százban szerepel és a kínaiak holdbázisát tervezi - akkor miért jó nekünk a nyílpuska, meg a kardlengetős Ludovika-egyetem?
Biztosan vanna negatív hatások is, ezeket kell minimálisra csökkenteni, de nem úgy, hogy környezeti katasztrófát előidéző, de amerikai palagázzal váltjuk ki az orosz csővezetékeket.
Minden nemzet magának választ vezetőt, társadalmi modellt.
Nekünk soha, semmi sem volt jó, és amikor véletlenül negyven évig boldogultunk, akkor is gyorsan visszamentünk cselédnek, - vagy ez, ami van, most jó nekünk?
Persze a lehetőségeinket már jórészt elbaltáztuk, most a korrekció lehetőségét csesszük el éppen, mert álomvilágban ködszurkálással foglalkozunk.
Ideje lenne felébredni, és a reaitásokbók kihozni a legtöbbet, ami kihozható...
:O)))

Nyista írta...

Kedves Pupu, A ketetezés az amiben tévedsz! Ez a globálissá vált neo-liberális kapitalizmus nagy szemfényvesztése, amikor azt állítják, hogy ennek keretei között lehetséges a "békés kereskedelem". Miközben a lényeg pont a már eddig is óriásira nőtt piaci szereplők további intenzív nõvekedemése. Mivel azerőforrások végesek ez egy zéró összegű játszma! Elértük a lehetőségeink határát. Sem Kína, sem Oroszország sem Amerika sem az Amazon, Sem a Tesla semmelyik szereplő nem növekedhet tovább csak a mi rovásunkra! Nem lehet megegyezni, mer ennek a helyzetbek az egyetlen békés megoldása az lehetne, ha mindenki felhagyna a növekedéssel! De ez a kapitalizmusban nem lehetséges!

góbé írta...



Nyistának:

"...A békének vége: kontinensünk jövőjét meghatározó francia–német konfliktus bontakozik ki a szemünk előtt
Ablonczy Bálint | 2019.12.04. | Világmagyarázat
Belső viták tépázzák a hetvenedik születésnapját a ma záruló londoni csúccsal ünneplő NATO-t. Emmanuel Macron francia elnök eddig szinte tabunak számító tervet vázolt: önmagát akár Amerika nélkül is megvédeni képes Európát szeretne és közeledne Oroszországhoz. A köztársasági elnök megelégelte, hogy uniós reformjavaslatait Németország válasz nélkül hagyta, és megtámadta a Berlinnek oly kényelmes európai status quót..."

A teljes cikk, mely igen figyelemre méltó:
https://www.valaszonline.hu/2019/12/04/macron-merkel-nato-vilagmagyarazat/

Az USA nyakában ott liheg Kina, alig mögötte India. Egy erős, az oroszokkal együttműködő Európa egy újabb púp lenne a hátukon. Az USA félti a hegemóniáját, ezért kavar. Az oroszoknak nem sok választást hagyott. A Zelenszkij éra talán nem fasiszta, de hogy túlfűtötten nacionalista, soviniszta az nem kérdés. Mint ahogy az sem, hogy ez nem egyfajta ukrán tulajdonság. Miért jó az az ukrán népnek, hogy köpköd a szomszédjára és a tőle hatezer km-re lévő hatalomhoz dörgölőzik ? Sokszor elhangzott fentebb: Kinek az érdeke ???

Az USA szinte ugyanazt gyakorolja Ukrajnában, mint tette Kubában, Chilében, Grenadában, Vietnamban, vagy Afganisztánban !

Talán jegyeztem már itt, de inkább többször mint egyszer sem:

De Gaulle: "Európa az atlanti óceántól az Uralig tart". Ezzel az USA-nak üzent és kiléptette országát a NATO-ból...

Nyista írta...

góbénak, Ez mind igaz! Kiegészítve avval, hogy ha nem lesz paradigmaváltás a gazdaságban és a társadalomban akkor nagy baj lesz. Szerintem az nem megoldás, hogy értelmezzük a "játékosok" motivációit és érdekeit. Új játékba kellene kezdeni. Ez az amire senki nem hajlandó. Így aztán mindegy, hogy kihez húzol, mert minden út ugyanoda vezet.

PuPu írta...

Kedves Nyista, nem tévedek, hiszen itt nem ideológiákról volt szó, hanem aktuál és reálpolitikáról.
Abban neked tökéletesen igazad vanm hogy a kialakult okok a kapitalizmus ellentmondásainak termékei, és az ellen se lenne kifogásom, hogy új játékba kezdjen a világ, csak sajnos ennek a realitása - mint Gorbacsov sorsa bizonyítja - nulla.
De azért lehet, hogy a világ idővel kitermel egy új modellt, aztán a köbükunokáink a kapitalizmusról úgy beszélnek majd, mint mi a korai feaudalizmusról.
Megy előre a világ, mert a körülményei erre késztetik, de lassan, és egy darabig még ellesz az emberiség azzal, hogy időnként megpróbálja újraosztani a világot, némi vér és pusztítás árán.
Nem a növekedéssel van a baj, hanem a profithajszával, hiszen ha a sivatagot termővé akarná tenni az ember, nyugodtan növekedhetne, de azon nincs haszon, arra nincs fizetőképes kereslet, és nem holnap térülne meg.
De a hétmilliáed ember nagyon erős kényszer ám, és nem mindeki szeretne háborúba menni...
:O)))

stirlitz írta...

Sztálin-i nagy terrort, (Az yagoda, iletve jezsov nem Sztalin )
a GULAG-ot, (legtobb oda aki bekerult köztörvényes bunozö volt akiket birosagi targyalas utan kerultek nem politkai radasul ha USA-T nezuk lakossag aranyosan fele USA boriben uloknek )
Katyn-t (vannak olyananok akik szerint azt a nemetek csinaltak ),
a Finnek elleni téli háborút (akik behivtak nemet cspatokat finn polgarhaboruban könyörtelen vergezest rendezve egy nemet hadibazist csinalva az orszgaukból ), a Molotov - Ribbentrop Paktumot ("Locarno divided borders in Europe into two categories: western, which were guaranteed by the Locarno Treaties, and eastern borders of Germany with Poland, which were open for revision" locarno paktum 1925 ), Lengyelország megtámadását (aki megtamadja a cseheket szetverve cseh-szovjet-lengyel szovetseget kirobantva a II vh), a Szovjet fegyveres erők afganisztáni khm. ténykedését... (CIA tenykedese afgan tozsek lazitasa jóval haboru elött pl Oszama )Kínával (Szaudi Arabi vizsglata az uygur kerdest semmit nem taltak, tibet kiralyok mindig is kinai csaszarok huberesei voltak tibet mindig is kinai része volt )

Nyista írta...

Kedves Stirlitz! Ja úgy?! Akkor minden rendben van!Elvégre köztörvényes bűnözőket kínozni szabad! Katyn-t nem a németek csinálták! Sokmindent követteke el da azt nem ők csinálták! Mellesleg Katyn csak az egyik helyszíne volt annak az akciónak. Azok a csúnya Finnek biztosan megérdemelték elvégre komolyan kellett tartani attól hogy Finnországbármelyik pillanatban megtámadja a Szovjetuniót a maga 250000 katonájával, 30 darab harckocsiájval és 130 darab repülőgépével amivel a szegény Szovjetunió nem tudott szembeállítan csak 1000000 katonát, 3000 harckocsit és 3800 repülőgépet. Szerintem Magyrország lépjen be tagköztársaságnak! Sőt! Inkább egész Kelet-Európa csatlakozzon az Orosz Föderációhoz a teljes Baltikummal együtt! akkor szegény Oroszország nem lesz rákényszerítve újabb különleges katonai műveletre! Ha ez megtörtént kérlek írd meg, hogy milyen az élet Oroszország anyácska kebelén... Elvége a vak is láthatja, hogy a mindenkori orosz vezetés soha nem akart mást csak jót tenni azokkal az embertömegekkel akik felett hatalma volt!

stirlitz írta...

"!Elvégre köztörvényes bűnözőket kínozni szabad!" Cula Gulag köztörvényes bünözöknek fentart börni volt, kinzashoz meg fordul usa - izrael-hez "Katyn-t nem a németek csinálták! " tényleg ? en azért elég sok helyen mást olvastam :) "csúnya Finnek biztosan megérdemelték elvégre komolyan kellett tartani attól hogy Finnországbármelyik pillanatban megtámadja a Szovjetuniót" nem bazzmeg FINNORSZAG - NEMET KATONAI BAZIS VOLT amit FINN ALKOTMANY ROGZITETT: A NEMET HADERŐT polgarhaboru utan SZABADON lehetett ott KORLÁTLANUL ÁLLOMÁSOZTATNI! "Ha ez megtörtént kérlek írd meg, hogy milyen az élet Oroszország anyácska kebelén" mivel BRICS ország nemsokara gazdagabb lesz mint NYUGAT :) "újabb különleges katonai műveletre" biztos nem lesz mert NATO-T pépé verték már csak franciország elvesztette hadianyagnak kb 40 %

Nyista írta...

Kedves stirlitz! Akkor megvan a nagy öröm. Tök jó, hogy "ellenzéki" és kormánypárti magyarok egyetértenek valamiben. Ez esetben nincs is más hátra, mint kérni az ország felvételét az Orosz Föderációba! Elvégre egyszer már bevált...

1970 írta...

"Ez esetben nincs is más hátra, mint kérni az ország felvételét az Orosz Föderációba! Elvégre egyszer már bevált.."

Kedves Nyista!

Erről írtam egy fentebbi posztnál tett bejegyzésed kapcsán. Az érzelmek a politikában sokszor odáig vezetnek, hogy át nem gondolt ostobaságokat ír le az ember...

Nyista írta...

Kedves Pupu! Részemről ez magánvélemény. Nem vagyok politikus. Ellenben azt látom, hogy iszonyatosan barbár, az emberi életre, mások jogaira fittyet hányó hatalmak akarnak mundenáron uralkodni a világ felett. És azt is látom, hogy sok magyarnak ez - pártszimoátiától függetlenül- tetszik. Az úgynevezett "realisták" meg nem tudnak más receptet, mint a szolgaság különböző formáit szabadságként beállítani! A magyarok pedig szervilisek és gyávák. Ezért imádják az erőt és a hatalmat. Ezért szeretik a nagy és erős Oroszországot. Nevezheted ostobaságnak, hogy nem szeretem ezt a cseléd mentalitást! Neveztek már rosszabnak is. Az amit ma politika címén előadnak az amúgy is egy röhej. A fogalmak jelentése képlékeny és a tények sem számítanak. Lásd a fenti csörrémet stirlitz-el. Bár nem lennék meglepve, ha te is elővezetnéd, hogy a szovjet fogságba esett lengyel tiszteket biztosan a németek ölték meg! Tiszta Orwell: "A háború, béke. A szabadság, szolgaság. A tudatlanság, erő."
Nevezz nyugodtan ostobának és taphole az Oroszországhoz dörgölődzéshez ha neked az jó! Csak felhívnám szíves figyelmedet, hogy Magyarország (még) a rivális szövetségi redszer tagja! Népszavazáson döntött az ország errő. Ellenben Putyin orális kényeztetéséről nem volt népszavazás! Aztán a szövetségesek elárulása nem sok jót hozott eddig ennek az országnak. Lásd pl. Horthy esetét a Jugoszláviával kötött szerződés esetben! De ha megkéred stirlitz biztosan ebben is eligazít, hogy én tudom rosszul és az nem us úgy volt!
Ezúttal is csak be kéne tartanunk az adott szavunkat, amit nemzetközi egyezményekkel erősítettûnk meg! De nekünk ez sem megy. Soha nem is ment. Így leszünk megint a legpicsékabb nemzet! Szóval mondd csak nyugodtan, hogy ostobaság de ilyen alspon mégiscsak csatlakoznunk kellene az Orosz Föderációhoz, mert ott a helyünk! Morálisan már oda tartozunk. Hogy ezt honnan veszem? Többek közt tőled!

PuPu írta...

Kedves Nyista, errefelé csupa-csupa magánvéleményeket olvashatsz, de ez talán nem baj.
A világ az érdekekről szól, ergo azok, akik az érdekeiket gátlástalanul érvényesíteni akarják, szinte szükségszerűen iszonyatosan barbár, stb.-vé válnak, hiszen az ellenfeleik is éppen olyan iszonyatosan barbárok, stb. mint ők.
A realisták meg nem világboldogító receptekkel házalnak, csak nem hagyják, hogy azok, akik iszonyatosan barbárok, stb. hülyének nézzék őket, és nem dőlnek be mindenféle tetszetős jelszavaknak.
Még a Mi Boldogságunk is azt tanácsolta a nyugati üzleti világnak, hogy ne azt nézzék, hogy mit mond, hanem azt, hogy mit csinál, és ebben - bármekkora maffiozó is - igaza volt.
Az én álláspontomat ragyogóan kifejezi " a hír szent, a vélemény szabad" szlogen, melyet felénk nemigen vesznek figyelembe.
Ha én leírom Oroszországról vagy Kínáról, hogy erős, ez nem jelenti azt, hogy éppen olyan társadalmi-politikai rendszert szeretnék, mint arrafelé van, mindössze tudomásul veszem, hogy azok a népek az évszázadok során más modellhez szocializálódtak, a saját modelljükhöz szelektálódtak (akinek nem tetszett azt lefejezték, karóba húzták, stb...) és ők éppen olyan döbbenten nézik a nálunk látható ügyeskedő, megalkuvó, örökké csak jól járni akaró, cselédmentalitású, enyveskezű, álszent társadalmat, mint mi őket.
Hegel szerint a szabadság: felismert szükségszerűség, és hajlok rá, hogy egyetértsek vele. És részben Orwellel is, hisz a gyenge elvész, az erős meg - amíg nem nő fel egy erősebb - a háborújával egy időre biztosítani tudja a békét. Azt pedig, hogy a tudatlanság erő, éppen most bizonyítja Magyar Péter.
Semmi bajom nincs azzal ha valamilyen szövetségi rendszerhez csatlakozunk, az álláspontunknak is illik világosnak lenni - Kádár is nem egyszer világossá tette ezt nyugattal való kapcsolatok kiépítése során,
De az már mégsem járja, hogy belépsz a Katolikus Lányok Rózsakeresztes Egyletébe, és hirtelen kiderül, hogy a lányod kurvának szánják a Reeperbahnra.
Horthy egyébként nen kötött szövetséget Jugoszláviával, hanem barátsági és meg nem támadási szerződést írt alá.
Szövetségben meg a náci Námetországgal volt - őket meg nem árulta el, sőt, mi voltunk az utolsó csatlós - hú, de jól jártunk!
Putyint nem kell orálisan kényeztetned, néhány évtizeden keresztül igen jól elvolt vele Európa, kereskedtünk barátkoztunk, és a dolog végül is úgy kezdődött, hogy visszaütött.
Nagy ország, nagyot ütött vissza, és ha nem jön meg Európa esze, még nagyobbat fog visszaütni - és ez nem a vágyam, hanem a realitás.
Vágyni én is Britney Spears - re vágyom, meg, hogy tudjak vele valami emlékezetest kezdeni, de az idő elszállt feletem, sajnos, pedig 50%-ban már rendben volt vele a dolog....
És láss csodát: betartjuk, amire szerződtünk, azon szabályok szerint, ahogy szerződtünk, és tiszta haszon, hogy nem vagyunk olyan idióták, mint a lettek, akik vannak vagy kétmillióan se, és akiknek állampolgáraik negyven százaléka jogfosztott orosz, de ők azért igennagyon utálják az oroszokat.
Ha az oroszoknak kellenénk, akkor Sztálin már régen a Szovjetunióhoz csatolta volna ezt az orosz megye nagyságú, gazdaságilag, katonailag jelentéktelen országot.
Nem ez volt és ma sem ez a célja Oroszországnak, nem kellene bedőlni a propagandának.
És hát sajnálatos, hogy nem érted meg, amit írok, mert ha megértenéd, akkor a morálunkért nem Putyint tennéd felelőssé, hanem szeretett népünket, meg azokat a politikusokat, akiknek a személyes érdekei mindent megelőznek.
Gondold ezt végig...
:O)))

Névtelen írta...

Kedves Pupu! Jugoszláviával Örök barátsgi, meg nem támadási és kölcsönös segítségnyújtási egyezményt írt alá a Magyar Királyság nevében Teleki Pál. A tinta még meg sem száradt, de a Magyar Királyi Honvédség nemhogy segítséget nem nyújtott hanem a Wehrmacht után maga is rátámadt Jugoszláviára! Szerintem ez a gyáva árulás minősített esete. A Hâromhatalmi Egyezmény csak akkor lépett volna érvénybe, ha a szerződő felek valamelyikét katonai támadás éri. Ezért ebből nem levezethető, hogy Magyarországnak miért kellett megtámadnia a Szovjetuniót. Szerintem a vén, hülye Horthy miatt!
Mellesleg a kiugrási kísérlet során Horthy követeket küldött Moszkvába, akik meg is állapodtak a fegyverszünet feltételeiről. Horthy többek közt arra is ígéretet tett, hogy megtámadja a németeket. Minisztertanácsi jegyzőkönyvekből tudható, hogy zárt körben kijelentette, hogy esze ágában sincs ezt az ígéretet betartani. A kiugrási kísérlet dicstelen története pedig jól ismert. NB: A finnek és a románok sikeresen és időben kiugrottak ami szintén Horthy dilettantizmusát támadztja alá. Szerintem te nem értettél meg engem az ország morál is álapotáért messzemenőkig a gyáva, bugris magyarokat hibáztatom az elittől lefelé az utolsó lumpen prolìig. Putyint csak gazembernek tartom. Had ne soroljam fel az összes többi vezetőt akit annak tartok. De ez Putyint nem menti fel, ahogy a magyar népet sem.
Végül, hogy mennyire tartja be a felcsúti boiler azt amire szerződtünk? Nekem kurvára de úgy tűnik, hogy a kínaiaknak és az oroszoknak is kémkedik. Az rendben volna, hogy mivel Ukrajna nem NATO tag Magyarország kimaradna a háborúból. Csakhogy nem marad ki! Az oroszokat támogatja. Én nem értek hozzá, de szerintem ez nem igazán szövetségesi magatartás! És nagyon meg fogjuk szívni! Nem Orbán, hanem mi! Ezen is érdemes elgondolkodni... ( És annyira nem vagyok ruszofób, hogy miközben ezt írtam be is toltam egy szelet orosz krémtortát! ;-) Azt szetetem mert finom az orosz tankok viszont nem azok!) Na zdarovje!

Nyista írta...

A legutóbbi "Névtelen" én voltam...

stirlitz írta...

" Bár nem lennék meglepve, ha te is elővezetnéd, hogy a szovjet fogságba esett lengyel tiszteket biztosan a németek ölték meg! Tiszta Orwell: "A háború, béke. A szabadság, szolgaság. A tudatlanság, erő. " Az ugye megvan hogy orwell brit tikos szolgalat tisztje volt es 1984 gyakorlatilag brit titkos szolgálat tukor képpe :)

Nyista írta...

Kedves strilitz!

"Az ugye megvan hogy orwell brit tikos szolgalat tisztje volt es 1984 gyakorlatilag brit titkos szolgálat tukor képpe :) "
És ebből az következik, hogy amit leírt az kevésbbé érvényes? Vagy az következik, hogy még inkább érvényes? Esetleg nem következik belőle semmi? ;-)

És akkor azt is ide írom, hogy miért nem hiszem, hogy azt a mintegy 23 ezer embert a németek ölték meg. A közvélemény számára megismerhető adatok és tények alapján:
1939 szeptember 1-én Németország megtámadja Lengyelországot nyugat felől.
1939 szeptember 17-én a Szovjetunió is megtámadja Lengyelországot kelet felől. Így estek ezek az emberek szovjet fogságba.
1941 június 22-én Németország megtámadja a Szovjetuniót.
A szovjet hatóságok sem tagadták, hogy az együttműködést megtagadó vagy rabmunkára alkalmatlannak minősített lengyel tiszteket 1940. március 15-éig három különleges táborba vitték: Kozelszk, Osztaskov és Sztarobelszk területére. Nagyon hosszú időn keresztül csak az utóbbi tények voltak ismertek, valamint az, hogy ez a több ezer katonatiszt egyszerre csak titokzatos módon elhallgatott, nem adott magáról semmiféle életjelt. Ugyanis a hozzátartozók többé nem kaptak tőlük (egyébként eddig is cenzúrázott) leveleket, tábori levelezőlapokat.
A németek 1943-ban fedezték fel a tömegsírokat. Illetve ezt állították...
Ezek olyan tények amiket senki nem vont eddig kétségbe. Na most elvileg persze lehetséges az is, hogy a németek 1941 június 22 után valmikor megtalálták ezeket a táborokat és megölték az ott lévő lengyeleket aztán simán teleüvöltötték a világot azzal, hogy az oroszok voltak. De nem valószínű. A holttestek állapota és a növényzet a tömegsírokon nem ezt igazolja. Készültek jegyzőkönyvek nemzetközi szakértői bizottság bevonásával amit persze az oroszok nem fogadnak el a mai napig!
De ezek az emberek bizonyíthatóan szovjet fogságban voltak 1939 szptember 17-e és 1941 június 22-e között és 1940 március 15-e után már nem lehetett tudni róluk semmit. Majd a holttesteik előkerülnek négy helyszínről Katyn-ból, Harkov-ból, Kijev-ből és Minszk-ből erősen oszlásnak indult állapotban. Minszket már 1941 júniusában elérte a német hadsereg. Elvileg tehát lett volna idejük megölni a tiszteket és elföldelni őket majd 1943-ban bemutatni a holttesteket. Imerve a nácikat simán kinézném belőlük. Gleivitz-ben csináltak ilynet még 1939-ben. De a szakértők azért meg tudják állapítani a holttestekről, hogy mikor haltak meg. Én elfogadom a véleményüket miszerint 1940 nyarán ölték meg ezeket az embereket. akkor még szovjet fennhatóság alatt álló területen.
Ráadásul a szakértők véleményét az oroszok nem tudták érdemben cáfolni ellenben a háború alatt és után az NKVD valóságos hajtóvadászatott tartott a szakértők után akik részt vettek a tömegsírok feltárásában. Bennem ez is azt erősíti, hogy ők voltak és igyekeztek/igyekznek elvarrni a szálakat.

Szerintem ez elég higgadt, tényszerű érvelés. Ráadásul olyan történelmi tényeken alapul amit senki nem kérdőjelez meg. Kivéve a szakértői véleményt a halál beállátának idejéről amit viszont csak az oroszok...
Egyébként nem vagyok sem antikommunista, sem ruszofób de az "Occam borotvája" elv alapján is az a meggyőződésem, hogy az NKVD volt és nem a nácik. Ráadásul egy szimpla propaganda hadművelet nem ér meg ennyit. Nagy titokban megölni 22 ezer lengyel tisztet. Aztán szintén titokban elásni őket és két évig úgy tenni mintha semmi sem történt volna. Túl macerá!. A nácik a propaganda gátlástalan mesterei voltak és szerintem 1943-ban az ölükbe hullott a lehetőség amikor megtalálták a sírokat. Plusz "előny", hogy nem kellett semmit hamisítani, csak telordítani világot valamivel ami ráadásul kivételesen éppen igaz.

stirlitz írta...

"Ezek olyan tények amiket senki nem vont eddig kétségbe. Na most elvileg persze lehetséges az is, hogy a németek 1941 június 22 után valmikor megtalálták ezeket a táborokat és megölték az ott lévő lengyeleket aztán simán teleüvöltötték a világot azzal, hogy az oroszok voltak. De nem valószínű" láttod ha te is tudod miért kérdezed te irod le :) tényleg hogy is volt lengyelek lerohankjak cseheket kirobantva II vilaghaborut :) Egy kis forras erről :"When at the Nuremberg Trials, Field Marshal Keitel was asked the question: “Would Germany have attacked Czechoslovakia in 1938 if the Western powers had supported Prague?” He replied: “Of course not. We weren't strong enough militarily. Munich's goal was to drive Russia out of Europe, gain time and complete the armament of Germany. "
Later, the French ambassador to Warsaw, Leon Noel, admitted: “The Munich agreements and the resulting betrayal of Czechoslovakia represent one of the most pitiful, shameful and humiliating episodes of the policy pursued on behalf of France between the two world wars, which led to the most disastrous catastrophe in our history. ".
As you can see, many even at that time understood who really pushed the world towards war. And, whatever the myth-makers from the European Union wrote, it was not the USSR.
On the night of September 29-30, 1938, the famous Munich Agreement was signed. And on September 30, Warsaw presented the Czechoslovak government with a new ultimatum, where it demanded the immediate satisfaction of its demands. German troops entered the Sudetenland. Polish troops occupied the Teshin region of Czechoslovakia" "1938 szeptember 30 " Beneš then turned to the Soviet leadership in Moscow, which had begun a partial mobilisation in eastern Belarus and Ukraine and threatened Poland with the dissolution of the Soviet-Polish non-aggression pact" "The Germans were delighted with the outcome. They were happy to give up a provincial rail centre to Poland. It was indeed a small sacrifice, spread the blame of the partition of Czechoslovakia, made Poland an accomplice in the process and confused the issue as well as political expectations. Poland was accused of being an accomplice of Nazi Germany." egy ével háború kitörése előtt Szovjetunió felajánlotta mind cseheknek / lengyeleknek hogy megvédi őkat német agresszóval szemben

stirlitz írta...

"Minszket már 1941 júniusában elérte a német hadsereg. Elvileg tehát lett volna idejük megölni a tiszteket és elföldelni őket majd 1943-ban bemutatni a holttesteket. Imerve a nácikat simán kinézném belőlük. Gleivitz-ben csináltak ilynet még 1939-ben. De a szakértők azért meg tudják állapítani a holttestekről, hogy mikor haltak meg. " persze es azt is hogy ki ölte meg őket miután oszlásnak indultak álmodj királylány :) "Ráadásul egy szimpla propaganda hadművelet nem ér meg ennyi" dehogy nem 22 000 lengyel veszélyes ellem likvidása tényleg akkor Sztálinak miért lett volna jó :) "Kivéve a szakértői véleményt a halál beállátának idejéről amit viszont csak az oroszok" azt hogy nyugat milyen propaganda angyagokat terjeszt azt tudjuk kb annyi valóság tartalma van mint magyar népmeséknek."Egyébként nem vagyok sem antikommunista, sem ruszofób de az "Occam borotvája" elv alapján is az a meggyőződésem, hogy az NKVD volt és nem a nácik." én meg arról hogy nincs ellég bizonyiték :)

stirlitz írta...

On April 13, 1943, the Germans charged the Soviets with murderii1g the Polish POWs at Katyn. On April 16, 1943, the Soviet government responded in a press release by Sovinformburo which
blamed the Germans. It explained the fate ofthe Poles:
The German-Fascist reports on this subject leave no
doubt as to the tragic fate ofthe former Polish POWs
who in 1941 were engaged in construction work in
areas west of Smolensk and who, along with many Soviet people, residents ofthe Smolensk region, fell into
the hands ofthe German-Fascist hangmen in the
20 The Mystery of the Katyn Massacre
summer of 1941, after the withdrawal of Soviet troops
from the Smolensk area.'
In September 1943 Smolensk was retaken by the Red Army. On
N ovember 2, 1942 the "Extraordinary State Commission for Ascertaining and Investigating Crimes Perpetrated by the GermanFascist Invàders and their Accomplices" had been formed, of which
Dr. Nikolai N. 8urdenko was a member. On January 12, 1944, 8urdenko was appointed chairman of the "Special Commission for Ascertaining and Investigating the Circumstances of the Shooting in
the Katyn Forest by the German-Fascist Occupiers."
Known as the "8urdenko Commission" this group researched the
Katyn massacres from October 5, 1943 until January 10, 1944. Its
report, first published in Pravda January 26, 1944, blamed the
Germans. It claimed:
The Special Commission established that, before the
capture of Smolensk by the Germans, Polish war prisoners office1's and men, worked in the western, district of the region, building and repairing roads. These
war prisoners were quartered in three special camps
named: Camp No. 1 O., Camp No. 2 O. N., and Camp
NO.3 O. N. These camps were located 25 to 45 kilometers west of Smolensk.
The testimony of witnesses and documentary evidence establish that after the outbreak ofhostilities, in
view ofthe situation that arose, the camps could not
be evacuated in time and all the Polish war prisoners,
as well as some members ofthe guard and staffs ofthe
camps, fell prisoner to the Germans.
The Burdenko Commission claimed that the Germans murdered
the Poles. In the spring of 1943 the Germans:

...resolved to launch a provocation, using for this purpose the atrocities they had committed in the Katyn
Forest, and ascribing them to the organs of the Soviet
authorities. In this way they intended to set the Russians and Poles at loggerheads and to cover up the
traces of their own crimes.

Nyista írta...

Kedves stirlitz! 1940 március 15-e után ezeknek az embereknek nyoma veszett! Addig megengedték nekik, hogy levelezzenek a hozzátartaozóikkal. Az átszállítàsuk utan többé nem érkezett levél. 22000 ember három táborban eltűnt.

Nyista írta...

Kedves stirlitz! Szerintem és a történészek szerint azért nem adott hírt magáról ez a 22000 ember mert 1940 nyarán már halottak voltak! A németek csak 1941 júniusában támadták meg a Szovjetúniót.

stirlitz írta...

Már unalmas vagy "1941 júniusában támadták meg a Szovjetúniót."
töki ennek mi köze hozza? "version insists the Polish POWs had been
killed - in April and May, 1940."
ZygolÍ. Tomasz
In 2007 2011 Andrei Pamiatnykh published an online article titled
"From the unpublished materials of the 8urdenko Commission."l
In it Pamiatnykh, a firm adherent of the "official" Soviets-did-it
version of Katyn, reproduces without comment 29 pages of a list
0 1' inventory of materials found by 8urdenko Commission investigators among the bodies exhumed by the Soviet commission at
Katyn in January 1944.
Among these materials are documents that the Soviet investigators found on the bodies. Some of those documents postdate the
time that, according to the "official" version, the Polish POWs had
been executed by the NKVD. They are "proof of life" later than the
time that the "official" version insists the Polish POWs had been
killed - in April and May, 1940. If they are valid, the official" version of Katyn must be false, since the official" version states that
all the prisoners were shot by the NKVD during April and May,
1940.


Body #92 searched by the Burdenko Commission2 must be Zigoó's
because there is too much personal material on it to be anybody
el 陀、. Here is the complete entry from the Burdenko Commission's
text:
Letter from Warsaw, addressed to the Red Cross at the
central bureau of POWs in Moscow, 12 Kuibyshev
Street. The letter is written in Russian, in which Sofia
ZIGON' asks to be informed the location of her husband Tomash ZIGON', sergeant (vakhmístr) of caralry.
On the letter is the date September 12, 1940 (12.1X40). On the envelope is a German postage stamp from
Warsaw.IX 40 and the [cancellation?] stamp "Moscow. Post office 9, sent 28.IX-40 and a determination
in red ink in Russian: "Find out which camp and send
it for delivery. 15 .I 40. (signature unreadable)." (BU
246)
Since this letter was found on Zigon's body, he must have received
it. By this time he must have been in another camp. Eventually he
ended up in a camp near Smolensk, probably in one of the three
camps 1-0N, 2-ON, 0 1' 3-0N.3 As we shall see, the existence of these
three camps is documented in other materials found by Burdenko
Commission investigators on other bodies.
So Zigon was alive sometime after September 28, 1940, the latest
date in Moscow. His body, along with many others, was exhumed
at Katyn. This means that these men were also alive at that tíme, or
Zyg 。而 could not have been buríed among them. Therefore they were
not shot by the Sovíets ín Apríl-May 1940.

stirlitz írta...

Oszoknak egeszen 1941 majus 18 vannak doukentumai Tucholski does not inform his readers that Araszkiewicz was an
Ostashkov prisoner shipped from there to Kalinin in May 1940 but
obviously not killed there. Tucholski must have realized that this
one fact would cast doubt upon the whole "official" version of Katyn.
27, Body #101
Receipt from Kozelsk camp dated 19.xIl. 1939. On reverse, date of 14 March 1941;
Receipt from camp 1-0N dated 18 May 1941,
MAJUS 18 1941 Milyen erdekes nem ?

Nyista írta...

Kedves stirlitz! Az lehet, hogy én unalmas vagyok! De a Sxovjetúnió meg háborús agresszor! Megtámadta Lengyelországot, ahonnan elhurcolt 22000 embert, akik tarkón lőve kerültek elő! Hát rohadjak meg, ha beveszem a rizsát, hogy ezt is a nácik csinálták! Mutogathat nekem az NKVD utódszervezete bármilyen papírokat! Ennyi!