2014. március 25., kedd

PuPu ORSZÁGA

Az a baj, hogy elkötelezett vagyok.
Nem egy adott párt mellett, nem egy tételes eszmerendszer mellett, hanem egy álom mellett, melyet magamnak álmodtam meg arról, hogy milyen életet szeretnék magamnak, a leszármazottaimnak, a barátaimnak és politikai ellenfeleimnek, az országnak.
Nem egy túlcizellált álom ez, nincs sehol sziklaszilárd pontokba szedve, inkább olyan, mint egy impresszionista festmény, hagy teret a fantáziának, az ötleteknek.


Nem csak a hozzám hasonlóan gondolkodóknak kell, hogy helyük legyen benne, nekem arra is szükségem lenne, hogy a nettó nácik és nyilasok kivételével minden épkézláb ember jól érezze magát az általam kitalált országban, ahol a nép soha nem elégedetten, de mindig nyugodt boldogságban élhet.


Az én álmom egy olyan ország, ahol mikor megszületik a kisbaba, még saját anyja sem tudja megmondani róla, hogy mire viszi.
Merthogy a lehetősége megvan arra, hogy sokra vigye, értve ezen az adottságaihoz mérten megfelelő munkakört, az anyagi jólétet, mely persze nem határtalan, de ahhoz elég, hogy ki tudja elégíteni normálisnak mondható igényeit, át tudja lépni a társadalmi pozíciójából fakadó korlátokat.


Az én álomországomban a társadalom az utolsó kis cigánypurdét is a tenyerén hordozza, megkapja mindazt élelemben, gondoskodásban, szeretetben, ami ahhoz kell, hogy testileg és mentálisan egészséges felnőtté válhasson, hogy legalább be tudjon nevezni a társadalmi versenybe.
Mert az én országomban pedagógusok nem azok lesznek, akiket már sehova máshova nem vettek fel, hanem azok, akik emberileg is alkalmasak erre a nagyon szép, de kicsit sem könnyű pályára, és akiket a társadalom igen jól megfizet, mert mindenki tudja, hogy nagyrészt az ő munkájukon múlik a jövő.


Az én országomban a pályakezdők három évig adó és közterhektől mentes állásokban szerezhetnék meg a szükséges szakmai tapasztalatokat választott foglalkozásukban, hivatásukban.
Álomországomban a munkavállaló a napi munkaideje végén elejti a kalapácsot, a ceruzát, hazaballag és a családjával, a barátaival foglalkozik, egyetlen idióta workaholic főnök sem tudja arra bírni, hogy fizetés nélkül túlórázzon, mert mögöttük ott áll az erős szakszervezet, mely nem foglalkozik politikai szarkeveréssel, de egyetlen tagja miatt megállít akár egy iparágat is, ha annak jogos érdekeit sérelem éri.
Az én szakszervezeteim funkcionáriusait nem a cégük fizeti, nem attól kapják az irodájukat,  hanem a szakszervezeti tagságtól, mert az én munkásom, tisztviselőm, sőt, még a műkörmös takarítónője is megérti, hogy egymagában gyenge, de a többiekkel együtt ő az ország ura, és az érdekvédelmet szervezni legalább annyira kell érteni, mint neki a saját munkáját.


A munkáltatók, a vállalkozók és a befektetők tisztes profit ellenében végezhetik felelősségteljes és kockázatos munkájukat, a közmunkákat pedig szigorú felügyelet, ellenőrzés és elszámoltatás mellett, átlátható módon végezhetnék.
Aki közpénzből lop, mutyizgat, annak irány a gánti dolomit mintabánya, melyben ha enni akarnak, akkor úgy dolgoznak a közpénzek lenyúlói, mint a gép – ettől mintabánya.
A brigádvezetőt Orbán Viktornak hívják, már hetvenhét éves, de a kőtörő kalapácsot neki is forgatnia kell, ha enni akar.


Az én országom világos és mindenkire érvényes törvények alapján munkálkodik, semmi visszamenőleges törvénykezés, semmi aktuális magánérdek megjelenítése, mert az ország érdeke érdekes módon egybeesik állampolgárainak érdekeivel.
Az általam képzelt világban is létezik a mutyi, a gazdasági bűnözés, csak éppen nem éri meg, mert a rendőrség és az adóhatóság jólképzett és tisztességesen megfizetett tagjai úgyis felderítik a törvénysértést, és a büntetés szinte elkerülhetetlen.


Ha valaki nyugdíjba megy, akkor az évek során felhalmozott megtakarításából tisztességesen megél, életszínvonala nem zuhan meredeken, hanem úgy tudja folytatni az életét, mintha szabadságot vett volna ki.
Nem kell kuporgatnia, nem kell a kuka mélyére merülni az ennivalóért, a csirkefarhátat pedig a kutyájának veszi.

Az egészségügyi ellátás jár neki, csakúgy, mint az aktív dolgozónak, mert az egészségügy színvonala az ország büszkesége, ésszerűen szervezett rendszer, mely nem a pazarló koldust testesíti meg, hanem a jó gazda gondosságával gazdálkodik a nemkevés rábízott pénzzel.


Természetesen ez a képzelt ország parlamentáris demokrácia lenne, melyben a Parlament csak egyéni képviselőkből állna, de kétkamarás lenne, a felsőházban ott ülnének az egyházak képviselői éppúgy, mint a szakszervezetek, a kamarák és a munkáltatók képviselői, akik mindahányan odafigyelnének arra, hogy a nagyon egyértelmű, nagyon szűkszavú és az állam működésének alapelveit pontosan rögzítő Alkotmány rendelkezései megkerülhetetlenek legyenek.

  
Tudom, a libacombot nem elég elképzelni, a pörkölthöz pénz is kell.
De az én államom merne kicsi lenni, nem akarna mindenbe belepofázni, nem akarná megmondani és ellenőrizni, hogy Jóska milyen pozícióban teszi magáévá Julcsát, a én államom a közigazgatást helyben oldaná meg, a megyéket meg a járásokat világgá zavarná, lecsökkentené az államigazgatási háttérintézmények számát, majdhogynem a nullára.
Lengyel László még ma is haragszik ugyan a Pénzügykutató hajdani felszámolása miatt, pedig lehet, ha intézete megmarad az állami vízfejen fülnek, akkor rá már a kutya sem emlékezne… 


Az én államom nem építene stadionokat, de támogatná az iskolai sportot, minden szinten, és oda adná a legtöbbet, ahova magántőke nemigen fog érkezni.
Lennének tornatermek, iskolai futsalok, öltözők, edzők, ezerféle sport, hogy az is sportolhasson, aki nem szereti a sípcsontját összerugdaltatni.


Az én országomban mindenki adózna, nem sokat, keveset, de kikerülhetetlenül.
Ennek az országnak a vezetője nem babrálna az árakkal, hogy amit odaad rezsicsökkentésnek, azt visszavegye tranzakciós illeték formájában, nem trükközne, mert nem akarná hülyíteni a választót.
Nem lennének vissza nem térítendő támogatások, nem építhetne az ország leggazdagabb embere állami támogatással zenélő istállót légkondicionálással akkor, mikor telente emberek százai fagynak meg.


A bíróságok „várólistái” rövidek és nyilvánosak lennének, az ügyészség munkájáért a kormányfő felelne - büntetőjogilag is, természetesen korrekt törvényi feltételek megfogalmazása után.


És az én országom színvak lenne, amelyben erőszakot hirdető, vagy akárcsak kilátásba helyező szervezeteknek nem lenne helye, aki pedig ezt hirdeti, mehetne Gántra kopácsolni, mert ebben az országban többé nem lenne helye az emberek szembeállításának, legyen az zsidó, sváb, cigány vagy piréz, itt mindenkinek egyforma jogai és kötelességei lennének – nem csak formálisan, hanem a valóságban is - és mindenki bemehetne a diszkóba...


Amiért meg ezt ideírtam, az azért van, mert lassan vége a kampánynak, és nagy hiány van jövőképben, tervekben, elképzelésekben, - egyszerű gondolatokban, egyszerű szavakban, mert a nép nem rejtvényeket akar fejteni, nem narratívákat emészteni, hanem gondolatokat hallani, melyeket ért és amelyekkel azonosulni tud.
Orbán nem akar vitatkozni, sem a múltról, sem a jövőről, amit meg is értek, hiszen amit csinálni akar, azt nem mondhatja el, mert a kutya sem szavazna utána rá, az ígéretei beváltását se szeretné, ha számon kérnék rajta, inkább sunnyog és számolja a napokat.


De ettől mi még elmondhatnánk a saját megvalósítható álmainkat, nemde?

 :O)))

45 megjegyzés:

Kapat írta...

Kedves PuPu, szívemből szóltál! Ha egy jó tündér lennék, azt mondanám, teljesüljön mimden vágyad!(vágyunk) És boldogan élnénk, míg......
Egy barátom cikkét küldöm viszonzásul, nagyon hasonló gondolatokkal:
http://szantograf.hu/2014/02/16/a-megujulas-eve-ivan-gizi-drotpostaja/

Kapat írta...

És persze elküldöm, amit ehhez a cikkhez szántam! :-)
http://szantograf.hu/2014/03/24/nincsenek-nagy-igenyeim-ivan-gizi-drotpostaja-regen-uzent/

civilhuszár írta...

Hát nekem olyan zenész nosztalgiám is keletkezett.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=rkKS2x6F8CI

Névtelen írta...

Még szerencse, hogy csak álmodozhat, hát jó álmodozást kisember!

PuPu írta...

Neked is van országod, kedves Névtelen?
Hát írd ide, hogy az milyen?
Ezt várnám a pártoktól is, - ha már ők nem, hát legalább a t5ied jó lenne látni!
:O)))

Névtelen írta...

Kedves Pupu!

Szép gondolatok, jó volna, ha lenne olyan "hivatásos" politikus, aki hasonlóan szépeket álmodna, mert legnagyobb bánatomra azt kell írnom, hogy "ilyen ország pedig nincs" - bár lenne!!!

Üdv.: Vöröskarom

(Míg olvastam a mai írásodat, arra gondoltam, vajon "kedves" Névtelen barátunk (barátaink) ebbe hogy fog belekötni - hát látom, korán kelő fajta, a rá jellemző "bölcsességgel" már meg is tette...)

yczimi írta...

Ismét a szívemből szóltál! Pont ilyen álmaink vannak a feleségemmel! :)

Öreg harcos írta...

Kedves Pupu!!! Az általad megálmodott országb kell útlevél????"Veszek" egyet. Szép is lenne. Engedj meg egy személyes megjegyzést. Tegnap a kecskeméti Mercedes gyárban voltunk kirándulni. ( mert lehet látogatni) Nekem elég lennne egy olyan ország, ahol úgy mennek a dolgok , mint ott, ahol úgy gondoskodnak a dolgozókról, mint ott.Tuuuudom, ez csak "optikai" csalódás. Valójában a németek tanulnak tőlünk és csodálkoznak, hogy ebben a kuplerájban hogyan tudunk mégis élni valahogyan. Az általad megálmodott ország pedig egyelőre csak fikció és egyre kevésbé elérhető. "Névtelen" barátunk!!!!! Ha esetleg elmesélnéd, hogy a Pupu által felvázoltakból melyik nem tetszik neked???

krezirezi írta...

Névtelen országában élünk, PuPu :-) Boldog, elégedett ember, mert a hozzád hasonlók csak álmodozhatnak vágyott életterükről. Ha mindezek ellenére sejtené, hogy alapjában véve boldog vagy, megsápadna napja, kevésbé hetyke lenne a mosolya. Mosolya? Ok. Visszavontam. De álmodozni nekem is szabad ;-)

civilhuszár írta...

Vöröskaromnak :

Vannak születési rendellenességek. Szerintem a zsigeri verbális kényszer is az, amely vezérli a rosszul összerakott agyúakat, mások
vegzálásának maliciózus írással elkövetett manifesztációja.
Ezek szemlélete, a ha van rajta sapka, ha nincs, a bántás mindenképpen indokolt.

hello írta...

Kedves PuPu, bizony jó lenne a hazánkat ilyen országnak tudni, de hát ettől nagyon odébb vagyunk. Senkit nem akarnék elkeseríteni, de szerintem nincs esélyünk megélni, hogy valamikor ilyen körülmények szülessenek benne. Pláne, hogy mint hallom, Navrasics úr el tud képzeli egy Fidesz-Jobbik koalíciót...
Na, az meg aztán az általad leírt modellnek mindenben pont az ellenkezőjét csinálná meg! :-((
Akkor nem áldás, hanem átok lenne az életkor általános kitolódása!

Egyébként 1 gondolat kifejtésével még adós maradtál. Ezt írod: "Tudom, a libacombot nem elég elképzelni, a pörkölthöz pénz is kell."
Úgy bizony. A Te országodban minderre honnan lenne pénz?
Mert a felelősségteljes és kockázatos munkájukat tisztes profit ellenében végző munkáltatóknak, vállalkozóknak és befektetőknek mindehhez induló tőke, azaz nem kevés pénz kell.
Van helyük az országodban a külföldi, tőkeerős cégeknek, vagy mindent saját erőből, színmagyar erőfeszítéssel oldatnál meg?

bubo írta...

Kedves Pupu!

Nagyon szimpatikus álom. Jó lenne ha megvalósulna. Volt régebben a vendégoldalon is egy hasonló Pongrácz Csaba néven megjelent álom, aminek első soraiban volt egy gondolat.Valahogy úgy hangzott (nem tudom pontosan idézni) "Olyan országot szeretnék ahol azt sem tudom ki a miniszterelnök ..." mert hogy rendben mennek a dolgok.
Ez a pontokba szedett írás kár hogy eltűnt a vendégoldalról

bárányfelhő írta...

Én olyan országban szeretnék élni ahol egy családban a hívő anya éppúgy nevelheti szeretetre, lelkiismeretre, nyitottságra és elfogadásra a gyermekeit, ahogy az ateista apa is nevelheti tiszteletre, felelősségre, állandó tanulásra és segítőkészségre a gyermekeit.
Ahol nem jelent előnyt vagy hátrányt semmilyen világnézet, vagy eszmerendszer - generációsan visszamenőlegesen sem!!!
Olyan országban szeretnék élni ahol mindig sokkal erősebben érzem a jóra való törekvést, semmint a rombolást!
Olyan országban szeretnék élni, ahol a legfontosabb a szeretet!!!
Ebben az országban még a növények is másképp érezhetnék magukat - hát még az emberi teremtmények...

asta írta...

PuPu olyan jó álmodozni kicsit! És ezeket az álmokat nem is lenne olyan nehéz megvalósítani. Hiszen olyan egyszerű, olyan kézenfekvő... Miért nem megy mégsem? Talán, mert az ilyen Névtelenek túl sokan vannak? Ők nem boldogságra, hanem gyűlöletre születtek? Velük mit lehet tenni? Kolostorba küldeni, hátha átnevelődne?:O))
Hello-nak

Ha csak az ellopot pénzeket visszaraknáűk azok, akik ellopták és lopják rendszeresen, már meglenne az anyagi fedezet. Ha egy házat valóban annyiért építenének, amennyibe kerül + tisztes haszon, ha az EU-s pénzeket az ellopott szoftver segítségével nem csapolgatnák, hanem gyümölcsöző beruházásokra fordítanák, ( nem stadionokra), ha okos emberek szerveznék meg a gazdaságot.... mennyi jó dolgot lehetne tenni.... csak a jó és lelkiismeretes szervezés milliárdokat hozna! Egy ilyen országban szárnyalhatna a fantázia és a tenni vágyás...Már a gondolatától is jobb kedvem lett!:)

morzsi írta...

Vártam, hogy a "finom felszólításra" ide írja mindenki az álmát, de csak nem akarják...
Akkor én most leírom.
Az álombeli országomban minden miniszter maga vezetné a miniszteri autóját és ötször meggondolná, hogy társaságban alkoholt fogyasszon, mert nem várja kinn a Józsi, aki majd hazaviszi. Nem lenne testőrsége, tehát meggondolná, hogy mit mond nem védi senki.
Abban az országban nem lehetne a főváros közepén sem betyársereg, sem másféle tagtoborzót tartani, - de nem lenne katasztrófavédelem sem, amelyik ugye nem olt tűzet, nem szállít sebesülteket, csak sajtó tájékoztatókat tart balesetről vagy hóhelyzetről.
Nem lenne a köztisztasági hivatalnak szóvivője, sem helyettese, csak olyan mérnökei, akik el tudnak mondani három kerek mondatot.
Nem lennének szóvivők - egy sem! - azt hagynám a falusi öregasszonyokra, csak pletykáljanak.
Abban az országban nem tűrném el, hogy "importált" tüntetők vonuljanak fel városszerte, rögtön kiderítenék, hogy honnan volt rá pénz. Nem engedném meg, hogy ember embert a parlamentben mocskoljon csak azért, mert egy "politikusnak többet kell elviselni."
Utána néznének minden egyes forintnak amit az állam kiad, mert az nem a kormányé, hanem a lakosság pénze.
Ott, abban az országban a megszerzett tudásnak lenne megbecsülése, nem a handa-bandázásnak.
És igazi békét hirdetnék! Nem engedném, hogy emberek állandóan régi sebeket tépjenek fel és abból éljenek, ezeknek én kötelezővé tenném a szemellenző viselését, hogy csak előre nézhessenek.
Hidd el PuPu, nem lenne az egy rossz ország! - morzsi -

Anikó írta...

Pupu a próféta szóljon belőled, amit felfestettél az maga a csoda, magamon kívül lennék a boldogságtól, ha így lenne, de attól félek ez túl szép, hogy egyszer igaz legyen:-))))
Bár azt mondják a remény hal meg utoljára:-))))

pleinair írta...

Az álmok arra valók, hogy közreműködésünkkel megvalósuljanak.
Nekem visszatérő álmom, hogy Orbán egy nemzetközi pszichiáterekből álló tudóscsoport előtt áll. Ezek a szakemberek éppen felülvizsgálják, hogy nyelvét öltögető, enyveskezű, hatalommániás vezérünk alkalmas-e egy ország kormányfői posztjának betöltésére.
Igazi, Polt-mentes ügyészségről is gyakorta álmodom, meg a valódi igazságtétel következményeiről, amiket itt most nem részletezek.
Álmaimban az oktatás nem szervilis birkákat nevel, hanem önálló gondolatokkal, fejlett igazságérzettel bíró embereket.

Mikor azt álmodom, hogy mindez megvalósult, akkor álmaimban békés hétköznapjaim estéin megjelenik az M-1 képernyője, rajta új tv-játékok, és még a híradót is meg tudom nézni, mert nem hazugságokkal etet.

Jöjjön el a mi országunk még életünkben, ne csak álmainkban, de itt a földön is.

Erzsébet írta...

Mozsi 10:29, ebben az álom országban és is szívesen honosítanám magam...

pleinair írta...

asta írta...
PuPu olyan jó álmodozni kicsit! És ezeket az álmokat nem is lenne olyan nehéz megvalósítani. Hiszen olyan egyszerű, olyan kézenfekvő... Miért nem megy mégsem? Talán, mert az ilyen Névtelenek túl sokan vannak? Ők nem boldogságra, hanem gyűlöletre születtek? Velük mit lehet tenni? Kolostorba küldeni, hátha átnevelődne?:"

Idézet Szondi Lipóttól:

"Egy nagyzási tébolyban szenvedő császár, király, vagy vezér szent háborút, vagy harcot hirdethet meg leggyalázatosabb céljaiért, és ehhez eddig a világon mindenütt, és a világtörténelem minden korszakában emberek millióit mozgósította és késztette bűncselekményekre. Ez kizárólag azért volt így, és lehetséges ma is, mert az úgynevezett "népben" sok a rejtett Káin-ember. Ezek az ultrasoviniszták és fajvédők csak arra vártak, hogy "hazafinak" mutatkozva, káini igényeiket végre védetten és szabadon kiélhessék. A "tömeg" már önmagában kitűnő álruha, amelyben menedéket találnak, hiszen a tömegben nincs egyéni felelősségrevonás."

A névtelenek=káinok egyelőre a békamenet tömegében menetelnek, de remélhetően idővel hűs kolostorok falai közt Ábellé szelídülnek majd. )))

asta írta...

Planair

Ámen!

hello írta...

Kedves Asta, így valóban lehetne fedezet rengeteg mindenre, de a megvalósítása sajnos ugyanolyan utópia, mint PuPu és a fórumozó társak által megálmodottan működő ország.

Pedig csodás lenne így élhetni.

Ha már soroljuk a vágyainkat, a magam ideáival is hadd egészítsem ki:
Szeretném, ha megszűnne ez az immár általánosan elterjedt és csúcsra járatott gyűlölködés, acsarkodás, az irigységen és rosszindulaton alapuló ártó indulatok és tettek sorozata.
Működne ellenben az emberek közötti szolidaritás, megértés, segítségnyújtás, az állatvédelem és a természet védelme.
Azaz az emberek HOMO SAPIENSHEZ MÉLTÓ MÓDON élnék az életüket, és lennének szerves részei a társadalomnak.
Már kamaszkoromban is mindig erről fantáziáltam.

Névtelen írta...

Ma úgy néz ki mindenki megírhatja vágyait. Ezért hát én is elmondom, hátha olvassa itt egy-két baloldali, főleg mszp-s.
A nők 40 év jogosultsági idő utáni nyugdíja nagyon bejött a nők körében. Az én feleségem is így jött nyugdíjba. Ezzel a fidesz nagyon telibe talált. Most egyedül a jobbik ígéri, hogy ezt bevezeti a férfiakra is. Nyugdíj körüli kollégáim mind azt tervezik, hogy ezért a jobbikra fog szavazni. Meglehet ezért nőtt meg a jobbik iránti érdeklődés? Ezért én is a jobbikra szavazok, hátha nekünk férfiaknak is bejön, hogy 40 év kemény munka után nyugdíjba vonulhassunk. Ez így lenne igazságos, nem pedig 25 év után, fiatalon.

Üdv. mindenkinek:

H. Mihály

Dorka írta...

kedves PuPu,

I have a dream! ...
megosztom Veled mit fogalmazott meg a Szolidaritás 2011.10.01.-én.
sok munka van még előttünk, hogy az áhított (politikai) kultúra meghonosodjon, hogy az álmaink valóra váljanak!
legalább az ükunokáink számára! :o)

"A Magyar Szolidaritás Mozgalom
(SZOLIDARITÁS) céljai:

- A lehető legszélesebb társadalmi összefogással, az emberek aktív, felelősségteljes szerepvállalásával meg akarjuk védeni demokráciát, az emberi-, állampolgári-, és munkavállalói jogokat.

- Elsődleges feladatunknak tekintjük, hogy a kiábrándult választókat magunk köré gyűjtsük, hogy értelmes és reális gondolatokkal segíthessük állampolgári, választói öntudatra ébredésüket.

- Olyan adórendszert akarunk, amelyben a tehetősebbek nagyobb részt vállalnak közterhekből, erősítve ezzel az emberek szociális biztonságát, megállítva az emberek elszegényedését és a társadalmi különbségek növekedését.

- Olyan országot akarunk, ahol lehetőségeihez mérten mindenki kiveszi részét a közterhek viseléséből. Ahol az adócsalásért, a korrupcióért nem csak az átlagembereket büntetik, hanem a gazdasági és politikai elit tagjait is.

- Olyan országot akarunk, ahol a munkavállalónak tisztességes munkáért, tisztes megélhetést biztosító bért fizetnek.

- Pártok, politikailag szélsőséges mozgalmak és ideológiák által megosztott és egymással szembefordított társadalom helyett egy olyan élhetőbb Magyarországot akarunk, amelyben nem bélyegzik meg az embereket pártválasztásuk, ideológiájuk, vallásuk, származásuk miatt.

- Olyan Magyarországot akarunk, ahol érték a hazaszeretet, a nemzeti öntudat, a történelmi - és kulturális hagyományok tisztelete és őrzése, és ezeket a fogalmakat nem sajátíthatja ki magának a politikai paletta egyik fele, míg a másik felét kizárja onnan."
hű olvasód:
Dorka

Dorka írta...

kedves Mihály!

jól értelek? én elhiszem, hogy ezt mondják, te elhiszed, hogy a jobbik ezt meg is tudja valósítani? kétlem! mégis, miből?
ócska választási trükk, mint ahogyan az is, ahogyan az elnökük kiscicákkal és kiskutyákkal fotózkodik. tudod, a példaképük is szerette a kutyákat...

Isten óvja Magyarországot, ha emberek meg- és átgondolatlanul képesek egy NÁCI pártra szavazni!
lehetőséget adni egy másiknak, hogy a hatalomban maradás érdekében koaliciót alkossanak.

PuPu, nagy munka áll még előttünk!

hello írta...

Jó dolog volt kicsit álmodozni, de aki vissza akar térni realitásokhoz, azaz a való világunkba, nézze meg az ATV mai A TÉT adását.
Sok érdekes vélemény hangzik el benne.
Ismétlik is, meg a honlapjukon is nyilván fenn lesz.

anonymand írta...

Tisztelt PuPu!

Bonsai Duce anno megmondta: "Merjünk nagyot álmodni!".
Te pedig, jó állampolgárként eszerint cselekedtél.
Á!
Viccnek szántam.

Idealista vagy (ebben a posztodban végtelenül), mindenféle racionalitás híján.
Amiket megírtál, egyébként egyáltalán nem tartozik az álom kategóriába (énbelém is szorult némi idealizmus).
És jó néhány dolog meg is valósulhatott volna, vagy legalább elkezdődött volna az alapok lerakása. Ha...
Ha a (parlamenti) kétharmad nem a kizárólagosságot jelent egyeseknek.
Ha nem harcot hirdet Bonsai Duce, hanem békét (országon belül és kifele).
Ha jól határozza meg a célt: küzdelem a szegénység ellen, megfeszített munkával építkezni, építkezni, építkezni (nem stadionokra gondolok).
Ha pár beszéd helyett párbeszéd a politika eszköze.
Ha legalább az őszödi beszéd sokat idézett részéből okultak volna.
Ha gyorsnaszád lennék, nem pedig hol romboló, hol tengeralattjáró...

És még sok hasonló hülyeség jut eszembe, de megbocsájtható, mert leesett az alkoholszintem, s ilyenkor írok mindenfélét...


Tisztelettel:
anonymand

bubo írta...

Én egy olyan Magyarországban szeretnék élni, ahol érvényesülni tud a következő 5 mondat és a törvények alapját képezi. Ez az 5 mondat ugyan nem mostanában és nem nálunk fogalmazódott meg, de nem baj, ha az ember képes tanulni és nem akarja újra feltalálni a kereket.

„Magától értetődőnek tartjuk azokat az igazságokat, hogy minden ember egyenlőként teremtetett, az embert teremtője olyan elidegeníthetetlen Jogokkal ruházta fel, amelyekről le nem mondhat, s ezek közé a jogok közé tartozik a jog az Élethez és a Szabadsághoz, valamint a jog a Boldogságra való törekvésre.

Ezeknek a jogoknak a biztosítására az Emberek Kormányzatokat létesítenek, amelyeknek törvényes hatalma a kormányzottak beleegyezésén nyugszik.

Ha bármikor, bármely Kormányforma alkalmatlanná válik e célok megvalósítására, a nép Joga, hogy az ilyen kormányzatot megváltoztassa vagy eltörölje, és új Kormányzatot létesítsen, olyan elvekre alapítva és hatalmát olyan módon szervezve, amely jobban védi Biztonságát, és jobban elősegíti Boldogulását.

A józan ész azt kívánja, hogy a jól bevált Kormányzatot ne változtassuk meg jelentéktelen és múló nehézségek miatt; és valóban a tapasztalat azt mutatja, hogy az emberiség inkább szenved mindaddig, amíg a rossz nem válik elviselhetetlenné, mintsem hogy kivívja jogait, és eltörölje a megszokott formákat.

Ha azonban a visszaélések és bitorlások hosszú sora mindig ugyanazt a Célt szem előtt tartva azt bizonyítja, hogy a népet teljes zsarnokságba kívánják hajtani, a nép joga és a nép kötelessége, hogy az ilyen Kormányzat igáját levesse, és jövő biztonsága érdekében új Védelmezőkről gondoskodjék.”

http://mek.oszk.hu/02200/02256/02256.htm

morzsi írta...

Nnna!
Csak kibukik lassan mindenkiből, hogy milyen országban szeretne élni.

Még annyit fűznék az álmaimhoz, hogy szeretném, ha más az iskolában a gyerekeinket/unokáinkat az egymás iránti tiszteletre, szeretetre nevelnék, hogy ha felnőnek, ne kérdezzék meg barátjukat, vagy szomszédjukat, - amikor az vett egy öt éves használt autót - hogy "miből tellet?"
Ezt a kérdést soha senki ne tehesse fel, csak az adóhivatal!
Üdvözlettel: - morzsi -

asta írta...

Névtelen H.
Itt most ország és világ színe előtt vallottad be, hogy kilóra meg lehet venni:O)) Látod ilyenkor érvényes Lacusunk örökérvényű szép mondása ami a kötéllel és a szöggel van összefüggésben. Ha csak ennyi az életcélod, az még a vegetáláshoz is kevés.....
Ha még a Jobbikot is a nyakunkra szabadítják az ilyen eszetlenek, akkor tényleg ki kell innunk a méreg poharat fenékig. Bár ha jól megnézem, ma már nem sok különbség van... már a gödör mélyén vagyunk, a Jobbik csak ásna még két métert lefele.
Esetleg írhatnál még egy kicsit a havi 100 forintos rezsicsökkentésről is, milyen szép is! Basszus ezen már csak sírni lehet.

etele1 írta...

és milyen lesz a jobbik országa pupu?

(a Tárki szerint közel járnak ahhoz hogy megverjék az Összefogást a választáson)

... csak azért kédezem, mertjól tettenérhetően egy magyar politikus sem kér a "te országodból".

Az "ő országukban" a miniszter legfőbb feladata, hogy kiválassza a tapétát, az iróasztalt, az extrákat az audihoz, a hétvégi golfot/wellness-t és mégvéletlenül se kelljen olyan nemszeretem, fefájásos feladatokkal foglalkoznia, minta gazdaság és társadalom politika.

Az ő országukban a te országodra és úgy általában rád is csak addig van szükség, amig sikerül kibulizni a miniszteri széket.

Ha elolvasod a baloldali pártprogramokat, bőven láthatsz példát a "merjünk mikroszkopikusat vállalni" témakörben. Mutatva az igényt a kényelmes, zavartalan horkolásra a bőrfotelben,

De ez ne zavarjon pupukám. Ha zavarna, még el kellene gondolkoznunk azon, hogy igaaz ami irsz, vagy csak ordas szemforgatás :DDDDDDDDD

asta írta...

etele 1

Asszem le vagy maradva egy brossúrával:) Orbán vezér elévülhetetlen érdeme ( feltéve, ha most megy), hogy olyan mértékben forgatott fel mindent fenekestül, hogy azt már fotelban ücsörögve és munka nélkül nem lehet helyre állítani. Ez az egy haszna lehetett ennek a négy évnek. Most bizony használni kell mindenkinek az eszét és dolgozni kell, mert nagy botrány lesz. Ha megnézed az ellenzéket, teli van fiatal, energikus emberekkel... ezek nem azok, akikről te beszélsz. Persze majd ők is elkurvulnak... ha hagyjuk.:) De ez azért teljesen más összetétel még akkor is, ha vannak benne régi arcok is... de még azok is fiatalabbak, mint Orbán és csapata, akik csupa régi és rossz emlékű arcból állnak. Hát pont erről az oldalról elég humoros régi arcokat emlegetni:O)
A politika meg olyan, amilyen... de nem mindegy az optimális mérték.. Orbán csapata minden ésszerű mértéket áthágott.. tán ez velük a legnagyobb baj.

Névtelen írta...

asta!Te beszélsz a kilóra vevésről. Az álbaloldal hülyére lopta magát, s közben a néppel nem törődött, csak a saját maga bankszámlájával.Lásd Simon ügy. S Gyurcsány sem kőfejtésből verejtékes munkával kereste milliárdjait, hanem a zavarosban halászott, s még jópár baloldalinak mondott milliárdos. Csak neked is és az itt kommentelők és pupu is haszonélvezője volt az álbaloldali rendszernek. S ti vagytok a kisebbség. Majd 6-án pedig a többség fog győzni. Többség pl. fidesz és még hozzá a jobbik.
Hajrá Fidesz!
Hajrá Jobbik!

Névtelen írta...

És Nagy Bandónál az igazság: "Az MSZP és a Fidesz politikai vetésforgójáról azt írja, hogy „harcuk és állandósult gyűlölködésük közben odavesznek az értékek, melyekért érdemes élni és jövőt tervezni”. A képviselőjelölt (író, humorista) nem aggódik a politikai elitért, mert az működik, nyüzsög, köszöni, jól van, ahogy 1989 előtt is jól elvolt, virult, ellenőrizhetetlenül. Virult tegnap is, virul ma is, szolidaritást nem ismerő, saját zsebre dolgozó, országért és nemzetért munkálkodó szent jobbjukat vagy szent baljukat maguk felé hajlító hazafiúk vezényletével.”

Mindegy

Névtelen írta...

Szörényi Levente (zenész)

„Az, hogy ne parancsolgassanak, hogy méltányosan járjanak el velünk, számomra is fontos cél. A leigázottságot nehezen viselem akkor is, ha kardok, tankok, netán bankok segítségével valósul meg. Most szerencsére fegyverek nem ropognak, Orbán politikai szabadságharcát viszont érdeklődéssel vegyes tisztelettel figyelem, és ott segítem, ahol tehetem.”

Névtelen írta...

Kovács „Kokó” István (ökölvívó olimpiai bajnok)

„A mostani ciklusban jobb volt az irány, mint a megelőző kettőben, ám hogy valóban az volt-e, újabb négy év után tudnánk megmondani. Akkor már végképp nem lehet majd visszafelé mutogatni. Ezért is remélem, hogy a jobboldal újra megkapja a felhatalmazást.”

Névtelen írta...

Tamás Gáspár Miklós (filozófus)

„A 2014. tavaszi országgyűlési választásoknak három fő esélyese van:

MSZP & Tsai. Hanyatlás.
Fidesz& Tsai. Zuhanás.
Jobbik & csapatai. Szabadesés. (…)

Magyarország elszigetelt páriaállam. A mindebben bűnrészes kormányra diadal vár. Mindegy, kire szavazok.”

Névtelen írta...

Tőkéczki László (történész)

„A Fideszre fogok szavazni, hogy Magyarországnak ne helytartó kormánya legyen. Azért adom voksom Orbán Viktor pártjára, hogy a magyar emberek érdekei szerint történjenek a kormányzati lépések. Azért, hogy a parlament munkáját ne olyan globális érdekek irányítsák, amelyeket a magyar emberek nemhogy nem befolyásolhatnak, de még csak át sem láthatják őket.”

Névtelen írta...

Vizi E. Szilveszter (agykutató)

„A mostani kabinet középjobb retorikával szociálisan érzékeny középbal gyakorlatot valósított meg, ezért én voksommal zöld utat adok a folytatásra. Nagyon örülök, hogy a miniszterelnök szókincsében megjelent a magyar szellemi tőke mint értékteremtő, a gazdaság motorjának számító erő.”

Névtelen írta...

Papp Lajos (szívsebész)

„Örömmel ismerem el tévedésemet: az Orbán Viktor vezette kormány építi az utat Istenhez, gyarapítja önbecsülésünket és a magyar nemzet tekintélyét. Szelet vetettek és vihart arattak, de a vihar csak a korhadt, terméketlen ágakat törte le. Hazánk fája tisztul, erősödik. Ezen az úton kell továbbhaladni.”

PuPu írta...

Kedves Névtelen, nem gondoltam volna, hogy itt gyűjtöd majd össze a jobboldal összes okosát, akik közül mind abban akar okos lenni, amihez nem ért.
Én elvagyok a világban nélkül is, hogy egy zakkant szívsebész, egy állampénzből kocsmárossá avanzsált boxoló vagy egy zeneszerző okosítana, nem hiszem, hogy attól jobb lenne az életem, ha az ő bölcsességeimre építeném.
Talán próbálj a saját tapasztalataidból kiindulni és ne az ilyen Tőkéczky -félék zavaros gondolatait szajkózni, hidd el, többre mész.
És ha itt vitatkozni akarsz, akkor azt írd le, hogy te milyen országot szeretnél, - hidd el, jobb lesz, mit ezek a konzerv-okosságok, meg a magyarember érdeke meg az összes többi matyómintás baromság...
:O)))



etele1 írta...

asta:

irtad "Ha megnézed az ellenzéket, teli van fiatal, energikus emberekkel... ezek nem azok, akikről te beszélsz"

ezek a te energikus fiatalembereid egy évtizede politikusok (talán Kunhalmi kivétel? ő csak semmi más nem volt egsz életében, mint emeszpé politikus, de tény hogy még nem töltötte be a tizedik pártbürokrata-szülinapját ).

szóval az energikus fiatalembereknek az alatt az egy évtized alatt nem volt egy újgondolatuk, ahogy az az emeszpé Ajánlatában olvasható is. Azaz nem olvasható... olvasható, hogy nincs benne... na mindegy :p

tudod nem elég baromira energikusnak lenni. arra bárki képes egy red bull-lal

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Előbbi soraidhoz még hozzáfűzném, hogy az nem zavar, hogy a volt boxoló mit mondott, de, hogy Vízi E Szilveszter, az agykutató, nem restell elvállalni egy olyan hm állást, hogy aszongya a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja! Hát azért ehhez nagyon erős gyomor kell.
Hiába mondják családtagjaim, hogy Vízi E. tekintélyes prof, - nekem ettől kezdve már nem az. - morzsi

civilhuszár írta...


Névtelen
2014. március 26. 8:40-kor írt Papp Lajos témához.

A 2006-os zavargásokat említette egy előadásán amin jelen voltam, annó a szocik kormányzása idején, és akkor még bevette a Fidesz maszlagot a történtekkel kapcsolatban, mivel mesélt olyasmit, hogy saját maga is
hallott rendőrt idegen nyelven beszélni. Nos a kétharmad uralkodásának 2010 decemberében már kinyílt a professzor úr szeme, hogy kinek, kiknek állt a pártján.Megértette, hogy Fidesz alkotmány készült.
Ki is mondta, hogy a miniszterelnök beteg pszichopata.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=1zw2ZKdN8y0

Névtelen írta...



"Szükségük van minden körülmények között (...) egy szép nagy és fényes ülepre, amit kinyalhatnak. Akkor vannak biztonságban, ha egy ilyet látnak maguk előtt, és úgy érzik, ha ezt megfelelő csapásszámmal nyalogatják, akkor minden rendben van" mondja Tarlós.
Én pedig olyan országban szeretnék élni, ahol ez felejtős.

James Bond írta...

Kedves PuPu!

Végigolvastam a bejegyzésedet és az összes hozzászólást is. Hogy mit gondolok? Természetesen nekem is van álmom, hasonlít a Tiedhez, bár nem mindenben egyezünk. A helyzetet talán egy réges-régi Szabó István film, az "Álmodozások kora" záró képsoraival tudnám bemutatni. OT az történik, hogy a képen egy telefonközpont kezelő kisasszonyai sorban hívják azokat, akik telefon-ébresztést kértek (az öregek még emlékeznek arra, hogy az okostelefonok és tabletek kora előtt volt még ilyesmi), és egyre fokozódó telefoncsörgés hangja mellett kedvesen bemondják a telefonkagylóba, hogy "Tessék felébredni!"...

De álmodozni azért jó...