2014. november 1., szombat

TUDATMÓDOSULT ÁLLAPOTBAN

„A finomszesz és mesterséges aromák felhasználásával készült, úgynevezett kommersz vagy pancsolt szeszes italok nagy mennyiségű fogyasztása komoly egészségi kockázatot jelent.
Ezek előállítási költsége csak töredéke a tiszta növényi párlatokénak, így kiskereskedelmi áruk is kedvezőbb.
Az új szabályozás az olcsó, mesterséges aromák felhasználásával készült szeszes italok adóját növeli, ezzel a kabinet azt szeretné elérni, hogy a lakosság kevesebb etil-alkoholt fogyasszon” – közölte az egészségügyért felelős államtitkárság a Magyar Nemzettel.

Ezek tényleg vagy hülyék vagy pofátlanok, esetleg hülyék és pofátlanok is egyszerre.
Merthogy arra azért nem vennék ciánkálit, hogy alkohol-ügyekben tájékozatlanok, legfeljebb a kommersz szeszesitalok idegenek tőlük, mióta felvitte Isten a dolgukat.
Mikor még nem voltak ekkora nagyemberek, akkor leitták az Anatómiai Intézetben a kétfejű gyerekről a spirituszt is.

Amúgy a legfinomabb alkohol nagy mennyiségű fogyasztása is komoly egészségi kockázatot jelent, a tetejében tele van etil-alkohollal, csak a károkozás e tekintetben nem annyira szembetűnő, mert aki a kommersz italtól hány, az egy ócska, szemét alkoholista, míg az, aki a Chivas Regaltól, az tisztelt főorvos úr, esetleg a képviselő úr, bohém hangulatban...
Nadehogy ezt az etil-alkohol dolgot az egészségügyért felelős államtitkárságon - a portást is beleértve - akárki is ki merte ejteni a száján, abból csak egy következtetés, hogy a magyar egészségügy kétszáz kilométeres körzetéből farokfelcsapva és rohanva menekülni kell.
Namármost a kabinet az én legszerényebb véleményem szerint szarik a nép egészségére, különben nem csökkentette volna az egészségügyre fordítható kiadásokat az utóbbi öt évben a GDP 9.1 százalékáról a GDP 8.3 százalékára, nem szórakozott volna a rokkantnyugdíjasokkal, és nem tartaná a nép negyven százalékát nyomorban.
És nem kellene a bubópestis diagnosztizálásától számítva fél évet várni az első kezelésre.

Azt sem nagyon értem, hogy a házi pálinka-kotyvasztás állami támogatása hogy fér össze ezzel az intézkedéssel, ugyanis, ha valami veszélyes, akkor a házi pálinkafőzés veszélyes, a javából.
Ott aztán az alkesz nem tétovázik, ha már nem égeti pici száját, úgy issza a rézelejét, mint a kéttéglás módszerrel itatott teve, aztán ott nem bíbelődik senki az etil meg a metilalkohol differenciáldiagnosztikájával, gallér mögé, oszt jónapot!
Tetszik piszkosul ez az aggodalom, az meg mégjobban, hogy már megint a legszegényebbek életét keseríti meg Szeretett Vezérünk.

Persze nem ez az egyetlen gond így ciklus elején, de hát ez várható is, ilyenkor jönnek a nehéz napok.
Például, akik kereszténydemokratáknak hívják magukat, ismét előhúzták a szemeteskosárból régi kedves ötletüket a boltok vasárnapi nyitvatartásának tilalmáról.
Régi gumicsont ez, de ettől még nem kevésbé hülyeség.
Jó szokásuk szerint megvédik az embereket önmaguktól és boldoggá teszik őket, ha beledöglenek is.
De a bolti eladó családja körében fogja tölteni a vasárnapot, ha a fene fenét eszik is, merthogy ezt kívánja a keresztény erkölcs: az Úr napját szenteld meg!
Még szerencse, hogy a Virágvasárnapot nem kell vezényszóra megszagolni.

De szép is lesz, ott ül majd a család a munkanélküli eladó asztala körül és nézi a tepsit, keresi benne a libát, de nem találja.
Az sem, akinek még van munkája, merthogy a túlórapénzek kiesése miatt a vasárnapi menü krumplileves lesz, paprikáskrumplival – de jó magyar étel is az!.
A nyugdíjas is örülni fog neki, mert idáig elmehetett egy hónapban akár tízszer is tíz különböző bevásárlóközpontba, ahol meleg volt, nem kellett fűtenie, ehetett is egy főzeléket, tésztát olcsón, a főzéssel sem kellett a rezsicsökkentésnek keresztbefeküdni, de legalább most majd didereghet otthon.
A fiatalok is szeretni fogják az ötletet, nekik ez egy közösségi tér volt, ahol lehet beszélgetni, nézelődni, moziba menni, így meg majd legalább erkölcsösen töltik az időt, elmennek a templomba, vagy betörni, elfoglalják magukat…
A hárshegyi mosolygót  itt nem megszüntették, hanem kiterjesztették az ország teljes területére, ami rendben is lenne, ha a betegek nem vették volna át az ápolók szerepét.

Mindenesetre iratkozzatok be gyorsolvasás-tanfolyamokra, mert kevés már az az idő, amikor azt olvashattál az interneten, amihez kedved volt.
A Vezér meghirdette a Nemzeti Konzultációt az internettel kapcsolatban, és miközben mindenki el volt foglalva az adó problémájával, egy odavetett félmondattal elmondta, hogy az internet szabályozása is napirenden van, ennél már csak az lenne félelmetesebb, ha az internet megvédéséről delirálna.
Hát nem tudom – azzal ki lehetett vinni az utcára a tömeget, hogy pénzt akartak kivenni a zsebéből, de az kérdéses, hogy az érdekelne-e ennyi embert, ha az információt veszik el tőlük, hiszen, ahogy a nóta mondja: nem tudom, nem fáj…

Hát, majd meglátjuk.
Nő fel az új nemzedék, tehetetlen és kiszolgáltatott marad-e, mit felmenői, vagy le tudja vetkőzni az egoizmusát és megérti végre, hogy az ő élete is csak akkor lesz szép és boldog, ha a körülötte élő emberek is normális életet élhetnek.
Ha megérti, tesz is érte, akkor van esélyünk, ha nem, akkor éppen olyanok leszünk, mint a vizigótok, akikről majd az itt élő népek olvasgatnak a történelemkönyvekben, jó esetben filmet csinálnak róluk, Viktor a barbár címmel.
Szép film lesz, az őrült barbár a fogai között egy Gyurcsányt tartva táncol, közben dönti magába az etilalkoholt, majd utánaküldi a romát - tölts még egyet Flóri!

:O)))

36 megjegyzés:

hello írta...

Egészen elképesztő világ kerekedik itt napról napra:

A cél:
- a nép kevésbé tehetős részét - márpedig ez az arány a hivatalos statisztikák szerint is folyamatosan növekszik - hermetikusan elzárni az MTI által kiadottakon kívüli információktól,
- az iskolarendszerből az általános műveltséget jelentő ismereteket száműzni, így funkcionális analfabéták képzésére szakosítani,
- a szolgáltató szektor minden részében a multikat ellehetetleníteni, és ez által kiűzni az országból, hogy a konkurencia megszűnése által az állami cégek meg az élelmiszer-kereskedelemben a CBA + a máris szatócsüzletként üzemelő nemzeti dohányboltok olyan árakat alkalmazzanak, amit nem szégyellnek.
- Hozzá a KDNP felmelegített, szemforgató ötletei.
És a felsorolás tetszőlegesen folytatható.

Nem is tudom, mely országok modelljeiből gyúrja össze a szisztémát a vezér. Észak-Korea, Ceaucescu, Rákosi, a 45 előtti magyar viszonyok mind ihletői lehetnek.

Ha ezt le lehet nyomni a torkunkon, nem is érdemlünk mást.

Szóljon, aki a rendszerváltáskor ilyen országra vágyott.

Sicc írta...

Egy esetleg félreérthető plakát miatt választási csalást kiáltottak...és az, hogy minden ötletet, amivel pénzt akarnak kisajtolni az emberekből, minden adatot, ami a gazdaság, a munkanélküliség, az egészségügy, oktatás... stb állapotát megismerhetővé tette volna, eltitkoltak a választásokig... az nem választási csalás? Ez a választás mi volt?

nemóvatos írta...

Mi meg demonstrálva "ünnepeltük" az újabb átverést.
Úgy kell nekünk!

Ja és vasárnap senki ne menjen a Kossuth térre 18:00-ra mert a Tuareg is ott lesz (van augusztus 08. óta).

Várjuk meg az újabb szemétséget a pofánkba.
Meg fogjuk kapni, nyugi.

hello írta...

Az nem ünneplés volt, csak a szervezők köszönete a részvételért, az aktivitásért. Senkinek nincsenek illúziói, ezért a tömeg azt skandálta, hogy "Folytatjuk!"

renitens manyup tag írta...

Pupukám!
Kitűnő írás, mint mindig!
Csak egy megjegyzés: a Chivas is egy kommersz, kevert whiskey. A nagymenők legalább Glenfiddichet, esetleg Taliskert isznak. :-D

Névtelen írta...

http://vasarnapihirek.hu/fokusz/alkotmanyos_jogunk_torvenyt_szegni_interju_voros_imre_volt_alkotmanybiroval_jogaszprofesszorral - ÍGY !

nemóvatos írta...

Hello-nak!

Elég lenne megköszönni ha valódi eredmény született volna.
A tömeg ugyanis azt várna, nem pedig haladékot a hatalomnak, miközben Őt kifárasztják és szalámizzák.

csakafidesz? írta...

hello-nak

Ez nem ünneplés volt, hanem tehetségtelen szervezők által "összerittyentett" nagy semmi.
Az előző poszton elolvashatod erről a véleményemet.
Ez a "folytatjuk" dolog teljesen vagylagos. Két lehetőség van; - vagy igen, vagy nem. Ez attól függ, hogy lesz-e valaki, aki ennek a láthatóan elégedetlen és megmozdulni hajlandó tömegnek programot ad.
Az kevés, hogy előre a NET-adó eltörléséért!
Gondolj vissza - itt nem hangzott el még egyetlen értelmes beszéd sem, nem jelent meg senki, aki civil, de mellette eléggé közismert is.
Ez a dobálózás a jelszavakkal, a tömeg lelkesítése és hergelése szükséges, de nem elégséges. Ennél sokkalta több kell.
A sikeres folytatáshoz az előkészítés és lebonyolítás színvonalát is emelni kell. Akik most ezt a munkát csinálják szerintem kevesek ehhez. A szervezőmunkát csinálják ők, de az irányításba vonjanak be olyan embereket is, akik jelenlétükkel, mondanivalójukkal és előadásmódjukkal náluk meggyőzőbbek tudnak lenni.

DarthVader írta...

Én maximálisan támogatom a boltok vasárnapi zárvatartását. Isten ággya meg a KDNP-t. De csak azzal a feltétellel, ha kiállnak az orvosi ügyeletek vasárnapi bezárása mellett is. Baromira rühellek vasárnap huszonnégyezni. Mennék misére ezerrel. Úgyhogy ha ezt is beveszik a törvényjavaslatba, akkor halleluja. Ha nem, rohadjon meg mind egytől eggyig.

Zs írta...

Már 2009-ben megírtam,hogy a kereszt szárával fogják a torkunkon lenyomni az összes disznóságot.Inkább pánikkeltő hülye lettem volna.Minden elképzelésemet felülmúlták.

hello írta...

Csakafidesz?-nek és Nemóvatosnak:

Nem értem a fanyalgásotokat.
Mind a 3x ott voltam, és a tömegben állva eléggé világos volt, hogy senkinek nincsenek illúziói - természetesen a szervezőknek sem -, hogy netadó-ügyben időhúzáson kívül bármit elértünk volna.

Szerintem, hogy rövid idő alatt ekkora tömeg együtt mozdult, abban nagy odavonzó ereje volt az addig ismeretlen civil szervezők hívó szavának. És nagyon helyesen tették, mert így volt hiteles, hogy ők beszéltek. Nem kimódolt, profi szónoki fordulatokkal, hanem egyszerűen, őszintén, világosan.

Jó értelemben amatőrök, azaz nem profik, de főleg nem dilettánsok.


Nem tudom, ki(k)re gondolsz, "akik jelenlétükkel, mondanivalójukkal és előadásmódjukkal náluk meggyőzőbbek tudnak lenni."
Plusz hozzáteszem, mert ott a lényeg: és egy ekkora vagy még nagyobb tömeg egyértelműen el is fogadja!
Van konkrét ötleted?

Zs írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Zs írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
grund írta...

Hogy mennyire álságos, és hazug ez az egész bagázs, azt jól mutatja a közegészségért, környezetvédelemért "aggódásuk", kontra, pálinkafőzés állami támogatása + üdítők, pelenkák, szappanok megadóztatása. És ezek mellett is csak úgy szépen elsétálunk. Tényleg hülyére vesznek mindenkit. De juhé, miénk a világ főutastól, mellékutastól, mert júliustól lehet ezeken piásan is biciklizni. Mert jóságos Vezérünk ismerve a magyar néplélek bugyrait, engedett a pincésgazdák ősi hagyományokon alapuló kívánságainak. Mert nem mindegy ám, hogy mitől pusztul a máj és butul a magyar!

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Ezek úgy hazudnak, mint egy sebesült katona. Amit gondolnak sem igaz.
Ha észrevetted, orbán legutóbb tegnap reggel "kiesett" a szerepéből egy pillanatra, úgy beszélt, mintha a legszűkebb stábjának mondta volna, hogy "ezt az adót, ebben a formában így nem lehet bevezetni..." (majd más formában be fogják)
Az, hogy a nagy áruház láncokat "áruházlánc felügyeleti díjjal" kívánják megsarcolni, ez szinte számukra kis ujjgyakorlat.
Amerre nézünk, a kormány korrupciója köszön vissza. Most megszólalt Mellár Tamás és kicsit kiloccsantott a biliből, de előbb utóbb mások is beszélni fognak, akiket most éppen a Külügyből szándékoznak kirúgni.
Személyes meggyőződésem, hogy a választásoknál is csaltak!
Miért éppen ott nem! Hiszen ezeken múlott, hogy tovább folytathatják egzisztenciájuk további kiépítését.
Ki hiszi el azt, hogy Budapesten 570 ezer! embernek szimpatikus Tarlós István, aki minden tv-s megjelenésekor igazolja azt, milyen beképzelt és pökhendi alak.
De "be kellett vontatni a lovat a célba".." mert ha baloldali főpolgármestere lett volna a fővárosnak, csak újabb elvonásokkal tudtak volna operálni, ami azért rosszul vette volna ki magát...
Nekem nem volt lehetőségem jelen lenni a szavazat számolásnál, de az ellenzéki pártoknak igen. Biztos vagyok, hogy becsapták őket.
Egyszer, más nem sokára eljön a számonkérés ideje, de őt nem lehet majd elitélni, mert minden igazságügyi elmeszakértő egybehangzóan "nem beszámíthatónak" fogja minősíteni. És igazuk lesz...
Üdvözlettel: - morzsi -

hello írta...

A Klubrádió fórumáról hozom:

"Vajon hányan állnának fel a Parlamentben a Fidesz-frakció tagjaiból, ha megkérdeznék, 'ki ellenzi az internet-adót ?'"

Szerintem, ha bárki felállna, annak valószínűleg már másnap éjszaka leesne a létra az autójáról....

Geza írta...

Nagyon orulok, hogy ennek a primitiv kdnp-nek az ujabb probalkozasat a "vasarnapjaink tartalmas eltoltesere" megemlitetted.

Az uralkodo bagazsnak a termeszetes rabloosztonen kivul ez a masik attributuma: az az altaluk elkepzelt erkolcsi foleny, amellyel ugy gondjak, megmondhatjak, hogy naponta/evente hanyszor kefeljunk (vagy valami hasonlo) es menjunk "beszerzesre". Ez szamomra sokkal sulyosabb, mint az internetado. Hogy gondoljak ezek a mocskok, hogy intezkedhetnek a szomoru es alszent pofajukkal az en eletvitelem tekinteteben. Mi jogon probalnak engemet visszatartani attol, hogy, ha ugy gondolom, ejjel 11 utan elugorjak a TESCO-ba es vegyek barmit es a penztarosnovel kedvesen elcsevegjek az elet kulonbozo aspektusairol!? Szemet gennyladak; es majd jonnek a Europa-i peldakkal, es az emberek szepen beveszik.

csakafidesz? írta...

T.hello!
Nem tudom, hogy konkrétan kire is gondoljak, de óriási a választék.

A "fővezér" személyére nincs komkrét javaslatom, de a lelkesítő beszédeke előadóira lenne néhány ötletem:
A teljesség igénye nélkül: Horváth András, Magyar György, Bokros lajos, Mellár Tamás, Gönczöl Katalin, Majtényi László,Ángyán József és még körül is lehetne nézni. Biztosan még sokan vannak akik belülről is jól ismerik a Fidesz természetrajzát.
Gondolom, hogy van néhány politológus is aki szívesen beszállna egy ilyen akcióba.
Kb ennyi erről.

A szervezők ügyetlenkedése pedig nyílvánvaló. Ezzel a témával előttem már többen is foglalkoztak
Egyetértek velük!

Névtelen írta...

csakafidesz?
Nem értem a fanyalgásodat,és a túlzott elvárásaidat sem.A rendszerváltáskor megkaptuk azt az egyszeri lehetőséget,hogy átlépjük azt a hosszú és fájdalmas folyamatot, ami a (tudatos)demokráciához vezet.Mi persze (jó szokásunk szerint) nem tudtunk-akartunk élni vele.Ennek a végterméke a mostani politikai elit ,jobb és baloldalon egyaránt. Még sok idő és sok csalódás fog elvezetni (ha sikerül egyáltalán) eljutni odáig,hogy egy ilyen (vagy bármilyen)tiltakozást mindenki (pártszimpátiától függetlenül) támogasson is.Ha egyáltalán fel is tudja fogni ,hogy miről is szól valójában.
Annak mindenesetre örülni kellene,hogy végre ki tudtuk mutatni elégedetlenségünket és ,ha csak ideiglenesen de eredményt értünk el.Ehhez persze hibázniuk kellet a "fiúknak" is,el kellett hagyniuk a bevált sémát ( előbb oszd meg a társadalmat érdekcsoportokra és utána kezdd el pedzegetni a témát),de szegényeknek rövid volt az idejük, gyorsan be kellett vetni valamit,hogy terelhessenek a kitiltási botrányról.Jó szokása szerint Vektor erről is két bőrt akar lehúzni, "konzultál" pár száz millióért és ezalatt meg is tudja osztani a "zembereket"( közben persze a szervezőkről is kiderül,hogy amcsi/és vagy norvég fizetett ügynökök). És talán a korrupciós botrányról is elterelődik a figyelem egy kissé és ki tudnak találni valamilyen elfogadható magyarázatot is rá.
Véleményem szerint ez (is) állhat az áruházláncok szívatása mögött.Régóta akarta már de most jött el az idő,terelünk és közben adunk a haveroknak is.
Sajnos sok idő kell még amíg a választópolgárok megtanulnak átlátni az éppen aktuális hatalom machinációin.Ennek kiküszöbölésére találta ki a népvezér az emberek lebutítására a "zalaptantervet".
http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20141101_Le_az_informatikaval#cbcgev
Ez pedig csak egy minimális (de annál röhejesebb) példa a "fiúk" kétszínűségének:
http://444.hu/2014/11/01/mikozben-a-rendorei-a-civilket-zaklatjak-pinter-sandor-egy-norveg-civil-alapos-konferencian-vallal-szerepet/
Szóval kell idő de lassan tanulgatunk-tanulgatunk....

nemóvatos írta...

Kedves hello!

A srácok a "netadó" hívószót elengedték pedig még működne.
Nem strapálták magukat további (ha kell "tartalék") hívószavak felmutatásával pedig van bőven. Használatuk a netadó ügyön is segítene.
csakafidesz? névsora minimum elgondolkoztathatná Őket, de több a megnevezettek közül sikerrel kecsegtetne.
Nade ami elmúlt azon nem keseregni kell inkább tanuljanak belőle és 17-én bizonyíthatják, hogy már nem amatőrök, hisz látható: a hatalom bevadult és adja fel a friss magas labdákat.
Ellene csak a tömegesedés tud hatni amit kétségtelen, hogy ezek a Netsrácok indítottak meg.

Névtelen írta...

A KDNP-s javaslat az áruházak hétvégi zárva tartásához nettó baromság,jól jellemzi a zsebpárt empátiahiányát.A "zemberek" nagy része nem azért nagybevásárol hétvégén,mert szórakozni akar,hanem mert akkor ér rá.A kisebb dolgokat veszi meg csak hét közben,kenyér-tej stb.
Hétköznap jó ha arra jut ideje a munka mellett,hogy tisztán tartsa a lakást és a családjával legyen egy kicsit.A mai felgyorsult világban a fiataloknál elvárás (még a fizikai munkásoknál is),hogy naprakész legyen-lépést tartson, a növekvő munkahelyi elvárásokhoz igazodjon.Otthon ha hazaér még tanul vagy dolgozik valamit,nyelvet-számítógépes ismeretet,újabb technológiák elméleti alapjait.És ezt csakis a családja (vagy a jövőbeli családja) boldogulásáért teszi.
A "zemberek" nem templomba fognak járni a megnövekedett szabadidejükben,hanem időrendet változtatnak.Aki meg hétvégén dolgozott a kiesett jövedelem pótlásán fog fáradozni,nem pedig megköszönni a templomban az életszínvonalának romlását.
Ami kis időt tud az ember szakítani ,azt úgyis a családjával tölti,hiszen azért él.Pl.felvilágosítani próbálja a gyermekét,hogy nem kell minden baromságot elhinni amit az iskolában tanul.Tanulja meg (mert nem akarod,hogy megbukjon) de nem kell el is hinnie.
A keresztény erkölcsiség jegyében pedig lenne egy javaslatom,pont a KDNP-nek való.Tegyenek le az asztalra egy törvényjavaslatot, (mivel úgyis annyi a jogász a parlamentben),hogy a korrupcióban-sikkasztásban,vagyonosodási vizsgálaton stb-stb megbukott képviselők büntethetőek legyenek.A hivatali idejük alatt elkövetett bűncselekmények ne évülhessenek el.A mulasztásukból (nem megfelelő informálódás a megszavazott törvények valós hatásairól) adódó költségekért,anyagi és büntetőjogi felelősséggel tartoznak.(Minden képviselő aláírhatna egy nyilatkozatot egy törvény megszavazása előtt pl:a beterjesztett indítványt megértettem, kellő tájékozódás-informálódás után büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem,hogy a törvényt támogatom/nem támogatom)
Ésatöbbi-ésatöbbi.
Gyorsan vége lenne a gombnyomogató droidok idejének.Gyorsan vége lenne a "megszavazzuk és meglátjuk mi lesz" törvényeknek.
És egy kis adalék az empátiahiányukhoz:
http://www.hir24.hu/belfold/2014/05/05/senkihazi-harrach-petert-gyalazzak-facebook-oldalan/

csakafidesz? írta...

Névtelen barátomnak!
Idézet tőlem: -
A szervezők ügyetlenkedése pedig nyílvánvaló. Ezzel a témával előttem már többen is foglalkoztak
Egyetértek velük!"

Ez nem fanyalgás, hanem ténymegállapítás. És ezzel a megállapítással sajnos nem vagyok egyedül. Ha így lenne azonnal visszavonnám, de egy ilyen lépés magammal is és másokkal szemben is méltánytalan lenne.
Az, hogy a negyedszázados tötrénelmünk során ki hol hibázott arról már sokat beszéltünk. Ezen nem tudunk már változtatni, ezért ehelyett előre kell tekinteni.
A adódó lehetőségekkel pedig élni kell és nem elbalfaxkodni.
Ehhez pedig kevés csak forradalmárnak lenni ez menedzseri képességeket is igényel, ami köztudottan egy szakma. Tudatosan, szakmai alapokon felépített stratégia nélkül eredmény ma már ritkán érhető el.
Nekem ez a véleményem!

hello írta...

Íme, a vezér egyik nagy példaképe - őt sejnálatosan kifelejtettem a tegnapi (12:23)felsorolásomból:

http://444.hu/2014/11/01/az-illiberalis-demokracia-ahol-eppen-felszamoljak-a-szabad-internetet/

Ha beszólsz, letörölnek – egy vérbeli illiberális állam küzdelme az internettel

Azzal párhuzamosan, ahogy korlátozta a török kormány a véleményszabadságot az országban, úgy kezdett el egyre fontosabb szerepet betölteni a közösségi média mindazok számára, akik követni akarták, mi is történik valójában az országban.

Ezt jelzi az is, hogy a felmérések szerint a török lakosság internetező részének 92 százaléka van fenn valamilyen közösségi oldalon, abszolút világcsúcsot beállítva ezzel. Ezért persze semmi meglepő nincs abban sem, hogy a kormány most éppen az internet megszállására készül. A Foreign Policy cikkéből jól végig lehet követni, hogyan próbálják meg átvenni a hatalmat a Törökországban különösen fontos szerepet betöltő Twitter fölött.


Erdogan pedig teljesen nyilvánvalóvá tette, hogy mit gondol erről a kérdésről, amikor a sajtó szabadságát vizsgáló nemzetközi szervezet, a Bizottság az Újságírók Védelmében (CPJ) delegációjának azt mondta, hogy


„napról napra egyre jobban az internet ellen vagyok”.

Persze nem mindenki internetezése ellen. Erdogán pártja, az Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) nemrég tizenkétezer embert vett fel a közösségi média megszállására toborzott seregébe. Az AKP-trollok (így nevezték el őket a török interneten) dolga nem csak az, hogy minden létező netes fórumon megvédjék Erdogan hírnevét, de az is, hogy ellenzéki politikusokat és újságírókat fenyegessenek.

A teljes cikk a linket megnyitva olvasható.

hello írta...

Hogy a pl. facebookra allergiás a vezér, azt az ismert indokok alapján még csak értem. :-((

De azt magyarázzátok el nekem, hogy milyen szolgáltató "keresi gennyesre magát azon, amit kivisz az országból" (!?), hogy én pl. magától értetődő módon a neten nézem meg a szükséges és aktuális busz- és vonatmenetrendeket, az időjárást, minden egyéb közlekedési és más közérdekű tájékoztatást, ott keresek rá rengeteg féle szolgáltatásra, termékre, árakra, ott intézem az Ügyfélkapus és az önkormányzattal, más szervekkel kapcsolatos ügyeimet, ott olvasom és válaszolom meg a leveleimet stb.
Mindezért elég szép summát fizetek előfizetési díjként, 27 %-os áfával terhelve.
Ahogy nyilvánvalóan mindenki más is, aki Mo.-on internetet használ.
Azaz mi a jófenével lehet megideologizálni egy újabb internetes sarcot!

hello írta...

Kaptam, mutatom:
A fidesz-féle nem megszorítás 2010-től:

2010.11.01 A nyugdíjjárulék kizárólag az állami nyugdíjalapba került, a magánpénztárakban maradóké is
2011.01.01 Munkavállalói nyugdíjjárulék (állami nyugdíjalapba) emelése 9,5%-ról 10%-ra
2011.08.01 Maximálták a táppénz összegét, emellett a napi átlagkereset 70 százalékáról 60-ra, kórházi kezelés esetén 60 százalékáról 50-re csökkentették
2011.08.28 Nettó 40 forintos jövedéki adót vetettek ki az etanolra
2011.09.01 "Chipsadó" (Népegészségügyi termékadó) bevezetése: üdítőitalokra (10 Ft/liter), energiaitalokra (250 Ft/l), előre csomagolt cukrozott készítményekre (100 Ft/kg), sós snackre és ételízesítőkre (200-200 Ft/kg)
2011.11.01 13 forinttal emelkedett (+75%) a gázolaj literenkénti jövedéki adója
2011.11.01 Alkohol termékek jövedéki adójának emelése 5 ill. 50 százalékkal, dohánytermékek jövedéki adójának emelése 7%-kal
2012.01.01 Nettó 30 forintos jövedéki adót vetettek ki az etanolra
2012.01.01 Adójóváírás megszüntetése éves 2 millió 750 ezer forint jövedelem alatt
2012.01.01 ÁFA emelés 25 százalékról 27 százalékra
2012.01.01 Munkavállalói egészségbiztosítási járulék 1 százalékpntos emelése: 6 százalékról 7 százalékra
2012.01.01 A cafeteria 19.04%-os kedvezményes adóterhe 30,94%-ra emelkedik: a személyi jövedelemadón felül 10% egészségügyi hozzájárulást (EHO) is fizetni kell
2012.01.01 A hidegétkezésre fordítható kedvezőbb adózású cafeteria 18.000 Ft-ról 5.000 Ft-ra való mérséklése
2012.01.01 Kommunális adó (de facto ingatlanadó) bevezetése
2012.01.01 Munkanélküli-segély időtartamának 270-ről 90 napra csökkentése (változatlan bérből levont járulékfizetés mellett)
2012.01.01 Szociális segély összegének 28.000-ről 22.000 Ft-ra csökkentése
2012.01.01 Baleseti adó bvezetése
2012.01.01 Környezetvédelmi termékdíj bevezetése a csomagolóeszközökre és az egyéb csomagolószerekre (csomagolóanyag, csomagolási segédanyag)
2012.01.01 Autópálya-használat minimumának négy napról tíz napra történő emelése - áremeléssel
2012.07.01 Telekommunikációs adó 2 Ft/perc,sms (melyet a távközlési cégek fizetnek, de beépült a díjakba)
2012.03.01 Illetékek emelése (átlagosan 35%-kal).
2012.12.01 Dohányáruk jövedéki adójának emelése. Cigaretta: a kiskereskedelmi eladási ár 31 százaléka, szivar: 28,5%, finomra vágott fogyasztási dohány: 52%, egyéb fogyasztási dohány: 32,5%.
2013.01.01 30 napon túli keresőképtelenség időtartamával arányosan a munkáltató éves szabadság mértékének csökkentése
2013.01.01 Alkoholos termékek jövedéki adója 15 százalékkal nő, kivéve a sör és a pezsgő esetében, ahol "csak" 10 százalékos az emelés
2013.01.01 50%-kal emelkedett az autógáz (LPG) jövedéki adója
2013.01.01 Pénzügyi tranzakciós illeték bevezetése: készpénzfelvétel esetén 3 ezrelék, átutalás esetén 2 ezrelék
2013.01.01 Újabb 50%-kal emelkedett az autógáz (LPG) jövedéki adója
2013.08.01 A kamatjövedelmek után 6%-os eho (egészségügyi hozzájárulás) fizetési kötelezettség
2013.08.01 Pénzügyi tranzakciós illeték emelése: készpénzfelvétel esetén 3-ról 6 ezrelékre, átutalás esetén 2-ről 3 ezrelékre
2013.08.01 Telekommunikációs adó emelése 3 Ft/perc,sms mértékre
2014.01.01 "Chipsadó" (Népegészségügyi termékadó) kiterjesztése és emelése: gyümölcsíz (500 ft/kg), ízesített sör (20 Ft/l), szörp (200ft/l), cukrozott kakaópor (70 Ft/kg), az ételízesítő és a sós snack adóját 50 Ft/kg-mal tovább emelték, az üdítőitalét viszont 3 Ft/l mértékben csökkentették
2014.08.15 Reklámadó bármely személy vagy szervezet részére, amely gazdasági reklámot vagy kereskedelmi közleményt tesz közzé. Az adó alapja az ebből származó bevétel! Az adó áthárítva a fogyasztói árakban jelenik meg.



Névtelen írta...

csakafidesz? barátomnak:-)
(2014. november 2. 9:29)
Egyenlőre elégedjünk meg a tiltakozással és annak (ha ideiglenes is) eredményességével. Túlzott és szinte lehetetlen elvárás lenne ( én legalábbis nem látok a palettán) olyan személyt,aki a a tiltakozás (-ok) arca lenne -lehetne.Nem csak azért,mert magam is "'öngyilkos küldetés"-nek tartanám,( a fiúk rövid úton erkölcsileg-egzisztenciálisan kinyírnák).
Előbb meg kell tanulni tiltakozni,utána meg kell tanulni a tiltakozás szervezőit megvédeni.Később (ha találunk hiteles embert-embereket) kiállni mellettük,szélesebb körben megismertetni a választópolgárokkal a programjukat. Folyamatosan és következetesen ellenőrizni az ígéretei (-ik) betartását (állandó állampolgári kontroll,civil szervezeteken keresztül),állandó,államtól-politikától független pénzügyi ellenőrzés rendszer kiépítése (el ne kutyuljanak jó dolgukban)...stb-stb. Sok-sok idő.
Na ezt (is) dobtuk el a rendszerváltás után.

Kibic37 írta...

hello-nak (18:25)

Azt az orrfacsaró illatú, üzletszerű kéjelgést folytató anyjukat !!!

(csak hogy finom legyek és nőies ...)

csakafidesz? írta...

Névtelen(18:26)

Engem nem győztél meg! Lehet, hogy másokat igen, de erre nem tennék fel nagyobb összeget. Valakinek már mondtam, hogy az elképzelése túlidealizált. Neked sem tudok mást mondani.
"Folyamatosan és következetesen ellenőrizni az ígéretei (-ik) betartását (állandó állampolgári kontroll,civil szervezeteken keresztül),állandó,államtól-politikától független pénzügyi ellenőrzés rendszer kiépítése (el ne kutyuljanak jó dolgukban)...stb-stb. Sok-sok idő."
Miről beszélsz? Hol vannak meg ennek a szervezeti feltételei? Ki fogja neked ezt biztosítani? Az Orbán a 2/3-ával? Na, ne röhögtess!
Erre itt már nincs idő! Vagy fejest ugrasz a semmibe, vagy megnézheted magad.
A végeremény ugyanaz lesz.
Nem vagy te is véletlenül DK-s?

hello írta...


A valódi Fidesz logó


http://m.cdn.blog.hu/su/subba/image/fizesd.gif

Góbé írta...



Csakafidesz?... hatalomtechnikai eszközökről vivsz meddő csatát névtelennel, miközben itt van az orrunk előt orbitális lehetőség a hatalommal szemben. Beleestél a saját magad által korábban felvázolt csapdába, miszerint orbánc és csapata diktál Neked, s ez ellen tehetetlen vagy...

Segitelek kirángatni saját magadat e csapdából : Felejtsétek már el a gyurcsányozást, két hete nem hallani a hangját, - pedig lenne mit mondania. Már dicsérnie sem szabad? -

Az USA azt mondta világosan, egyértelmüen: A korrupt orbán rezsimben nem bizik hogy felderiti és szankcionálja a nemzetközi szinten megjelenő korrupciót, adócsalást, ezért saját hatáskörben az érintett kormányközeli személyek vonatkozásában a megvonta a beutazás lehetőségét.
Tehát! Ha a területileg illetékes hatóság bizalomhiányos, a saját eszközeikkel kénytelenek a problémát ha nem is megoldani, de távoltartani maguktól. Ebbe senki nem szólhat bele. Enyveskezü, gátlástalan tolvajt és sem engedek a házamba belépni...

A tüntetések szervezői belefeledkeztek a netadóba s bár tizezrek már mást skandálnak, nem veszik észre, hogy a diktatórikus rendszerből egyetlen elemet kiemelni már nem lehet. Ma már minden politika! A netadó, bár önmagában is népellenes és elhibázott, de a rezsim egy kis szelete, szoros összefüggésben az egésszel.

Volt a komoly tüntetéseken egy nagyon fontos plakát: "...tolvaj kormánynak nem fizetünk adót..." Vegyük már szó szerint, és ne feledkezzük meg arról hogy hogy a rezsim korrupt volta s müködése az alap-probléma, mert különben újra a fidesz által bedobott gumicsontonkon való meddő rágódássá silányul az október 28. keddi, gyögyörü és felemelő megmozdulás !

Ezt kellene folytatni !
Azzal, hogy a NAV vezetők - főleg Vida Ildikó - mutasson be igazolást a népfelségnek arról, hogy nem érintett az USA vizum-megvonása ügyében. Ezt kérheti a kormány, bármely ellenzéki párt, vagy civil szerveződés.
Az USA törvényei csupán a kitiltott személyének nyilvánossá tevését zárják ki, azt ha valamely konkrét személy nem érintett, nyilván igazolhatják.
Amig ez nem történik meg, mi az akadálya hogy a népfelség kinyilvánitja, addig adót nem fizet, a bevallásokat üresen adja be...
Ezt akár a NAV székház előtti permanens demonsrtációval is lehetne, sőt kell erősiteni.
A NAV-hoz bekötött online gépekből kihúzza a csatlakozó-dugót...

Követeli, hogy a Horváth Andás feljelentése nyomán keletkezett ügyben az ügyészség ellenőrizhető tájékoztatást adjon az eljáárás alá vont személyek számáról, a kár megtérülése okán, a zár alá vétellel, lefoglalással biztositott összegek nagyságáról...

Az USA most olyan eszközt, lehetőséget adott az értelmes magyarok kezébe amit bün nem kihasználni.

csakafidesz? írta...

Góbénak!

Tévedsz ha azt hiszed, hogy én beleestem volna bármi csapdába.(Én soha nem állítottam azt, hogy nekem Orbán csapata diktál és ez ellen én tehetetlen vagyok)
- Idézz egy ilyen szakaszt, azzal meggyőzhetsz! -

Ti vagytok nehányan, akik azt hiszitek, hogy itt bármit is békés úton elintézhettek. Ezzel már régen elkéstetek.

Az ellenzékünk "0", a tüntetések bizonytalanok - az, hogy sikerült egy jelentősebbet összehozni annak persze örülni kell, de abból messzemenő következtetéseket levonni nagy hiba lenne - a nyugati partnerek meg láthatóan konkrét lépésre nem nagyon szánják el magukat.
Megosztottak vagyunk mi is és sajnos azok is maradunk.
Dalárdánk továbbra is Orbán kottájából énekel.

Góbé írta...


T.Csakafidesz ! ne értsd félre, nem vitázni akarok, csak a pontosság miatt: "...Egy dolgot nem szabad figyelmen kívül. A Fidesz a maga apparátusával és eszközrendszerével már uralma alá hajtott mindent és mindenkit. Ne csodálkozz azon, amit mondok; - köztük engem is, meg téged is. A közvélemény formálásához egyedül csak neki vannak eszközei.
Ha azt vizsgálod - úgy önszorgalomból - hogy mi miért történik, akkor kapásból adott a válasz. A Fidesznek már megvan a saját ellenzéke is és nem engedheti meg, hogy ezt a hegemóniát bármi megzavarja.
Azt ne kérdezd, hogy erre mivel kényszeríti rá a pártokat és azokat a szervezeteket akik még hajlandók némi kis ellenállásra. Nem tudom, de biztosan vannak eszközei hozzá..."

Ezt okt.3.-án irtad, nekem cimezve.

Abban van igazad, hogy orbán nem tud szépen, békésen távozni, de meg lehet szoritani, ha polgári engedetlenségi mozgalom keretében országos szinten megtagadjuk, ill. feltételekhez kötjük az adók befizetését. Ez bizony komoly zavart jelentene pár héten-hónapon belül a gazdaságban.
Az is valóban kevés ma már, hogy tüntetünk egy jót, aztán hazamegy mindenki, hogy majd a jövő héten folytatjuk. Ott kellene lenni folyamatosan az NGM, a NAV székháznál, az ügyészségnél, a parlamentnél stb. - persze nem 10-20 embernek - és folyamatos presszió alatt tartani a hatalmat.

Veled ellentétben én úgy látom hogy a nyugati partnerek már tettek egy komoly lépést, most papiron mi következnénk, főleg három ilyen választás után. Nekünk kell bizonyitani hogy a fidesz nem uralja az országot, trükközéssel, csalással jutott ismét illegitim 2/3-hoz.


Névtelen írta...

Kedves csakafidesz?( 2014. november 2. 20:38)
Nem,sajnos nem vagyok se DK-s,sem pedig semmi más.Jelenleg leginkább a szégyen tölt el.Mert egy szövetséges ország kritikája kell,h valamennyire is odafigyeljenek az ország választópolgárai,hogy mit is művel velük az épp aktuális hatalom.Mert a megválasztott képviselők idióta,össze-vissza nyilatkozatait simán beveszik a polgárok.Saját szemükkel látják évek óta de nem tesznek ellene semmit.
Azt hiszem Kulka János (is) mondta,hogy a Millának pont az volt a baja,hogy távol tartotta magát a politikától,azért is múlt ki.
Kevesen értik meg de szerintem addig lényegi változást nem tudsz elérni,amíg az emberek hozzáállása nem változik.Simán nézik,hogy a civil szervezeteket (akik épp az aktuális hatalom mocskát hozzák nyilvánosságra) kinyírják.Ha csak azokat az ügyeket nézzük,amik nyilvánosságra is kerültek (pont az ő segítségükkel),már jó pár ember Orbán papa bányájában törné a követ nagysamuval.Hiába tesznek meg egymás után ocsmányabbnál-ocsmányabb dolgot, a "zemberek" megválasztják őket.Nézd meg a polgármester-választások eredményeit.1-2 nagyon pofátlan kiesett de a nagy részük maradt.
Rengeteg olyan ügy van aminek csak a gyanúja(!) miatt más országokban (választói nyomásra) lemondanak,ha azonnal nem tudják tisztázni magukat.Itt még büszkék is rá.(pl: csak akkor lesz pénze a városnak-falunak a kormánytól,ha engem választotok meg.)
"Folyamatosan és következetesen ellenőrizni az ígéretei (-ik) betartását (állandó állampolgári kontroll,civil szervezeteken keresztül),állandó,államtól-politikától független pénzügyi ellenőrzés rendszer kiépítése (el ne kutyuljanak jó dolgukban)...stb-stb. Sok-sok idő." -pedig a remélhetőleg nem túl távoli jövőben létre fog jönni. Nagyon jól tudom,hogy a jelenlegi rendszerben ez képtelenség,pont ennek az állampolgári kontrollnak a lebontásában fáradozik a hatalom ( a "zemberek" meg nyálcsorgató bambasággal nézik).

csakafidesz? írta...

Kedves Góbé!
Amit idéztél azt valóban én írtam és egyre inkább hiszek benne.

Erről is írtam már ezen a blogon, hogy úgy 10 évvel ezelőtt a Kapcsolaton azt találtam mondani, hogy meglátjátok a Fidesz rövid időn belül megcsinálja a saját ellenzékét. Én akkor még diktatúrára nem is gondoltam inkább arra céloztam, hogy ezzel Orbán megcsinálhatja a többpártrendszernek látszó egypártrendszert.
Kevesen értettek velem egyet, de annak egyáltalán nem örülök, hogy igazam lett.

Nincs köztünk vita, köszönöm a választ.

csakafidesz? írta...

Kedves Névtelen!

Köszönöm a választ.
Teljesen egyetértek veled, az aggályaim azonban megmaradtak.

Remélem lesz folytatása a dolgoknak és az békésen zajlik majd.

Reménykedjünk_mert ugye a remény hal meg utoljára.

Névtelen írta...

Na vegre! Micsoda szuper otlet!Tarsanak zarva a boltok,valamint a tomegkozlekedes,a betegellatas,az ettermek,ja es a szorakozohelyek...stb...stb.csak a templomok lehetnek nyitva....na de mi lesz a Tiszteletes szabadnapjaval!! Egy szonak is szaz a vege...kedves feleim...azt hiszen templom nelkul is elkezdhetunk IMADKOZNI.