2015. augusztus 20., csütörtök

APOKALIPSZIS IDEJÉN

SCAPEGOTÓL KÖLCSÖNÖZVE...
Navégre!

Szinkronba került Áder beszéde arckifejezésével, mely ábrázatot talán egyedül a Magyar Televízió  legendás bemondója, a nép által csak Savanyú Jóska néven emlegetett Varga József tudott
távolról megközelíteni.
A Köztársaság nélküli Köztársasági Elnök felöltötte legméltóságteljesebb képét és miután a gyerekekre már puszta arcjátékával is ráhozza a sikítófrászt, nekiállt a felnőtteket ijesztgetni.
Talán jobb lett volna, ha csak huhog, mint a kuvik éjfélkor a temetőben, de helyette olyat vizionált, hogy magyarember ijedtében összevizionálta a gatyaszárát.
Lekapta a szekrény tetejéről a vulkánfíbert és elkezdte beleszórni a diplomáját, élete során felhalmozott kétszáz euróját és eltökélte, hogy menedékjogot kér Szomáliában.

Biztonságunk megteremtése ránk vár, hazánk valamennyi polgárára – hangsúlyozta a honvédtisztek augusztus 20-ai, ünnepélyes avatásán elmondott beszédében a csornai Bronson, kiemelve: "világunk egyre kevésbé hasonlít régi, megszokott önmagára".
Sikerült ezzel azt a képet felfesteni, mint az alkoholista férjnek, aki véletlenül józanon tér haza és rádöbben, hogy a felesége cipóra vert képe, kék-zöld foltjai, kissé remegő feje és egész lepukkant lénye nincs teljesen összhangban tudatmódosult állapotában álmai asszonyáról alkotott képpel.
Hogy ezt az állapotot ő hozta össze szerelmetes barátjával, a Nemzeti Genommal, az kicsit sem zavarja, csak méltatlankodik azon, hogy semmi sem olyan, mint amit ő ifjúkorában megszokott.

Azt is mondta, hogy tíz évvel ezelőtt senki sem gondolta volna, hogy egy évtizeden belül visszatér a hidegháború veszélye Európába, hogy recsegni-ropogni kezd az euróövezet, hogy olyan népvándorlás indul, amelynek következményeként Magyarország határait is százezrével ostromolják a bevándorlók – mutatott rá Áder János.
Tekintsünk el attól, hogy ez a „százezrével” azért barokkos túlzás, meg attól is, hogy nem ostromol itt senki semmi, talán őket kivéve, akik a hülyeség ormait ostromolják, a menekültek mindössze áthaladni szeretnének az országon.
Ostromukra majd a következő fázisban számíthatunk, amikor megindulnak majd a muzulmán mazochisták, akik a kerítéshez vágják ólomgolyókkal turbózott korbácsaikat és boldogan merülnek meg a szenvedésben, melyet a Köztársági Elnök és rablóbandája biztosít nekik.

Akik elindultak, azok demokráciára és anyagi jólétre vágynak, de hajlandók lennének apró elvi engedményt tenni: vagy-vagy, de nálunk egyelőre a se-se van divatban, az ország élén egy felturbózott Süsü sárkánnyal, melynek három feje van, de egy agya sincs.
Az egyik fej lógó nyelvvel hülyeségeket beszél, a másik lógó bajusszal ijesztgeti a várandós anyákat, a harmadik meg lógó orral vizionál apokalipszist, melyből majd kirántjuk magunkat saját hajunknál fogva, mint Münchausen a mocsárból tette hajdan.
A mocsár stimmel.
A pokol kapui nyíltak meg előttünk, átvészeltük a tatárdúlást, a török hódoltságot és két világégést is."
Namármost a két világégésnél mi cipeltük a lángszórót.
Az egyiknél az ország területe ment rá a dologra, a másiknál az emberi tartásunk, és a törökök esetében is lehetett volna tán ügyesebben politizálni…  
Valaki azért elmondhatná neki, ha nem akarunk Európa második Vatikánja lenni – már területileg – akkor azért a magyar jobboldal abbahagyhatná talán a történelmi kísérleteit.
Aztán még elmondta, hogy mi mindent, mindig a saját erőnkből értünk el, például a török megszállást is, felszabadítani Budát viszont uniós segítség kellett, aztán sokat dolgoztunk a „hozzuk ide az oroszokat” projekten is, kivonulásukat viszont nem a szőröspofájú kistörpe intézte el, hanem Amerika, és remélhetőleg a mai állapotokban is számíthatunk a Nyugat segítségére, mert ha nem, akkor annyi ennek az országnak.
Áder csalódott az Unióban, csalódott a NATO-ban, és önállóan akarja megvédeni az országot a fene tudja mitől, ehhez persze csak a pénz, paripa, fegyver hiányzik, a paripából ugyan van egy fontos alkatrész a kezükben, útban a hátsójuk felé.
Azt is mondta:  szakítani kell a közönnyel, az "úgysem rajtam múlik" mentalitással is.
Azért tisztelettel és igen halkan megkérdezném: Miért, rajtunk múlik itt akármi is?

Mára már a formákra sem adnak, az országot egy manifeszt elmebeteg kommandírozza, aki a vesztett első világháború emlékére diadalívet akar építtetni, tetején a birodalmi turullal, melyet a kurzus művésze úgy mintáz majd meg, hogy aki átmegy a diadalív alatt, azt a beépített mechanika segítségével leszarja, mint liba a tarlót, majd elmond neki egy-két Wass Albert idézetet…


Beszédet mondott Hende is, rá ne is pazaroljunk talán felületet, ő már régen kiérdemelte az eddig át nem adott kitüntetést, az Ország Szégyene Érdemrendet a Kardokkal és a Flekktífusszal.
Ő azt a helytállást méltatta, mellyel a negyven fokban építették honvédeink a semmire sem jó kerítést, és ha még a földhözvert Gripenekről is szólt volna, szem nem marad szárazon.
Ha minden igaz, ma tűzijáték is lesz, meg tánc, tea aprósütemény.

Érezzétek jól magatokat!
.
:O)))

15 megjegyzés:

Frank írta...

Amit ilyenkor összehordanak a szónoki emelvényeken, az kabaré. Talán oda is eljutunk egyszer, hogy I.István, ha tehette volna, belépett volna a fideszbe. De az is előfordulhat, hogy a szent jobbal szignáltatva visszavonatják Istvánnal az idegenek befogadására vonatkozó intelmeit

adorján györgy írta...

A mai fineszes ünnepi hangulat Kocsis Máté fellépésével tette fel a koronát a jobboldali látványtervezésre. http://index.hu/belfold/2015/08/20/megutottek_egy_not_kocsis_mate_unnepi_megemlekezesen/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=index

A fotók igazolta arcok beszédesek! A FIDESZ-KDNP így ünnepelt....

hello írta...

Ilyenkor elégedetten veregetem meg a saját vállamat, hogy ezektől az "élményektől" minden jeles ünnepünkkor rendre gondosan megkímélem magam.

pleinair írta...

Jobb ezeket az ünnepeket Pupu érzékletes előadásában élvezni. Vizuális típus vagyok, jókat nevettem.
Nem akartam magamnak rosszat, ezért nem néztem a Búsképűt a Tv-ben. Elég volt a konyhába átszűrődő ájtatos hangjának gyomorforgató foszlányait hallani. (Oda is égettem miatta a kutyavacsorát.)

Vöröskarom írta...

Jaj, Pupu, ne csináld már! A végén még meghalok a nevetéstől ... vagy a sírástól???

Névtelen írta...

Kedves Hello!
Ezt Franknak, vagy Adorján Györgynek írtad?
Ha a második, az érdekes. Én pont, hogy egy kicsit szégyellem, hogy soha nem vagyok ott.

Névtelen írta...

A kigyurt emberek Tekkesek voltak.

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Úgy látom, hogy az USA-val és úgy általában a Nyugattal szembeni egészséges kritikai érzéked most kissé háttárbe szorult .
Küldök egy linket, hogy az egyensúly helyrebillenjen. :)

http://index.hu/tudomany/tortenelem/2015/08/20/amerika_provokalta_ki_a_nemet_megszallast/

Névtelen írta...

Névtelen 2015. augusztus 21. 6:50

Újabb szerecsen-mosdatás. Akkor ezek szerint erről sem a mi vezetőink tehettek, hanem azok a csúnya gaz külföldiek.

hello írta...

Kedves Mozigépész, és PuPu posztjára írtam, hogy az összes közvetített és nem közvetített ünnepi szónok és mondandóik következetes és sikeres elkerülésével kímélem az idegeimet. Már évek óta.

Unknown írta...

Névtelenhez.
"Erdély nem azért került a II. világháború után újra Romániához, mert a román kiugrás a magyarral ellentétben sikerült; Moszkva azért favorizálta ebben a kérdésben a románokat, mert Erdélyt ellenszolgáltatásnak szánták Besszarábia (nagyjából a mai Moldávia) elvételéért." -- írja a tudós.
Lefordítom magyarra.
A tudós szerint ha Horthy betartja írásban vállalt kötelezettségét és 1944. őszén átállunk az oroszokhoz, akkor is a románoké lett volna Erdély, mert Sztálin ellenszolgáltatási kötelezettséget érzett Besszarábiáért.
Ezt persze csak vélemény, és nem is logikus. Sztálin, ha ilyen érzelgős, a magyarok iránt is érezhetett volna ellenszolgáltatási kötelezettséget a százezer magyar katonáért, akik a polgárháborúban a vörösök oldalán harcoltak.
Azt le kell szögezni, hogy Horthy eleve hazug és szerződésszegő volt, mert proklamációjából kihagyta a németek megtámadását, amelyet írásban vállalt.
Horthy jellemén túllépve, az átállással az egész ország jobban járt volna.
A szovjet hadsereg egy-két hét alatt átvonatozott volna az országon, nagyrészt elkerültük a háborús rombolást, a rablást, az erőszakoskodásokat. A békeszerződésben jó eséllyel megtarthattuk volna Erdélyt és északon az 1939 tavaszi határokat. De ha nem, összességében akkor is jobban jártunk volna. Horthy az ország szempontjából a legrosszabb, a maga és családja szempontjából a legjobb döntést hozta. Sztálin utóbb futni hagyta, mert mégiscsak megpróbált átállni. A németek sem bántották, mert úgy csinálta, hogy ne sikerülhessen.
Úgy látszik, hogy a kőbányai vitéz kimosdató kampánya elért az Akadémiáig.

Attila írta...

Üdv!

Jót nevettem Pupu, pedig inkább sírni kéne! Csatlakozok helló magatartásához, én sem járok állami ünnepekre.
Mert:
1. Az aktuális hatalom mindig igyekszik magának kisajátítani. Ezt a Fidesz tökélyre is vitte.
2. Életemben már annyi láttam, halottam, hogy előre tudni lehet a következő mondatokat, "gondolatokat".

Névtelen írta...

Idióta, sunnyogó blogger! A szava csak annyira hallatszik, minta belefingottam volna a porba.

PuPu írta...

Rendben, de miért a száddal?
:O)))

Wolk írta...

Szerintem pedig idióta, sunnyogó névtelen. A többi egyezik.