2015. augusztus 27., csütörtök

ISKOLA A HATÁRON

Rendészeti szakközépiskolásokat vezényel a belügyminiszter a déli határra, drótbakternek, akik a keresztségben a határvadász nevet kapták
Lesznek összesen vagy két és fél ezren a próbarendőrökkel együtt, vakulj paraszt - szokás szerint.

Nyolcszáz elsőéves rendészeti szakközépiskolás lesz a megoldás a propaganda szerint milliárdos embertömegre, mely rárohan édes hazánk földjére, letaposva a terményt és megbecstelenítve lányainkat, asszonyainkat, ahogy ez ilyen esetekben szinte kötelező.
A többiek ugyanazok a rendőrök lesznek, akik eddig is ott vigyorogtak a pengék tövében, de népünk boldog lesz: határvadászok is őrzik nyugtalanságunkat.
Ugyan a határvadászt csak az különbözteti meg az egyéb rendőröktől, hogy a határban és a határon bakterkodik, meg az áthúzó libákra emeli kinyújtott karját. másik kezével hátrahúzza kezén a hüvelykujját és azt mondja, hogy durr, pontosan úgy, mint az albán légvédelem.
Amúgy meg, ha jön a pengeugró, akkor azt mondja neki mosolyogva, hogy gutentág, merthogy a mi rendőreink sokoldalúan képzettek, ezért a célország nyelvén köszöntik a migránst.

Vannak, akik azt mondják, hogy ez az egész cirkusz csak arra kell, hogy a határvadászok kifogják a szelet a Jobbik vitorlájából, amit erősíteni látszik az a tény, hogy szervezeti egységeiket a szép csendőrhagyományok jegyében osztálynak nevezik - hat lesz belőle a déli határszakaszon, egy határrendészeti igazgatóság irányítása alatt.
Lesz helikopter, ló, kutya, és egy csomó ökör, aki ezt az egészet kitalálta.
Gyönyörű jövő veti előre setét árnyékát, ennyi képzetlen emberrel egy komolyabb helyzet kialakulása esetén csak bukni lehet, példa erre a televízió-székház ostroma, mely a felkészületlenség miatt végződött gyászos kudarccal.

Mindenesetre az azért megnyugtató, hogy a rendészeti szakközépiskolások felnőtt emberek, olyan rendőrökkel együtt járőrözhetnek, akik képzettek.
Ennek némileg ellentmond a mai röszkei helyzet, melynek során egy állítólag képzett, de ideges rendőr könnygázt alkalmazott azok ellen, akik órák óta várták az esőben, hogy fedett helyre szállítsák őket.
A rendőri vezetők természetesen szakszerűnek ítélték az intézkedést, azt pedig nem vizsgálták, hogy annak az intézkedése is szakszerű volt-e, aki beáztatta a migránsokat, mint mosónő a ruhát.
Most meg, mint akik csodálkoznak, úgy beszélnek arról a hozzávetőlegesen kétszáz emberről, aki ennek utána szanaszéjjel szaladt.
Meg kell, mondjam, én is szétszaladnék, ha két-három órán át álldogáltatnának esőben asszonyostól-gyerekestől, utána meg lefújnának könnygázzal, aztán csalogathatnának két napig promincli-cukorral a kukoricásból, akkor se bújnék elő.

A hisztériakeltés egyre fokozódik, a budapesti tranzit új helyszíne egy volt bolhapiac lesz a Keleti mögött, lesz hideg-meleg víz - az időjárás függvényében.
A víz elzárása ugyan gondot okoz, viszont ingyen lesz, majd a kormány eladja rezsicsökkentésnek.
Arra leszek kíváncsi, Tarlós mit mond, ha leesik az első hó...
Az már kiderült, hogy a kerítés alkalmatlan a feladatára, még, ha olyan ütemben épült is, mint Honecker fala.


Mikor fog kiderülni, hogy az ország jelenlegi vezetése is alkalmatlan a feladatára?
Vagy a gyűlölet vakká tesz?

:O)))

7 megjegyzés:

anonymand írta...

A perspektíva beláthatatlan.
Gondoljuk csak el, hogy például az egészségügyben is hasonló intézkedést hoznának, mint a határvédelemben az inasok bevetése.
"A Készenléti Rendőrségen belül hat határvadász egységet állítanak fel, ezek tagjai között 876 próbaidős végzős rendészeti szakközépiskolás lesz." - ennek analógiájára az egészségügyi szakközépiskolák végzős hallgatói fogják majd a sürgős esetekben a műtéteket elvégezni, szakorvosi felügyelet mellett.
Mert Máraiaországamutyisztán jobban teljesít!

hello írta...

Akik a háború elől, a maguk és a családjuk életét menekítve és nem puszta kalandvágyból jutottak el idáig, életre szóló "élményt" szerezhetnek Magyarországról, amiről eddig úgy tudták, a művelt Európa és benne az EU egyik állama... :-((

Ma a reggeli START-ban hallgattam Vadai Ágnest. Sok fontos dolgot mondott, keressetek rá az ATV honlapján, később fel fogják tenni.

Névtelen írta...

:)

Fispán Géza írta...

Ottlik Géza druszám hasonló című szintén remekműve.. :)

hello írta...

PuPu, én a kérdésedet így módosítanám: "Mikor fog A SZAVAZÓPOLGÁROK TÖBBSÉGE SZÁMÁRA kiderülni, hogy az ország jelenlegi vezetése is alkalmatlan a feladatára?
Vagy hiába derülne ki, a szavazási szabályok folyamatos módosításával ezt kivédik?

pleinair írta...

helló

"Vagy hiába derülne ki, a szavazási szabályok folyamatos módosításával ezt kivédik?"

Remélem nem ugrálunk utolsó leheletünkig úgy ahogy ezek a törvényszegő törvényeikkel diktálják nekünk. Létezik a polgári engedetlenség és a bojkott gyakorlatba átültethető fogalma, élni kellene velük.

pleinair írta...

József Attila

/töredékek/

A sírás nekem nem kenyerem...

A sírás nekem nem kenyerem,
az Úr megverte kushadt fajtám:
most nekilátok s én verem.

Talán az ima sáppadt ajkán,
ha az Üvöltés ott terem.

S ha fől nem üvölt hulla fajtám:
addig verem, míg szétverem.