2015. december 31., csütörtök

BOLONDNAK VAN SZERENCSÉJE

Hát itt van az év vége.
Mit ne mondjak, szebb évei is voltak már ennek az országnak, olyanok, melyekben a számvetésnél el tudtuk mondani, hogy épültek hidak, utak, kórházak, rendelőintézetek, ipari parkok, iskolák.
Most ilyesmiről nemigen lehet beszámolni, legfeljebb rész-sikerekről, például, hogy leégett a Testnevelési Egyetem sportcsarnoka, hogy helyet adjon egy újnak, - ezeknek már új gondolataik sincsenek, csak a régi ötleteiket ismételgetik...
Igaz, kijutottunk a labdarúgó Európa-bajnokságra, persze, ehhez ki kellett bővíteni a jogosultak listáját a benevezők létszámáig, de mégis...
Olyanok leszünk ott, mint a csepel-szigeti kásakolbászban a rizs, növeljük a tömeget, de igazából csak rontunk azon, amit arrafelé hurkának neveznek...
És ehhez is, annyi stadiont kellett építeni, ahány játékos van egy csapatban - a tartalékokkal együtt, továbbá alá kellett fűteni az összes felcsúti faluszéli libalegelőt.
Most meg kisvasutat kell építeni, ha az első fordulóban kiesünk, legyen mivel elmenni a pi... pi... Pistinek, a Kancsó Arénába, tovább gyakorolni, még harminc évig 


Ja!
És még kivertük innen a muszlimokat!
Kiverésben jók vagyunk, megvan ehhez mindenünk, ami kell, a szorgos kezünk meg a Vezér, aki irányt mutat nekünk, mint tette ezt népének hajdan Ceaușescu is, mígcsak le nem kellett porolni a télikabátjáról a vakolatot.
De nem ez az első eset, vertük mi ki innen náci megszá... - ja, azokat nem mi, akkor a törö... - ja, azokat se mi, akkor a tatáro... - azok meg maguktól mentek...
De az oroszokat már csak mi vertük ki, az már igaz - maga a Vezér tette ezt, a Hősök terén verte ki, de élvezett is a fél ország - a hülyébbik fele, de mégiscsak a fele, nem igaz?
Magyarember úgy tartja, a bolondnak van szerencséje, és valóban -  a Lánglelkűnek már megint szerencséje lett.
Mikor már szinte alig maradt ellopnivaló holmi, mikor már az összes hazai használatra szánt baromságot elmondta, akkor - Deus ex Machina - megjelentek a menekültek.


Igen, a menekültek.
Menekültnek azt nevezzük, aki az életkörülményei életét is fenyegető változásai elől menekül és túléli.
Ha nem éli túl. akkor halottnak nevezzük, mint a kétéves, partravetett kisfiút a tengerparton.
Habár nem biztos, mert ha mi is ócska, lelkiismeretlen politikai haszonlesők vagyunk, akkor őt is kis migránsnak, meg gazdasági bevándorlónak nevezzük, mint azokat a százezreket, akik szíriai és iraki háború elől menekülve rajtunk keresztül iparkodtak elérni vágyaik országát, melyről azt hallották, hogy igényt tart a munkájukra és ahol majd békében élhetnek, gyermekeikkel együtt.
Hogy illúziókat kergetnek, meglehet, de még így is ezerszer jobbak a lehetőségeik, mintha otthon maradtak volna a romok között, vagy épségben, de attól rettegve, hogy melyik fegyveres csoport katonái erőszakolják meg asszonyaikat, lányaikat, kik nyomnak a kezükbe fegyvert, hogy harcoljanak azok ellen, akikre alkalmi uraik rámutatnak.

De arra jó volt ez a helyzet, hogy az egyébként köztudottan oroszlán bátorságú és  virtusos magyarember némi ijesztgetés után combtőtől-bokáig összefossa a lábaszárát és beálljon a sültbolond mögé, aki azt hiszi, hogy egy lyukasfenekű lábossal egyedül is ki tudja meregetni a tengert.
Az ország persze közben pusztul, emberek százezrei élnek embertelen körülmények között, emberek hűlnek ki saját lakásaikban, állnak sorban a Blahán egy tál ételért, miközben a propaganda azt harsogja, hogy minden szép és minden jó.
Egészségügy a működőképesség határán, oktatás a béka segge alatt, az adórendszer alkalmatlan a feladatára, az állam elembertelenedett, a versenyszféra tönkrenyomorított, de közben milliárdokat akarnak nyusziprogramokba tolni, ahelyett, hogy az oktatásra fordítanának több pénzt.
Becsukják Lagzi Lajcsit, mert százezrekért lopott gázt, de nem csukják be azt, aki lehetővé tette, hogy a magyar állam által olcsón vásárolható gázt valakik ne adják el busás felárral magyarembernek, miközben rezsicsökkentésről papolnak neki.
A valaha virágzó magyar falu haldoklik, az új földesurak rosszabbul gondoskodnak az új cselédekről és zsellérekről, mint a középkori magyar állam a jobbágyokról gondoskodott volt annak idején - és ez nem csak ütős szófordulat, hanem a kegyetlen mai valóság.
Hosszútávon működőképes nyugdíjrendszer nincs, a mai Magyarország dolgozóinak nincs pénze megtakarításokra, hiszen egyik napról a másikra él, a falu népének  a nyugdíj a mesék világába tartozik - egyszer volt, hol nem volt...

Ha Marx azt állította, hogy a kapitalizmusban ember embernek farkasa, akkor azt csak azért írta, mert nem ismerte a hiénát és a XXI. század Magyarországát.

Sajnos, a magunk mögött hagyott évben a jobboldal és a szélsőjobb megerősödött, a Fidesz kihozta az emberekből a legrosszabbat, a Jobbik pedig ehhez hozzáadta a szélsőséges radikalizmusba vetett hitet.
Egyelőre árnyékok ellen hadakoznak, merthogy az országban jószerivel egyetlen menekült sincs, de ha erre ráébred a nép, majdcsak találnak bevagonírozható ellenséget.
A cigányokat például csak talonba tették, mint az ultinál - a következő leosztásnál akár ismét játékba is kerülhetnek.
A baloldal - de nevezzük tágabb értelemben demokratikus oldalnak - szétesett,  örök dicsőség a hősöknek, akik ezt lehetővé tették, akik ehhez asszisztáltak, akik a nevüket és arcukat adták ehhez a szomorú folyamathoz.
A helyzet már olyan, mint amikor a purdé beleesik a pöcegödörbe és Gazsi elmélázik: megfürdessük, vagy csináljunk másikat?
Ma már ez szinte nem is kérdés, hiszen olyan ember még csak akad, aki a hagyaték fejében vállalkozna a fürdetésre, de olyan, aki erre képes is lenne, nemigen van, aki képes lenne, az pedig a saját gyerekét pátyolgatja.


A világ körülöttünk egyre bonyolultabb, hiszen a közel-keleten sokáig eljátszadoztak az angolszászok magukban, odapisiltek a sivatag közepére és az ujjacskájukkal kevergették: kelj ki pipiske!
Menet közben Iván rájött, ha nem verik szanaszéjjel a szélsőséges iszlám fegyvereseit, akkor abból neki sok baja származhat Oroszországban meg közvetlen szomszédságában, ezt megtanulta már Afganisztánban, ahol egyúttal a Nyugat jóindulatáról is képet kaphatott, tehát illúziói nincsenek.
Nemmellesleg a szélsőségesek rontják az olajüzletet is, így aztán - sokak meglepetésére -Putyin lépett, pontosabban nekiállt bombázni, és azt bombázta, amit kell.
Erre aztán a nyugatiaknak is kellett valamit mutatni, még mielőtt Putyin elbombázza előlük a dicsőséget.
Az angolszászok és a franciák szépen elképzelt iraki és szír jövőből is próbálják menteni a menthetőt, sok sikert nem jósolnék nekik.
A világ icipici lett, és egyre bonyolultabb, egyes politikai lépések következményeit egyre nehezebb kiszámítani, engem speciel kirázott a hideg, mikor a törökökre testáltuk a menekültkérdés rendezését, ennyi erővel adhattunk volna a kezükbe atombombát is.


A közelünkben sincs rendben a világ, Romániában állítólag viccből robbantgatni akartak szélsőséges magyarok - a legszörnyűbb az egészben az, hogy hihetőnek tartom.
Ukrajna is romokban, az ukrajnai magyar kisebbség sincs biztonságban, hiszen az ukrán nacionalisták/neonácik legalább annyira utálnak bennünket, mint az oroszokat.
Barátunk egy sincs, mindenki gyanakodva pislog ránk, csapatokban lesik  minden lépésünket, mint eladók az ABC-ben, amikor a cigánycsalád vásárolni megy.
Egyre többen mennek külföldre dolgozni, ezzel együtt egyre nagyobb  nálunk az idegenellenesség, nem lenne csoda, ha egyszerre minden magyart hazazsuppolnának, minket meg kivágnának, mint együttműködésre képtelen, kártékony kelést az Unió seggén...

Hát akkor - szerintem - ma itt tartunk.
Már csak abban reménykedhetünk, hogy ez egy bolond ország, hiszen manifeszt elmebetegekkel intézteti dolgait, egy tolvajt kér fel pénztárcája őrzésére, azt imádja, aki rojtosra rugdalja a seggét és nem érti az értelmes beszédet.
Ha pedig bolond ország vagyunk, akár szerencsénk is lehet, nem igaz?
Hát, akkor reménykedjünk 2016-ban, erre igyunk éjfélkor, meg az egészségre, gyerekeink boldogságára és boldogulására, és egy boldog - az ideinél boldogabb új évre!



Boldog Új Évet 2016-ban!

:O)))



20 megjegyzés:

barika írta...

Ne hagyd egyedűl jövőre sem a magyart. Igaz nem érdemli.

nesoka írta...

De szeretném azt írni hogy nem így van!Csak sajnos nem írhatom.

Kibic37 írta...

Kívánjunk hát egymásnak Boldog Újévet!
Hátha ...

nemóvatos írta...

Mivel az év végi jókívánságaimat ellőttem Karácsony előtt, most azt szeretném, ha a mi bolondunkat --miután a tisztessége elég régen elhagyta-- hagyja el jövőre a szerencséje is és pártoljon át hozzánk!
Más már aligha segíthet ezen a kollégisták verte népen.

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

Jaj, ez a búbánat mindig, ezt tudja csak ez a balliberális akármi, mikor pedig pozitív hangulatra és optimizmust sugárzó szavakra volna szükség. Ma a piaci kofák is vidámak voltak, csörgősipkával a fejükön, mosolyogva várták a delet és "Boldog, vidám, Orbán mentes új évet!" kívántak. Ez kell! Vidámság, nem a siránkozás. Ezt az évet is túléltük, volt ennél már rosszabb is, de reméljük, jöhet ennél jobb is. PuPu-nak sem a fűtött birkalegelőt kellene irigyelni, hanem legeltesse inkább a szemeit formás és gömbölyű idomokon, ne más füvét akarja legelni, és gondoskodjon amíg teheti nemzetünk fennmaradásán, elhintve magjait az arra teremtett ősmagyar anyák ölébe. Ha vasút kell, hát építünk vasutat, ez a mi Orbán-földünk, savanyú kicsit, meg nem is olyan mint az a hülye amerikai vurstli, de a miénk. Nekünk ez jutott, ezt élvezzük, ez a mi saját kultúránk, amit óvni és védeni kell. Miért? Csak! - mondaná Selmeczi Gabriella asszonyság éles logikával megáldva. Hát mert a miénk. Nincs másunk. Lehetne, de nincs. Lehetnénk valódi demokrácia, de nem az vagyunk. Lehetnénk okosak és értelmesek, de nem azok vagyunk. Hát, akkor védjük a hülyeségünket, legalább az maradjon meg. Holnaptól aztán persze lehet kritizálni megint, hogy lehetne másként is, meg jobban is, de örüljünk annak, hogy túléltük. Jövőre meg csinálni kellene valamit, talán valami köztársaságot, ahol az emberek jogai egyenlők, ahol lenne egy közösen elfogadott Alkotmány, amire épülve a korrupt politikusokat kényszer-kapálásra ítélnék, csalárdul megszerzett földjeiken, a gázszerelő újra menetet vágna a csőre, és nem minket vágna át a falubeli kis-pajtásával. Ma nevessünk, sírni ráérünk holnap is. Vidám szilvesztert!

évasanyóca írta...

Kedveseim! Azt hiszem, hogy most csatlakozom szóról-szóra Racionális (ember/magyar/Föld-lakó) írásához!!!!

és

BUÉK!

Attila írta...

Üdv!

Ehhez nincs mit hozzátenni, minden benne van.

B.U.É.K! Hátha bejön!

krumplifőzelék írta...

Mindenkinek azt kívánom, amit a legjobban kíván...
https://www.youtube.com/watch?v=PKKIFU17WOo

góbé írta...


PuPu!

Ezen posztod olyan kerek, olyan teljes, hogy kár lenne E MÜVET egymás között méltatni csupán.
A mi, demokratikusnak tünő oldalunk részére fel kellene ajánlani - akár ingyér -, ugyan takaritsák meg a fáradtságot, évértékelő beszédek iratására. Ettől tisztábban, világosabban, úgy sincs esélyük megfogalmazni a mai magyar "nemzetthy"-nek tünő valóságot.

Tisztelettel és megbecsüléssel, Góbé voltam.

Cereus írta...

Nekem már mindegy is ki lesz az új miniszterelnök, csak minél előbb és ha kérhetem normális legyen.
PuPU ! Elismerve, és megköszönve egész évi küzdelmedet az oktalansággal és törpe ördögünkkel
kívánok, egy jobb 2016-s évet egészségben, jó erőben.
Rendszeres olvasód.

Repeti írta...

Boldog Űj Évet Mindenkinek!
(Boldogabbat 2015-nél!)

Figyeljetek a műsorváltozásra a rádiótokban (aki Klubrádiót hallgat, azt nem érinti):

A Kossuth Rádió műsorrendje 2016 január elsejétől:

5.00 Himnusz (rovásírásos kottából)
5.05 Mit üzen a jóisten (egyházi óra)
6.05 Falugazdász: Felcsúton láttam
7.05 Mit üzen Orbán Viktor
8.05 Jakupcsek Gabriella szenvedései - A kommunizmus üldözöttjei, sorozat
9.05 Energetikai tanácsok Széles Gábortól
10.05 Tokaj vesszein... - Lévai Anikó pénzügyi tanácsadó órája
11.05 Barangolás a humanizmus útján - Balog páter órája
12.00 Harangszó, Felcsútról, a Makovecz kápolnából
12.05 Kádár az emberzabáló korrupt dög - Vitéz Pozsgai Imre ex-PolBiz-tag órája
13.05 Éljen Paks2 - Za drasztvujem tovaris Putyin - Szíjjártó külü gyér-gondolatai
14.05 Allah megette a röszkei határőrt és átdobta a kisdedet a berlini falon - rádiójáték, narrátor Nógrádi nertárs
15.05 A baloldal nem hülye, nem homokos, nem libsibolsi, és nem buzi - Stumpf András gondolatai a megbékélés jegyében
16.05 Gyöngyöspatai jelentés - Farkas Flórián életvezetési tanácsai
17.05 Felcsútról fúj a szél - időjárás, vízállás és napfényjelentés
18.05 Tiszta fejjel Orbán Viktor oldalán - Deutsch Tamás emlékezései
19.05 Ákos, Demjén Rózsi, Pataki Attila - felvirágzott a narancs, dalpercek
20.05 József Attila helyett - L Simon László kultúrestje Párizsból, ÉLŐ
21.05 Hallgatóink kérték - epizódok a fidesz múltjából
22.05 Lássunk csodát: hangjáték - Makovecz Imréről emlékezik Fekete nertárs
23.05 Megismételjük: mit üzen Orbán Viktor című műsorunkat
00.05 Könnyű percek - avagy "sokasodj én népem" Kövér László és Rogán Cecília műsora
01.05 Az én kis unokám, Andy Vajna beszél Palácsik Tímeáról
02.05 Adásszünet, ezidő alatt barcasági, halicsi, bukovinai, galíciai, burgenlandi, szlavóniai és montenegrói originális székely népdalokat sugárzunk - adakozni lehet a vörösiszap-károsultak és az államadósság javára
04.05 Talpra magyar! - Wittner Mária reggeli ébresztője

morzsi írta...

Kedves PuPu!

Köszönöm, hogy egész évben tartottad bennünk a lelket, humorod, fáradságod nem volt hiábavaló.

Ez úton kívánok neked és Szeretteidnek boldogabb új évet, jó egészséget és sok szerencsét: morzsi

Repeti írta...

Olvassátok el ezt is:

Para-Kovács Imre: Álljunk csatasorba vidáman!(Hócipó)

hello írta...

Hát, PuPu, hacsak úgy nem, amilyen alapon szerinted szerencsénk lehet... :-((
Mert egyébként nemigen.

Idézem az egyik barátomat:
"Legyen jobb évünk, mint amilyenre számítunk!"

Kapat írta...

Szerencse? Sajnos nem hiszek benne. Bizonyára kellemes véletlenek sorát jelenti, de én azt hiszem, egy kis segítséget mindig kapnak tőlünk a történések.
Nos, akkor hát (mivel nemsokára éjfél), szeretnék kívánni több értelmet a fejekbe, nyitott füleket és szemeket, több odafigyelést egymásra, feleleveníteni a szó értelmét : szolidaritás! És mindent, mindent, ami ennek a romlott világnak mielőbbi végéhez segít bennünket.
PuPutól sok világos gondolatot továbbra is, szellemes fordulatokkal, melyek egy kis mosolyt csempésznek a sok keserű történés közé!
Minden kedves fórumozó társamnak pedig, sok kellemes pillanatot, mely segít mosolyogni néha, mert az nagyon hiányzik mai világunkból!
Őszinte szívvel, boldogabb új évet!!!

Kovács Erzsébet írta...

Kedves PuPu!
Nem győzlek csodálni, a sok rémség, ami valóság, és olyan jól leírtad, nem veszi el a bizakodást és a reménység sugárzik a soraid végén.Jó lenne, ha egyszer már valóra válnának a reménykedéseink.Boldogabb Új Évet 2016-ban!

góbé írta...


Kedves Erzsébet!

Csodálom s kicsit irigylem is a pozitiv, reményteljes hozzáállásodat. Sajnos nekem PuPu mást mondott. 2014. elején még némileg - de mint kiderült hiábavalóan - bizhattunk a nyögvenyelős "összefogásban". Aztán az EU szerveiben reménykedtünk, hogy nem nézik tétlenül a világos helyzetet, hogy EU-s pénzekből veri szét magát az uniót és szilárditja meg despotikus hatalmát a mi kotonszökevényünk.
Egy darabig - én legalábbis - a kitiltási botrány kapcsán az USA kellő és komoly nyomásgyakorlásában is biztam, hiába, az ügy elhalt.
Majd ezt követően jött az az irracionálisan komikus helyzet, hogy jobb hiján Simicskában reménykedve várhattuk a megváltást, a zsarnoktól... várjuk azóta is.

Az hogy most ott tartunk, talán kellően bolondok vagyunk ahhoz hogy bolond szerencsénk legyen, nálam ez inkább a vég...

pleinair írta...

Kedves Racionális,

ma már holnap van, de sajnos bármennyire szeretek röhögni, már tegnap se tudtam.
Ilyen sötét év elé nem nézett az ország, bár sokan némi fényt vélnek látni az alagút végén.

Ám, ha nem akarunk magunknak hazudni, el kell ismerjük az iszonyú valóságot: Az alagút végén derengő fényt a hatalom minden eddiginél sötétebb árnyai festik szurokfeketére. A Gyurcsány kormányt ellehetetlenítő, egészpályás letámadás lófütty volt ahhoz képest, amit ezek a hatalomban maradás érdekében meg fognak tenni.Mára már akkora vagyont loptak össze, és annyi, szabadságvesztéssel járó közbűnténynek minősíthető aljas tett van a rovásukon, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy veszítsenek. Itt kő kövön nem marad, mihelyt közeledik a kampány. Fontos hogy a pártoknak legyen alternatív költségvetési tervük, de a "folytatjuk"-kal megelégedő bölcs népet nem ez fogja jobb belátásra téríteni. Nem tudom milyen stratégiát kellene orbán brutális hatalomtechnikájával szemben kidolgozni, de azt hiszem ez mindennél fontosabb lenne.

civilhuszár írta...

Nos Eddig ennyien már megboldogultak újévre. RIP. Ők így megszabadultak meg az orbáni szemét világtól.
http://gepnarancs.hu/2016/01/40-ember-fagyott-halalra-magyarorszagon/

Unknown írta...

"Itt kő kövön nem marad, mihelyt közeledik a kampány. " -- írja Pleinair.
Nem lesz kampány. Pártállamban állampártot választáson leváltani nem lehet. Nekik dolgozik minden hatóság, a titkosszolgálatok, telenyomták az ellenzéket alvóügynökökkel vagy eleve maguk hoztak létre új "ellenzékieket". Az aktuális adatok alapján átrajzolják a körzeteket, krumplival megveszik a hátrányos helyzetűeket, létrák és mérges pókok is elszabadulhatnak a billegő körzetekben. Pont annyi simongábort aktiválnak, amennyi kell nekik, nem is kell minden ügynöküket kijátszaniuk.
Gorbán megbukásához belső Fidesz-puccs vagy külső hatás szükséges, amely lehet korábbi besúgójelentés vagy bankszámlaadatok -- az utóbbiakból talán megtudjuk, miért ingázott a vezérkancellárunk hetente Svájcba.