2016. február 2., kedd

HA EGY SZIKLA ELKEZD GURULNI...

... a hegy tetejéről, akkor az nem egy azonnali, gyors és folyamatos mozgás.
Hogy útjára indítsák, kellenek hozzá emberek, kellenek eszközök, melyek alkalmasak arra, hogy az évek során a talajba süppedt súlyos kőtömböt kimozdítsák, kellenek munkavezetők, akik megmutatják az embereknek, hogy melyik oldalról, merrefelé kell ezt a sziklát görgetni.
És kell ok, mely elég erős ahhoz, hogy a résztvevők el is higgyék, hogy a szikla legurítása az ő érdeküket szolgálja, merthogy a hegy tövében ott táborozik a népnyúzók kicsi, de erőszakos csapata, meg a hozzájuk csapódott szolgalelkűek és haszonlesők serege.
A hegy legyen mondjuk a társadalom, a szikla az évek során felszaporodott társadalmi elégedetlenség és düh, a hegy tövében meg táborozzon mondjuk a Fidesznek becézett maffiózók csapata.

A szikla feszegetését már régebben elkezdték sokan, de nem elegen.
A  többség leginkább beletörődően legyintett - ott van az a szikla már régen, ha azt lelökjük, lesz helyette másik, nem éri meg a fáradságot!
Voltak, akik szerint ez a világ sora, a szikla úgyis ottmarad, mert a hegy tövében táborozók őrzik azt, ha valaki el akarja mozdítani, úgyis fejbeverik egy NER nevű szerkezettel, mely vazallusok és pár filléren megvett szerencsétlenek kitépett karjaiból készült, melyek azonnal hadonászni kezdenek, ha veszély fenyegeti szeretett sziklájukat, melyben egy porszemecskét a magukénak gondolnak.
Ne tegyünk hát semmit, jobb a békesség.
És mégis, mintha egyre többen lézengenének a szikla körül, némelyikük már ügyibevaló gerendákat is cipel, miközben retteg, mert látott már ilyen gerendákból kereszteket ácsolni, aztán felállítani a Capuából Rómába vezető út mentén,
Forradalmárkodni veszélyes üzem.


A világ népessége két részre szakadt, az emberiség egy százaléka birtokolja az összes vagyon felét, míg a társadalmak fele csak a vagyon egy százalékát. 
A társadalmak felső tíz százalékánál van a vagyon 87 százaléka, és ez a vagyon folyamatosan növekszik, miközben a szegényekhez semmi sem kerül belőle.
Ez a trend az utóbbi években felgyorsult, és a mi országunk sem kivétel, a gazdagok itt is egyre gazdagabbak, a szegények egyre szegényebbek lesznek, előbbiek természetesen az utóbbiak rovására gazdagodnak.
Talán még ez se lenne baj, de a mi társadalmunk újgazdagjai képtelenek az önmérsékletre, a libasültből a csontokat tövig lerágják, egy fecnyi hús, annyi nem marad azoknak, akik az székük mögött várnák a nekik vetett falatokat, de még a csontokat is inkább adják a kutyáiknak, mint a szegényeknek.
Fenn lehet tartani ezt az állapotot ideig-óráig, de eljön majd az a pont, amikor az éhség átcsap erőszakba, de akkor jaj lesz ezeknek, ezerszer is jaj.
Nem csak az élelemről van itt szó, hanem az enberek egyszeri és megismételhetetlen életéről, gyermekeik sorsáról, jövőjéről, mely már megszületésük pillanatában eldőlt.
Az asszonyról, akinek nem jut pénz a gyógyszerei kiváltására, a gyerekről, aki ott alszik hajléktalan apjával-anyjával a város szélén, az erdőben, miközben a politika családbarátságról hazudozik.
A száz fagyhalált haltról, meg akikről mégcsak nem is tudunk, mert a saját lakásukban hűltek ki, és miután egyébként is volt ezer bajuk, hát a halál oka lehetett kihűlés helyett akár Alzheimer kór is - elfelejtettek egy idő óta enni, meg fűteni - ilyen ez a betegség, nem igaz? 

A statisztika mindent elbír, a koncentrációs táborok lakói is túlnyomórészt tüdőgyulladásban haltak meg...


Emellett folyik ezeknek a suttyó tahóknak a dzsentroid urizálása, a vagyonuk mértani haladvány szerint szaporodik, a nép szeméből meg a vagyonbevallásukkal törlik ki a csipát.
Ha valaki egy ilyet elolvas, hát felforr a vére a vagyontalan Orbán, meg a léggömb-jellegű Pasa Park hallatán, miközben szót sem ejtenek Mészáros Lőrincről, akit bátran nevezhetünk Orbán bal zsebének, ha már nem akarjuk strómannak nevezni.
Orbán hordja a világ legérdekesebb öltönyét, ezen csak zsebek vannak mindenfelé, melyiket Kékessynek hívják, melyieket Vitézynek,  születtek erről már igen jó könyvek, nevekkel, mindenféle mutyik taglalásával, de a szereplők senkit nem pereltek be.
Amivel nem foglalkozunk, az nincs.
Az lett volna várható, hogy legalább a kádári középosztályt, az orvosokat, pedagógusokat békében hagyják, de a hiénától hiába várod a mértéktarást meg a diétát, a hiénának gyárilag zabálnia kell, míg csak az utolsó kis csontocskát is szét nem ropogtatja.
Nincs pénz az oktatásra, nincs pénz a pedagógusok bérére, akiknek az Úr - viselkedésük miatt, bosszúból - megadta a jelenlegi hatalom összevetésének lehetőségét a hajdani, elátkozott szocialista kormánnyal, vagy a józan ésszel.
A kórházak lerobbantak, a háziorvosok lassan járókerettel mennek az íróasztaltól a vizsgálóágyig, pénz nincs, csak gigantomán tervek vannak óriás kórházakról.
Építeni kell, mert az építésből lehet lecsípni a sápot, a beteg meg nyugodjék békében.

Aztán majd az új épület is lerobban, mert fenntartására, üzemeltetésére, karbantartására nem lesz pénz.
Benne javasasszonyok gyógyítanak varjúhájjal, sámánok püfölik majd a dobot, mert orvos sem lesz, leszámítva a bangladesi belgyógyászt, akit magunkhoz tudtunk nagykeservesen csábítani.



Most úgy látszik, hogy az áldozatok kezdenek ébredezni, elindultak mindenféle mozgalmak a pedagógusoknál, az egészségügyben, a közlekedésben.

Némelyik szakszervezet is feléledt a hibernálásból, Gaskót már seggberúgták, bár egyelőre még kispárnát kötöttek előtte a fenekére, de eljön még az idő, mikor őt és társait is vizes, szappanos lábbal, ugye...
Ez azért üdvös fejlemény, mert alkalmat ad arra, hogy a rendszer szolgái elbizonytalanodva elspekuláljanak a jövőjükről, melyhez én - parttalan optimizmusom mellett, hitemben az emberi értelemben és jóságban nem megingatva - ajánlom nekik tanulmányozásra a koncentrációs táborok őreinek és kápóinak sorsát...
És reménykedek abban, hogy a pártok is felzárkóznak az ébredező tömeghangulathoz, és addig zavarják világgá korrupt és ezerszer leszerepelt politikusaikat, míg nem a tömeg teszi ezt, mert akkor igen sebesen kell szedni a lábaikat, hogy elkerüljék az érett gyümölcs szindrómát.
A tömeg nem szokott érteni a cizellált finomságokhoz, csak dönt-borít és gyilkolászik - éredkes, az ilyen feladatokra mindig van vállakozó - sokszor az áldozat ódákat tudna zengeni gyilkosa nyelvének minőségéről - a világ már csak ilyen.
Aki a fővárosban él, annak kevés fogalma van arról, hogy milyen a helyzet vidéken- mínusz Felcsút.
És arról sincs fogalma, hogy mi lesz, ha kihal a TSZ-nyugdíjas generáció,  merthogy akkor valóban lehet majd kerülgetni az utakon a hullákat.
Ezért is érdekes a mai helyzet, a találkozás a Nagy Sziklánál.


Már mozog, kicsit meg is emelik néhányan, de ez még nem az igazi.
Majd amikor átbillen a súlypontján, és elkezd lefelé gördülni.
Először lassan, aztán egyre gyorsabban és gyorsabban, időnként a levegőbe ugorva, először csak egy-két óvatlan maffiózót csapva agyon, aki keresztbe akar feküdni előtte, hátha feltartóztatható, de mire a völgybe ér, addigra megállíthatatlan lesz és agyonveri ezt az egész büdös bagázst.
És akkor őröket kell álítani, hogy az életben soha többé ne kerülhessen még egy ilyen szikla a társadalom nyakába.

Gazdagodjon a vállakozó, de adjon az alkalmazottjának is tisztes megélhetést, az állam gondoskodjon a gyerekekről, adjon nekik jövőt, az időseknek meg békés, nyugodt életet...
És a dolgozóknak munkát, mert a munka felemel, a munkanélküliség meg felzabálja az erkölcsöt.
Esetleg egy békés, nyugodt Magyar Köztársaságot.



A sziklából meg faragjunk emlékművet, a szikla alól kinyúló ernyedt bronz kéz fölé véssük fel: így jár mindenki, aki elárulja a népet...

:O)))

18 megjegyzés:

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

30% százalék szavazna a fidesznyikre...
Miben reménykedsz??
Magyarember -tisztelet a kivételnek- szamarabb a lónál...

peti írta...

Az ÉS január 29-i számában olvastam:

A magyaroknak van egy rémálmuk, mondja az építőmester, de téved, minthogy nincs ilyen. Szokásunk ugyan ordítva és verítékben úszva riadni fel éjszakánként, ám erre mindenkinek saját, egyéni oka van. Az egész magyarságot egyszerre és ugyanúgy gyötrő, kollektív lázálomról most még nem beszélhetünk, majd később, talán, már ha az építőmester elég sokáig rakja itt a téglát valamennyiünk osztatlan örömére. Közös motívumok persze már most is akadnak, hiszen esténként bekapcsoljuk a tévét, látjuk benne választott vezetőiket, s evvel elkezdődik az aznapra rendelt lidércnyomás, amely az éjszaka sötétjében tovább súlyosbodik. Természetesen evvel együtt lehetséges, sőt nagyon is valószínű, hogy a legigazabb magyarok, Garancsi, Habony, Mészáros, Széles, Tiborcz, Vajna csakugyan azt álmodják, amit az építőmester számukra előír, vagyis a következőt:

„Egyszer eljön hozzánk a Történelem Ura, és föltesz egy furcsa kérdést, valahogy így: maguk kik, és miért, ott fogunk állni, és nem tudunk válaszolni, s elővesz a zsebéből egy nagy tollat, és kihúz bennünket abból a könyvből, ahol a nemzeteket tartják nyilván.”

Váncsa István: Magyar álmok
Élet és Irodalom LX. évfolyam, 4. szám, 2016. január 29.
http://www.es.hu/vancsa_istvan;magyar_almok;2016-01-28.html

Névtelen írta...

Pupu!
Azt írod: "Aki a fővárosban él, annak kevés fogalma van arról, hogy milyen a helyzet vidéken."
Milyen a helyzet vidéken? A Fidesz pont ott erős.

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Igaza van névtelennek, a vidéki "baromállatja" bömbölve szavaz a fideszre, igaz hogy szegény , mint a templom egere, de csökkent a rezsi...megvédétük az országot a migráncsoktól is, a foci EB-re is kijutottunk, ezzel a Hosszú Katinkával is majd csak leszámol a viktoruk....

Ottilia Marton írta...

és mégis mi a mondanivaló? Annak "baromállatjának" miféle alternatívát tud felmutatni a berzenkedő?
Most van kit imádjon, van imadatának tárgya is a nemzete! (úgy anbloc)
És van az is aki ezt képviseli.

És hiába van maffia szerű működés, annak működtetőit megvédi, mert minden információja ellenére bennük látja annak a szabadságának biztosítását, amely a valódi Istenének, és pót-vallása istenének-imádata tárgyának--megvédését számára nemcsak lehetővé de értelmes céllá is teszi. :(
Ezért aztán csak a működést bírálni nem elég! A hamis világképet is meg kell mutatni, mert különben semmi szikla sehova valóságosan nem gördül.

Unknown írta...

mindent elmond a MAI helyzetről és a MAI emberekről :

tv.riport a tanyán élő idős elesett férfiemberről : ..." a fideszt

szeretem...ők csökkentették a rezsit is......"


a dolog bája : gáz nincs a tanyán... a villanyt régen kikapcsolták :(((


ps: egyébkén - szt.meggyőződésem : AZÉRT van még magyar nép...MERT

ILYEN !!! / más kérdés, hogy az az "ILYEN" milyen ......

erre szokták mondani : a temető tele van hősökkel !!


és mindezért igen nagy mértékben felelősek az ÍRÁSTUDÓK !!!!!!

Unknown írta...


a naphosszat henyélőnek :

tény : a "vidék"i ember NEM a fideszt/kdMpt szereti hanem a komcsikat utálja, nagyon sok OLYAN él még akinek a tsz-esítés élő emlék...

amíg mszp-lesz a baloldal NEM RUG labdába..

mavtelep írta...

béla sperla

Ha a bácsi belépett anno a Tsz-be, akkor van némi járadéka. De ha ellenállt a komcsiknak, akkor bizony nincs.
Szervusztok, jó napot !

Repeti írta...

Javaslom, hogy nézzétek meg L. Ritók Nórának az előadását
Ő igazán tudja, mi van vidéken:

A falakon túl - L. Ritók Nóra - TEDxDanubia Szalon 2016

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Nagyon jó előadás volt, megnéztem. Ezt kéne az m1 híradóban leadni...Persze még az atv sem fogja műsorra tűzni...

Donáto írta...

T naphosszat henyélő ember!
Te tűzbe tennéd a kezed azért, mert a Nézőpont, a Tárki, vagy a Századvég közvélemény kutatói szerint a magyar lakosság 30%-a fideszre szavazna?
Én nem merném, mert könyökig égne a kezem.

Ha igaz az a mondás, hogy itt semmi sem az, aminek látszik, miért pont a közvélemény kutatók adatai lennének igazak?
Ha nem igaz az, hogy "megvédik a magyar emberek munkáját" hanem igaz az, hogy "Magyarországban be kell tartani a törvényeket..." (ezt hogy merte leírni egy fideszes slapaj???) miért pont az felelne meg a valóságnak?

A tavalyi választások óta erősödik bennem a gyanú, hogy a szavazatok számát is meghamisították. (Melyik ellenzéki párt tudja ellenőrizni, hogy külföldön hányan szavaztak a kormányra?) Bevallom a helyükben én is azt tettem volna, hiszen ellenkező esetben esélye lett volna annak a köz óhajnak, hogy ezeket börtönbe kell zárni.
Üdv: D.

Kibic37 írta...

Attól tartok, ha ez bekövetkezik, az a szikla nem csak a gazembereket fogja maga alá temetni, sőt.
A szikla nem tud szelektálni, és odaát túlságosan is sok a vesztenivaló...

Unknown írta...

mavtelep-nek...

a politika és a józanság..megfontoltság.. sohasem voltak testvérek:((

annál inkább az érzelem ..a gyűlölet..egyéni-napi érdek!! /vö. anno :kisnyilasok tömegei../

mavtelep írta...

Donato
A 2014-es választás csak úgy bűzlik a kétes "adatoktól".
Szervusztok, jó napot !

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Donátónak !
Ez nem kérdés, természetesen a közvélemény kutatásoknak nem hiszek, de nézd mg pl. a legutóbbi időközi választást is Szolnokon, ott is a fidesznyik nyert...

Wolk írta...

Említitek azokat akik beléptek a TSz-be annó. Egyrészt azok közűl már nem élnek annyian akik -mégha mindannyian a fideszre szavaznának is- jelentős szavazatokat hoznának a regnálóknak. Ellenben akik még élnek, azoknak nagy többségben a gyermekei, unokái nem élnek olyan körűlmények között ami esetleg indokolhatná, hogy hálából a fideszre szavaznának.

A falakon túl nagyon jól láttatja a vidéken élők sorsát vagy sorstalanságát. Egy valami ami nem úgy van. Nem csak a szélső utcákban lakók élnek 19. szazadi körűlmények között hanem nagy általánosságban mindenki. Kivétel az a pár kisgazda aki még felszínen tudott maradni közülük. Akik munkát adnak a még munkaképes lakosságnak. És akik ezért megkövetelik, hogy az éhbérért arra adják ezek a szegény nincstelenek a szavazatukat akit ők mondanak. Innen lehet inkább a vidéki szavazatok fidesz túlsúlya.

Kibic37 írta...

Wolk,
talán nem is kell nagyon kényszeríteni őket. Elég megemlíteni, ha nem a fideszre szavazol vazze, ezt is elveszíted amid van. Az egyébként közömbösöknél ez is hat.

mavtelep írta...

Wolk
Most igazolt egy betelefonáló : Nógrád megyében a gyógyszer beszedése és a Fideszre való szavazás a terápia, amit a háziorvos felír.