2016. május 8., vasárnap

AKIT A DAKOTA LÓ MEGRÚGOTT

Ez egy rövid poszt lesz, a tetejébe salátaposzt, tele zöldségekkel, meg egy kis borecettel...

Annyi érdekes dolog vesz körül bennünket, annyi érthetetlen, vagy legalábbis nehezen érthető dolog, hogy az ember azonnal belátja elméje véges természetét a végtelen világegyetemmel szemben, és letesz minden beképzeltségről, nagyravágyásról.
Számomra például maga a csoda, hogy valaki, akinek az egész élete a gátlástalan és határtalan agresszivitásról szól, meglepődjön azon, ha akcióit reakció követi.
Olyan ez, mintha valaki a ló seggét csipkedné, és utána meglepődne, hogy az amúgy kötélidegzetű jószág egy elegáns mozdulattal felrúgja.
Hogy aztán még odaáll adni a sértettet, ehhez meg már igazán pofa kell...
Különösen így van ez, ha az arányok hozzávertőleg a muraközi - kertitörpe arányokra emlékeztetnek erősen.
Hát mit gondolt ez a szerencsétlen zakkant, büntetlenül pofátlankodhat az idők végtelenségéig?

Ugyan.
Bár egy család tagjai vagyunk, de ahol a sok gyerek között akad egy-két beilleszkedésre képtelen, ott azokat előbb-utóbb nevelni kezdik, elsősorban a szülők, aztán a legnagyobbak és a végén még az apraja is beléjük rúg egyet-kettőt.
A probléma csak az, hogy mi fizetjük a gyógyterápia árát, hát nem lehet, hogy nekünk kellene a gyógyászati jellegű seggberúgásokat kiutalni?

Aztán itt van ez a körmendi eset is, ahol nem csak a lóláb lóg ki, hanem maga a ló is.
Ez is csodálatos, hiszen a legostobább jobber (széles mezőny, nagy harc a helyezésekért...) is azonnal átláthatja, hogy itt egyszerű hangulatkeltés folyik, a népet a menekültek ellen akarják hangolni egészen pontosen körülírható körök, akiknek ellenséget kell produkálniuk bármi áron.
Hiszen ez a habarcs, mikor a szarból várat akarnak építeni.
Nincs ellenség, nincs miért elviselni őket, ha van, akkor is csak azért, mert azt az erőt kommunikálják, ami tulajdonképpen nincs is.
Csak a gyűlölet ereje van, melyet mesterségesen szítanak saját pozíciójuk megerősítése végett.
A legszomorúbb az egészben, hogy a Gyűlölködő úgy állítja maga mellé vazallusait, mint a bűnözők szokták a banda új tagjait: a kezébe nyomnak egy fegyvert és lelövetnek valakit, hogy így biztosítsák megingathatatlan hűségét.
Persze pénzt is mellékelnek hozzá, de a lényeg mégiscsak az elköteleződés.
Ha valaki a próbán elbukik, örülhet, ha az életét meg tudja őrizni.
Nem lennék a körmendi rendőrkapitány helyében...

Azt sem értem, ki akarja a neves úszóedzőt megölni?
Merthogy, ahogy maga az ügy is a semmiből lett a közbeszéd középpontjában álló mindent felülíró problémává, úgy most is a semmiből ereszkedett alá az áldozat, aki hónapokon át, mint halott, - egyes esetekben mint aki az eset miatt öngyilkosságot követett el - szerepelt.
Már éppen lecsengett volna az ügy, Kiss a süllyesztőben, megalázva, megbűnhődve, de tovább kell ütni, mert még él, még mozog!
A következő lépés várhatólag az lesz, mikor Gyárfásról kiderül, hogy ő is ott volt a lakásban, és egy dobbal verte a taktust, miközben az eszméletét vesztett áldozat belenézett a neves edző hideg, kék szemébe...
Az csak a baj, hogy aki ezt a művet vezényli, rossz ütemérzékkel teszi.
Egy illyen műnek egyetlen ívet kell képezni, nem lehet közben ütemeken át csak cukroszsacskókkal csörömpölni, mert ez rontja a drámai hatást...

Együttérzek az áldozattal, de együttérzek a hajdani elítélttel is, aki akaratán kívül azt kommunikálja, hogy nem érdemes tisztességes útra térni bűnelkövetés után, folytatni kell azt, amiért a büntetését kapta, hiszen úgyis mindegy...

Aztán azon is csodálkozom, hogy ki lehetett az, aki ahelyett, hogy az idősebb generációk létbiztonságának megteremtéséről gondoskodna, inkább az értük való felelősséget akarja sokszor éppen munkanélküli vagy közmunkás gyerekei nyakába akasztani.
Leszámítva azt, hogy napjaink Magyarországán gyakoribb, hogy az idősebb generációk támogatják a fiatalabbakat, de talán mégsem az a megfelelő megoldás a nyugdíjrendszer csődjére, hogy törvénnyel kötelezzük a munkaképes korúakat idős szüleik eltartására.
A családról nem csak pofázni kellene, hanem olyan helyzetet illene teremteni, melyben mindenki saját jogán megélhet, és nem a gyerekek és unokák szájából kivett falattal kellene etetni azokat, akik esetleg egész életüket végigdolgozták értük.
Micsoda elképesztő morál az, amelyik embereket törvényileg hoz függésbe gyerekeiktől. 

Micsoda erkölcsre vall, elvenni valakitől öregkorára a maradék kis büszkeségét is?
Természetesen az előrelátással nincs baj, ez a javaslat nyílt beismerése annak, hogy ez a társadalom lemondottt az öregeiről, ami azért nagyon szomorú, mert ez, meg a gyerekekkel való bánásmód meghatározza egy társadalom minőségét.

Szóval, érdekes napokat élünk, de bátran nézünk a jövőbe, mint liba Semjén puskacsövébe.
A libának van több esélye...

:O)))

64 megjegyzés:

Jutka írta...

Kedves Pupu, az okfejtéseid teljesen igazak.De enged meg , hogy azért e Kiss ügyben azért szóljak egy pár mondatot. Nem lett volna belőle ez az ügy , és nem lépet volna elő a homályból ez a hölgy, ha nem a tisztelt férfitársadalom neves tagjai, nem nyilatkoztak volna ilyen becsületsértő módon. Végül is már a ex kapítány is azt mondta, hogy Ő semmit sem csinált,
koncepciós ügy lett, stb. Ha szépen lemond és visszavonul a kis városába, nem lett volna semmi. Szerintem.
Az egész szégyen. Kiváncsí vagyok hogy ezek a dicső férfiak előállnak e valamivel, legalábbis egy megszövegelt bocsánatkéréssel.
Ezt mi nők máshogy érezzük. Ennek semmi köze nincs a naponta felbukkanó botrányokkal.
Ezeket is éppen úgy megszokjuk, és már alig van valami ami a felháborodásunk küszöbét elérné.
Melyik ország vezetője nem bukik bele amit most van minden téren.

PuPu írta...

"ha nem a tisztelt férfitársadalom neves tagjai, nem nyilatkoztak volna ilyen becsületsértő módon."
Ezzel mindenkinek magának kell elszámolnia, mint ahogy azoknak is, akik azt érzékeltették, hogy az áldozat öngyilkos lett szégyenében.
De ez sem érdekes, az érdekes az, hogy ez a társadalom milyen gyenge lábakon áll erkölcsi tekintetben,
Merthogy itt két áldozat is van ám, és a mostani a frissebb.
Talán az ő szemszögéből is lehetne vizsgálgatni kicsit a dolgokat.
Kdves Jutka bemásolom ide, amit a facebookon írtam:
1. Kiss Lászlót legfeljebb egy erre illetékes bíróság menthetné fel, de ilyen bíróság nincs.
2. Kiss László hajdani tettéért elítélték, erkölcsi értelemben pedig senki nem védte, legkevésbé én, nőket erőszakolni ugyanis csúnya dolog.
3. A hajdani áldozatról nem írtam, merthogy azt sem tudtam, hogy kicsoda.
4. Ellenben eltelt 55 év, ami azért nem hagyható figyelmen kívül, mint ahogy Kiss László azóta tanúsított viselkedése és eredményei sem.
5. Ez persze nem jelenti azt, hogy most megdícsérjük az 55 évvel ezelőtt elkövetett tettéért, de azt sem, hogy most addig üldözzük, míg bele nem hal.
6. És nem mérünk kétféle mércével.
Ha a zsebkésével áldozatát szíven szúró hajdani orvostanhallgatónak 50 év után szobrot lehetett állítani és róla egészségügyi intézményt lehetett elnevezni, akkor talán Kiss Lászlót is békén lehetne hagyni.
7. És beletörődni, hogy ehhez Gyárfásnak semmi köze nincs, ugyanis Kiss nem szövetségi kapitányi minőségében tette, amit tett, egyébként meg minden jogi kritériumnak megfelel.
8. Nekem furcsa, hogy egy 55 évvel ezelőtti eseten vergődik a média, miközben a fidesz prominensének orvos rokona injekcióval elkábít egy nőt, majd leönti lúggal, egész hátralevő életére képtelenné teszi a normális nemi életre, ti meg itt 55 évre visszamenőleg forgatjátok a szemeteket?
9. Az áldozat hónapokon keresztül hallgatott, most semmi oka sem volt, hogy hirtelen előálljon és elmondja azt, amit mindenki tudott. felrója a bocsánatkérés hiányát, miközben mindenki úgy tudta, hogy halott.
Hogy nem bocsátott meg, ezt megértem, de azért azt is tegyük hozzá, hogy őt nem az úszóválogatott szövetségi kapitánya erőszakolta meg, hanem egy fiatalember, tehát nem kellene keverni a kettőt.
10. Kiss László sok dicsőséget szerzett a magyar sportnak, most ezen a területen tették lehetetlenné, megakadályozták, hogy egy eredményes világversennyel fejezze be a pályafutását, pedofil állatnak állították be, ő meg lemondott, bár kicsit azért kapálózptt előtte - te sem tennél mást.

Szóval, nem kellene ezt a témát melegen tartani, Magyarországon évente 200 nemi erőszak történik, és ebben nincsenek benne a családon belüli erőszak számai.
És a másik kétszáz sem, aki szemérem elleni erőszakot követett el.
Idén, tavaly, tegnap.
Ezek az emberek itt szaladgálnak közöttünk, lehet, a gyereked vizsgálja éppen az egyik, a másik meg tanítja, vagy valamelyik amatőr csoportban a fojtogatást gyakorolja rajta a rendezője, a gyilkos visszaeső ismét gyilkol ti meg olyanon rugóztok, akin nyilvánvalóan fogott a büntetés - biztosan jó a célpontválasztásotok?
Vagy csak az örök emberi irigység a sikeres ember iránt?
Hmmm...

Kapat írta...

PuPukám, ez a ló egy nagyon bamba, vakló. Egy önérzetes, igazi paripa már régen felrúgta volna ezt a rettenetes bandát. Méghozzá úgy, hogy végleg kedvüket szegje a ló farának birizgálásától.
Kíváncsi lettem volna, mi történik, mekkora balhé, ha egy vidéki ablakbetörésre Gyurcsány, mint miniszterelnök így reagál. Nem kell hozzá nagy fantázia.
No, de ez a tohonya baloldal is a mi keresztünk.
Bár megfogadtam, hogy a Kiss L. ügyről nem vitatkozom senkivel, részemről befejeződött. Volt egy véleményem, nem változott.
Mindenesetre az RTL nézettségi mutatói az egekbe szöktek tegnap, és íme, ismét itt a téma, melyet lehet ízlelgetni, értékelni, csócsálni.
Azért csak nem tudom megállni, hogy ne tegyek egy két észrevételt.
Lehet, hogy elragad a fantáziám, de én úgy érzem, hogy ez egy nem is túl jól megkoreografált riport volt.
Ha valóban a riportalany volt az eset szereplője, csodálom a fegyelmezettségét, mely inkább egy jól megírt forgatókönyv eredményének látszott.
Egy-két logikai ellentmondás: miért emlékezett a hölgy mindenre tökéletesen, csak arra nem, hogy milyen indokkal csalták ebbe a szituációba. Azután : hogyan lehetett az, hogy az eredeti elbeszélésben mindenki a fiúknál idősebb nőre emlékezett. Végül : Ha a leány érettségi után, 18 évesen került ebbe a helyzetbe, hogyan lehetett, hogy pontosan emlékezett arra (ezt többször is kihangsúlyozta), hogy Kiss L. 21 éves volt. Hogyan lett a 3 év korkülönbségből az évek során 6 év?
Nos az ilyen logikai ellentmondások keltik fel a gyanút, hogy ez a riport egy kreált dolog volt.
Ami még érdekes, hogy a fidesz éppen arra a tulajdonságára akar hatni az embereknek, amiknek ők tökéletesen híján vannak. A tisztességérzet, az igazság keresése és kikövetelése.
Még mindig gyanútlanok vagyunk? Még mindig sikerül nekik egy országot orránál fogva vezetve manipulálni?
Miközben úgy vélik, elfeledkezünk azokról az egetverő disznóságokról, amibe régen bele kellett volna bukniuk. Újra és újra és újra bejön nekik. Ez a tragédia az egészben!!!

Promenad írta...

Bizony lemondott /a társadalom az öregekről /
.
A nyomaték kedvéért még a három "t" is indokolt volt ! :)

Kapat írta...

Elnézést kérek, tévedtem. Az évszámok stimmelnek! Valóban 76 éves KIss L. Egy cikk alapján emlékeztem a 79-re. Most néztem utána, de a gyanúm fennáll.

Attila írta...

Üdv!

Milyen ország az, ahol a kedves nép egy része már 6 hónap múlva nem emlékszik mit mondott a vezénylő tábornok?! Nem minősítem! Tavaly november végén jelentette ki OgV, hogy fizetni is hajlandók vagyunk, csak ne telepítsenek ide migránsokat. És most mekkora a felháborodás? Normális ez az ország?

Más! Az nekem is feltűnt, hogy a hölgy milyen jól emlékezett mindenre, ami 55 évvel ezelőtt történt, kivéve azt, hogy mit is akart neki Lantos megmutatni vagyis hát mit akart megnézni. Mondjuk arra nem számíthatott, hogy még kettő valaki akar mutogatni neki ezt azt. Tévedés ne essék, elítélem az erőszakot, de ebben a történetben sántít valami!

Jutka írta...

Kedves Pupu!
Köszönöm, hogy személyesen reagáltál a megjegyzésemre.
Meg kell említenem , hogy én is azonos korú vagyok a Hölggyel. A mai fiatal nők sokkal többet tudnak mint mi anno. Talán a neveltetésünk miatt, vagy azért mert nem ment a Tv-ben olyan film, vagy vetélkedő ami manapság. Sokkal "tudatlanabbak " voltunk, és ezt hidd el.
18 éves korunkban még nem voltak sexuális tapasztalataink , egy -egy csók volt max. és a tánciskolai összebújás.
Tehát én teljességgel el hiszem amit a Hölgy mondott. Vannak dolgok amire nem akarunk emlékezni és szeretnénk meg nem történtnek hinni.
Sajnálom , hogy a blogodhoz most csak férfi hozzászólók szóltak eddig.
Én a megszólaló neves férfiakat kritizáltam, akik anélkül nyilatkoztak, hogy ismerték volna a tényeket.Mindegyik védte szinte férfiszolidaritással, és a hölgyet meg mindenféle könnyű nőcskének titulálták.
Az az érzésem, hogy ezt a férfitársadalom bocsánatos bűnnek tekinti, hiszen a háborúkban számtalan esetben történik meg hasonló még napjainkban is.
Tehát nem sántit semmi sem ebben a szomorú történetben.
Kiss ex kapítány érdemeit nem akarom elvitatni, talán azt inkább , hogy az ö emlékezete is milyen érdekes módon változott, és végül már azt nyilatkozta, hogy Ő nem tett semmit sem.

Kapat írta...

Kedves Jutka, tévedsz, én is nő vagyok.
Mivel a Te korosztályodhoz tartozom, évre egyidős a riportalannyal, hajlamos vagyok keresni a dolgok értelmét, gyakran a hasznosságát is.
Ebben a korban már az ember megtapasztalta, hogy mik is az igazán fontos dolgok az életben.
Ismerjük a veszteségeink fájdalmát és megismertük az emberi élet értékét. Jó esetben az értelmét is.
Éppen ezért nem egykönnyen bántunk, még akkor sem, ha jogos lenne.
PuPu gondolataival, érveivel egyetértek, még nőtársaim esetleges ellenérzéseit is vállalva.
Lehet, hogy túl megengedő vagyok, de nem az elkövetett bűnnel szemben. Hiszek abban, hogy az ember élete során változik, megbánja, sőt elítéli valamikori tetteit.
Felteszem a kérdést, mi haszna, milyen tanulsága van ennek a történetnek ma, ennyi év után, ha csak az nem, hogy pokollá teszi egy ember és családja életét?

mavtelep írta...

Kapat
Igazad van ! 55 év elteltével fel kellett volna már dolgozni és túllépni az eseményen!
Ennél szörnyűbb terhekkel is együtt kell élni, sőt ! bosszúállás nélkül együtt élni a valahai szenvedésekkel!
Szervusztok, jó napot !

mavtelep írta...

Más :
Olvasom az Origón a luxemburgi külügymin. gondolatait Orbán menekültellenes népszavazásáról.
Hmmm...oszt' mi akadálya van ezek után a tagállamok ORBÁN ELLENES népszavazásának ?!...)))

morzsi írta...

Kedves Kapat!
Én még Nálad is idősebb vagyok és egyetértek az általad írottakkal. Egy dolgot azonban nem említettél, s ez szerintem lényeges. A gyávaságot, ami a magyar ember egyik lényeges tulajdonsága.
Ha Kiss szembe mert volna nézni a rég elkövetett bűnével, akkor nem jött volna elő koncepciós per gyanúsával, hanem egyszerűen azt mondta volna, hogy - igen, elkövettem/tük, és nagyon sajnálom, egész életemben arra törekedtem, hogy jóvá tegyem azt a "foltot" és igyekeztem úgy dolgozni, hogy munkámmal valahogy visszaszerezzem a becsületemet.
Csak ennyit kellett volna mondania, nem többet.
De ő miért lenne más mint mi?
Mi is a történelem során elkövetett bűneinket igyekszünk olyan színben feltüntetni, mintha azokról nem mi tehetnénk, hanem a törökök, a Habsburgok, - néha Horthy - vagy éppen a "ruszkik" tehetnének. Üdv: m.

Unknown írta...

Kedves Jutka!

Az évszázados hagyományok a férfinek megengedték, hogy az iránytűje után menjen. A nőtől pedig elvárták, hogy a szoknyája minden családi ügyet elfedjen. Hazánk pedig kissé elmaradt Európától, így a női egyenjogúsági mozgalmak nem (nagyon) jutottak el ide.1945 és '56 közt nálunk (Valahol Európában) a nőknek a legnagyobb gondot az árva és félárva gyerekek jelentették. Ezzel párhuzamosan pedig a munkába állás.
1956: a konzervatív London és a hűvös Helsinki után a sportolóink eljutottak az "igazi" nyugatra. Ott a nők (is) láthatták a rockzenészek ágyéktáncát, s a lányokról lecsúszó bugyit. Akik pedig belekóstoltak abba az egyenlősdibe, azok itthon nem csak hirdetői, hanem tevékeny terjesztői lettek a tanoknak. (Persze, ide kell sorolni a művészeket is.) Kifejezhetetlen méretet ért el a nők által kezdeményezett alkalmi kapcsolatok mennyisége. (Igen, ennek egy része a háborút és az 56-ot követő férfihiánnyal is magyarázható.) A helyzet csak 1965-től konszolidálódott a hippy mozgalommal, amelynek egyik jelszava: a "mindenki mindenkivel" adott teret újra a férfiaknak is.
Jókat röhögtünk a Balatonnál portyázó NDK-béli lányokon, miközben kussoltunk a mieinkről. És meggazdagodott néhány angyalcsináló. (Irodalmi élményeim arra utalnak, hogy Csehszlovákia is hasonló cipőben járhatott.) Más országokról nem nyilatkozhatok.
Gondolom, a soraim közt akad néhány olyan információ, ami eddig elkerülte a figyelmedet.



Kapat írta...

Kedves "mozsi"!
Nincs vitánk! Én is üdvözöllek! :-)

Kapat írta...

Természetesen: "morzsi". :-)

Unknown írta...

Üdvözletem Mindenkinek!

Egy szót talán megérdemel a második világháborút Európában lezáró dokument aláírásának évfordulója. Épp ezekben a percekben aktuális.
ÉLJEN !

Névtelen írta...

Kedves Pu-Pu!
Vegyük a felsorolt pontok közül az alábbit...
"9. Az áldozat hónapokon keresztül hallgatott, most semmi oka sem volt, hogy hirtelen előálljon és elmondja azt, amit mindenki tudott. felrója a bocsánatkérés hiányát, miközben mindenki úgy tudta, hogy halott.
Hogy nem bocsátott meg, ezt megértem, de azért azt is tegyük hozzá, hogy őt nem az úszóválogatott szövetségi kapitánya erőszakolta meg, hanem egy fiatalember, tehát nem kellene keverni a kettőt."
- Semmi oknak lehet-e nevezni, ha valakit ugyan 1961-ben erőszakoltak meg, de ha már kipattan a (botrány)történet, akkor az elkövető egyike azt mondja, hogy ő nem is követte el a dolgot?
- Semmi dolognak lehet-e tekinteni, ha a hajdani áldozatra olyan megjegyzések érkeznek egykori és prominens személyektől, ujságíróktól, sportági vezetőktől, hogy "szeretett kefélni a kicsike...", s közben előállnak olyan történetekkel, hogy az áldozat apja nagyon befolyásos volt, s csak azért hurcolták meg a három erőszakolót.
- Tudod Pu-Pu, hajdan egy közismert ember írt egy könyvet a tényhamisítók figyelmébe ajánlva olyan címmel, hogy "A tanuk még élnek". Itt épp úgy gondolták néhányan, hogy az áldozat már nem él, ezért mindent rá lehet fogni, el lehet a tényeket ferdíteni. Na ez is egy indok, hogy az áldozat mégis előkerült, s kiderült még, hogy a befolyásos szülő egyszerű cipészmester.
- Igen, lehet, hogy mint cipész mester, "nagy politikai befolyása volt", bár nem cseng oly ismerten a Takáts név, mint pl. Székely Éva neve, aki kijárta Kissnek a hamarabbi szabadulást.
- És megtudhattuk azt is az áldozattól, hogy a bírósági tárgyalás előtt le akarták fizetni őket, megverték az apját, s a tárgyaláson is úgy viselkedtek, mintha semmi közük nem lett volna a történtekhez. (Megjegyzem, hogy ha egy tiszta elkötelezettségből hajdan az MSZMP-be belépő munkás tudomására jutott volna, hogy egyesek hogyan, milyen eszközökkel szerették volna elsimítani a fenti történteket, akkor hamar megrendült volna a hite a Kádári rendszerben.) S még most sem fogta fel Kiss, hogy amit tett hajdan, az szégyen volt, hisz még most, 55 évvel később sem hagyta el a száját az az egyetlen szócska, hogy "BOCSÁNAT".

dogbakszi

PuPu írta...

Kedves baxikutya, a lány apja lehetett roppant befolyásos ember, hiszen akiről nyilatkozott, az a nevelőapja volt.
De nem tudom, és nem is érdekes.
Székely Éva nem kellett, hogy elintézzen semmit, legfeljebb, hogy szabadulása után zavartalanul folytathassa a sportpályafutását, merthogy egy általános amnesztia alkalmából szabaduhatott két év után, ami úgy mellesleg nem olyan kevés, és igen hosszú tud az lenni...
A hölgy szempontjából meg mindegy, mivel védekezik az egykori erőszaktevő, aki után a kutya se ugatna, ha nem lenne a szakmájában superbrand.
Hogy mi történt 55 évvel ezelőtt, megverték-e a nevelőapát vagy sem, ma már kideríthetetlen, meg aztán mindegy is.
Itt a lényeg az lenne, hogy van-e a bűnelkövetés után út vissza a társadalomba.
Ti éppen a szögesdrótot ünneplitek, szépen belesímulva a mai közhangulatba,csupa kis inkvizitor, akiknek a fele úgy veri a családot, mint szódás a lovát, és ha az asszony vezényszóra nem pakolja neki szét a lábait, akkor kékre.zöldre veri.
Nem Meseországban élünk, hanem itt, Magyarországon, ahol nagy valószínűleg ma is megerőszakoltak egy nőt, vagy fajtalankodásra kényszerítették, és mégcsak világbajnokokat se nevel az elkövető utána...
Az élet nem fekete-fehér, a gondolkodásnak se lenne szabad annak lenni akkor, amikor lassan már a meséket is színesben, három dimenzióban láthatjuk...
:O)))

Kapat írta...

Na, még csak ez hiányzott! A baloldal, élén a DK-val, most olyan tüzet élesztget, mely már eleve hamvába hullt.
Parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik a Kiss L. ügyben. Látva a felháborodás mértékét, népszerűséget remélnek az ügytől. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy az igazán fajsúlyos politikai bűnökről ne essék szó. Vagy ezekkel nem tudnak mit kezdeni?
Szánalmas!
Orbán megint kussol, kivár. Ebben az esetben neki van igaza, sajnos. Ez is bejön majd neki.
Miért kell egy 55 éves ügyből politikát csinálni?

Névtelen írta...

Kedves Pu-Pu!
Válaszoltam a 2016. május 9. 0:50 válaszára, de úgy látom, hogy annak ellenére, hogy Önt meg nem sértettem, és olyan dolgot sem írtam le, ami másokat sérthetett volna, csak jellemeztem országunk mentalitását, valamint problémáit a bűnök relativizálásáról, s jeleztem, hogy Kissnek egy szócskát kellett volna mondania...
...de hozzászólásom törlésre került.... Miért? Kérdeném... de sajnos úgy látom, hogy lassan e blogra sem szabad idejönnöm, hisz ha valamivel nem értek egyet, akkor hiába írok róla a szerzőnek, ha a szerző azt nem mint jószándékú hozzászólást, hanem mint trollszöveget értelmezi. Sajnálom!

Még egyszer további jó bloggolást kívánok kedves Pu-Pu bár nélkülem, s kérem, hogy "Ki minden népnek felette állsz
Ha valahogy mégis ránk találsz
Segíts most itt annak, aki
Magyarok közt európai"

dogbakszi

Unknown írta...

Halihó, dogbakszi!

A hiba a Te készülékedben van. Én látom a hozzászólásod.

Neked5 írta...

Minden erőszakot - a nemi erőszakot különösen - elítélve, pár gondolat:
Annyira naív hogy lehetett egy 18 éves llány, hogy besétál egy férfi lakásába? Azért a 60-as évek sem lehetett a sötét középkor.. De persze nem lett volna szabad megtörténnie annak, ami megtörtént. De tudjuk pontosan hogy történt? Senki nem látta, csak ítélkezünk ki ennek, ki annak hisz. Hagyni kéne most már ezt az ügyet és a szereplőit. Mindenesetre érdekes, hogy a botrány lecsengett és csak most jutott eszébe a hölgynek kamerák elé állni? Miért nem akkor, mikor ettől volt hangos a média? Az eddig hallott esetekben az áldozatok erről nem szoktak kamera vagy előtt beszélni, bíróságokon az ilyen ügyeket mindig zárt tárgyaláson tárgyalták. most pedig mikor elcsitult a botrány és a zemberek ujra a fidesz ocsmányságain háborognak, jön a hölgy egy megrázó torténettel, és ujra felkavarja az állóvizet. Vajon miért nem akkor, miért most? Egy hónapig tartott felháborodni? Kinek lehetett ez érdekében, ki beszélhette rá, hogy vállalja ezt a riportot és vajon kaphatott ezért valamit? Teljes mértékben egyetértek Pupuval.

PuPu írta...

Kedves Neked5, amikor írtam, még nem tudtam az Acél-hisztiről, a Klubrádióról, meg a DK parlamenti kezdeményezéséről.
A magyar demokraták megérettek a pusztulásra...
:O)))

Unknown írta...

Üdv, PuPu!

Ugye most egy csoportról, "pártról" írsz, nem pedig emberekről?

Névtelen írta...

Válasz Tamás Rédey 2016. május 9. 16:17 bejegyzésére

Elég ritka hibának számít, ha megjelenik a 2016. május 9. 0:17 időpontú és a 2016. május 9. 15:18 időpontú bejegyzésem, de a közte lévő bejegyzésem nem jelenik meg... :-)
Talán ez a hidrogénezett tollú fehér holló kategória lenne, megspékelve azzal, hogy másvalaki látja a köztes üzenetemet is, míg én saját magam nem.
...vagyis ilyen nincs... az sajnos a bloggazda távolította el.

Inen akkor távoztam...
dogbakszi

Unknown írta...

dogbakszi!

"Több dolgok vannak földön és egen ..." Például: amíg az egyik személy távozást mond, addig a másik oldal kirúgást. Kár, mert tetszik a stílusod - a nekem címzett szövegben.

mavtelep írta...

PuPu 18.17
Már azt is olvastam, hogy T.Zs. példaképpé válik a bátorsága miatt.
Passz, K.O., meneküljön ki merre lát !
Szervusztok, jó estét !

PuPu írta...

Kedves dogbakszi, tőlem aztán oda mész, ahova akarsz, ha elfogytak az ötleteid, csak szóljál, de szeretném leszögezni, hogy én senkit nem szoktam moderálni, kivéve a nettó nácikat.
Ha valéami nem tetszik akkor előtte szépen megkérem a delikvenst, hogy csiszoljon a stílusán.
Ezt itt rajtad kívül mindenki tudja, mint ahogy azt is, hogy ide mi beszélgetni járunk, nem veszekedni és nem hisztériázni.
Mellesleg a 0:17-es hozzászólásodra 0:50-kor válaszoltam is, a következő kommented 15:18-kor érkezett, abban már siránkozol és sértődősködsz, jóllehet ide a kettő között tőled az égadta úrvilágon ide semmi sem érkezett.
Nem ehet, hogy a facebookon vitézkedtél?
Engem te ne próbálj meg befeketíteni, én bírom a kritikát is meg a vitát is, ezt te pontosan tudod, hiszen más fórumokról sok éve ismerjük egymást.
És ne kezdj itten magázódni velem, mert ez itt illetlenség - nem jártál te illemhelyre?
Persze érvek híján jó ötlet a sértődés is, de a helyedben én megnézném a nálad megjelenő elküldött hozzásólásokat, ha ott vannak, akkor másold be ide, ha nincsenek meg nálad, akkor nem küldted el - nagy felháborodás és két pohár wiszki után megesik az ilyesmi.
Bírjál magaddal, ha javasolhatom...
:O)))

PuPu írta...

Tóth Ilona és Wittner Mária is példaképpé magasztosultak, mit vársz ezután?
:O)))

Rookie írta...

Egyvalamit még nem láttam leírva ebben az ügyben sehol. Pedig talán nem lenne érdektelen.

Gondolkodjanak el a férfiak két percig a szituáción, hogy három jóképű, kisportolt pasi felkapja, hátraviszi az uszodában, és kedvüket lelik benne.
Megvan? … Várjunk még egy kicsit... Na?

Miután újra járni (vagy ülni) tudna, elővenne egy 40 centis kést, majd step-by-step átvágná a sportfiúk torkát, mi történne? Megszégyenülne? Ugyan!

Megveregetnék a vállát, és az egész népesség egyetértene vele, nem? „Aztabüdöskurvaannyukatarohadtbuziknak!”
Hát, valahonnan erről a platformról kellene indítani a dolgot. Megpróbálni megérezni a rettenetes megalázottságot.

És ne keverjük bele valamely későbbi blog témáját, melyben PuPu kifejti a nők passzív-agressziv eszközrendszerét a férfiak feletti befolyás maximalizálásáért. Amit nevezhetnénk például "élti erőszaknak."

Van egy jó viccem, elsütöm:
"Ki a sikeres férfi?
Aki többet keres, mint amennyit a nője el tud költeni.
Aha. S ki a sikeres nő?
Aki megfogja ezt a férfit."

PuPu írta...

:O))))))))))))))
:O)))

Unknown írta...

Üdv Rookie!

Volt egy vicced. Majd kerese hozzá jelzőt saját magam.

Frank írta...

Ha lett volna Kiss Lászlóban egy olyan képesség, hogy felmérje a helyzetet, akkor azt tette volna, hogy röviden annyit jelent ki, hogy régen volt, de sajnálja azt amit elkövetett, fiatal volt, akkor az ember sok mindent elkövethet, amit nem kellett volna.
Ezzel szemben ő támadásba akart/akar lendülni.

Én nem vagyok elájulva Kiss sportbeli teljesítményeitől. Volt és van némi betekintésem a kulisszák mögé, vannak információim, hogy milyen eszközökkel tudják elérni, hogy a gyerekekből sikeres sportolók, akár olimpiai bajnokok legyenek, és Kiss módszerei különösen kegyetlenek voltak (az "úszópápáé is!, a verés mindennapos még ma is, a Szécsi által alkalmazott "sárga veszedelem" elnevezésű büntetést meg gusztustalansága miatt itt nem ecsetelem. S ott van még, hogy gyerekeknek tudtuk és szüleik tudta nélkül doppingszert adtak/adnak). Nem véletlen, hogy Kiss védői közül mintha hiányoztak volna az egykori és a mai sportolók.
Összegezve: Kiss megkapta a büntetését 55 évvel ezelőtti bűncselekményéért, a mostani vesszőfutás is kijár neki, mert ostobán viselkedett, az áldozatot (de itt a többesszám is helytálló lenne, mert volt neki még esete, olyan is, amiben csak az úszószövetség marasztalta el, szerencséjére), szóval az áldozatot sem akkor, sem most nem követte meg.


PuPu írta...

Tudod, kedves Frank, a helyzet az, hogy ma Magyarországon az egyetlen silkersportág a vizes sport.
Mégis micsoda dolog, hogy nem a Fidesz kezében van, és hogy a szövetség elnökét nem Mészáros Lőrincnek hívják?
Felháborító.
Ami meg ebben az ügyben folyik, az maga a középkor, de megnézheted a Salemi boszorkányokat is, ott a recept, csak követni kell.
És el ne felejtsél fehér esernyőt vinni a hölgy (tudod, aki nem tudta, miért ment lakásra...) szenttéavatási ceremóniájára.

:O)))

pleinair írta...

Tudod kedves Pupu, a helyzet az, hogy sajnos a középkori módszereket ma nem alkalmazzák, különben ezek a bunkó "díszmagyarok" elbúcsúzhattak volna férfiasságuk ékességétől.
Ezeknek az agyán és szívén is a farkuk uralkodott, de hát igazad van, éljen a magyar virtus!
Ezek mellé állni, körömszakadtig védeni őket, ez ám az igazi magyar mentalitás!

De a pöcegödör legalja Witner és Tóth Ilona megdicsőülésével párhuzamba állítani a macsó bunkók áldozatát.

Hogy empátiádat kissé felkeltsem, megpróbálom felrázni a fantáziádat.
Próbáld meg elképzelni, hogy feléd három termetes, lihegő, gerjedelemtől vérben forgó szemű barom közelít. Menekülnél, de már nem lehet: körülvesznek, moccanni se bírsz. Izgatottan tapogatnak, elkapják a férfiasságodat, lefognak, aztán lenyomják a fejedet és elölről, hátulról adnak neked, ami belefér. Ha nem vagy meleg, akkor ezt erőszaknak éled meg.

A többit a fantáziádra bízom, mert nem tudom elég érzékletesen lefesteni a szituációt. Ebben Te sokkal jobb vagy.

De itt van még amit nem hanyagolhatunk,: a tanulság kérdése. Ez az undorító ügy fényes bizonysága annak, hogy idővel minden disznóság kiderül. Nincs az a hímes lepel, ami örökre letakarja a bűnöket. Ez orbánék számára is jövőbe mutató, fenyegető figyelmeztetés.
De tanulság számunkra is: ha egészséges lelkűek vagyunk, nem megyünk el közönyösen egyetlen ember megalázása, lelki, vagy fizikai megnyomorítása mellett. A közvélemény erkölcsi ítéletére szükség van, mert ennek hiányában megismétlődhetnek történelmi tragédiák.
Egy véleményformáló írónak az a dolga, hogy érzékenyebben reagáljon minden embertelenségre, és ne a tévedéséhez ragaszkodjon, hanem a humánumhoz és az igazsághoz.

PuPu írta...

Mi mindig ilyen hülyeségeken vergődünk, mint ez az ügy is.
Az eset 55 évvel ezelőtt történt, az elkövetőket megbüntették, amit kellett leülték, utána meg jó útra tértek.
53 éve dolgoznak becsülettel, menet közben mentesítették őket a büntetett előélet hátrányaitól, családot alapítottak, gyermekeik vannak, de ti most nekiláttatok csapágyasra forgatni a szemeiteket, mert a megerőszakolt nőknél jobban csak a cicókat meg a kutyusokat szeretiotek.
Közöd nincs ehhez az ügyhöz, de valamilyen rejtélyes oknál fogva jogot formálsz arra, hogy tönkretegyél esetleg egy aranylakodalmas házasságot, a szülő-gyermek kapcsolatokat, mert úgy ítéled meg magasztos elveid magaslatáról, hogy te vagy hivatott helyrebillenteni a világ kibillent kerekét.
Hát lófaxt, neked erre sem jogod, sem erkölcsi felhatalmazásod nincs, és bár magánvéleményed lehet az ügyről, de azt nyugodtan megtarthatod magadnak, annál is inkább, mert úgy látom, hogy nem csak a joggal, de az emberi természettel sem vagy tisztában.
Lábbal tiprod azt a jogelvet, mely szerint a büntetés célja a bűnelkövető visszavezetése a társadalomba büntetése letöltése után.
A te elveid szereint a gyilkosnak míg él, gyilkolnia kell, mert nincs helye a büntetlen emberek között, jóllehet azok közül jónéhány százszor jobban rászolgálna a börtönre, mint ez a három - az elkövetés idején fiatal - idióta.
Amit tettek az bűn, de amit te teszel, az is az.
De ez a dolog egyszerűbb része.
Amin igazán fel vagyok háborodva az az, hogy téged okos embernek tartalak, és erre most beállsz felhergelt ostoba tyúkok közé, az én megpocsékolásomról fantáziálsz =(legalább nőkkel erőszakoltatnál meg...) és hergeled magad, mert előkerült egy szépkorú maca, aki nem is tudja miért ment fel a fiúhoz - gondolom te tudod - és most ő lett a példakép, a bátor, a szent, pedig csak hülye volt.
Viszont ő is csak eszköz, mint ahogy te is azzá tetted magad.
Nem tudom, feltűnt-e, de minden egyes momentumnál szörnyülködnek egyet Gyárfáson is, merthogy az igazi célpont ő.
Te meg kontrázol nekik, mert megnyomtad a hasadon az együttérzés feliratú gombot, és hagyod magad manipulálni.
Ez egy antik ügy, de mindenki tudhatott róla, mégis most cincálgatják szorgalmasan, jóllehet, akkor is előszedhették volna, amikor K.L-t szövetségi kapitánnyá választották, csak akkor még nem volt a nép ennyire erkölcsös - fogott rajtatok a NER...
Jóllehet mindenki tudhatott az ügyről, csak éppen senki nem vehette figyelembe, merthogy K.L. büntetlen előéletűnek számít, mindaddig, ameddig nem lesz különös visszaeső, azaz nem követi el ugyanezt a bűncselekményt mégegyszer.
Erre az ügyre jogilag hivartkozni sem szabad, és aki kiadta a hajdani ítéletet, azt be kellene zárni, hadd elmélkedjen a jogállamról.
Téged meg a mellette levő cellába, hogy ott gondold végig, mihez van jogod egy másik ember életével kapcsolatban.
Fáj ezt leírnom, de hülyét csinálnak belőled, és ha elmész a frissen beszerzett fehér esernyőcskéddel flashmobot rendezni, akkor ha körülnézel, ott látod majd sok ostobát, akikkel azt csinál a hatalom, amit akar.
És le ne merd írni, hogy én az elkövetett cselekményt mentegetem, mert nem, - a nemi erőszak bűn, az elkövetők búnelkövetők, akiket meg kell büntetni, de nem neked, merthogy a bünüldözéás is állami monopólium.
Te csóválhatod a fejed, lehet véleményed, de arra semmi és senki nem jogosít fel, hogy a boszorkányüldözésben részt vegyél.
K.L. helyében én az összes szerkesztőséget és az össze beazonosítható személyt beperelném, és akár strassburgig is elmennék, de a gatyát is leperelném rólatok, mert erkölcstelenek és gátlástalanok vagytok.
És most szólok - ha ez az ember belehal áldásos tevékenységetek következményeibe, a halálában te is bűnrészes leszel.
c
Csak azéprt írok ilyen hosszan - neked, nem másnak - mert felettébb kedvellek, és nem szívesen nézegetlek a pocista szekerének tolása közben.

Puszillak!

PuPu



mavtelep írta...

PuPunak teljesen igaza van !
Ez egy össznépi hisztéria, és szeretném felhívni a figyelmet, ha "védeni " nem szabad, akkor üldözni sem !!!
Pláne nem a véleménye miatt - l. Aczél - , még akkor sem ha szélsőséges, mert Aczél nem követett el bűnt, mint ahogy azok sem, akik szemét mocskolódásnak tartják a 61-es erőszak/ítélet utóéletet.
Jut eszembe : az anglikán esküvőn felteszi a kérdést a pap : tud-e valaki olyasmiről, ami akadálya lehet az egybekelésnek ? Ha tud, mondja el most vagy hallgasson örökre !
Ajánlom mindenki figyelmébe ! Ha valamit 50 évvel ezelőtt nem lehetett etikusan
lezárni(de lehetett), akkor most, a szennylapok segítségével már biztosan nem lehet !

Szervusztok, jó napot !


pleinair írta...

Drága Pupu, látom, nem tűnt fel neked, hogy nem Kiséket ostorozom, hanem azt az érzéketlen, durva macsó pózt, amibe vágva magatokat lemacázzátok a megerőszakolt nőt, nőket, és ennek szellemében bőszen nyilatkoztok. Mintha még mindig az éretlen kamasz férfiasságának bizonyítási kényszere munkálna bennetek. A férfi akkor férfi, ha a gyöngébbet védelmezi, és a nőben tiszteli a leendő anyát - ez az intelligens hozzáállás hiányzik a reakcióitokból, és ettől hergelődik fel az igazságérzetében felcukkolt közvélemény.

Bevallom, először óriás farú és keblű markotányosnőkkel pocsékoltattalak meg, de aztán gondoltam, adjunk neki!, nehogy kívánatos legyen számára a képzeletbeli erőszak. :)))

mavtelep írta...

pleinair
Kiss bocsánatot kért, T.Zs megbocsájtott...de mi lesz a mocsokba taposott EDZŐvel, a vicsorgó,
gyerekeket (ugyan nem nevelő) féltő erkölcs csőszőkkel, mi lesz Aczéllal ?

PuPu írta...

Még rosszabb, mert most meg mint bősz emancipunci rontasz neki a férfiaknak, akik - elképzeléseiddel ellentétben - gyárilag arra vannak kondicionálva, hogy lessék a kívánságaitokat, és bátran botorkáljanak azon az igen keskeny mezsgyén, ami a vágytól elborult elméjű hímet - ez számotolra felettébb kedves - elválasztja a vérnősző baromtól, és mely mezsgyét mindig a nő jelöli ki, miden egyes alkalommal utólag és máshol.
Szóval csak semmi kékbarisnyáskodás, semmi múltba révedés, minden nap megpocsékolnak egy-két nőt családom kívül, és tízet-huszat családon belül, úgyhogy, ha végeztetek Kiss tönkretételével, akkor őket keressétek meg és arrafelé hadonásszatok a fehér esernyőitekkel.
Nem nőket macáztunk le egyébként, hanem a Macákat, és hidd el, a férfiak legritkábban erőszakolnak emg Juliskákat, Évikéket, a Macákoknál viszont gyakori ez a közelítés, mert azok felmennek a lakásukra, maguk se tudják, hogy miért, de abból egy rendesebbet várnak.
De persze ez nem jelenti azt, hogy mindjárt rájuk kell tukmálni még kettőt, ez kétségtelen.
Amit te nekem büntetésnek gondoltál, az maga a paradicsom, egy nőnek ugyanis lehet nagy segge, de elég nagy segge - soha!
Ez a kebelekre hatványozottan igaz, emellett az igaz férfi nem válogat, teszi a dolgát, mellyel az Úr bízta volt meg - szaporodjatok és sokasodjatok, vagy mit uis rendelt az Öreg...
:O)))

mavtelp írta...

Afffffranca !
Megint eszembe jutott valami : szegény Vajnánét ugye megerőszakolta x.y. Kiváncsi vagyok, mikor járja ki neki a társadalom az elégtételt ???

Anteus írta...

plenair

"Ezeknek az agyán és szívén is a farkuk uralkodott..." Hát tudod, az agyamon és a szívemen még ma is - a gyakoriság minősítésében megoszlik a közönség véleménye - uralkodik, hál' Istennek!
De én mindig is tudtam uralkodni mindhármon. A mi nem kunszt, a férfiak minimum 99,99 %-a tud.

PuPu, óvtalak a keveredéstől! "... mely mezsgyét mindig a nő jelöli ki, miden egyes alkalommal utólag és máshol."
Nem lesz jó a tüzet benzinnel oltani.
Ez a terrénum a nők legfontosabb titkát feszegeti. Ebbe nemhogy Aczélember, de maga Sztálin is belebukna...

Anteus írta...

rejtegeti, natürlich

pleinair írta...

Mávtelep, úgy tudom, a 76 éves Kiss lemondott, Hargitai jelenleg az edző, Aczélnak meg van akkora szakmai tekintélye, hogy ha el nem is felejtik, de megbocsátják neki ezt az emberileg elítélhető hozzászólását a Kiss ügyhöz. Ne sajnáld, ki fogja heverni, hamarabb, mint Takács Zsuzsa az erőszakot.

pleinair írta...

Pupu, én nem azt írtam, amire válaszoltál.
Nem baj, a konkrét téma lassan úgyis időszerűtlenné válik, most, hogy Kiss mindent beismert és bocsánatot kért. Ha előbb tette volna, T.ZS elő se került volna, csak a hazudozás, a koncepciós perezés, stb provokálta és dühítette fel.

mavtelep írta...

pleinair
Olvastad PuPut, nincs mit hozzátennem !
Jogilag, társadalmilag, emberileg sem megengedhető, hogy felheccelt tömegek tapossanak meg bárkit is !

pleinair írta...

Anteus, gratulálok!!!

pleinair írta...

Mávtelep, kit tapostak meg felheccelt tömegek? Én csak véleményeket olvastam pro- és kontra.

mavtelep írta...

pleinair
Nem fizikai, hanem "erkölcsi" taposás és megtorlás történt.

PuPu írta...

Ritka rossz napod van, kedves pleinair...
Majd túlesel rajta...
:O)))

Frank írta...

Pupunak, csak a pontosság kedvéért: a kajak-kenu sportág legalább olyan sikeres, mint az úszás.Tehát az úszás nem az egyedüli sportág magyar sikerek tekintetében, mint írtad.

Most megtudtam tőled, hogy ha egy lánynak, aki egyetemi felvételi előtt áll, s pl. azt mondja neki a srác, hogy van valamim itt az uszodában, ami segíthet a felkészülésben, gyere velem, odaadom, s ha a lány elmegy érte, s belép a szobába, akkor őt minden további nélkül le lehet teperni, haverokkal közösen partiban meg lehet dugni. S milyen szép dolog, hogy a kielégülés után felajánlani a csajnak, hogy ugyan lötykölje meg magát "ott" ecetes vízzel, meg vegyen már be nyugtatót, ne hisztizzen.

góbé írta...


Üdv, és gratula mindenkinek !

Pontosan negyedik napja rágódtok egy 50 évvel ezelőtti katyvaszon, - melyet nyilván valamely mai érdek szempontjából melegitett fel valamely nem is tul misztikus "háttérhatalom".
Kár hogy már e fórumon is érvényesül a habony-müvek szisztémája...

Pedig a poszt felvetett nem egy, sokkal fontosabb, és a közeljövő szempontjából nagyon is husba vágó förtelmét is a regnáló hatalomnak.

Egy alapmüvelet egy összeadáas: 2007.-re 0,9 % nyugdijemelés + "...a korhatár alatti ellátásokra 17 milliárd forinttal, árvaellátásra pedig 3 milliárd forinttal fordítanak kevesebbet.
Az özvegyi nyugellátások értéke 3,5 milliárddal fog csökkenni, de csökken majd a rokkantsági és rehabilitációs ellátások kerete is 2,5 milliárd forinttal.
A családi pótlékra szánt keret is 3,2 milliárd forinttal lesz kevesebb az ideinél..." /nyudgijasok.com/ + a PTK módositása a szülőtartás vonatkozásában = ???

A nemzetthy kotonszökevény ujra megkóstol bennünket. A szoc.-nyug. ellátásból 26 ezer-kettőszáz milliót von ki! Ha ez gond nélkül átmegy, márpedig ugy néz ki, a még meglévő egy-két szoc. ellátást is csökkenti, akár megvonja, a felelősséget pedig - szintén törvény szerint - áttolja a társadalomra, 'merhogy az nema zállam dóga...
Ráadásul egy "mesteri" huzással már nem csupán társadalmi rétegeket hanem generációkat uszit egymásnak, majd a kávé mellé kér egy szivart is...

Ami pedig azután jön, a korábbi példák alapján nem kell tul nagy fantázia. Szmtalanszor eljátszotta már: kóstolás, ha nincs belőle balhé indulhat az uthenger.



Unknown írta...

Jó reggelt, góbé!

Amíg pofázunk, addig nem kell cselekedni.

PuPu írta...

Hát, kedves Frank, ezt azért ne gondoltam volna...
De hát ha már így esett, felvilágosítalak, mint bakfist gondos apukája.
Létezik olyan a kriminológiában, hogy áldozati közrehatás, tehát egy olyan tényező az események láncolatában, mely egyik oka az áldozattá válásnak.
Ilyen tényező lehet az is, ha egy lány egynapos ismeretség után felmegy a fiú lakására - főleg, ha már vetkőzni se nagyon kell, akkor könnyen bekövetkezhet a baj.
Már, ha baj, és nem volt szándékegység, de ezt utólag eldönteni már nem lehet.
Azt se, hogy mi a sok, az egy, a kettő vagy a három, mert ez is a lány utólagos döntésén múlik, ugyanis vannak lányok, akik szeretik kettővel egyszerre, és elképzelhető olyan is, hogy vannak olyan lányok, akik hárommal is el tudják képzelni, hiszen a fantázia működik és a szexben sok minden lehet izgató, - pédául ez is.
Ezt persze utólag nehéz rekonstruálni, de ha sorbaállítanád azokat a nőket, akik erőszaknak állították be ilyen-olyan okokból a szexuális aktust, melyben maguk is lelkesen részt vettek, Vlagyivosztokig érne a sor.
Ezzel együtt állítom, hogy minden férfi és minden nő tudja, hogy hol az a pont és mi az a jelzés, vamikor alaki szabadulni iparkodik a szituációból, de sajnos ez sem ilyen egyszerű. lévén, hogy a szexben nem csak a tudat vesz részt, hanem az állatvilágból hozott ösztönök is, és bizony van az a pont, ahonnan egy férfit nehéz visszafordítani, de még megállítani sem nagyon lehet, merthogy viszik a hormonok.
És a nők egy része eleve felmentést igyekszik keresni magának, és azt nmondja, csak az erőszaknak engedett.
./.

PuPu írta...

Ez természetesen nem vonatkozik arra, amikor férfiak előzetesen megbeszélik, hogy partiba vágják azt a csajt, aki egyébként valamelyikükkel boldogan szexelne, mert ez valóban csúnya dolog, és bűncselekmény is.
Van sok idióta, akik itt túllihegik a dolgot (van olyan hülye 3.14csa, aki azt kérdezte, hogy ha meztelenül kifekszik a Madách térre, akkor őt most meg lehet erőszakolni mindenkinek? - Hát természetesen nem, de azért az esemény bekövetkeztének nagyobb a valószínűsége, ugyanis emberek gyakran tesznek olyan dolgokat, amit nem lenne szabad, nem lenne etikus és jogszerű...) és itt jammerolnak szakmányban, holott ha az aktuális szentasszony nem megy lakásra, most nincs miről beszélgetnünk, legnagyobb bánatomra.
Ez nem menti azelkövetőket, csak rámutat arra, hogy az áldozattá válásnak is oka van, ezek között ott van az ááldozat magatartása is - ezzel a viktimológia tudománya foglalkozik.
A lányok egy része kísérletező kedvű, de van, hogy felrobban a kísérleti lombik és megégetik a kezüket.
Emellett van persze ennek szocializációs háttere is - a budai úrilány már akkor is sikítozni kezd, mikor a kezébe adják a csúnyát, ugyanezt a problémát kültelki lányok egy könnyed csavarintással megoldják, ebből érti a koma, hogy nem ő a kiválasztott...
A konkrét ügy eléggé zavaros, de én elhiszem, hogy az ítéletben foglaltanak mefelelően történt, bár ez sem ezer százalékig biztos.
És eléggé félelmetes is ez az egész, merthogy egy férfi számára sokszor csak később derült ki, hogy a kedves és nedves lány, aki ott nyögdécselt alatta, most éppen szeretkezett vagy bosszút állt azért, mert a Julist is, ugye...
Egy férfinak ez ellen nincsenek eszközei és ezt - sajnos - a nők is tudják, sokszor vissza is élnek vele,
Érdekes téma, lehetne erről beszélgetni, de ti nem beszélgetni akartok, hanek el vagytok foglalva a máglya összehordásával.
Kissék tettük elkövetésekor fiatalok voltak, akik ma üldözik őket, azok zöme megkeseredett, sikertelen ember, aki így akar elégtételt venni az életen saját kisszerű sorsáért, ezek levágnák azelkövetők farkát, meg seprúűt dugnának a seggükbe - hát nem betegebbek, mint Kissék voltak anno?
Ezek az emberek erkölcstelenebbek, mint Kissék, az ilyenek égették a boszorkányokat és ők csinálják a háborúkat, de hát ez ellen nincs mit tenni, hiszen őket sem az eszük mormányozza, hiszen alig van némelyiknek.
A te kis uszodi történeted az egyetemi felkészülésről nagy sikert aratott volna hajdanán a Krokogyilban, kár, hogy a lap már megszűnt, ha jól tudom.
Mellesleg a kajak-kenu sportágban volt olyan világbajnok - nő - aki el se indult a versenyen, ha előtte meg nem dugatta magát valakivel, de persze nem ettől volt sikeres...
Az élsportolók egészen más életet élnek, mint az átlagember, felpörgetett életvitelük a sikerorientáltsággal ötvözve érdekes dolgokat tud produkálni, csakúgy, mint a fiúk fiatalkori bandázádának műfaja.
De persze erőszakoskodni bűn, emellett hülyeség is, hiszen annyi a nő, mint a tenger és adja magát mind szívesen, ha jókor, megfelelő szituációban kéred...
Ebből is látszik, hogy ezek a fiúk éretlenek és buták voltak, akik meg itt vérben forgó szemekkel üldözik őket, azok buták is maradtak...
SZVSZ...

:O)))

Rookie írta...

Abszolút.

Frank írta...

Tudod Pupu, a Te érveid alapján talán törölni kellene a "nemi erőszak" elnevezésű bűntényt a büntető törvénykönyvből. Élsportolói tekintetben Kósa Lajos még támogatná is, legutóbbi nyilatkozata alapján ebben biztosak lehetünk.
Bizonyára akadtak a történelem folyamán olyan esetek, amelyek tökéletesen megfelelnek a Te elméletednek. Ezt a Kiss félét valahogy nem gondolom ilyennek.
Mint tudjuk, tegnap Kiss elment egy virágcsokorral a sértetthez, és bocsánatot kért. Mint korábban írtam, ha a kezdet kezdetén ezt tette volna, nem idétlenkedik a koncepciós per változattal, meg halott áldozattal, még ma is szöv.kapitány lehetne, s mi sem foglalkoznánk ezzel az üggyel.

Rookie írta...

Frank! Mi nem. A hiénasajtó - mert ebből a mocsokgyakorlatból él - igen. S hogy a trágyaléfolyam folyhat, annak oka, hogy százezerszám vannak akik ebből reggel lehajtanak minimum egy stampót.

pleinair írta...

Frank,

be kell látnunk, ezzel a lehengerlő morális nihillel és érzelmi intelligenciahiánnyal szemben tehetetlenek vagyunk. Hetet havat összehordanak, csúsztatnak, mellébeszélnek csak azért, hogy ha a fene fenét eszik, akkor is nekik legyen igazuk. Kiss előbb ismeri el, előbb kér bocsánatot tettéért, mint akik itt vadul védelmezik.
Ezek az erőszakos pártfogók az erőszak melletti erőszakos kiállásukkal züllesztik a társadalom morális állapotát. Éppen ők, akikről hittük, hogy jobbak, okosabbak és fejlettebb erkölcsi érzéküknél fogva valamiféle iránytűt jelentenek ebben a zavaros értékrendű társadalomban.
Rosszabbak Kisséknél, és az egész országon napi szinten erőszakot elkövető fidesznél.


Unknown írta...

Üdv Mindenkinek!

Úgy vélem, nem ártana az elmúlt heteket ki(ss)szellőztetni a fejemből. Ezért szombaton tízkor a Tinódi szobornál leszek (a Népligetben).

pleinair írta...

Rookie,

vedd már észre, hogy itt már rég nem Kissről van szó, hanem rólunk, a hozzáállásunkról, vagyis a társadalom igazságérzetéről, gyengébbel szembeni empátiájáról, szolidaritásról.

Az ember véleménye tükrözi a morális állapotát, aminek következményeként fönnmarad, vagy elbukik. Össztársadalmi szinten, országosan ugyanez a helyzet.

Humánum, az igazságosság és etikus magatartás tekintetében nincs mosdatás, és nincs alku.

Neked5 írta...

Pupunak igaza van... Engem érdekelne, hogy derülnek ki naponta újabb esetek? Mert mindennapra jut valami uj "csemege" a vérszomjas tömegnek, aki vérbenforgó szemekkel háborog egy 55 évvel ezelötti eseten, aminek a szereplőit nem ismeri es valójában semmi köze hozzájuk, mig családostól most teszik tönkre, feleségét, gyerekeit, akikhez nagyonis köze van.
A hir 24 ujságírójának irt kommentekből :

" Diák
Jászberényi Sándor, te egy rosszindulatú, gonosz, szánalmas idióta vagy. Épp olyan, mint a cikkjeitek alatt mocskolódó tömeg. Szégyellhetnétek már magatokat. Ebből éltek, mások nyomorából. Játszod itt az erkölcscsőszt, meg az együttérzőt. Na és együttérzel Kiss László, meg a másik kettő feleségével, meg a gyerekeikkel, akik egy olyan 55 évvel ezelőtti bűncselekmény miatt szégyenkeznek és vannak a családfővel együtt pellengérre állítva,amiért a férfiak megkapták a büntetésüket? Mikor lesz már elég? Mikor jön el a pillanat, hogy ebben az ügyben nem bugyog a szád szélén a hab? Nem találsz más témát, te marha?

És még annyit: a lába nyomába nem érsz Kiss Lászlónak. A lába nyomáb! És ha azt hiszed, hogy a mocskolódó, gonoszkodó firkálmányaid érnek annyit, mint azok az olimpiai érmek, amikben ott van Kiss László keze munkája az elmúlt 55 évben, akkor nagyot tévedsz. Nem ér a te munkád az övéhez képest egy fikarcnyit sem. És akkor sem, ha nem erőszakoltál nőt. Te "csak" örömködsz mások nyomorúságán. És még akkor sem hagyod abba, amikor épp bovsánatot kért, és az a nő megbocsátott, akit megerőszakoltak anno. Az a nő sokkal különb tenálad.

De olyan jó pellengérre állítani másokat, és olyan jó más bajának örülni. Pici pont vagy te ahhoz, hogy ilyen szinten megítélj másokat, és túl keveset éltél hozzá, és túl kevés dolgot tapasztaltál, és túl keveset tettél le a társadalom asztalára.

Az a nő megbocsátott. nem olvastad? Ti írtátok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Neki van bocsánat a szívében. Nektek, akiknek semmi közük az ügyhöz, azoknak nincs.

Szánalmas vagy te is, meg akik itt mocskolódnak még mindig. És kik vagytok ti, hogy nem bocsátotok?Kit érdekel, hogy nem bocsátotok meg? A nő, aki bántva volt: van olyan nemeslelkű, hogy megbocsátott. Lehet tőle tanulni..."

Rookie írta...

Plenair
"... a lehengerlő morális nihillel és érzelmi intelligenciahiánnyal " vadul védők ... stb.
Először arra kellene összpontosítani összes agyi kapacitásodat, hogy felfedezd, itt senki nem védi Kisst. Ha ez meglenne, akkor léphetnél tovább, hogy felfogd miről is van szó: annak kell ellenállni, hogy sokezernyi félkegyelmű a nyílt térben máglyát rakjon, mert "társadalmi igazságérzete" valami ilyet súg a fülébe.
Már réges-rég erről szól a nóta. De te fabula narratur - nagyképűsködhetnénk, ha nem lennénk azok, akik ...

Frank

Utalnék neked írt válaszom első mondatára: "MI nem." Ezzel tehát azonosságot kívántam teremteni a gondolatoddal (kár, hogy nem sikerült). másrészt a "társadalom igazságérzetére" nem javaslom, bízd magad, mert mi lesz, ha a lincsképesek nyílt téren majd a Frank(ál)nevűekre mondják ki az apagét, és bokrozzák a kötelet a lámpavason?

Az olyan magasmorálú, 2,10-es IQ-júaktól simán kitelik. Elolvasnak egy szempillantásnyi társadalmi igazságérzetet a reggeli lapban, s máris rohannak a kötélért. Jó lesz vigyázni!
Mert ha gondolkodó és érző ember között kell választani, mindig az elsőt válasszuk!
Gondolkodni nem lehet érzelem nélkül - érezni gondolkodás nélkül olyannyira, hogy sokezren élik le egész életüket 10 percnyi (összidő!) gondolkodás nélkül.
Aztán kimennek a nyílt térre legelni, ahogy rokonaiktól tanulták.

Frank írta...

Rookie, tulajdonképpen nincs vita közöttünk. Én is utálom a sajtónak azt a részét - túl sok van belőle -, amelyik a mocsokban turkál. S van rá bőven "vevő" is erre a vájkálásra, elég ha a facebookon böngészik az ember a hozzászólások között, de itt is akad olyan is, amit Pupunak hezitálás nélkül ki kellene b---nia. Ha ezt a régi ügyet nem bolygatja meg az a szennylap, nem lenne ügy, a feledés jótékony homálya fedné az egészet. Amivel nekem gondom volt, az a Kiss ügyetlen és lelketlen reagálása volt. De ezen túl vagyunk, rávették Kisst a 'canossára', az általam nagyra becsült TAKÁCS Zsuzsanna is láthatólag fátylat borított a régi történetre, ha nem is amerikás happy enddel, de a sztori ezzel kifújt.

Rookie írta...

"Menj, lőjenek sort!"

:-)