2016. december 16., péntek

MINT SZENT MÓKUS FENN A FÁN


Zánka is egyházi kézbe került, nemmellesleg a több, mint ötmilliárd forintos költségvetésű gyermeküdültetés is.
Természetesen alapítványi vagyon lesz belőle, a Szeged-Csanádi Egyházmegye alapítványának tulajdona.
A januárban létrehozott Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Közalapítvány alapítójaként jegyzett Hunguestnek még tulajdonosai voltak a szakszervezetek is. Júniusban viszont az alapító átruházta jogait a Szeged–Csanádi Egyházmegye szervezetére, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatóra.Az egyházmegyét Orbán haverja, a stadionépítő püspök, Kiss-Rigó László irányítja, így a Szent Ágota alapítványban is érvényesül a befolyása, mely az Erzsébet a stb. alapítvány vezetőit nevezi ki - például olyan szakembereket, mint Deutsch-Für Ágnes Saroltát, Tompika második feleségét.3200 fős szálláskapacitásával Zánka Közép-Európa legnagyobb üdülő- és sportközpontja. 210 hektáros parkosított környezettel, hosszú, egybefüggő balatoni partszakasszal, rendezett stranddal és szépen felújított épületekkel rendelkezik, valóságos ínyencfalat egy turizmusban utazó, saját lábain szilárdan álló, feltörekvő szakembernek.Ha nem ma, hát majd holnap, attól jó, ha valaki fiatal, hogy van ideje kicsit várni...


Az sem mindegy, hogy kinek a kezében van a gyermeküdültetés, hiszen hiába akarunk jó magyar embert és jó keresztényt/keresztyént nevelni a nebulókból, ha a nyári szünetben elhanyagolják a miselátogatást, az istentiszteletet is ellógják, oda az ideológiai nevelésbe fektetett tetemes energia, pogány kozmopolita lesz belőlük, vagy betérnek a tuggyukkikhez, az Isten se menti meg őket ettől a veszélytől.
De ez csak az egyik fele a dolognak, amiért a katolikus egyház ismét lenyúlhatott egy jelentősebb vagyont, a fő ok bizonyára a nagy hozzáértés a gyermekekkel való foglalkozás terén.
Igaz, gyermekmozgalom létrehozására huszonöt év is kevés volt nekik, a cserkészek például leginkább jelmezbál szereplői koszorúzások alkalmával, de ezt bőségesen ellentételezi az atyák által ölbe vett gyermekek száma.
Nem szólva az egyház szociális érzékenységéről, de hát ne is firtassuk ezeket a dolgokat, sok értelme nincs.


A úttörőmozgalmat a jobb és baloldali éhesek kéz a kézben verték szét, merthogy ideológiai alapon álló szervezet volt állítólag, annak dacára, hogy amikor Mara néni felvette az úttörővezetői egyenruháját, hát a legutolsó, ami eszébe jutott róla az embernek, az Lenin elvtárs volt.
Igaz, a papok reverendájáról se Isten ugrik be a szemlélőnek...
Csillebércet szétcincálták, oda Zánka és Fonyód, már régóta érdemes kezekben vannak a megyék és városok úttörő és ifjúsági táborai, a gyerekek meg nyaraljanak a Járda-szigeteken, jó az a sok büdös proligyereknek, meg a cigányoknak,

A zsidó gyerekek természetesen jöhetnek, még ebédet is kapnak, az alapanyagot Lőrinc barát hizlaldája biztosítja, egészséges mangalica...
Pedig nagy szükség volna gyermekszervezetekre, ezt bizonyítják a különféle nyári táborok, melyeket magánszemélyek üzemeltetnek azok számára, akik képesek megfizetni.
És aki nem képes erre?
Gyermekkoromban úttörővasutas voltam, a csillebérci nemzetközi tábor minden évben nagy élmény volt, Zánkára mint KISZ-vezető vittem gyerekeket, nem egy alkalommal, remek lehetőség volt ez azoknak a családoknak, akik nem tudtak elmenni valamelyik SZOT-üdülőbe.


Hát majd most részük lesz a jóból a kisgyerekeknek is, az új evangelizáció keretében közel kerülnek az Úrhoz.
A szegény gyerekek meg úgyis közel vannak az Úrhoz, sokszor csak egy szelet kenyér választja el őket tőle...   

A katolikus egyház papokat se tud biztosítani minden településre, lehet, az lesz a megoldás, ha a plébános locsolókocsival járja a területét, meghintve híveit a szent maszlaggal.
Tele van a gyermekek környezete szentekkel, nagy kár, hogy a gyermekek nem lehetnek boldogok, mert a boldog-kvótát is fideszesekkel töltik fel...


Legfőbb kincsünk a gyermek, ezt Ráhel példája ékesen bizonyítja, édesapja meg azt, hogy neki egy fikarcnyit se jelentenek mások...


:O)))

Ja! És liba!

8 megjegyzés:

Promenad írta...

Csuhások ! Térdre ! Imához !
Vajon ki mondhatta és mikor?
Ilyen rövid az emlékezet !

Olasz Ildikó írta...

Van egy sanda gyanúm, hogy csak parkoló pályán van Zánka. Pihen egy évet, aztán 2018-ban majd gyorsan átveszi Tiborcz Pisti, vagy a II. sz. lányka párja, hogy ki ne maradjon ő sem az ajándékozásból... Jó lesz hozománynak.

Névtelen írta...

neveletlen

Pupu, megint sziporkáztál.:)

Pl. 'A szegény gyerekek meg úgyis közel vannak az Úrhoz, sokszor csak egy szelet kenyér választja el őket tőle...'
Sírjak, vagy nevessek?

Szóval, a volt állami üdülők, különös tekintettel a Balatonra, kedves terepe az 'éheseknek', lásd Megyó (SCD hátterű), vagy Fletó miniszter tanácsi búgiját. Bár, a mostaniak mintha jobban teljesítenének, tízmilliós tételért már le se nyúlnak.

kekec írta...

Ildikó Olasz
Majd lesz nagy meglepi, amikor valamit vissza szeretnének szerezni az Egyháztól!
Neveletlen: Ne a szövegbe, hanem alatta a név nevű kockába írd a neved - de legalább látszik az igyekezet. És MINTHA?

Frank írta...

A katolikus egyház a leggazdagabb a világon és nálunk is. Tömérdek kincset halmoztak fel, s az állam is tömi pénzzel.
Ha valaki hall arról, karácsony táján, hogy a katolikus egyház a szegények, elesettek részére ételt oszt, tegye már közzé, mert én eddig még nem hallottam ilyen "csodáról".

csakafidesz? írta...

Nem is értem ezt a vég nélküli méltatlankodást!
Ezt mi akartuk és akarjuk, hogy így legyen!
Ez minden kétséget kizáróan egy "magyarembernek" igazán tetsző dolog. Örüljünk tehát annak, hogy van azért még néhány boldog ember is széles e-hazában. Őket mi és szeretett pártjaink tették naggyá, ezért ez elsősorban a mi közös eredményünknek számít.
Ennél nagyobb eredmény csak akkor lesz, ha kivárjuk azt a pillanatot amikor még a sámlit is kihúzzák a seggünk alól.

Avi írta...

Franknak:
A katolikus egyház áldást oszt nem ételt. Az, hogy a szegények nem laknak jól vele azt mutatja, hogy nem elég elkötelezettek a Jóisten felé. :D

Kerekes Zs írta...

Nem figyeltetek, vagy nem volt módotok figyelni?
Ez az isten igéje, legyen meg az úr akarata, menjetek békével :)