2018. március 9., péntek

AZ ASSZONY INGATAG

Ha már Lévai, miért nem Anikó, ha már Katalin, miért nem Szili?
Ezt a dilemmát akarta feloldani vélhetőleg, de a sors igazságos és nem engedte...


La donna é mobile - énekli a Rigoletto halhatatlan áriáját a feledhetetlen Pavarotti, könnyedén fogalmazva meg a nagy igazságot a női állhatatosságról - tisztelet persze a kevés számú kivételnek.
Vannak persze olyan nők is, akik nem felelnek meg az előítéletnek, ők azok, akiknek úgy alakult az életük, hogy nem kísértette meg őket senki, hiszen ha mégis...
Kevés dolog van az életben, melyet Lévai Katalin, a szocialisták volt sztárpolitikusa nem ért el, megbecsült nőpolitikusként volt miniszter, az Európai Parlament képviselője, népszerű író, számtalan tiszteletreméltó kezdeményezés elindítója, támogatója - és - úgy tűnik -  mégsem volt semmi sem elég.

Nemsokára hatvannégy éves lesz, alkotóvágyát ezer formában kiélheti, felhalmozott tapasztalatait ezer szituációban kamatoztathatja, ő mégis azt az egyetlen utat választotta, melyre lépve kárt okozott volt pártjának, annak a közösségnek, melynek élete sikereit és lehetőségeit köszönhette.


Nem tudom, miért döntött úgy, hogy beáll a potrohos prímás mellé kontrásnak, hiszen ha már prímás nem lehetett saját pártján belül, akkor miért gondolta, hogy más bandában komolyabb feladatot kap, minthogy ő rághatja a gyantát.
Már Szili Katalin is meglepett, mikor kilépve a Baloldal Nagyasszonya szerepből pártot gründolt, de hát őt nem a nagy eszéért szerettük, akármelyik baromfiudvar tudna ellene esélyesebb jelöltet indítani.

De Lévai Katalin okos nőnek tűnt, széles látókörűnek, műveltnek, de lám, megzakkant szegény, jóllehet ott volt előtte a példa.
Orbánnak volt havi egymillió forintja a Bukott Nagyasszony megjutalmazására, de mi lesz, ha szerencsétlen utódja még a  Parlamentbe se fér be?
Nem nyert semmit, de rengeteget bukik - nem csak anyagilag -, és ezt a bukást nem a politikusi szerencse forgandóságának tudja be senki.


Lévai Katalint ugyanis árulónak tartja a baloldali demokratikus közösség, olyan árulónak, aki maga kereste az utat az ellenfélhez, aki felkínálta önmagát egy hatalommániás politikus velejéig rohadt rendszerének, aki a bajban árulta el társait.

Ne feledjük, amikor meggründolta szánalmas pártját, akkortájt azt latolgatta a média, hogy bekerül-e az MSZP a Parlamentbe, vagy végképp vége van a magyar baloldalnak, a legszebb orbáni tervek szerint.
A Fidesz ajánlásai megalapozzák az eldurvulás gyanúját, márpedig a Fidesz módszereit az LMP hajdani hirtelen ajánlás-özöne remekül illusztrálja.
Ha azt hitte, hogy nem tűnik fel senkinek a pitiáner trükközés, akkor egy liba hozzá képest - aki csak docens - egyetemi tanár, ami mellesleg nem is csoda - a liba okos jószág, ha látja, hgy jön a gazdasszony a késsel, hát sebesen szedi a lúdtalpait...


nem győzök álmélkodni a sajátjainkon - honnan a francból szednek össze ennyi erkölcsi hulladékot, hogy kerülhet be egy pártba vezetőként Kósáné Kovács Magda után egy Szili Katalin, egy Lendvai Ildikó után egy Lévai Katalin, hogy most a férfiak között fellelhető gyenge emberi minőséget (copyright by Gyurcsány) ne is taglaljam...
Lévai Katalinnak visszanyalt a fagyi, jelöltjeit rajtacsípték a turpisságon, vesztett.
Nem csak jelölteket, listát, de elveszítette a tisztességes baloldali szavazó rokonszenvét és tiszteletét is.
Boldogtalan lesz az öregsége...


:O)))

29 megjegyzés:

Geza írta...

Een azert sajnaalom. Egy eleggee joo noe volt regebben (maar amennyire azt a TV-bol meg tudtam allapitani). Ennek ellenere, ettol meg nem lettek sokkal nagyobbak az eselyeink.

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Pupu!
Nagyon a kedvemre valót írtál megint.
A Lévai a tipikus esete annak, amikor valakinek a hatalomvágy teljesen elveszi az eszét.
Nem egy falusi Juliska, tudhatná, hogy a népszavazási gyüjtőiv egy közokiratnak minősül, a személyek adataival való visszaélés börtönéveket jelent.
Én nincsen enyhítő körülmény,hiába írta Géza, hogy jó nő, az igazságszolgáltatás ennyi erővel a bróker Marcsit is ejnye - bejnyével futni hagyhatná.
Tudomásom szerint a Lévai ősei között tisztességben megőszült baloldali öreg harcosok voltak,és az Ő mércéjükkek mérve még hítványabbnak tűnik a cselekedet.
Mert megtehette, hát megtette.
Na kéremszépen, ezek azok a bűnök, ami ellen harcolni kell, mert ezek mint cseppre csepp a cseppkőbarlangban hozták létre a mára kialakult korrupciós képletet.
Azért nem ártana a többi gyűjtóívet is revízió alá venni, és azokat, akik ilyen manipulációkra képesek voltak, a politikai szerepvállalástól bírói végzés alapján örökre eltiltani.
Így már mindjárt könnyebb lenne az antré. a választásokhoz már a küszöbig sem érhetnének be a csalók.

Sajnos, tudom, hogy ettől még messze vagyunk.

neveletlen írta...

Miniszterelnök: Bokros Lajos
Miniszterelnöki Hivatal: Dobrev Klára
Minisztériumok:
Belügyminisztérium Szanyi Tibor
Külügyminisztérium Göncz Kinga
Honvédelmi minisztérium Vona Gábor
Pénzügyminisztérium Veres János
Kereskedelmi minisztérium Varga István
Igazságügyi minisztérium Magyar György
Tájékoztatási minisztérium Kálmán Olga
Információs (IT) minisztérium Szijártó Zoltán
Ipari - mezőgazdasági min. Gőgös Zoltán
Kulturális minisztérium Alföldi Róbert
Oktatási minisztérium Magyar Bálint
Egészségügyi minisztérium Sinkó Eszter
Önkormányzati minisztérium: Gémesi György
Környezetvédelmi min. Illés Zoltán
Munkaügyi minisztérium: Herczog László
Esélyegyenlőségi minisztérium: Ferge Zsuzsa

Állambiztonsági szolgálatok: Vadai Ágnes


Kedves Pupu, lécci ápdételd a te kormányodat. Én pl. benevezném Kunczét, olyan vicces tud lenni néha. :)
https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/09/oriasi_saskabareva_valtoztattak_kunhalmi_agnes_estejet_kuncze_gabor_dobrev_klara_lendvai_ildiko/

MoonRiver írta...

Öregszik a kutya, változik a természete-szól az idetlen mondás, ami pont nem a kutyákra igaz. Hallottam nyilatkozni Lévai Katalint, elégedett nagymamaként. Egykorúak is volnánk, hát bólogattam is, bár az én szakmai sikereim (ha voltak is), nem voltak mérhetőek az övéhez. Mégis: el tudok képzelni mindenféle tevékenységet anélkül, hogy amit egyszer képviseltem, amiben hittem, amit közvetítettem azt ne tapossam meg...ha már annyi évemet rááldoztam. Jól mondtad Pupu, egy liba is felfogná...

1970 írta...

Kedves Pupu!

Ez a nő soha nem volt igazán értelmes, csak a rögzült paneljeit ismételgette folyamatosan.
Azt viszont én sem értem, hogy egy Kósáné Kovács M. és egy Lendvai I. után mit akart ez a párt a sziliktől, meg lévaiktól. Szörnyű, de világos folyamat zajlik: a gondolkodó, értelmes emberek (teljesen mindegy, hogy nőről, vagy férfiról beszélünk!) folyamatosan szorulnak ki a közéletből (nem csak a politikai közéletet értem ezalatt!), és az emberi hulladék kerül felszínre folyamatosan. Ilyen kort élünk...

Senki írta...

Ne ÍTÉLD az MSZP-t.A Fidesz első sorában sem "ŐS" fideszesek tartják a frontot.Üdítő kiv.a rezsibiztos.

1970 írta...

Kedves Erzsébet!

Teljes mértékben egyetértek a véleményével. Azzal egészíteném ki, hogy Lévai K. - ellentétben a felmenőivel - soha egyetlen percig sem volt baloldali. Liberális szociálpolitikus volt korábban, most pedig egy közönséges csalóvá vált. Ám előbb-utóbb így jár mindenki, aki a kisgömböc "bűvkörébe" kerül, akár egy fél másodpercre is. Ezeket a figurákat kellene kihajítania a jövő (ma még talán nem létező) tisztességes és valóban baloldali mozgalmának.

Promenad írta...

És akkor még idehozhattad volna pozitiv példának a hősiesen harcoló,talpig tisztességes Kunhalmi Ágnest,akit Lévai nem átallott Szörnyella de Frászként ábrázolni,eltorzítva a politikusnők legszebbikének orcáját is.
Ez volt az alja mindennek !

Névtelen írta...

Kedves Pupu!

Megint csak egy nagyszerű és érdekes bejegyzéssel rukkoltál elő.

A női politikusok mintha rugalmasabbak, céltudatosabbak, ösztönzőbbek, határozottabbak, empatikusabbak lennének a férfi politikusoknál...

Ahogy azt Kálmán Imre is megírta az örökbecsű operettjében, a Csárdáskirálynőben...


"Az asszony összetör, megkínoz, meggyötör,
Az asszony tönkretesz, vigyázz, hogy el ne vessz,
Az asszony nagy veszély, mely egyre nő, nő, nő, nő,
Vigyázz, csak vigyázz az asszonyoktól félj."

Hát, igen... A hölgyeknek viszont csak olyan deli vitéz jutott, mint a rezsibiztos...

:-))

Üdvözlettel: "Ketteske"

Kibic37 írta...

Talán az sem véletlen, hogy Lendvai kamupártja a Lendülettel Magyarországért éppen azokban a körzetekben indít jelöltet, ahol a demokratikus ellenzék jelöltjének esélye van mandátumot szerezni. Ilyen pl. Kunhalmi Ágnes körzete is.
De az is benne van a pakliban, hogy Lendvainak Karácsonnyal is volt némi elszámolni valója, és most akart törleszteni. Karácsony, a jelenlegi Zuglói polgármester, még a Gyurcsány kormány idején együtt indult (az LMP jelöltjeként) egy időközi választáson a II. kerületben Lévai Katalinnal, aki akkor még MSZP-s volt. Az első fordulóban ők jutottak tovább a fideszes jelölttel. Előzőleg megállapodtak, hogy aki a kevesebb szavazatot kapja, az a második fordulóra visszalép. Minimális különbséggel Lévai kapott többet, de Karácsony nem lépett vissza. Eredmény: győzött a fideszes jelölt (azt hiszem Pokorni volt). Akkor nagyon haragudtam Karácsonyra ezért, de később megbékéltem vele, mert zuglói polgiként jól muzsikált.
És lám, utólag az élet is őt igazolta...

jarisz írta...

A Fidesz megvette, ezt a kukoricacsipegetőt.:ar!
Ilyen eccerű. ( vajh mennyiért?)
Mikor cserél kocsit ez a kérdés.:-? :-D

Kapat írta...

Egy kicsit egyszerűbbnek látom a kérdést. Elég sok tapasztalat azt mutatja, hogy a magát túlétékelő nő, ha nem érzi helyén magát, az átlagosnál veszélyesebb lehet. Gátlástalanná válik, és ha nincs elég intelligenciája, (márpedig a jelen példa ezt mutatja), éppen ilyen helyzeteket teremt és megkíséreli felhívni magára a figyelmet. Ha ez balul üt ki, akkor megszégyenül, de még mindig neki áll feljebb. Rikácsolva követel magának "igazságot"! Kiábrándító!

Anikó írta...

Előre bocsátom abszolút híve vagyok a női politikusoknak, sokkal több kellene belőlük, de a Lendvai Ildikó féle kategóriából könyörgöm !!! nem ezekből a színtelen, szagtalan, súlytalan ki tudja kik-mik ezek nőkből, mint Lévai és mint anno Szili.
Lévait nem sajnálom és elképzelni sem tudom, mi vitte rá erre a baromságra, valszeg elment a korral a józan esze, ill. egyetértek itt fent Kapattal, Lévai Katalin egy önmagát túlértékelő nő,vagy a környezete vagy onnan valaki hitette el vele mennyire nagyszerű, pedig dehogy, alkalmatlan volt mindenre, semmilyen hivatalában nem volt még átlagos sem, nemhogy kiemelkedő. Itt az idő a politikai süllyesztőbe távozni, az unokázás is, a családdal való foglalkozás is az élet része, gyakorolja csak. Senkinek nem fog hiányozni.
Szilinél gennyesebbet elképzelni sem lehet a politikai palettán, Szili megsértődött, Szilit valamiből kihagyták, vagy valakinél ajánlkozott valamire de nem kértek belőle, nem tudni részleteket vagy csak én nem tudom, de az biztos, hogy annyira megsértődött, hogy meg sem állt a fideszig és az egymilliós fizetésig. Ő is megmérettetett és könnyűnek találtatott. Ott kellett volna maradni Pécs és körzetében, de ő magasabbra tört, bele is tört a bicska. Nem irigylem azért a folyamatos és permanens gyűlölethullámért ami felé árad bármerre is járjon, mert a fideszesk is utálják, nemcsak a volt elvtársai. Undorító köpönyegforgató lett lemoshatatlanul.

CR írta...

Érdekes, a régi MSZP-s politikusnők közül nekem is Szili és Lévai volt a legellenszenvesebb. Úgy általában a megnyilvánulásaik taszítottak. Egy konkrét eset például az volt, hogy Lévai Katalin esélyegyenlőségi miniszter asszonynál járt a prostituáltak érdekvédelmi szervezetének képviselőnője. Emlékezetem szerint még hellyel sem kínálta, mindenesetre rendkívül lekezelő hangnemben beszélt a látogatójával Lévai. Ez a nő kb. annyira viselte szívén mások esélyeit,mint hasonló beosztásban Balog Zoltán. Vagyis pont lesz...ta az esélyteleneket.
Érdekes, hogy jelenleg kizárólag MSZP-s politikusokat savaznak a Lendületesek. Lévai az Egyenes beszédben Tóth Csabát gyalázta, Pestlőrincen Kunhalmi Ágnesről jelentettek meg alávaló kiadványt. Működik a hódmezővásárhelyi modell, mikor szórólapokon becsmérelték M.Z.P.-t. Remélem hasonló eredménnyel.
Üdv
CR

1970 írta...

"Undorító köpönyegforgató lett lemoshatatlanul."

Kedves Anikó!

Sajnos a hazai politikai, gazdasági, művészeti, tudományos, sport- és egyéb elit (hogy a "celebekké" vedlett képviselőikről ne is beszéljek) tele van ilyen alakokkal. Nem Szili és Lévai az egyetlen "undorító köpönyegforgató". A rendszerváltással (meg az azt követően időszakkal) a számuk az egekbe emelkedett. Maga a kisgömböc hányszor bucskázott már át a fején, hányféle ideológiát váltott? A szélkakas ezekhez az emberekhez képest egy gránitszilárdságú gerinc.

Kerekes Zs írta...

Tudod Pupu, szerintem ez nagyon nehéz, és szorosan része az értelmiség prostituálódásódának.
Egy ember, akinek nincs „civil” foglalkozása, egész életében a politikából élt, és nem rosszul!, az amikor kiesik belőle, egyfelől hatalmasat zuhan életszínvonalban, ha közben egy kicsit is becsületes volt, másfelől kemény dolog 60 évesen szembesülni azzal mindenkinek, hogy nem kell sehova, mert semmihez sem ért..
Valamilyen szinten kényszerpálya, és persze van az a pénz..
Én nagyon sajnálom őket, nagyon vacak lehet nekik, dobhatják a kukába az egész életüket..
Egyszerű rendszerhiba :)

nemóvatos írta...

Hát tudjátok Lévai megjelenésekor (és most említhetném Lattmannt is csak ő legalább nem a baloldalt célozza) abban reménykedtem, hogy a szavazatporlasztó hatásuk felrázza az ellenzéket (ha már a kamupártok sokasága nem is).
Rájönnek, hogy csak akkor van esélyük nyerni (kötelező 2/3-al), ha megtalálják és egyértelműen, egybehangzóan "kikiáltják" az adott EVK legesélyesebb jelöltjét.
A politikai arcvesztés elkerülése céljából elengedik a 4 éves ciklus mítoszát, híveiket megnyugtatva elmagyarázzák, hogy legfontosabb közös teendőként rendet tesznek az országban, lecsukják a puccsista tolvajokat. Majd pedig előrehozott fair választáson megméretve eredeti programjaikat, valódi választási lehetőséget teremtenek polgáraiknak.
Helyettük én jöttem rá, hogy "ezek" nem akarnak nyerni, félnek a kormányzás felelősségétől, nincs elképzelésük a közbiztonság fenntartásáról, és a kudarc felelősségét, okát sunyi módon a szavazók nyakába akarják varrni, miközben orbáni parlamenti alamizsnát fognak élvezni. Ezért van a nagy arányú részvételre biztatás miközben a legtöbb amivel kecsegtetnek: "Orbánnak nem lesz kétharmada". Muhaha
Nálam jelenleg "távolmaradásra" állnak, mert akik a kampánytámogatást látják, latolgatják az ország jövője és a normálisan, saját maguk által meghatározható párttámogatás helyett; azok méltatlanok a szavazatomra.

Cereus írta...


Óda. Óh...

Csak a vénülő szinte már semmire sem alkalmas, erőszakos és még végtelen politikai ambíciókkal rendelkező nőktől mentse meg az országot a jó istenünk.



góbé írta...


Nemóvatos, jó, (de lehet hogy rossz, mindenesetre " kellemetlen " ) szokásához hiven, máá'megin fejünkön találta a szöget!

Kedves Kerekes Zs.! Nem bánnám, ha arra is utalnál, azon politikások akikkel oly nagyon együtt érzel és sajnálod is őket, ki és mikor tartott pisztolyt a fejükhöz azzal a felszólitásasal, hogy ne szerezzenek piacképes szakmát, diplomát, akár többet is, ne igyekezzenek "több lábon állni", ugyan méressék meg magukat a való világban, ahelyett hogy a társadalom által jétrehozott javakból élősködnének, egyedül ödvözitő váteszként előadva magukat !
Az un. politikához - közélethez - vétek odaengedni efféle súlyosan tudatlan és immorális figurákat.

1970 írta...

Kedves Kerekes Zs!

Tökéletesen leírtad a Fidesznek nevezett társaság sajátosságait: nem értenek semmihez, nincs "civil" szakmájuk, életükben nem dolgoztak, így nem ismerik az őket körülvevő társadalmi valóságot.
Ezek után mit várhatunk tőlük?
(A kisgömböc egyszer talán mondta is, hogy ő csak a politikához ért. Véleményem szerint abban is pocsék "teljesítményt" nyújt, de "mi" eltartjuk őket:(((

góbé írta...


Nemóvatos jegyzetéhez még némi klasszikus körités...: https://www.youtube.com/watch?v=V50NLmHTmaM

Kovács Erzsébet írta...

Cereus irta--nak:
Óda és vissza vagyok tőled...
Én kibővíteném a repertoárt,hogy kiktől mentsen meg bennünket a Jóisten:
először is Sorostól,aki már egy vén trotty,aki a sorsunkat a mocskos pénzével akarja megvenni,akinek a bolhacirkusza egy világszám, ott árt a pénzével, ahol lehet, aztán
azoktól a volt pártfunkcionáriusoktól, akik ha mikrofont tesznek a szájuk elé rögtön azzal kezdik, hogy Ők már akkor ezt meg azt megaszondták../lásd Kovács/
aztán az olyan TV műsor vezetőktől, akik már minden pártot megjártak, már mindenek voltak, csak akasztott ember nem /nem írom le a nevét, tudod ki/
aztán az olyan keresztény aggastyán képviselőktől, akik alszanak a parlamentben ülés alatt, mégis a riportereknek ők mondják meg a frankót,és olyanok, mint aki citromot evett egész héten...
és az olyan megmondó embereket, akik éppen kimenőt kaptak az aggok házából.
Mindegy, férfi vagy nő.A lejárt bakelitlemez kategóriák.
A fiatalokat kell szerepeltetni, az Ő életük lesz, amit most választanak,senki nem veheti le a vállukról a döntés felelősségét, mert a terheket is nekik kell majd cipelni.
Szóval kedves barátaim, mindenki csak a saját biciklijéért vállalhat itt felelősséget.
A többi mind csak duma.
Majd április 9.-én rájössz.

Névtelen írta...

Kedves Cereus!

Ezek szerint Te is azt tartanád helyesnek, ha közéleti szereplés helyett inkább tartósan otthon maradna ez a drága asszony, és a közvetlen környezetében kiplakátolná, hogy újság, cigi, telefon, kávézunk a teraszon...

Mindenkinek:

"Hasbeszélő

Egy kabaréban hasbeszélő lép fel, a térdén egy kis bábu, a mutatvány lényege, hogy a bábu válaszol a művésznek. Emelkedik a hangulat, a hasbeszélő egymás után mondatja bábujával a jobbnál-jobb szőke vicceket, amikor felháborodva feláll egy szőke nő:
- Na, idefigyeljen! Elegem van abból, hogy a férfiak a humor ürügyén semmibe veszik a nők jogait és méltóságukat! Miből gondolják, hogy a hajszínnek bármi köze lenne az intelligánciához? Ezt kikérem magamnak a többi nő nevében is!
A hasbeszélő meghökken, majd elkezd szabadkozni. A szőke ráförmed:
- Uram, maga maradjon csendben! Ahhoz a kis szarházihoz beszélek ott a térdén!"

:-))

Üdvözlettel: "Ketteske"

Névtelen írta...

Kedves Erzsébet!

Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretnéd! A választást követően jelentkezem és összevet(het)jük az eredmény(eke)t.
Én most visszavonulok egy időre, mert sajnos vár rám néhány megmérettetés.

Addig is Mindenkinek szeretettel küldöm Batsányi János A látó című versét, amely talán még most is aktuális lehet.

"Vídulj, gyászos elme! megújul a világ,
S előbb, mint e század végső pontjára hág.
Zengj, hárfa! Hallgasson ma minden reája,
Valakinek kedves nemzete s hazája;
S valaki a magyar változó ég alatt
Még a szabadságnak híve s ember maradt.

Ó ti! kiknek szívek örök búba merült,
Ím, reménytek nem várt víg napja felderült;
Ím, az igazságnak terjednek súgári;
Dőlnek a babona fertelmes oltári,
Melyek a setétség fene bálványának
Annyi századoktól vérrel áradának.
Ama dicső nemzet felkelt ím egészen,
Mely a két világnak megváltója lészen,
S melynek már láncoktól szabad vitéz karja
Mutatja, mit tehet egy nép, ha - akarja!
Az ember elnyomott örökös jussait
Délre hozván, porba veri bálványait;
S míg köz ellenségink poklokra süllyeszti,
Hozzánk ím! ölelő karjait terjeszti:
"Álljon fel az erkölcs imádandó széki!
Nemzetek, országok, hódoljatok néki!
Uralkodjék köztünk ész, érdem, igazság,
Törvény s egyenlőség, s te, áldott szabadság!"

A föld kereksége megrendül e szóra,
S látja, hogy érkezik a régen várt óra.
A letapodtatott emberi nemzetnek
Csontjaiból épült trónusok reszketnek.
Rémülve szemlélik közelgető sorsok
A vérre sovárgó koronás gyilkosok;
Ők! kiknek még imént százezrek halála
Csak egy intésekben, egy szavokban álla;
S kiknek több nagy város tüzes leomlása
Oly vala, mint annyi hangyaboly romlása!

Vídulj gyászos elme! megújul a világ,
S előbb, mint e század végső pontjára hág."

Üdvözlettel: "Ketteske"

NewTiborc írta...

Elnézést, egy kis import!

https://kolozsvaros.com/rovidek/itt-mar-csak-a-tarsadalom-meg-mukodo-immunrendszere-hagy-nemi-remenyt/

Olvasás után legyetek szívesek végig gondolni. (A kommenteket is)
Ezt a mi ellenzéki ujságíróink miért nem látják? Ma láttam pl. a Dömsödit az ATV-ben, hát bohócnak jó lenne. Komoly kérdésekre mindig komolytalanul próbálta megkerülni. Számomra nagy csalódás.

nemóvatos írta...

Olvasva NewTiborc ajánlását, csak megerősödött bennem az a vélemény, miszerint az olyan okos választó aki "fel tudja ismerni a szavazókörében esélyes ellenzéki jelölt személyét" csak az ilyen blogokat olvasó, kommentelő, politikai-társadalmi viszonyok iránt érdeklődő szavazók és a parlamentbe bármi áron bejutni vágyó politikusok álmában létezik.
A szavazók többsége párt vagy egzisztenciális nyomás alatt áll és ha mégis hajlandó, valami csoda folytán a hosszútávú érdeke mentén választani (a fülke magányában) akkor segítségre szorul. Olyan segítségre, ami egyértelművé és hihetővé teszi számára a rendszerváltás esélyét és amivel az ellenzéki pártok közös egybehangzó nyilatkozata mutat rá a legesélyesebb EVK jelöltre. Nagy arányú "kormányváltásra" vágyó szavazó urnákhoz tódulására csak így van esély.
Széll Bernadett mintha e segítség létrehozására tenne sutácska kísérletet (ha furcsán is, ha ócsárolhatóan is), amit fokozatosan, előbb a baloldalon majd kiterjesztve a jobbra is, meg kellene fontolni.
És ha még azt is hozzátenné(k), hogy most nem egy teljes ciklusról, hanem "csak" egy népszavazás jellegű (erejű) döntésről, a normális demokratikus viszonyok megteremtéséről és a vétkesek kiiktatásáról, majd pedig (1-2 év múlva) soron kívüli valóban VÁLASZTÁSOKRÓL lenne szó; talán még komolyan is vennék a jelen politikai gladiátorai.
Idézet egy kommentből:
"Ha az mszp-dk azt mondja, jobbik nem, akkor Orbán garantáltan marad a nyakunkon. Ha a jobbik azt mondja mszp-dk nem, akkor Orbán garantáltan marad a nyakunkon."
Kezdetnek a tegnapi Gödör vitán tanúsított magatartás és egymáshoz közeli álláspontok akár biztatóak is lehetnének.
A 2/3-os ellenzéki győzelemre most, 2018-ban és így van az utolsó esély. Nem kéne alább adni, nem kéne elpuskázni.

góbé írta...


Azon kivételes helyzet állt elő, hogy nagyon nem értek veled egyet Nemó...
Bernike és lelkes csapata, talán Hadházit levonva, két-három héttel ezelőttig kisujjfeltartva elhatárolódott mindenkitől, s azt igyekeztek elhitetni hogy ők az egyedül lehetséges és üdvözitő megoldás, ők aztán majd jól leválltyák a nerrt!
Akkora faxok nem lehetnek hogy ezt akár maguk is elhiggyék, de kavarásnak, beetetésnek, megtévesztésnek remekül bevált. - felmerül a kérdés: kinek az érdeke mindez ??

Aztán nagyhirtelen, látszólagos teljes pálfordulással két hétig játtszák a nagyhalált, hogy minden egyéni körzetben egy demokrata, meghogy kölcsönös visszalépés meghogy rajtunk semmi nem múlik...

Két hét elteltével meg ULTIMÁTUMOT küdenek a zemeszének, dékénak, jobbiknak: Vagy mind a 106 körzetben egy héten belül megegyeznek, vagy kiszállnak mindenféle egyeztetésből !!!

Akinek egy csöpp esze van és ismeri a viszonyokat, tudja, örülhetőnk ha sikerülne 40-50 körzetben megegyezésre jutni.

Elempéék, valódi szándék, a változás, a kormányváltás igénye helyett éppen most próbálják szétforgácsolni a kölcsönös egyeztetés csiráit !! Ezzel a szutyok, a fidesz érdekét támogató ultimátummal, beledurrantva a közepébe, azt igyekeznek elhitetni, fölösleges kisérletezgetni, ügysem fog összejönni a dolog, mindenki bátra kedvetlenedjen el, esélytelen az együttmüködés !
Nem kellene felülni e gusztustalan szemfényvesztésnek !

nemóvatos írta...

Talán nem veszünk össze Kedves Góbé, ha amit Te "ULTIMÁTUMNAK" nevezel én inkább tartom kijózanodás hatására kilátásba helyezett harakirinek, szeppukunak, Mataharinak (nem kívánt szöveg dörlendő).
Nemá, hogy pont ők forgácsolnának szét!
Szaván fogni a nagyasszonyt, kifizetni egy öt fős frakció esélyével, oszt hajrá a hegyibe!

góbé írta...


Legyen a Te igéd szerint, én örülnék a legjobban, de az összkörülmények számomra pontosan az ellenkező irányt mutatják. Négy-nyolc év után épp most józanodnának ki, haraki gyanánt meg objektive teljesithetetlen feltételt szabnak ??? Lehet jobb lenne nekünk ha jól bebaxnának "józanodás" helyett...