2018. március 19., hétfő

EZ NEM OPTIMIZMUS, EZ VALAMI MÁS...

Azt hiszem, hogy megérdemeljük a sorsunkat.
Hogy az emberek legtöbbje már eldöntötte magában, hogy el kell zavarni a maffiát, az nagyon úgy tűnik, hogy rendben van.

Hanem ott a kérdés, hogy akkor kire adjuk a voksunkat?
Na, erre a kérdsre nem talál választ ma a magyar társadalom, bár én is reménykedem, hogy a választó nem hülye, ha már ezt a politikusokról nem is lehet állítani.
Mert hát minek nevezzük azokat az embereket, akik mindig, mindent ugyanúgy csinálnak, mint annak előtte, és valamilyen érthetetlen okból abban reménykednek, hogy az eredmény más lesz - hát én bölcseknek ugyan nem nevezném őket, de persze ez csak az én magánvéleményem.

Ha ezek (kis "e"-vel...) csinálták volna az 1917-es bolsevik forradalmat, akkor Lenin tökönlőtte volna magát az Auróra hajóágyújával, Trockíj és Zinovjev célba lőttek volna egymásra, Sztálinról megírta volna a Pravda, hogy elagyabugyálta az asszonyt, mire is Krupszkaja asszony méltatlankodott volna egy sort és megalakította volna a "#Menyjatózse!" mozgalmat - és az egész csapat diadalmasan masírozhatott volna Szibériába, a cár meg boldogan él, mig meg nem hal...


Szél Bernadett elment egyeztetni a demokratikus pártokkal, de valamiért nem jött össze neki a dolog, merthogy ő majd akkor egyeztet, ha a Jobbik is egyeztet, a Jobbik meg akkor egyeztet, mikor a vulva dalra fakad - szóval eredményes volt az egyeztetés.
Vannak mazochisták, akik helybe mennek a faxért, mint vadász a medvéhez, aki a végén nem is bírta ki és megkérdezte, miután lebonyolították az orális szexet: Te vadász, most őszintén! - te most medvevadászatra jársz vagy szopni?
Hej, de szép is lenne, ha Semjéntől is megkérdezhetné ezt Mackó alezredes a vizsgálati osztályról, hej, ha őt is úgy szállítanák helikopterrel. mint a rénszarvast vagy jávorszarvast vagy gímszarvast, az lenne a lényeg, hogy a karperece ne legyen szarvasból...
De vissza a politikához!
Az azért mégiscsak vérfagyasztó, hogy a választás előtt néhány nappal még mindig a szikkadt szépség tematizálja a közbeszédet, ez maga a demokratikus ellenzék  szegénységi bizonyítványa.

És akkor még Gyurcsány méltatlankodik, hogy Szél Bernadett nem köszönte meg, hogy a DK visszaléptette a közismert választási szakértőt, Tóth Zoltánt az udvariatlan hölgy javára.
Soha nem hittem volna, hogy egyszer még horngábori mélységekbe süllyedek, de most lehetetlen megállni, hogy ne említsem meg, hogy Orbánék nagy valószínűséggel a hasukat fogták a röhögéstől, mikor meghallották Gyurcsány nagy ötletét - csak tudnám, kik a tanácsadói, mert akkor már meg is lenne a névsor, kiket kell világgá küldenie.

Mint tudjuk, a hála nem politikai kategória, ezt ma már minden politikus tudja, kivéve a gyevi bírót.
Ha az úr minden ilyen akciójánál fejbeverné Gyurcsányt pártja zászlajának rúdjával, az se segítene, ez az ember gyárilag jóindulatú, optimista és tisztességes, de akkor mit keres a politikában, amely ma inkább hasonlít varangyok harcára egy vödör takonyban, mint az angol királynő ünnepi fogadására a Buckingham palotában?
Szél Bernadett Orbánnak dolgozik, pártja egy véletlenül életben maradt kamupárt, mely egyetlen célra jött létre: a gazdátlan liberálisok befogására és integrálására a NER rendszerébe.
Ami meg a Jobbikot illeti, nagy marhaság ellenségem ellenségét a döntő csata előtt támadni, meg elvieskedni szép szólamok mentén.
A politika pragmatikus műfaj, ahol zsarnokság van, ott zsarnokság van és a nyolcszázezer szavazó az éppen nyolcszázezerrel több annál, mintha a Jobbikot belelökdösnénk Orbán ágyába.
Na mindegy - ettől még lehetnek csodák, és lehet olyan dolog is, ami nem csoda, hogy az utca népe lehet okosabb a politikusoknál - majd kiderül.
Addig se mérgelődjünk nézzük a történetet bohózathoz illő mérsékelten vidám arckifejezéssel...

:O)))

31 megjegyzés:

MoonRiver írta...

Hitler röhögve nyerte volna a 2. világháborút, ezzel a szövetsègesi mentalitással. De Churcill és Sztálin képes volt némi bonyolult egyezségre a legrosszabb ellen. Ma sem cseresznyézik egy tálból a brexites béna angol, meg az oroszok újraválasztott hatalomrészeg Putyinja. Ezt miért olyan nehéz a maiaknak felfognia? Mert még nem lőnek? Van olyan forgatókönyv is némely fiókban, ebben biztos vagyok. Jobb lenne, ha ott is maradna.

Geza írta...

Kedves PuPu, megertem "kisse hus" erzelmeidet az LMPs csajszival szemben (een sem vagyok maaskeeppen, sot), de az a nagy helyzet, akaarmilyen bugris is, most arra a gyonyoru pillanatra kell koncentralnunk, amikor a NAGY FSZ FEJ elveszti a valasztast es sirva int bucsut a remelt vaarbeeli otthonaanak, ees a vaarat vissza-muzeumositjak, ahogy azt megszoktuk. Micsoda unnep lesz az! Ennek a fsz-nak a 15.-i fasiszta szoveget hallgatva a pottyedt letargiam elillant, ees een baarkire szavazok, csak ezek a gennyek tunnyenek el oda ahova valook (baar ezt a boldogsaagot ez a neep meeg messze nem erdemelte ki).

neveletlen írta...


Gyurcsány elég furcsán bánik a szövetségeseivel. Bokrost is csúnyán megszívatta, Tóth Zoltán is csak szerszámnak kellett a csalánhoz.
Apropó, Tóth...:D

https://coub.com/view/10m5em

kekec írta...

Az aszott banya nagyon is tudja, hogyan tegyen Orbán kedvére. Ugyanis egy választási együttműködési megállapodás Gyurcsány és Vona között párszázezer "elvhű" szavazót otthon tartana, vagy nem rájuk szavazna.
Gyurcsány meg nem (teljesen) hülye: azzal, hogy nagyesküt kér a többiektől, hogy nem állnak majd össze Orbánnal -kezdi elválasztani a szart a májtól.
Remélem legalább a szavazóköri delegáltakról egyeztetnek, mert erősen kétlem, hogy bármelyik párt tud mind a tizenezer szavazókörbe ellenőrt küldeni. Valahogy az itthoni szavazatokat ellenőrizni kellene, ha már a levélszavazatokat nem lehet! Ha a pártok kicserélik a jegyzőkönyveket, több oldalról is ellenőrizhető az összegezés.
Nézd már a másik oldalt is: az utolsó percig lebegtetett egyeztetésekkel a fidesz nem tud koncentrált karaktergyilkosságokat elkövetni, mert nem tudja, kire lőjön.

nemóvatos írta...

Egy korábbi kommentemben megsüvegeltem Széll Bernadettet. Nem vonom vissza.
Azt állítom, hogy a jelen helyzetben (és az LMP méretét, befolyását tekintve mindig is) mint egy jó szerszámot kellene használni egy hozzáértő mesterember által arra, hogy elkészüljön a NER-t váltó konstrukció.
Talán nem tévedek abban sem, hogy az egyetlen (+ Bokros, de most őt hagyjuk) ellenzéki listavezető (vagy mi a fene, akármi) aki említést tesz az ellenzéki együttműködés (sztem) közös nevezőjéről, az átmeneti mandátumú, nem 4 éves ciklusú parlament gondolatáról.
Sajnos a Vágó G. stílusú hobogászok (by: néhai édesapám) 17-én, Gyurcsányéknál keresztbe tettek de, hogy az MSZP-P-DK elitje mire képes, az most fog megmutatkozni.
Be kéne emelni az ÁTMENETI EGYÜTTMŰKÖDÉS fogalmát és ajánlatát és erről kellene tárgyalni illedelmes módon, bizony-bizony Vonával is.
Persze ha az MSZP-P-DK a választók elé tárja a "csak balról" NER váltás tuti konstrukcióját akkor az LMP bizonyára hab lesz ezen a tortán.
És a Jobbik majd csak nyelheti a ...(akármit)

Rumcájsz írta...

Keves Pupu!
Csodálom a töretlen optimizmusodat, amellyel a Jobbik orbánváltó szerepét próbálod a demokratikus ellenzék számára egyetlen lehetséges útként ,- szövetségre lépéssel- elfogadtatni hónapok óta! Miután Vona kezdettől fogva elhatárolódik, és önmagát próbálja kormányváltó erőként feltüntetni. Az, hogy a közvélemény kutatási adatok szerint semmi esélye nincs az olyan mértékű választás-nyerésre, hogy önállóan képes legyen kormányt alakítani, számomra azt bizonyítja, hogy eleve a B-tervre játszik. Nevezetesen, hogy a fideszt megszorongatva koalícióra kényszerítse, majd bekerülve a hatalomba, belülről próbálja meg a” torta-szeletet” kihasítani a maga számára. Ebben partnere Bernike, aki majd szintén a koalíció részese lehet reményei szerint, a választóknak meg majd elmagyarázza, hogy neki muszáj bemenni a „farkasok közé” a ketrecbe, amit ő hősiesen vállal is, mert így legalább ellenpontozni tudja a kormányon belülről azok nemzet- és EU ellenes törekvéseit.
Sokkal több esélye és értelme lenne talán az Együtt vezetését meggyőzni, mint a Jobbiknak és az LMP-nek gazsulálással lejáratni magát az MSZP-P-Dk szövetségnek, közben pedig a választó számára egyértelművé tenni, hogy miért nem akar szövetségre lépni velük a Jobbik és az LMP.
Ne legyen igazam, de Vona orbán elleni szájkaratéja egy jól kidolgozott, hónapok óta működtetett terv része, amelyet közösen találtak ki.

Promenad írta...

És akkor már csak egy kérdés maradt :megengedte e magának Gyurcsány,hogy egy életbevágóan fontos /mert akkor még annak tünt / tárgyaás előtt a pohár fenekére nézzen vagy sem.?
Mikor mondott igazat Vágó Gábor,ez a politiokai kalandor ?
Akiről most végre lehullott a lepel !

Promenad írta...

Kedves Pupu !
Mi ez az óvatoskodás a kommentek közzétételénél ? Valahogy nem ezt szoktuk meg!

talalom írta...

Ne haragudj Pupu, de most kissé következetlen vagy. Te magad számtalanszor - és a beszélgetők többsége helyeselt - elmondtad: össze kell fogni mindenkinek, a Jobbikkal is, mert a matek. Gyurcsány utalt is erre amikor azt mondta: a Jobbikkal is, mert a kormányváltó többség ezt kívánja. Hangsúlyozta (többször is): a Jobbikkal NEM a választási együttműködésről akar egyeztetni, hanem arról, hogy a VÁLASZTÁSOK UTÁN hogyan állna egy baloldali kormánykoalícióhoz: mihez adná a szavazatát, mihez nem. Miért mondta ezt? Mert tudta, a Jobbik milyen kéjjel utasítaná el a jelölési koordinációt. (Meg szerintem azért is, mert tudja: szinte biztos, hogyha a baloldali szavazatokkal bekerül x darab jobbikos, azok a fideszhez mennek szövetségesnek. Most is csak az tartja vissza őket, mert néhányan emlékeznek még a kisgizdák, meg a fórumosok, meg a kdnp sorsára.)
Egyre erősebb a meggyőződésem, hogy itt két ember ismeri a politikai működés technológiáját: a mai kormányfő és Gyurcsány Ferenc. Mi a különbség?
Miután szokták a politikát a kolbászkészítéshez hasonlítani: ha szereted a kolbászt, ne nézd meg, hogy készül - maradjunk ennél a hasonlatnál. OV azt mondja: nézzétek ezt a szőr-bőrt,vegyszereket! Ez tiszta magyar szőr-bőr-vegyszer - aki mást mond kolbászáruló! Gyurcsány meg azt: a kolbászba nemcsak színhús kell, hanem szalonna is, sőt némi mócsing is, mert különben ehetetlenül száraz lesz. De a szőr-bőr NEM szalonna! Kell bele vegyszer is - pl. NaCl (nátriumklorid), mert só nélkül is ehetetlen. Meg kell bele tartósítószer is, mert a kolbászmérgezés csúnya betegség, bele is lehet halni. De nem kell bele állományjavító, hogy többnek látsszon, ízfokozó, hogy elnyomja a szőr-bőr bukéját,meg ételfesték sem, hogy tetszetősebb legyen. A kolbászáruló meg arról ismerszik meg, hogy csak árulja, de nem eszi a kolbászát.

góbé írta...


Gyurcsány nálam a legnagyobb talányos. Hol elkeseritően naivnak, hol sértett hőbörgő óvodásnak, nemegyszer viszont félelmetes taktikusnak tünik. Valszeg én vagyok a hunyó, de a tudatlanságom, a taktikai érzék hiján, a " nagy, rendszereken átivelő gondolatok " fel nem ismerése miatt, innám szavait annak aki sinre tenne.

Addig is azt látom hogy, - itt egy kicsit újra Fletó - rendesen szinvallásra késztette az elempét, amely némileg tombolva, - mert egy efféle, ország-világ előtt közzétett egyeztetésre felhivásnak, sőt önzetlen gesztusnak, arcvesztés nélkül nem lehetett ellenállni, belement a csapdába és - legalábbis nálam - fennakadt...

Hozták a formájukat, újfent bebizonyitva hogy fidesz-szatelit szagg-szervezet !

Pattogó hőbörgő formában előadva, megpuccsolva az értelmes, hatékony egyeztetés lehetőségét, közölték: csak akkor beszélek veletek, ha ti is beszélsz az alkalmi haverommal - jobbikal - Amit a jobbik meg kizárrt !!!

Mit is mondot Berrnike ?? - "Akkor leszek a barátod, ha kinyalod a seggét annak aki szóba sem áll veled !... "

Ha meg ez nem tetszik - jelzik elempéék, - tudom hogy nem tetszik, pont ezért hoztam föl, - lexarlak ország világ előtt, meg még közzé is teszem, sőt, a nempárrtag (és sajnos ) mára már gyökérré avanzsált vágógábor által, a pártközi egyeztetést egy lexarandó bohózattá degradálom !

Ha száraz volt az a krrva pogárcsa, ha Gyurcsány esetleg be-whiskyzett, akkor is aljadék dolog egy pártközi egyeztetést követően, a választások előtt 3 héttel, három nappal a diktátor 2/3 országot történő megfenyegetése után effélékre hivatkozni !!
Ha Széllelbélelt Bernike tényleg politikus lenne, akkor mindenkitől bocsánatot kérve a korábban általam is kedvelt vágógábor barátunkat a zelempének még a környékéről is eltakaritaná!!

Ilyentet nem tesz, és nem is fog tenni, : Merrr'hogy mindenki vegye tudomásul, úgy teszek mintha a jobbikkal, de valójában a fidesszel vagyok egyivású...

Nemó ! Vágyom hogy neked legyen igazad, de a hitem, meg amit látok, nagyon csekély ehhez !
PuPunak is jegyezve, Gyurcsány szerintem legalábbis azt elérte hogy tisztult a helyzet, akinek van esze hozzá, hanyagolja a zelempét...


Kovács Erzsébet írta...

Jajj Nekünk.
Én úgy gondolom, meg vagyunk vezetve, mint a bányalovak.
Mi sem jövünk ki a napfényre, mert nem tudjuk felfogni,amíg nem eszmélünk rá, hogy ez az egész a Soros bolhacirkusz, világszám.
Egy kis picike epizódja, ami velünk történik.
Itt a pénz beszél, a kutya meg ugat.
Itt mindenkit befal a pénz a mocskos darálójába.
Az elátkozott pénzen vett emberek el vannak átkozva.
Csak tisztességes melós emberek egymás iránti szolidaritása hozna itt szociális békét, igazi demokráciát.
Kellett nektek kapitalizmus? Netek!Itt van.
Akiknek nem volt jó Kádár, Nem volt jó Németh Miklós, nem volt jó Grósz...
Mégis, mire nézitek az eget? Akiknek semmi nem volt elég jó, azok ne csodálkozzanak, hogy a gyerekük 3 diplomával Londonban mosogat.
Ja.Ez van.
A Pénzember befal mindenkit.
Ennél nagyobb öröme nem lehet.
Pedig, ha észbekapnátok, még nem lenne későn...

Ésszel élni soha nincsen későn....

obsitos írta...

Tisztelt PuPu !
Megint sikerült egy jót Gyurcsányozni. Megint ellopták a kabátját és így belekeveredett egy kabátlopás ügybe.
A jobbikkal való tárgyaláskezdeményezést én egy hirtelen felindulásból elkövetett hibának tartottam. Mégpedig súlyos hibának! Meg is kapta a pofonnal felérő választ. Kár volt elmenni érte.
Arról már nem is beszélve, hogy a helyzet súlyos félre értése arra gondolni, hogy a dk szimpatizánsok a jobbikra szavaznának vagy pláne a jobbik szimpatizánsok a dk képviselőre. Hibába sulykolta ezt PuPun kívül több még olyan nagy tekintély is mint például Heller Ágnes.
A jobbikkal való kapcsolat kialakítása nem csak hosszabb távon, az esetleges közös kormányzás formájában sem lenne működőképes, hanem rövidtávon, azaz a szavazat gyűjtés szempontjából is káros. Ez nem win-win, hanem lost-lost stratégia lenne. Sürgősen el kell felejteni.
A jobbikra leadott szavazat: Orbánra leadott szavazat. Aki egyébként nem látja a legvalószínűbb opciót, azt, hogy a következő kormány Fidesz- Jobbik koalíciós kormány lesz, az nem igazán akarja a valóságot meglátni vagy tudatosan félre vezeti a közvéleményt. Ideje lenne felhívni a figyelmet arra a veszélyre, amit a Fidesz- Jobbik 2/3 –os koalíciója jelentene!!
A néhány dologban fennálló nézeteltérés ellenére továbbra is nagy tisztelettel adózom a munkájának. Az LMP és Szél Bernadett megítélésében például teljes mértékben egyetértek Önnel. Üdvözlettel

jarisz írta...

Kekec irta: .
../...koncentralt karaktergyilkolasra nem lesz ideje a Takonymedianak. 😈/!
Jogos felvetes!!

Egy masik: az teszi az egyeztetes feltetelekent, hogy Ő legyen miniszterelnok, ha neki lesz tobb kepviseloje. !?
Ebbe, pedig elozetesen egyezenk is bele a többiek.!🤔🤔

Kapat írta...

Az LMP már régen egyértelművé tehette volna szándékát, mely éppen rájuk nem jellemző. Szerintem a háttérben még mindig Schiffer mozgatja a szálakat. Állítólag alkotmánybíró szeretne lenni, ha a fidesz marad, egyenes útja lesz oda. A hála sem szokott elmaradni a fideszben, nemcsak a bosszú. Majd meglátjuk!
Szél Bernadett éppen alkalmas Schiffer instrukcióinak végrehajtójaként. Személyisége konfrontatív, nem felel meg a politikában a nőkhöz fűződő, inkább megegyezésre hajlamos elvárásoknak.
Schiffer elképzeléseit viszont híven követi, nem egyenes, de annál inkább agresszív, gátlástalan. Ki Ő, hogy madzagon rángassa az ország sorsáért felelős politikusokat? Egy senki, akit csak hadaró beszéde, kinyilatkoztató stílusa tesz majd emlékezetessé a politikai életben, ha egyáltalán!

NewTiborc írta...

Kedves Széll-kerekek! Tanuljatok!!

https://nepszava.us/bartus-laszlo-orban-es-az-lmp-komfortzonaja/
Bernikéteket süvegeljétek csak, én nem teszem. Aki egyoldalú visszaléptetés után így viselkedik, az semmivel sem különb a regnáló vezérnél.
Az LMP végleg bebizonyította, hogy egy álnok, hazug fidesz szatellit párt.

Kibic37 írta...

Bartus régóta nem a szívem csücske - bár korábban volt időszak, amikor az volt, - ez a NewTiborc által <a href="https://nepszava.us/bartus-laszlo-orban-es-az-lmp-komfortzonaja/>beidézett írása</a> viszont most nagyon ott van.

Lehet szerénytelenség felemlegetni, hogy nekem is első gondolataim között szerepelt a viszonzatlanság, (Tóth Zoltán visszaléptetéséről illett volna Bernikének legalább egy jó szót ejtenie szvsz), Vágó Gábor tuskósága a száraz pogácsával meg a whiskyvel, nem beszélve Gyurcsány részegséggel való gyanúsítgatásáról (amit Gyurcsány azzal cáfolt, hogy miután családját is ő hozta fel autójával Kötcséről, így őt közvetve közúti veszélyeztetéssel is vádolják).
Bartus emlegeti még a "leprás széket", amibe Vágó Gábor nem volt hajlandó beleülni, mert hogy azt Gyurcsány használta, majd feltétlen szükségét érezte, hogy ezt nyilvánosság előtt szóvá is tegye. Az emberben felmerül a kérdés, hogy ezek akkor tényleg mi a búbánatos fészkes fenéért mentek oda?

Mindenkinek elolvasásra ajánlom a cikket!

CsipkeRózsa írta...

Visszaléptették az LMP-s jelöltet Kunhalmi Ágnes javára.

1970 írta...

Kedves Erzsébet!

A felsorolt három nevet nem tenném egy lapra. Grósz egy végletekig egyenes és tisztességes ember volt, de sajnos Kádár bokájáig sem ért fel. Nem volt egy karizmatikus figura.
Németh Miklóst pedig inkább hagyjuk. Ő Grósz bokájáig sem ért fel, tisztességben, gerincességben biztosan nem. Őt inkább Pozsgay et-hoz hasonlítanám, a jellem "bajnokainak" sorában:(
Azzal viszont maximálisan egyetértek, hogy tisztességes emberek egymás iránti szolidaritása hozhatna itt valódi változást. De hát ebből van a legkevesebb ma, jó ideje tudatosan irtják rendszerváltó "hőseink".

Névtelen írta...

Kedves PuPu!

Köszönöm az újabb tömör és meggyőző bejegyzést Részedről! Szerintem az írásaid magukkal ragadják az olvasót. :-))


Kedves Kibic37!

Neked pedig köszönöm a cikk megosztását, amelyhez kapcsolódóan küldöm Mindenki számára... küldöm Mindenkinek:

"A hazugság bűne

A vasárnapi mise végén a tiszteletes ezzel búcsúzik a gyülekezettől:
- Jövő héten a hazugság bűnéről fogok prédikálni. Hogy jobban megértsétek, olvassátok el Márk 17. evangéliumát.
A következő misét azzal kezdi az atya, hogy kéri a híveket:
- Tegye fel a kezét, aki elolvasta Márk 17. evangéliumát!
Hirtelen az összes kéz a magasba emelkedik. A pap mosolyogni kezd.
- Na, erről akarok ma nektek beszélni. Márknak ugyanis csak 16 evangéliuma van..."

:-))

Üdvözlettel: "Ketteske"

Valaki, aki írta...

S Bartus nemcsak a "leprás széket" emlegeti, nagyon helyesen, hanem azt is, vajon Szél Bernadettnek miért nem volt kifogása Tusványoson Orbán asztalánál ülni - ott valahogy nem volt ennyire finnyás.

Az LMP felejtős. Hazudnak, mellébeszélnek és annyira csak ők és csak ők az egyetlen igazhitű párt, hogy a dolog iszonyat ismerős.
Láttunk már ilyet, a nyakunkban is ülnek "nyóc éve", éppen most szeretnénk a francba küldeni mindet.

Hadházy, mint ügyeletes mézesmadzag, aki a becsületesség szobra, fájdalom, de még kedveltem is, azonban aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók. És itt disznóból Dunát lehet rekeszteni, Hadházy pedig évek óta sértetlen. Meghalt a a stróman ellen harcba indult juhász, meghalt a questoros fiatal ügyvéd, meghalt két rendőrrel egy autóban egy fiatal férfi, mondvacsinált perekkel, gyanúsításokkal meghurcolva, börtönben több ellenzékkel szimpatizáló, pl. a Magyar Fruzsinát a Ligetben történt attrocitásokat követően védő Czeglédy Csaba (miközben BUdaházy otthon) ... tovább is van, mondjam még?

Mire várunk? Az LMP-re?
Szél Bernadett szerint ők az egyetlen párt, akik "mindent megtettek" (majd kiesett a kezemből a tejes csupor) :
168 óa cikkéből (éppen)
"A miniszterelnök-jelölt ugyanis most épp azzal állt elő, hogy az ellenzéki pártok nem értették meg Hódmezővásárhely üzenetét, nem lesz széleskörű ellenzéki koordináció. Szél ezt azért fájlalja, mert úgy véli, az volt Hódmezővásárhely üzenete, hogy legyen egyetlen ellenzéki jelölt a Fidesz jelöltjével szemben. "

Ezek nem tiszta emberek, nem szabadna a Parlamentbe engedni őket, mert úgy beszélnek mellé, ahogyan Orbán nem mert volna 4%-os korában.

Változatlanul mondom - a választók összefogása legyen a cél, ne a pártoké.

Nem szabad az LMP-re szavazni, most nincs helye az EGYÜTT-nek sem, a MOMA, MOMENTUM szintén nem tényező. Most, később éntőlem ..., de most nem.

A 4 párti együttműködésre kell koncentrálni - s ha ők visszalépnek bárhol, akkor arra szavazni, akivel szemben visszaléptek - ha LMP-s marad állva, arra, ha EGYÜTT-es arra, ha Jobbikos, arra.

Nem olyan bonyolult ez. Listán a két listából az egyik.
Nem szabad nekünk is a Jobbik vagy az LMP listáját erősíteni, mert szerintem is komoly esélye van az LMP fideszesítésének.
A Jobbikot pedig csak az érdekli, hogy politikai erő maradjon, tudja, hogy nem tud győzni - de így megfelel a választóinak is.
Állatira nem érdekli őket az ország - annál is inkább, mert tele van kétes származású "magyarral".

NewTiborc írta...

Most volt az Egonnál a gurgula szemű Ungár Petike. Undorító volt, ők mindent megtettek a megállapodásért,szerinte!! Érdemes megnézni és aki jártas fideszben, az pillanatokalatt látja, hogy fidesz főiskolán végzett. Kép nélkül meghallgatva senki sem mondaná, hogy nem fideszes szöveg.
jelentkezzen, aki a vasárnapi sajtótájékoztató után a szövegét elhiszi.

talalom írta...

Űgy látom, az LMP most esett ki a parlamentből. Hacsak a fidesz ki nem segíti - de most a néhai fiataloknak is parázslik a táncparketta, nem lehet sokat kockáztatniuk. Viszont alakulni látszik egy kedvemre való koalíció: DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás. A sorrend szigorúan abc-szerinti, nem fontossági, vagy erősorrend.

Kibic27 írta...

Ketteske! (18:51)
A köszönet NewTiborcnak jár, ő hozta a cikket. Én csak megpróbáltam még egy "hot link"-et adni rá, de véletlenül kihagytam az URL-t záró kettős aposztrófot, ezért került oda ez a sok zagyvaság.
Amúgy egyetértünk. :)

1970 írta...

"börtönben több ellenzékkel szimpatizáló, pl. a Magyar Fruzsinát a Ligetben történt attrocitásokat követően védő Czeglédy Csaba (miközben BUdaházy otthon) ..."

Kedves Valaki, aki!

Nem ismerős ez valahonnan? Anno a lovastengerész (a kisgömböc példaképe) szakmányban végeztette ki a rendszere ellen tevőlegesen fellépő kommunistákat, miközben Szálasi "ejnye-bejnye" büntetéseket kapott. Hova is vezetett ez? Ismerjük a "csodálatos" végkifejletet, és még élnek köztünk (igaz egyre kevesebben), akik ezt át is élték.

Kedves NewTiborc!

Fején találtad a szöget! Nézd meg, ki Ungár Péter anyja, és máris világos lesz a dolog.

Névtelen írta...

Kedves Kibic37!

Köszönöm, hogy jeleztél!


Kedves NewTiborc!

Hálám örökké üldözni fog... :-))


Kedves 1970!

Valahogy éreztem, hogy ma még előtérbe kerül a "lovastengerész"...
Megértem, hiszen igazi, karizmatikus (állam)férfi volt...
...és ahogy ült azon a lovon...

:-))

Üdvözlettel: "Ketteske"

1970 írta...

Kedves Ketteske!

Beke Kata beszélt róla így anno; szerintem szerelmes volt belé:)))
Egyébként akkor milyen "karizmatikus" és "fess" volt, amikor '44 októberében
el kellett mennie az államfői posztjáról, meg az országból, sorsára (és a nyilasok martalékaként) hagyva nemzetét. Ez volt az igazi "karizmatikus, államfőhöz méltó" tett.

Névtelen írta...

Kedves 1970!

Nahát, ezek a nők!

"A nők a rossz fiúkba szeretnek bele, de a jó fiúhoz mennek feleségül..."

Hát,igen... Előfordul(hat)nak olyan rejtélyek, meghökkentő reakciók, amelyek talán sohasem nyer(het)nek bizonyosságot... :-((

Mellékesen...

Petőfi Sándor: Szerelem, szerelem

A szerelem, a szerelem,
A szerelem sötét verem;
Beleestem, benne vagyok,
Nem láthatok, nem hallhatok.

Őrizem az apám nyáját,
De nem hallom a kolompját;
Rá-rámegy a zöld vetésre,
Hej csak későn veszem észre.

Telerakta édesanyám
Eleséggel a tarisznyám;
Elvesztettem szerencsésen,
Lesz módom a böjtölésben.

Édesapám, édesanyám,
Ne bizzatok most semmit rám,
Nézzétek el, ha hibázok
Tudom is én, mit csinálok!

Üdvözlettel: "Ketteske"

Névtelen írta...

Kedves Mindenki!

Egy kis vidámság...

"- Kívül szőrös, belül nedves, a legényeknek igen kedves. Mi az?
- ???
- Csikóbőrös kulacs..."

:-))

Üdvözlettel: "Ketteske"



Névtelen írta...

CsipkeRózsa írta...
"Visszaléptették az LMP-s jelöltet Kunhalmi Ágnes javára."

Helyesen: Visszalépett az - esélytelen - LMP-s jelölt...

Ketteske
Nem kellene Puput minden egyes bejegyzése után dicsérgetni és ajnározni, mert nyilván tisztában van vele, hogy akik idejárnak és a blogon kommentelnek, Pupu (általában kiváló) elemzései miatt teszik.
(Amadeus)

Névtelen írta...

Kedves Amadeus!

Véleményem szerint mindenképpen jó és hasznos a (pozitív) visszajelzés. Ha úgy érezzük, akkor ne szűkölködjünk az elismerő szavakkal!

Sokszor tapasztalom egyébként, hogy sajnos a dicséretet (is) nehezen fogadjuk... Nem tudom, hogy mi lehet ennek az oka?!

Egyszer egy számomra fontos ember azt válaszolta arra levelemre, amelyben írtam arról írtam Számára, hogy nem szükséges, hogy megdicsérjen, és remélem, hogy mások munkájával is elégedett, hogy feltétlenül szükségesek a pozitív visszajelzések a kapcsolatok "olajozása" céljából is... Nem mondtam el Neki, hogy értékeltem a reflektálását, és ezen üzenete (is) mély nyomokat hagyott bennem...

Kedves racionális!

Nekem nagyon tetszik az általam küldött videó, azonban jelen helyzetben bizonyos részei nem biztos, hogy helyállóak...

Üdvözlettel: "Ketteske"

Névtelen írta...

Kedves 1970! (2018. 03. 21., 7:35)

Egyet kell értenem Veled. Utánaolvastam a témának, és véleményem szerint is ha Beke Kata ilyesmi kinyilatkoztatást tett, akkor bizonyára valóban szerethette, méghozzá nagyon.
:-))

Üdvözlettel: "Ketteske"