2018. május 17., csütörtök

BOLOND VILÁG

A világ egyre bolondabb, a politika iránt kevésbé érdeklődő átlagember számára egyre kevésbé érthető és átlátható, akik meg érdeklődnek, azok számára örök talány, hogy az ellenőrizhetetlen állítások világában mi az igazság és mi a manipuláció.
Gondoljunk csak az iraki háborúra, vagy akár Líbiára, a világ vezető hatalmainak vezetői mindkét esetben lazán belehazudtak a világ népeinek pofájába, ennek következtében mind a mai napig emberek százai halnak meg naponta, és a folyamat elindítóinak semmiféle bajuk nem támadt belőle.
De eszünkbe juthat Jugoszlávia feldarabolása, vagy Koszovó ügye is, mindkét esetben pénzzel és fegyverrel is támogatták a Balkán egységének szétverését, a nacionalizmusok újjáélesztését, miközben a törvényes jugoszláv kormányból bűnbakot csináltak.


Ugyanez megy most Szíriában, és ment az Iszlám Állammal kapcsolatban is, melynek felfegyverzéséért ugyanolyan felelősség terheli a nagyhatalmak vezetőit, mint az afganisztáni helyzetért.
Oroszország megúszta egy Jelcinnel.
Az USA helyzete rosszabb, nekik egy Trump jutott, aki most éppen az atomháború előszobájában nyomkod mindenféle - számára láthatólag idegen - gombokat.

Rövid pályafutása során sikerült nagyot alkotnia Szíriával kapcsolatban, most legutóbb pedig az izraeli-arab konfliktushoz járult hozzá a maga sajátos módján.
Tulajdonképpen egy jelképes ügyért forrósította fel a hangulatot ott, ahol egyébként sem volt nyugalom, de legalább viszonylagos béke volt.
Nem hinném, hogy jó szolgálatot tett a zsidóságnak, nála már csak az tett rosszabbat, aki kiadta a parancsot éles lőszer alkalmazására, ami hatvan palesztin halálával és két és félezer sebesülésével járt.
Kevesebbért is ítéltek már el politikust Hágában, és nem hiszem, hogy a bosszú elmarad, szokás szerint nem azt büntetve, aki kiérdemelte.


Mi se maradunk ki a jóból.
Eddig egy elmebeteg vezette a kormányt, lehetett reménykedni, hogy végszükségben majd társai megfékezik.
Mostantól társai is csendes bolondok, például a tízparancsolattal gyógyító onkológus, vagy az erős honvédség iránti igényt szomszédaink - mellesleg többségében szövetségeseink - fegyverkezésével indokló katona.
Sajnos igaz a mondás - egy bolond százat csinál - de itt azért megdöntöttük a Guinness-rekordot - a mi bolondunk milliószámra állította elő a bolondokat, de még azokból is bolondot csinált, aki a gyógyítására, - de legalább az elkülönítésére - lettek volna hivatottak.
A csendes többség meg azon töri a fejét, hogy vállalkozást indít Kényszerzubbony és Gumiszoba Kft. néven, természetesen odafigyelve az alkotmányos költség megfizetésére Egyeske részére.
Persze minden választónak olyan hatalom jár, amilyet megérdemel, mégis hihetetlenül fárasztó nézni, hogy ismét ugyanazokat a hibákat követik el Őfelsége lojális ellenzékének tagjai, mint idáig tették, és várják a csodát, hogy más eredmény jöjjön ki ebből a sajátos matekból..


Orbán végelgyengülésben fog kimúlni, de a dinasztia már tettrekész, a következmények nélküli ország veje által biztosított mély sötétjében már folyik az utód felkészítése, várhatólag így lesz végre női miniszterelnöke is az országnak.
A libák persze méltatlankodnak, mondván, képességek tekintetében lenyomják az aktuális jelöltet, de hát a nemes vér felülírja majd a szimpla praktikumot.
Mindig mondtam, a különféle egyházak csak a bajt csinálják - addig-addig imádkozott Mi urunk, míg elhitte, hogy ha már egyszer ő az Isten, akkor övé az ország, a hatalom és a dicsőség, a népek meg éppen most tanulják a  térdre ereszkedést meg a lehajtott fejet...


Hát akkor most várjuk meg a szabóinast, aki ki meri majd mondani, hogy a király meztelen - hátha utána a többiek is a szemüknek kezdenek hinni, addig meg térdre, imához!

:O)))

10 megjegyzés:

nemóvatos írta...

Gondoljon bárki bármit, nekem Nagyurunkról eddig is sokszor beugrott Hitler, de most ezzel a haderőreformos hagymázról aztán végképp (fékezett habzású változatban).
A mostani ovisok (orbánhívő szüleikkel együtt) készülhetnek minimum a sorkatonaságra. Addig is a haveri cégek zsíros, titkosított, hadi megrendelésekre számíthatnak.
Ráadásul pl. az EU. oroszokkal szembeni magatartása Ukrajna kapcsán, Trump viszonya az EU. felé....; kiváló terepet biztosít Orbánnak a zavarosban halászásra.
Mivel az általa fizetett ellenzékével semmi gondja nincs, nem csoda ha "világpolitikai tényező" akar lenni (legalább is amíg hagyják neki).

MoonRiver írta...

Vető Józsefnek voltak nagyszerű szösszenetei a Nèpszabadsàgban a 70-es èvekben. Pl. olyanok, hogy "Aki bolondot csinàl magàból,;ne panaszkodjon, ha túl hangos a csörgősipkàja."
A mi vezèrünk sipkàjàtól màr egèsz Európa fèlsüket, de senki nem tudja eldönteni egyelőre, hogy mit is tegyen ezzel a bolonddal.
Èn elàsnàm...sapkàstól. Na persze csak a csend vègett, s az összes többit is,akinek csak egy babacsörgő is van a kezèben.

neveletlen írta...


'Persze minden választónak olyan hatalom jár, amilyet megérdemel, mégis hihetetlenül fárasztó nézni, hogy ismét ugyanazokat a hibákat követik el Őfelsége lojális ellenzékének tagjai, mint idáig tették, és várják a csodát, hogy más eredmény jöjjön ki ebből a sajátos matekból.'

Igen, sajátos matek igazgat, de sajnos, a matematikusok tehetségesebbje is (gondolok itt elsősorban a prímszámok százig terjedő tudorára) csak a bájgúnár szerepére hajt, ami nem csoda.

Egy bolond ma minimum háromszázezret csinál, ezzel parlamentbe lehet kerülni és ezt egy Latabárnál silányabb táncoskomikus is meg tudja csinálni, oszt jónapot.

Végül egy felmérésről:
'A legnagyobb arányban az MSZP-sek voksolnának az összefogásra, aztán a Jobbik jön, míg a legkevésbé nyitottak a DK szavazói.'
https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/05/16/zavecz_felmeres_valasztasok_utan_kozvelemeny-kutatas_fidesz_ketharmad_migransozas/
Akkor ezt most így hogy, azaz akik a legvehemensebben vádolnak más pártokat az összefogás elutasításával, azok a saját szavazóikat sem ismerik?

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Mindenki!
Remélem, most nem vagyok vírusos, bár ha elolvassák amit írok, akkor lehet, hogy megint "megküldenek", hogy ne legyen kedvem levelezni senkivel.
Szóval, megvan a szabóinas.
Aki ugyan már inkább Kossuth díjas szabómester, aki az MSZP eddig igyekezett majd az udvari bolond szerepkörbe gyömöszölni, hál'istennek sikertelenül.Ő Szanyi Tíbor,MSZP elnökségre pályázó.

Mert az MSZP belső megtisztulásának többször próbált sikertelenül hangot adni.
De a párt belül összezárt, mint a pártkassza őrzésében a pénztárnok ujjai.
A fő bugyellárisőr megakadályozott minden változást, mert akkor sok minden borult volna.
De hagyjuk a múltat.
Amit a Szanyi mond, az nagyon sok széppel kecsegtet, de ezért nagyon meg kell dolgozni.
Kezdve ott, hogy a bejövő információknak jóknak, igazaknak kell lenni.Mert csak jó hírekből/Igaz hírekből/ lehet adekvát cselekvéssorokat véghezvinni.
Ehhez egy informatikus fiatal csapat kell,akik nem verik át,nem hallgatják el, nem késleltetik az információk napfényre kerülését.Azt MSZP TV is kell.
Kár ragozni.Akinek a szíve és az agya is arra áhítozik, hogy a tisztességes melós emberek tisztességes bérért dolgozzanak, és ne a hitvány senkik bitorolják az életünk feltételeit
meghatározó Nemzeti Költségvetés elosztását, és az elosztást egy demokratikusabb módszer szerint történjen, azoknak bizonyára jó érzés volt Szanyi szavait hallgatni.A leghamarabbi gyors változást az általános ÁFA csökkentése idézné elő, még ha ma már a 450Ft-os gázolajárral és az általános forintromlással is elképesztettek a híradások.
Remélem , most még nem tették rám a vírusszórót.Régen könyvégetés volt a szellemi termékek elleni fő beavatkozási módszer, most a vírussal való "megküldés".
Ajánlanám a fiatal baloldali érzelmű informatikusoknak, hogy segítsék Szanyi Tíbor munkáját,mert itt az éterben nehezebben haladnak olykor az információk, mint Ábel a rengetegben.

Avi írta...

Pupu!
Legalább te ne nyald be a szélsőbalos propagandát a Gázai balhéval. Nem titkolta a hamasz, hogy mit fog tenni. Az ott őrjöngő arabok nem ártatlan bárányok voltak. Pont mint a 2006-s "békés" Budapest felgyújtáson résztvevők. A hamasz a "civileket" élő pajzsként felhasználva próbál és próbált bejuttatni Izrael területére. Ezt egyetlen ország sem engedheti meg. Nem mellesleg 3000 sékelt fizetnek minden meghalt "tüntetőnek). Miközben a vezetőik dollár és Euró milliárdokat vágnak zsebre, magán számlájukon amit az EU és csatolt szervei juttatnak nekik. Javaslom ezt olvasásra. http://amichay.hu/kodosites-miatt-homalyosan/

Promenad írta...

Nem,nem fognak hinni a szemüknek ! Ne reménykedjünk.....

1970 írta...

Kedves Pupu!

Nagyon jó ez a posztod (is), de gyanítom, hogy - különösen az első része miatt - a liberálisok sikítófrászt fognak kapni:). Pedig a nagyhatalmak vezetőinek (így különösen az USA mindenkori vezetésének) nagyon súlyos felelőssége van az iraki, a líbiai, a jugoszláv, a szír és sorolhatnám (hogy a régebbieket, Koreát és Vietnamot ne is említsem!) kalandokban. Nem egy nagyhatalmi vezető kerülhetett volna a hágai törvényszék elé (Truman is, ha lett volna már akkor ilyen, Hirosima miatt!), de persze tudjuk, hogy a győztesek ítélkeznek.
A Trump nevű pojáca képében pedig megjelent mindennek az alja (rosszabb, mint a buta Reagan, meg a korlátolt GW Bush).
Mindig lehet rosszabb.... ne felejtsük! (Én sem gondoltam volna, hogy - az oktatásügyben dolgozóként - eljön az az idő, amikor H. Rózsikára valamiféle "nosztalgiával" gondolok, mivel legalább látott iskolát már belülről. Elnézve az új EMMI vezetést, hát...).

1970 írta...

"Kevesebbért is ítéltek már el politikust Hágában, és nem hiszem, hogy a bosszú elmarad, szokás szerint nem azt büntetve, aki kiérdemelte."

Még egy dolog:

A fenti mondat nagyon igaz. A II. vh. után sem azt küldték akasztófára, aki igazán megszolgálta azt. Szálasi a maga őrületével tulajdonképpen "csak" befejezett egy gyalázatos folyamatot, amibe valójában a lovastengerész taszította hazánkat.

Villon írta...

Avi.
" Az ott őrjöngő arabok nem ártatlan bárányok voltak." En inkabb azt modanam, hogy felrevezetett PRIMITIV szerencsetlenek.Mert ugye romanak is meggyult a bajaa barbarokkal... Akik viszont felrevezettek oket azokrol sajnos nem igen regelnek a hiradasok. A felrevezetesrol es manipilciorol meg megjegyeznek annyit, hogy egyetlen politikus szajabol sem hallottam azt, hogy miert nem mennek a palesztinok oda vissza, AHONNAN AZ ARAB TESTVEREIK ELZAVARTAK OKET.Ugyhogy feleim a keplet egy kisse bonyolult.

kekec írta...

Avi:
senkinek egy szava sem lenne, ha Izrael a SAJÁT területén használ éles lőszert a behatolók ellen, mint jogos önvédelem (bár néhány liberális azért pampogna az "arányosság" hiányáról). Csakhogy átlőnek a szomszédos területre! Ezt minden kultúrországban agressziónak becézik.
Csak egy példa: mit szólnál, ha Romániába lőnénk át éles lőszerrel az ott gyülekező arab migránsokra? Ilyet (eddig) még a török határőrők se tettek
Fegyvertelen tömegre éles lőszerrel lővési parancsot kiadni (napláne nem a saját országhatáron belül) = háborús és emberiség elleni bűncselekmény. VALAKI ezért előbb-utóbb felelni fog Hágában. Bár Pupunak igaza van: nem az "igazi bűnös"