2018. május 19., szombat

LIBERÁLISOK A LEVESBEN

Bősz Anett kilépett a Párbeszéd frakciójából, de ezzel láthatólag nem bőszített fel senkit, pedig hát talán meg lehetett volna várni a liberális képviselőnő szűzbeszédét a Parlamentben, hátha mond valami olyasmit, ami esetleg hasznára vált volna a magyar liberalizmusnak.
Mondjuk esélye ennek annyi volt, mint pupostevének az epsomi derbin, de csodák bármikor történhetnek -  például, ha az Úr úgy akarja, akkor az új Balogh is megokosodhat átmenetileg.
Ezek a professzorok különös népek, volt már ilyenje a Fidesznek szívsebészben is, erre most egy onkológus kettyent be - hát csoda, hogy még mindig küzdünk a leukémiával?
Bősz Anett a magánéletben csinos, okos, megnyerő fiatal hölgy, szerezhetne sikerélményt bármilyen más téren is, de ő pont a liberálisokat - vagy Fodor Gábort/Orbán Viktort -  akarja boldoggá tenni, mindenáron.


Miután Fodor már az összes valaha létezett hitelességét eljátszotta, viszont valószínűleg ígéretet tett tartójának, hogy megismétli a DK-val már egyszer előadott attrakciót, hát tér nyílt Bősz Anett előtt, aki most négy évig azt hiheti magáról, hogy politikus.
A PM frakciójának ezzel annyi, meg egy bambi, mint ez várható volt, ismerve a szereplőket.
Ők ugyan vonogatják a vállukat, hogy nem is érdekes annyira ez a dolog, de ezzel a szocialisták szereplési lehetősége a Parlamentben a felére csökkent, és éppen úgy jártak, mint Gyurcsány, akit ők vágtak át a palánkon.
Az Úr igazságos, ki miben vétkezik, abban bűnhődik.
Hogy miért jobb Bősz Anettnek Orbán szekerét tolni, mint tisztességes politikusnak lenni - ő tudja, mindenesetre ingyen nem tűnik reálisnak valakinek olyanná válni, mint Vona kezében az édikutya.
Amikor a hölgy majd harcol a nők tárgyként kezelése ellen, akkor gondoljon arra, hogy a reklámban a cukicica meg a kisgyerek mellett a fiatal pulyka is szerepel a sorban.
Ő éppen egy ilyen szerepet vállalt be - szerintem olcsóért, mint a kínai piacon.


Valamelyik liberális barátom elmagyarázhatná nekem, hogy miért is jó a liberálisoknak, ha felszámolják utolsó szervezetüket is, ahelyett, hogy Fodort elzavarnák a a francba.
Valamelyik szocialista barátom pedig azt, hogy miért jó nekik, ha beleléphetnek egy olyan csapdába, melyre messziről jól láthatóan kiírták, hogy veszélyes.
Itt egyedül Orbán Viktor röhöghet a markába, aki igazolva láthatja azt is, hogy nem tévedett, mikor politikáját az emberi butaságra és kapzsiságra építette, merthogy azért nem tenném tűzbe a kezem, hogy a döntéshozók között nincs olyan, aki különösen vonzódik a számokkal jelölt kis, színes képecskékhez...
Szegény Bősz Anett politikai karrierjének is annyi, a hátralevő éveket mint liba az úsztatóban, biodíszletként töltheti a T. Házban, igaz viszont, hogy fogyókúrára soha nem lesz szüksége, annyira súlytalan lesz.
A magyar társadalom jelentős része egyébként liberális, legfeljebb nagy részük nem tud róla.
Most csodálkozhatnak, mikor vert hadaik maradékai új ruhában, a 2 Rule-ban masírozhatnak a Nagy Semmibe.

Magyarország meg - azonkívül, hogy halszagú - ismét szegényebb lesz egy politikai közösséggel, de hát tudhattuk: "Csak a Fidesz!"


:O)))

25 megjegyzés:

Commune írta...

nekem egyet magyarázzon el vki: mi értelme volt pénzt kínálni a liberálisoknak? én konkrétan pénzt kértem volna tőlük azért, hogy egyikük beülhessen a parlamentbe :)

obsitos írta...

Magyar Bálint hajdani véleménye szerint Fodor Gábor a politika hercege. Kíváncsi lennék, most hogyan ítéli meg? A döbbenetes az, hogy sokadszorra is be tudja csapni a társait. Ezután majd beül Kálmán Olgához meg Rónaihoz és szemrebbenés nélkül, szégyenérzet helyett öntelt pökhendiséggel elmagyarázza, hogy ő az egyedüli elvhű politikus e honban. Igaza van PúPúnak, hogy valószínűleg a tartója kívánságát hajtja végre már hosszú évek óta.
Az is nyilvánvalónak tűnik, hogy nem ingyen égeti szénné magát.

promenad írta...

Szent esküvel fogadom,hogy Bősz Anett lesz az utolsó politikus,aki átvert,mint azt a bizonyost a palánkon.

neveletlen írta...

Kedves Pupu, a P-nek még bőven lehet frakciója, pl. ha Mellár hétfőn úgy dönt, hogy csatlakozik. Ha meg nem, akkor a már megalakult Mszp-s képviselő csoportból kilép valaki és fél év kötelező független státusz után, az újabb kölcsön játékossal (lásd Burány) létre jöhet a horror frakció.

Arra viszont kíváncsi lennék, hogy szerinted milyen attrakciót követett el Fodor a DK-val. (A válasz előtt ismerkedj meg a tényekkel, azaz az akkor érvényes házszabállyal.)

CsipkeRózsa írta...

Tisztelt Commune,

nem az egy fő liberális miatt kínáltak pénzt nekik, a liberális szavazók megszerzése volt a cél, akik nincsenek olyan sokan. Szerintem a liberálisok többsége inkább Gyurcsányt választhatta.

talalom írta...

Kedves Mindenki! Ezek a bőszítő esetek is mutatják, mennyire álságos és téves az összefogás-mantra. Eddig is így gondoltam, de nem szóltam a választások előtt. Zuglóban a szocialista képviselő ment neki Karácsonynak valami alpolgármesterség ügyében. Mire rögtön akadt szavazó, aki felháborodott: nem azért adta a szavazatát a szocira, hogy nekimenjen Karácsonynak - magától sose szavazott volna szocira.
Akkor most tessék elképzelni, hogy pl.jobbikosra kellett volna szavaznunk,az meg mondjuk törvényjavaslatot fogadtat el, hogy "nemzetvédelmi" szempontból állítsanak föl nemzetigárdát, rendvédelmi jogokkal - házkutatás, belső ellenség fölkutatása stb.

1970 írta...

"A válasz előtt ismerkedj meg a tényekkel, azaz az akkor érvényes házszabállyal."

Kedves neveletlen!

Nagybajszos disznófejű nagyúr mai szövege (http://hvg.hu/itthon/20180520_Ellenzeki_ricsajoktol_tart_Kover_Laszlo) után még komolyan lehet hivatkozni szerinted ilyesmire, hogy "érvényes házszabály"??? Ugyan, kit érdekel az ilyesmi ebben az országban, ha maga a parlamenti elnök sza.ik magasról az egészre?

Valaki, aki írta...

Néha nagyon elmegy a kedvem tőlük, de "csak" ugyanolyanok, mint a választóik.

S a fideszesek sem különbek, sőt az én szememben egy pénzbedobó automata mind - x ideig muzsikálnak, ha kapnak pénzt, aztán várják az újabb baksist. Persze közpénzbaksist, hogy a hányinger teljes legyen.

Állandóan eszembe jut Kertész Ákos ...

Szóval a fideszeseket jobban utálom, igaz ezzel együtt mindenkit, akik ezt a szekeret tolták/tolják - LMP, Momentum, kétfarkúak (a tökösség, eddig is tudtuk, nem aránylik sem a farok hosszával, sem a vastagságával, de hogy a szám növekedésével csökkenjen? Most már ezt is tudjuk.)

Van plusz egy fő, miss mínusz - Bősz Anett. Gyanítom a lista még nem teljes.
Azzal pedig max. egyetértek, hogy ha valaki felmászik a másik hátán, akkor köszönje meg, dolgozzon, s ne rugdosson "bőszen" lefelé, mert gyorsan kiállítja magáról, hogy egy szemét alak. Biztos Demeterék Mártája az etalon.

Lehet, kellene némi Malligand-fok, elviselni ezt a sok megvásárolható, tahó embert ... kár, hogy nem iszom. S ha összerittyentünk egy kis társaságot kikapcsolódni, fél óra nem telik bele, és politizálunk, s akkor hiába az alkohol. Is.

Ha visszanézek, változatlanul azt mondom - nem kell mindig új utakat keresni - most elég lett volna a régi is, csak mindannyiunknak abba kellene hagyni, bocs, abba kellett volna hagyni, ezt az állandó nyafogást, hogy ez se jó, meg az se jó ...

A négypártiakat kellett volna jobban megerősíteni a SZAVAZÓKNAK. S Bősz hiába lépett volna bárhová, ha van elég képviselő ...

Marad a nehezebbik része - mert feladni, odaadni az országot egy ilyen tolvaj bandának, NEM SZABAD!!!
Legalább némi fejtörést, némi problémát okozzunk már, nehogy elkezdjünk sebeket nyalogatni!

Bősz Anettet pedig el kell küldeni minden fórumon, minden tüntetésen, jó hangosan a jó édesanyjába (bocs!) - érezze, hogy következmények nélkül nem lehet!
Minimum ennyit!

Valaki, aki írta...

A moderálás miatt nem tudom, hol tartunk a hozzászólások tartalmát illetően (én is arra szavaznék, ha szavazhatnék, hogy két kiiktatott hozzászóló miatt gyakorlatilag a "beszélgetés" lényege szűnt meg ):, kár érte).

DEE! Mellár Tamás lépett a bősz női személy ellen - vagy inkább értünk:

"A mai napon (2018. május 20-án) úgy döntöttem, hogy belépek a Párbeszéd párt parlamenti frakciójába.
Teszem ezt azért, mert nem nézhetem tétlenül, hogy az ellenzék egyetlen összefogási kísérlete is meghiúsuljon. Egyesek felelőtlen döntése miatt olyan helyzet alakult ki, amelyben nem maradhatok passzív, hanem tevőlegesen segítenem kell az ellenzéki pártok együttműködését.
...
Jól tudom, hogy döntésemmel a saját helyzetemet nehezítem, mert új támadási felületet nyitok. Mindezt mérlegelve, mégis a belépés mellett döntöttem, mert most sokkal fontosabb az ellenzék perspektivikus együttműködésének az előmozdítása, mint a saját rövid távú érdekem."

https://www.facebook.com/notes/mellár-tamás/belépek-a-párbeszéd-frakcióba/377035692783335/

Vannak itt jó emberek! Ne hagyjuk egyedül őket!

góbé írta...


Nagyon úgy néz ki, az életfogytig mutáló langaléta azt kapta feladatul kotonszökevény vezérétől, a "liberálist", mint fogalmat, irányt, rendező elvet, a lehető legteljesebb mértékben amortizálja le, igy téve kivánotossá nemmzetthünknek az illiberilizmusnak definiált feudál-fasiszta vezérelvü rendet.
Ezt jobb ügyhöz méltó buzgalommal teszi is évek óta, most azonban e nemtelen cselekedetben még Fodort is képes volt bőszen felülmúlni a Nemmzetth Új Anettkája...

Kovács Erzsébet írta...

Amikor a baloldal kerül szóba, egy sláger jut eszembe, Kovács Katitól, a most kéne abba hagyni, el futni, elrohanni.....

Ez már a munkásmozgalom megcsúfolása.
Ez az itt a piros hol a pirosra kezd hajazni....

Ha rám lenne bízva, még a piros szín használatától is eltiltanám őket....


Beszél itt valaki egyáltalán emberek képviseletéről?
Itt csak a kib.szott nagy pénz osztozkodás folyik...

A baloldal méltatlanná volt a valaha is emberek érdekeiért
kiálló, azokat képviselő,a jogaikat kiharcoló munkáselődök
emlékéhez is.
Itt inkább kétségbeesett,a vízbefúlókéhoz hasonló arcokat látok, és annyira szánalmasak, hogy már nézni sem bírom őket.
Így múlik el a világ dicsősége.
A fehér ló ahogy végigmegy a sakktáblán.....ez a végjáték.
Nem csodálkoznék, ha felbőszülnének a szavazók.
Volna miért.
A játszma véget ért.

Valaki, aki írta...

Kicsit túltengek, de nem érthető a gondolatmenet - így helyesebb:

A moderálás miatt nem tudom, hol tartunk a hozzászólások tartalmát illetően (én is arra szavaznék, ha szavazhatnék, hogy ne, mert két kiiktatott hozzászóló miatt gyakorlatilag a "beszélgetés" lényege szűnt meg ):, kár érte).

Mellárt már támadják - mi nem vagyunk normálisak, vagy csak én? Vagy ennyi fizetett troll van? Vagy?

1970 írta...

Kedves Erzsébet!

Ezen a ponton egyébként tökéletesen megértem a felháborodását, mert ami történik, annak semmi köze a baloldalisághoz, ezek nem baloldaliak. De ez a dolog nem most kezdődött, ez már igen hosszú ideje tart. Horn Gyula temetésekor mondta valaki, hogy az utolsó igazán baloldali politikus távozott, és ez azt hiszem igaz volt.
(És az engem nem vigasztal e tekintetben, hogy ami jelenleg az országban történik, az az igazi konzervatív jobboldaliság megcsúfolása is! Nagyon elromlott itt sok dolog!)
Valamikor azon akadtam ki, hogy ezek az emberek nem vállalják fel Kádárt és korát, de most azt hiszem jobb is, mert Kádár tiltakozna elsőként és kérné ki magának, hogy ezek bármiben is rá hivatkozzanak.
Az egész hatalmi, értelmiségi elit, ami itt kezébe kaparintotta az országot '89 után gyalázatosan leszerepelt. 30 évük volt arra, hogy felmutassanak valami említésre méltó teljesítményt, de ők szétvertek egy alapvetően normálisan működő társadalmat, országot (oktatás, mezőgazdaság, eü., kultúra, ipar, társadalompolitika, stb.).

nemóvatos írta...

Valakivel egyetértve: a moderálás (is) elvette a kedvem az írástól, de olvasni még visszajárok.
Ráadásul a politika párt(elit)politikává silányulása is inkább szemlélődésre késztet.

Kovács Erzsébet írta...

Valaki, aki-részére:
Igazad van.
Itt az a helyzet, Vagy?
Olyan, mintha már nem is lennénk.
A baloldal szerintem egy gyűjtő párttá süllyedt.
Névadást tekintve egy szivárvány színű KAMÉLEON párt.
A semmi ágán ül, jobbra balra forgatja egyszerre a szemeit, a feje a soroséra hajaz, a bőre ragyái pedig apró eurócentekből állnak, ha grafikus lennék, és a Hócipőben szeretném ábrázolni.A sátáni gyurivigyort se hagynám le róla.
Szó ami szó, a stopsoros terv soha nem volt annyira időszerű, mint most.A soros tevékenysége a "balodal" kezében lévő kapa élét is elverte, mert a dollár, vagy eurócentekért való földig hajolgatásban elfelejtette a baloldal a történelmi küldetését, a választó akaratát, hogy miért is vannak itt a történelem palettáján.Már úgy adogatják a képviselő helyeket egymás közt, mint a lókupecek a gödhös lovat.
Ha a soros kitakarodik innen a pénzével, tisztábbak lesznek az erővonalak, a sok tiprás után a porfelhő elül.Majd ha már mindenki magába roskadt, rájön, hogy a kormány baloldalibb politikát csinált, mint amit most a baloldali pártok előadtak.
Ahol ketten vitáznak, a harmadik nevet.
Ne nevessen rajtunk a soros, én is ezt mondom.
Ha a munka világában élők nem bíznának meg arra alkalmatlan egyedeket. hogy képviseljék Őket, nem állhatna elő ez a helyzet.
A megoldás a régi séma szerint a munkások maguk közül válasszanak szószólókat, ami tulajdonképpen a szakmai szakszervezetekre épülne,és semmi köze nem lenne a pártokhoz, csak a gyakorlati élethez, amit kikövetel a piac.
A munka ára a munkabér.
Minden ember pénzből él.
Minden pénzbe kerül.
Ha valaki dolgozik, a munkabérének arányosnak kell lenni a munkaerejének az újbóli előállítására szükséges pénz mennyiségével.
Újra elosztás kell.
A pudvás megoldásokat ki kell dobni a történelem szemétdombjára.
Mindenkinek ez az érdeke.
A fogadatlan prókátorok ne rondítsák el a mi életünket,különös tekintettel a pénzes megváltókra.
Mert a jövőnket váltják apró pelyvára,ocsúra.
Ocsúdjatok már fel!

mavtelep írta...

Valaki
"Vagy ?" Én már lemondtam a normális kommunikációról.
Már az sem érdekel, hogy honnan szedik az emberek ezt a végtelen defetizmust, azt meg végképp nem, hogy miért nem próbálják a Fideszt amortizálni, mikor világosan látható, hogy elveszejtenek minket.
Erzsébet Kovács
Ha jól látom, Te is csak a baloldal "kritikáját " vagy képes megfogalmazni és ezzel támogatni a Fideszt, amelynek egyetlen célja az MSzP és a DK megsemmisítése.
Emberek ! Akik önfeledten ismételgetitek a sajtó megállapításait, miért nem ismeritek fel, hogy ezzel a kormány malmára hajtjátok a vizet ?
Ez a kormány még egy vak hangot sem ismert a hibáiból/ tévedéseiből, pedig ugye tökéletes vezetés nincs. Viszont előszeretettel tartja műsoron az évtizedes ballib "bűnöket " , és a népség/katonaság alázatosan ismételgeti is azokat.
A baloldal újabb 4 évig nem rúg labdába, de újabb 4 évig lesz pofozógép a sajátjai számára is.
Változtatni kell a magatartásunkon: nem védekezni kell, hanem támadni! Nem elemezgetni a problémákat, hanem megoldani !
Éljen Mellár Tamás !
Szervusztok, jó estét !

Kovács Erzsébet írta...

Mavtelep-nek:a Fideszt csak belülről lehet "megjavítani".
Tisztességes eredetileg balodali emberek a párton belül ki tudják eszközölni, hogy azok a szociális kérdések, amelyek a leg égetőbbek, minél előbb a napirendre kerüljenek.Bérek, nyugdíjak, egészségügy, oktatás.
És a soros menjen a francba,fektesse be máshol a kitudja hogyan szerzett milliárdjait.Ne akarja az államformánkat, berendezkedésünket megváltoztatni, ránk uszítani más földrészek lakosságát ide irányítani.Ö nekünk egy senki.
Ugrasszon össze más országokban ostoba embereket, akik fillérekért képesek a vén hóbortjainak, ostoba teóriáinak bedőlni.Fogadatlan prókátornak ajtón kívűl a helye,még a közmondás szerint is.Majd mi eldöntjük, mit akarunk, hogyan akarjuk.Pénzéért nem veheti meg az országunk feletti rendelkezési jogot,Ő csak annyi,mint egy árkon kívűli gyepmester.Semmi köze az életünkhöz.
És ne nevettesd már ki magadat MÁVtelep, hogy aggódsz a baloldalért, hogy 4 évig nem rúghatnak labdába....Miért, az elmúlt 4 évben mennyiszer rúgtak labdába?Csak luftot rúgtak, meg egymást.Nézd meg itt a képen a Bősze szépséget meg a másik kiválóságot....

Itt mindenről van szó, csak a választókról nincs.
Itt csak a pénzről van szó, benn ülnek majd a parlamentben.mint a tejbetök.

És a Mellárt is megvezették. Jó szándékú ember.
Meg kellett volna őrizni függetlenként, hogyha kormányváltásra kerül a sor, legyen egy fő tiszta, makulátlan emberünk, aki min.elnök lehetne.De ezt most már a Fodor féle fennforgás meghíúsította.Itt már megint mindenki szeplős.Ezek a pénz ide oda adogatások már a belátási képesség hiányáról vallanak.
Több körültekintéssel kellene intézni a közös dolgainkat.

A képviselő arra való, hogy képviseljen.
Kiket képviselnek a nem fideszes képviselők?
El lehet meditálni rajta.
A legközelebbi választásoknak azt kellene beemelni az Alaptörvénybe, hogy a képviselők visszahívhatók legyenek.Az a nagy helyzet, hogy a fidesz jobboldalról úgy leelőzte az összes egyéb pártot, hogy szinte hihetetlen.Olyan rendelkezéseket hoztak,ami javított az emberek közérzetén.
Aki ezeket tagadja, az nem reálisan méri föl a helyzetet.És a stopsoros is egy nagyon fontos dolog,majd a történelem beigazolja, hogy a nagy tömegek beáramlása a lakosságot milyen nehéz helyzetbe hozza.Jó lenne, ha tanulnánk mások kárán, a nyugati országokban, ahol sok a bevándorló elég sok atrocitás volt, sok szenvedést okozott a lakosságnak.Aki ép ésszel él, az fel tudja fogni ennek a hosszútávú hatásait.

mavtelep írta...

Erzsébet Kovács

Nyertem ! Most sem a Fideszt akarod a betonba taposni, hanem a baloldalt !

Szervusztok, jó estét!

Kovács Erzsébet írta...

mavtelep:Herényi és Lendvai ATV nyilatkozatát ha megtekinted, más lesz a véleményed.Bár az is lehet, hogy ígymaradsz.
Görcsös ragaszkodás a téveszmékhez már elég nagy baj.Hiba.

1970 írta...

Kedves Erzsébet!

Alapvetően egyet szoktam érteni Önnel, de azért a "téveszmékhez való görcsös ragaszkodás" minden esetben hiba. Én az egész társadalmi, politikai elitet, ami itt a nyakunkra ült '89-90-ben meglehetősen negatív módon ítélem meg (és ez még enyhe kifejezés!), de azt látni kell, hogy ebben az elitben kisgömböc rablóközössége masszívan viszi a prímet. A mögöttünk hagyott közel 3 évtizedből 12 évben keményen löktek minket az ürülékbe, amikor pedig éppen nem ők voltak a húsosfazék közelében, akkor pedig hisztériáztak, mint a fürdős ku.va. Ugye, nem ez a követendő minta?
(A stopsoros egy ócska buta propaganda, ugye nem hiszi el, hogy ez arról szól, hogy egy "önzetlen vezető megvédi a hazáját a mocskos migráncsoktól"?!)

mavtelep írta...

Így maradok...)))
Vicc lenne, ha a véleményem kialakításához segítséget kellene kérnem..)))
Ja, végül is volt segítségem : Angyalföldön az igaz munkásokat/munkásosztályt megismerve.
Ma munkásosztály nincs, tehát a klasszikus baloldaliságot számon kérni reménytelen.
No, hát akkor induljunk ki ebből !..)))
Szervusztok, jó napot !

1970 írta...

"Ma munkásosztály nincs,"

Kedves mavtelep!

Szerintem ideje lenne észrevenni, hogy van, csak nagyon kényelmes arra az álláspontra helyezkedni, hogy nincs. Így ugyanis nem is kell a klasszikus baloldaliságot képviselni, csak ülni valamiféle homályos "baloldaliságra" hivatkozva a parlamenti székek maradékában, igen jó pénzért. Na, ez nem baloldaliság:(

Kovács Erzsébet írta...

Ha el lennék keseredve, hogy nem értitek meg....akkor nem írnék ide.
Úgy kell felfogni, hogy a hatalom egy vár.
Ezt a várat nem leromboli kell, hanem bevenni.
A várfalon belül a hibákat könnyebb kijavítani, mint egy új várat építeni a semmiből, amikor se pénz se posztó se józaneszű csapattársak nincsenek.

Ha már a várfalon belül vagyunk, annak minden előnyét felhasználva a saját szájunk íze - jogos igényeink - szerint lehetne fejleszteni, azt a sajátunkként működtetni és a gyümölcseit fogyasztani.
A ma élőknek nincs az életből hátra annyi idejük, hogy egy új baloldalt felneveljenek.
Az adott lehetőségek között kell az életünkből a lehető legjobbat kihozni.
Minden más csak mesebeszéd és utópia.
És csak a tényleges tettek eltolása, egy filozófiai blöff.
Ne csináljunk semmit.Kb. ezt gondoljátok.
A sült gesztenyét is szereti mindenki, ugye.
De körmeit mindenki félti és másra vár. Godóra. Godó nem fog jönni.Godó nincs.Csak Mi vagyunk.

1970 írta...

Kedves Erzsébet!

Nem Godot-ra, inkább egy olyan fajsúlyú emberre, mint aki 106 éve ezen a napon született, és ennél sokkalta reménytelenebbnek és súlyosabbnak mondható helyzetből is kihozta az országot.
Csak hát ilyen minőségű emberek sajnos igen ritkán születnek...

Kovács Erzsébet írta...

197o-nek:
Így van, ahogy mondod.
És akkor mi van?
Az én anyukám női szabó volt.
Aki az 50-es években élt már, tudja, mi a szegénység.
Akkoriban, ha valakinek volt egy rendes kabátja, az már burzsujnak számított.Amikor a bérelszámolásból anyukám hazajött, akkor feketén kabátokat fordított ki színéről, visszájára.Aztán két év mulva amikor befestették akkor a visszájáról a színére.Aztán,ha már a varrás mellett hasadt, akkor a legnagyobb gyereknek lett belőle kiskabát.

A ma emberének az a fő baja, hogy úgy el galoppírozza magát, mintha a londoni derbi győztes befutó lovának lenne a hajtója.Mindenkiben túlteng a gőg és a maximalista elvárás az élettől.
Vegyük már észre,mi, a Pató Pálok országa, hogy a szél a tetővel már a jóisten se tudja, hol szalad.A ruháink az amerikaiak által levetett secondhend rongyok,a cipők sem mind a cipőszalonokban készültek.
Le vagyunk rongyolódva.
A mi életünk is egy úri szabóság, a hozott anyagból kell dolgozni, azt kell megbecsülni, javítgatni, amink van.

Nem kellenek a fellengzős makutyi dumák.
Aki ma éhes, annak ma kell enni.Nem várhatunk a nagy tervek megvalósítására.Nekünk minden nap dob fel új és új labdákat.
A lényeg, minden napnak a legmegfelelőbb megoldást kell megtalálni.

Jó lenne, ha leeresztenétek a gőgből Ti is egy kicsinyt.
Mert ami ma még van, ha nem őrzitek meg, már lehet hogy holnap egy elvesztegetett lehetőségnek mutatkozik.

Kapjuk már össze magunkat, a józan paraszti ész azt diktálja, ne jajjveszékeljünk, hanem csináljunk valamit.
Közösségi programokat,juniálist,bográcsozást, batyúpartit,utcabált, bármit, csak szálljatok ki a tvnéző fotelból, mert már olyanok lesztek, mint a derékszögű háromszög a sok üléstől.
És nem az Isaura tv-n kell az Isaura sorsáért aggódni, hanem nekem,neked, nekünk a sajátunkért.
Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra.
Ez egy igazság,nem véletlen közmondás.
Én is megyek krumplit töltögetni,amíg nem esik megint az eső.