2018. november 17., szombat

JÁTÉK A TŰZZEL

Ma kigyulladt az az irodaház, melyben a DK irodái voltak - most már nincsenek.
Mint ahogy a DK parlamenti képviselőinek irodái is megsemmisültek a tűzben.
Érdekesek ezek a tűzesetek, valahogy mindig a Fidesz uralma alatt törnek ki, és az ő érdeküket szolgálják.
Természetesen a tűz okának kivizsgálásánál ki fog derülni, hogy Gyurcsányt látták az épület folyosóján egy Soros által ajándékozott gyufásdobozzal sompolyogni. A baloldal szereplőivel ez szokott történni, szegény Mező Imre is hátbalőtte magát.
Különben is, a dolgokat a maguk komplexitásában kell értékelni, mint például Tóth Ilona gyilkosságát, aki ugyan benzint fecskendezett áldozata szívébe, majd amikor vonakodott meghalni, akkor bicskával besegített az egyébként természetes folyamatnak, de mindezt lángoló hazaszeretettel tette, így aztán tulajdonképpen hazafias tett volt a bestiális gyilkosság.
A tűzesetet is a maga komplexitásában kell vizsgálni, különös tekintettel arra, hogy ez politikai tűzeset, és akinek eszébe jut a Reichstag, az sürgősen verje ki a fejéből, legfeljebb Kövér házmester tilthatja csak ki Gyurcsányt a parlamentből, mondván, hogy piromániás.



Az előző tűzesetek legalább tiszták voltak, a tűz fellobbanása a Budapest Sportcsarnok esetében tisztán gazdasági érdek volt, ami járt némi politikai hozadékkal is.
Mindenesetre egy nagyléptékű, és nagy jövedelmet biztosító zöldmezős beruházáshoz elsősorban zöld mező kell, és ha ezen ott áll egy sportcsarnok, akkor az rossz helyen áll.
Akkor éppen egy karácsonyi vásár volt az épületben, nap közben többszáz kisiparos meg kiskereskedő árulta ott a portékáját, aztán este mindenki hazament, az épületet pedig úgy, ahogy volt őrizetlenül hagyták, egy árva éjjeliőr nem sok, de annyi sem figyelt az épületre.
Aztán - mint írták anno, egy égve felejtett gyertyától lángra lobbant a tízezer négyzetméteres épület, majd villámsebesen felépült helyén az akkor Budapest Sportarénának nevezett objektum.
A bontási törmeléket is eltakarították hamar, a tűzvizsgálati jegyzőkönyvet pedig - ha jól emlékszem - hatvan évre titkosították.

Hasonlóan érdekes volt a TF hajdani sportcsarnokának leégése, de ott legalább nem kellett gyufával bíbelődni, mivel ott a tűz "villamos áram gyújtóhatása" miatt keletkezett, állítólag egy kapcsolószekrény égett, aztán a sportcsarnok - háromezer négyzetméteren, de éppen jókor, hiszen a Testnevelési Egyetem így el tudta helyezni új kampuszát, és mindenki tapsolt, az is szép, zsíros falat volt...
A tűz most is ott pusztított, ahol ez hasznot hozott az érdekelteknek, valószínűleg a közismerten jobboldali Atyaúristen rendelkezett úgy, hogy most az izgága politikai ellenfélbe vágja haragos villámait, ki tudja...
Sokat lopni mindenesetre csak onnan lehet, ahol sok pénz van.




A népi hiedelem szerint aki a tűzzel játszik az bepisil.
A vonatkozó viccben a kis, köpcös beteg - ha már úgyis ott van - elpanaszolja pszichiáterének, hogy minden éjjel megjelenik álmában egy nagyorrú gigatörpe, és azt mondja neki: Most pedig be fogunk pisilni!
És ez történik.
A gyógyszeres  kezelés nem segít, pedig már földig lóg a nyelve.
Marad az autogén tréning - pszichiátere szerint ha megjelenik a törpe, kitartóan ismételgetni kell: Nem fogunk bepisilni, nem fogunk bepisilni!
Másnap a pszichiáter érdeklődik az eredmény felől.
A páciens szerint remekül bevált a módszer, jött a gigatörpe, mondta neki, hogy nem fogunk bepisilni, és valóban nem - csak az a baj, hogy erre a törpe vállat vont és mondta: Hát jó!
Akkor most be fogunk kakilni!



A vége ez lesz, és akkor majd sokmindenre magyarázatot kell adni, de addig is, ha lángol az ég, akkor gyanakodjunk, hátha az a hír terjedt el, hogy a DK az adatállományát a felhőben tárolja...


:O)))

10 megjegyzés:

1970 írta...

"szegény Mező Imre is hátbalőtte magát."

Kedves Pupu!

Igen, amikor a Köztársaság téren történteket akarták magyarázgatni, akkor az volt a duma egy ideig, hogy Mezőt a bentiek lőtték le, hátulról, mert nem akarták megadni magukat. A gond "csak" az volt ezzel a szöveggel, hogy Mező köztudomásúan gyomorlövést kapott. Persze "nyilván" magát lőtte gyomron hátulról; végül is a történelmet végsőkig lehet hamisítgatni:(.
Mintha ez az egész bármiféle igazolását jelentené annak a gyomorforgató eseménysornak, ami ott és akkor lezajlott, és amiért nagyon sokan (Rákosi, Nagy I., Kovács István, meg a tuskólábú és csőcseléke) felelősek voltak.

Névtelen írta...

Feleségem első gondolata az volt, hogy ez Orbán műve. Ellenvetésemre, hogy azt ezért mégsem hiszem, hogy megtenne ilyet, azt válaszolta, állandóan azt mondod, nincs az a gazemberség, amit erről a mini diktátorról ne tételeznél fel, hát akkor most miért mondasz ilyet?

Villon írta...

Remnelem, hogy az esemeny annak tudhato be, hogy a csungohasu korul szorul a hurok, kapkod, es egyre tobbet hibazik.

Amadeus írta...


A hurok már nem hazai, hanem nemzetközi szinten fonódó sodronyból készül. A DK Gruevszki-anyagai rettenetet okoztak látatlanban is, így lángok martaléka lett - hitük szerint.
Vagy nem.
A kormány bukása benne van az egyre zûrösebb, balkanizálódó ország-pakliban, ami teljesen indokolttá teszi kollektív bukásukat.
/Amadeus/

neveletlen írta...

http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/elszivo-tuz-eg-kigyullad-etterem-budapest-v-kerulet-konyha/vwb487m

Hoppácska, ugyan az a módszer: étterem, konyhai elszívó, lerakódott zsír, stb. A Fidesz maffia el akarja terelni a figyelmet a DK iroda felgyújtásáról, a politikai szálat akarják eljelentékteleníteni. Attól tartok, az orbánverő svájci csodapapír is bennégett a Szondi utcában, szar ez mán, úgy ahogy van.

NewTiborc írta...

Bocsi, hogy nem ide tartozik, de a hír kapcsán eszembe jut a magyar újságírók "kiváló" oknyomozó tevékenysége. Biztos bennem van a hiba, de én honi újságban egy mukkot sem olvastam a hírrel kapcsolatosan. Igaz, az álellenzéki ATV újságírója azt találta pofikámba böfögni, hogy az oknyomozás nem az ő dolguk!!
https://nepszava.us/nemeth-sandor-elevenen-sullyedjenek-a-pokolba/

Szerintem a tűzzel kapcsolatban sem sikerül kideríteni semmi konkrétumot, mint ahogy korábbi ügyekkel kapcsolatban sem. Meg kell elégednünk a találgatásokkal és sejtetésekkel.

A külföldi újságok a Gruevszki ügyről azért kiderítettek egy s mást. Várom a magyar újságírók kutatásának eredményét.

talalom írta...

Kedves Mindenki! Az oknyomozó - szívesebben mondom tényfeltárónak - újságírás baromi drága. Nem a benzin vagy a vonatjegy. Hanem az az életstílus (kötetlen munkaidő=azaz 0-24 óra, heti hét napon át), amivel benne élsz az eseményekben.Pl.Olyan fodrászhoz jársz, ahová a miniszternék is, vagy olyan helyen sportolsz, ahol a "nagyok". Hivatalos sajtótájékoztatóból ma annyit tudsz meg, mint 1963-ban: vagyis semmit. A hetvenes években már előfordult, hogy a párt- és kormányszervek indokolni igyekeztek az intézkedéseket. Ma "boldogkarácsonyt" a válasz, vagy az, hogy: beee!
Ma, amikor a hivatásos újságírónak nem napokra, hanem percekre kell gyorsabbnak lennie, mint a konkurrenciának - még a stílusra sincs ideje figyelni - idő sincs hosszadalmas anyaggyűjtésre. Egy jó riporhoz napokig, hetekig kell gyűjteni, válogatni, ellenőrizni az anyagot - a megírás a legkisebb energia.
A blog nem újságírás (ezzel nem kisebbítei akarom): ülünk itt, olvassuk a híreket, aztán ki-ki a tapasztalatai, ismeretei, íráskészsége alapján kommentálja. Nagyon fontos ez is: hiszen sokan elmondhatjuk a véleményünket, beszélgethetünk, vitázhatunk - de ez nem ÚJság-írás. Főképp nincs köze a sajtószabadsághoz, aminek a sarkalatos feltétele az információk nyilvánossága, a tájékozódás szabadsága és a tájékoztatás kötelezettsége.

1970 írta...

Kedves NewTiborc!

Ugyan már, mégis mit vársz tőlük??? A "csodálatos" rendszerváltó elit képviselői közé tartozik az újságíró társadalom színe-java is, saját magukat kellene szembe köpni, ha a társadalmi valóságot akarnák bemutatni. Azt, hogy egy normális országból miként lett - mások mellett - az ő tevékenységük révén is egy sz.rkupac. Pocsék lehet ezzel szembesülni, így marad a mély hallgatás, amikor a jelenről, meg a kollektív utálkozás, amikor a múltról van szó.
Vannak, akik ebből a "dicső" elitből próbálkoznak a valóság karcolgatásával, az önkritikával:
https://index.hu/belfold/2018/11/20/tamas_gaspar_miklos_interju/
Sajnos ő sem jut el a valóság, ill. a helyzet kialakulásában játszott saját szerepének teljes feltárásáig.

1970 írta...

Kedves talalom!

1963-ban szerintem ez az ország az első számú vezetőjének szájából sokkal többet tudott az őt körülvevő társadalmi valóságról, mint ma. Ne felejtsd el, hogy ekkor túl volt az ország az "aki nincs ellenünk, az velünk van" program meghirdetésén, és egy évvel volt Hruscsov leváltása előtt, amikor Kádár a Nyugati pályaudvaron elég kemény beszédet mondott. A hetvenes évektől pedig rendszeressé váltak az ún. "hangulatjelentések", amelyek szerintem többet mondtak a társadalmi állapotokról (még akkor is, ha ez nem nyilvános volt), mint amit ma bármely "tényfeltáró újságíró" közzétenne, ha még létezne ilyesmi Magyarországon. Sajnos a sajtó(celeb)elit számára sem érdek a valóság feltárása, mert akkor el kellene jutni annak kimondásáig, hogy a rendszerváltás mit hozott az ország számára. Ez kétségkívül rájuk nézve is rendkívül kellemetlen lenne...

"a sajtószabadsághoz, aminek a sarkalatos feltétele az információk nyilvánossága, a tájékozódás szabadsága és a tájékoztatás kötelezettsége."

Ha belegondolsz ebbe a mondatodba, mit gondolsz mondjuk az USA-ról? A "tájékoztatás kötelezettsége" milyen módon működött/működik mondjuk a Kennedy gyilkosság kapcsán? Mit tud az emberek nagy része saját egykori elnökének meggyilkolásáról? Mit tud a vietnami háború részleteiről? Mit tudnak az iraki háború valódi okairól? Sorolhatnám, de ebből is látszik, hogy ezek a liberális elvek sajnos csak szólamok...

talalom írta...

Nem menteném föl a közönséget. Felmérések szerint a netet talán 25% használja tájékozódásra, a többiek játszanak, cicát promótálnak,stb.
Konkrét példa: A Sanoma (finn médiacég, már elhúzott innen 11-ben) kb 40 újságot adott ki. Mindenfélét: Nók Lapját és Clairt, Figyelőt és Story-t. Tisztességesen fizetett, alkalmazásban tartotta az embereit.
A Story 400 ezer(!) példányban fogyott, a Figyelőt végül eladta, mert nem tudott 12 ezer fölé vergődni. A szerkesztőség kétszer kapott Pulitzer-t a tényfeltáró anyagaiért. De minden oldalról közölt elemző írásokat,vitákat... A kiadó azt mondta: ha sikerül 15 ezer példányt elérni - azzal már nullszaldós lett volna a lap -, megtartja, nem vár nyereséget tőle, mert ez presztízslap. Nem sikerült - eladták. Ma 3000 körül van a példányszám - Schmittmari érdekeltség - és feljelentőlappá züllött.
A közönséget nem érdekli az oknyomozás - legalábbis nem ad érte pénzt. Az nem igaz, hogy egy Népszavát nem lehetne megtartani: 30 ezer példány elég lenne, hogy normálisan tudjon működni,és ne legyen kiszolgáltatva a hirdetőknek.