2019. január 29., kedd

AZ ORSZÁG CSENDES, ÚJRA CSENDES

Elzúgtak forradalmai...
Szégyen reá! lecsendesűlt és. 
Szabadságát nem vívta ki

Elnézést kedves Petőfi Sándor, szentségtörő módon belepiszkáltam a magyar költészet e gyöngyszemébe, de a mai helyzetre tökéletesen illik, még ha ezek a mi XXI. századi forradalmaink felettébb fékezett habzásúak is.
Pedig egy pillanatra úgy tűnt, fordul a trend, mintha az alsó-középosztály, mely egyáltalán képes forradalmi hangulatot teremteni rájött volna arra, hogy sík hülyének nézték, manipulálták, játszottak vele, mint Viktor a golyóival, annak nézték, ami: egy nagy nullának.
A tetejébe ostoba nullának, hiszen olyan módon vezették meg, ahogy még egy ökröt se lehetne - még csak oldalba sem kellett verni a járomszöggel, elég volt megfenyegetni, hogy jön a Soros, és a dús füvű legelőről lelegeli előle a vénasszonyok szüzességét és beülteti nappalijába Ali babát.
Ettől úgy megijedt, hogy azonnal az éjjelijére szaladt, pedig a negyven rabló már egy ideje ott tett-vett a nappalijában, már ellopta a nagymama arany jegygyűrűjét, a családi ezüstöt, a Mészáros nevű rabló meg éppen a patinás Zsolnai eszcájgot nézegeti a lopott fürdőkádból.
Most büdös van, hideg és aggodalom, mert a Sokeszű Amerikának is beszólt, ez az ember egy oroszlán - az állatok királya, mint Rejtő óta tudjuk.


Politikailag talán az Audi dolgozóinak sztrájkja hozhat valamit a konyhára.
Bár az ipari óriást meg nem gyengítheti, de talán bérpolitikája újragondolására késztetheti a már németországi üzemeire is hatást gyakorló megmozdulás.
A multi nem izmozik feleslegesen, megnézi, hogy mi mit ér meg, és megköti a szükséges kompromisszumokat, ez pedig elindíthat egy láncreakciót, Mercédesz, Opel, Hankook, a BMW és a többi autóipari óriáscég házatáján, ami nem tenne jót Orbánnak.
Neki ugyanis olyan benyomást kell kelteni, hogy kézben tudja tartani a magyar munkaerőt, hiszen leginkább ezért nézik el neki azt az alsó-balkáni homokba pipiskét, melynek végén ott ül méltóságteljes pofával homokváracskája csúcsán, reszelgeti a körmöcskéjét és hülyeségeket beszél...
A valódi hatalom a gazdaság, nem pedig a politika, és egy politikus addig politikus, ameddig a gazdaság igényeit ki tudja szolgálni.
Onnantól kezdve, hogy nem, már csak egy fehérjehalmaz, és még csak nem is olyan koncentrált formában, mint az a nép ajkán megformálódott, miszerint Szeretett Urunk tulajdonképpen ondó.
Erről ő arra következtet, hogy ő itt a megmondó, ami ma még igaz, de ha Herr Källenius a Daimler AG új elnökeként összevonja szemöldökét, akkor gigászi személye igen könnyen letörölhető egy papírzsebkendővel.
Szóval, észnél illene lennie, de ő már régen elvesztette az eszét, már csak a zsákmányt védi, foggal-körömmel.


Egy szerencséje van: ellenzéknek hívják.
Tulajdonképpen vicces lenne, ha nem ennyire szomorú, de ki kell mondani: az ellenzék nem ért ahhoz, amit csinálnia kellene.
Ezen a térfélen, ha valaki megnyer egy választást, mert ellenfelét  még nála is jobban utálja a nép, akkor megindul a csodavárás: Nézd, eltalálta a labdát, ez egy labdazsonglőr, jobb, mint Messi!
És elindul az ötletelés - öten tíz lábbal száz ellenfelet akarnak egyidejűleg fenéken billenteni, aminek csak az lehet a vége, hogy seggreesnek.  
Ameddig tömegek vannak mögöttük, addig nem tudnak mit kezdeni velük, márpedig telecsinált gatyával nem lehet rohamra indulni, de legalábbis nagyon kínos.
A tömeg meg várja, hogy akik vezetőikké feltolták magukat, azok ugyan mifrancot is akarnak?
Forradalmat, töréssel-zúzással, vérrel-takonnyal, vagy virágénekekkel kívánják megdönteni a zsarnokot?
Ősi igazság, nem lehet egyszerre dugni, meg szűznek maradni, egy lyukból egyszerre hideget és meleget is fújni, mégis állandóan ezzel kísérleteznek.
Az ember sokszor már nem is tudja, hogy az ellenzék kottájának ki a zeneszerzője, de hogy nem ellenzéki, az biztos.
Most éppen előválasztunk, szegény Karácsony próbál valami hasznosat kicsikarni a helyzetből, de csak azt éri el, hogy alámerül Horváth Csaba szintjére, ami valószínűleg keszonbetegséggel jár együtt.
Pótcselekvés ez a javából.


Azt sem értem, hogy a szocialistáknak hogy nem akad egyetlen valamirevaló politikusuk, akivel végre ki tudnák váltani százszor kudarcot vallott budapesti jelöltjüket, aki ellenzékben sem virított, inkább csak csöndesen elvolt a fővárosi politikai életben.
Azt hiszem, a szocik királycsinálóinak inkább mással kellene foglalkozniuk, merthogy tíz év alatt ne találjanak egy ütős jelöltet, ez nem a jelölteket, inkább őket minősíti.
Namármost nyer Karácsony - rendben is van, de akkor még ott van Puzsér, aki legalább hőbörögni tud és ott van a Jobbik, meg a kétfarkúak, akiknek egyik farkát most tépik le éppen, némi számvevőszéki segédlettel.
Nincs rosszabb egy olyan viccpártnál, amelyik véresen komolyan veszi magát.
A DK beszorult a kispárti szerepbe, Gyurcsány a mai napig szitokszó, ami felettébb sajnálatos, de tény.
Mint ahogy lassan az is, hogy ő a magyar politika egyik szektavezére - a másik pedig örök ellenfele.
Ki kellene törni végre ebből a helyzetből, kérdés,Gyurcsány képes-e rá?
A Jobbik sem remekel, akiben volt tehetség, az világgá ment, a neonácik napja felvirradt, emellett osztódtak is, mint petesejt O1G-vel való találkozás után...


Lesz itt még csihi-puhi.
Az ország tele van megoldatlan gondokkal, nem sorolnám, de kellene végre valaki, aki gatyába rázza ezt a birkanépet - a feketéket is meg a fehéreket is.
Kellene egy képességes vezető, aki hangot talál a fiatalokkal, a nyugdíjasokkal, a nőkkel meg a megfélemlített férfiakkal, aki megtalálja a helyes arányokat a határon túliak támogatásában, és aki nem csak a zsákmányt őrzi, mint a mai fideszes nomenklatúra.
Biztosan lesz ilyen, csak idő kérdése - de vajon nekünk lesz elég időnk kivárni a politikust, aki nem messiás, csak épeszű és nem enyves a keze?
Túl nagy igény lenne?


Nem hiszem...


:O)))

14 megjegyzés:

Névtelen írta...

Talán majd az unokáink megérik.....

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Elgondolkodtató az írásod.

Az ellenzék megítélése nem egészen helyes a részedről.
Vegyük figyelembe azt is, hogy az ellenzék jó részét is Orbán kreálta.
Ennek megvolt a maga oka és ez biztosította a számára, hogy, ha kell, akkor mindenképpen meg legyen a 2/3-a. Akkor még nem is beszéltünk az MSZP-el való megállapodásokról, ami a Gyurcsány ellenességben csúcsosodott ki.
Ennyit a Gyurcsány és a DK kispártiságáról és a kitörési lehetőségekről.
A DK jelenleg jól csinálja, kivár és mást nem is tehet.

Az ellenzék ugyanis nem csak Orbánra vadászik, hanem őrá is.
Bénázgassanak csak egy kicsit, mutassák meg, hogy mit tudnak és mit nem, mi a céljuk valójában. A szar kavarása, vagy tényleges változás elérése.
Van egy olyan érzésem, hogy demokráciát csak igen kevesen akarnak létrehozni közülük.

Talán még az a vezető se, gondolkodik ebben, aki még meg sem született.

Milyen jó is lenne a FIDESZNEK !
Ők ugyanis nem tartják be a demokratikus szabályokat, viszont azt egészen biztos, hogy velük szemben ezt már el fogják várni.
Egy nagy lótusz-faktuszt !

Azt kell nekik adni, amit ők adtak nekünk.

Na ezért vannak a kreált ellenzéki pártocskák, hogy ezt ne tehesse meg velük senki.
Jól ki van ez találva.

Amíg fut a szekér, fut Orbán is és az EU is ki van vele békülve, hiszen ők adják a pénzt az ügyködéséhez.
Ki az aki ez ellen tudna mit tenni ?
Az a vezető még nem született meg !

Ez van, ezt kell szeretni.

A baloldal nem tehet mást, mint kivár.
Sajnos !

Üdv Sphagin.

obsitos írta...

Szerintem meg nem EGY csodatevő vezető kell, ebből már elég volt. Kellene sok-sok okos, felelős, bátor értelmiségi, akik nem alámerülve néznék, viselnék ezt az alcsuti rémületet, hanem fáradhatatlanul,(azt is mondhatnám kíméletlenül) lepleznék le a toxikus, gátlástalan, bunkó Orbánt és bandáját, mutatnák be ennek a bandériumnak történelmi léptékű károkozását, az ország kirablását, lebutítását, mentális megmérgezését. Ez nem egyszemélyes feladat.
Sok PuPu- ra van most szükség. Köszönet az eddigi munkájáért, kitartásáért. Ha nem ébredünk fel hamarosan, úgy a történelmünk vége felé közeledünk.

Névtelen írta...

Évente min. 10, de inkább 15ezer ember hal meg "tisztán"(nem a helytelen életmód), csak az elégtelen egészségügyi ellátás ellátás miatt...
A helytelen életmód ÉS a hiányos egészségügyi rendszer miatt MÉG 15-20ezer...
[A természetes fogyás "mellesleg" egy év alatt 36ezer volt...]
(Mano)

NewTiborc írta...

Igen, csendes és az is marad. Nem kell csodálkozni, pár nap után már kóstolgatják a sztrájkolókat.
Tessék a tudósítások kommentjeit elolvasni, szaporodnak az ócsároló, irigykedő bejegyzések.
Ócska egy nemzet ez a magyar, mennyire igazak a szólás-mondások. Megdöglött a tehenem, de nem az a baj......

DarthVader írta...

Két hegymászó küzd a heggyel, az egyik lezuhan a szakadékba.
A másik lekiált neki:
- Jól vagy?
- Jól.
- Akkor gyere fel!
- Nem tudok.
- Miért?
- Mert még nem értem az aljára.

Na itt tart az ellenzék, az ország népe, sőt, még a kormány is.
Mindegyik máskor, de le fog érni.

kekec írta...

Ez az"ellenzék" már akkor leszerepelt,amikor vállalta az őfelsége ellenzéke szerepét,és a nyilvánvaló választási csalások ellenére még csak meg sem próbált küzdeni a 2/3 ellen, hanem bevonult a Parlamentbe. Addig hűségesen részt vettem minden tüntetésen, de azóta nem veszek részt tétnélküli meccsen. Pedig akkor volt mögöttük egy egységesülő tömegtámogatás. Most már csak az operetti igazságot vallom
"Új műsorhoz új férfi(vagy nő)kell!"
Egyébként meg a tömegben érvényesül az agymosás,én pl sok szép "tiszta" aggyal találkozom!
Nem lesz forradalmi helyzet, amíg a gazdaság össze nem omlik és még a hülyékne3k is feltűnik!

1970 írta...

Kedves NewTiborc!

Nem hiszem, hogy "ócska nemzet" lennénk, sokkal inkább gondolom azt, hogy ócska, vacak és színvonaltalan elitünk van, amelyik az elmúlt közel 3 évtizedben mindent megtett azért, hogy a társadalom immunrendszerét rombolja, a társadalmi kohéziót tönkretegye, a társadalmi szolidaritást megsemmisítse. A következmény pontosan az, amiről írtál: "csendes mindenki", "szaporodnak az ócsároló, irigykedő bejegyzések", az emberek lassan egymás torkának esnek. Most a "migráncsok" ellen folyik az uszítás, de a felgyülemlett frusztrált düh (Ne felejtsd, ez az ország 3 évtized alatt óriásit zuhant, nemzetközi tekintélye a nullával egyenlő, ami rettentően frusztráló!) előbb-utóbb más társadalmi rétegek ellen fordítja az embereket, amikor már nem a "migráncsok" lesznek a porondon. Ez a végtelenül korlátolt politika ui. csak egyetlen forrásból tud töltődni: az emberi gyűlöletből. Ez a politika képtelen a szerves építkezésre, éppen ezért elemi érdeke az uszítás, a gyűlölet folyamatos fenntartása.
Bárki behelyettesíthető a "migráncsok", meg Soros helyére: a fiatalok, az idősek, a fizikai munkások, a szellemi munkások, a fekete hajúak, a zöld szeműek, a barna bőrűek, a világos bőrűek, a magasak, az alacsonyak, a "pöstiek", a vidékiek, a nyugdíjasok, az egyetemisták,..., sorolhatnánk az idők végezetéig. A társadalom bármelyik rétege, tagja célpont lehet, Te is, PuPu is, talalom is, góbé is, én is, akárki.
DE! Ne legyünk szemellenzősek: ennek a fasisztoid gyűlöletpropagandának (Mussolini mintájára) az 1990 óta zajló folyamatok sajnos tökéletesen megágyaztak:(

NewTiborc írta...

No de Kedves 1970!
Én nem varnék minden felelősséget az ócska elitünk nyakába. Sok-sok hiba van belénk rejtve genetikailag. Tudod a pocsolyát akkor lehet felkavarni, ha van pocsolya. Állítólag a Homo sapiens gondolkodó lény és nem az ösztönei vezérlik, nos ezt a gondolkodást hiányolom sok-sok magyar állampolgárnál. Ehhez nem kell sem ilyen sem amolyan elit, ez fekete-fehér igazság.
Gyerekkoromat a negyvenes években falun töltöttem. Na ott a kis közösségben meg lehetett tapasztalni a közösségi kultúrát. Azt, hogyan élnek századokon át családok gyűlölködései,(az eredeti okra már senki sem emlékszik,de az mellékes is)hogyan vetnek meg becsületesen dolgozó embereket, mert ő kálomista,stb. hosszan lehetne sorolni. És a történelmi egyházak nagyon is bűnösek ebben a kérdésben. Mindig újabb és újabb problémák merülnek fel, pedig mi még a nagyon régieket sem dolgoztuk fel.Azt pedig senki sem meri kimondani, hogy a vallás a szeretett álcájában hirdetett gyűlölet. Kivétel nincs, csak magyarázkodás, tessék átgondolni a történelmi eseményeket. Békesség majd akkor lesz, ha csoda történik és minden embernek egy vallása lesz.

Levanszarva Mégaszaris írta...

Elég volt!

Itt majd akkor lesz valami élhető, ha a prémszegélyű függőleges mosoly eldalolja a "Mint az szép híves patakra" zsoltárt.
Én mindenesetre májusban költözöm Szovátára.

kekec írta...

New Tiborc
A vallásbékének egyetlen útja van: az ateizmus. Ha mindenki ateista,legalább már a vallásokon nem gyűlölködnek. Csakis az ateizmus tudta rákényszeríteni az európai egyházakra az ökumenét!
Addig vígan gyilkolgatták egymást Jézus nevében.
Ezt látom most az ellenzéknél is - törekedést az ökumenére,mert az orbánizmust kezdik nagyobb ellenfélnek látni, mint egymást. És ahogy az egyházak megtartották a függetlenségüket, ezek sem fognak egybeolvadni egy párt alá egyetlen üdvözítő alatt!

1970 írta...

Kedves NewTiborc!

Szerintem nem ugyanarról a dologról beszélünk. A széthúzás, a gyűlölködés, irigység megvolt régen is ebben a nemzetben, a történelmi tanulságok erre egyértelműen rámutatnak. És abban is igazad van, hogy ebben az egyházaknak "elévülhetetlen érdemei" vannak (különösen a katolikusoknak; a családban nálunk is volt arra példa, hogy katolikus, református egymást utálta).
Én azonban nem erről írtam! Ettől nagyon markánsan elkülöníteném azt, amikor a (politikai) elit tudatosan gyűlöletre uszít egyes társadalmi csoportok, rétegek ellen, illetve - alapvetően ennek mentén - rombolja a társadalmi kohéziót, szolidaritást. Ez minőségileg más dolog, és én erről mondom, hogy az elmúlt szűk 3 évtized "terméke". Az én gyermekkoromban ('70-es, '80-as évek) a nagymamámnál egy közös udvarú társasházban együtt játszottak a különböző társadalmi rétegekből jövő gyermekek. Volt köztünk cigány, zsidó családból származó, és senki nem uszított minket egymás ellen. Emiatt is mondom, hogy ebben az országban '56 után végre elindult egy normális, egészséges társadalmi fejlődés, amit a rendszerváltás utáni politika porig rombolt. A taxisblokád idején tapasztaltam olyat, hogy az akkori MDF tudatosan elkezdte híveit a saját honfitársaik ellen uszítani. Itt kezdődött valami nagyon rossz, amire aztán kisgömböc bandája ráült, és mára ez a politika az országot a mélybe taszította.
A történelmi "hagyomány" egy dolog, de az, amit ez az elit (nem csak a politikai!) tett ezzel az országgal az elmúlt 3 évtizedben (és sajnos, ahogy látom még tenni is fog) az egyszerűen megbocsáthatatlan.

nemóvatos írta...

Ha vad idegen emberek lépten-nyomon kérdeznék egymástól:

"A Maga gyereke (unokája) sem tud olvasni, számolni, tovább tanulni?"
"Az Ön valamelyik családtagja is várólistás, fertőzéses, ellátatlan az egészségügyben?"
"A Kegyed rokonát is kirúgatta valamelyik helyi kiskirály a munkahelyéről?"
"Megyünk együtt szót emelni ezek ellen?"

Majd akkor.

Levanszarva Mégaszaris írta...

nemóvatos:
Majd ha az, amit a Renault jel stilizál, elfütyüli a Himnuszt!