2019. február 2., szombat

TÉLVÉGI KABARÉ

Tél végén a mackó kijön a barlangjából, durrant egy óriásit, aztán folytatja, amit a tél beköszönte előtt tett - hizlalja saját magát.
A  magyar politikai elit is ezt teszi, kijön barlangjából és közzéteszi vagyonnyilatkozatát, aztán folytatja, amit addig is tett: hizlalja a vagyonát. A vagyonnyilatkozatra aztán a média rácsap, mint gyöngytyúk a búzára (például), - a pórnép meg részben dühöng, részben álmélkodik, aztán a két csoport tapsra cserél.


A nép egy része először azért dühöng, mert látja: már megint retardált idiótának nézik, aztán meg azért, mert látja, hogy a másik tábor ájult tisztelettel szopja a szájába adott cumit. 
A nép másik fele meg azon dühöng, hogy ezek a libsibolsi, bevándorláspárti sorosista bérencek már megint szentségtörő módon viselkednek az Úr vagyonfelmutatásakor, mikor is kiderül schwarz auf weiss, hogy az Úr puritán, a freskókat sem aranyfüsttel boríttatta be a Várban, pedig megtehette volna, hanem egyszerűen csak lemeszeltette. 
És álmélkodik, hogy miért nem lehet egyszerűen csak csodálni és imádni vagyontalan és takarékos Vezérünket, aki soha nem volt gazdag ember és nem is lesz soha, kicsinyke vagyongyarapodása is asszonykája tűpénzének megtakarításából származik.
És valamennyi harcostársa is ilyen, puritán és mértéktartó a végtelenségig a Pasa Parktól-Batidáig, beleértve a Habsburg főherceget is, akinek címét ugyan már régen eltörölte a történelem, de hát a vitézi címmel is ez a helyzet, és hát míg lószar vitéz van, veréb főherceg is akad.
Puritán főherceg, persze, aki egyelőre nem követeli vissza a bécsi Burgot, egy havi hetvenezer forintos bérlakásban eszi a bécsiszeletet (vegyesköret + kovi ubi), a Várban...


Nem mondom, szörnyű félelmek ülhetik torukat az érintett vagyonbevalló lelkében, mind retteg, hogy esetleg valami apróságot kifelejtett, aztán annyi neki, mehet börtönbe, mígcsak le nem rohad cellája ajtajáról a műanyaglakat.
Még szerencse, hogy semmiféle szankció nem kapcsolódik a vagyonbevallást előíró törvényhez, így aztán a kérdőív minden kockájába ha kedve tartja rajzolhat akár egy kiscicát vagy egy pici strómant is, akkor se tudnának mit kezdeni vele, emellett családtagjaikra és Mészárosaikra nem terjed ki a bevallás, mint ahogy azt se vizsgálja senki, hogy bankszámlájuk mozgásai mit mutatnak.
Nem kell ide offshore cég, Magyarország ma egy kuriózum, itt az összes uniós támogatást és a szegények pénzét egynyeletre elnyeli a Felcsúti Fekete Lyuk, melynek ellenállni nem lehet, még Simicska Geiger-Müller számlálójával sem.


De a legcsodálatosabb a média.
Az újságíró - népség azon része, amelyiket még nem rendeltek ki árok-karbantartásra úgy tesz, mintha ez az esemény téma lenne, jóllehet minden újságíró tudja, hogy ez az egész cirkusz értelmetlen hazugság, felülmúlja a Nemzeti Konzultációkat is, mégis elemezgetik, csócsálgatják lelkesen.
És az ellenzéki politikusok is részt vesznek a parasztvakításban, legfeljebb nem mernek hazudozni, csak arról, amit a Fidesszel mutyiban csináltak, mert tudják, hogy Isten szeme mindent lát, kivéve azt, amire becsukja...
Talán abba kellene ezt hagyni, vállalva akár a szankciókat is, mondjuk letétbe helyezve a szabályos bevallásokat, de nem átadva az állam azon szerveinek, melyek erre igényt tartanának.
Ehelyett egyes ellenzékiek követelik Mészáros vagyonbevallását is, mely akcióról már egy idén első vizsgaidőszakát abszolváló joghallgató is tudja, hogy ki fogják röhögni a kezdeményezőt.
A vagyonbevallásnak lenne értelme, ha értelmes törvény szabályozná, de egy olyan országban, melyben a képviselők mindenféle támogatásokra hajtanak, ilyet várni illúzió.
Mint ahogy ezeket a bevallásokat elemezgetni sem értelmes dolog, ezek arra valók, hogy elködösítsék a vagyongyarapodás tényét, módját, mértékét, ezek a hülyéknek készülnek.


Talán lehetne ezen változtatni, de ehhez persze akarat kellene, az pedig nem biztos, hogy vagyon.
Még egyes ellenzéki képviselők esetében sem.
Ez is egy érdekes kérdés lesz egy jövőbeni elitváltás után.
Remélem, megérjük.


:O)))

7 megjegyzés:

1970 írta...

"jövőbeni elitváltás"

Kedves PuPu!

Pontosan ez az, amire ebben az országban óriási szükség lenne.
Nem a jövőben, most kellene a rendszerváltó elitnek nevezett korrupt, semmihez nem értő, de annál önteltebb és nagyképűbb gyülekezetet eltakarítani.

Levanszarva Mégaszaris írta...

...majd ha a függőleges mosoly...

Kovács Erzsébet írta...

1970 írta:
Ez az állapot, amit vágyálomként felrajzoltál sohasem fog bekövetkezni.
Azért, mert generációk nőttek fel a lealázottság szintjén.
Igénye csak annak van, aki ismeri azt a vágyat, amiről írsz.
Ha azt sem tudja egy generáció, milyen az az érzés, ne is vágyik másra.
A tanulók korcsoportja még az irodalmi műveken , a tananyagokon keresztül sem szerezhetik meg
azt az emberi lét állapotról szóló ismeretet, mert ez jól ki van találva.
A szülők sem akarják a lelki sérülést a gyerkeknek.
Ezért minden mindeg így marad.
Puput csak csodálni lehet, honnan maradt benne ez a soha kinem húnyó fény, aki az egyszeri régi görög filozófushoz hasonlóan, lámpával a kezében jön megy a világban fényes nappal is, keresve egy igaz embert, aki a jobb jövő felé terelhetné a népet és segítene felfogniuk a lealázottságuk mérhetetlen fokozatát.
Mit lehet itt tenni....
Imádkozni, hogy a hitványság napvilágánál is jobban lobogjon a vágy az emberek lelkében a változásra, és a Pupu mécseséből se fogyjon ki az égő anyag.
Sóhajtozni is csak lassan, szépen szabad, hogy el ne aludjon a csodamécses lángja.
Hogy jobb jövő várjon erre az elcseszett világra.
A pápa látogatása Romániában egy forrpont.Mert hát például a szomszédasszonyom nem tudom mit szólna, ha egy nagy iskolai találkozót szerveznék a szomszédasszonyom lakásába és kontójára várnám ott a vendégeket.A románok sem hülyegyerekek,meddig fogják eltűrni, hogy az országuk területén úgy jöjjön menjen a másik ország vezetője, mintha otthon lenne és a fején a koronával jönne menne várván a királyválasztó népének gyülekezését.Ez akkora pofátlanság, hogy előbb utóbb ki fogja majd bökni a léggömböt, mint a bucsu forgatagában olykor megesik egy durranás.Ez a nagy felhajtás már már a pofonosláda feszegetésének az utolsó fázisa.A románok nem hülyék, fel hívnám a figyelmet, nem kellene mindenben túltolni a biciglit.Rossz vége lesz, és a bicigli belső foltozásához saller kell, de azt már az egész készletet elhasználta a stáb.Kapott belőle fél Európa.
A szegény nép meg csak kussol, a balodal a földön fetreng, a jobb oldal meg tökön lőve.
Ez már az utolsó felvonás.Jobb nem rá goldolni,milyen lesz a befejezés...

Attila írta...

Üdv!

Humor kedvelő vagyok, de a vagyonbevallások megülik a gyomromat, akár az egész "rendszerváltás". Mi értelme van pl. a Köztársasági Elnök hatalom nélküli funkciójának. Eleve bábfigurát csináltak belőle, hiszen a kormánypártok nevezik ki. Kamu a parlamenti 2/3-os többség, mert harmadjára már elég a 50% feletti támogatás. Még sorolhatnám, de minek? "Bayerosan" kimondva a véleményem, átdobtak minket mint szart a palánkon.

Attila

nemóvatos írta...

Mert mi lenne ha minden hivatalos és érdemi ellenzéki megszólalás azzal kezdődne:

".....napja tudjuk a kitalálótól, hogy a nem létező Soros terv és az arra történő hivatkozás az adófizetőktől lopott pénzen vásárolt, az ő megtévesztésükre kreált hazugság.

A vagyonnyilatkozatok tárgykörhöz tanulságos olvasmány:
https://index.hu/i2/#http://b1.blog.hu/2019/02/01/egy_nagy_polip_fonja_be_a_magyar_gazdasagot

nemóvatos írta...

Az előbbihez:(talán így könnyebb elérni)
https://b1.blog.hu/2019/02/01/egy_nagy_polip_fonja_be_a_magyar_gazdasagot

relatív írta...

Ez a téma kísért már jó rég óta majd minden államban, mégpedig a ' paraszolvencia ' !

Hazánkban IS dívik, és harcolunk IS ellene rendesen, de a csökkentésére tett bármily szigorítás - a megszűnéséről ne IS essék szó, hiszen a munka nélküli jövedelem kétszer annyi, mintha azért meg IS kellene dolgoznunk - hiábavalónak tűnik.

A ' paraszolvencia ' az állami hivatalok esetében IS dívik, mely ellen elődeink ( mintegy pár tíz évvel ezelőtt ) kitalálták a ' vagyonbevallást , ami ügye - minden józan paraszti eszű halandónak egyértelmű - a sza..ak egy pofon, mert ez semmi érdemi tényt a ' paraszolvencia ' elfogadására ( kikényszerítésér )ne szolgáltat ! ( ...részint a vagyon semmit nem jelöl, részint bárkire íratható - mint ismeretes - és főleg nem mutatja meg a vagyonosodást, ami viszont a ' paraszolvenciára ' igen csak rámutatna !

Nevezetesen az állami tisztségviselők, alkalmazottak hivatali kinevezése pillanatában meglévő, és évenként-, vagy kilépésekor jelentkező vagyoni helyzetének ( különbségének ), valamint a közben legálisan (!) megszerezhető jövedelmének összevetése - ellenőrzött formában, és hivatalosan - képezhetné a ' paraszolvencia ' ellenőrzését, és jogszerű felelősségre vonását IS az ellentmondás esetében !

Manapság a sajtómunkások viccelési lehetőségét elégíti ki a jelenlegi ' elképesztően naiv ' gyakorlat e körben !!!