2019. június 26., szerda

GYURCSÁNY TÉVEDÉSE

Nem írtam mostanában a blogba, merthogy nem élek Budapesten, viszont ismerem a várost, a zsigereimben van a pesti emberek gondolkodásmódja, hiszen ott születtem, ott éltem életem jelentős részében.
Mai fatornyos kis falum gyakorlatilag összeépült a fővárossal, a lakosság nagy része - a rokonságom is - ott dolgozik, aludni, meg a hét végét eltölteni jár haza.
Mégis, a főpolgármester választása a budapestiek ügye.
Bármennyire is elszoktak az ilyesmitől, nekik kell kiállniuk valakiért és valamiért - az önkormányzatiságért, a valódi demokráciáért.

A dolog eldőlt, az előválasztást Karácsony Gergely és a budapesti választó nyerte, gratuláljunk nekik.
Természetesen ez az attrakció felfogható akár közvéleménykutatásnak is.
Ajánlanám figyelmébe a résztvevőknek a közismert tanácsot: nem közvéleménykutatást kell nyerni, hanem választást!



Amit az előválasztás előtt a blogban írtam , az nagyjából bejött, - nagyot nem tévedtem, de semmi káröröm sincs bennem.
Kálmán Olgát újságíróként ma is nagyra tartom, és el tudom képzelni politikusnak is, a tömegkommunikáció úgyis oly távol áll a demokratikus oldal pártjaitól, beleértve a DK kommunikációját is, mint tehéntől a gepárdszerű mozgás...

Kerpel-Fronius Gábor számára ez alapfokú politikusi tanfolyam volt, egyben bevezetés a közéletbe, ezért is gondolom, hogy a Momentumot a Szüzek Kolostoraként bemutatni törekvő kommunikációs apparátus professzionistáit a Fidesz környékén kell keresni, merthogy ennek a célnak ez a rendezvény tökéletesen megfelelt.
Karácsony Gergely remekül szerepelt, megérdemelten nyert, és van néhány olyan tulajdonsága, mely komoly kihívóvá teszi.
Elsősorban kellemes jelenség, a szokásos politikusi allűrök nélkül, személyisége sugározza a tisztességet, az emberséget.

Nem felejtett el érthetően és megnyerően beszélni, tudja kezelni a nehéz helyzeteket is, képes felülemelkedni pillanatnyi érdekein, hinni lehet neki - márpedig egy politikus számára ez a legfontosabb.


Az kicsit rosszul esett, hogy Kálmán Olga nem vett részt az eredményhirdetésen, az indokát pedig - nem volt megfelelően öltözve - nevetségesnek tartom, talán meg kellene tanulnia, hogy egy politikus mit engedhet meg magának és mit nem.
Például tudnia kell veszíteni, méghozzá elegánsan, ha lehet.

De ha már ő éppen hisztis hangulatban van, akkor legalább odamehetett volna Dobrev Klára, akivel az utóbbi napokban sziámi ikrekként közlekedtek.
És ne jöjjön senki a hirtelen összedobott videóval, ez már megint kommunikációs baklövés volt - és nem Kálmán Olgáé.

A következő hetek eldönthetik a főpolgármesteri szék sorsát - ha azt ellenzék képes lesz betartani hirdetett szándékát, akkor akár győzhet is, ha nem, akkor akár le is adhatják a parlamenti belépőjüket, a hitelességüket teljesen elvesztik.
Dobrev Klára meg fél lépést elléphetne Ferkó mellől, mert mostani szereplése a Fidesz dumáját erősítette, miszerint ő Gyurcsányné, neki meg az lenne a rövid és hosszútávú érdeke egyaránt, hogy Dobrev Klára legyen.



A demokráciának jót tett talán ez az előválasztás, már persze, ha a résztvevők betartják ígéretüket, és nem derül ki, hogy az csak ma estére szólt, és ha Kálmán Olga nem ül otthon bugyiban és melltartóban, mikor zeng az ég.
Reménykedjünk, habár a mi politikusaink olyanok, mint a kiselefántok, nehezen tanulnak, viszont könnyen felejtenek.
Az se ártana, ha a választó is megtanulná végre, mi a demokrácia, és most tiszteletben tartaná a többségi döntést, és annak megfelelően járna el.
Nem vonulna passzív rezisztenciába, hanem elmenne választani és Karácsony Gergely neve mellé tenné a keresztet, mert ha nem oda teszi, akkor a demokrácia sírjára teszi.
Gyurcsányt erre a kis időre nem lehet becsukni valahova?
Majd aztán a fináléra ki lehetne ereszteni, és akkor kivághatná a magas"C"-t , az úri közönség meg tapsolhatna végre...



:O)))

44 megjegyzés:

Kapat írta...

Kálmán Olga vereségét fogadó kulturálatlan viselkedése egyértelműen igazolta azt a feltevést, hogy egy ország fővárosának vezetésére tökéletesen alkalmatlan lett volna. Az emberek ösztönösen megérezték ezt. Természetétől idegen, hamis, negédes nőiességgel, vagy nevetséges keménykedéssel operált, nem lehetett komolyan venni. Mindkét szerepben hiteltelen volt.
Csodálkozom, hogy az okos Dobrev Klára sem érezte meg, hogy erre a posztra alkalmatlan ember mellé állt!

Alizka írta...

A,mai nap eldőlt Tarlós győzelme.Egyébként meg a Fidesznek mindegy melyik győz,Tarlós vagy Karácsony,mivel mind kettő a kezében van.Egyedül Kálmán Olga lett volna garancia a demokraták számára.Kedves PUPU,mielőtt lefehérneműzzük Kálmán Olgát,hogy nem jelent meg az eredmény hirdetőn el kellett volna olvasnod Élő Norbert sajtó tájékoztatóját,mielőtt ilyen otrombán nyilatkozol az egyik főpolgármester jelöltről.Szégyelljék magukat azok a szervezők,akik véletlenségből elfelejtették őt meghívni. nyugatifeny.hu/2019/06/26/most-erkezett-kalman-olga-videoban-gratulalt-karacsonynak Ezek után,kérj hatalmas elnézést Kálmán Olgától a ráirányuló otromba kijelentéseid miatt.

talalom írta...

Kedves Pupu! Gyurcsány Ferenc az eredményhirdetés után fél órával közzé tette: a DK tartja a megállapodást, Karácsonyt tekinti az ellenzék főpolgármester-jelöltjének. Hozzátette: Karácsony nagyon jó teljesítményt nyújtott,Kálmán meg politikussá vált.(Ez utóbbi szerintem még nem befejezett tény.) Amikor azt mondtam, Kálmán nem egy Dobrev - és a DK (vezetősége)elhitte a marketingeseknek, hogy elég ha nő a jelölt, meg még csinos is - majd megettek a dk-sok. Nem tudom, hogyan válik abból politikus, aki évek hosszú során hajtogatta,hogy a politika fúj,úri huncutság: miközben már tévésként is aktora volt a politikának. Ez a "függetlenség" mánia sem érthető:egy politikusnak minden döntésében megmutatkozik az értékválasztása, nézetrendszere. Ha nem,akkor nagy a baj: mamelukként rángathatják.

PuPu írta...

Alizka, reklamálj a sajtónál!
https://24.hu/belfold/2019/06/26/kalman-olga-a-hivatalosnal-lazabb-ruhazatban-volt-ezert-nem-ment-el-az-eredmenyvarora/
Ki az az Élő Norbert? Márminthogy milyen minőségében fürdette a szerecsent?
:O)))

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Pupu!
Te vagy az igazi vélemény alkotó,az egész írás az utolsó előtti mondatod fölvezetése.
Gyurcsány szereptévesztésben van,mint egy sértődött óvodás az ünnepélyen,mindig Ő söndörödik a színpadon a függöny elé.
Már a Dobrev Klára győzelme után is Ő jött elő a sajtótájékoztatóra,elég disszonáns volt.
Most meg az Olga esete is fokozta ezt az érzést bennem, ahogy felemelte Olgát, majd Karácsony gyözelme után,mintha mi se történt volna, odasöndörödött Karácsony mellé somolyogni a reflektorfénybe,mintha nem is érzékelné, hogy más a kotta,mint amit játszik,segg hülyének gondolva a tisztes nézőközönséget.
Ez a politikai szörfözés nem fog sokáig tartani, el fog süllyedni a habokba.Mert kiviláglik, hogy Kálmán Olga is csak egy létra lett volna,akit úgy gondolta,fölviszi a padlásra.Karácsony mosolya egy szívből jövő tiszta mosoly volt, egy elégtétel,mert ahogy háttérbe dobta Olga futtatásával, most, hogy rájött,rossz lóra tett, visszsündörgött Karácsony mellé a pulpitusra.
Oké, zsoké, aki egy seggel két lovat akar a derbin befuttatni, annak nagyon szar lesz a földön ücsörögni....
De ki is érdekel Ő....már senkit.
Elismerésem mind a három indulónak,mert azért ennek a církusznak elég nagy lelki teher volt megfelelni.
Nem baj, hogy így történt, a patak mederben is így csiszolódnak a kövek, és így tisztul a víz is.
És a lényeg, hogy ennek a kirándulásnak a végén,friss, tiszta vizet igyunk, csak tiszta forrásból.
Már nagyon megszomjúhoztunk rá.
Megérdemelnénk.
Mert a műmájerek kora lejárt.Végre.

nemóvatos írta...

Talán ünneprontás ide idézni Puzsért, de (nem szószerint):

Ha valami sikerül (véletlenül) a demokratikus oldalon akkor azt Gyurcsány előbb-utóbb összegyurcsányozza.

Ezt teszi a feleségével, Karácsonnyal is ha nem vigyáz(nak).
Kálmán Olgával ráadásul --a hölgy hiúsága és becsvágya folytán-- könnyű dolga volt.

Számomra az a tanulság hogy a közpolitikát alkalmas személyek vihetik a közjó irányába a pártok legfeljebb beállhatnak az alkalmasak mögé támogatónak. Az éhes szájaikat pedig etessék tagdíjból!

Horváth Júlia írta...

Kedves Pupu, kivételesen nem értek egyet. Kálmán Olga jól küzdött, és talán - TALÁN - lett volna egy csepp esélye Tarlóssal szemben. KFG üdítő új jelenség a politikában, nagyon tetszett. Ha a Momentum úgy alakul, ahogyan remélem, és KFG nem adja fel, bizonyosan lesz belőle valami, valaki nekünk. De ami ennél fontosabb: remek húzás volt mind a DK, mind a Momentum részéről jelölteket indítani. Egyrészt az EP-választás nyomán szükséges volt, de legfőként azért , mert senki nem ment volna el 40 fokban egyetlen jelölt közül választani, így viszont egy embereket felrázó, picike reményt adó demokratikus esemény lett az előválasztás. És kedves Kovács Erzsébet, Gyurcsány nem visszasündörgött Karácsony mellé, hanem nagyon helyesen azt tette, amit korábban vállalt: leszögezte, hogy ő és pártja az előválasztás győztesét fogja támogatni. Nem is írom ide, hogy mi a véleményem Karácsony Gergőről, mert ugye most mindnyájan őt támogatjuk. Végül annyit: Minden jel ellenére nagyon remélem, hogy ezt a szavazást nem manipulálta senki, és hogy ez csak a kezdete az együttműködésnek, amelynek lesz folytatása.

br17 írta...

@Kapat:

Ha egy ország fővárosa önkormányzatának vezetésére még az öntelt, dölyfös, mindenkit lenéző Tarlós István is alkalmas, akkor milyen alapon állítod, hogy Kálmán Olga meg eleve nem?

A kérdés úgyis eldőlt, a váltás már régen megérett, és reméljük, hogy Karácsony Gergely meg fog felelni az elvárásoknak.

Tarlósnál csak jobb lehet...

neveletlen írta...

Feriék 19-re lapot húztak és nem jött be, pedig tolták Olgába a lét gazdagon.
https://24.hu/kozelet/2019/06/26/kalman-olga-facebook/
Az EP választásokon kilengett inga most visszafele mozdult, az Emeszpépet nem sikerült ko-zni, ha minden igaz, a vesztesek támogatni fogják Gergőt jó kedvvel, bőséggel. :D

Az, hogy az eredményhirdetésen Kálmán nem vett részt, pitiáner tempó, mentegetése pedig szánalmas.

'A sajtó ezzel kapcsolatos kérdéseire végül a helyszínen megjelent Gréczy Zsolt DK-szóvivő adott választ, aki szerint
későn tudták meg, hogy közös sajtótájékoztatót tartanak a pártok, Kálmán Olga pedig az idő rövidsége miatt nem tudott volna megfelelő öltözetben megjelenni.
Hozzátette, hogy Kálmán Olga a párt aktivistáival töltötte a délutánt.'
https://168ora.hu/itthon/kalman-olga-ruha-dk-fopolgarmester-jelolt-sajtotajekoztato-170323

Biztos fürdő ruciban csapattak a Szemlő-hegyen, kígyók kígyóztak, visított az aprónép, repült az idő.
Esetleg, nem bontották ki az igazság részleteit.

Kálmán Olga mostani szereplésével összegyurcsányozta magát, vége a független újságírói mítosznak (ha volt egyáltalán ilyen nékije). Fletó nagy fogász, nem szokta szponzorálni bukott embereit, persze néhány közös főzés benne van a pakliban, oszt jónapot.

góbé írta...


Az elején még szkeptikus voltam az előválasztással kapcsolatosan, de bebizonyosodott hogy helyes és praktikus manőver volt. Meglóditotta fantáziákat, állásfoglalásra késztette Budapestet, érzékeltette a polgárokkal hogy számitanak, fontos a véleményük.
Akik kicsit odafigyeltek, tisztán hallhatták ahogy fideszék kapkodják a levegőt: ...hogy is van az hogy nem ők határozzák meg a közbeszédet...

Puzsér pedig már nem a sötét ló, hanem a a sötét, suttyó, pejorativ paraszt a virtuális táblán.
Önfeledt nárcizmusa és persze a nemmzetth kotonszökevénye felé vállalt megfelelés okán számtalan, általa támasztott és az "ellenfél" által teljesitett (!!) feltételek ellenére, avagy pont amiatt, - talán még toporzékolt is - még önmagát is felülmúló hisztit volt képes előadni:
https://444.hu/2019/06/26/puzser-gratulalt-karacsony-hazudott-hazudik-es-hazudni-fog

Én bizok abban, hogy Gyurcsány-mama rászól a kisfiára hogy a lotya-száját pár hónapra tegye takarékra... Őrá talán még hallgat...

Unknown írta...

Nagyon jó lenne ha ez a sok félhülye egyszer és mindenkorra leszállna a Gyurcsányról !!!


sphagin írta...

Kedves PuPu !

Semmi tévedés, ha onnan nézzük, hogy egy kényszerhelyzetből jött ki a DK !

A MOMENTUM indulása az előválasztáson azt jelentette, hogy kampányt fog indítani a jelöltje érdekében és a szavazó tábora növelése miatt.
Természetesem az MSZP is ezt tette Karácsony mellett.
Ebből a DK sem maradhatott ki.

Ezért találtak hirtelen egy jelöltet, aki tökéletesen megfelelt a célnak.
A lényeg a kampány volt és ebben nem szerepelt rosszul a DK.

Ha Kálmán Olga nyer, akkor az MSZP megsemmisült volna.
Így se mondhatja, hogy nyert, mert nem az ő embere a Karácsony Gergely, a PM-é !
Nem találtak maguk közül alkalmas embert ?

Kíváncsi lettem volna egy MSZP-s jelölt esetén mi lett volna a felállás !
Nem beszélve arról, hogy milyen segítséget kapott a jelöltjük máshonnan.
Mert azért az is érdekes lehet, hogy mivel szeretett volna megmérkőzni Tarlós ?
Nyilván azt segítették a győzelemre.

Nincs ugyanis feltámadás, az csak a mesében létezik !

Üdv Sphagin.

1970 írta...

"leszögezte, hogy ő és pártja az előválasztás győztesét fogja támogatni. Nem is írom ide, hogy mi a véleményem Karácsony Gergőről, mert ugye most mindnyájan őt támogatjuk. Végül annyit: Minden jel ellenére nagyon remélem, hogy ezt a szavazást nem manipulálta senki, és hogy ez csak a kezdete az együttműködésnek, amelynek lesz folytatása."

Kedves Horváth Júlia!

A napokban hallott Gréczy Zsolt nyilatkozat sajnos nem ebbe az irányba mutat. Irigylem az optimizmusát, de mintha Ön az elmúlt 10 évben nem ebben az országban élt volna, és nem látta volna azt, ami itt "ellenzéki politizálás" címszó alatt történt. Mondja, miből gondolja ennek alapján, hogy itt hirtelen kitör a "nagy összefogás"?
PuPunak teljesen igaza van, amikor ezzel kapcsolatos kétségeit megfogalmazta.

Tüske Zsófia írta...

Szabó Zoltán azt írta, Kálmán Olga nem kapott meghívót az eredményhirdetésre. Nem olyannak ismertem meg, aki szándékosan modortalan vagy sértődött lenne. Ami viszont taszító volt, az a DK-s hívők összecsapása volt Karácsony támogatóival. Engem is kilökött volna egy "erős vezetőt akaró" egyén a hóra. Miután a fidesz is és az mszp is letiltott a lapjáról, nagy megrázkódtatás nem ért volna. Mindenesetre említést tettem arról, hogy talán ősszel jól jönne a szavazatom nekik...

1970 írta...

"Ez a "függetlenség" mánia sem érthető:egy politikusnak minden döntésében megmutatkozik az értékválasztása, nézetrendszere. Ha nem,akkor nagy a baj: mamelukként rángathatják."

Kedves talalom!

Ebben teljesen igazat adok Neked, DE nem ez a gond a mai politikusi garnitúrával. A gond az, hogy úgy váltogatják az "érték- és nézetrendszereiket", mint más a gatyáját, illetve teljesen mást csinálnak, mint amiről szövegelnek. Pl.: amikor az "ellenzék jeles képviselői" szövegelnek a baloldaliságról, aminek tetteikben, cselekedeteikben semmi nyoma. Vagy simán beállnak annak a kornak a szidalmazásába, amely névadója kislábujja körmében is több igazi baloldali gondolat, tett volt, mint a mai ellenzéknek nevezett nemtudommi teljes személyi állományában.

Unknown írta...

Pu-pu! Néha igazat is írhatnál nem csak nagyot durranót!

Promenad írta...

Kálmán Olga menthetetlen viselkedése már jelzi,hogy a DK mennyire veszi komolyan azt az igéretét,hogy vereség esetén beáll a győztes mögé.
Be ám .........

PuPu írta...

@unknown Már megbocsáss, amit írsz, az egészenhülyék véleménye.
Gyurcsány sem nem szent, sem nem kritika felett álló, Gyurcsány politikus.
Tetejébe magyar politikus, ezt talán minősítésnek is felfoghatod.
Majd dúdolgasd írás közben: Aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni...
:O)))

PuPu írta...

Kedves sphagin, a Momentum jelöltállítása még kifogásnak is gyenge, a jelölt minőségi, de ismeretlen, pártja pedig a késői SZDSZ-LMP vonal folytatása, végszükség esetén legfeljebb a Fidesz váltópártja lehet majd - persze ez csak az én véleményem.
Ezen az előválasztáson jelöltjük persze nemigen rúghatott volna labdába Karácsonnyal szemben, főleg, ha a DK is beáll mögé, tetejébe akkor most nem kellene Gyurcsánynak a sebeit nyalogatni, nem kártékonykodott volna Dobrev Klára ügyében, és nem röhögne rajta valamennyi ellenfele.
Ő azt hitte,, hogy kimászott a szartengerből, de most jöttek az ördögök és azt kiabálják: cigarettaszünetnek vége, lemerülni.
Hiába, a vezetés nem méznyalogatás!

:O)))

Milán Endre írta...

Itt a lényegre tapintottál ismeretlen!

Milán Endre írta...

Kedves Pupu! Nem értesz egyet az Ismeretlennel! Én igen! Mégpedig hangsúlyozottan. A véleménykülönbség nem elég ok mások lehülyézésére! Szerintem!

Anikó írta...

Alizka honnan veszed ezt a marhaságodat, hogy a Karácsony a fidesz kezében van ???
Érdekes módon Lovas Zoltán volt újságírónak szintén ez a fixa meggyőződése, egyfolytában erről kuvikol.
Kálmán Olga hiányzása az eredményhirdetésről engem is meglepett, nagy csalódás. Én inkább úgy gondolom, hogy a Gyurcsány-Dobrev párosnak nem volt elég ideje átgondolni kit is dobjanak be nagy hirtelen, és az Olga jónak tűnt elsőre. Jó is lett hajszál híján hiszen alig valamivel maradt csak le.
Nekem személy szerint szimpatikus lett KFG is, akiről először azt sem lehetett tudni kicsoda, egy korrekt, tisztességes, kulturált embert ismerhettünk meg a személyében, alkalmas bármilyen hasonló pozíció betöltésére. Én Karácsony helyében vinném főpolgármester-helyettesnek !!!

relatív írta...

A magyar közéletet napjainkban a gyűlölet, és irigység mozgatja, az egyes személyek ismerete, ismertsége ebben nem tényező. Kivételek IS vannak, de sajnos hatásuk még nem érzékelhető.

Ennek megfelelően értelmes törekvés semmi hatással nincs befolyással a társadalmi mozgásokra, véleményekre.

A vélemények - még az egyébként józan, értelmes emberek közt IS - ennek megfelelően a legkedvezőtlenebb megítélés dominanciájával jelennek meg, mint a birkanyáj esetében a kolomp hangjára való reagálás estében.

A mostani bejegyzés kapcsán IS nem a jogos történések értelmezése, hanem az azt körítő egyes éles vélemények szerinti állásfoglalás - az ismert karaktergyilkolások gyakorlata szerint - a hatalom olvasata szerint alakul, és ítéltetik igaztalanul a résztvevők tevékenysége.

Jellemző, hogy a kinyilatkozásokkal ellentétes kétkedések IS mennyire uralják a véleményeket a további lépések, törekvések iránt, mintegy a kétkedéseket favorizálva minden lehetséges győzelemmel szemben ! Jó lenne, ha ezen IS mélyen elgondolkoznánk egy lehetséges siker érdekében...IS !!!

neveletlen írta...

Kedves Pupu, nincs itt semmi tévedés, nagyszerű dolog történt, októberben megcsináljuk, ahétszázát!

'A DK elnöke nagyon lelkes, miután az általa korábban támogatott Karácsony Gergely végül legyőzte a jelöltet (Kálmán Olgát), akit Gyurcsányék elindítottak vele szemben.'
https://444.hu/2019/06/27/gyurcsany-nagyszeru-dolog-tortent-karacsony-gergellyel-a-politikai-bizalom-kolcsonosen-megvan

Dobrev Klárát pedig ne féltsed, legalább olyan feketeöves parasztvakító, mint a férje:
'Tavaly a DK volt az egyetlen párt, amelyik 63 helyen visszalépett az összefogásért, hatalmas áldozatot hoztunk, hiszen ennyi helyen nem indítottunk jelöltet.'
https://444.hu/2019/06/19/dobrev-klara-iszonyatosan-nagy-ambicioim-vannak

Így kell megmagyarázni, hogy az Emeszpép hülyesége és/vagy árulása juttatta be őket a Parlamentbe. Ögyes. :)

Unknown írta...

Kálmán Olga indítása remek húzás volt a következők miatt: fontos volt, hogy női jelölt legyen, ráadásul sokkal szimpatikusabb, mint a cserfes Vadai (Dobrevet nem lehet kétszer ellőni ugye), semmilyen politikai múltja nincsen, ezért kevéssé támadható, mégcsak nemis DK-s, tehát van egy kis független stichje és persze rendkívül ismert. Kálmán azonban nem lehetett itt nyertes - ezt pontosan tudták a DK-sok, igazából Karácsony ellen kellett valaki "esélyesnek látszó nő". Azért kellett, mert a nyertesnek sikert és eredményt kell bizonyítania, hiszen csak így igazolhatja, hogy méltó ellenfele lesz a lakájmédiával, csalásokkal, listákkal, milliárdos kommunikációs büdzsével és főleg gátlástalan hazudozásokkal kitömött Tarlósnak. Ide férfi kell sajnos, Magyarországon a vaslady karakter nem igazán jön be. Tehát kellett egy naív és rokonszenves vesztes, akikt nem sajnálunk, ha veszít, ugyanakkor nem is teljesen esélytelen. Magyarul Kálmán Olga volt a rezonőr, a szereplő, akinek a hátán Karácsony magasabbra tud ugrani. Nagyon okos, nagyon kiszámított, igazi "gyurcsányos húzás". Kálmán a végére rájött, hogy nem gondolták őt koomolyan, és ezért bedurcult, bár a videójában igyekezett úrinőként viselkedni, de persze ez már késő volt. Komoly politikai lecke volt a választás mindenkinek. Ahogy azt annak idején Pozsgai Imre mondotta volt: "Ha a hajam tudná, hogy mit gondolok, levágatnm!"

PuPu írta...

Nem kellene félhülyézni, akkor nem lenne senki egészen hülyének minősítve.
Egyébként ezen a helyen nem kötelező egyetérteni, ez itt pihenőhely, még a szektatagoknak is...
:O)))

talalom írta...

A szilárd nézet- és értékrendszer nem azt jelenti, hogy bármi is a kérdés, ugyanazt válaszolom.

góbé írta...



Üdv PuPu !

Azt azért ne felejtsük el, ha sem a momentumék, sem dékéák nem jelölnek ellenfelet, vajon mi lett volna a kifutása ennek a II. fordulónak, ahol egyedül, kihivó nélkül csak a KarácsonyGergő szerepel...?
Valószinüsitem, totális érdektelenség. Hogy 70-ezer szavazat nem lett volna, az biztos.

A DK / Momentum, MÉG HA SZÁNDÉKON KIVÜL is, de hatékony segitséget nyújtottak hogy ne fulladjon nihilbe, tét-nélküliségbe a szavazás.

Puzsér (nem)úr természetesen benevez majd élesben, ahogy a libériások, ill. liberátorok, ja, nem ! Liberálisok ! -végre megvan! - jelöltje, nemmellesleg a zelempéé sem fog kimaradni.
Csak remélni merem, hogy a megújult Jobbik észnél, és csöndben lesz...Csipem a Jakab Pétert, bizok is benne, remélem nem hiába.
Viszont a fideszt, meg további vontatmányait meg mégcsak nem is sejtjük...

Ismeretlen - UNKNOWN - barátunknak: Egy percig nem állitom hogy ne lenne helytálló irányomban megfogalmazott dehonesztáló véleményed Gyurcsány megitélésével kapcsolatosan, ugyanakkor megkérlek, világosits fel: a DK/Gyurcsány miért nem egy Gémesit, egy Bokrost, egy Majtényit, - de ha már nő kell, egy TétényiÉvát, küldött Karácsony ellen ?!?
Olgácska magasan veri bármelyiket ?

Innám szavaidat, de az hogy félhülyének definiálsz erősen visszaveti az irányodba ismeretlenül megszavazott bizalmamat...Úgyhogy keményen, korrekten, tárgyilagosan...ha kérhetem...

1970 írta...

Kedves talalom!

Most miért kezdesz el megint csúsztatni?
Az ember alapvető nézet- és értékrendszere kb. 24 éves kora körül kialakul (befejeződik az idegpályák velőhüvelyesedése). Az ember felnőtté válik, kialakul az "állandósult logikai érdeklődése" (Nagy László pedagógus, pszichológus, a hazai gyermektanulményi mozgalom atyja), vagyis megszilárdul a világnézete.
Persze nem mindenkinél, hiszen - ennek az elmúlt 30 évben és különösen napjainkban tanúi lehetünk - sokak "szélkakasként" viselkednek.
Ehhez az ég egy adta világon semmi köze annak, hogy különféle kérdésekre különféle válaszokat adunk - természetesen.

DarthVader írta...

Gyurcsányt elvihetné már az ördög, ha véletlenül holnap gutaütésben elhunyna, máris bukna a Fidesz. Ja, várjá', lehet, hogy mégse...
Amig a zúgynevezett "ellenzéki szavazóknak" az a baja, hogy "de Gyurcsány", addig a Fideszt nem kell leváltani. Addig a népnek a Fidesz kell.

nemóvatos írta...

Unknown levezetése a "gyurcsányos húzásról" egy akkora szemétség, hogy az ilyennek Karácsony Gergely is simán áldozata lehet (Budapest visszaszerzésével együtt) a DK -MSZP elsőbbségért folytatott harcának.
A budapestiek most végre személyekről szavaztak, de sajnos a párthiénák már ott ólálkodnak mindegyik (főleg az 1., 2.) körül, megjelentek az ATV-ben és vissza akarnak kerülni az élre, a rivaldafénybe.
Karácsony az MSZP lélegeztető gépe, bánjon takarékosan az oxigénnel és ne engedje a pártelitet (fuldoklóikkal együtt) a palack közelébe.

Névtelen írta...

Kedves Pupu és Többiek!
Nem vagyok én olyan biztos abban, hogy a FIDESZ Tarlóst fogja indítani októberben. Pokorni a sötét ló.

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Azt hittem, hogy a jelöltállítás során kialakult helyzetet jól írtam meg.
Erre te jössz azzal, hogy az nem befolyásolt semmit .

De igen !
Mégpedig nem az induló ismertsége miatt, hanem a kampány miatt !
A MOMENTUM nem egy kívül álló személyiséget indított jelöltként, hanem egy a párthoz köthető személyt, vállalva azt, hogy veszíteni fog.
Itt a csapatépítés és a szavazóbázis megtartása volt a fő szempont !

Ez volt az igazi kényszer a DK számára is és jól ismerte fel a helyzetet Gyurcsány .
A háttérben ugyanis ment a szokásos Gyurcsány kiszorítása effektus és nem nagyon akartak a DK-nak se túl sok szerepet adni.
Rendben , támogathatták volna Karácsonyt.
Na és ?
Micsoda perspektíva, pláne úgy, hogy tudjuk, hogy ezzel saját maguk alatt is vágják a fát, ugye ?
Az MSZP-PM-et erősítik, ők meg menjenek a süllyesztőbe.

Van még azonban egy dolog, amiről nem nagyon hallok.
Ez pedig az erőforrások kérdése.
Az MSZP -PM tábor nem nagyon van pénzzel eleresztve, márpedig egy választás erről is szól.-
A DK se egy gazdag párt, de jobban áll, mint a többi.
Kellene az erőforrása a baloldal számára, de a DK és főleg Gyurcsány nélkül !

Meg egy lótusz faktusz !
Akkor inkább legyen egy kampány, ahol ők is egyenlő arányban részesülhetnek a közös kasszából, ha már beszállnak.
A Gyurcsány Karácsony kiegyezésnek a hátterében is lehet ilyen megfontolás.

A DK szkeptikus volt mindig a nálunk lefolytatandó előválasztással kapcsolatban.
Igazuk van, szerintem.
Míg a felszínen ezt dícsérni illik, de azért suttyomban a kisördög azért ott van.

Ha én a Tarlós helyében lennék, vagy a FIDESZében, akkor már nem hagynám ki a ziccert, ha lehet. Megtették ezt már kevesebbért is.
Igen, a hekkelésre gondolok.
Mibe kerül nekik arra a személyre voksolni, akit ők szeretnének ellenfélnek ?
Támadható és tálcán kínálja a ziccereket.
Nekik Karácsony a megfelelőpartner és őt "támogatják" a sikere érdekében.
Lehet, hogy ez Amerikában nem szokás, de nem vagyunk Amerikában !
Itt simán leszervezhetnek a saját táborból egy ilyen akciót és röhögnek a markukban !

A DK mit tehet ilyen helyzetben ?
Tudomásul veszi és úgy van vele, hogy csináljátok, ha akarjátok.
Részéről megtettek mindent a saját érdekük szerint és megmutatták a saját arculatjukat a kampány során.
Nekik is a kampány volt a fő cél, a többit pedig nem is akarják feszegetni.

Bennem is csak a kisördög motoszkál és ne legyen igazam !

Unknown írta...

Hát, a nyugati fényen megjelent infó szerint Olga távolmaradása nem egészen a Pupu szcenáriója szerint történt. Inkább a sajátját látszik igazolni.

Mi lenne, ha Pupu baloldal ellenes lenne? (Avagy akinek ilyen barátai vannak, már nem biztos hogy szüksége van ellenségre)

PuPu írta...

@unkown
Tudod, kedves unknown, a blogger hozott anyagból dolgozik, persze lehet, jobban járna, ha maga menne utána a híreknek.
De ez esetben próbáld ki, hogy beírod a hirkereso.hu szókeresőjébe Kálmán Olga nevét, és rájöhetsz, hogy nincs igazad.
Hogy most mit írnak erről, azt már mindegy, minél távolabb kerülsz egy eseménytől, az egyre inkább emlékeztetni fog a vietnami háborúra, melyet köztudottan az USA nyert meg...
:O)))

PuPu írta...

Kedves sphagin, túlbonyolítod te ezt!
Tipikus Gyurcsányos akció volt.
Hogy most mit magyaráz, az másodlagos, előválasztás előtt te is meglepődhettél Olga elővezetésén, mint ahogy én is meglepődtem.
Nem is tetszett, bevallom, nem tartottam sem sportszerűnek, de ennél nyomósabb dolog, hogy ésszerűnek sem.
A Fidesznek meg nem Karácsony Gergely győzelme volt fontos, hanem maga ez előválasztás - ne kelljen nekik dolgozni, kenjék be a saját pénzükön egymást sz@rral, nekik elég lesz majd a választáson felhasználni az itt, általuk kidolgozott érveket...
Egyszerű, de rosszindulatú gyerekek csinálják ezta Fideszben, ne akard őket atomfizikusnak kezelni...
Szerintem...

:O)))

katsa írta...

Hm. Jó a meglátása sphaginnak. Én már többször gondoltam rá, mi van akkor ha oda fideszhivők is járnak. Mi van akkor ha a többséget a fidesz szervezte oda? Mert. Nehéz elhinni erről a rablóbandáról, pláne Ali-Baba-ról, hogy kihagyja ezt a ziccert. Mert szerintem Olga jobban megfogta volna a budapestieket, pláne a női szavazókat mint Karácsony Gergő. Persze Gergő olyan snájdig fiatalember, hogy Ő is hatni képes a budapesti hölgyek szívére, de szerintem most nem ez fog játszani. Arról nem, is beszélve, hogy az igazi, talán halálos ellenség nem az MSZP-P összefogásban található. Ezért is volt érdeke, hogy olyan jelölt legyen akire tudnak majd hatni. Na ez a vágy Kálmán Olgával, no meg a DK-nál nem jött volna össze. Ahogy Hitler beette magát a német társadalom szívébe, úgy Orbán is a magyarok szívébe. Mindegyik tönkre tette az országot. Nehogy azt higgye bárki, hogy Orbán és patkányhordája nem teszi ugyanezt. Olyan ez mint a német csőd Ha nincs Összeveszve az egész(vagy majdnem egész) világgal, akkor Hitlert és náci hatalmát a németek soha nem tudták volna szavazással leváltani. Magyarország kis ország, mégis jó úton jár afelé, hogy Orbán és 40 rablója összevessen fél, ha nem egész Európával. Ennek ellenére ezt az izét szavazással úgy néz ki, hogy nem tudjuk leváltani. Hogy miért? Mert akkor jönnie kellene egy olyan elszámoltatásnak, mint amilyen volt Macedóniában. Hát ezért nézünk egy hosszú orális eksön' elé. :/

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Tényleg túlbonyolítom egy kicsit, de mentségemre, próbálok magyarázatot találni bizonyos dolgokra !
Nem hinném, hogy tipikus Gyurcsány akció volt, inkább a DK kezd Gyurcsányosan gondolkozni.

Tény, hogy a DK nem szimpatizált az előválasztással, de belement.
Nem is gondolkodott a részvételen, illetve a jelölt indításán.
A MOMENTUM jelöltállítása volt a forduló pont és szerintem ez okozta az ébresztőt a DK-ban.

Meglepődtünk a DK-s jelölt megjelenésén, de örültünk is Kálmán Olgának, mert jó jelöltnek tartottuk.
Az én számomra az elejétől fogva világos és ésszerű döntés volt a DK jelölt állítása és nem gondoltam arra, hogy nyerni is fog.
Bejött.
Ha nyert volna Kálmán Olga, az az MSZP végét jelentené.
Ezt még a DK sem akarta volna.

Hogy a FIDESZNEK mi tetszik, az majd elválik, de egy biztos, hogy a ziccereket nem nagyon hagyják ki. Még akkor is ezt teszik, ha nem remélhetnek sikert, még akkor is bepróbálkoznak.
Elég sok beépített emberük van a különböző pártokban.
Fel is használják őket.

Ha a DK-s jelölt nyert volna, az nem lett volna jó, mert még nagyobb erőket bevetett volna a FIDESZ ellenük.
Sajnos az MSZP bukása miatt pedig a baloldal bukása is felrémlett és rémlik is.
Lásd a Szanyi féle affér !

Nem értem, én sem, hogy miért erőltették az előválasztást az MSZP-PM- nél.
Pontosan azért, amit te is írsz.
Akinek vaj van a fején, az ne menjen a napra ! Karácsony ragaszkodása az előválasztáshoz pedig, az elrugaszkodott elképzelésekről árulkodik.

Az MSZP számára lesz még ebből gond később.

Üdv Sphagin.

relatív írta...

Szerintem könnyű átlátni a politikai törekvéseket a mai magyar közéletben, mégis sokan a saját naivitásuk miatt mindenféle - a regnáló által sugallt - aljas indítékra gyanakszanak a legegyszerűbb helyzetekben IS.

Az a törekvés - ez közös akarat a regnáló ellenfelei közt -, hogy a jelenlegi rendszer helyett egy élhetőbb közéletet lehessen elérni ( a regnáló hatalmi mámorában erre semmi lehetőség ), a törvényes keretek mellett IS, csak a szerteágazó vélemények egyesítése esetén lehetséges.

A regnáló által bitorlott közjogi helyek többségének a megnyerésére csak a szavazatok többsége adhat reményt, mely tárgyalások sokaságán valósulhat meg. Szerintem a tárgyalások nyilvánosságra kerülése több alkalommal a megegyezést gátjává vált/válik, mert a regnáló karakter-gyilkolászásának nyílt teret ad !

Az már gyakorlat - e hiba mellett -, hogy asiker érdekében történő bármilyen esemény kapcsán - saját politikai berkeken belül IS - egy cinikus, elbizonytalanító véleményözön jelenik meg, ami nagyon megnehezíti a sikeres politizálás bármely kis lehetőségét IS !

Ilyen környezet biztosítja aztán a nemzetrontó hatalom ténykedését, továbbélését a kormányzás teljes káosza közt IS ! Ezek aztán mindent tönkre tesznek amit hazánk a korábbi években elért, mind szellemiségben, mind anyagi értékek keretein belül. Mindezeket majd - ha egyáltalán marad erre lehetőségünk és állampolgáraink IS - a következő időszakban nyöghetjük ki, ha lesz elég erőnk !

DarthVader írta...

https://nemgogol.blog.hu/2019/06/28/ronai_egon_hazudott?fbclid=IwAR3Hh9kZD7DDRbwiOh-Q4BveDklmaPPnIFeMm-hMCCxT_DyR-e9pOspmdgQ

Akinek nem inge...

baka írta...

Számomra egyértelmű, Gyurcsány csak azért találta ki Kálmánt, hogy kilője a fidesz-szekta karaktergyilkolászói alól azt a lovat, hogy Karácsony az ő embere. Persze ez nem sikerült, a narancsbarmok továbbra is tolják ezt a képet, és a szektahívők telipofával zabálják.

majoranna írta...

A DKsok tényleg nem tudják, hogy pont úgy viselkednek mint a fideszesek? Azoknak Orbán, nekik meg a "Feri" az isten. Tök mindegy mit mond, mit csinál.

relatív írta...

A regnáló egyetlen - igazi - ellenfele ellen minden aljas módon próbálkoznak, a többi - ismert közéletben - személyiség nem ellenfél, reggeliként megeszik.

Ezért visszalépése, eltűnése a politikai színtérről az egyetlen törekvésük ! ( sajnos 'baráti' köréből IS tévesen ezt remélik ).... Pont ezért erre semmiképpen nem kerülhet sor.

Azok a városi legendák, melyekkel rendre megtévesztik a politikai tisztán-látókat IS, minden hazugságuk ellenére mélyen beépülnek a gondolkodásunkba, és erősen szennyezik az értelmes közéletet, mint azt a hozzászólók téves állásfoglalásaik tükrözik IS !

A magyar közéletnek az lenne a legkedvezőbb, ha minden előítélet nélkül, csak a regnáló eltávolítására koncentrálna, és utána egy konszenzusos politikai közélet mellett a széles állampolgári érdekek lehető legjobb megvalósítására törekedne észrevétlenül. Mert a politika manapság ismert túlpörgetése senkinek sem lehet az érdeke a továbbiakban....inkább egy békés országépítésre van szükség !.... IS !

S Walter írta...

Kedves pupu!Elöbb végezzz el valami iskolát, majd maradj csendben!!!!