2019. december 21., szombat

BYE-BYE ZSOLTI

Hajdan szövegírója volt a rendszerváltás himnuszának, a Pa-Dö-Dö Bye-bye Szása című slágerének.
Lemondott parlamenti mandátumáról Gréczy Zsolt.
Korrekt.
Rengetegen sajnálják a távozását, rengetegen örülnek neki politikai ellenfelei táborából, de már mindegy - a DK egyik meghatározó politikusa, Gyurcsány Ferenc megkérdőjelezhetetlen háttér-embere egy időre távozik a napi politikából.
Jómagam nem voltam oda érte, mert a DK kommunikációját gyengének tartottam, ma is annak tartom, és miután baráti viszonyt ápolt a pártelnökkel, annak esetlegesen megkérdőjelezhető döntéseiben is szerepet játszhatott.
Talán minden politikusnak át kellene esnie egy ilyen traumán, sokat segítene személyiségük formálásában, mert az atv-nek adott
 interjúban a DK lemondott képviselője is roppant rokonszenvesen, szerényen  és megfontoltan nyilatkozott.
Az ügynek persze itt nincs vége, a DK valószínűleg még megkapja a "zaklatópárt" címkét, és a Fidesz megmondóemberei erről böfögnek majd minden kilométerkőnél, de most már mindegy, amit a kárenyhítésért tenni lehetett azt Gréczy és a DK megtette, a többit meg majd elmossa az idő.


Ami ebben a rettenetes, hogy a DK politikusának nem politikai tevékenysége miatt kellett mennie, hanem tisztán magánéleti melléfogása miatt.   
Aki a szemét forgatja a közkinccsé tett fényképek miatt annak csak részben van igaza, hiszen a politikus is ember, és mint férfinak, neki is joga van egy nővel való kapcsolatában örömszerzés céljából bármit megtenni, amivel mindketten egyetértenek - elképednél, ha tudnád, hogy mi mindent képesek megtenni emberek ez okból.
Ám jelen esetben aktív politikusról van szó, aki úgy járt kéz a kézben a pártelnökkel, mintha sziámi ikrek lennének, és ez azért más, mint a magánélet.
Moldova írja: "A paptól elvárni, hogy két lábon járó vasárnap legyen!" - és ez egy nagy igazság.
Az embernek meg lehet bocsájtani ilyen melléfogásokat, de a politikusnak nem, mert neki tudnia kellett volna, hogy amikor ráklikkel az e-mail küldés gombjára, akkor a saját akasztófakötelét postázza éppen.
Milyen tanácsokat tud adni pártja elnökének az, aki még ezt sem képes felmérni?


Még egy dolog van, ami valóban gyomorforgató a magyar politikában.
Ma már nem számít, hogy milyenek a politikus politikai törekvései, ma a személyiségét lehetetlenítik el ellenfelei.
Így van ez Borkai esetében is, hozzátéve, hogy ő valószínűleg korrupt is volt, de mégsem ez volt a meghatározó, hanem kifinomult, nemzeti érzelmű politikushoz méltó mozgása, amint megművelte csodálata tárgyát - H-turul... 

Ettől persze még újraválasztották, és a korrupciós szálat el sem kellett varrni, a kutya se törődött vele, legalábbis választói biztosan nem.
Persze Ungár Péter szerint Gréczynek se kellett volna távoznia a parlamentből, ami alapvetően igaz is, végtére is semmiféle büntetőjogilag értékelhető cselekményt nem követett el, és ha a képek nem kerülnek nyilvánosságra, akkor még szexuáletikai vétséggel se vádolhatnák, de mégis jól tette, amit most tett - lemondásával megváltotta a belépőjegyet további politikai pályafutásához.
Anno Pokorni Zoltán is így tett, és ő is jól tette.
Attól félni nem kell, hogy éhenhalna, attól jobban, hogy tovább támadják azért, mert a fiát az Újpesti Önkormányzat foglalkoztatja - talán a veszélyérzetével is lehetnek bajok - még nem lenne késő korrigálni...



A magyar mocsár sekély, mocskos és büdös, aki ebben próbál úszni, legyen elővigyázatos - errefelé krokodilok és viperák is vannak...


:O)))

38 megjegyzés:

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Korrekt az írásod és egyetértek veled, mint általában.

Üdv Sphagin.

Attila írta...

Üdv!

Nincs mit hozzátennem. A lehető legjobban reagált Gréczy, elejét vette a további mocskolódásoknak.
Hogy hülyeséget csinált, nem kétséges. Legyen ez mindenki számára tanulság, hogy mit küldök és kinek.

Attila

Promenad írta...

A piranjákról megfeledkeztél,pedig azok a legveszélyesebbek. Ki tudja,hány politikus vérére fenekednek már. Túl sokáig aligha kell várniok.....

góbé írta...


Gréczy kényszerü távozása csak jót tett a DK-nak, és Gyurcsány is korrekt és objektiv volt:
"Gr.. hülyeséget csinált, ami közszereplőként, politikusként megengedhetetlen."
Gr... valszeg szeretett volna még egy kicsit maradni, igy fel kellett világositani hogy jócskán, ráadásul balfasz módra átlépett egy morális határt.
Szóvivőként sokat affektált, nem keveset mellébeszélt, meg főokos is volt, egyvalaki volt láthatóan elégedett teljesitményével, saját maga...
Különösen ha e felejtős "alkotását" összevetjük egy Jakabpéter, Tordaibence, Kórózslajos, vagy akár Vadaiágnes teljesitményével...

Ami félelmetes, és végtelenül sajnálatos: A déká már megint, - bizony kedves Spaghin, - már
megint a dilettantizmusát fitogtatja !!
Az indokolatlanul nárcisztikus grrécci barátunk saját bevallása szerint 2-3 hónapja kapott fenyegető üzeneteket, hogy ő lesz a következő préda.
Tudnia kellett, hogy van rajta mit fogni. Ő maga terjesztette !!!
Ha nem jelezte a vezetésnek, egy sumák és méltatlan semmirekellő. Ha jelezte, Gyurcsány már megint elqurta.
Ahogy a nemmzetth kotonszökevénye kivonta a forgalomból 3 hónapja rogánytonyát, - hol, mit láttál, hallottál, hallottatok róla..., - valamit tudhatott az "ördögügyvédje", - ugyanazt kellett volna tenni Gréczyvel. Elbaxták, de igy, most, némileg legalább enyhitették a kárt.

Persze, mondhatják, hogy nem volt, legalábbis nem bizonyiható semmiféle tolakodás, zaklatás, de egy "nagypárt" szóvivője azért ne arról legyen hires hogy akár tudatlanságból, akár nemtörődömségből hagyja hogy közszemlére tegyék ki a csunyáját ország-világ előtt !!!

1970 írta...

Kedves PuPu!

Én magam sem voltam oda érte; már ATV-s műsorvezetései is borzasztóak voltak (bár az a csatorna azóta még rettenetesebb lett; lsd. Somos Andrást, Kárászt, meg társait!).
Ettől függetlenül eszméletlen baromságot csinált, és ennek a következményeit viseli most. Politikusként pontosan tisztában kellett volna lennie azzal, hogy ebben az undorító közegben milyen következményei lesznek a tetteinek.

pleinair írta...


Nemes gesztus volt Gréczy részéről a lemondás, Gyurcsány részéről pedig ennek elfogadása, de nem lehetett volna csak bizonyos időre felfüggeszteni a tagságát? Nagy érvágás lesz Gréczy hiánya a DK-nak! Igaz, Gréczy kommunikációja a sok disznósághoz képest talán túl nyugodt, indulatmentes, egyhangú volt, de nála csak Gyurcsány jobb a DK-ban
Szemét, álszent fideszbanda elérte a célját és most nyeregben érzi magát.
Pokorni annó megmondta, hogy jeges lehelletüket a tarkónkon fogjuk érezni és egyenként fognak levadászni minket. Az előttünk álló két év erről, a levadászásról fog szólni. És még ki tudja, milyen képzeletet felülmúló aljasságok tömegéről.

pleinair írta...


Kedves Góbé!

A Gréczyre vonatkozó jelzőkkel, alátámasztás nélküli megállapításokkal nem spóroltál: affektált, mellébeszélt, főokosnak tartotta magát, öntelt, nárcisztikus, sumák, méltatlan, semmire kellő. Mindebből nem sokat tapasztaltam, ám a végső állításoddal egyet kell értsek. Valóban van rajta mit fogni, Ezt ő maga se rejtette véka (takaró) alá. :D

Kovács Erzsébet írta...

Plainair-nek:
én a másik végénél ragadnám meg,Zsolt a szellemi irányítója volt a DK-nak, egy kicsit a fejére nőtt a Ferinek...hogy most pátyolgatja nem véletlen, még romjaiban is előre vivő ötletei vannak, és a DKnak minden morzsa kell, ami észérveket tartalmaz.
Ez van, fenn az ernyő, nincsen kas...
Én a Zsoltot nagyra értékelem, azon túl, hogy felróvom az egész baloldalnak a genderbaromságot, mert egye van az a pénz, amiért még a genderelméletet sem tolták el magunktól, amit minden normális munkásember megvet.Ez lesz a végük,mert az emberek kimennek alóluk,ott maradnak a szivárványos zászlóik alatt nézhetik majd az eget,potyog e már a Soros mannája...szörnyű ideológiai vákumban vannak,már azt se tudják, fiúk e vagy lányok.Zsolti tudja,meg mostmár mindenki.Így múlik el a világ dicsősége.
Ezt a numerát kihagyhatta volna.

neveletlen írta...

Bizony változnak az idők.
Régebben szerelmes verseket írtak az áhított hölgyhöz, manapság pedig megtépázott hancúrlécről készült albummal próbálnak célba érni. Egyesek.
Egy kommunikációs szakembernek illett volna felismerni a reá leselkedő veszélyt, ha már nem képes fékezni a nagy természetét.
Nem csak hülyeséget csinált, hanem felelőtlen is volt, parlamenti mandátumról, párttagságról le lehet mondani, a családról viszont nem őket is kínos helyzetbe hozta.
ATV-s nyilatkozata teljesen korrekt volt, lehetett volna hasonlóan mértéktartó korábban is.

góbé írta...


Kedves Pleinair, légyszives figyelj oda a szöveg-környezetre, nem különben egy adott szöveg értelmezésére, melynek hiánya, ill. mellőzése, tipikusan fideszes skandallum !

Sok minden között erre is gondolok:

"...2-3 hónapja kapott fenyegető üzeneteket, hogy ő lesz a következő préda....Tudnia kellett, hogy van rajta mit fogni. Ő maga terjesztette !!!
Ha nem jelezte a vezetésnek, egy sumák és méltatlan semmirekellő..."

Ez egyben egy virtuális kérdő-, és felkiáltójellel ellátott felvetés. Éredekelne pl. az ezzel kapcsolatos véleményed is. Üdv...



sphagin írta...

Kedves Góbé !

Ki, hogy látja a dolgokat !

Te így, Plainair úgy, Kovács Erzsébet amúgy.

Én meg emígy !

Szerintem minden attól függ, hogy mit szeretne a DK és mit a FIDESZ.
A FIDESZ szeretné, ha mindenki arról beszélne, amit ők gondolnak és helyeselnek.
Pl. Micsoda erkölcstelen népség a DK, pfújj !! Ők bezzeg nagykabátban szexelnek otthon !
A DK meg inkább arról szeretne beszélni, hogy mit hoznak már megint össze a tisztelt parlamentben ezek a pernahajderek !
Szóval a DK érdekeit nézve kellett dönteni és ez megtörtént.

Néha elgondolkodom, hogy a politikában a kommunikáció mennyire fontos és nem véletlen, hogy a FIDESZ uralni szeretné az egészet.

Gréczy, szerintem közmegelégedésre látta el a feladatát, nem hibátlanul, de nem is rosszul.
Meg fogják találni a helyét és a meglátásait se fogja nélkülözni a DK.

A változások jót is hozhatnak a párt életében, úgyis tisztújítás előtt áll a párt.
Gréczyt már kellőképen ismerik és gondolom a FIDESZESEK nagyon örülnének, ha őt választanák meg a párt elnökének.
Lenne témájuk egy időre a DK számára.

Mint írtam, a szellemi aktivitást nem kell nélkülözni az eset kapcsán, így kár aggodalmaskodni Erzsikének és túlgondolni a témát, mint Góbé teszi.
Igen, affektált néha és okoskodott, de, hát ez volt a feladata, miközben bosszantania kellett a riválisait.
Nem olyan könnyű ezt megtenni spontán, kapásból, stílusosan.
Kinek tetszik, kinek nem.
Ezt csak azok tudják, akik már próbáltak ennek megfelelni.

Minden esetre az éle egy tovább és maradt még Zsoltunk, amiről beszélhetünk !


Tüske Zsófia írta...

Kovács Erzsébet: nem kell ez a kétfenekű beszéd: a hozzászólásodból világosan látszik, hogy te a fidesz kommunikációján szocializálódtál: fogalmad sincs róla, mi a genderelmélet, amit "minden normális munkásember eltol magától" - ezt úgy hívják, szociológia, ami a nőknek a társadalomban elfoglalt helyét tanulmányozza, és igen, beletartoznak azok is, akik a nemi életüket nem az úgynevezett keresztény értékek mentén, misszionárius pózban művelik. És neked, aki az ilyesmit mélyen megveted, (bár Gréczyt megragadnád szívesen, ha a másik végén is) mindez nem elég, még megfejeled egy kis Soros-mannával.... ideológiai vákuum és szexualitás, be szép párosítás is ez.... :-D Na de mi van akkor, ha az ideológia és a szexualitás egy párt alkot? Nyugodj meg szépen, azok, akiket te vallasz magadénak, egész nyugodtan elválasztják az ideológiát és a polgári erkölcsöket egymástól, ki a bár díványán, ki a bokorban - de mivel az ájtatos szemforgatás megvan, azt keresztény értéknek mondják. Nos, már láttam ilyet. Még szerencse, hogy te tudod, mi vagy: fiú-e vagy lány.

Attila írta...

Üdv!

K. Erzsébetnek!

Soros, Soros és megint Soros! Ez a betegség már végső stádiumban van! Óvatosabban, mert a sztrók nem kíméli a nagyfokú filozófia tudást sem. Nagyon örvendetes, hogy többszöri végső visszavonulás után megint jön a sorosozás. Kíváncsian várom mikor kerül terítékre a migránsozás. Bakondi tábornok úr nagyon belefeküdt a témába. Most ez az irányvonal, ha nem tájékoztattak volna a Lendvaiból.
Csak úgy mondom! :)))))

Attila

Anikó írta...

Érdekes, nekem sem volt túl szimpi, olyan sótlan, se hús-se hal palinak tartottam, de hülyének nem. Nos bebizonyosodott, hogy az. Ugyanis minden politikusnak - ellenzékinek pláne ! - Öszöd óta nagyon észnél kellene lennie, kellene tudniuk, hogy a fideszben egészen biztosan van egy nagy létszámú csapat mindenféle szakemberrel akik "dolgoznak" az ellenzéki politikusokra, a családtagjaikra, mindenkire a környezetükben. Meggyőződésem, hogy az összes állományban lévő titkosszolga ezen dolgozik a fizetéséért, számítógépes hackerek... stb. stb. Emlékezzünk az UD ZRT. esetre. Jó, azzal kicsit megbuktak, de hogy nem hagyták abba, az hétszentség. Ugyanazok az emberek továbbra is ott vannak és természetesen megfelelnek a rezsim minden kívánságának.
Efelől ne legyenek kétségeink. Gréczy több évvel ezelőtti telefonbaromsága is ezt bizonyítja. Ki tudja ki mindenkiről van adatuk, fényképeik és egyéb anyaguk... a megfelelő időre várva. Ezek olyanok, mint a pók a hálójában, sző, szövöget és ugrásrakészen várja a hálóba beakadt baleklegyeket.
Az ellenzéki politikusoknak ezt nagyon észben kéne tartani !!! Vagy ne menjen politikusnak és akkor azt és azzal szelfizik akivel, amivel csak akar.

/Megjegyzem csak úgy halkan, ha én egy ellenzéki párt vezetője lennék, én is létrehoznék egy ilyen csoportot, kirúgott rendőrökből, titkosszolgákból, magánnyomozókból és bizony megfigyeltetném a kormányzó politikusokat ezerrel - meg a rokonságukat is. Baloldali oligarcháktól kalapoznék pénzt rá... mert erre muszáj lenne költeni, mert egyre durvább a helyzet... és jobb nem lesz.

1970 írta...

Kedves Erzsébet!

A DK nem baloldali párt, még szólamaiban sem. Ebből következően rajtuk keresztül a baloldalnak bármit felróni teljesen értelmetlen vállalkozás.

talalom írta...

Hagyjátok már ezt a szegény K.E-t. Mindenhol van egy boda. Különben is színtiszta arany patakzik a klaviatúrája alól - bár az arany egy fém, és pont annyira tud gondolkodni, mint a tufa. Különben is, nincs semmi fantáziátok? A Föld is lapos, nem geoit alakú, ahogy azokon az űrfelvételeken van. Csak egy homoszexuális Soros (vagy soros homoszexuális) felült egy szivárvány hídjára, ott fényképeszkedik mindenféle gendermanók térsaságában, miközben szórja a anny - bocs, mannáját.A "minden munkásember" sértegetésétől azért eltekintenék, mert előfordulhat, hogy valamelyik vehemensebb nem fotón küldi el az elégtételvétel eszközéül szolgáló szívlapátot...
És akkor fotók. Nem vagyok prűd, ahhoz a generációhoz tartozom, akik pusztán polgárpukkasztás céljából végigsmároltunk egy villamosutazást a haverokkal. Sőt, párszor az is előfordult, hogy szédült lepkeként köröztem egy-egy kívánatos férfipopsi körül. De nem kétdimenziós formájában!
Elképedve tapasztalom, hogy milyen sokan - nemcsak férfiak, lányok, nők is milyen gyakran teszik közszemlére intim pillanataikat. Minek? Egyáltalán, hogy kerül fotómasina ilyenkor a kezükbe? Tán arra számítanak, hogy felkéri őket valaki egy pornó főszerepére? Igaz, nekem a hivatásos pornóval is ambivalens a viszonyom. Az első öt perc után óhatatlanul egy csirkegyár képe merül föl bennem, ahol a lemeztelenített baromfik fejjel lefelé, szétfeszített lábakkal lógnak a konvejorsoron, kibelezésükre várva. Ez meg nem tesz jót a libidónak.

góbé írta...


Az irántatok való tisztelet okán kénytelen vagyok nekifutni mégegyszer. Pontosan e tisztelet miatt nem hagyhatom hogy mellébeszéljetek !

Ugyan tessenek már megpróbálni konkrét felvetésre konkrétan reagálni, mert ennek hiánya csak hüppögés, a xar szétkenése, mely többek között a zemeszpé visszafordithatatlannak tünő devalválódását is okozza !

Zsófia, Anikó ! Nagyrabecsülésem felétek...!

Villon írta...

Erzsebet kb 25 szor megigerte, hogy nem ir ide tobbet.De tovabbra is pengeti a "Soros"szindromajat. Erzsebet probald felfogni, meg akkor is ha nehezedre esik, hogy egy par embernel kiverted itt a biztositekot.Miert nem kezelteted magad?

pleinair írta...

Kedves Góbé!

Igen, "van mit fogni" és ezt sajnos be is mutatta, sőt meg is örökítette. Ország-világ látta már.

Ne haragudj, de nem tudok mindent olyan komolyan venni, mint a vakbélgyulladás. Jobb, ha az ember majd' minden helyzetnek képes látni a fonákját, komikumát, vagy tragikomikumát. Ez ügyben figyelmedbe ajánlom a Mestert, Puput. Humorával, iróniájával sokszor segített minket, hogy az elkeserítő, reménytelen helyzeteket el tudjuk viselni.

A "sumák" és "méltatlan" jelzőket pedig nem előlegezném meg G. Zsoltnak mindaddig, míg be nem bizonyosodik, hogy rászolgált.

pleinair írta...


Anikó, igazad van. Amit ezután várhatunk orbántól az maga lesz a pokol.
Számára élet-halál kérdése, hogy hatalmon maradjon, mert tudja, hogy bukása esetén mi vár rá.
A börtönök még nincsenek tele politikai foglyokkal, de van helyette ellenfeleik számára nagyobb hatósugarú módszer: családokat. közösséeket is szétrobbantó, ellehetetlenítő lejáratás. Orbán módszere más, mint a történelemből ismert bebörtönzés, testi fenyítés. Orbán módszere alattomos. de rendkívül hatásos. Minden újabb, ellenségei elleni akciója a meglepetés erejével hat ránk, szinte lebénulunk. Kell egy kis idő, hogy magunkhoz térjünk és átlássuk, megértsük rafinált módszerét. Visszavágni az ő módszerével, megfigyeléssel, lejáratással hatásos lenne, de sajnos a leg egyértelműbb gazemberség se jut el a bíróságig, mert útját állja Polt ügyészsége. A lakosságot pedig a média tartja tudatlanságban.Ennek ellenére minden erőnkkel a lebuktatásukra kell törekednünk.
.

1970 írta...

"Baloldali oligarcháktól kalapoznék pénzt rá"

Kedves Anikó!

Pont ezen a héten nyilatkozta Csányi Sándor (ki más?!), hogy "Magyarországon nincsenek oligarchák". Irgum-burgum, punktum, nincsenek:))) - mondta maga az oligarchák oligarchája. Ezek szerint lehet, hogy maga Csányi Sándor sem létezik???

Kovács Erzsébet írta...

Villon-nak:
Nem akarok kérkedni a tudásommal, de Villonnak üzenem ,ha valakinek kimegy a biztosítéka, akkor az nagyon gyenge biztosíték,úgyis mint selejt.
talalomnak:
ne csüggedj, nem hagyom abba...
sőt tájékoztatlak, vídeo músorszerkesztó végzettségem is van,akár valamelyik tv számára gyárthatnák filmeket.Sőt, egy neves filmrendező volt az osztályfőnökünk a videotechnikában,többször kielemeztük a filmkészítés etikáját, esztétikáját, és a megvalósítás manuális módozatait.Különös tekintettel a Kokó művészi filmjeit elemeztük nagy hahotával, az un.masterfilmen ugyanis végig lehetett követni a film közben többszöri alany váltás volt, és a főszereplők tesrészei több földrész egyedeitől származnak sok szexfilmben,magyarul több filmből vannak összekockázva.Aki tudja hogy készül sose néz szexfilmet,mert köze nincs az egésznek a valósághoz,kész átverés shoo...De falura bucsura viszik a kocsmákba...ja.

A többintémáitokat is hasonló szinten tudnám kezelni, de a Pupu vendégei vagytok, ezért nem illetem mélyebb okfejtéssel,mert ahogy a Pupu írta, nagyon sekély ez a mocsár,bízzunk benne, ki fog száradni...

Kellemes Szép Karácsonyi Ünnepeket kívánok az itt megjelenő valmennyi Barátomnak, a kis Attilácskának is,akinek már most kívánok Boldog Névnapot,mert az év elején ismételt szaruhártya átültetésre megyek,egy darabig nem írhatok-olvashatok, ne feljtsétek el a Pupukát köszönteni,mert szüli napja és névnapja is most lesz a napokban.És szeressétek egymást, tudom,ez nem egy könnyű dolog, de érdemes kipróbálni, nekem bejön.Sok puszi Emami Bácskai Béláné facebook.com
És BUÉK 2020'!

góbé írta...


Peleinair!... nem kedves, sőt !!!

Nem várom meg Sphagin válaszát is, ha egyáltalaán méltat rá, magam is meg tudnám szövegezni, fogalmazni.
De egyszer! Ebben az életben, tedd meg hogy saját kútfőből, igazodási kényszer nélkül, csak úgy, ö n á l l ó a n, nem eligazotást várva reagálsz !!!
Mármint arra, hogy ez a szerencétlen exhibicionista grrécci - most kioldom a kéziféket- mija pék kócos faszáért tette közszemlére politikusként, szóvivőként a faszát???
/És most nehogy azzal gyere, hogy magáncélú foto volt. Ami a netre felkerül, az ott is marad, közprédára.../
Ha meg már ezt tette, és megfenyegették, mert volt mivel, miért nem jelezte a főnökének??? és miért nem húzódott vissza, avagy tünt el, miért hagyta szutykát a DK-ra ráégni ?!?

Órák óta várom erre a választ, makogás helyett. Az efféle mellébeszélés, köntörfalazás lesz a vesztetek ! Az bőszit igazán, hogy 2-3 éve még hittem a DK-ban, nem csak jobb hiján, de mára félelmetesen alulteljesitettek! Te is !!!

sphagin írta...

Kedves 1970 !

Oda vagy a fene nagy baloldaliságoddal, csak, hogy te sem vagy baloldali, hiába gondolod ezt magadról !

A szememben nem baloldali az, aki azokkal megy szemben akik a fasorba kívánják azokat, akik a "szocializmust" sírják vissza ! Ha az emberek érdekeit akarod védelmezni, akkor figyelembe is kell venni azok akaratát !

Nem pofázni kell a baloldaliságról, hanem megteremteni annak a működési feltételeit, érdeképviseleteit és a hatalomba jutás feltételeit. Mert ugyanis, ha nem tud érvényesülni, kormányozni a baloldal, akkor eltűnik a süllyesztőben, vagy olyan lesz mint Thürmerék a mesében.
Hol voltak, hol nem voltak!

sphagin írta...

Kedves góbé !

Először is: amikor ezek a szóban forgó képek elkészültek, úgy jó 5-6 évvel ezelőtt, egész más volt a helyzet.
Gréczy se volt még akkor olyan nagy fiú és fiatalabb is, ezáltal meggondoltalanabb, mint manapság.
Nem beszélve arról, hogy akkor még senkinek nem jutott volna eszébe a magánéleti dolgokat is kiteregetni. Jó példa erre az államtitkárnő playból fotója, ami elég szexisnek látszik.
Bizony, akkoriban nem volt még szokás ilyesmin rugózni.
Amikor meg már megtudta, hogy bizony, ő is a terítékre kerül, akkor a párttársai gondolták úgy, hogy álljon bele és ne mondjon le. Sokan vannak, akik még mindig helytelenítik, hogy lemondott.
Miért kéne engedni minden támadásnak, gondolják, aminek nincs köze a politikához. Nem Gréczy hirdetett keresztény erkölcsiséget, hanem a FIDESZ ! Mondassa le ő az államtitkár asszonyát a szexi képei miatt.

Végül is lemondott a pártja érdekében Gréczy, amit én is helyeslek.
Ezzel az erővel viszont elég sokan lemondhatnának, szerintem, mert igen sok ember van, akinek a magénéletében vannak zaftos dolgok és még lesznek is, a pártok tagjai között.

Úgy, hogy az ilyen szutyokból van bőven, még a te életedben is, ha jól visszagondolsz !
Hál istennek !

A DK-ra ebből nem ég rá semmi, persze ettől ezt meg fogja próbálni a FIDESZ, csak nehogy már mi is ezt a vonalat erősítsük.

Nem tudom miben hittél, de , ha a tökéletességben, akkor bizony csalódnod kell, mert ezt nem ígérte neked senki ! Minden pártban vannak esetek, amit jó lenne kikerülni, de sajnos belebotlunk. hülyeség meg nem ismer határokat.
Ne legyenek illúzióid, hiba nélküli párt nincs, nem is lesz.

Azt hiszem, a többi felvetésed megválaszoltam az előző írásomban.
Én nem látom olyan sötéten a dolgot mint te és az emberek többsége se.

Tegyük a dolgunkat és az idő majd megmutatja, hogy mi lesz a további teendőnk ezen a téren.


Kovács Erzsébet írta...

A Gréczi ügyhöz:
1.nem volt szerintem józan, valamilyen befolyásoltság alatt állt.
2.Csak gazságügyi szakértő tudná megállapítani, az inkriminált felvételek egyáltalán Őróla készültek e, azn Ő telefonjával e
3.Óra perc IP cím alapján megállapítható hol ki készítette,valószínűsítem,nem Ő és
nem akkor, az egész egy csalás
4.Nekem nem tetszik Gy.ferenc nagy megértése...gyanús nekem,mert nagy megnyugvást
érzek a szavai mögött..
5.Ha én Munkaügyi Döntőbizottsági Elnök lennék a támában a BM szakembereire
bíznám.Nagyon tökéletes munkát végeznek.

És fény derülne sok álszent ténykedésére.
Mert nem egy jóbarátról derült már ki, hogy nem volt jó, de főképp nem volt barát.
Már épp itt lenne az ideje, a MYtuu és egyéb botrányokat csak akkor lehet felszámolni, ha mindenki megkapja azt, ami jár neki.
Tisztességes embereket ne engedjünk a halálba hajszolni.
A rapid ügyintézés a jó kollektív légkör nyitja, mert gyanusítgatások és sutyorgó munkahelyi légkörben nem lehet sem termelő munkát, sem szinházi munkát, poltikai tevékenyságet folytatni.Csak a nyilvánosság véd meg!

Attila írta...

Uram, a(z ilyen) barátoktól ments meg engem, az ellenségeimmel magam is elbánok!

Attila

Villon írta...

Attila... Melyrehato igazsagod vagyon....
Erzsebet... A "tudast" nem ugy ertekelik, hogy valaki felrebeszel... Meg az is megfontolando, hogy "elvtarsaknal" ki volt az az elvhu "tanar", aki neked bizonyitvanyt adott....Akik itt nemtetszsuket fejeztek ki aldatlan silany kommentjeid utan azok intelligenciaban fenyevekkel feletted vannak... Reszemrol utoljara reagalok " Erzsebetre". Nem eri meg a suket falnak beszelni. Lehet jelezni, hogyha en nem fogom betartani a szavamat...

magyarmagyar írta...

Kedves Attila! Tudom, egyes dolgokat nehéz lenyelni. Hadd idézzem a nagyszerű Jaroslav Haseket:

"Nem járt el helyesen, Švejk - mondta a tábori lelkész -, vendég a házban, isten a házban. A régi időkben torzszülöttekkel mulattatták magukat a lakomázók. Hozza ide, hadd szórakozzunk."

1970 írta...

Kedves Sphagin!

Látom, így karácsony előtt végképp elszabadult nálad valami, és dühöngésbe kezdtél. Javaslom, ehelyett gondolkozz egy kicsit, hidd el hasznosabb lesz.
Tudod, soraidat olvasván megjelent előtt édesanyám egyik - 70-es éveiben járó - szomszédasszonya, aki vehemens kisgömböc rajongó, és mindig összekap édesanyámmal, amikor valamilyen formában kritizálni meri "szent lieblingjeit".
Na, Te ugyanilyen vagy. Egy rajongó, akivel érdemben felesleges vitázni, mert bármikor bárki egyetlen bíráló megjegyzést tesz kedvenceidről, Te azonnal dühöngésben törsz ki, és mindenféle ostobaságot zúdítasz a bíráló fejére. Pusztán azért, mert kritizálni merte "szentjeidet".
Ezen gondolkozz el egy kicsit, mert Ti (Te és az említett szomszédasszony) ezzel a mentalitással teszitek tönkre ezt az országot.
(Thürmerrel meg nekem ne gyere, mert az az ember elképesztő, amit csinál. Nem hiszem, hogy a baloldaliságnak bármi köze lenne hozzá.)
És próbáld meg megérteni: én nem "visszasírom" a Kádár korszakot, hanem próbálom elismerni annak a korszaknak az érdemeit, mert - szerintem - ahogy haladunk előre az időben egyre jobban látszik a kontraszt a rendszerváltás utáni időszak és a Kádár kor között. Ha nem vagy képes felfogni, hogy mi a különbség a "visszasírás", meg az adott kor elismerése között, akkor sajnálom, de valami gond van Veled.
Boldog karácsonyt!

sphagin írta...

Kedves 1970 !

Nagyon tévedsz !
Eszemben sincs dühöngeni, pláne indulatból írogatni.
Csak egyszerűen nem értek veled egyet és ezt ki is fejezem.
Szerintem az elvakultság sem igazán jellemez, de a kritikáimra odafigyelek és nem akarom a jobboldali trollokat etetni a sajátjaim szennyesének a kiteregetésével, esetleg ötleteket adni nekik.
Te bezzeg, erre nem gondolsz és vagdalkozol össze vissza, mindenféle tények nélkül és ezerszer megcáfolt dolgokkal jössz elő újra és újra.

A visszasírás és az elismerés között nincs is nagy különbség, csak te ezt nem ismered el.
Egyszerűen arról van szó, hogy nincs meg a feltétele az adott kornak az eredményeit megismételni !
Ahhoz, hogy azt sikerüljön megcsinálni, rengeteg egyéb feltételt kellene teljesíteni, amit ma lehetetlen produkálni.

Így tehát ezek nem többek, mint sima vágyálmok, ha úgy tetszik visszasírások !
Felejtsd el, vagy teremtsd meg a hozzávaló feltételeket és ismételd meg !

Én belátom, hogy ez nekem nem menne és kíváncsian várom, hogy te mire jutsz !

Kovács Erzsébet írta...

Már felesleges ide írnom,Pupu is inkább csak a hal tátogását rakja fel ide,gondolj amit akarsz, a tied.
Van egy jó közmondás:
"Aki korpa közé keveredik,azt megeszik a diaznók".

Ezen elrágódhattok egy darabig.
Hozzátok illő társaságban vagytok.
Én kilógok ebből a sorból.Hál' Istennek...

1970 írta...

Kedves sphagin!

(Ne felejtsd el, az írásmód sokat elárul az emberről, akár a dühéről. Ilyen pl. a rengeteg felesleges felkiáltójel.)
Az a helyzet, hogy Te egy rajongó vagy, és minden alkalommal, amikor imádottjaidat kritika éri dühből reagálsz. Így tettél most is, amikor leírtam, hogy a DK nem baloldali párt, amit továbbra is tartok. Pontosan úgy viselkedsz, mint a kisgömböc rajongói (ha lenne egy "ellen-békemenet", ott vonulnál az első sorokban).
A Kádár kor egy adott feltételek közt létrejött, adott feltételek közt működőképes társadalmi rendszer volt. Olyan marhaságot sohasem írtam, amiket nekem tulajdonítottál, hogy "meg kellene ismételni az eredményeit". (Ez nem mellesleg egy Kádár formátumú államférfi nélkül nem is menne.) Én egyszerűen azt mondom, hogy a rendszerváltás utáni kor a saját lehetőségeiből a töredékét sem hozta ki, mint amit a Kádár kor a saját "gúzsba kötve létező" adottságaiból. Ezen pedig nagyon el kellene gondolkodni, mielőtt üvöltve szidjuk azt a kort. (A rendszerváltó politikusoknak pedig nagyon magukba kellene szállniuk, gyurcsányostul, kisgömböcöstül, és egyebestül.)
Ezerszer megcáfolt dolgok? Ugyan mik, kedves Sphagin? Megcáfoltál te itt egyáltalán valamit?
Olvasd időnként a szakirodalmat:
http://artnera.blogspot.com/2015/02/800x600-normal-0-21-false-false-false.html
http://dialektika.hu/wp-content/uploads/2019/08/fekete_fuzet.pdf?fbclid=IwAR0xRGNkwErPU5wMXhHxpR1hX3W6yXz6F4ZfRYeM-_GbNCcUfdFS4xnWqBM
Boldog karácsonyt!

Attila írta...

Üdv!

Kovács Erzsébet!

Már régen fölösleges ide írnod, sokszor megmutattad fogad narancssárgáját. Igen, kilógsz innen, Janus arcod van! Sírsz itt a baloldal miatt, aztán röhögve leszavazol a fityiszre!
Képmutatásodnál csak az arcod nagyobb, páncélkivitelű bőrrel fedve, ami után még rinocérosz is csak vágyakozik.

Attila

sphagin írta...

Kedves 1970 !

Hát, így ünnep előtt azért egy kicsit sok amit te művelsz !
Az még hagyján, hogy a felkiáltó jelből is tudsz olvasni és eszedbe se jutna arra gondolni, hogy csak azt jelenti, hogy az a mondat fontos a többivel ellentétben.
A kommentek már csak ilyenek és, ha nem lehet, vagy nem akarunk bővebben megmagyarázni valamit, próbáljuk röviden, velősen megírni. Indulat nélkül, de a felkiáltó jellel jelezzük, a fontosságát.
Érthető ?

A Dk-ról azt írsz, amit akarsz, meg másokról is. A te véleményed számomra nem oszt és nem szoroz semmit, mert az ezerszer kifejtett nézeteidre adott válaszokat simán elengeded a füled mellett. Meg mást is és csak arra vagy hajlandó reagálni, ami a te számodra kielégítő.

Kacagtató a meglátásod és a véleményed, főleg a mai helyzet viszonylatában.
A mai rendszerek, pártok, szervezetek, stb. most alakulnak ki, keresik a helyüket és a lehetőségeiket.
Ezekről sommás véleményeket megfogalmazni és beskatulyázni őket mindenféle oldalra és izmusba, egyszerűen sületlenség !
Pláne összehasonlítgatni a régi kiforrott rendszerrel, ami megbukott és működő képtelenné vált !
Helyette kellene a baloldalnak egy új rendszert létrehozni, csak ez nem megy máról holnapra, igen sok ok miatt .
Többek között az ilyen begyöpösödött gondolkozású baloldaliak miatt is, mint te vagy.

Sebaj, ne csüggedj el, lesz ez még így se.
Nem egy sétagalopp ez az egész és elég kanyargós utat kell még megtenni ahhoz, hogy valami ki is tudjon alakulni.
Egy biztos, még egyszer olyan rendszer nem fog létrejönni, ahol a vezettettek fogják a hatalmukban tartani a kormányrudat.
Ennek tükrében illene politizálnod.
De persze, tedd ahogy gondolod

Kovács Erzsébet írta...

Attilának:
A rinocéroszi vágyaidat jól felmutattad.Unalmas vagy az örökké ellenkedéseddel.
Észérvek híján ez van.

Attila írta...

K. Erzsébet!

Hehehehehe.......

Attila

Kovács Erzsébet írta...

Villon-nak:
A tanáraimat hagy békén,Dr.Buglya Sándor Kossuth Díjas. és a néhai Széki Patka László.Kiváló emberek.
Villon te egy olyan ember vagy,akit atv élet nem kényeztetettvel sem fizikailag sem szellemileg, ezért úgy veszel magadnak elégtételt, ahogy tudsz , bárkit is legyalázol,mint egy gyütrőszúnyog,amig folyik az ürge vére, addig rágod.

Ez a másik szépség ez a magyarmagyar,akinek tisztességes nevesincs,de a " lelki világa" magáért beszél.Szégyen a papírnak,amire írsz,hogy el kell viselnie a rémségeidet.

Ez a defekt duó már nagyon undorító számomra.A Pupu nem érdemli meg ezt a két madarat, privátban levelezek ezután Vele, hogy az ilye alja emberek ne kapjanak vérszemet,mert ettől amit én írok még a bamba agyukban is megindul a vérkeringés a kötekedés egyedüli élvezet számukra,nem vagyok hajlandó a mocskoódásukat eltűrni.