2019. december 17., kedd

EMBERTELEN RENDSZEREK

A nagy társadalmi ellátórendszerek ezer sebből véreznek.
Talán legjobb példa erre az állami egészségügy, ahol néhány - kalandvágyból itthonmaradt - orvos úgy cirkulál a rendszerben, mint a giliszta, mikor a kacsa a fenekébe dugja a csőrét.
Szaladnak egyik helyről a másikra, hajszoltak és fáradtak, nincs módjuk nyugodt munkavégzésre, 
mert a betegek ott ülnek űzött tekintettel a folyosókon - már persze, ha adtak nekik időpontot egyáltalán.
Nagy adomány, ha ilyen körülmények között valaki nyugodt tud maradni, mert szakmai munka színvonalát a kapkodás, a túlzott megterhelés jelentősen rontja, mint ez a mienknél szerencsésebb országokban már régen közismert, és ahogy közismert volt nálunk is - ezelőtt úgy harminc évvel.
Természetesen a Nemzet Poliésztere is ismeri a problémát, de - már csak megszokásból is - azt vizsgálja elsősorban, hogy hogy lehet a rajta fellelhető hájréteget tovább növelni, ezért aztán a követendő eljárás három eleme a gép-műszerpark növelése, új kórházak építése és az ellátottak számának csökkentése.
Ha ügyesen oldják meg a feladatot, akkor a népnek nem lehet pofázni, kapott CT-t, MRI-t meg sikítófrászt előjegyzésének időpontja miatt - a fizetős beteg meg átmegy a magán-egészségügybe, melynek tulajdonosi köre okozna kis meglepetést, ha nyilvánosságra kerülne.



Az első eset tiszta sor: beszerzünk, majd jön a technológiai szükségszerűségként előírt un. "visszacsurgatás", aztán a beüzemelés, melynek során hamar kiderül, hogy ha egy új műszer vagy gép mögött nem áll ott a hozzáértő orvos, akkor az csak egy darab vas.
Állhatna helyette a rendelő közepén magának a Nagy Politikusnak a megfelelő helyen arannyá fényesedett rézszobra is, mely - hasaalját megsimogatva - biztos gyógyulást hozna a betegeknek.
A kórházépítésnél ugyananez az eljárás, csak a nagyságrend tízezerszeres, majd a megfelelő betegút-karbantartás után plusz-hozadékként remek budai ingatlanok szabadulnak fel ingatlangfejlesztésnek nevezett rablások céljára.
Egyébként meg aki nem érdemli meg, az fizesse zsebből az ellátását, és ha a zsebében nincs semmi, akkor így járt - aztán vakargathatja gondterhelten erősnek éppen nem mondható érdekérvényesítő képességét.
Minek is neki az orvos, a gyógyszer kiváltására úgysincs pénze, egyébként meg egészséges életmódot folytat, sokat tartózkodik a friss levegőn és a munkahelyi étkeztetése is egészségtudatos - legelhet füvet az árokpartról. 



A nyugdíjrendszer és a szociális ellátások is tökéletesek, a nyugger például tizenegy hónapon át hitelt nyújt szeretett kormányának, majd - ha szerencséje van - akkor valamennyit visszakap a befektetett pénzéből, kegydíj gyanánt.
Persze, szó sem lehet herdálásról, a nyugdíjemelés az inflációhoz igazodik, de hogy az mennyi, azt a Nemzet Esze határozza meg, a Statisztikai Hivatal meg lepapírozza.
Így eshet meg, hogy a piacon már elfogy a pénz a bukszából, de a nyuggernek még mindig lelkesednie kell a bőkezűen osztogatott nyugdíj miatt, mely osztogatás vesztese ugyan ki más lehetne, mint a legszegényebb réteg.
Ugyanígy járnak azok is, akiknek a családi pótlék jelent még valamit, miközben a rendszer kegyeltjei zsákszámra hordják haza a csalási pótlékot.
Gyermekszegénység? Lakhatási szegénység? Létminimum alatt élők százezrei?
Ugyan, kit érdekelnek, hulljon a férgese!


Az oktatási rendszer rabszolgákat termel, a közművelődés rendszere meg rabszolgákat akar alkalmazni, a normális viszonyok és a jogállam helyreállítása helyett nagypofájú csatakancákat vet be a hatalom.
Az óvodában is az szokta nyerni a vitát, akinek nagyobb a szája, főleg, ha ott áll mögötte Viktorka a baseballütővel.
Szerencsére azért sokan érzékelik ezt a  helyzetet, így van rá remény, hogy egyszer akkorát rúg a nép a hatalomba, hogy nem kell majd keresgélni, ki legyen a második magyar kozmonauta, aki megjárja a világűrt, hogy nyelé el egy fekete lyuk.
Az viszont igaz, akárki is jön, a Nemzet Zsírmalaca után, rettenetesen nehéz dolga lesz, de hát erre fel lehet készülni - igaz, már dolgozni illene rajta.

Reménykedjünk...



:O)))

7 megjegyzés:

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Pupu!
Ma megint nagyon szárnyalsz,ez remek volt megint.
Csak hát ezen még Te sem tudsz nevetni, mert tudod Te is a balodal alól kiment a nép, a földön fetrengők performanszára becsületes munkásember nem bízná az ország sorsát, a Brüsszelben dolgozók sem alkalmasak a Haza szolgálatáért című kitüntető plakettre, még jó hogy már megszünt ez a biléta, mert nem sok erre alkalmas egyén villog a tv-t képernyőin,a Gábor nevű volt szdszes most nem tudom kitől mitől eszes, de hogy a Sorosnak a táborából való egy igazi mindenkit túlszárnyaló leszóló elképesztő vehemenciával adja elő a szófordulatokat, de szerintem nem tudna akkorát fordulni avilág, hogy melós ember rá bízná a sorsát.
Ez a műholdas projekt azért aggasztó számomra,mert ép ésszel talán azokat a filléreket az egészségügyre kéne költeni,akkor talán a következő szemműtétemre nem 1,5év lenne a várakozási időm.Mondjuk időm még annyi talán van,de egy potenciális életveszélyben élek,mert az élniakarásom miatt mindent megakarok dolgozni, amit kell.a lépcsőháztakarításban is élen járok, megpucoltam még a plafonon lévő villanybúrát is és nézegettem,milyen gyönyörűen csillogott tisztán, azért még f.sza nő vagyok, ki ishúztam magam, nem kellett volna,mert ott már a plafon volt...kicsit vérzett a fejem teteje pedig volt rajtam simlis sapka., és mivel alig látok,majdnem lepotyogtam..szóval a rezüméje a dolognak ne bízzuk el magunkat egy kicsit se,mert abból mindig baj van.A balodal meg nem is baloldal, csak impotentátok Soros eurófillérekkel díjazott egyedei.Még mindig Viktor a legjobb a sakktáblán,olyan mint a futó, oda lép, ahova akar.Kár.hogy a nyugdíjasok nem a szíve csücskei,pedig a Nyugdíjas bizottságnak is Ő a vezetője.Egy kis Karácsonyi pénz azért jó lett volna,halászlé kocka lesz cérnametélttel,mintha ünnep volna.Békés belenyugvást kívánok Mindenkinek,mert ez a hosszú élet titka.Ki kell bírni a sorscsapásokat.Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, az a jó, hogy a Jóisten szereti az öregeket,nincsen hideg, lehet ásnia kertben el lehet vetni a zöldborsót,áprilisban meg csak nézzük milyen szépen kikeltek és zöldülnek a kertjeink,anyák napjára már lesz finom levesnek való.Ember bízva bízzál, mást nem tehetsz.

sphagin írta...

Kedves Erzsébet !

Jót derültem az írásán és az újabb Sorosozásán.
Meg kell állapítsam, hogy nem megy ez a dolog tökéletesen. Afféle igenis, meg nem is, meg jó lenne, meg nem is, stb.
Talán nincs valami gond az erőtérrel, így a vége felé ?
Elég kapkodósnak látszik a kormány okt. 13-a óta.

Egy csomó dolgot lehetne sorolni, hogy miért nem alkalmasak a jelenlegi hatalmon lévők a kormányzásra, mégis kormányoznak.
Ahogy észlelem, a legnagyobb megelégedésére.
Hát, igen.
Az esetleges ellenvéleményeket el kell hallgatni, vagy elég, ha itt a PuPu blogján találkozunk vele. Kire is lehet akkor bízni a kormányzást ?
Hát akiről olvasunk, hallunk valamit.
Mindegy, hogy, hogy végzi a feladatát, de nem ismerünk mást, ugye.
Saját maga sorolja fel az anomáliákat és pénz herdálását és ez önnek megfelel.

Igen, egyetértek önnel, hogy ne bízzuk el magunkat, főleg hatalmon, mert abból mindig baj lesz. Na, ezt nem fogatták el az ön pártfogoltjai és Borkai segítségével bepillanthattunk a valódi világukba.

Én úgy vélem, hogy ennyit és ilyet fekve is tudok csinálni és nem látok problémát a lecserélésük esetén. Olyan evéseket, mint Németh Szilárd tud, talán én már nem vállalok, mert megfeküdné a gyomrom.
Mint ez az egész bagázs !

Persze lehet Sorosozni és fikázni a baloldalt, csak nagyon árulkodó az egészről, hogy nem csak ehhez, de a sakkhoz se ért.
A futó ugyanis nem léphet oda ahova akar.
A fekete futó, csak a fekete kockára, a fehér pedig csak a fehérre. Ráadásul csak átlósan léphet, nem pedig egyenesen.

Nagyon jól fogok mulatni a most hatalmon lévőkön, amikor ki fog derülni, hogy egyenesen nem fognak tudni lelécelni és a futóhoz hasonlóan átlósan mehetnek a börtönbe a sok elcseszett dolgaik miatt.

Igen, bízva bízhatunk, hogy azért kerül még az ellenzék soraiban rendes ember is, kellő szakértelemmel és tesz majd annyit, mint Orbán egyes miniszterei, megmondó emberei.

Orbán csak addig tud létezni, amíg van aki finanszírozza a rendszerét.
Nem látok sok jót az elkövetkező időszakra és vannak azért egy páran, akik nem nyugszanak bele, hogy ezt a helyzetet nem lehetséges megváltoztatni.

Tényleg rossz a szeme, ha nem látja ezt, csak az a baj, hogy nincs egyedül.

Kovács Erzsébet írta...

sphagin írta-nak:
Köszönöm, hogy megszólítottál.
Igen, jól tudom,hogy melyik bábú hogy lépkedhet.A legkisebb unokámból sakknagymester lesz, vele szoktam "edzeni",Ő már több sakkversenyen volt sikeres.Rövid meccsek szoktak lenni, Ő 3-4 lépésről bemattol.Herenden nagyon nagy sakkélet van az iskolában, könyvekből előre le tudnak játszani meccseket a gyerekek.Én nem aggódok a jövő generációjáért, sokkal okosabbak,mint a mai felnőtt generáció, hála istennek.És az ősi sváb lakosság is örökölt a génjeiben annyi természetes észt, hogy a hasbaakasztós hülye dumákkal nem lehet őket sem megfélemlíteni, sem elbizonytalanítani.
A természetes józan ész ismét divatba fog jönni, reméljük,nemsokára.
És a Középeurópai Unió gondolata is nagyon pozitív,mert nem a haza ellen, hanem a hazáért fog dolgozni, ha megvalósul,és az avitt gyűlőlködők eltünnek a süllyesztőben, a történelem panoptikumában, ahova valók.Kihalnak, mint a mamuttok ,a genderbaromságaikkal együtt.

sphagin írta...

Kedves Erzsike !

Mivel azt írta, hogy a futó oda lép ahová akar, sajnálatosan megtévesztett. Pláne, hogy egy sakkfenoménnal szokott edzeni.
Csak halkan kérdezem, hogy a megtévesztés már a vérében van, mint a jobboldaliaknak általában, vagy született adomány !

Ilyen megtévesztés a józan ész divatba hozása is, mert azt nem kell divatba hozni, az vagy van, vagy nincs.
Ezek szerint most nincs, ha még ezután jön divatba !
Hát ez elég szegénységi bizonyítvány a most hatalmon lévők számára, hogy ezt elérték, röpke 9 év alatt. Mit mondjak, elég sokáig keresgélik azt a józan észt, ideje lenne már a kormányzással, a problémákkal is foglalkozni.
Ez lenne a józan ész.

A Középeurópai Unió gondolatai se a józan ész körül forog.
Sokan közülük már egy Unió tagja és úgy gondolja, hogy elég neki az is, mint pl a Román Államfő.
Szóval nem egy lefutott meccs ez még és talán tisztázni kellene előbb, hogy mi is tartozik a józan ész körébe. Lehet kiderülne, hogy ez csak egy elmeháborodott szerény kívánsága, amit jobb híján kikotyogott.

Az avítt gyűlölködők, mint pl. Bayer, meg Kocsis Máté, meg a többi tényleg eltűnhetne már, de én személy szerint örülök nekik.
Megmutatják ugyanis a jobboldal igazi gondolatait és kimutatják a foguk fehérjét !
Eddig nem ismertük eléggé őket.
Hát most bemutatkoznak és reméljük segítenek majd dönteni a következő választáson a választók számára.

neveletlen írta...

Höhö, kedves Sphagin,

'Megmutatják ugyanis a jobboldal igazi gondolatait és kimutatják a foguk fehérjét !'

Úgy olvasom, hogy a legeurópaibb párt frakció szóvivője is kimutatta igazi gondolatait és a f...a fehérjét.

Idézet az önéletrajzából:
'A 2018-as választáson a DK országos listáján nyertem mandátumot.
A DK-frakció szóvivője, a Kulturális Bizottság tagja, két gyermek édesapja vagyok.'
https://dkp.hu/uploads/customitems/11/dk_gzs_oneletrajz.pdf

'Eddig nem ismertük eléggé őket...'

Gratulálok.

mavtelep írta...

neveletlen
Na ácsi ! 1.
1. A képeket egyszerűen ellopták és egy rüfke átadta egy szennylapnak.
2.Szerintem millió szám történik ilyen "udvarlás", de tisztelettel kérem az újságokat, hogy ne ez legyen a tartalom a sajtótermékben.

sphagin írta...

Kedves neveletlen !

És te ?
Te vajon soha nem mutatkoztál pőrén senki előtt ?
Ha ez a foga fehérje, akkor ne álszenteskedj, hanem fordulj magadba !

Már megbocsáts, de hogy jön ez a Bayerék megnyilvánulásaihoz ?

Ki merem jelenteni, hogy igen kevesen vannak ebben az országban, a felnőttek között, akik nem tettek már hasonlót az életük során.

Persze a számomra a hülyeségnek is van határa és PuPu-val értek egyet.

Jól tette, hogy lemondott, főleg a DK szempontjából.