2020. október 27., kedd

GOEBBELS DOKTOR HONOSÍTVA



Az ÉS november 22.-i számában található Gyenge Zoltán cikke, Goebbels doktor intelmei címmel.
Tanulságos olvasmány, ha módomban állna, kötelezővé tenném a középiskolai tananyagban, de lehet, már az általános iskola felső tagozatának vége felé, hadd tanulja meg időben a nebuló, hogy a világ tele van ármánnyal, hogy a hatalom sokszor hülyének nézi és felhasználja majd őt.
Igaz, ha ezt tudja, akkor sem lesz ez másként, de talán akkor nem lelkesedik és tapsol, nem nyílnak lelkében a gyűlölet kis virágai és talán nem lehet majd késnek használni egy olyan mészárszéken, ahol a hozzá hasonlók módszeres legyilkolása folyik.
Vagy ki tudja...
De azért az vérfagyasztó, hogy az írásban említett náci propagandista  módszerei mennyire hasonlítanak korunk hazai propaganda-módszereihez, és mennyire hatékonyak még ma is ezek.
Persze a diktatúra csak tartalmában azonos a Harmadik Birodalom diktatúrájával, a Századik Pofáraesés Birodalma ma még nem látja időszerűnek a náci ideológia nyílt vállalását, jelenleg még élhet cigány és zsidó is az országban, ha meghúzza magát.
Ma még csak az iskolai hittanon tanítják az unokámnak, hogy ide akarnak jönni "valahonnan Arábiábol" valakik, akik el akarják venni az édesvíz-készleteinket, de ezt nem szabad elmesélni a szülőknek, mert abból baj lehet.
A nácizmus nem a koncentrációs táborokkal kezdődik, a nácizmus először csak szavakkal, kifejezésekkel mérgezi a lelkeket, a fizikai erőszakra csak később kerül majd sor.
Ne legyenek illúzióink - az erőszak ma is jelen van, csak éppen nem jelenik meg döngő léptekkel, de nem véletlen, hogy Simicska Lajos kegyvesztését követően sugárzásmérővel támogatta meg személyes biztonságát...


A náci propaganda bizonyos tekintetben igen tehetséges irányítója - természetesen csak a Führer után - doktor Goebbels volt - nekünk szerencsénk van, hiszen többen is léteznek, akik ezen a területen szorgoskodnak - és most nem a Kovács Zoltán, vagy Révész Mártiriusz féle másodosztályú szellemi pribékekre kell gondolni.
A bimbódzó nácizmus - fasizmus  Horthy autoriter rendszerével megtermékenyített katyvaszának kialakításán jelenleg a Habony-Rogán duó szorgoskodik, ugyancsak nem tehetségtelenül.
Külön érdekesség, bár meglepőnek nem mondható, hogy a magyar belpolitikában meghatározó szerephez juthatott valaki, aki semmiféle állami, de még párt-tisztséget sem visel, ezért senkinek nem tartozik elszámolással, kivéve természetesen a trottyos Legfőbb Hadurat, aki a Királyi Várból szemléli félkész művét, mellyel sikerült a kártékonysági listán beelőznie a szintúgy a Várból induló Nemzetvezetőt.
Szálasi csak az országot rombolta le, utódja az emberek lelkében végzett szinte jóvátehetetlen pusztítást, ami persze előbb-utóbb az ország lerombolását is magával hozza, de ez esetben a pusztítást önkezűleg végezzük majd el, mint ahogy a gyilkosságokat is házilagos kivitelezésben kell majd elvégeznünk.

Orbán egyik legerősebb tulajdonsága az, hogy képes tanulni.
Hogy kitől, az nem kérdés, de az biztos, hogy kedvenc olvasmányai között vezető helyen áll Mario Puzo A keresztapa című műve, ha elolvasod meg fogsz döbbenni mai helyzetünkhöz való hasolóságokon
Talán csak abban van némi differencia, hogy a regény hőse igyekezett ésszerűen viselkedni és némi szerénységet mutatni, míg a regényt tanulmányozó maffiózó egyre gátlástalanabb és erőszakosabb, amiben van némi szerepe ellenfelei töketlenkedésének is.
Mindenesetre ez is hasznos olvasmány, ha meg akarod érteni az ország helyzetét, emellett persze végtelenül szórakoztató is - igaz, a regényben nem  a mi bőrünkre megy a játék.
Talán azért - ha lassan is , de - tanulunk.
Nem lenne ártalmas...


:O)))

3 megjegyzés:

Kibic37 írta...

Valóban - ahogy írod - "...vérfagyasztó, hogy az írásban említett náci propagandista módszerei mennyire hasonlítanak korunk hazai propaganda-módszereihez, és mennyire hatékonyak még ma is ezek."

Pedig Goebbelsnek még nem is álltak rendelkezésére azok a tudományos és technikai eszközök, amikkel Arthur J. Finkelstein - Orbán Viktor legfőbb tanácsadója - dolgozott. Nevezett hidegvérrel kutatta a társadalom legtámadhatóbb pontjait a szavazatmaximalizálás mint célfüggvény elérése érdekében. Lényege az ember legalantasabb ösztöneire irányuló koncentrált propaganda, érzelmek szítása racionális érvelés helyett.
Akit érdekel Finkelstein munkássága az alábbi linkeken nyomon követheti. (Privát megjegyzés: én ezt is kötelezővé tenném az iskolákban...)

https://magyarnarancs.hu/belpol/finkelstein-fidesz-tanacsado-a-var-esze-83588

https://444.hu/2015/07/06/mondj-valami-igazat-hogy-elhigyjek-ha-kamuzol-igy-dolgozik-orban-amerikai-fotanacsadoja

http://444.hu/2017/01/29/sulyos-beteg-finkelstein-orban-es-netanyahu-csodatanacsadoja

https://444.hu/2017/08/23/finkelstein-meghalt-de-orokre-megvaltoztatta-a-magyar-politikat

Névtelen írta...

És az én ajánlásom:
https://www.es.hu/cikk/2015-10-02/vasarhelyi-maria/a-nyelv-aze-aki-megmuveli.html
(Mano)

Bubu64 írta...

Kedves Pupu!
Köszönöm az ÉS írás ajánlását, nagyon jó volt. A kedvenc mondat belőle:" A tény büntetendő cselekmény"