2020. november 13., péntek

HA MUNKA VAN, MINDEN VAN...


Ezt a veretes bölcsességet volt képes előadni minden magyarok miniszterelnöke, a Haza Görcse...
Rendben van, habár kissé azért pontosítani lehetne a dolgot.
Ha munka van, minden van, esetleg egészség nincs, a gyereknek oktatás nincs, a fertőzöttek elkülönítése is hiánycikk, itt-ott orvos sincs, a szakdolgozók is hiányoznak, lassan már a tartalékok is elfogynak a családoknál, de úgy egyébként minden van. 
Például új kisvasút épül Tokajban, merthogy a borászat majdnem akkora kedvenc, mint a foci, és a NER arisztokráciájának szőlőbirtokai Tokaj környékén vannak.
Kell a kisvasút, hogy legyen mivel szállítani az államkasszából kilapátolt  pénzt a csókosoknak.


Ha munka van - minden van. 
Például géppisztolyos katonák az utcákon, vakulj paraszt, itt nem fog a vírus éjszakánként vakcinaellenes jelszavakat skandálva terjedni, majd mi megmutatjuk!
És van labdarugó-mérkőzés is, nézőkkel és boldogsággal, hiszen a Csapat ott lehet a nagyok között, ami igen dícséretes eredmény, rengeteg munka van benne.
Nopersze rengeteg pénz is, és nagyot téved az, aki azt hiszi, hogy a játékosok zsebében kell ez után keresgélnie.
De az utánpótlás-nevelés sikeres, mint ezt Nego - szép, napbarnított magyar gyerek - példája is mutatja, aki az egyenlítő gólt szerezte, és hát Szoboszlai nevelőegyesülete se a Puskás Akadémia volt, ahova a másik kisvasúttal lehet hordani a milliárdokat.
Vajon hány forintunkba került ez a két gól?
Rákosi különb eredményeket ért el fociban, és mellesleg felépítette Sztálinvárost és a nehézipart. 
Ha munka van - minden van, és némelyeknek munka és teljesítmény nélkül is.
Például a szállodaipari vállakozóknak, akik nemzeti ajándékot kapnak Nagyurunktól, igaz, a szállodák zöme már az ő enyves kezében van.

Ha munka van-minden van.
Bölcs mondás, méltó Nagyurunkhoz.
És akkor most izgatottan várhatjuk, hátha mond még egy bölcset arról is, hogy akinek nincs munkája, annak mi van? 
Nem, nem segít, ha a statisztikákban nem szerepeltetjük Józsit és Józsinét, mert ettől a gyerekeik még éhenhalhatnak.
Nekik nem segít az, ha Nagyurunk adót csökkent, kivéve, ha ÁFÁ-t, mert azt a hajléktalan is fizeti, de erről valahogy nem esik szó.
És mondhatna arról is egy nagyjelentőségűt, hogy azokkal mi van, akiknek annyi a munkájuk, hogy belegebednek, de a mindenhez hiányzik nekik azért még egy-két dolog, például védőfelszerelés, pihenés, a család, a biztonságérzet, miegyéb.
Talán egy ilyen tömör bölcsesség segíthetne azokon a pedagógusokon is, akik a mai napig a katedrán állnak és reménykednek, hogy a lurkók nem hoznak otthonról ajándékba egy adag vírust, mely a gyerekekre tán kevésbé veszélyes(?), de Nóri nénire, a maga ötvenkét évével azért nem hatna jól.


Ha munka van - minden van.
Például felelősségvállalás is van.
Nagyurunk vállalta a felelősséget azért, hogy a magyar egészségügy ennyi emberrel is működni tud, és minden ember megkapja a tisztességes egészségügyi ellátást.
Új fejlemény, hogy minden élet számít, az időseké is, és az orvosmatematikusok kiszámolták, hogy még így is esély marad a gyógyulásra. 
Ja, meg remény, merthogy az hal meg utoljára.
A helyzet kulcsa a kijárási tilalom, mondá a Vezér és Kancellár, miközben zsebében morzsolgatta a Bölcsek Kövét, persze ő tudja a titkot, hogy mi értelme van az éjszakai kijárási tilalomnak.
Lehet, hogy brit tudósok már megállapították, hogy a vírus, Soros és Gyurcsány éjjel aktív, nappal csak a Fidesz fertőz?...

Ha munka van - minden van.
Például Alaptörvény-módosítás is, meg egyéb pofátlanságok.
Azzal is van munka, de ez semmi ahhoz, amit akkor kell majd elvégezni, mikor eltakarítjuk ezt a szartengert, amit Fidesz-érának, Orbánizmusnak nevezünk.
El lehetne kezdeni dolgozni rajta, konkrétan, hogy ne úgy nézzünk majd egy esetleges kedvező helyzetre, mint Julcsa Jancsira, mikor az a kazal tövében előkapja a csúnyáját.
Akkorra tudni illene, hogy mi a teendő.
Tudni kellene, hogy melyik szövetségesünktől mire számíthatunk...
Ha munka van, minden van - akár még Orbántalanított ország is lehet.


:O)))

7 megjegyzés:

góbé írta...

Jegyzed PuPu:

"El lehetne kezdeni dolgozni rajta, ... Akkorra tudni illene, hogy mi a teendő,...
Tudni kellene, hogy melyik szövetségesünktől mire számíthatunk...

Hááát, pl. arra, hogy halaszthatatlanná vált az "Új Magyar Köztársaságért", a teljes ellenzék által megalakitott választási párt megalakulásának azonnali bejelentése, ennek minden létező fórumon közzététele.
Majd polgárilag engedetlenkedve egy Kossuth téri gigatüntetés megszervezése melynek célja a korrupt, tolvaj, diktátor és kormánya lemondatása a Parlament teljes blokádjának módszerével. Nem elfoglalni, csak körbevenni kell, permanensen úgy hogy oda, csak az arra érdemesek juthassanak be.

G.orbán "133 bátor embere" az utolsó esélyét is eljátszotta, hogy köze legyen a nemzet azon épületéhez, ahol Mikszáthok, Jókaik, DarvasIvánok itd... igazgatták a nemzet sorsát.

Egy totalitárius hatalmat biztositó felhatalmazási tövényt vészhelyzetben, egy bedurvult egészségügyi, lakhatási, szociális válságban arra használni hogy alaptörvényben rögzitsék a nép teljes kifosztását, lealacsonyitását eredményező cikkelyeket, no ez a hazaárulás, a hatalom birtoklására teljes és végletes érdemtelenné válás.

Az mondjuk gáz, ha az "un" pártjaink csupán hümmögésre, meg "nahátilyentet"-re képesek.
Azért reménykedem, nálatok ott Pesten példát mutatot a Sziniegyetem a népfelség erejéről, lehetőségeiről.
Papiron, pártok nélkül is müködhetne a dolog, legalább elválik: a " minket képviselők" az akol langyos melegét avagy a NÉP-et választják...
(lehet hogy szólni kéne a radikálisch demmokratákknak ?!?... ezér'bocs)

Benne van a kalapban a tekk is meg a sereg is, azt viszont nehezen tudom elképzelni hogy a
rendőrség állománya bedurvulna egy békésen demonstráló több-ezres-tizezres - akár anyám is ott lehet jellegü - formációval.
Mindenesetre sohasem tudjuk meg, ha nincs kipróbálva !





góbé írta...

Kiegészités nov.13.17-50-hez:

Szerintem alappal tarthatunk attól, hogy nem ez volt az utolsó belenyúlásuk a választási rendszerbe, törvénybe.
Ez akár csapda is lehet, mely végleg a közös lista, ill. egy választási párt felé orientálja az ellenzéki pártokat. Majd !! Hoznak egy új tv.-módositást miszerint az envébé csak pártlistákat fogad el, közöslistát NEM !

Illetve, / vagy akár, a választásokon csak olyan párt indulhat, amely a választás előtt legalább 1, 1,2, 1,5….stb. évvel alakult !! Plusz fel tud mutatni 200.000 tagot, akik közül a leggyengébb is 120-as IQ-val rendelkezik és mindegyiknek igazolása van a helyi plébánostól hogy heti rendszerességgel gyón, naponta részt vesz az istentiszteleteken, hetero családban él és vagy tervez, vagy már megalkotott min. három sarjat !!!

Mindenesetre érdemes lenne még az idén megalakitani és talonba, tartalékba tenni egy „háttér”, avagy 2.0választási pártot – elnök: Majtényi ? Balázs Péter ? ... itd., vannak még hiteles, kikezdhetetlen személyek - melyhez a fidesz kavarása esetén az összellenzék egyénileg becsatlakozhat és e párt indulna kizárólagosan a fidesz-kdmpé ellen. Persze + a fidesz-kamu pártocskák...

Ha ezt, ami ma van, Örkény Mikszáth megélhette volna….

kekec írta...

Megette a fene, ha nem tanulnak meg népszerű propagandát csinálni! Merthogy azt azért illene tudomásul venni, hogy az elmúlt 100 évben a nép kétszer élt viszonylag békés és kiszámítható körülmények között: a Horthy és a Kádár rendszerben. Ezért a nagy többséget nem mozgósítja a diktatúra ellenesség jelszava. És a többség jelenleg is abból indul ki, hogy "felülről nézvést még megvan az orsázg" és nem érdekli, hogy "Werbőczy utódok toldozzák-foldozzák"
És a lopások sem igen, ha abból indul ki, hogy ezek is lopnak és azok is - ő ebben meg biztosan nem részesül egyik esetben sem. Amíg nem sikerül tudatosítani, hogy TŐLÜK lopnak, és nem mindegy a különbség a (jogerősen nem létező) Nokiás doboz és a kamion között.
Gyurcsány jó helyen kotorászik az "ebben a helyzetben mi jobban kormányoznánk" szöveggel. De CSAK ebben a helyzetben?
Elég egy választási párt? Hol van az Árnyékkormány és azok az intézkedések, amit ebben a helyzetben meghoznának? Konkrétan??? És bemutatva, hogy képesek részletproblémákban egyeztetni?
És milyen módon juttatnák el az üzenetet az információktól megfosztott TÖBBSÉGNEK???
Nem véletlen, hogy minden Orbán-ellenes párt a maréknyi értelmesebb rétegen marakodik. Csak azok "sokan lesznek, de nem elegen"
És az ősbűn: elfogadni a választási eredményt a nyilvánvaló csalások ellenére, és biodíszletként bevonulni a "2/3-os" Parlamentbe. Pedig előtte voltak tüntetések, ahol együtt menetelt a demokratikus oldal még a szélsőjobbal is. Örök élmény lett, amikor mellettem elhúztak a 64 vármegyések. Tehát lett volna tömegtámogatás, és legalább Orbán legitimációját megroppantották volna. Én a magam részéről már nem is veszek részt semmiféle tüntetésen azóta! Minek?

1970 írta...

Kedves kekec!

Két megjegyzés:

A lovastengerész rendszerét semmiképpen nem nevezném "kiszámítható körülmények korának", főleg nem az 1930-as évektől kezdődő időszakot. Gondolom ezt az akkori zsidó, cigány, meleg, kommunista és más baloldali, szegény sorsú, stb. (tudod, a "mocskoshazaárulótársaság") honfitársaink is megerősíthetik.

Az ősbűn pedig nem akkor történt meg, amikor "biodíszletként bevonultak az országgyűlésbe", hanem sokkal-sokkal korábban.

kekec írta...

Kedves 1970
1. Írtam talán, hogy nem volt elnyomás? De ha valaki nem nyüzsgött a hatalom ellen, azt békén hagyták. Épp úgy, mint a Kádár korszakban.
2- Jó, akkor nem "ősbün". Hanem hiba. És tudod a kettő viszonyát. (több, mint bűn)

talalom írta...

Kedves kekec! Nem, nem hagyták békén, mint a Kádár korszakban, amikor már a hortobágyi táborok sem működtek. A Horthy korszak 1920-tól 44 márciusáig tartott.

1970 írta...

Kedves kekec!

Igencsak sajátos módon értelmezel néhány dolgot. Azt írod, ha "valaki nem nyüzsgött a hatalom ellen, azt békén hagyták". Mondd, ehhez hogyan kapcsolódnak a zsidótörvények? És a zsidók "nyüzsögtek a hatalom ellen"???
Ne feledkezz meg arról sem, hogy a lovastengerész rendszere 1944 októberéig (nem márciusig, hanem a nyilas hatalomátvételig!!!) tartott. Vajon 1919-20 környékén, vagy a harmincas évektől hányan "nyüzsögtek" a hatalom ellen, akiket elhurcoltak, meglincseltek, megnyúztak, vagy haláltáborokba deportáltak?
(Nagymamám mesélte, hogy fiatal lányként, amikor a "főméltóságú úr" ellátogatott Festetics haverjához, hogy verték őket be a kukoricásba a csendőrök, nehogy a "legfőbb hadúr" nagyságos tekintete meglásson egy cselédet. Pedig ő aztán nem "nyüzsgött" a hatalom ellen. Csak egy szegény cselédlány volt, akik kíváncsiskodott.

A másikról:
Félreértesz. Nem arról írtam, hogy "ősbűn", vagy "hiba", hanem arról, hogy az ősbűn az jóval korábban történt meg, mint a 2018-as parlamenti bevonulás. Mondjuk 28 évvel korábban...