2020. november 20., péntek

HUSZÁRCSÁKÓ A KOLDUSON


Mit mondjak? Viccesen néz ki...
Most mégis ezt találta ki Süsü király, a Nemzet Félesze.
Létrehozta az Országos Kórházi Főigazgatóságot, élén az Országos Kórházi Főigazgatóval, aki történetesen tábornok, tehát kiválóan ért a mai világban legfontosabb dolgokhoz, például úgy tudja csattogtatni a bokáját, mint spanyol flamencotáncos a kasztanyettát.
Eleve halva született ez a szervezet.
Országos...
Még, hogy Országos!
Egy valamirevaló intézmény adjon magára, és legyen Nemzeti!
Persze csak addig, ameddig Nagyurunk meg nem hódítja a világot, mert onnantól legyen minden intézményünk minimálisan is Galaktikus!
És az se helyes, hogy egy mezei dandártábornok kommandírozza a halálgyárakat, már a Harmadik Birodalomban is egy ilyen volumenű munkára Reichsführert rendszeresítettek, nálunk meg dandártábornok... -  jó, hogy nem őrvezető!
És ha már a kórházak nyakába akasztottak egy ilyen intézményt, hol marad a Nemzeti Elmegyógyintézeti Főigazgatóság Főigazgatójának kinevezése?
Ja, hogy a Nemzeti Elmegyógyintézet lassan Magyarország lesz, és annak főigazgatója már ki van nevezve? 
De azért, bár határtalanul demokratikus, de talán mégsem helyes, hogy az ápoltak közül választották ki...
A mai kórházi főigazgatókat ezentúl intézményvezetőknek hívják, örülni fognak neki.
Jelzem, a II. Világháború előtt Sztálin is visszaadta a katonai rendfokozatokat, nincs ez a mi Üdvösségünk fázistévesztésben? 



A kórházak dögrováson, az orvosok és az egészségügyi dolgozók teljesítőképességük határán, erre most a nyakukba akasztottak egy hivatalt, mely a munka mennyiségét csökkenteni nem képes, sőt.
Vezetője kórházat belülről akkor látott, amikor a nagymamát látogatta a VIP kórteremben, és akit ha szabadon engednek mindjuk a Korányiban, mert már nagyon kell pisilnie, mire a mosdót megtalálja, addigra már nyakig nedves a lampasza...
A kis potrohos élvezi, hogy tábornokokat csicskáztathat, aki ha nem Sztálin mentalitását favorizálná, azt hinném,. olyan, mint Napoleon - Bernadotte, szaladj már el gyufáért!
Hadszintéri szállító repülőgépek, harckocsik, légvédelmi rakétarendszer az elengedhetetlenül kell.
A vírus miatti többletmunkát és a fokozott egészségügyi veszélyt kompenzálni ugyan nem képes, de gesztusként talán elfogadható pénzt az érintett pedagógusoknak kifizetni képtelen az egyre súlyosabb tüneteket produkáló Egyeske, a Nemzet Betege.
Vagy a nemzet betegedett bele az ő létezésébe?
Százezreket vesz ki a zsebedből, ami nem szokatlan, mert idáig is kivette, de most már a látszatra sem ügyel.
Már nem mondja azt az általa és bűntársai által ellopott pénzre, hogy az Magyarországé, ha nem engedik lopni, akkor nagyvonalúan lemond - a te pénzedről.
Ha magyarember megértené, hogy a pénzét lopják, akkor agyonverné ezt az öntelt, két lábon járó lipomát.
Igaz, ha  megértette volna magyarember, hogy nem csak az az ő pénze, ami a pénztárcájában van,  lehet, elmaradt volna a rendszerváltás is...


Lehet, még kis ideig húzza, hiszen Brazilia is támogat minket, meg Azerbajdzsán, és nagyon baráti a kapcsolatunk Tonga népével is.
A helyében én azért, mikor leszállnak a hadszíntéri szállítógépek, azonnal bepakoltatnám Anikóval a cuccot, amit már talán el is kezdtek bedobozolni, biztos, ami biztos.
Igaz, anno Ceausescunak sem a felszállással volt baja, inkább a leszállóhelyek fogytak el.
És most, hogy már elfogynak lassan a baráti szomszédos országok, neki sem marad sok leszállóhely, adott esetben repülhet majd a migránsok felé - migránsnak.
Egy biztos, szerintem nem kell bántania a gondolatnak, mint Petőfit - ágyban, párnák közt halni meg -lehet, hogy elhalálozás esetén még a vízszintes helyzet is megváltás lenne egyszer neki.
Nem fél ez az ember?
Igaz, a valósággal már lassan minden kapcsolatát elvesztette, lehet, hogy úgy képzeli, ha minden part szakad, felszáll majd a mennyekbe...
Érdekes meglepetés lesz majd, mikor találkozik egy szőrös, kecskeszarvú, patás teremtménnyel, aki vasvillájával barátságosan terelgeti a kondér felé.
Úri társaságban lesz, a tolvajok kondérjában.
Merthogy a bűnös politikusok azért fintorognának, ha közéjük dobnák be - végtére is minden megpróbáltatásnak van határa...


:O)))

4 megjegyzés:

1970 írta...

Kedves PuPu!

Az utolsó mondatban benne van minden. Lassan már a lovastengerész is fintorogva kérné ki magának, hogy ezzel egy kondérba kerüljön.

(A "két lábon járó lipoma" szenzációs!)

Attila írta...

Üdv!
Böngészgettem a hirklikk.hu-n és kit találtam ott? A hozzászólásokban O1G hátsóját szorgalmasan tisztító hazudós emamit.
https://hirklikk.hu/kozelet/orban-presztizsvesztesege-ennyi-volt-a-visegradi-egyuttmukodes/372856
Rákattintottam a mellékelt képre, be is jött a face oldala. Van ott kép róla, de egyik sem hasonlít az itt közölt kepéhez. Mondjuk ez nem meglepő, ha az én nevemet is elbitorolta egyszer. Az egyik képen olyan mint egy rusnya béka, olyan hulla zöld bájgombóc.
Nem kell kiakadni Ő egy fizetett fideszkatona. Ezek után egyre erősebb a gyanúm, hogy tundrabugyiba költözött hímnemű egyedről van szó.

Attila

Névtelen írta...

Hallo Pupu,

légyszíve úraolvasni a szöveget és javítani, mert több helyen is hibák tarkítják, ami nem méltó hozzá(d). Kösz.
/Amadeus/

talalom írta...

Sziasztok. Rég jártam erre -igaz, másmerre is: pár hétig/hónapig nem nagyon tudtam a világról. Ahogy látom - nem vesztettem sokat. No nem koronás, csak olyan gyalogos agyvérzés terített le - szerencsére csak átmenetileg. Azért feltűnő, hogy kedvencünk mennyire elszemtelenedett: egyre nagyobb a pofája.A bajom az, hogy sajnos, ha beverik, nekünk fog fájni az is. És a bávatag többség még mindig nyeli a sok szk-t, mint kacsa a nokedlit, nem véve észre, hogy üvegszilánkokat kevernek a tápba.