2020. december 23., szerda

A SZERETET ÜNNEPE



Legkeresztényibb uralkodónk nyakig ült a sz@rban, mikor kiimádkozta hamburgi Szent Angela közbenjárását , az Úr pedig méltányolta, hogy a Mutti protestáns létére hajlandó volt magára vállalni a szentek rendkívül fárasztó munkakőri kötelezettségét.

Így aztán most mindenki nyugodtan ünnepelhet, Nagyurunk éppen úgy, mint Angela Merkel, akinek történelmi érdemeit nem fogja beárnyékolni az sem, hogy egy erősen fasiszta szemléletű társadalmi berendezkedés fennmaradását támogatta, cserébe a német autóipar zökkenőmentes és profitábilis működéséért.
És nyugodtak lehetünk mi is, hiszen van egy biztos pont ebben a bizonytalan világban: a jól bejáratott rablóbanda még minimálisan is két évig zavartalanul lophat, a zavart elméjű rablóvezér pedig saját képére és hasonlatosságára farigcsálhatja ezt a szerencsétlen országot.
Valljuk be: sikeres ember.
Áldásos tevékenységének első eredményei már markánsan mutatkoznak is a társadalomban - az emberek egymást marják és egymáson vezetik le frusztráltságukat, miközben a maffia kórusa az erkölcsről, Istenről, hazáról, szeretetről énekel nekik...
Zeng a hozsanna, a tehénvadász a szeretetről prédikál, a néhány rokon egyre gazdagabb, a rengeteg szegény egyre szegényebb, a két csopot között ott szerencsétlenkedik a társadalom jelentős része, és azért imádkozik, kepeszkedik, nehogy lecsússzon az alsóbb régiókba.
Onnan kievickélni ugyanis a kenőszappannal felületkezelt pvc-fóliával bevont tómederből való kimászás kísérletével egyenértékű, gyakorlatilag lehetetlen.
Megpóbálják összemosni magukat velünk, mert mindahányan magyarok vagyunk, pedig ha mélyebben belegondolunk, annyi közünk van ehhez a rablóbandához, mint a raboknak a börtön őreihez: mindahányan Márianosztrán töltik napjaikat...


De ettől persze még elvan az ország, magyarember szereti a szemét erkölcsösen forgatni, és vadul tagadja, hogy hülyét csinált belőle egy tróger.
Valláserkölcsi tanításokkal látja el felebarátait, vadul keresi, hogyan tudna kicsit jóljárni, és igazán kíváncsi lenne arra a hatalomra, melynek ne tudná a seggét kinyalni némi baksis fejében.
Az Úr meg lóbázza a lábát valamelyik felhő szélén és bánatosan szemléli teremtményeit - hát ezért szobortam meg ezeket oly gondosan?
 
Mind olyan volt, mint egy-egy Dávid-szobor, csak nagyobb volt a kukacuk, most meg csupa-csupa alcsúti Maradona, és akkor még nem beszéltem az oldalbordájukból megszobort delnőkről, akik mára csatakancává silányodtak, vagy akkora a női principiumuk, hogy nem lehet rá már bugyit húzni.
De legalább a szeretettel lenne rendben minden!
Sajnos ott is hiba van a kréta körül, hiszen az ország gazdagabb fele nem emberetársait, hanem a pénzt szereti.
Régen kihalt már belőlük minden érzelem embertársaik iránt, az öreget, a beteget jobb esetben  a gyógyszeripari profit elengedhetetlen feltételének tekintik, habár lélegeztetőgépeken is tudtak úgy keresni, hogy közben a vélelmezett felhasználók csak úgy lazán, maguktól lélegeztek.
És még szerencsénk volt, hogy egyelőre nem akarják átoltani a társadalmat valami modern gyógyszerrel, mely kapkodóvá teszi a légzést.
Mindenesetre várom, mikor jelentik be, hogy mennyi elektromos energiát takarítottak meg azzal, hogy nem kapcsolták be ezeket a gépeket.

Szeretetre minden embernek szüksége van, akinek szeretet iránti lelki igényét nem elégíti ki valaki, az előbb-utóbb beteg lesz a szó orvosi értelmében is.
A mai magyar társadalom ennek az igénynek a kielégítésére csak mérsékelten ad alkalmat, azoknak, akik a társadalmat ma irányítják, sokkal jobban kedvez az a helyzet, mikor az emberek egymás gyűlöletével vannak elfoglalva - könnyebb manipulálni őket, könnyebb ellenségképet festeni számukra, könnyebb elhitetni velük, hogy embertársuk veszélyezteti őket és családjukat.
Sajnos erre vevő is a társadalom, pedig rengeteg valóságos problémávak kellene szembenéznünk.
Hogy a legegyszerűbbel kezdjük: legyen mindenkinek fűtött, élhető lakása, megfelelő mennyiségű és minőségű étele-itala, ingyenes és mindenki számára elérhető egészségügyi ellátása. 
És legyen mindenkinek valaki, aki szereti, legalább egy kutya vagy macska, melyeknek legyen képes megvásárolni az eledelt és a szükséges egészségügyi ellátást.
De az se baj, ha a leszármazottai szeretik, és támogatják - rászorultsága mértékében - akár még anyagilag is, merthogy a számlákat ki kell fizetni, a napi betevőt meg kell vásárolni.
Bármennyire kényelmes is, nem elé
g nyáladzani a közösségi oldalakon, meg emotikonokat küldözgetni egymásnak.

Kell néha egy mosoly, egy simogatás is, hiszen mielőtt felnőttek, ő is számolatlanul adta a szeretet jeleit gyermekeinek...
Azt mondom, csesszünk ki ezzel a mai, deformált magyar társadalommal és próbáljuk meg szeretni egymást.
A veszély egyébként is összehozza az embereket, és ki vitatná, hogy mostanság veszélyes időket élünk?


Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindahányunknak!

:O)))

10 megjegyzés:

Kovács Erzsébet írta...

Arany szép Pupuka!

Senki sem tud olyan szépeket írni a szeretetről, mint Te..Vedd úgy, hogy betakargattalak,a hátadhoz nyomkodtam a paplanodat,mint az 50'-es években a nagymamám nagy teleken,hogy meg ne fagyjunk a gyengénfűtött vályogfalú lakásunkban.
Most sem jobb a helyzet,hiába mutat a hőmérő plusz 10 fokokat az udvaron, a szeretetlenség, a megnemértés és a széthúzás csökkenti a közérzetünkt olyan hűvösre, hogy meglátszik a lehelletünk.

Jó lenne még egy kicsit békességben szereteben élni,és egy baráti öleléstől kivirulni és ragyogó tekintettel várni a jövő évet,egy jobb emberi minőséget,ami a bőséget jelentené ebben a lelkileg aszott társadalomban.Mert a lelkierő egy társadalomnak a fő ereje,ami minden normális embert a közösségi célok felé fordít a mérhetetlen önzéssel ellentétben!Puszi mindenkinek, legyetek jók, ha tudtok,mert minden jó szándék megsokszorozódik a szívetekben!

Köszönöm Pupuka ezt a szép írást, vedd úgy,hogy megpuszilgattalak és jól betakartalak....

Zoltai Judit írta...

Próbáltam a tetszik gombot, de sehogy nem boldogultam vele. Szeretném, ha legalább ez a megjegyzés célba érne, ha nem is tudok újat mondani: békés karácsonyt (legalább ezt a három napot...) és a most elmúlónál sokkal elviselhetőbb új évet kívánok! Szeretet-vallomás helyett pedig Babitsot idézem: "Titkos lánc nyúl át a földön, összekötve, aki jó" (Halavány téli rajz) Üzenet karácsonyra és az új évre
Zoltai Judit

1970 írta...

Kedves PuPu!

Békés, boldog, szeretetteli karácsonyi ünnepeket kívánok Neked és minden fórumtársnak.

Névtelen írta...

Drága PuPukám!

Nagyon boldog, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket kívánok Neked és becses Családodnak!

Bár én Számodra meglehetősen "ellenzéki" lehetek, mégis köszönöm, hogy olvashatom az értékes, érdekes, elgondolkodtató írásaidat. Sok éve okozol számomra örömet a gondolataiddal.

Szeretettel: "Ketteske"

Ui.: Figyu, szerintem ez a Kovács Erzsikének nevezett troll szerelmes lehet Beléd... Még a fenyőfáját is Rólad nevezte el...Nála nem Újházi tyúkhúsleves van, hanem tyúkhúsleves à la PuPuka, és töltött káposztát csinált PuPuka módra... Roppant gyanús ez a némber... :-))

Alizka írta...

Köszi Angela Merkel,köszi magyar zsugori uraim,akik segítségével csődbe juttattátok országunkat.

Bubu64 írta...

Kedves Pupu!
Ismét egy nagyon szép írás. Köszönöm. Legyen boldog, békés a Karácsonyod szeretteid körében!

Kovács Erzsébet írta...

"Ketteske"
A neved is hazugság,emberségből 1 /elégtelen /, a némber és troll
gyalázkodásod okán.
A bolond nagynénihez hasonlítasz, aki a legszebb nagy családi ünnepályt arra használja fel,hogy mindenkit lerántson a sárga földig.
Vannak dolgok, amit nem illik kimondani,sőt, nem felelnek meg a valóságnak.
Én a Puput soha életemben nem láttam,és már nem is fogom,mert már alig látok.
Amit érzek iránta sokkal tőbb, mint ami a Te
fejedben valaha is előfordulhatna, egy igazi EMBER.És Őt szeretem.Ezt Te fölnemfoghatod, mérhetelen sznobérid ebben meggátol.

Bocsáss meg nekem Pupu, hogy ilyen aljas szövegeket indukálok más emberekben, többet nem fordulok itt elő,mert olyan féltékenyek rám,hogy teljesen elment az eszük.

Kellemes Szép István napozást kívánok Neked,és rá se gondolj a Blogod garnitúrájára.Nem érdemelnek meg Téged, a gyöngyeidet ne szórd eléjük.Puszillak Erzsi

stirlitz írta...

jaj elő került a fityisz troll is de jó. Szájer megvan?

glorianna írta...

Szép ünnepet, jó egészséget, jókedvű új esztendőt kívánok Pupunak és az olvtársaknak :)

kekec írta...

B(bb)ÚÉK!
Más, mert nagyon rágja a csőrőm. Török Gábornak nagyon igaza volt, hogy Gyurcsány "rehabitálása" nélkül nem fog menni, na de az érintett miért főzőcskével jópofizik ennek érdekében? Azért az nem volt olyan nagyon régen, amikor az előző uniós költségvetésnél Gyurcsány ugyanígy lebegtette a magyar vétót az utolsó percig - és ki is harcolt (ha jól emlékszem) vagy 1 milliárd eurót pluszban. És megemlítette csak egyszer is? Hogy ő is kiállt a nemzet érdekeiért, de az tényleg a nemzet érdeke volt? Az egyenes beszédben kell rövidke kis félmondatocska arról, hogy belátja másoknak a nemzethy érzület is fontos? Most komolyan?
Vagy akár arról, hogy ő még megadta a nyugdíjasoknak az első 2 heti részét a 13.ik havi nyugdíjnak, és igazán a Bajnai vette el, meg egy világgazdasági válság. És Orbán az EM 10 év konjuktúrája ellenére sem adta vissza, mert a Lőrincbarát és társai feltőkésítése fontosabb volt?

Hát ez így nem fog menni!