2021. március 26., péntek

KÍSÉRLETI KOMMENTEK 0326


Konkrétan a hajléktalanok számára fenntartott kórházról van szó.
Határtalanul dühít, hogy ez a tolvaj banda állandóan a leggyengébbek rovására akar tovább gazdagodni, jóllehet lassan már belefulladnak a saját zsírjukba, beledöglenek a rongyrázásba, az urizálásba.
A Főváros által fenntartott speciális intézmény kiesése esetén nagy biztonsággal prognosztizálható a hajléktalanok között a halottak számának megugrása, ez pedig további terhet jelentene az így is ezer sebből vérző egészségügynek.
Persze az intézmény fenntartását rá lehetne hagyni a kormányra, akkor lehet, a probléma megoldódna, végtére is a középkorban is össze tudták zsúfolni a leprásokat egy-egy kisebb szigetre.
Technikailag megoldható, erkölcsileg - erkölcs híján - ezeket úgysem érdekli semmi, a társadalom pedig visszafejlődésében már csak egy lépésre van a középkortól, és a járvány kezelése is egyre inkább a hajdani pestisjárványok kezelésére hasonlít.
A kormányzat még mindig azzal van elfoglalva, hogy Kínában szaladgál új vakcinák után, meg a kínai hadsereggel való szorosabb kapcsoltokról tárgyal, és berzenkedik a tavalyi olasz járványügyi helyzettel való összehasonlítás miatt.
Most éppen mindenért Brüsszel a hibás, ez azért bizonyos tekintetben előrelépés, hiszen nem Sorosra, mégcsak nem is Gyurcsányra mutogatnak, de hát ez érthető is, nem kutyák ők, hogy megugassák a tükörben látható képet, nem igaz?


Ideiglenesen, természetesen.
Az ok: a fiolák zárókupakjainak egy része nem megfelelően zár.
Van ilyen, gyártás nincs selejt nélkül, de ez esetben úgy érzem, egyszerű törlesztésről lehet szó, hiszen nem a vakcinával van gond, hanem egy kiszerelési hibáról.
A hibás szállítmányt ki lehet cserélni, de a megrendült bizalmat nem egykönnyen lehet visszaállítani.
Szomorú, hogy a vakcinák körüli cirkuszba az államok vezetőinek egy része is beszállt, mert nem igaz, hogy a vélt nemzeti érdek felülírhatja az emberiséggel szembeni kötelezettségeket.
Természetesen Magyarország ebben is jól teljesített, emberfia nincs már ebben az országban, aki megbízna az állami intézményekben, aki oltakozik, az fatalista, ha túléli örül, ha nem, a halálos ágyán legyint egyet: Karma, nem igaz?
Szomorú ügy ez is...

:O)))

Nincsenek megjegyzések: