2021. március 21., vasárnap

KÍSÉRLETI KOMMENTEK

 

Naponta - estefelé - kiválasztok egy belpolitikai és egy külpolitikai hírt, és néhány sorban kommentálom, - a normál posztokon túl, kérlek fogadjátok türelemmel...


0321 számú komment

Fene tudja, melyik tulajdonsága tette alkalmassá arra, hogy hivatalból belekotyoghasson a családok ügyeibe, talán az orbáni családmodell iránti vonzódása, hisz így a kiemelkedő javadalmazáson túl még egy fél arcot - legfőképpen a szeme alját - eltakaró szemüvegre is szert tehet, mielőtt keresztülesne a vak komondoron.
Most például felsorolta, hogy mit kaptak a pártalan szülők a kormányoktól a honfoglalás óta, továbbá bejelentette a Páratlan szülő díj megalapítását, merthogy el kell ismerni valahogy a gyermeküket keresztény nemzeti szellemben nevelő házvezetőnők érdemeit a plébániák közösségein belül és a külvilág előtt is.
Igazságos kezdeményezés, kis probléma csak, hogy Novák Katalin nem szereti a tiszta fogalmakat, magyar helyett leginkább fideszül beszél, aztán értsen rajta mindenki, amit akar.
Egyszülős család nincs.
Az elvált szülők jelentős része közösen nevelgeti gyermekét, egy részük vadászpuskával a kézben őrzi gyermekét volt házastársa elől, sok helyen a gyermek csak túsz, melyért váltságdíj követelhető - talán nem a szemforgatás lenne a helyes megoldás az ilyen hátrányok felszámolására, ellenben egy színvonalas, előítéletektől mentes gyámügyi rendszer sokat hozhatna a konyhára.
A tartásdíj megállapítása ezidáig is hatékony volt, lévén ez nem a kormányon múlt, hanem a bíróságokon, behajtása pedig ezidáig is szabályozott volt, és nem lenne jó, ha ezt a feladatot a fideszes körzetvezetőre bíznák, merthogy a fizetés elmaradásának ezer oka lehet, és ebből úgy a harmada méltányolható is. 
Azon persze el lehetne spekulálni, hogy a gyermektartás képezheti-é az ex önfenntartásának fedezetét - de ez sem egy egyszerű probléma.
Talán ezek a szabályozási anomáliák is okai, hogy a fiatalokat csokokkal kell becsalogatni a házasság szentségébe, ahelyett, hogy a házasság alapfeltétele egy profi házassági szerződés lenne.
Novák Katalin pedig talán jobban tenné, ha a családi pótlék pofátlanul magas emelését sürgetné, mert az államnak nem dolga a családokat a gyermekek rovására támogatni, jóllehet ma ezt teszi.
A gazdag családokat támogatja, ahelyett, hogy a rászoruló gyermekekkel tenné ezt, méghozzá normatív módon.
Mintha csak rendes, keresztény középosztálybeli gyermekek lennének, mint például Novák Katalin csimotái lennének.
A mai iszonyok között a Fidesz családtámogatási rendszerében Szűz Mária éhen veszne, Jézus Krisztus meg mehetne árokpartot kapirgálni, üres gyomorral...


Ilyen velünk nem fordulhatna elő, hiszen mi nem is ratifikáltuk ezt az egyezményt, mely védi a nőket az erőszaktól, sőt, még azt is leszögezi, hogy egy nő éppen annyit ér, mint egy férfi.
Hát!
Jól is néznénk ki!
Habár ha elnézegetem a Varga Judit - Novák Katalin  kettőst, tényleg kissé elkapkodottnak tűnik ez a libernyák aktivitás.


:O)))



1 megjegyzés:

1970 írta...

Kedves PuPu!

Nagyon találóak és jók ezek a "kísérleti" kommentjeid.