2021. március 20., szombat

KÍSÉRLETI KOMMENTEK

Naponta - estefelé - kiválasztok egy belpolitikai és egy külpolitikai hírt, és néhány sorban kommentálom, - a normál posztokon túl, kérlek fogadjátok türelemmel...


0320 számú komment

PDSZ: vágóhídra fognak bennünket terelni

Kásler Miklós szerdán a parlamentben azt mondta, a kormány nem tervezi soron kívül beoltani a tanárokat.
Ellenben az iskolákat ki akarják nyitni.
A hatalom tudatában van annak, hogy mit kockáztat, és nem tegnap tudta meg, hogy milyen helyzetet hozhat felelőtlen viselkedése.
Ezelőtt két órával b
eszélgettem egy óvónővel, aki már túl van egy fertőzésen, de retteg, mert kolleganője, aki egyszer már szintén túlesett a fertőzésen, most újra megbetegedett.
Nem egyedi esetekről van szó, náluk például tizenhatan betegedtek meg egyszerre, és mindenki aggódik, mert a gyerekek csak terjesztik a vírust, és ezt nem lehet a jelenlegi helyzetben a rendelkezésükre álló eszközökkel és módszerekkel észlelni.
Ez csak egy példa, de a rengeteg iskolás óriási kockázat azok számára, akik kényszerből, vélt hivatástudatból ellátják feladatukat, kitéve magukat akár a halál kockázatának is.
A pedagógusok Káslert hibáztatják, jóllehet a koszoskörmű egészségvédő csak eszköz Orbán kezében, a másik hozzá kísértetiesen hasonló eszközt akkor szokta a kezébe venni, ha rájön a szükség.
A pedagógusok gondolkodásra nevelik tanítványaikat, de talán nekik sem ártana elgondolkodni azon, mire tartja őket ez a kormány...



Érdekesen megy előre a világ, olyan helyeken hoznak haladó törvényeket, ahol az ember talán legkevésbé várná.
Például Spanyolországban, egy erősen vallásos, katolikus országban.
Valószínű, hogy arrafelé értelmesebbek a katolikusok is, mint a mi tájainkon, ahol a nép szemrebbenés nélkül elviseli, ha mások elviselhetetlenül szenvednek, szenvedésük értelme nélkül.
Persze errefelé az állam eddig is tudott rendelkezni a halálunkról. például évente úgy száz ember számára engedélyezte, hogy saját kezébe vegye a döntést sorsáról és halálra fagyjon, igaz, ez az euthanazia passzív formája...
Nálunk sem lenne baj, ha az ember tiszta tudattal, méltósággal rendelkezhetne élete befejezésértől, de ettől úgy tűnik, egyelőre még száz évre vagyunk.

 



2 megjegyzés:

Belák Andrea írta...

Magyarország Kormányától Magyarország Babérkoszorúja díjat kapott Kásler Miklós, az Lackfy János és Vécsy Vera társaságában 2021. március 15.e alkalmából.
Szegény János és Vera most szégyenkezik.

Belák Andrea írta...

Elegendő, ha csak bekerülsz agy kórház covid-osztályára. 7 percenként van esélyed meghalni.