2021. december 12., vasárnap

HOGYAN SEGÍTSÜK ORBÁN VIKTORT?




"Telex írása szerint Pálinkás József ÚVP-je és Gémesi György Új Kezdete mellett a Fidesz, a KDNP, az MDF és az SZDSZ korábbi ismert arcai csatlakozhatnak az ellenzéki miniszeterelnök-jelölt új konzervatív jobbközép pártjához" – írja a 444.hu.
Örül az Orbánt világgá küldeni akaró állampolgár, kis szíve hevesebben dobog, az aktivista, aki hetekig állt az utcán és tűrte az ilyesmivel járó kellemetlenségeket és büszke volt teljesítményére most úszik a boldogságban, hiszen a jó eredményért Márki-Zay új pártjának tömegeivel együtt vívták meg küzdelmüket az utcán!
De az is lehet, hogy mégsem, lehet, most azt gondolják, hogy bohócot csináltak belőlük és velük kapartatták ki a tűzből a forró gesztenyét egy noname versenyző számára.
Aki mellesleg ugyanolyan csinált gigász, mint amilyen Róna Péter volt, azzal a differenciával, hogy a királycsinálóknak akkortájt még maradtak erkölcsi skrupulusaik és Róna Péter is más klasszisú versenyző volt, neki vannak gátlásai és van erkölcsi tartása.
Nem most van talán az ideje, hogy elkezdjünk az után nyomozni, hogy honnan és milyen háttér támogatásával és szervezésében került elő százezres nagyságrendű új tömeg, mely lehetővé tette, hogy szerencsétlen Karácsonyból karácsonyra ostoba bábú benyomását keltő balekot farigcsáljanak, 
de hogy egy ilyen akció szervezés nélkül is menne, azt csak a nagyonhülyék hihetik el.
De spongyát reá, a cél az első, küldjük először világgá Übü királyt, aztán állítsuk helyre a jogállamot, utána meg indulhat a valódi politikai harc a trónfosztók között.
Félreértés ne essék, ma is ez a cél és ez a menetrend, csakhát - sajnos - nem mindenki véli ezt így, és ez bizony nagy baj.


Amikor az ellenzék összefogott, az volt a cél, hogy találni kell valakit, aki elfogadható minden ellenzékinek, és képes lesz legyőzni Orbán Viktort a jelenlegi választási körülmények között is.
Utána pedig képes lesz kormányozni azt a hajót, mely jó esetben a navigációs tervben kijelölt útvonalon úszik.
Ez ma minden tisztességes magyar demokrata számára a célszerű és követendő út, ennek érdekében félre kell tenni mindenféle személyes sérelmet és érdeket.
Ez látszólag - meg is történt, csak közben a közösen kijelölt miniszterelnök-jelölt, mint egy megvadult GPS útvonaltervező újratervezett. 
A cél láthatólag nem az eredetileg megjelölt kormány, sőt rendszerváltás, hanem a fő cél - úgy tűnik - a jelölt mögé egy politikai erő összebuherálása, merthogy jelenleg ezt az erőt az összefogás valamennyi pártja - közöttük is elsősorban a Demokratikus Koalíció adja.
A létrehozni kívánt új párt viszont nem annyira a NER lebontására, hanem a DK ellensúlyozására kerül létrehozásra, és ez bizony több, mint bűn, ez hiba.
Ugyanebbe bukott bele Bajnai Gordon is.
Ameddig pártok felett állt, lehetett hinni benne, de a saját pártja élén egy lett a sok versenyző közül.
Igaz, ő szerénynek tűnő, rokonszenves versenyző volt, nem érezte rajra a választó a hatalom után nyúlkálás gyógyíthatatlan belső kényszerét...
Márki-Zay türelmetlensége emberileg talán érthető, de taktikailag butaság.
Stratégiailag meg értelmezhetetlen.
Vesztett választás után megy a levesbe.
Valószínűleg úgy spekulál, hogy történjen bármi is, ő már egy frakció élén bent ül a Parlamentben, alkupozicióba kerül Orbánnal, és lehet esetleg egy KDNP-Márkipárt koalíció miniszterelnöke is.
Rasi hazajöhet Marbelláról, Poltot visszahívják, majd elmegy diplomatának vagy birodalmi ügyészségi főszemlélőnek, a pénz java biztonságban, majd egy-két kárász meg lazac serpenyőbe kerül, de a cápa és tőkehala él tovább, mint hal a vízben.
Cserébe nem csak lehetőség, de kötelezettség is lesz az otthonszülés bizonyos anyagi szint alatt.
Márki-Zaynak van ideje, de vajon Magyarországnak is van?
Erősen kérdéses.


Az ellenzék csapdában van, még az olyan abszurd és vicces dolgokat is le kell nyelnie, mint a kérés, mely szerint Gyurcsány ne kampányoljon.
Eléggé nevetséges, mikor a Márki-Zaynak nevezett farok csóválja a kutyába lement Gyurcsányt, aki - egyébként taktikailag teljesen helyesen - egyáltalán nem vitatkozik, legyen így, mondja, merthogy a választásokig bármi mást is mondana, az - mint a Miranda formulában is hallható - felhasználható lenne ellene.
De egy biztos: az a DK szavazó, aki most megsértődik és nem megy el szavazni, az olyan buta, mint a sár.
Ezt az erőszakos és időnként gusztustalan nyomulást csak az egyéni képviselők számával lehet ellensúlyozni, úgyhogy tessék menni szavazni, tessék jó viszonyt ápolni a többi párt egyéni jelöltjeivel, de egy új frakció létrehozására ez nem vonatkozik.
Ha ezt az új pártkezdeményt, mely magzati fejlődését tekintve még orbáni állapotban van (O1G) indítják a választásokon, akkor egyértelmű, hogy a jelölt Orbán embere.
A szövetség hat párt szövetsége, és hogy a pártok közös jelöltje most hirtelen a már lekozmált jobboldali politikusokból (talán Gémesi a kivétel - de csodálkoztam is rajta, kik közé keveredett...)  létre akar hozni egy frakciót, az így talán túlzás - meccs közben nem illik változtatni a szabályokon a versenyzők számát tekintve sem.
A választás után úgyis elválik az anyag a májtól, mert jönnek a kellemetlen napok, jön a kíméletlen harc, melyben a Fidesz az eddig hímestojásként kezelt beépítettjeit, beépíteni szándékozottjait sem fogja kímélni.
Sok múlik azon, hány nyert mandátuma lesz a többi pártnak, reménykedjünk, hogy elég a rendszerváltáshoz és a puccsisták felelősségrevonásához.


Ami nekem személyesen fáj, az, hogy általam eddig hitelesnek tartott emberek sem voltak képesek ellenállni a királycsinálás kisértésének, a vélt majdani hatalomhoz törleszkedés vágya felülírta a józan észt, még Király Júliánál és Magyar Györgynél is.
Beszálltak ebbe a kamarillapolitikai mutatványba és szétrombolták a Magyar György és Király Júlia nevű demokratákról felépített képet.
Pedig egyiküknek sincs oka utálni Gyurcsányt, mégis azt hiszik, hogy a legalább hatszor bukott váteszek csapatában terem számukra babér.
De nem bánom, legyenek sikeresek a naftalinból előrángatott politikusok, váltsuk le végre ezt a rohadékot, akit az Úr azért küldhetett ránk, mert a sáskák éppen hiánylistán voltak.
Ha aztán lakat alatt, vagy párnázott falú szobában van, csináljunk egy rendesebb országot.
Olyat, ahol az adott szónak becsülete van, ahol a hatalomvágy nem írja felül a tisztességet.


Meglátjuk, mit hoz a holnap, habár a népi bölcsesség szerint jobb sose jön...

 
:O)))

19 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez szuper István! GRATULÁLOK
(Charly)

Unknown írta...

ez a cikk nagyon is igaz MÁRKY -ZAI MÉG NEM MINISZTER CSAK JELÖLT NEKI A HAT PÁRTTAL EGYÜTT KELLENE KAMPÁNYOLNI NEM A SAJÁT PECSENYÉJÉT SÜTÖGETNI EZEK UTÁN AZT HISZEM HOGY NEM IS ORBÁN leváltásán dolgozik ez egy tanulatlan öreg 82 éves ASSZONY VÉLEMÉNYE

1970 írta...

"A Telex írása szerint Pálinkás József ÚVP-je és Gémesi György Új Kezdete mellett a Fidesz, a KDNP, az MDF és az SZDSZ korábbi ismert arcai csatlakozhatnak az ellenzéki miniszeterelnök-jelölt új konzervatív jobbközép pártjához" – írja a 444.hu."

Kedves PuPu!

Bravó! Kisgömböc helyett az elmúlt 30 év levitézlett alakjai, akik ezzel a beteg elmével együtt tették tönkre ezt az országot.
Tényleg megkeresem Szanyit a szavazólapon, vagy el sem megyek szavazni...
(Gémesit nem érdemes "kivételnek" látni. Sajnos ugyanolyan, mint a többi.)

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Nagyon eltaláltad most a fő kérdést !

Bárhogy is nézzük, tökéletesen igazad van, amikor furcsa dolgokra hívod fel a figyelmet ebben a kérdésben.
Magam is úgy vélem, hogy ment itt a kavarás már a választást megelőzően is.
Hogy kinek az ötlete volt az, hogy 3-an legyenek a második fordulóban, az is megérne egy misét, mert akik ezt szorgalmazták, azok már tudtak valamit. A megdöbbenésem csak fokozódott, amikor a JOBBIK elnöke a 4-ik helyre szorult Márki-Z ellenében !
Itt már látszott, hogy nagy a baj.
Ezt, hogy tudták összehozni, az relytély !

A csapda azonban itt már fel lett állítva így és jött is a végjáték.

A Karácsony "humbugozással" adta meg ehhez a jelet és kiderült, hogy az összefogás valójában nem is összefogás, mert vannak akik ezt nem így gondolják.

Számomra az a kérdés, hogy mitől világosodtak meg hirtelen, mert addig erről egy szót nem hallottunk, pedig ismert volt a szándék.
Gyurcsányék felszántották az országot és nyíltan vállalták a szándékukat, ami eléggé megrémiszthette a hatalmon lévőket.
Nem csak őket, hanem azokat is, akik ennek a haszonélvezői és beindította náluk a védekezési ösztönt.
Nagyon ki szerették volna húzni ennek a méregfogát, az biztos !

Mozgósították tehát azokat, akik ebben tudtak nekik segíteni és ezeket egyrészt már ismerjük. Másrészt nem beszélünk róluk, mert részesei az összefogásnak, bár ellene dolgoztak.
Mert azt ne mondja senki, hogy egy Jakab Pétert csak úgy kiszoríthatja a 3-ik helyről egy pártnélküli polgármester, akit ők segítettek hatalomra.
Pedig valahogy be kellett szuszakolni Márki-Z-t az esélyesek közé és ehhez bizony kellett a szándék és a lehetőség. A lehetőséget a 3 indulóval megteremtették, a szándék pedig a JOBBIK elnökének leszavazása jelentette. Hogy ez miként sikerült, az megint megérne egy misét, már csak azért is, mert ez volt a főpróba a győztes sikerre viteléhez.
Kellett hozzá a megfelelő számú szavazó biztosítása, így, vagy úgy, de biztosra mentek. A feltűnő módokat lehetőleg elkerülték és én inkább az online térben keresgélném a dolgot, esetleg itt is, ott is.
Egy biztos, hogy ment itt a kavarás ezerrel, csak a választóknak tett ígérettel nem nagyon törődtek.
Azzal, tudni illik, hogy ők fognak választani !
A Választói bizalom elvesztése a legnagyobb veszteség ugyanis !
Erre rámehet az egész választás, ha már rá nem ment !

Ki törődik ezzel most, amikor a győzelem itt van a markában azoknak, akik ezt kitalálták !
Innen már gyerekjáték a többi kialakítása és lezongorálása.

Lenne azonban kérdéseim ahhoz, hogy végül is kinek az érdeke volt ez és kik voltak ezért képesek beáldozni a saját fizimiskájukat ehhez.

Az érdek egyértelmű, hogy a meglévő hatalom és vagyon megőrzése érdekében történt.
Az ehhez szükséges emberek mozgósítása is csak úgy lehetséges, ha már voltak beépített emberek hasonló célra és csak a szereplőket kellett kijelölni.
Ezt se nehéz kitalálni, mert azok akik a 3-ik jelöltet szorgalmazták a 2-ik fordulóra, azok már tudtak valamit, a szándékot egészen biztos !
Az egész mutyi nagyon bűzlik az MSZP szokásos háttér mutyijától, amihez jól jött az ellenzék
Gyurcsány ellenessége és kihasználása.

És akkor jöhetett a választás !
Ami hozta is az elképzelt és kipróbált szisztémát.
Azt használták ki, hogy Dobrev Klára fölényes elsőfordulóbeli sikere elaltatta a baloldali szavazókat.
Hagyták kiénekelni a sajtot a szájukból.
Nem mentek el szavazni kellő számban és így győzhetett Márki-Z fölényesen 14%-os eredménnyel.
Nagy szégyen ez a baloldal számára, pláne, ha arra gondolunk, hogy Karácsony és az MSZP egészen biztos főszereplők voltak ebben a helyzetben.
Abban egészen biztos, hogy Dobrev nélkülük érte el a 43%-ot.

Hogy a FIDESZ mit tett ehhez ?
Teljesen mindegy !
Az ellenzék hathatós segítsége nélkül, nem tehetett volna semmit !

A kutya pedig itt van elásva !

Az, hogy mi lesz ennek a következménye, azt is lehet látni, mert az élet nem áll meg.
Ezt azonban mindenki képzelje el magától és vonja le a tanulságot belőle !


Üdv sphagin.

Névtelen írta...

figyelj teve!
.
vannak vitáink, sőt esetenként elvi ellentéteink is,
.
DE
.
szerintem ugyanarra a kapura focizunk mindketten, ugyanazt a brigádot szeretnénk jól elverni a szó szoros, és átvitt értelmében is.
éppen ezért, most megosztom veled a Mester egyik bölcsességét, ami a márki zay féle kidobásra ítélt csuti gecista gazemberek újbóli előszedésével kapcsolatban elmondja a lényeget:
.
„A Múlt utolsó trükkje:
megpróbálja eljátszani a jövőt!
.
A „Múlt” tudja, hogy „Jelen”-nek már nem fogadnák el, ahhoz túl frissek róla az emlékek, de a „Jövő”-ről még olyan kevés tapasztalatuk van az embereknek – hátha ebben a formában sikerül megtéveszteni őket.”
.
nem kkel kitenned ezt a kommentemet, elég, ha használod a bölcsességet te magad, mert rád hallgatnak a híveid, és talán meggyőzheted őket, terjesszék, ahol tudják, hátha tanul belőle néhány ember.
s talán az a néhány is nyereséggé válhat valamikor!
.
.
abramovics voltam, s vagyok

Névtelen írta...

teve!
.
még néhány, ám felettébb fontos apróság
.
"De spongyát reá, a cél az első, küldjük először világgá Übü királyt, aztán állítsuk helyre a jogállamot, utána meg indulhat a valódi politikai harc a trónfosztók között."
.
ha emlékszel rá, és emlékszel rá, hiszen nagyképűen "radikalizni" szóhasználattal illetted, a
.
RADIKÁLIS DEMOKRATÁK
.
mai napig változatlan tartalommal s érvényességgel bíró programjában pont az szerepel, amit te itt most mondasz.
.
más
.
a magyar györgy esete
ebben is bőven előtted járok, mert ezzel a figurával nekem már volt egy afférom, ahol is botrányosan nyilvánult meg, elárulva a szar ember mivoltát.
.
más
.
folytatom, csak nem fér ki

Névtelen írta...

írtam egy kommentet néhány napja, melyben foglalkoztam ezzel a dologgal, amit a márki zayjal kapcsolatban feszegetsz.
íme:
.
MI A TERV, MIRE SZÁMÍTHATUNK 2022-BEN, HA LESZ VÁLASZTÁS EGYÁLTALÁN?
.
úgy gondolom, nehéz időknek nézünk elébe.
nehezebbeknek, mint amire gondolnak sokan.
gyurcsány nem kampányol, mert a márki zay megkérte rá.
ki fog akkor dolgozni azon, hogy megbuktassa a csuti gecit?
ki fog dolgozni azon, hogy azokban a választókörzetekben, ahol az előválasztás alapján a dk-s jelölt fog indulni, mint az egységes ellenzéki jelölt – kik a legtöbben vannak, mint pillanatnyilag legerősebb ellenzéki párt - megfelelő támogatást kapjon egy egységes ellenzéki kampánnyal?
a márki zay?!
akinek nincs pártja, nincs semmilyen valós támogatottsága, nincs hátországa, szervezete, stb, stb…
nagyon veszélyes útra lépett ez az összefogócskázásos mutatvány úgy gondolom.
gyurcsány azt mondta, hogy előbb nyerjünk, alakítsunk frakciót, s majd aztán választunk miniszterelnököt.
nos, ezt akarja, mint gordiuszi csomót kettévágva megoldani a márki zay azzal, amit csinál.
megpróbálja azokat a kétes alakokat maga mögé állítani, akiket még a csuti geci bűnbandájából is kidobtak valami miatt.
ilyen pálinkások, mellárok, meg a tököm tuggya még kik, akikkel meg akarja hackelni a csuti gecitől undorodó többségét az országnak.
mai hír, hogy el akarja törölni a minimálbért.
egy csuti geci nélküli csuti gecista bűnbandával akarja leváltani a csuti gecit, és bűnbandáját úgy, hogy megkaparintja a vezető szerepet.
ha és amennyiben ez bekövetkezik, abban a pillanatban garantálom a polgárháborút.
a terv a következő:
.
összehordja a sok lézengő csuti gecista gazembert, aki szívvel lélekkel támogatták a rezsimet, ám kibaszták onnan őket, majd pártot akar belőlük gründolni, s mint „megválasztott” miniszterelnök jelölt az egységes ellenzéki listán be akarja tolni a parlamentbe ezeket a rothadék jobboldali náci féreg geciket az idióta magukat csuti geci ellenes, baloldakinak gondoló, magukat magyarnak valló csürhetagokkal.
ott aztán meg akarja fúrni a gyurcsány elgondolását, hogy az egységes ellenzék legerősebb – legalább 50+1 % kell hozzá! – frakciójának szavazatával ne a márki zay-t, hanem a sokkal alkalmasabb, s általam is támogatott Dobrev Klárát válasszák meg miniszterelnöknek.
ha a választáson valami csoda folytán kipattintódik a csuti geci a hatalomból, akkor a maradék csuti gecista állatok, akik bejutnak a parlamentbe, mint fidesz-kdnp, akkor a gyurcsány elképzelését ezekkel összefogva, mint csuti geci nélküli „jó” fidesz-kdnp mélykeresztény gazemberekkel együtt fogja megpuccsolni!
s akkor majd néz a sok hülye barom, hogy hát őket a márki zay becsapta,
.
DE
.
már tenni nem fognak tudni semmit, hiszen simán felnyalták a márki zayt, akit a második körben a csuti gecista trollok toltak be a Dobrevvel szemben miniszterelnök jelöltnek a féreg karácsony hathatós segítségével, aki a csuti geci embere.
.
úgy gondolom, minél előbb kenyértörésre kell vinni a dolgot a márki zay féle gyökerekkel – karácsonytól kezdve az lmp, mszp, s a momentumon át az összessel! – hogy a maradék, valóban a csuti geci megbuktatásában érdekel dk és jobbik – furcsa mód! – esetleg a kutyásokkal is együttműködve, ég megpróbálja gatyába rázni amit lehet!
természetesen ezt a valódi összefogást úgy kell megcsinálni, ahogy a
.
RADIKÁLIS DEMOKRATÁK
.
változatlan formában, s tartalommal azt feltették a világhálóra 2010 második felében
.
ezen gondolkodom pillanatnyilag.
vélhetően előre látva a dolgokat, s megoldást is kínálva rájuk.
.
.
abramovics voltam, s vagyok

.
mint mondtam, ugyanarra a rugóra jár az agyunk, és ugyanazt gondoljuk, látjuk, bár vannak ellentéteink

Unknown írta...

Koildi
Egyetértek "pupu" minden szavával, egy valamit hiányolok,Karácsony érthetetlen cselekedetének vélt okát. Mert lemondása mzp (szándékos a csupa kisbet -
nyilas misi) javára érthetetlen s megbocsáthatatlan.Tudom,a legnagyobb párt választ miniszterelnököt,de a kérdés az, hogy a DK elnökének elhallgattatásával mennyi embert fog veszíteni az összellenzék a szavazáskor.S megint itt maradunk a lekvárba, a harombetűs meg visszahúz csaladostúl az USA-ba.

anteus írta...

nemecsek ernő

Névtelen írta...

Annyira egyértelmû: Karácsony visszalépése MZP javára az MSZP ötlete (és talán zsarolása) volt, mert nehogy a Dobrev-Gyurcsány duó mondja meg nekik a tutit, hogy ki milyen poszton legyen, és milyen legyen a pozicionálási (miniszteriális) osztozkodás választás után. Ha egyálatalán szóba kerül majd. Ki tudja?

Szerintük ha Dobrev Klára lekerül a fôtabelláról, akkor az MSZP a DK fölé kerül a hirtelen kitalált jelöltjével. Legalább is ekörül forgott a fantáziájuk. Most majd leshetik, hogy mit hoztak ki a játszámából. Meg a baloldali szavazók is leshetik, hogy kik fogják az érdekeiket képviselni. MZP és csatlósai biztosan nem fogják.
/Amadeus/

1970 írta...

"Meg a baloldali szavazók is leshetik, hogy kik fogják az érdekeiket képviselni. MZP és csatlósai biztosan nem fogják."

Kedves Amadeus!

Egyetértünk, de sajnos ezért nem csak az MSZP a hibás. A jelenlegi ellenzéknek nevezett massza javarészt neolib (jobb esetben szoclib) társaság, akiktől radikálisan más politikát várni, mint ami 3 évtizede ebben az országban folyik, több mint ostobaság. Erre a masszára települt most rá a jobboldali-neolib MZP, meg a mögötte álló levitézlett politikai garnitúra.
Több mint tragikus, hogy egy lényegében neolib gazdaságpolitikát folytató, fasisztoid társadalompolitikával operáló, kisszerű, ócska kisgömböcöt egy ugyanilyen gazdaságpolitikával akarnak leváltani. Értelmetlen törekvés.
Nézd meg, hogy lihegte körbe mind az "ellenzék", mind ez a potrohos majom (ismét zavartan mosolygott és nyalogatta a száját) Macront. Mint egy birodalom helytartói. Egy olyan Macront, aki saját társadalompolitikájával azt idézte elő, ami jelenleg Franciaországban van. Szánalmasan unalmas ez az egész...a baloldali szavazók meg foghatják a fejüket, hogy most mit csináljanak. Bár szerintem ez tudatos törekvés minden részről, hogy a baloldaliságot irtsuk, ahogy csak tudjuk. Pedig a világ jelenlegi problémái csakis klasszikus baloldali úton (társadalmi szolidaritás, kohézió, mobilitás, stb. tudatos erősítése) oldható meg. Más úton tovább süllyedünk a mocsárban.

Valaki írta...

Jaj, nem is tudom, mi az elkeserítőbb: a cikk vagy a sok-sok igazságot hordozó hozzászólások?

Hiába Pupu a felhívás, hogy azért menjünk szavazni ..., pedig nem vagyok dékás, emeszpés sem, csak végre normális országot szerettem volna.
Márki-Zayjal elúszni látszik a reményem.

Jelenleg azon az állásponton vagyok, hogy nem megyek szavazni.
Márki-Zayra semmiképpen nem.
Pálinkásra, Jeszenszkyre, régi SZDSZ-esekre szavazok vele, s nem elég, hogy nem tetszik amit mond, s ahogy mondja, még le akarja nyomni a torkomon ezeket a karrierista káderpolitikusokat?
Mintha megerőszakolnának!
S lehet így gondolja mindenki a nemszavazásom miatt, de hülye mégsem vagyok.

Csak szeretek tükörbe nézni.
S hogy én segítsek hatalomra egy ilyen erőszakos, nárcisztikus palit, mint Márki-Zay, aki eddig semmilyen megállapodást nem tartott be???? Aki kihasználva Orbán szemétségét, mászik magasra a vállunkon, mondván, úgyis rám szavaznak majd?
Nincs az az isten!

S hogy akkor marad a csüngőhasú?

Nem tisztességtelen ezt kérdezni 2021-ben éppen tőlem, aki végig kiálltam ellene?

Nem a momentumosokat kellene kérdezni, a kétfarkúakat, akik még most is kinyilatkoztatták, hogy ők a tiszták, és MSZP, DK semmiképpen, mert fúj, fúj, kakis?
A Kériket, a Jeszenszkyket, a Révész Sándorokat, a Hadházykat?
Nem tőlük kellene kérdezni, miért tolták Orbán szekerét annyi éven át, s teszik most is a folyamatos gyurcsányozással, s a 2010 előtti világ befeketítésével?

Hiszi itt bárki, hogy ezekkel "ÚJ VILÁG" jön?

Tiszta a lelkiismeretem.

1970 írta...

Kedves Valaki!

Nem vagy hülye, pontosan látod a valóságot.
Elkeserítő a helyzet...
Ezt a "mintha megerőszakolnának" érzést én már 1990 és 2010 között is átéltem, Demszkyvel (meg az SzDSz-szel) kapcsolatban. Az 2000-es évek elején-közepén lett elegem ebből, amikor egy kerületi SzDSz-es potentát (aki egy csomó pénzt kilopott a BKV-ból, amiből egy óriási vityillót épített itt a környékünkön) "közölte" egy óriásplakáton, hogy ő nem baloldali (addig pedig folyamatosan kuncsorgott a baloldali szavazatokért, sőt leárulózta azt, aki nem rá szavazott). Na, ezek a kérik, a jeszenszkyk, a hontok, a révészek, és társaik, akik itt 3 évtizede szórják a mannát, az erkölcsi magaslatokról prédikálva, miközben tevékenyen hozzájárultak az ország totális lezüllesztéséhez, többen az ország erőforrásainak lerablásához is. És végső soron ezek járultak hozzá aktívan kisgömböc hatalomra kerüléséhez és hatalmon tartásához is...

NagyZoltanPeter írta...

Sok igazságotok van-a Határőrtiszttel együtt-a meglátásaitokban.
A MárkiMárk-(a mormongeci)-kétkulacsos-a Geri-jellemtelen.
Ahogy irjátok is.

góbé írta...


Valakinek !

El ! Kell !! Menni !!! Szavazni !!!! Ti.: Listára és egyéni képviselőjelöltekre szavazunk, nem (!) miniszterelnök-jelöltre !!!
Dobrev Klárában, Jakab Péterben, Gyurcsányban, de még a Széll Bernadettben is érzek, látok annyi vért, elkötelezettséget, ha a márkizajos totálisan önjáróvá válik, össznépileg megválnak tőle a remélhetőleg győztes választás után. Vagy ha ennyire túlteng, még előtte.
A győztes választáshoz viszont a Te szavazatod is szükségeltetik !!!

Márki Zay érzi hogy háttér nélkül, légüres térben mozog. Szemre talán elfogadható hogy maga köré épiteni kiván egy fideszben csalódott, jobbos identitású pártocskát, - jegyzem meccs után, boritva a közös megállapodást - de ez ideáját a hat párt simán le tudja gyalulni azon érveléssel, " Teccett volna megmérettetni vágyait az előválasztáson. Meccs közben szabályt módositani tipikus fideszes vircsaft.
Ne köpjük már le a demokráciját amit állitólag visszaépiteni kivánunk...

Mint föntebb jegyeztem, az OGY választáson nem miniszterelnökre szavazünk ! Ha nevezett (emzépé) mindenféle dacoskodással, diktátumokkal annak a hat pártnak a szavazóit akik hogy-hogynem első helyre tették, le akarja nyomni, háttérbe szoritani, nincs helye közöttünk !!!

Ha én Dobrev Klára, főleg Jakab Péter lennék, közölném a zayossal: A hat párt képviselői, aktivistái, szimpatizánsai az előválasztás során végigszántották az országot. Az ő hátukon kényelmesen beslattyogni a parlamentbe qurvára nem korrekt dolog.

Tehát - reményeim szerint - közlik: A közös listát e hat párt jelöltjei fogják alkotni. Ha a még nevemégsincs zaypárt tagjai is oda igyekeznek, méressék meg a választáson saját magukat !
Hogy ezzel megosztanák a kormány / rendszerváltást akarók tömegeit ??? Csaknem, de szinte kamupárt !?!
Nos, MárkiZay teritsél !!! Mékk úr szolgája vagy ?!?






kekec írta...

Pupu, akkor ki is tartja távol/abb a szavazókat, mint Gyurcsány? Vajon Dobrev győzelme esetén is leküzdték volna az ellenzéket 33 %-ra? Egyre inkább látszik, hogy MZP-vel lehet előválasztást nyerni - de választást már nemigen.
Talán éppen ez volt a cél?

Valaki írta...

Igen, tudom, de egyértelművé szeretném tenni, a 6 pártnak is, hogy nem Márki-Zay slafrogja vagyunk.

Ha itt demokráciát akarnak építeni, akkor az emberek akaratát kell képviselni, s nem engedni a Márki-Z.-féle erőszakosságnak.

Teljesen egyetértek - csinált volna hamarabb pártot, s mérette volna meg magát azzal a hátországgal - s ha akkor is első, legyen.
De így?
2026-ig várnia kell a saját frakció ötletével.

Azt hiszi a farok csóválja a kutyát, s feltételeket szab.

Ezt kellene valahogy nekünk, szavazóknak végre a tudtáradni: csereszabatos, ha nem minket képvisel. Ha ez nem fér bele az egojába, utilapu.

Ha legalább ennek hangot tudnánk adni, s látnám, hányan helytelenítik, amit csinál, s hogy ez komoly erő ezen a politikai oldalon, akkor nem problémáznék.
Egyelőre azt látom, hogy Márki-Zay megakasztott egy felfelé ívelő folyamatot, amibe bele kellene avatkoznunk.
Kérdés hogy és hol?

Nyilván ott lesznek a Márki-hívők, mint a meccs másik csapata, de akkor is le kellene játszani, mert azt látom, hogy a 6 párt egyelőre nem tudja pontosan, mit is akarnak a választók.
Ezt tényleg tisztázni kellene.

Addig maradnak az egyéni kiállások: Ungár Péteréké, Jakabé, Dobrev Kláráéké.

https://444.hu/2021/12/15/ungar-hagyjuk-a-vulgarpolitologuskodast-gyurcsany-ferencre-szukseg-van

Névtelen írta...

teve!
ezt most az egyszer, kivételesen szeretném, hogy kiengedd, mert fontos információkat tartalmaz a tudatlanok számára!
.
aki az ungár péterről - lmp! - azt gondolja, hogy valóban ellenzéki, a csuti geciellenében önállóan gondolkodva, függetlenül a kancsi csatakanca muttertól meghatározható, az egy kretén idióta.
az lmp-t a csuti geciék hozták létre hétfőről keddre
hétfőn még egy db kopogtató cédulájuk nem volt, kedd reggelre mindenre elegendő lett
kérdem én: hogyan, miként?
he? mi? na!
ennek,a csuti geci kreálmánynak a kampányfőnöke volt az a karácsony, aki most a márki zayt szabadította - a csuti geci érdekeinek megfelelően, mint mindig, hisz az ő embere! - rá a magukat ellenzékinek, s magyarnak valló csürhe tagjaira.
magyarul:
.
az lmp, és az azzal egyenértékű ungár péter nem tekinthető ellenzéknek!
.
őket azért hozta létre a csuti geci, hogy a legutolsó, már menthetetlen pillanatban mindent felrúgjanak, s dűljön-boruljon az esetleges bárminemű összefogás!
biztosítékként ott van még a momentum - az új lmp!
aztán a szocik.
a márki zayt, pedig a csuti gecista trollok szavazták be abba a pozícióba, ahol most van, melyben tevékeny szerepet játszott a momentum.
a momentumról még annyit, hogy az egyetlen félelmetesen intelligens emberük, a Pottyondi Edina pillanatok alatt lefarolt róluk, mert átlátta kik is ezek, mik is ezek!
javaslom az Ede videóit nézni a youtube-on!
.
érdekes módon marad két valamirevaló brigád, a dk, és a jobbik, akik valóban érdekeltek a csuti geci megbuktatásában
.
.
abramovics voltam, s vagyok

NagyZoltanPeter írta...

Hát-egyre nyilvánvalóbb-a MárkiMárkkal az élen,ez a mutatvány-ahogy a Határőrtiszt is tisztán látja-nem fog működni.
Ha belenéztek a Nyugati Fénybe-az ottani elkötelezettek (is) már utálják,es nem fogják követni.
Nem véletlenül "úszott fel" ez a kis botrányos "közvéleménykuti" az Iránytű Intézettől.