2022. január 9., vasárnap

LEGYEN VÉGE A SZ@RMASZATOLÁSNAK


Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje egy videóban szót ejtett a jelenlegi miniszterelnök grazi magánklinikai útjairól.
Olyan bátor volt, hogy maga is megijedt önmagától, ezért hát gyorsan korrigált - ő nem azt gondolta, amit nézői, ő csak "ezzel arra utalt, hogy a miniszterelnök "a fideszes kiváltságosok vezetőjeként megengedheti magának, hogy a világ bármelyik magánklinikáján kezeltesse magát Graztól Marbelláig, ahogy azt is, hogy magánrepülővel focimeccsekre járjon."
Ő mondta - ő tudja, de kár, hogy ezt mondja, merthogy egy ország röhög és szörnyülködik évtizede azon, hogy a Gyurcsánnyal való oly emlékezetes vita óta Orbánt időnként Grazba hordják szoftver-frissítésre.
Azt is mondta az ellenzék jelöltje, hogy a miniszterelnök 
„egészségügyi állapotára és orvosi kezeléseire vonatkozó információk a törvény által védett személyes adatok. Ebben a tekintetben őt azonos jogok illetik meg minden magyar állampolgárral”.


Hát ez az - ez a baj. 
Mert itt egy ember joga áll szemben tízmillió ember jogával, melynek biztosítani kellene, hogy annak, aki az országot vezeti pszichiátriai és mentális állapota alkalmas erre.
Amikor egy buszvezető nekimegy a felüljáró betonfalának, akkor mindenki azon töpreng, hogy alkalmas volt-e a busz vezetésére.
Pedig neki a jogosítványáért egészségügyi alkalmasságát rendszeresen felül kell vizsgáltatni, és magáért a jogosítványáért is egészen erős egészségügyi pályaalkalmassági vizsgálatokon kell részt vennie.
Ötven-hatvan ember ül mögötte, míg a Magyarország nevű járaton tízmillió ember ül úgy, hogy tetszik vagy nem tetszik neki a sofőr, mert szép ember és vicceseket mond és néha prominclicukorkával kínálgatja az utasokat.
Szerintem meg a magyar népnek joga lenne épelméjű és ép erkölcsi érzékű vezetőkre bízni az ország kormányát, ennek pedig meg rendkívül gyorsan meg kellene teremteni jogszabályi és eljárásjogi alapjait. Ez lenne a következő kormány feladata, és ezt fel is kellene vállalni, mert enélkül sérül - mint állampolgárnak - a biztonsághoz való jogom.
A hatalom természetesen kórlap bemutatását kéri attól, aki Grazot emlegeti, de hát itt nem a miniszterelnökről van szó, hanem elvekről: ha nekem munkavállaláskor bizonyítanom kell, hogy alkalmas vagyok a feladatra, mint csemegepulti kiszolgáló az ABC-ben, akkor legyen ez kötelezettség mindenki számára, ha cukrásznak jelentkezik, ha Isten posztjára tör...
És nem csak a miniszterelnökről, hanem képviselőtől felfelé az országos hatáskörű szervezetek vezetőiről is - mindenkiről, aki a sorsodról - az ország sorsáról dönthet.


Kapcsolódik ehhez a régi követelés teljesítése: legyenek végre nyilvánosak az ügynökakták, és ne csak a hajdani III/3 aktái, de a katonai elhárítás aktái is, méghozzá az eredeti akták és az eredeti számítógépes nyilvántartás alapján.
Ha valaki állami vezető vagy választott képviselő lesz, akkor annak élete legyen nyitott könyv az állampolgárok előtt, mert - a szánkon kívül - ez is jár nekünk.
A magyar politikai elit mára már meglehetősen elkoptatta böcsületét, ideje lenne hozzáfogni a újjáépítéséhez.


Talán ilyen jogszabályok alkotásával lehetne kezdeni.


:O)))

1 megjegyzés:

Goldner Ibolya írta...

Teljesen egyetértek. Évek óta kérem, propagálom, hogy a posztban megjelölt személyek egészségi, beleértve mentális állapota is ne legyen magánügy. Pl. USA mintájára kellene törvénybe iktatni ezt is, meg azt is, hogy büntethető az az orvos, aki segít a betegség eltitkolásában.