2022. április 10., vasárnap

AZ ÁRULÓ


Kedves ábrázata van.
Jóindulatúnak és szelídnek tűnik, emellett jellemesnek, igazi zöldpolitikusnak, aki még a józan ésszel is szembebicajozik elvei érvényrejuttatása érdekében.
Nagy kár érte, hiszen országos politikusi pályája véget is ért, még mielőtt igazán elkezdődhetett volna.
Választott funkciójában sem túl sikeres, leginkább a pofozóbábú szerepét húzza magára, se ötlete, se vagánysága nincs.
Az ország legnagyobb adófizető közösségének választott vezetőjeként élete kerékpársávok felfestésében és a közúti forgalom akadályozásában teljesedik ki.
Fideszes rendezvényeken ő biztosítja a jókedvet, rengeteget röhöghetnek rajta.
Sopánkodásban verhetetlen, ha jellemezni szeretnénk, talán az "Orbán álma" szóösszetétellel adhatnánk vissza leghitelesebben szerepét.
Nem szívesen bírálta senki, hisz gyámoltalansága, ábrándos tekintete együttérzést váltott ki a női szavazók jelentős részéből, úgy vélték, lehet, hogy hibázik néha, de jószándékú.
És hát persze vékony, magas a jó kakas - mondja a népi bölcsesség, habár amelyik baromfiudvarban ő lenne a kakas, ott nemigen lehetne naposcsibére előfizetést felvenni.
De most végre segített nekünk megfejteni a Nagy Titkot: miért is lépett vissza a másik Nagy Jellemóriás javára az előválasztáson- ki nem találja senki: azért, hogy ne Dobrev Klára legyen az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje Orbánnal szemben.



Hányinger ez a koma.
És az is, akinek a javára visszalépett, aki most úgy kínálgatja magát Orbánnak, mint az utolsó bárcabitorló kurva a kocsisoron, igazolva a másik nagy mondást: összenő, ami összetartozik.
Nem is igen érdemelnek ezek több szót, emberi minőségük plafonja  és a bányászbéka segge közé bőven befér a MOL toronyépülete, két szánalmas jelöltje egy szánalmas ellenzéknek, mely hagyta, hogy bohócot csináljanak belőle - ki tudja kinek a segítségével?
Mert lehet, hogy az előválasztás második fordulóját a Fidesz ifjúsági tagozata, de az is lehet, hogy a Momentum ifjai hekkelték meg - és az sem kizárt, hogy a két halmaz között mutatkozik némi átfedés.
Persze egy fiatal nem sokat töpreng ilyesmin, jó balhé, rengeteget lehet röhögni a vén idiótákon, akik még a saját rendezvényük szabályait sem képesek normálisan megalkotni, aztán lehet, hogy a vén idióták is röhögnek egy jót a tapasztalatlan ifjoncokon - mit tudják azok, hogy mi volt a valós cél?
Lehet, ők voltak a hasznos idióták, akik rézpitykékért adták el a jövőjüket, míg azért egy befutott ügyvédi iroda igen szépen profitálhat egy ilyen jószolgálati tevékenységből, akár egy-két áttételen keresztül is.

De azért ne menjünk el azok hibái mellett se szó nélkül, akik még mindig azt hiszik, hogy a választási harc nem tudomány, akik zsebből akarják levezényelni a folyamatokat, akik azt hiszik, hogy egy operett sikeréhez elég a primadonna, se jól elrendezett színpad, se tehetséges szereplők sem kellenek.
Ebben a választásban Dobrev Klára és Jakab Péter hozta azt a teljesítményt, ami elvárható volt, szinte vicces, hogy csak ők és éppen ők voltak azok, akikről el is lehet hinni, hogy őszintén akarták a változást, akik az ellenzéki közösségért húzták az igát.
Engem külön bosszantott az ellenzéki térfél saját kis háttérhatalma, a százszorbukott megmondóemberek klikkje, meg a civilek - akik mitől is civilek?
Mert ezt állítják magukról? 
Ők azok, akiknek halvány fogalmuk sincs a mai magyar társadalomról, egyetlen gondjuk Gyurcsány, akit még mindig nem tudtak eltakarítani, pedig többet dolgoztak érte, mint Orbán és stábja.
Jelzem, azt se nagyon értem, hogy a kijelölt áldozat miért akar ezekkel összebútorozni, hiszen már mindegyik ájultan tisztelt értelmiségi "szövetségese"
 ezerszer elárulta.
Ha hirtelen mindegyikük feje, aki Orbánnak dolgozik naranccsá változna, gyümölcslé-üzemet lehetne rájuk alapítani.


De mindegy is, szépen kopnak ki a politikából, akik meg helyettük jönnek, még náluk is gyengébb minőség, tisztelet a kevésszámú kivételnek.
Gyurcsány meg köszöni, jól van.
És hogy ki fog a legközelebbi önkormányzati választáson erre a jellemtelen árulóra szavazni, azt nem tudom, de bárki is lesz az ellenzék jelöltje, erősen megjövendölhető, hogy bölcs népünk egy része neki fogja adni a voksát, már, ha lesz még akkor önkormányzata a Fővárosnak.
Talán szép befejezése lenne pályafutásának, ha kerékpárja nyergébe pattanva stílusos harmonika-kísérettel - á la Ennio Morricone -  belebringázna a naplementébe...

:O)))

15 megjegyzés:

sphagin írta...

Kedves Pupu !

Külön örülök, hogy maradéktalanul egyet tudok veled érteni !

Ez a helyzet tisztázza azt is, hogy az új arcok követelése mögött is, igen csak a régiek eltakarítása áll, teljesítmény nélkül.
Mert nem az a fontos, hogy ki mit tesz le az asztalra, hanem az, hogy itt egy új arc és adjunk neki bizalmat, majd a többit megtanulja menet közben. Vagy nem !

Az, hogy egy baloldalinak mondott ember, egy jobboldalit válaszon meg vezetőnek ?
Orbán csak egy kávét kért ezek után !

A "Tiszták" szerepét külön kiemelném, mert Karácsony nem volt ebben egyedül !
A jóisten mentsen meg bennünket az ilyen barátoktól, az ellenségünkkel megküzdünk magunk is !

Üdv sphagin !

Kapat írta...

PuPukám, ha maradéktalanul fel akarnád sorolni az elkövetett hibák sorát, még most is ott ülhetnél a gépnél.
A jellemhibákkal nincs mit kezdenünk, legfeljebb időben fel kellett volna ismernünk azokat. Nem vagyok biztos benne, hogy esetleg így utólag széles körben sikerülne.
Pedig az emberek befolyásolásának egyik legfontosabb eszköze a személyes hitelesség. Az igazmondásnak elemi követelménynek kellene lennie, mert látszik, hogy az emberek hiszékenysége megrekedt a vágyak szintjén. Orbán gátlástalansága közismert, mégis minden alkalommal megtalálja a hangot a benne hívők vágyaihoz.
Akkor fog változni az életünk, ha felismerhetővé válik a hazugság, céljaival együtt. Az sem "baj", ha feladattá válik a valóság széles körben történő megismertetése. Nagyon fontos, munkaigényes feladat.(eszközök hiányában kétszeresen)

1970 írta...

"Az, hogy egy baloldalinak mondott ember, egy jobboldalit válaszon meg vezetőnek ?"

Kedves sphagin!

Azt kell mondjam, ez Horn után masszívan így volt, és ebben igen nagy szerepe volt azoknak, akik Horn Gyulát követően az MSzP-t vezették (meg persze az SzDSz ilyen-olyan prominenseinek, a holdudvar megmondóembereinek, akik ma is ontják magukból a blődségeket...)

Névtelen írta...

púpos!
.
mégis írok, mert most támogatni akarlak abban amit mondasz!
.
anno, mikor az önkormányzati választások voltak, én megkérdeztem a karácsony mellet kampányoló idiótákat, tudják-e, kinek kampányolnak?
azt mondta az egyikük, hogy igen, ő tudja, hiszen személyesen ismeri a gergőt
mondtam neki, azt is tudja-e, hogy a gergőkéje mit művelt 2010-ben a választásokon, mint az lmp kampányfőnöke?
erre nem tudott válaszolni, elkezdett inkább másról beszélni.
szóval, a helyzet az, hogy a karácsony egyértelműen a csutig eci embere, egy gusztustalan meztelencsiga kellemesebb látvány, mint ez a hosszúra nőtt féreg.
amúgy az a helyzet, hogy teljes félreértésben van itt mindenki, hiszen a partizán nevű dologtól is el vannak ájulva, ahol a kis huncutmókus gulyás marcika, két kukizás között keveri a szart, meg gyűjti a lét.
aztán ugye egy horn gábor a republikon intézettel!
érdekelne, kik adnak nekik lét? honnén a jólét?
a lengyel, a kéri, s a többi pedig úgy tűnik örök, pedig már csontjaiknak is el kellett volna porladnia, már emlékezni sem kellene rájuk, mint kártevőkre, gazemberekre, akik csak ártottak, s ártanak mai nap is az esetleges demokratikus jogállami magyarországnak, s annak valódi létrejöttét bármi áron meg akarják akadályozni!
.
szóval:
.
a csapásirány végre helyes, így tovább!
.
.
abramovics voltam, s vagyok
ott állandóan teret kapnak azok, akik valamiképpen ártani tudnak a csuti ellenes embereknek

ZöPö írta...

Vannak ilyen hegymászók: elakadnak a déli oldalon, tepernek át az északira. "Mindig is mondtuk, csak itt lehet feljutni". Majd szépen befagy a s*ggük oszt' lejönnek.

Czékus Lajos írta...

Emlékeinkben kotorászva Illyés Gyula jutott eszembe, aki valami olyasmit írt Petőfivel kapcsolatban, hogy mikor a nemzet nagy bajban van, akkor fájdalmas vajúdás után megszüli azt a fiát, aki irányt mutatva kivezeti nemzetét sanyarú helyzetéből. Nos, most vagy nincs bajban a magyar nemzet, vagy meddő ez az ország.
Csak torzszülöttek - MZP, KG - jöttek.

1970 írta...

Kedves PuPu!

Bocsánat az OFF-ért, de ez azért elképesztő:

https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/csaba-laszlo-kormany-aht-budzse-megszoritas-koltsegvetes.750199.html

Ez a vadbarom még tippeket is ad, hogyan kell ezt csinálni:

"Most olyan megszorító csomagra van szükség, amely tartalmilag aligha különbözhet a Bokros-csomagtól - állapította meg Csaba László. Véleménye szerint ahhoz, hogy működjön, sok mellébeszéléssel, burkoltan, apró lépésenként kell és lehet megcsinálni.

Ez a gyakorlatban nagyjából azt jelenti, hogy a benzinár nem egyik napról a másikra lesz 480 helyett 780 forint, mert akkor ismét jönne egy taxisblokád. Ha azonban egy hónap múlva 50 forinttal lesz több, majd július végén, amikor úgyis mindenki szabadságon van, és nem ezzel foglalkozik, mert jól akarja érezni magát, akkor újabb száz forintot lehet emelni rajta. Év végéig gond nélkül lehet 650-700 forintig emelni.

Hasonló módszert a háztartási gázzal is lehet alkalmazni: az átlagos háztartások által fogyasztott havi mennyiség feléig változatlanul lehet hagyni a gáz árát, és csak az azt meghaladó részt terhelni emeléssel. Ilyen módszerrel lehet azt kommunikálni, hogy aki kevesebbet fogyaszt, annak nem emelkedik a gáz ára. Efféle szépen becsomagolt változtatások mellett nem először fordulna elő, hogy a magyar társadalom elfogadja, hogy nem a miniszterelnök szabja meg, mennyi a benzin ára - mondta a közgazdász."

Csoda, hogy itt tart ez az ország? Az ilyen alakok voltak/vannak kormányzati tanácsadó pozíciókban...

anteus írta...

Eszébe jut valakinek, miért lett Lázár György a miniszterelnök Fock után 13 évre?
A politikai kompromisszum sokszor meghatározó - ha nincs nyerőember.
Fel kell hagyni azzal, hogy a jóember az "baloldali".
Jóemberek vannak - baloldalit találni pedig elő kell keresni Diogenész lámpását.

Belák Andrea írta...

Olyan jó lenne végre hinni benne, hogy lehet jobb is... de a mellékelt ábra... Igazad van, Pupu, és nektek is, kommentelők. De mi a fene van, ha ettől marhára nem vagyok boldog....

kekec írta...

Pupu, ebben azért igaza van:
'Csak az a kérdés, és vélhetően ez vitte el ezt a kampányt is, hogy az ellenzék képes-e jóértelemben vett populista, vagyis felelős egyenlőségpárti politikát csinálni egy olyan ellenzéki elittel, amely lényegét tekintve piacpárti-liberália"
"ha az ellenzék megalkot egy olyan programot, amellyel meg lehet nyerni a választást, annak a magyar véleményformáló ellenzéki elit lenne a legádázabb ellensége. Valószínűleg epét hánynának tőle".
https://telex.hu/valasztas-2022/2022/04/13/karacsony-gergely-interju-valasztas-utan

PuPu írta...

Kedves 1970! Csaba Lászlót én már 2011-ben is szerettem...
https://www.pupublogja.hu/2011/09/kozgazdaszok.html
Hiába a jellem nem nagyon hajlamos változni az öregedéssel, és hát az agytekervények se sokat gyarapodnak...
:O)))

PuPu írta...

Kedves kekec, kikből is áll az az ellenzéki elit?
:O)))

Sela írta...

Kedves PuPu!
A Kapcsolat idején, úgy másfél évtizede találkoztunk utoljára személyesen!
Örülök, hogy élsz, írsz és még vagy nekünk!
Ölellek: Sela!

1970 írta...

Kedves PuPu!

Köszönöm a korábbi írásod. Jó volt olvasni.
Ez a "jellemóriás" tényleg semmit nem változott:(.

kekec írta...

Pupu: a "véleményformálók". Hadd ne soroljam. Örök igazság, hogy "kibicnek semmi sem drága"