2022. április 6., szerda

OKOSKODÁS POFÁRAESÉS UTÁN


Vásár után okos a paraszt, mondja a népi bölcsesség, de mi még vásár után sem tűnünk okosnak, mert bűnbakot keresünk okok helyett.
Természetesen ez sokkal kedvesebb elfoglaltság, mint pártelnök létemre leülni egy pohár itallal, belenézni a pohárba, belepottyantani egy-két csepp könnyet, majd magunk elé suttogni: ezt már megint elkúrtuk. Nem kicsit - nagyon!
Aztán kiállni a pódiumra és megállapítani, hogy az a senki, akiről tudtuk az első percben, hogy teljességgel alkalmatlan egy ilyen feladatra, az teljességgel alkalmatlan volt.
Arról nem esik szó, hogy akkor miért engedtük elpofátlanodni, miért adtunk neki jószerivel teljhatalmat, miért engedtük, hogy egy nyilvánvaló puccs eredményeként elveszítse a választók bizalmát, a reményt, hogy ez az ország egyszer talán akár még egy normális ország is lehet.
Bizonyára vannak olyan okok is, melyeket a nép egérszürke bloggere nem ismerhet, de ettől még a tény tény marad: a doktriner demokratáskodás, a permanens amatörizmus meghozta eredményét - nincsen itten semmi látnivaló, haladjunk tovább.
Amikor megszületett a hatfejű borjú, már látni lehetett: ebből csak egy nagy marhaság lehet, hiszen maradt minden az eredeti felállásban, csak a duma szintjén volt ez összefogás.
A gyakorlatban Orbán beépített ügynökei és a belvárosi okostojások irányították a folyamatokat, annak dacára, hogy még ez a két társaság is különféle elképzelésekkel lépett pályára, miközben a választó a kezdeti lelkesedés után epét hányt.
Talán néhány dolgot azért le lehet szűrni tanulságként a dolgokból.


- A tüzet és a vizet együtt fel lehet együtt használnia haladás érdekében, de nem célszerű ezt direktben tenni - nevezetesen a tüzet nyakon önteni a vízzel, mert abból jó nem származhat, a tűz kialszik, a víz elgőzölög. 
A Jobbik bevonása az együttműködésbe szükségszerű volt, a továbbiakban is szükséges az együttműködés, de a gőzmozdony is csak akkor halad, ha a tűz a tűztérben lobog, a víz pedig a kazánban forr, majd a keletkező gőz hajtja azt a gépezetet, mely előre viszi a mozdonyt.
Ennek az összefogásnak nem lett volna szabad semmiféle más célt kitűzni, mint Orbán és maffiózói eltávolítását és felelősségrevonását, semmiféle ideológiai céllal nem lett volna szabad foglalkozni, sem kereszténykedni meg Putyinozni, mert ezek már túlesnek a közös érdek körén.
A közös érdek jelen esetben a kleptokrácia felszámolása, a demokratikus jogállam és az önkormányzatiság helyreállítása, valamint a lopott holmi visszavétele lett volna.


- Szervezet nélkül nemigen lehet semmire se menni, és van az az eset, amikor hat szervezet kevesebb, mint egy - ez az eset is ilyen volt.
Főleg, hogy a hat szervezetből három nem is létezik, a létező háromból egy Orbán szekerét tolta, ellenben kulcsszerepet kapott még a civileknek nevezett meghatározhatatlan - vagy nagyon is meghatározható - hátterű társaság, mely sikeresen ötvözte álmai demokráciáját (mi mondjuk meg a tutifrankót...) a sikertelenséggel.
Ez volt a hatvanharmadik sikertelen kísérletük, hogy hatalomra juttassák valamelyik alkalmatlan jelöltjüket, remekül kiszolgálva ezzel Orbán apparátusát.
Az előválasztás második fordulója a hatalom és a magukat civileknek hirdető örök vesztesek összefogásáról szólt, és meg is lett az eredménye, - zakóztunk egy jólesőt.
Az utolsó csapás Márki-Zay volt, akiről ma sem tudom eldönteni, hogy ilyen tehetségtelen, vagy csak ez volt a dolga, hogy legyen miből megvennie a Head & Shoulders sampont


- Ez a szekér olyan volt, mint az a hintó, melyet nyolc ló húz nyolcfelé.
Nem volt meglepő, ezt már akkor tudni lehetett, mikor nem lett közös szervezete a társaságnak, nem volt közös kampánystáb, nem volt közös kommunikációs stáb, nem volt igaz, hogy minden körzetben a legesélyesebbeket választották ki jelöltnek, nem volt megfelelő nagyságú közös költségvetés, nem volt média, minden esetleges és rendezetlenséget sugárzó volt.
És az elnevezése is milyen szaxerűen balfék és fantáziátlan volt, nevetséges.
Egy mutyikon felnőtt politikai generáció utolsó mutyija volt, melynek céljai között csak második helyen szerepelt az Orbán-rendszer leváltása, merthogy első helyen a Dobrev Klára elleni harc állt.
Az mindent felülírt, hogy nehogy ő legyen a közös miniszterelnök-jelölt, mert ő Gyurcsányné, aki nekünk nem köll, nekünk Róna Péter és Márki-Zay köll, ők igaz magyar emberek, részben tudós pofákat képesek vágni, részben meg erőszakosak és szaporák, mint a luki nyúl.
Az akadályt a kétségkívül legokosabb, legrátermettebb politikus, Dobrev Klára elé az aktuálisan éppen Momentumnak nevezett Fidesz lökte, hasra is estünk benne, köszönhetően Magyar György és elvbarátai áldásos tevékenységének és a DK-Jobbik csoportosulás bambaságának.
Ha valaki képtelen arra, hogy információkat szerezzen emberek tízezreinek választási mozgatásáról, az ne szervezzen kampányt, ha valaki képtelen felismerni az egyes megállapodásokba, szerződésekbe rejtett csapdákat, akkor az keressen szakértőket - jelen esetben talán ne Magyar Györgyöt...
Ha valaki az országot vezetni akarja, az ne azzal kampányoljon, hogy ha a NATO úgy akarja, akkor háborúba megyünk, kampányoljon azzal például, hogy a válság alatt a Fidesz vissza akarja csempészni a sorkatonaságot és létre akarja hozni a Leventemozgalmat, ágyútöltelékeket akar nevelni a gyerekekből, ezért tervezi a lányok fiúvá operálását.
Ha mást nem tud mondani, akkor akarja vadul a Világbékét, az már a szépségversenyeken is bejött.
Tényleg el lehetne kezdeni a kampánnyal egyidőben Gyurcsány hibernálását,  esetleg a szájzár is szóba jöhetne.
A praktikus gondolkodás nem nagy hátrány egy politikusnál, neki meg még szókincse is van az árnyalt fogalmazáshoz. 


- Ha nincs tájékoztatás, győzelem sincs.
Karácsony szerelmesei elgondolkodhatnának azon, hogy miért volt előrébbvaló biciklisávot festeni a Dunára a vizibicajoknak, mint létrehozni egy televízióműsort a rendelkezésre álló eszközökkel és idő alatt.
Kálmán Olgát sem a Parlamentben szerettem volna látni, legfeljebb mikrofonnal a kezében, természetesen az alkalomhoz öltözve...
Természetesen a kommunikációt is fel kellett volna tisztességesen építeni, nem össze-vissza pofázni, aztán folyvást bocsánatot kérni.
Az ilyesmi elveszi a választó kedvét a delikvens támogatásától.
Vannak emberek, akik a politikai kampányokra szakosodtak, olyanoktól kell tanácsot kérni, nem a jóbarátot hazahívni Ámerikából, valamelyik harmadosztályú cég marketingosztályáról, ahol ezidáig arról dönthetett, hogy a seggenfütyülő gumikutya az alsó polc hányadik sorába kerüljön...


- Legfőképpen szervezetek kellenek, persze ezeket felépíteni macerásabb, mint ródsózni és ünnepeltetni magunkat párszáz emberrel, azt Túró Nóra is tudja. 
Jelen kell lenni a táradalomban, mert van vevőkészség a értelmes beszédre a magyar falun.
A magyar paraszt nem ostoba, viszont alkalmazkodóképes, és nem szeret vesztett ügyek oltárán hiteltelen senkiknek áldozni.
Ha Dobrev vezette volna a listát (tudom, a "ha" nem történelmi kategória...) lehet, hogy veszítünk, de a megaláztatás nem lett volna ilyen mértéktelen.


Hát, most nézegethetjük az új Parlamentet, a demokrácia ellenségei ülnek velünk szemben meg esetenként mellettünk is, és hallgathatjuk a Gyurcsányozást.
Nézegetheti az is, aki Gyurcsány miatt nem szavazott, az is, aki a nyilas-múlt miatt nem szavazott, meg az is, aki  azt hiszi, hogy ő a rendszer haszonélvezője, csak éppen a komcsi ármánykodás elinflálja a nyugdíját. Nézegethetjük tehetetlenül mindahányan, hogy miként lopja el a Család a maradékot is.
És várhatjuk, hogy mikor fogy el végképp a lopható nemzeti vagyon, hogy végre ezek egymásnak essenek - de lehet, hogy a szemfedőnk némileg  korlátozni fogja a látásunkat.
Vajon fog ebből a történetből valaki is tanulni?
Kicsi az esély, mi állandóan ugyanazokat a hibákat követjük el, miközben várjuk a megváltozott eredményt.


Hiába no, - optimista nép vagyunk...


:O)))

21 megjegyzés:

Commune írta...

"Érdemben nem befolyásolta volna az eredményt, ha valaki más vezeti a hat párt alkotta tömböt." - ezt Karácsony Gergely bírta ma nyilatkozni.
Ezt honnan tudja? Ez minimum a saját felelősségének az elmaszatolása az ügyben, másrészt meg, ha egyszer nem befolyásolja az eredményt, akkor miért kellett mindenáron azon erőlködni, hogy jajj, csak nehogy Dobrev Klára legyen a min.elnök jelölt?

Mérő László: ő ma olyasmit írt a Facebook-ra, hogy megdőlt "az a mese, amivel a mi pesti agyunk át lett mosva, hogy vidéken sötétség, tudatlanság, agymosás és csalás honol", ezt a tapasztalatot vidéki szavazatszámlálóként szedte föl. Pedig pont azt számolta! Minden fideszre leadott szavazat 1db sötét/agymosott/tudatlan választó :)
Azt most le se írom, hogy az én szavazatszámláló ismerőseim miket meséltek, a nem-sötét, nem-tudatlan vidéki szavazóról.
Helyette itt van ez:
https://atlatszo.hu/kozugy/2022/04/06/az-ellenzeki-szavazatszamlalok-lementek-videkre-es-meglepodtek-hogy-az-milyen/

A harmadik figura - aki Botka remek miniszterelnöki kampányát vezette - az is bírt vmit nyilatkozni, ahelyett hogy örökre elbujdosott volna.
https://444.hu/tldr/2022/04/06/rajuk-kellett-volna-boritani-az-asztalt

Komolyan mondom, a választási vereséget túléltem, de az ellenzéki értelmiség hülyesége az a sírba fog tenni :)

Belák Andrea írta...

Pupu, a legteljesebb mértékben egyetértek Veled, nagyon igaz a meglátásod, valóban teljesen anatőr módon történt ez a kampány.

- "várhatjuk, hogy mikor fogy el végképp a lopható nemzeti vagyon, hogy végre ezek egymásnak essenek" -
Nos, igen, várhatjuk, csak sajnos kicsi az esély, hogy mi, 70-en túliak megérjük. No, meg még az is megeshet, hogy a nemzeti vagyon fogyása következtében még előbb éhenhalunk.

1970 írta...

Kedves Commune!

Azzal együtt, hogy több kérdésben is egyetértek Veled (Mérőt L-t személyesen is "volt szerencsém" ismerni, így nem meglepő számomra ennek az embernek a mentalitása), azt gondolom, sehová nem vezet a vidék és a főváros szembeállítása. Ez ugyanaz az ocsmány megosztó politika pepitában, amit kisgömböc itt 12 éve művel, és amivel tudatosan rombolja a társadalmi szolidaritást és kohéziót.
Annak sincs semmi értelme, hogy - egy tömbként kezelve - lehülyézzük vidéki honfitársainkat. Ez újabb ostoba ellenzéki lépésekhez fog vezetni.
Az Átlátszó cikk nagyon sok hasznos tanulsággal szolgál arra vonatkozóan, hogy miként kellene ennek az ellenzéknek átgondolnia a vidékpolitikáját, és hogyan kellene a vidéken megjelenni, szervezetet építeni. Személyes véleményem szerint, amíg nem szolgálnak értelmes, jövőbemutató (de a múlt pozitív hagyományait is elismerő és arra építő) baloldali, a szolidaritást előtérbe helyező, a társadalmi kohéziót erősítő (fővárost és vidéket nem szembeállító!) politikával (nem a neolib megszorításokra, a GDP mindenhatóságára gondolok!), addig ez a társadalomromboló, hazug, gerinctelen féreg kisgömböc markában fogja tartani a vidéket.
Nézd meg, milyen az élet a lepusztult falvakban, ahol nincs műv. ház, TSZ, háztáji, iskola, gyógyszertár, üzlet, orvos, szolgáltatás és lassan kocsma sem. Helyette vannak újkori földesurak, akik privatizálták maguknak az egyetemeket is, és akik - helytartó polgármestereiken keresztül - markukban tartják a megélhetésükért küzdő szerencsétlen embereket. Olyanokat, akiknek csak a segély, meg a közmunka az egyetlen jövedelemforrása, a létfenntartási lehetősége. Mit vársz ezektől a nyomorban tartott emberektől, főleg ha nem látnak alternatívát?
A vidéket ebből a modern kori jobbágyfeudalizmusból kellene kiemelni!

anteus írta...

Köszi az átlátszót - a sárga térkép lényege.

Orbán negyedik ciklusa már csak a szarkofág befejező cizelláló munkájához kell.

Utána hátra lehet dőlni, és kigombolt mellénnyel nézni "A mi kis falvaink" új évadjait.
Egyik kezünkben édes szendergőonk szrlíden hullámzó kebele, másik kezünkben imakönyvünk: "A butaság dícsérete" valami Rotterdami Erektustól.

Commune írta...

Kedves 1970!

Ha én azt írom, hogy a vidéki szavazó sötét és tudatlan, akkor még nem állítottam szembe a városi szavazóval, merthogy én a városi szavazóról is azt gondolom hogy sötét és tudatlan. A demokráciában egy nagyon fontos dolog, hogy sötét és tudatlan emberek tömegei közt kell kihozni azt, hogy a nem-sötét és nem-tudatlan 3%-nyi ember akarata érvényesüljön, ráadásul úgy, hogy mégis mindenki szavazzon, mert csak így demokrácia, másképp csak a hülyék demokráciája. Én nem hiszek abban, hogy az embereket ki lehet emelni a sötétségből, mert a képességei mindenkit behatárolnak.

Bubu64 írta...

Anteus!
Szívemből szóltál.

neveletlen írta...

2014-ben Gyurcsány mindent bevetett, hogy bevegyék a Bajnai féle összefogásba,
addig trollkodott, míg sikerült is neki. Az eredmény fideszes kétharmad.
2018-ban már 'nem az összefogás a győzelem receptje' és külön indult. Egy paraszthajszállal be is jutott, ha akkor az idióta Mszp nem köt vele paktumot akkor ma már csak a kibaszott jó könyveit olvashatnánk. Eredmény: fideszes kétharmad.
2022-ben mindenkivel össze kell fogni, a Jobbik már nem náci, a karlendítős csávó csak a nagymamájának integetett, aki ippeg a városba indult. Sőt, Jakabbal még egy kis huncutságra is kapható volt az előválasztást meghekkelendő. Az eredmény soha nem látott ruha.
Gondolom, Ferinek 2026-ra is lesz ötlete, de szólni kéne neki, hogy már nagyon kevés a liba.
A hívők persze tántoríthatatlanok, szerintük mindeni hülye, csak a Feri helikopter.

anteus írta...

Kedves Communa!

Az édes sajátosság, hogy a tömeg és a közösségi döntés ellentmondásosságát már az Aristoteles/Platón szerzőpáros több, mint 2000 éve kifejtette.

Kerülgetjük a cenzusos szavazást, mint macska a forró kását. Pedig elég az Észmenők egyetlen adását végigkínlódni, hogy világosan lássuk, kik döntenek rólunk.

Churchill ismert mondása: "Elég öt percet beszélgetni egy átlagválasztóval, hogy az arisztokrácia híve légy."

Ez minden zsarnok lételeme. A kereszténységet most hagyjuk békén.

Azért nem 3 %... Még nem. Majd 2026-ban

Névtelen írta...

púpos!
.
szépen felmondtad a leckét, amit a
.
RADIKÁLIS DEMOKRATÁK
.
programjából tanultál.
dicséret érte!
.
„Ennek az összefogásnak nem lett volna szabad semmiféle más célt kitűzni, mint Orbán és maffiózói eltávolítását és felelősségrevonását, semmiféle ideológiai céllal nem lett volna szabad foglalkozni, sem kereszténykedni meg Putyinozni, mert ezek már túlesnek a közös érdek körén.
A közös érdek jelen esetben a kleptokrácia felszámolása, a demokratikus jogállam és az önkormányzatiság helyreállítása, valamint a lopott holmi visszavétele lett volna.”
.
mondod most te
.
s mint az tisztán látszik, a
.
RADIKÁLIS DEMOKRATÁK
.
programját mondod fel, ami 2010 második fele óta változatlan formában és tartalommal érvényesebb, mint valaha:
„jelen helyzetben, magyarországon nem lehet más célja egy demokratának, mint az orbáni diktatúra felszámolása, s annak létrehozói, támogatói, pénzelői, működtetői
TELJES KÖRŰ, ÉS VÉGLEGES ELSZÁMOLTATÁSA, FELELŐSSÉGRE VONÁSA”
.
többet nem idézek a programból, mindenki ismeri, aki akarja.
az írás harmadik része abszolút helytálló, s erről pofázok lassan tíz éve én is mindenütt.
a beépített csuti gecista trollok között első helyen kell említeni a karácsonyt, aki a csuti geciék által létrehozott lmp kampányfőnökeként ráindult 2010-ben az ellenzéki – akkor még kormánypárti a választások előtt, s alatt – jelöltre, annyi szavazatot elvéve tőle, ami a csuti gecistának kellett a bejutáshoz.
a negyedik részben pedig eljutottál végre ahhoz a felismeréshez is, amire az Ede – Pottyondi edina, aki miattuk jött haza Londonból, s a legértelmesebb volt mind közül ezért azonnal lelépett, amint tehette - pillanatok alatt rájött, míg én a létrehozásától kezdve állítom, a momentum az új lmp, amit azért hoztak létre a csuti geciék, hogy a végén mindent szétbarmoljanak.
.
amit a negyedik rész elején írsz, arra a megoldás a
.
RADIKÁLIS DEMOKRATÁK
.
hiszen az EGY szervezet, amiben a különböző pártok korifeusai nem viselhetnek tisztséget, nem irányíthatnak, csak szolgálhatnak!
.
Dobrev Klára személyében abszolút egyetértek veled.
.
magyar györgy esete csak a hülyéknek nem volt előre tudható, nekem volt vele egy polémiám, ahol azonnal nyilvánvalóvá vált, ez egy karrierista magába szerelmes féreg, aki mindenre képes.
előre megmondták nekik, hogy elég lesz a csuti gecinek 100-150 ezer troll és a számára legmegfelelőbb „ellenfelet” fogja kiválasztatni a kreténekkel.
(itt egy megjegyzés:
a csuti geci megint előre gondolkodott, s tervezett.
a márki zay-t ők építették fel a lázárral szemben, aki túl nagyra nőtt, túl sokat tud, s így túl veszélyes. ezért hazazavarta a birtokára, s elvette tőle a polgármesterséget is.
a márki meg felnyalta, hogy ő a valaki, s végigvitte tudtán kívül, amit végig akartak vele vitetni.)
természetesen túlbiztosította magát, hiszen a második fordulójában az előválasztásnak nevezett színjátékban, ha jól emlékszem, 200 ezerrel többen „szavaztak”, mint az első fordulóban.
a megoldás marha egyszerű lett volna, aki nem szavazott az első körben, az nem léphet be a másodikba.
.
abban is egyetértünk, ha és amennyiben hatan megegyeznek, hogy eldöntik hatuk közül ki a helikopter, akkor egy külső hetedik nem vehet részt a játékban.
.
összegezve:
akiket te nagyképűen leszóltál velem együtt, használva ránk a „radikalizni” kitételt, most azoktól lopkodsz, s azok programjával, mint saját kútfőből –ebből a kút, mint száraz, és üres mélység abszolút igaz! – alkotottal házalsz, dicsekszel.
.
dicséret, hogy megtanultad, s ilyen szépen felmondtad a
.
RADIKÁLIS DEMOKRATÁK
.
programját, viszont te magad és a módszer, amivel élve a máséval dicsekszel mindent elmond a magyar györgyhöz hasonlatos személyiségedről
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
Ps.: most egy időre hagylak a hülyéiddel jáccogassál, hazudozzál, fényezd magad, mert komoly dolgokkal kell foglalkoznom, nem érek rád

1970 írta...

Kedves anteus!

Nem lehetne - buta Churchill idézetek helyett - végre újra elővenni Eötvös József munkáit, és a nép műveltségi színvonalának emelését kitűzni célként? Egyszer már megindult ebbe az irányba ez az ország, nem is olyan régen.
Szerintem sokkal több értelme lenne annak a kornak a tanulságait átgondolni, és Eötvöst többet olvasgatni.
Az 3 százalék pedig nem más, mint színtiszta fasiszta ideológia...némi demokratikus mázzal leöntve
(lásd: "sötét és tudatlan emberek tömegei közt kell kihozni azt, hogy a nem-sötét és nem-tudatlan 3%-nyi ember akarata érvényesüljön, ráadásul úgy, hogy mégis mindenki szavazzon, mert csak így demokrácia, másképp csak a hülyék demokráciája.")

anteus írta...

Szia 1970!
Churchill sokminden volt - csak buta nem.
A Brit Birodalom utolsó nagy formátumú politikusa; szemben a hitletájt a világra szabadító elődjével, Chamberlainnel.

A nép színvonalemelését ezer évünk alatt egyszer sikerült megtenni - ennek szisztematikus lerombolása naponta zajlik.

A helyzet és a javasolt megoldás időigénye több évtizedes eltérésben van.

Úgyhogy...

1970 írta...

Kedves anteus!

"Buta Churchill idézetről" írtam, ami nem azonos azzal, hogy buta lenne Churchill. Még akkor sem, ha volt bőven vaj a fején, meg vér a kezén (pl.: a görögök kapcsán).

A nép színvonalemelését egyszer sikerült valóban megvalósítani, és tényleg ennek a lerombolása zajlik 30 éve.

Időigényes? Valóban, de valahol végre el kell kezdeni ezt a folyamatot. 1848-ban és 1868-ban Eötvös már ezt szorgalmazta, megalkotva ennek a jogi alapjait (1868. évi 38. tc.), majd 1956 után bő 3 évtized alatt ez ténylegesen realizálódott is (Kádár érdeme).
Szóval volt mit lerombolni, ami mindig könnyebb, mint építeni.
El kellene végre újra építkezni e téren (is)...

Commune írta...

Friderikusz podcastjának legutóbbi, a választást elemző adása. Már előre fel voltam készülve, az obligát gyurcsányozásra, és erre tessék. Nem lövöm le a poént, de mindenkinek ajánlom meghallgatásra :)
https://www.youtube.com/watch?v=m4IPw2drb5A

anteus írta...

Némi fèlreértésben vagyunk: nem az időigényességet emeltem ki - ez evidencia -,hanem az eltérésüket. A javasolt megoldás ideje alatt a társadalmi válsággal mi fog törtenni?
Mélyülni fog.
Folyamatosan nyílni fog az olló, hiszen az orbáni szándék megvalósításához minden eszköz a rendelkezésére áll.
A választópolgár narancssárga színvonala befejezett tény.

Ha az EU kényszeríteni akarja a választási csalórendszer felszámolására - ki fogja lépteni az országot belőle.
Nem tehet mást - ez a létfeltétele.

neveletlen írta...

Okoskodás pofáraesés után és egy újabb előtt
https://www.facebook.com/dk365/videos/1500608967345878/?extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C

Sok sikért!



1970 írta...

Kedves anteus!

Egy ilyen impotens ellenzékkel valóban csak ez folytatódhat, vagyis nyílik tovább az olló. Ahhoz persze, hogy a változás folyamata elinduljon kellene egy potens ellenzék, egy világos, az emberek számára érthető és értelmezhető programmal. (Amihez nem elegendő a kritikátlan nyugatimádat).
A választópolgárról én nem vagyok ennyire rossz véleménnyel, szerintem csak értelmes alternatívát kell kínálni, az emberek valós problémáira kellene koncentrálni.
A válság inkább a tény, amelyet szerintem csak baloldali eszközökkel lehet eredményesen kezelni. A neolib és a nemzeti mázzal leöntött neolib nem választási alternatíva.
Kiléptetés? Utána honnan fogja kapni az ellopandó pénzt? Szerintem esze ágában sincs kilépni, mert azzal a saját halálos ítéletét írná alá. Ahogy az is azt fogja jelenteni, ha nem kap pénzt az EU-tól, mert a saját oligarchái fogják eltakarítani az útból kisgömböcöt. És akkor utána jöhet a még rosszabb (ezt is nehéz elképzelni, ugye?!) lézerjanó személyében.
Ezt az utat kellene megakadályozni, értelmes baloldali alternatívával.

KZs írta...

Szerintem Szanyi írta le legfrappánsabban az eseményt: A méltatlanok legyőzték az alkalmatlanokat ..

mavtelep írta...

anteus

Ha Orbán ki akar lépni az EU-ból, az első lépést a németek teszik meg : elviszik a bérmunkát.
Bőven találnak olcsó ás szakképzett munkaerőt a környéken, - a sors fintora lenne, ha éppen az ukránokat.
A NATO-ból nem tudom hogyan lehetne kilépni- hiszen fennáll a veszély, hogy az oroszok ellen kell fellépnie Mo.-nak is, és ebben az a legkisebb baj, hogy Orbán hazudozik össze-vissza.
Én úgy latom, hogy elég nagy bajban vagyunk/leszünk, ha így kormányoz a "jó" miniszterelnök.

1970 írta...

"Én úgy latom, hogy elég nagy bajban vagyunk/leszünk, ha így kormányoz a "jó" miniszterelnök."

Kedves mavtelep!

Érdekelne, hogy milyen ismérvek alapján nevezed "kormányzásnak" azt a tevékenységet, amelyet kisgömböc végez. Véleményem szerint van jó kormányzás és rossz kormányzás, de ennek az alaknak a tevékenysége egyikbe sem tartozik. Az, amit ez a felpuffadt zsírsertés művel, nem nevezhető még rossz kormányzásnak sem. Egyszerűen nem kormányoz, mert nem ért hozzá, semmilyen adottsága sincs meg ehhez. Nem ért sem a társadalomszervezéshez, sem a válságkezeléshez, sem ahhoz, hogy hogyan kellene a társadalmi alrendszereket szerves módon fejleszteni (magyarul: "építkezni"). Egyhez ért, de ahhoz nagyon: hogyan kell az aktuális széljáráshoz igazodni (ráköpve akár a tegnap még fennen hangoztatott elveire) annak érdekében, hogy pénzhez jusson. Ennek eléréséért mindenre képes. De ezt ne nevezzük már "kormányzásnak"...

mavtelep írta...

Kedves 1970 !

Nem, tényleg nem kormányoz, igazat sem mondott soha, viszont lop, de ezt hogyan nevezzük, ha minelnök teszi ?..)))
Meg kéne végre találni a módszert, Orbán leváltására.

1970 írta...

Kedves mavtelep!

A lopás az lopás, teljesen mindegy, ki teszi. Nevezzük nyugodtan a nevén.
A módszer megvolt: 1994-ben, 1998-ban (az MSzP kapta a legtöbb szavazatot, csak Pubi visszalépései miatt lett miniszterelnök) és 2002-ben, illetve 2006-ban is megtörtént. Értelmes baloldali programmal. Sajnos egyre kevesebb volt ebből az idő előrehaladtával, és a neolib elemek gyűltek, de még így is elég volt 2006-ig.
Donáth A. "csodás" módon most a választások után világosodott meg, és jött rá, hogy markáns baloldali program kellene. Hol tetszett lenni eddig, kedves Anna? Aludta a Csipkerózsika álmát???