2022. július 18., hétfő

AMBIVALENS ÉRZÉSEIM



Kaptunk egy Katát köztársasági elnöknek, azonnal nyilvánvaló lett, hogy Kata-túltengésünk van.
Természetesen ez a helyzet hosszú távon nem tartható fenn, ezért a Nemzet Főmérnöke kiadta az utasítást: Újratervezés!
Egy Kata beiktatva, egy kivezetve, az ország ismét egyensúlyban van!
Nem is lenne semmi baj, ha lenne kis pénzecske a buxában, de nincs.
Rutinos Kormányzónk sikeresen elintézte, hogy az Unió megvonja a  pénzeket, ami meg még volt a bugyellárisban, azt szerteszórta a szélbe.
Hogy ezt miért tette, erre két teória létezik.
Az egyik szerint mindenképpen meg akarta nyerni a választást, abban a reményben, hogy aztán utána majd visszaveszi amit szétszórt - kis infláció, szelektív áremelések, uniós pénzeső, miegyéb.
A másik szerint vesztésre játszott, ha az ellenzék nyer, hát dögöljön bele minél hamarabb, halmozzon hibát hibára egy olyan helyzetben, melynek jó megoldása nincs - plusz Soros és Gyurcsány, megbolondítva kis Márki Zay Péterrel.
A támogatások úgyis jönnek majd, más meg, mint ők úgysem juthat abból pénzhez!
Ki lett ez találva okosan, nem buta gyerek ez az Ártány...
Egyetlen dologgal nem számolt: Vologya nekilendülésével.

Putyin akciója felfordította a világot, erre nem számított senki, eleinte a politikusok azt gondolták, hogy majd toporzékolnak egy jót, aztán business as usual.
De betette a lábát Biden is, aki azt vizionálta, hogy a demens vénember szerepéből úgy tud legkönnyebben kilépni, ha lelöki Putyint a medve hátáról és maga ül rá.
A medvének erről más volt a véleménye, és Putyin se rajongott az ötletért, így aztán ha az ukránok mostanában tengert akarnak látni, akkor lassacskán befizethetnek valamelyik utazási irodánál egy all inclusive nyaralásra a Shakespeare által oly gyönyörűen lefestett cseh tenger partján.
Persze Európa új vezetői azonnal felsorakoztak az igazság mögött, az első beledugta rózsaszín nyelvecskéjét  a Világ Urának bánatos fenekébe, a többiek meg egymáséba.
Amikor kiderült, hogy Orbán nyelve ugyan ott van, ahol lennie kell, de nem lafatyol elég intenzíven, úgy elzárták a pénzcsapot, mint Putyin a gázt, így aztán pávatánc ide, pávatánc oda, Nagyurunk, - aki még nem oly régen is Európa Vezérének trónjára pályázott - ma nyakig ül a sz@rban - sajnos velünk együtt.

Pofázásban most is hozza a tervezettet, van "háborús infláció" meg megvédett rezsi, ami viszont nincs, azt pénznek hívják.
Mondjuk, ha beléptünk volna az euro-övezetbe, akkor egy euró ma is egy eurót érne, nem négyszázegynehány forintot, és nem kellene olyan idiótaságokkal próbálkozni, mint a gáz és villany árának eszetlen emelése. Nem kellene olyan hülyeségekkel etetni a társadalmat, hogy ha nem lesz orosz gáz Európának, akkor mi kivételek leszünk, mert nem leszünk azok. Viszont ez lesz az a pont, melynél Vologya rámosolyog Vitykára: Viktor Gyozevics, mit tegyünk? Ezt dobta a gép. 
Akár örülhetnénk is, hogy az Ártány orrát beleverték saját sz@rába, csak az a baj, hogy egyúttal - ebből következőleg - a mi orrunk is ugyanott leledzik.
És Európa nemigen fog segíteni, mert nem fog tudni segíteni, hiszen az ő orra is ugyanott lelhető, köszönhetően a rabszolga-mentalitásnak, a cseléd hálátlan szerepének, melyet anno nem Európára szabtak, de most elszántan beleszuszakolja magát, mert vezetői nem ismerik a világtérképet és nem látnak ma délutánnál tovább.


És itt van az én nagy lelki problémám, merthogy Orbán most éppen a Béke Apostolának szerepét alakítja.
Sokan azt gondolják, ez Putyin érdeke.
De nem, ez Orbán érdeke, aki most akármerre mozdulna politikailag, csak rosszul járhatna, ez az egyetlen politikai mező, mely védhető, melyet bárki áll nyerésre, nem kell magyarázni hiszen a szépségkirálynők is a világbékét követelik, nemde?
A baj az, hogy egyetértek vele abban, hogy tárgyalni kellene és ki kell egyezni, mert az ukrán helyzetet sem Európa, sem a Nyugat nem fogja tudni megnyerni - legfeljebb egy világégés után mamutok fognak lődörögni a Nagy Európai Sztyeppén, Amerikában pedig Mad Maxnek hívják majd az elnökjelöltet a Capitolium pincéiben. 
Hogy menet közben kiderült, hogy amit ez a tróger, aki a mi Nagyurunk méltóztatik lenni, hirdetett, az mind-mind szemenszedett hazugság volt, lassan lényegtelenné válik, és nem a nemzetközi helyzet miatt, hanem ennek a rablóbandának az évtizedes gyalázatos országlása miatt.
Abban ne is reménykedjünk, hogy hívei ráeszmélnek, hogy hülyének nézte őket, minden meg fognak tenni, hogy igazolják szentjük szavahihetőségét.
Közben az ország szép csendesen felszámolja önmagát.
Ami a legborzasztóbb, csak magunkra mutogathatunk, és várhatjuk, hogy a kerékpáros ételfutárok kivívják nekünk a szabadságot.

Hát nem szánalmas ez az egész?

:O)))


10 megjegyzés:

Belák Andrea írta...

Hát de. Szánalmas. És akkor az wgészet e pofánkba tolod. Mintha ne tudnánk már rég.

Névtelen írta...

Ez a "jó" variáció, bármily hihetetlen is. Nem Puryin háborúja, hanem a mi "édenünk" megroppanása. Persze ez még mindig nem fáj eléggé, nincsenek 100 ezrek az utcán, szóval még bele sem nyaltunk jóformán. Majd karácsony előtt megint végigjárom amit lehet, nézni a díszkilivilágítást. Ha sötét lesz, az jó. Ha fényes és mozog is, netán hanggal, az nagyon nem jó.
De ezek annyira kretének, hogy még mindig a tüzijátéknál tartanak, meg még azt is merte mondta az egyik díszpinty ma, hogy ő büszke arra, hogy 5+3,9%-ot emeltek a nyugdíjakon ezévben. Szerintem fordítva büszkébbek lennénk, legyen meg neki a 8,9% az átlagnyugdíjára, mi pedig bezsebeljük a 600 ezret, most, hogy háborús helyzet van, meg energiaválság, stb.
Minden napra jut valami, de ezeken már a piócás ember sem segít, meg rajtunk sem, ha mi nem tesszük.
Lesz ebből még sok baj, a leggyengébbeken csattan minden most is, kiken másokon?

Töreki Éva írta...

Tudjuk-már aki-,igaz, de nem lehet elégszer elismételni,és ezért
ne PuPut hibáztasd ...

kekec írta...

Kedves Belák Andrea
MI rég tudjuk, de másik 3 milliónak fogalma sincs róla. Hátha idetéved néhány, és nem lesz falra hányt borsó (ami egyébként megfőzve és visszahányva igenis fentmarad)
Mondom: néhány per 3 millióból. A többinél meg kell várni a nyár végét, amikor megérkeznek az első emelt számlák...
Egyébként meg legalább elkezdhetné az ellenzék szélesebb körben terjeszteni, hogy amikor "rezsicsökkentés"nek csúfolva világpiaci ár FÖLÖTT adták az áramot, miért nem képeztek belőle tartalékot (ha már keresztényként olvasgatják a bibliát, valahol derenghetett volna a "hét szűk esztendő") és nem kellett volna hagyni, hogy a haverok a kereskedés hasznát lenyúlják, továbbá szélesebb körben terjeszteni, hogy a paksi 12 forintos áramot is most 144-ért akarják adni, és még hálát is várnak érte, merthogy az "átlag"fogyasztásig megvédték tőle.
700 ezer távfűtéses lakás és a nyaralók fogyasztását is beleadva az átlagszámításba. Ezt csak azzal a néppel lehet megtenni, amely nagy részének fogalma sincs az átlagszámításról, különös tekintettel a súlyozott átlagra. Ha máshol nem, hát óriásplakátokon tájékoztathatnák a gyengébbeket! De legalább így többen kapnak némi kijózanító számlát.

1970 írta...

Kedves PuPu!

Jó, hogy ismét jelentkeztél.
Az utolsó mondatod a lényeges elem: de igen, ez már nagyon szánalmas. Kicsit komikus, kicsit nevetséges, de nem kicsit elkeserítő és siralmas is. A nyomorunk, ahogy a pofánkba lehet röhögni (vagy éppen menekülni a nyílt színi kérdések elől, lehorgasztott fejjel, ahogy az az ostoba Hollik tette), miközben simán eladnak 500 millió köbméter gázt a szerbeknek a "vészhelyzet" kellős közepén, vagy éppen 600 ezres emelés, nehogy szegény miniszterek éhen haljanak a nagy inflációtól, mind-mind ennek a nyomornak a bizonyítéka.
Itt már régóta nincs politika, pláne nincs érdemi kormányzás, csak ötletelés, sodródás, kapkodás egy válsághelyzetben.
Egy eddig is kizsigerelt, megalázott országot tesznek most végképp tönkre.

Belák Andrea írta...

Mondod, hogy néhányan a 3 millióból. Lehet, hogy én sem vagyok a néhányban benne.
Mostanában azon töröm a fejem, hogy a 160 lakásból álló épülettömb, melyet egyetlen gázkazán fűt, emiatt egyetlen mérőhelye van, vajon mennyire lóg majd ki az átlagból? Mekkoa lesz a számlám, ha a 95 %-ban átlagot meghaladó gázszámlát kézhez kapja a közös képviselő, mekkora számlákat állít majd ki belőle lakásonként?
Félig csinálták meg ezt is. A baj az, hogy ennek a mostani bandának a környékén sem látok egyetlen hozzáértő szekembert. Csoda, hogy be vagyok sz.va?

1970 írta...

"A baj az, hogy ennek a mostani bandának a környékén sem látok egyetlen hozzáértő szakembert."

Kedves Belák Andrea!

Remélem, erre nem most jöttél rá. Gyakorlatilag soha nem volt a környékükön sem hozzáértő szakember. Nézd meg pl.: az oktatásügyet. Szerintem érdemben Pokorni is dilettáns volt ezen a területen, és hol vagyunk már tőle (káslerek, maruzsák, pintérek - igazi udvari bohócok). (Hozzátenném: az ellenzékről sem tudok sajnos sokkal jobbat elmondani: Fodor, Magyar és társaik. Az egyetlen üdítő kivétel Hiller I. volt.)
Amikor pedig valamiféle szakértelem megjelenik a környékükön (pl.: Ürge-Vorsatz D.) komoly etikai és hitelességi problémák merülnek fel vele kapcsolatban (pl.: Semmi baja nem volt velük és az intézkedéseikkel addig, amíg a saját érdekkörét - tudományos elit - nem érintette a dolog. Akkor viszont azonnal szolidaritást követelt, hangosan. Az az ember, aki addig - a saját helyén - aktívan kivette a részét a társadalmi szolidaritás elpusztításából.)
Ami pedig a gázfogyasztást illeti:
Szerintem ez is a szokásos trükkjeik egyike. Felkorbácsolják a hangulatot valami hasraütésszerű adat bedobásával, amit gumicsontként rág mindenki hetekig, aztán majd azon módosítanak valamit, amire mindenki hasra esik tőlük, hogy milyen "rendesek, meg aranyosak", és "megmentettek minket". Mocskos, aljas eljárás az egész. Az EU-nak is megígérnek mindent majd, hogy a pénzhez hozzájussanak. Egyetlen dolog a lényeg a számukra, a pénz, amihez a hatalom csak egy eszköz. Ez nem politika, nem kormányzás, pláne nem eszme, ideológia, erkölcs. (Ezek soha nem voltak a környékükön sem.) Még arra sem képesek, amire egy közös képviselő: irányt mutasson egy társasháznak, fejlesztéseket, jövőt tervezzen. Csak a pénzbeszedésre vannak berendezkedve, aztán azt elosztják egymás között. Az ország pedig - amelyik erőforrásait ennyi időn keresztül notóriusan ellopják - pusztulásra van ítélve.

kekec írta...

Kedves Belák Andrea
Nyíltan hirdetik, hogy a szakértelem "bolsevista trükk". Sajnos ezen kívül minden bolsevista lépést megtesznek (lásd: többségi uralom).
Amíg ment a világgazdaság szekere, addig még látszólag jól elmuzsikáltak. Az elmaradt hasznot a jog az okozott kárral veszi egy kalap alá, de annak belátása némi tájékozottságot és alapfokú közgazdasági ismeretet igényelne - ami a nép többségéből (sajna) hiányzik. Most szembesülnek először valódi válsággal, de továbbra is reflexből ráfogják a nyuszira!
Azaz a gőzt továbbra sem a motorra, hanem a sípra adják. És tovább ássák az árkokat: Katások vs "tisztességes adózók és nyugdíjkassza érdeke. Amin egy 50-ről 100 ezerre emelés is segített volna. Csakhogy az "adóemelés" és olyat ők nem csinálnak. A siralmas, hogy ezt is sokan beszopják!
Mondom: nyáron még kegyekmi állapot van, de ősszel jönnek a számlák - és a tényekkel szemben nincsenek (elhihető, ésszerú, lenyelhető) érvek!

1970 írta...

"És tovább ássák az árkokat: Katások vs "tisztességes adózók és nyugdíjkassza érdeke."

Kedves kekec!

Több mint 30 éve ássák az árkokat, uszítanak egyes rétegeket mások ellen. Emlékszel talán, amikor a nyugdíjasok voltak az "eltartottak", akikre másokat ugrasztottak...
Ez a "politikájuk" lényege...

Attila írta...

Üdv!

Nincs min csodálkozni! Mivel a süreje jogvégzett tolvaj, így mindegyik ismeri és alkalmazza az ókori latin mondást: divide et impera, azaz oszd meg és uralkodj. Van közöttük aki némileg jártas a történelemben, az viszont Mária-Terézia véleményét is figyelembe veszi. A birkát etetni is kell, ha nyírni, fejni akarjuk. Nem hülyegyerekek ezek, csak gazemberek.

Attila