2023. június 16., péntek

TELHETETLEN SZAREVŐK



Magyarember olyan, mint a béka, melyet ezelőtt tizenhárom évvel beledobtak egy fazék langyos vízbe, aztán alágyújtottak és lassan főzni kezdték, ő meg nemigen vette észre, hogy már puhára főtt.
Szakácsai mostanában húsvillával vizsgálgatják, hogy megfelelő-e már a minősége, merthogy kevés dolog finomabb a főtt marhánál, készül hát a tafelspitz magyar módra.
A nép kicsit sziszeg, mikor a villa hegye a seggébe szúr, de aztán fegyelmezetten összeszorítja a száját - nemhiába porosz az oktatási modell errefelé évszázadok óta - ne szólj szám, nem fáj fejem.
Szóval, nem furcsa már sem a fosztogatás a csóringerek rovására, sem az osztogatás a Család és hűbéresei számára.
Kell neked csóringer családi pótlék? - lófax neked!
Kell neked Sajátláb egy-két frissen felújított és berendezett kastély? - nesze bakker, élvezd!

Megszoktuk már, hogy a legszegényebbektől harácsol a hatalom, de most, hogy az Unió beintett pénzügyileg (mondjuk az is megérne egy misét, hogy miért éppen most, de ne akarjunk mi mindent érteni, legyen elég, hogy a legdemokratikusabb rendszer szavatolja a felülmúlhatatlan kapitalista elvek érvényrejuttatását...), szegény az eklézsia, Orbán maga harangozna, de lassan már harangkötélre se telik, így aztán meg kell fogni a pénzt és le kell hajolni azért a pár milliócskáért is, melyet nem is oly rég otthagytak, mint absniclit a húséges vazallusoknak.
Nyilvánvaló hát, hogy meg kellett szüntetni a katasztrófavédelmi dolgozók (leánykori nevükön tűzoltók) biztosításait.
Ha majd valamelyik visszamegy a lángoló házba a nagymamádért és bennég, hát nanehogymár dőzsöljőn a gyereke a gigantikus kártérítési pénzekből, amit a biztosítók gavallér módon fizetni szoktak.
Szóval, ez azért már valóban a legalja, hogy nőne köröm Legfőbb Hadurunk bánatos pöcsén, egyszer őt kellene beküldeni az omladozó tető alá a lángok közé, de szépen is sercegne!
Félreértés ne essék, a rtűzoltó a hétköznapokban alaki foglalkozásokon vesz részt, meg a szert (tűzoltóautó, butuska) subickolja, igazán irigylésreméltó - egészen addig az egyetlen alkalomig, melyet sors jelöl ki számára, mikor oda kell mennie bátran, ahonnan mindenki más hanyatt-homlok elmenekül.
Az összeg költségvetési szinten nevetséges és valamivel kevesebb, mint amennyibe Székelybambán az új református imaház &műfüves pálya felépítésének támogatása kerül, de hát a jó gazda arról ismerszik meg, hogy képes fontossági sorrendet állítani.
A Jóisten mindenek felett, Magyarország mindenek előtt, a tűzoltó meg örüljön, hogy nem vödörrel kell szaladgálnia és szirénázhat.


Szóval, be vannak ezek csinálva rendesen, mert az ő szubkultúrájukban akkor mutogatja leginkább az izmait valaki, amikor fél, márpedig itt most a bész@rás esete forog fenn.
Talán ezért sértegetik egyszerre  a társadalom valamennyi rétegét, a nyugdíjasokat, a pedagógusokat, az egészségügy igavonóit, a katonákat, rendőröket és most a katasztrófavédelmieket is, pedig ők tisztességesen látják el feladatukat, hiszen a katasztrófa, amit Orbán rendszerének hívunk, mikor  éppen nem jut eszünkbe a maffia kifejezés - él és virul.
A fiúk szépen, ütemesen csomagolnak, készülnek arra, hogy kis átmeneti időre a hatalom látható rekvizitumait kiengedjék a kezükből, de a gazdasági hatalmat azért nem adják, sőt, mindenféle trükkökkel körülbástyázzák, megerősítik.
Megerősítik a magán-tőkealapok jogi garanciáit, alapítványba visznek mindent, ami érték, minden pozíciót, melyben állami pénzek felett lehet rendelkezni az ő vazallusaik tartanak megszállva.
A demokrácia Magyarországon halott, és ma már kicsit büdösödik is, de persze semmi ok az izgalomra, a demokrácia tendencia-jelleggel érvényesül, ha az emberiség életben marad, felénk is lesz egyszer ilyen! Ezért hát csináljatok gyerekeket, hogy azok gyermekeinek gyermekei megérjék, gyermekeik gyermekeinek unokái meg élvezhessék is, ha a szép új világban engedélyezi majd számukra egy barátságos chip.


Szóval, tört fényű tekinttettel előre, a bizonytalan jövőbe!

Ps: ma tüntetnek a pedagógusok.
Ott kellene mellettük állni járókereteikkel-botjaikkal a nyuggereknek, fehér köpenyben az egészségügy páriáinak,az egyenruhásoknak, a legutóbbi bankrablás (lakossági kamatadó) áldozatainak, a háttérben pedig csendesen szirénázhatnának a tűzoltók.
Nincsenek illúzióim...

:O)))

3 megjegyzés:

Belák Andrea írta...

Fogalmam sincs, meddig mehetnek még el. És, bármennyire is igazad van, de én sem leszek ott a tüntetésen. Talán éppen azért, amiért Te sem leszel ott. Lehet, hogy már nem is tudnánk órákat lábon állni. De az is lehet, hogy a hitünk hiányzik. Hiszen pontosan láttuk, tanui vagyunk annak az időszaknak, amióta a fazékban fő a béka.

MoonRiver írta...

Ez a hajó már elment. Senki nem fog kiállni senki mellett. Így aztàn, mindenki megérdemel itt mindent, s azon túl is, a továbbiakat.
Akkor tettem le erről a társadalomról végleg, amikor a covid idején kizsuppoltak 30 ezer beteget, mindenféle állapotban a kórházakból. Haljanak meg otthon, kell az üres hely, ahová vagy megy beteg, vagy nem. Bekem ez volt a legalja, most már csak a gyerekekkel szívóznak, büntetik a diákokat, mert tanulni szeretnének. S ami a bűnük, hogy ezt kimondják. Hányinger az egész mocskos, aljas banda, azt sem értem, minek fotózkodott Ferenc pápa itt a potrohossal, kizárt dolog, hogy nem ismerné alaposan az egész kompániát.
Sorolhatnám még estig, egyetértek Pupu, menjen a tűzbe majd az, akinek huncut az öreganyja!!
De ez a magyar ugar, itt minden máshogy van, csak a böszmeség kamatozik busásan.

1970 írta...

"Magyarember olyan, mint a béka, melyet ezelőtt tizenhárom évvel beledobtak egy fazék langyos vízbe, aztán alágyújtottak és lassan főzni kezdték, ő meg nemigen vette észre, hogy már puhára főtt."

Kedves PuPu!

Tartok attól, hogy ezt a fazekat 33 évvel ezelőtt tették oda a tűzre. 13 éve legfeljebb egy nagy fakanállal csapkodják a béka fejét, ha netán ki akarna ugrani a vízből.