2023. június 21., szerda

THE DAY AFTER



Ahogy mondani szokás: azt már tudjuk, hogy mi lesz, csak azt nem tudjuk, hogy addig mi lesz?
Kicsit bővíteném a dolgot: annál már csak azt tudjuk kevésbé, hogy utána mi lesz?
Merthogy eljön a nap, mikor az utolsó ukrán katona is eldobja a fegyverét és megpróbál hazaballagni.
Innen a dolgok kezdenek kockázatosra fordulni.
Főként, ha a lengyeleknek eszükbe jut elvtársi-baráti segítséget nyújtani az akkor már Varsóban székelő ukrán emigráns kormánynak, és bevonulnak az ősi lengyel városba Lwowba, mert akkor indulhat a harc az ukrán nacionalisták  és a lengyelek között is.
Arrafelé mindenki lő majd mindenkire, persze csak egy nagy egyetértésben lebonyolított közös pogrom után, még ha nem is dúskál a terület - történelmi okok folytán - zsidókban, de aki keres - talál..
Az oroszok kivárják majd a csetepaté végét  - megnyúlt utánpótlási vonalak, csapatok pihentetése, stb. - ebben már van praxisuk Varsó óta, aztán még pár év partizánharc az erdők mélyén, majd jön Vologya bácsi, a csősz és hazazavar mindenkit. 



Addigra persze Lengyelország - szokás szerint - egy kellemetlen furunkulus lesz Európa fenekén, mely alkalmas lesz eljátszani azt a szerepet, melybe belebuktak Bandera hívei, végtére is Pilsudski is van olyan jó hívónév.
A lengyelek egyébként is már megszokták a vesztett csatákat, már csak az lesz a kérdés, ki fogja helytartóként irányítani a Varsói Hercegséget addig, míg el nem nyeri ismét az Oroszország Visztula menti határterülete címet...
Addigra persze elemeire esik az Unió is, az Egyesült Királyság is és a sok kis államocska (Bajorország, Poroszország, Szászország, Korzikai Királyság, Baszk Köztársaság,stb. stb...)  remek eledel lesz a nagyhatalmak (USA, Oroszország, Kína, India, Brazília, Nigéria) számára. 
Biden nagyapó utódja reménytelen küzdelmet fog folytatni a hazai latino nyomulással szemben, Mexikó visszaköveteli Texast, az oroszok Alaszkát, Kanada francia és angol részre bomlik, Ázsia elindul Afrika felé, Afrika Európa felé, Kína Szibéria felé, Románia a Tisza felé, Hunnia a megsemmisülés felé.
Mindenki haragszik mindenkire, mindenki hun, vizigót, longobárd őseire hivatkozva próbálja megalapozni területi és gazdasági követeléseit, indul az új népvándorlás, melynek során egy Hitler nevű szakértő által kidolgozott módszerrel teremtenek életteret maguknak a rátermettebbek. 
Az országúton egy felturbózott Trabanttal Mad Max rohan megmenteni az emberiséget.

A háttérben persze ott a háttérhatalom, a Rothschildok, Bill Gates, Mészáros Lőrinc, de hiába a pénz, a bolondok házában se lehet Krügerranddal  szavazatot vásárolni, ha egyszer a lakóknak többet ér a kényszerzubbonyra varrt tépőzár pántja...
Nem irigylem az unokáinkat.
Arra, hogy menet közben megjöjjön az emberiség esze, kevés az esély, az évezredek során kiderült, hogy a bonobók konfliktuskezelési módszerei ezerszer értelmesebbek, mint a homo sapiens örök arcoskodása, és akkor a delfinekről még szó sem esett.
Mindenesetre reménykedjünk abban, hogy akkortájt is lesznek még adatbankok, melyekben feljegyzik majd, hogy volt egyszer egy Magyarország, melynek lakói segítettek poroszkálni az emberiségnek a kihalás felé vezető rögös úton...


De lehet, hogy csak pesszimista vagyok...

:O)))

6 megjegyzés:

góbé írta...


PuPu !

Ezt közkinccsé kellene tenned ! Megküldeni a magyrnemzetthnek, a hirtévének, itd...
Akad arrafelé nem egy felelőtlen szerkesztő, aki a felét sem érti, de teccene nékie...megmég a nemmzetth kotonszökevényének is, különösen az EU vonatkozásában felvetet vizó...
Pár-tiz,-esetleg százezren a túloldalról talán érteni vélnék a szarkazmust, a maliciát. Ha csak a fele elkezd gondolkodni, nem voltál hiába...

Czékus Lajos írta...

... ha csak az 1 %-a bekövetkezik jóslataidnak, viselheted a magyar Nostradamus címet. (Javasolom, hogy ne éld bele magad, nekünk is jobb lesz!)

Névtelen írta...

Hogy Te mekkora vátesz vagy Pupu.
(Kenterbe vered még Bartust is...)

https://444.hu/2023/06/24/orosz-varosokat-foglalt-el-a-wagner-putyin-kemeny-valaszlepeseket-iger-a-fegyveres-felkelessel-szemben

Mano

anteus írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
anteus írta...

Ez igen!

Amúgy érdekes e három emlősfaj említése -- mindössze ezek nőstényei rendelkeznek valamivel.
Véletlen lenne pont ezek említése?

KZs írta...

A lényeget Hofi örökérvényűinek egyikével tudnám jellemezni, amikor is ellopták az autóját, és a rendőrség nyakára járt, hogy mi van már? Az egyik rendőr már kicsit unta a nyaggatást, és megkérdezte: Művész úr, az új autó be van már fizetve?
- Be, de mi köze ennek a kereséshez?
- Hát csak annyi, hogy az újat kéne sürgetni, nem a régit keresni :)
A reményt igazán a Great Reset adja, nem az atombunkerek védelmében látják a nagyok a túlélés biztosítékát. Nekik van egy tervük, hogy hogyan éljék túl..
Mi lenne ha a sok nyavajgás helyett mi is kovácsolnánk egyet?
A kapitalizmusnak annyi meg a bambi, ők tudják- lásd még Great Reset, mi meg..
Nem hogy tervünk nincs, de azt se látjuk, hogy mi is történik, hogy tervezni kéne :(
Az Úr megelégelte az emberek hitványságát, és elhatározta hogy akkor fussunk neki újra, ismét özönvízzel árasztja el a Földet. Magához hivatta Brezsnyevet, Nixont, és Golda Meirt, hogy tájékoztassa őket a döntéséről, vigyék el az embereknek a hírt.
Ki hogyan adta át a végítéletet otthon?
Nixon: Barátaim! Az Úr megéleglete bűneinket, két hét múlva özönvízzel árasztja el a Földet, de addig is kinyitjuk az összes kaszinót, pia -kaja ingyen, élvezzétek ki ezt a pár napot!
Brezsnyev: Elvtársak! Az Úr megéleglte bűneinket, két hét múlva özönvízzel árasztja el a Földet, de addig is mindenkit kérek, hogy maradéktalanul teljesítse az ötéves tervnek erre a két hétre eső előírásait!
Golda Meir: Testvéreim! Az Úr megéleglte bűneinket, két hét múlva özönvízzel árasztja el a Földet, úgy két hetünk van megtanulni a víz alatt élni!
Az óra ketyeg..