2023. november 20., hétfő

SZABADLÁBON



Némelyek saját lábon állnak, némelyek szabadlábon, némelyek meg más lábát csókolgatva, talpát nyalogatva vitézkednek.
A sajátlábat már megszoktuk, a fogalmat Tiborczné (született Orbán Rasi) bevezette a magyar anekdotakincsbe, tulajdonképpen jót röhögtünk rajta.
Tán Pottyondi Ede irigykedett kicsit, hogy ő ilyen jó poént nem tud kitalálni, de egyébként a mindig alkalmazkodó magyar kispolgár csak zárt ajtók mögött és halkan röhögött.
A beszariság nemzeti sajátosságunk, jóllehet indokolt - ebben az országban soha nem lehet tudni, hogy hirtelen miért romlik a munkád minősége, vagy miért tisztel meg látogatásával a NAV.
Viszont azért az nóvum, hogy főbenjáró bűnök elkövetöit a legelső (na jó, második...) állami főméltóság szabadítja a társadalomra.
Nem azért, de sokan vádolnak mostanában azzal, hogy a muszkavezetésen kívül gyanúsan sokat járok  kínai kifőzdékbe (az illatos csirke-zöldéges tészta kombót bátran merem ajánlani mindenkinek, hogy az édes-savanyú levesről, mint kiemelkedő kulináris élményről már szó se essék...) is.


Hát, hogy ne okozzak csalódást senkinek, megírnám, hogy az általuk elkövetett bűncselkményekért Butaházyt és társait Sanghajban egy stadionban nyilvánosan végeznék ki.
Itt meg Kegyelmes Asszony, a Nemzeti Katika, a nemzetvezető balkeze, mellyel arab országokban nehéz lehet boldogulni, személyesen nyitotta ki a cella-ajtót, rászabadítva a társadalomra egy virtigli kis terrorista sejtet.
Ez a sejt a futball-labdás robbantásokn kívül azt is sejteti, hogy nem is olyan kicsi és adott esetben készen áll az ország vezetésének nyűgeit a hátára venni, mint Szálasi 44-ben...
Schadl kicsit más tészta, Kínában ugyan őt is kivégeznék, de Moszkvában valószínűleg csak kiesne a tizenkettedik emeleti ablakból, mikor azt figyeli éppen, miként vezetik el Völlnert nehéz vasban a Lubjankára az arra hivatott szervek.
Szegénynek most saját villájában, házi őrizetben  kell majszolni a kegyveszettek keserű kenyerét, várni, hogy a hosszú eljárás enyhítő körülménnyé érjen,
számolgatni azt, hogy mennyi marad itt-ott, ha mindenét el is veszik.


Mindig korrupt ország voltunk, de valahogy ideológia-semlegesen - most meg - a marxi jogértelmezéssel adekvát módon - az a bűnöző, akit az aktuális hatalom annak tart.
Gyurit már csak egy apró lépés választja el attól, hogy ugyanúgy a vízhajtású motor ünnepelt feltalálója legyen. mint ahogy Rogán Tonya a számítástechnika megújítója lett, így legalizálva jövedelmét.
Persze a jog mindig az uralmon levők érdekeit szolgálja.
Ez esetben sincs másként, Katikának joga van kegyelmet adni, hát ad, ha ezt kapja parancsba.
Ő így hízlalja a Fidesz választói tömegbázisát - mindenki a maga eszközeivel, ugye.
Ami meghökkentő, hogy a társadalom ezt mindenféle reakció nélkül tűri, a kisember legalizálva látja saját disznóságait, a náci az ideológiáját, a hatalom a helyzetétékelését: ezek olyan hülyék, hogy holnap ismét bevezetjük az első éjszaka jogát!
Maca, ne csodálkozz, ha megáll melletted egy sötétített üvegű kormányzati kocsi és beránt téged Berija reinkarnációja - miért olyan formás a segged, ugye...


Mi lesz ebből? Ki tudja, a skála a Nemzetvezető mogött porzó vakolattól a banán-köztársaságig tejed, de az biztos, hogy ha egyszer errefelé balhé lesz, hát a második vonal úgy fog a Körúton lógni, mint a szaloncukor a karácsonyfán.
Akkor majd eltöprenghetünk, hogy ha annak idején némi ellenállást tanúsítunk talán elkerülhettük volna az ország feladarabolását és azt, hogy a magyar nép hasonlatossá váljék a longobárdokhoz.
Már eltünés-ügyileg, ugye...


:O)))

2 megjegyzés:

Belák Andrea írta...

És ezt a kegyelmet ki járta ki Katalin főnöknél? Nocsak! Hát MEGBOCSÁTOTT neki Csintalan Sándor.
Úgy látszik, annak idején sikerült eltalálni valami fontos pontot a fejében... hát ez szomorú.

anteus írta...


Csintalan már réges-rég elvesztette erkölcsi-politikai mércéjét. Azt képzeli, hogy van jelentősége szerepléseinek, noha a udvari bohóc produkciói csak a hatalom részeseinek céljait szolgálják.
De azt kétlem, hogy ezt kijárhatta volna. Ennyit nem ér ő már.

Az elnök döbbenetes döntése sokkal súlyosabb dologra utal. Orbán érzi a veszélyt és szervezi az SA-t, hogy alkalmas időben az utcára engedje őket. Kell valaki a Carpathian Brigade élére... Nyilvánvalóan az SA reinkarnálása zajlik.
Folyamatosan, és szisztematikusan épül a náci rendszer.

Következő lépések: miniszterelnöki döntéssel (!!! vagy nemzeti "konzultációval") kilépés az EU-ból; a vészhelyzeti jogállapotok nyílt felhatalmazási törvénnyé konvertálása és alkotmányba betonozása; a sorkatonaság bevezetése, a kisiskolás gyerekek lövöldözésre tanítása; "Recsk" újranyitása; rejtélyes halálesetek a nemkívánatosak között; stb.
Azt írnám: jól ismert Intézkedési Terv - de nem az, és egyre kevésbé az. Az oktatási rendszer kiherélése az egyik döntő cselekedet, a történelemre ungvári takarók borítása egyértelmű bizonyíték. A fekete reverenda növekvő szerepe a katedrán sem véletlen.

A háborús jogrendet a maga számára orbán már rég megteremtette. Már csak a háború kell hozzá. Nyugi, megoldja azt is.