2010. január 14., csütörtök

ADATBÁZIS, MOHÁCS, SZTRÁJK...

A bíróság jogerős ítélete szerint nem bűncselekmény nyilvántartani a választók politikai szimpátiáját.
A döntés az úgynevzett gyulai adatbázis-ügy kapcsán született.
A 2006-os választások előtt a Gyula és környéke többcélú kistérségi társulás  menedzsere irodai számítógépén adatbázist hozott létre vagy gondozott, mely tíz és félezer választópolgár személyes adatait és pártszimpátiáját tartalmazta.
Az adatsor alapját egy olyan, - valószínűleg országos adatbázisból származó - nyilvántartás képezte, amely az adott térségben élők nevét és lakcímét tartalmazta.
Ezt egészítette ki egy - a Hírszerző információi szerint egy budapesti központból származó - kitöltési útmutató, valamint a feltehetőleg szintén országos felhasználásra készült, az egyes megyék és egyéni választókerületek megkülönböztetésére szolgáló kódok jegyzéke.
Az adatbázis készítője a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltjével és kampányfőnökével állt kapcsolatban.
Első fokon pénzbüntetésre ítélte a bíróság, másodfokon  azt állapította meg, hogy az elkövetett cselekmény nem okozott jelentős érdeksérelmet,- ki tudja, mire alapozva, -  majd most a táblabíróság harmadfokon eljáró tanácsa megállapította, hogy a vádlott tette és a sértettek esetleges érdeksérelme között csak távoli oksági összefüggés lehet. A sértettek jelentős érdekséreleméhez olyan történéseknek is be kellett volna következniük, melyekre a vádlottnak nem volt befolyása.
Nevetséges.
Ha az én politikai nézeteimet nyilvántarthatják, akkor mi a fenének cirkuszolunk a titkos választásokkal, miért kell fenntartanunk az adatvédelmi ombudsmant, egyátalán, minek akkor az egész választási hercehurca,
Szedjék elő a listákat oszt számolják össze annak alapján a szavazatokat.
Egyébként meg bizonyítsa be aki tudja, hogy egy fideszes önkormányzat azért nem vett fel dolgozni, vagy azért zárják ki a cégem egy közbeszerzésből mert szocialista szavazóként vagyok náluk nyilvántartva.
Senki nem fogja tudni  ezt bebizonyítani, de ettől még bármikor megeshet a dolog, - nemde?
A vádlott tette és a sértettek érdeksérelme között pedig igen közeli az oksági összefüggés, ugyanis az én érdekem az, hogy a személyes adataim, különösen a pártpreferenciáim ne tartsa nyilván senki törvényi felhatalmazáson túli listákon, - a nyilvántartás ténye itt maga az érdeksérelem.
Szánalmasak a mai magyar bíróságok, szét kellene ezeket zavarni a világ négy égtája felé, de minél sebesebben...

Mohácson meg leköpte a fideszes polgármester politikai ellenlábasát.
Aztán vadul tagadott, de a bíróság nem hitte el, hogy egy ellopott zsebkendővel történő visszaélésről van szó, s bár első fokon és nem jogerősen, de elítélte a polgármestert.
Az viszont már bizonyított, hogy az eset megtörtént, - a polgármester arconköpte az általa irányított város egy polgárát.
Ami ebben az ügyben leginkább felháborító, hogy egyátalán hogy kerülhet egy húszezer lakosú város élére olyan ember, aki képtelen az indulatain uralkodni?
Mondjuk nagyon nem csodálkozom, mert a Fidesz politikusai egyébként sem a jólneveltségükről híresek, - tisztelet a kevés számú kivételnek, de a legfelső szinttől a legalsóig tahó tahó hátán, - a sok bunkó primitívizmusát hálásan tapsolja a szavazótáborukban is nagy számban fellelhető hasonszőrűek tömege.
Mellesleg a mohácsi polgármester hazudott is, most már csak az van hátra, hogy megvádolja a leköpött polgárt köpködéssel, a szokásos Fidesz-táncrend szerint...

A sztrájk tovább tart.
Gaskó hálistennek szívott egy kiadósat.
A szakszervezetek meg Bajnait akarják bevonni a tárgyalásokba, aki azt üzente, hogy előbb próbáljanak megállapodni az elégséges szolgáltatások tekintetében, mert ameddig ez nincs meg, addig ez nem sztrájk, hanem zsarolás.
Igaza van.
:O)))


5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szálem, Effendi!

#1.
Adatbázis? Ez egy vicc kérlek. Állítólag tilos a polgártársak adatait nyilvántartani, mégis azt tapasztalod a különböző névre szóló reklám, kéregető, könyörgő, stb kiadványok hivatkoznak arra, hogy (lakcím) adataidat törvényesen, lakcímnyilvántartóból szerezték meg, és hamarost biztosítanak is róla, hogy nem tárolják azokat. Ja, de valahogy az az érzésem, hogy valakik - és itt álljunk meg egy picit: lehet, hogy főnökeik tudta nélkül, csak úgy maszekban - névvel, címmel (egyébbel is? )rendelkező ügyfél listákat forgalmaznak. Konkrét példám is van. Nagy múltú nemzetközi szervezet küldött nekem névre szóló színes tájékoztatót, melyben a tevékenységük ismertetése mellett gyakorlatilag adományokért esengett. Megírták, hogy címemet törvényes forrásból a lakcímnyilvántartóból szerezték, csak erre a kampányakcióra, és a címzést és kézbesítést tőlük független cég végzi, így adataim náluk nem kerülnek tárolásra, de még csak el sem jutottak hozzájuk. Csakhogy: ahol élek a gyerekeimmel(a feleségem lakása), oda anyósproblémák miatt soha nem is voltam bejelentkezve. Az én lakcímem hivatalosan jóanyámnál van, tőlünk nem messze. Velem azonos néven élő gyermekem (természetes szaporulat) születése óta a feleségem címén él, lakik, fejlődik stb. Az ő nevére rendeltünk anno egy akkori életkorának megfelelő gyermekkiadványt, valami sorozat volt. Mondom: vezeték és keresztnév azonos az enyémmel, de a hivatalos lakcím nem! Na itt bukott ki az, hogy nem rendes úton szerezték a címet, mert a központi lakcímnyilvántartóból semmilyen kereskedelmi célra nem kerülhetett ki egy 8 éves fiúgyermek adata. Ha meg igen, akkor a lányom, meg a "szomszéd Jenőke" miért nem kapott a kampányanyagból?

#2.
Igyexem politikán nem hergelni magam, de az utolsó három mondatod ott van. Lehet, hogy gyártani kéne polókat "Választókra köpni tilos!" vagy "A zemberek köpködése tilos! (Elég a pénzük.)" feliratokkal.

#3.
Ismét az Országgyűlésünk mulasztásával találtuk szembe magunkat. A törvény arról rendelkezik, hogy közszolgáltatás esetében a sztrájk feltétele, hogy tárgyaljanak az elégséges szolgáltatásokról. Arról nem ír a törvény, hogy meg is kell állapodni róla. És a sok jogvégzett élet- és tájidegen pákosztos here, csak a költségtérítése miatt dekkol az Országházban, hamár ott van elolvashatná és értelmezhetné amiről szavaz. Ne essünk túlzásokba, csak minden harmadikat, mondjuk...

Üdv! sőt: Szálem!
szomjas teve

Névtelen írta...

Szálem, Effendi!

Hova lett a hozzászólásom?

Mindegy, nem írom újra!

Üdv!
szomjas teve

ps: Ha itthon vagyok, akkor azért olvasom a blogodat, ne aggódj!

PuPu írta...

Nem tudtam, hogy minden hozzászólást a megjelenése előtt felkínál a szoft moderálásra.
SAJÁT DEL GOMBOM VAN!!!
Nem használom ugyan, de az egomnak jót tett...
Hiába, az élet igazságos, és megjutalmazza a rendes tevét!
:O))))

Névtelen írta...

Mivan, Túlléptél a Sajtószabadságon?
Ez már a Cenzúra szabadsága, még ha kicsiben is?
Avagy kifinomult véleményalkotási szabadság? ("Azt törlök amit akarok!")

szomjas teve

PuPu írta...

Én egy olyan cenzor vagyok, aki csak nézegetni szereti a DEL gombot, nyomkodni nem!
De a tudat, hogy megtehetném, ha pl. valamelyik Indexes moderátor erre járna...
:O))))